Találatok a következő kifejezésre: Rosszul teszem, egy nem (20 db)

Rosszat teszek, ha nem viszem a babámat sétálni, csak 2x-3x egy héten? Szellőztetve van minden nap.

Legjobb válasz: Attól is függ, hol laksz. Ha budapesti vagy, vagy egyéb nagyvárosi, ahol azért valljuk be nem valami jó levegõ van, akkor egyáltalán nem teszel rosszat. Ha nincs ilyen gond, akkor viszont szerintem kicsit keveset vagytok kinn. Én naponta kiviszem a lányomat, gyakorlatilag születése óta minden nap órákat vagyunk levegõn (most 6 hónapos) és mindketten élvezzük, úgy érzem, jót is tesz neki is, nekem is. Ha a környékünkön sétálunk, akkor mindig ismerõs mamákba-babákba botlunk, így elég vidám, de leginkább anyuéknál vagyunk a tanyán, pacitársaságban. El se tudom képzelni, hogy ne nemjünk minden nap valamerre, de én ilyen vagyok, nem tudok megülni nyugton a fenekemen. A te körülményeidet nem ismerem, így nem mondhatom, hogy rosszat teszel... Tulajdonképpen te tudod a legjobban, mi a jó nektek. Én többet kivinném a babát, de ezt neked kell eldönteni.

Kedves utcsó válaszoló! Örülök, hogy te is a szuperanyukák közé tartozol.Nagyon gratulálok, én nem tarozom oda...ez van(ironikus a hozzászólásom stílusa).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! 3 hónapos lesz a héten:)
Attól is függ, hol laksz. Ha budapesti vagy, vagy egyéb nagyvárosi, ahol azért valljuk be nem valami jó levegõ van, akkor egyáltalán nem teszel rosszat. Ha nincs ilyen gond, akkor viszont szerintem kicsit keveset vagytok kinn. Én naponta kiviszem a lányomat, gyakorlatilag születése óta minden nap órákat vagyunk levegõn (most 6 hónapos) és mindketten élvezzük, úgy érzem, jót is tesz neki is, nekem is. Ha a környékünkön sétálunk, akkor mindig ismerõs mamákba-babákba botlunk, így elég vidám, de leginkább anyuéknál vagyunk a tanyán, pacitársaságban. El se tudom képzelni, hogy ne nemjünk minden nap valamerre, de én ilyen vagyok, nem tudok megülni nyugton a fenekemen. A te körülményeidet nem ismerem, így nem mondhatom, hogy rosszat teszel... Tulajdonképpen te tudod a legjobban, mi a jó nektek. Én többet kivinném a babát, de ezt neked kell eldönteni.
Szia Én külföldön élek 1 pici hegyi faluban. Állandóan esik vagy havazik, és nincs járda. Az úton pedig 1autó is alig fér el. Babuci hasfájós még mindig, 7hós lesz hétvégén, és semmi segítségem nincs.Mi is csak 2x 3x tudunk kimenni 1héten. Olyankor nem fõzök ebédet.Mert itt valaki kedvesen megjegyezte hogy "nincs idõd?". Hát igen van olyan hogy vlkinek nincs rá ideje. (szoptatás közben netezek amúgy ha ez szúrná a szemét vlmi rosszmájú maminak)
Én sem viszem ki a kisfiamat, ha esik sz esõ, vagy nagyon fúj a szél!Szerintem nem baj!Ha szellõztetsz rá, jobb mintha az esõben áznátok.Ha meg jóidõ van, gondolom úgyis kimentek.
mi minden nap megyünk, viszek esõvédõt, ami a nagy szél ellen is jó, bár úgy nem éri vmi sok friss levegõ, de amint szélvédett helyen vagyunk, leveszem a védõt. de semmi kárt nem teszel benne, ha nem viszed ki. Mi azért megyünk, mert az én gyrekem hisztis, ha pár napig nem viszem ki, jobban alszik éjjel is, ha voltunk a levegõn.
Szerintem sem teszel rosszat! Mi sem megyünk minden nap. Nekem ebben a hülye idõben nincs kedvem kimozdulni, fõleg ilyen tornádóban.
Miért tennél rosszat? Ilyen idõben nem minden nap lehet kimenni. Nálunk pl egy hete orkán szél van, nem fogom kivinni. Ha az idõ engedi, menjetek, ha nem, marad a szellõztetés. (vagy ha van erkély, udvar, kicsit szélvédett helyen levegõzés)
Mennyi idõs a babád? Én mondjuk el nem tudnám képzelni, hogy ne sétáljak délelõtt. Lassan 9 hónapos, és csak akkor nem mentünk le, amikor nagyon szakadt. De ma is lementünk. Azért a szellõztetés nem ugyanaz, és kell a friss levegõ neki is és neked is.
És miért nem viszed? Talán nincs rá idõd? Szerintem minnél többet vagytok kinnt a friss levegõn annál jobb. És neked is jót tesz egy kis séta. Szóval sétára fel:) )
A kérdező hozzászólása: És Miskolcon lakunk.
A kérdező hozzászólása: :) Merrefelé laktok? Mi Kiliánban :) Mennyi idõs a babád?
Én sem viszem ki minden nap! Azért marha nagy szélben, esõben, párás idõben. Semmi baja sem lesz. Ja, és az idõ, igen nekem sincs semmi segítsgem, nem értem hogy van egyes anyukáknak napi másfél 2 órájuk sétálni. Persze kell a friss levegõd, a hideg nem számít abban én is kiviszem, de az elõbb felsorolt idõben nem.
Nem teszel rosszat. Te látod, érzed, mit szeret a babád, mennyire igényli a sétákat. Ha kevésnek érzed, még mindig viheted pl. a szüleidhez, anyósodékhoz, testvéredhez, barátnõdhöz, játszóházba, bevásárolni, stb. Az is program, és akkor is lehettek friss levegõn. Az én babám kb. 40 percet bír a babakocsiban, aludni nem hajlandó benne. Amikor jó idõk voltak, minden nap mentünk, max. kivettem a kocsiból, és cipeltem, meg közben toltam a babakocsit, vagy leültem vele a játszótérre, és nézte a gyerekeket. Ez ebben az idõben lehetetlen feladat számomra, így inkább itthon vagyunk. Amikor nem esik, "csak" hideg van, akkor megyek vele, volt olyan is, hogy kézben vittem, a babakocsit itthon hagytam.
Kedves 14.34-es válaszoló, én meg azt nem értem, hogy miért nincs mindenkinek 2 órája sétálni. Mondjuk, ha netezni van idõd, akkor sétálni is, szerintem. Én ma kivittem szánkózni a 6 hónapos lányomat, amúgy rend van itthon, fõztem, almáslepényt sütöttem, havat lapátoltam (kertesben lakunk) kimostam 3 adagot, énekeltem-gitároztam a lányomnak, most meg itt netezek, mert a picur szopi közben bealudt. Szerintem minden csak szervezés kérdése. Bocsi az offért, de irritál, amikor ilyesmiket ír valaki.
Mi is miskolciak vagyunk. Ma nem vittem le, mert szakad a hóóóó:-D Egyébként ha szereti a babád a babakocsit, vidd le minél többször, jó az a kis friss levegõ...

Rosszul teszem, ha egy nem drága csak 350 ft-os tesztet próbálok ki először? Mennyire pontatlan?

Legjobb válasz: Sziasztok! Nem akarok vitatkozni, de én is úgy hallottam, hogy ha pozitív akkor kevesebb az esély a hibának.De ez logikus is szerintem, hiszen ha kimutatja azt a hormont vagy mi a fenét akkor az már ott van és kész, de ha nem mutatja ki akkor több variáció is lehet, hogy miért nem (nem használtad jól, nem jó idõpontban használtad, sérült volt a teszt stb.)Álpozitív talán csak akkor lehet, ha cisztád van (ez az összes teszt betegtájékoztatójára írva). Tehát ha pozitív nagy valószínûséggel van baba, persze nem 100. Az ár meg nem számít szerintem, talán az a különbség, hogy van amit csak reggeli vizeletbõl mutat ki van amelyik (drágább)bármely napszaki vizeletbõl kimutatja. Az orvosom különben azt mondja, hogy ezek a ma kapható tesztek cakumpakk elég pontosak. Sok sikert!

Sziasztok! Nem akarok vitatkozni, de én is úgy hallottam, hogy ha pozitív akkor kevesebb az esély a hibának.De ez logikus is szerintem, hiszen ha kimutatja azt a hormont vagy mi a fenét akkor az már ott van és kész, de ha nem mutatja ki akkor több variáció is lehet, hogy miért nem (nem használtad jól, nem jó idõpontban használtad, sérült volt a teszt stb.)Álpozitív talán csak akkor lehet, ha cisztád van (ez az összes teszt betegtájékoztatójára írva). Tehát ha pozitív nagy valószínûséggel van baba, persze nem 100. Az ár meg nem számít szerintem, talán az a különbség, hogy van amit csak reggeli vizeletbõl mutat ki van amelyik (drágább)bármely napszaki vizeletbõl kimutatja. Az orvosom különben azt mondja, hogy ezek a ma kapható tesztek cakumpakk elég pontosak. Sok sikert!
Tökéletes, ha pozitív, akkor nem valószínû, hogy téved, negatív esetén próbálj másik fajtát is.
elõzõ válaszhoz: ugyanannyi az esély arra, hogy álpozitív, mint arra, hogy álnegatív lesz a teszt!!! KÉRDEZÕNEK:Nekem azt mondta több gyógyszerész is, hogy a téves eredmény esélye ugyanannyi az összes gyógyszertári tesztnél, tehát mindegy, hogy mennyibe kerül!!! Mi volt a neve annak a tesztnek-csak hogy én is oylat vegyek!?

Barátommal szeretnénk gyereket és õ úgy gondolja hogy ha rosszat tesz a gyerek akkot adni kell neki egy pofont én meg pont az ellenkezõjét hogy nem szabad bántani egy gyereket. Hogy tudnánk megegyezére jutni?

Legjobb válasz: Hogy értve, hogy tárgyakhoz? Egy nevelõ célzatú pofon ha a gyerek nagyon elszemtelenedik vagy igen nagy gyökérséget mûvel az nem ártalmas, de a leírás alapján itt egy "pofonnal lerendezem azt kész" típusú emberrõl van szó aki azt hiszi ennyi a nevelés. Ha így áll a szitu akkor ne, hogy gyereket nem kéne vállalni tõle, de közös kapcsolatot sem. :S Mert a végén még téged is "megnevelne", a vak komondor esetét meg ismerjük a tv-bõl.

Hogy értve, hogy tárgyakhoz? Egy nevelõ célzatú pofon ha a gyerek nagyon elszemtelenedik vagy igen nagy gyökérséget mûvel az nem ártalmas, de a leírás alapján itt egy "pofonnal lerendezem azt kész" típusú emberrõl van szó aki azt hiszi ennyi a nevelés. Ha így áll a szitu akkor ne, hogy gyereket nem kéne vállalni tõle, de közös kapcsolatot sem. :S Mert a végén még téged is "megnevelne", a vak komondor esetét meg ismerjük a tv-bõl.
Ha nagyon "kiharcolta" a gyerek, egy pofon belefér, de azért ahhoz is nagy dolgot kell csinálnia. Öv, fakanál már nagybetûs VERÉS, aminek nem vagyok a híve, pláne, hogy anno engem is fakanállal vert apám...
Sehogy, ilyennel nem szabad gyereket vállalni. A mi gyerekünk 2 éves, de a párom egy újjal sem bántaná, nem hogy pofon vágná vagy övvel ütné. Ez az elsõ intõ jel, addig kell lelépni még nincs gyerek. Vagy lehet majd sírni a családi kapcsolatok kategóriába, hogy "Az élettársam megverte a gyereket és engem is. Mit tegyek?".
A kérdező hozzászólása: Sõt ha ugy lenne még tárgyakhoz is folyamodna
Ilyen emberrel vagy együtt és tervezel gyereket...? Gratulálok.
A kérdező hozzászólása: Pl. fakanál vagy öv....
Annó én is meg a bátyám is kaptunk 1-2 pofont, mégse lett semmi bajunk. Nem hímes tojások vagyunk, nyilván megérdemeltük
A megfenyítésben egyet értek, de a durvábbal már én sem, már csak magamról is tom, h milyen rossz az, és pláne, h semmit sem lehet vele elérni, v nézõpont kérdése... de egy igaz: mihelyt egyszer is megver a párod, azon nyomban hagyd ott, mert aki 1x megteszi, megteszi többször is (hiába fogja aztán ígérgetni!)! Én sem engedem meg, ...akár 1 pofot is adna nekem, hát fel is út, le is út!
ha nagyon elviselhetetlen, akkor egy nevelõ célzatú pofon nagyon-nagyon ritkán belefér. de fakanál, meg öv... hol él, a 19. században? beszéld meg vele mindenképp, lehet, hogy csak szívatni akar. barátom is szokott hülyeségeket mondani nekem, hogy direkt szívasson. pl "ha jön a fõbérlõ, direkt akkor megyek el sz*rni" meg ilyenek :D
Mondd megint, hogy 18 vagy.
Ö menny partnerrel volt mar? Te lennel az elso szuz partnere? Miert fekudne le veled?
A kérdező hozzászólása: végre vaklaki aki a kérdésre válaszol és nem arra hogy miért nem megy bele a dologba köszi :D
A kérdező hozzászólása: oké köszi :D
ezt mond neki " köszi a válaszokat.de szerintetek mit mondjak neki ? én tényleg vele szeretném elveszíteni mert kedvelem, jó fej nagyon aranyos és gyönyörû.és nem csak le akarom fektetni és aztán eldicsekedni vele"
A kérdező hozzászólása: de azt mondta az után hogy nem gond a korom csak nem akarja.de én tudom hogy akarja csak nem tudom hogy most mi a baja
Ez nem így van Akkor az a tanárnõ miért került börtönbe?Felnõtt korú nem szexelhet gyerekkel, tökmindegy ha mindketten akarják akkor sem, mit gondolsz miért nem akar veled szexelni az a csaj?Mert megtudta hogy gyerek vagy.Nem az a baj hogy 2 évet hazudtál a korodból, hanem hogy gyerek vagy
A kérdező hozzászólása: de ez hülyeség mert már valaki elõttem leírta hogy ha elmúltál 14 éves akkor szexelhetsz bárkivel ha mind a ketten akarjátok és ez tényleg így van.és én megbeszéltem vele hogy nem mondanám el senkinek, és tényleg nem mondanám el mert nem vagyok szemét
#8 Azért mert felnõtt korú szexelne fiatalkorúval Volt egy olyan eset hogy a tanárnõt fúrogatta az egyik diákja, utánna az elmondta a szüleinek.Börtön lett belõle
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat.de szerintetek mit mondjak neki ? én tényleg vele szeretném elveszíteni mert kedvelem, jó fej nagyon aranyos és gyönyörû.és nem csak le akarom fektetni és aztán eldicsekedni vele
Ha már elmúltál 14 lehet a csaj / férfi 50 is .. elég beteges , de így van. (persze ha mindkét fél beleegyezésével történik.)
miért is kerülne börtönbe?
Nem akar börtönbe kerülni, ennyi
máskor mondj igazat és ne a farkadra gondolj.
A kérdező hozzászólása: nem prosti.nagyon jó csaj, jó fej rendes.már rég találkoztam vele 1 éve vagy több akkor jókat beszélgettünk és tetszettünk is egy másnak szerintem.fb-on ráírtam és beszélgettünk aztán kérdeztem azért hazudtam mert nem tudtam hogy benne lenne így.bocsi de csak 5/m tudok írni
Miért hazudtáll?
A kérdező hozzászólása: de tudja hogy 16 vagyok
prosti?
Kedves 13-as. Igen is a BTK megengedi, nem rég csökkentették le 16 évrõl 14-re a korhatárt. A tanárnõs eset meg Amerikában volt ha jól emlékszem. (más országok, más törvények)

Lehetséges az, hogy teszek egy osztályozó vizsgát, de ha rosszul sikerül nem megyek érettségizni?

Harmadikos vagyok, angolból szeretnék előrehozottat tenni, de félek, hogy az osztályozóm rosszul sikerül és így pontokat fogok veszíteni.

Legjobb válasz: Az osztályozónak semmi köze az érettségihez. Legalábbis abból a szempontból nem, hogy ha megírtad az osztályozót, akkor az a jegyed már bekerül évvégére és nem lehet visszacsinálni, de azt attól még eldöntheted hogy akarsz-e menni 11.-ben érettségizni.

Az osztályozónak semmi köze az érettségihez. Legalábbis abból a szempontból nem, hogy ha megírtad az osztályozót, akkor az a jegyed már bekerül évvégére és nem lehet visszacsinálni, de azt attól még eldöntheted hogy akarsz-e menni 11.-ben érettségizni.
Tudtom szerint az elõrehozott érettségit megszüntették.
ezek cigányok, állat alatti lények, ne foglalkozz velük, te különb vagy
A kérdező hozzászólása: De lejáratnak!!Ráadásul mi van ha valaki elhisi?Bánt hoyg életem során iylenbe keveredtem!
Az igen. Engem személy szerint egy cigánybanda "kitiltott" a városom egy részébõl, ahol õk laknak. Az egész egy kb 5 éves kisebb nézeteltérésen alapszik. Nem cigánysorról van szó, egyszerû külvárosi rész. Ha meglátnak arra nem kell csodálkozzak hogyha hazafelé már futva jövök.
Én lesz.rnám, kiröhögném és semmibe venném õket. Nem tartanám méltónak õket arra, hogy felidegesítsem magam rajtuk. Szerintem ezek miatt a nyomorultak miatt már több idegsejtet elpusztítottál magadban, mint ahányan a 2. világháborúban meghaltak. Ne légy a gyökerek miatt idegsejt-gyilkos, mert az az egyetlen olyan sejt, amit a szervezet képtelen újratermelni, vigyázni kell rájuk nagyon. Ne áldozd fel õket az ostoba cigánylányok miatt, rajtuk úgysem tudsz változtatni. Ha látják, hogy nem foglalkozol velük, leszállnak rólad, a kutya is csak azt ugatja meg, akirõl érzi, hogy fél tõle. Lazíts és élvezd az életet!
Inkább szánd õket, hogy ilyen primitív módszerre (más képzelt lejáratására) van szükségük ahhoz, hogy önbecsülést szerezzenek. Úgysem fog hinni nekik senki, ne aggódj. A bosszút felejtsd el, senkivel nem jó bosszúhadjáratot folytatni, romákkal meg pláne nem, mert nekik sok családtagjuk és õsi vérbosszú-kultúrájuk van.
A kérdező hozzászólása: Sajna a szembe szomszédaim!4gyerek, mind egy állat és rettenetes putri!Még játszani is csak ordítva tudnak.Sosem szóltunk nekik semmiért be!Édesanyám még párszor segített is rajtuk!28 éves vagyok, õk meg 20 alattiak!Elegem van, naponta hallom, hogy buszon, utcán stb...miket mondanak mindenki elõtt!Nem tudom már lenyelni.arra gondoltam, hogy szólok az anyjuknak, hogy legközelebb feljelentem õket.
Igen, szólj az anyjuknak, de csak barátságosan, nem dühösen, nem fenyegetve, hogy legközelebb feljelented õket, hanem kérd meg szépen, hogy beszéljen a lányaival, ne tegyenek ilyet, mert ez neked nagyon kellemetlen. Ezzel talán ideiglenesen segíthetsz magadon, de a bajok gyökerét még nem távolítottad el. Ahhoz sok jóindulat kell. Légy te a kezdeményezõ, fogadd el õket olyannak amilyenek, segítsd õket ha rászorulnak és ne várj érte köszönetet. Az ilyen bajokon csak jóindulattal, szeretettel lehet segíteni.
Mi lett a dologból?
Ha barátok maradtok az jót tesz a barátságnak igen.
Viszont a késõbbi kapcsolataidnak nem nagyon fog jót tenni, ha az exeddel jóban vagy.

Ha a barátom korábban tudta egy lányról, h fertőző betegsége (nem komoly, de egy hetes cucc) van, ennek ellenére smárolt vele, velem pedig nem teszi akkor joggal eshet rosszul? Vagy én lennék a hárpia mert egyszer átélte és nem akarja mégegyszer?

Legjobb válasz: hát sose volt akadály számomra ilyesmi. tudod.. betegségben egészségben, mind örökké:P és ha együtt vagy a pároddal és nem csókolod meg akkor is tök mind1.. elkapod más úton a betegségét.. a lehellete, izzadtsága, elhasznált levegõ.. mittomén.. akkor már inkább úgy kapjam el, hogy élvezem:):D te érzed hogy a srác szeret-e vagy sem. ember függõ a dolog, de lehet hogy párod úgy gondolja inkább nem akarja elkapni a dolgot. ennek nem kell nagy feneket keríteni. mondd el neki mi bánt téged és ha lesmárol akkor megnyugodhatsz:D ha megmagyarázza miért nem smárol le akkor is meg nyugszol. tehát: mondd el neki mi bánt. ennyi

hát sose volt akadály számomra ilyesmi. tudod.. betegségben egészségben, mind örökké:P és ha együtt vagy a pároddal és nem csókolod meg akkor is tök mind1.. elkapod más úton a betegségét.. a lehellete, izzadtsága, elhasznált levegõ.. mittomén.. akkor már inkább úgy kapjam el, hogy élvezem:) :D te érzed hogy a srác szeret-e vagy sem. ember függõ a dolog, de lehet hogy párod úgy gondolja inkább nem akarja elkapni a dolgot. ennek nem kell nagy feneket keríteni. mondd el neki mi bánt téged és ha lesmárol akkor megnyugodhatsz:D ha megmagyarázza miért nem smárol le akkor is meg nyugszol. tehát: mondd el neki mi bánt. ennyi
de basszus itt inkabb az a kerdes hogy te szereted e ot?! mert amit leirsz az egy rendkivul onzo dolog. Ra akarnad ragasztani a betegseget?! Ha en beteg lennek, mindent megtennek hogy a parom ne kaphassa el! te meg magadra gondolsz, szep...
a fertozo betegseg alatt mit ertesz? pl megfazas, stb..? mert akk gaz, ha nem csokol meg :D en a baratomat csokolgatttam akkor is amikor agybol kikelni nem tudott annyira beteg volt, ... ott voltam az agyba vele megse kaptam el.... meg amikor en voltam beteg ot sem surun zavarta...egy kis megfazas, natha, nem ol meg senkit... es am is ..nem scak csok utjan lehet ilyesmit elkapni... vagy kozeledbe se megy? puszi, semmi ? egy szobaba se vagytok? mert az akk meg mar mas dolog lehet sztem ott...es ez csak kifogas..nem lehet?... mert pl. en ha kozelembe van a baratom ki nem birom, hogy legalabb meg ne oleljem..olyat meg h ez miatt kozelebe se menni... haat... akk inkabb beteg lennek ...... 17/L
Vegyél egy blökit azt menj vele sétálni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, és mit sportolsz?
5-ös vagyok. A depressziót többnyire az okozza, hogy a szervezetben valamiért csökken a jó kedvhez kapcsolódó hormonok aránya/mennyisége. A sportolás a szervezetedben endorfint és szerotonint szabadít fel, és pont ezekre van szükséged. A tiszta csokoládé sem rossz ötlet, vagy az olajos magvak fogyasztása (ezek szerotonin-elõanyagokat tartalmaznak). Én a fogamzásgátlómtól lettem depressziós. A természetgyógyászom javaslatára most sportolok és ha rossz kedvem van, megeszek egy zacskó mogyorót. Szinte teljesen megszûnt a problémám néhány hét alatt.
Menj el a háziorvosodhoz, mondd el neki, hogy kimerült vagy, rossz a közérzeted, nem érzed jól magad, ha szerencséd van, kiír pár napra, akár egy hétre. Aludj sokat, nézz filmeket, sétálgass. Gondold át, hogy mit akarsz! :) Nekem ez segített, hajrá!
A kérdező hozzászólása: De miben segít?
Ez egy kicsit depressziónak hangzik. Kezdj el sportolni, az tényleg segít rajta.
A kérdező hozzászólása: Már õt is, szakítottunk is, mert én azt a kapcsolatot is laposnak éreztem...
Fejezd be az önsajnáltatást és kezdj vlaamit az életeddel. Kezdetnek sport. De olyan amiben szinte ájulásig ki tudsz fáradni és rendszeresen
hmm ... a párkapcsolatok témába írtad. A párodat is unod? Nincs kedved hozzá sem?
Az erõsítések annyira nem jók, inkább olyan mozgásforma kell, ami az egész vérkeringést felpörgeti. A szobabiciklit szoktam gyûrni, de a félórás séták is ugyanolyan hatásosak, vagy még jobbak is, ha van hozzá megfelelõ park a környéken.
Dehogy, ezt azért csinálja mert kedvel téged!
Az írtad harapdál, nem igaz? A szája hegyével hogyan tud "harapdálni"? Az a helyzet, hogy elkapattad. Egy lónál az még megengedhetõ, hogy nyaldosson, -mivel sós a kezünk-, hogy "matasson" (az ajkak ide-oda mozgatása a kézben, mint amikor a kukoricát vagy egyeben keres a porban.Ezek miatt nem kell büntetni. Azt is figyelni kell, hogy a testbeszéde mit sugall. Ha megpróbál ledönteni, konyít akkor rosszindulatú a dolog. Azonban mivel még csikó, a csipkedés lehet játékos is a részérõl, ami késõbb, ha nincs fegyelmezve, akár foggal csipkedésre, harapásra is változhat. Ha rosszindulatú, akkor meg fõleg. Figyeld a testbeszédét, ha elkezd csipkedni, az orrára kell húzni, de ne akkorát, h leszakadjon az orr.Figyelmeztetõ jellegû enyhe "pofon".Ha most kipróbálta, hogy packázhat veled ás te szó nélkül tûröd, akkor hidd el, csak rosszabbodhat. Az én lovam is 4 éves, de egyszer sem csinálta ezt meg velem, mert mindig odaütöttem az orrára egy csöppedt, amikor az ajkával csipedt meg.Azóta ugyan úgy odajön, matat, nyalogat (van elõtte nyalósó mindig, de ez mégis csak más)de sosem csíp meg. Ha pedig akkor teszi, ha ráülsz, vagy engedetlenségbõl teszi vagy pedig azért, mert a szerszámmal gond van, fáj neki.Ha az utóbbi a valószínûbb, nézd meg a szerszámjait.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!