Találatok a következő kifejezésre: Rubint Réka orvosi (2 db)

Az orvosom rühelli Rubint Rékát (én is) és határozottan megtiltotta. Jóga, vagy gyógytornához hasonló mozdulatsor? Ki hogyan mozgott és mik a tapasztalatok?

A doki szerint Réka csak árt a mamának és a babának is. Szerinte a séta és a légz?gyakorlatok kell?en felkészitenek a szülésre, de én nem tudok a popsimon maradni, tele vagyaok energiával. Az úszás méhszájseb miatt szóba se jöhet, sajna. Köszi, 27h km

Legjobb válasz: Nem tudom! Megoszlanak errõl a vélemények. Én a II. trimeszter óta a Rékára tornászom /jó mondjuk nem mindennap, csak mondjuk minden másnap/, és én elégedett vagyok vele! Segít kicsit kondiba maradni, meg azért mégis csak mozogsz! Szerintem a séta nem elég, fõleg, ha te is "örökmozgó" vagy, de ezt úgyis neked kell eldönteni! -31 hetes km-

Nem tudom! Megoszlanak errõl a vélemények. Én a II. trimeszter óta a Rékára tornászom /jó mondjuk nem mindennap, csak mondjuk minden másnap/, és én elégedett vagyok vele! Segít kicsit kondiba maradni, meg azért mégis csak mozogsz! Szerintem a séta nem elég, fõleg, ha te is "örökmozgó" vagy, de ezt úgyis neked kell eldönteni! -31 hetes km-
A 18:36-os írásra válaszolva: Mi is az elsõ babánkat várjuk. Én is szinte mindennap fõzõk, vagy takarítók, vagy mind 2 egyszere /kívéve a hétvégét, vagy ha kell menni vlahova/, de nekem így is jutt idõm a tornára...
Nekem sem az idõvel van gondom, hanem a fáradtsággal.Pedig nem vagyok lusta, csak 60 kg vagyok 36 hetesen, de mégsem bírom. Elnézést, ha eltértem a témától!
Próbáld meg a jógát, nem egy eröltetõ mozgás, és a végén mindíg van egy kis relax, babára hangolódás.Sok helyen csinálnak, de ha nincs kedved kimozdulni a You tube-on találsz egy csomót. Írd be: Yoga for Pregnant Women, vagy pragnant yoga Kismama tornákat is tartanak. Ezek nem szülésre felkészítõk, sokkal inkább azért vannak, hogy mozogj, és hogy jól érezd magad. Innetõl kezdve minden mozgás belefér, ami nem fáraszt, jól esik és van hozzá kedved.Az észszerûség határain belül. Jó mozgást!
Én is a második válaszolónak írok elõször: nekem elsõként az jutott eszembe, hogy mindenkinek arra van ideje és energiája, amire szánni szeretne. Nem negatív zengéssel írom! Én az elsõ terhességem alatt végig dolgoztam, fizikai munkám volt, munka után fõztem. Bevásárolni a férjem járt, mosogatni én mindig egybõl mosogatok, ha valami bekerül a mosogatóba, így nem halmozódott fel, takarítani meg akkor egy héten egyszer bõven elég volt, mert a férjem is dolgozott, nem koszolta a lakást, én sem voltam otthon túl sokat. Húsz perc volt a torna naponta, minden reggel ébredés után, munkába menetel elõtt tornáztam. Most várom a második babát, még az elsõ is kicsi, egy év alatti, egész nap felfedez, sokat kell vele sétálni. Most dolgozni nem járok, de a gyerek miatt naponta kell takarítani, a mosogatni való már felhalmozódik. Én kelek hajnalban korábban, mint õ, akkor letudom azt a húsz perces tornát, mert ha késõbbre hagynám, akkor már nem lenne rá erõm, így viszont nagyon jól esik. Belefér minden a napomba, csak úgy alakítottam ki a napirendemet (már néhány évvel ezelõtt), hogy a torna is biztosan benne legyen. A kérdezõnek: én is Rubint Rékázok jelenleg, nekem tetszik, de mások vagyunk. Tudom még ajánlani neked Kállai Ildikó terhestornáját, valamint Béres Alexandráét, amit Détár Enikõvel forgatott. Nekem megvan mindkettõ, belenéztem, hát ezek inkább gyógytornához hasonlóak. Szerintem. Legalábbis én terhesség elõtt elég keményen edzettem, nekem nagyon lassúnak és könnyûnek tûnnek, de próbáld ki õket, lehet, hogy neked tetszeni fog. Ezektõl szerintem senkinek sem lehet semmi baja.
Köszönöm szépen tényleg rendesek vagytok, hogy nem hurrogtatok le, és nagyon szépen köszönöm a tanácsot is! De most már koncentráljunk a kérdezõre!!! :-)
Megnéztem a jógás videókat, tényleg fantasztikusak!Ajánlom a jógát a kérdezõnek is.Most már csak azt bánom, hogy nem elõbb tetted fel ezt a kérdést! :-)
Nem sértésbõl mondom, isten ments, hogy valakit megbántsak, csak kíváncsi lennék, hogy csináljátok. Én reggel fél 8-kor kelek, megyek üzletbe, reggelizek, nekiállok fõzni, eltakarítok fõzés után, tálalás, mosogatás, felmosás.Van hogy heti 2-szer mosok, vasalok...nem ragozom...nekem estére már éppen elegem van, elfáradok rendesen.Egyszerûen nem tudom elképzelni, hogy lehetne még emellett tornázni.Ketten vagyunk csak, elsõ babás leszek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Rékában a hangja irritál nagyon-nagyon. Biztos jó kis mozgás progija van, de nem nekem való. Megnézem a Kállai Ildikót és a Béres Alexandrát. Idõm van, mint a tenger. Egyedülálló vagyok, kert nincs a másfél szoba meg nem nagy... És mit jelez a babátok a testmozgás alatt? Az enyén olyan kis izgága lesz, ha érzi, hogy sétálunk a friss levegõn. Kismama tornára járok és azt is szoktam otthon, ha elkap a mozoghatnék. Mindenkinek sok boldogságot a babához/babákhoz és még egyszer köszönöm.

Rubint Réka kismamatornáját orvosi konzultáció nélkül is el lehet kezdeni?

2 hétig nem beszélek a dokival, addig is szeretnék tornázni. 9 hetes kismama.

Legjobb válasz: Nyugodtan elkezdheted,ha jol vagy és nincsen semmi gond,én is azt csinálom,meg, még edzöterembe is eljárok,az orvosom ajánlja is a mozgást.21 hetes kismama

Nyugodtan elkezdheted, ha jol vagy és nincsen semmi gond, én is azt csinálom, meg, még edzöterembe is eljárok, az orvosom ajánlja is a mozgást.21 hetes kismama
Én azt hallottam Rubint Rékáról, hogy elég drasztikus a kismama tornája, így Kállai Ildikó kismama tornáját vettem meg dvd-n. Itt vannak könnyebb és nehezebb gyakorlatok is, azok is elkezdhetik akik nem mozotak régebben rendszeresen és az edzettek is találnak jó gyakorlatokat a dvd-n.
Szia! Én azért azt javaslom, hogy legyél túl az elsõ trimeszteren, 12.hétig elég nagy a vetélési kockázat a terhességeknél, ezért inkább utána tornázz. Utána viszont már bátran lehet szerintem is kismama tornát végezni, én most akarom elkezdeni Kállai Ildiét, jelenleg 20 hetes vagyok! Boldog babavárást, jó egészséget!
én is Kállai Ildikóra szavazok!!!
én is Rékával nyomom, nekem nagyon tetszik. abszolut nem drasztikus, és egyébként is trimeszterekre van osztva, hogy mikor mi ajánlott.ha nincs semmi problémád, nyugodtan csináld, ami jólesik.csak az ugrálással járó dolgokat mellõzd.
Szerintem az elsõ három hónapban nem ajánlatos tornázni, hadd fejlõdjön ki a méhlepényed (12. hét) és ha az is szépen rendben van, akkor lehet tornázni, addig ne kockáztass szerintem, nem ér meg egy esetleges vérzést a dolog, inkább sétálgass nyugiban nagyokat.
12 hétig semmit, kismamatornát 20. hét után szoktak javasolni. Ha van lehetõséged, ne otthon a TV elõtt egyedül tornázz, hanem rendes csoportos tornára járj szakemberhez. Ott a kérdéseidre is válaszolnak és azonnal szólnak, ha egy mozdulatot rosszul csinálsz. A védõnõd is tud válaszolni a kérdésedre, én õt hívnám fel a helyedben, a többiek tapasztalatát is elmondja, meg ajánlani is tud tornás helyeket.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!