Találatok a következő kifejezésre: Rosszul teszem, egy (67 db)

Szerintetek a tavolsag jot vagy rosszat tesz egy kapcsolatnak 5 honap utan?

6 honaprol van szo

Legjobb válasz: Hát 5 hónap alatt azért nem feltétlen áll biztos lábakon a kapcsolat, de ez ember és kapcsolatfüggõ is. Ezt te tudod eldönteni mivel te ismerted már ki valamennyire a párod.

Hát 5 hónap alatt azért nem feltétlen áll biztos lábakon a kapcsolat, de ez ember és kapcsolatfüggõ is. Ezt te tudod eldönteni mivel te ismerted már ki valamennyire a párod.
Mi 9 hónapot voltunk távol.Én Magyarországon, a párom Angliában.Nem volt sem mobil, sem internet kapcsolatunk, csak egy utcai telefonfülke amit hetente egyszer a megbeszélt idõben felhívott.9 hónapon keresztül ez az 1 kapocs volt köztünk.Minket sokkal szorosabbá tett a távolság.Azóta eltelt 5 év és boldog házasok vagyunk..
szerintem rosszat. mi 3és fél hónapot töltöttünk külön, ez idõ alatt még inkább bebizonyosodott, milyen erõs a kapcsolatunk, a szerelmünk. de nem bírtuk tovább egymás nélkül és újra összeköltöztünk, még ha ezzel borult is a korábbi tervünk (nem volt nagy terv és nem is végzetes a "borítás", de tény, h azért tettük, mert együtt akartunk lenni)
Én 4-5 napot is nehezen bírok a párom nélkül, így nálunk biztosan rosszat tenne fél év. Ennyit nem bírnék ki, belefáradnék a várakozásba. 1-2 hónapot még talán talán féllábon valahogy kihúznék, de többet nem nagyon.
Szerintem egy fix , stabil kapcsolatban az a 6 hónap nem nem okozhat törést, sõt még inkább felerõsitheti az érzelmeket.De a ti kapcsolatotok még olyan fiatal (nem bántásból irom), hogy bármi lehet a dolog végkifejlete.Mindenesetre én drukkolok nektek.
Gondolom valamelyikõtöknek külföldi munkája adódott, vagy tévedek?Nagyon nehéz lesz az a 6 hónap, de ki lehet birni.Az én párom is külföldön dolgozik (mi már 10 éve vagyunk együtt), és irtó kemény, erõsnek kell lenni, de muszáj, ha az embernek tervei vannak (sajnos itt Magyarországon nem lehet boldogulni).Nekem max . 6 hetente jár haza a párom, de azt is megszenvedem :(( , strigulázom a napokat , hogy mikor ölelhetem újra magamhoz.
Mi 3 éve élünk távkapcsolatban, egyetem miatt. A 3 év alatt bebizonyosodott, hogy a szerelmünk mit bír ki, mennyi mindent és milyen erõs... Nyáron költözünk össze. Szerintem két értelmes ember megtudja oldani a távkapcsolatot. Persze ahhoz kell egy stabil kapcsolatot is megteremteni...
Mi 2 hónap után máris távkapcsolatra kényszerültünk. Akkoriban másfél havonta tudtunk találkozni fél-egy hétre. Mostanában már havi kétszer láthatjuk egymást. Ez volt egy éve, nemsokára végleg egymás közelébe költözünk. Még mindig borzalmasan szerelmesek vagyunk és minden perc ajándék amit együtt lehetünk. Korábban én sem voltam távkapcs párti, de bele lehet szokni és lehet várni h együtt legyünk. Néha baromi nehéz de eszem ágában sincs elhagyni a barátom! Sok erõt nektek, ne tépelõdj ezen, szereted? Akkor próbáld meg! Elõre minek idegeskedsz, ráérsz akkor, ha már baj van. Persze ápold a kapcsolatot de ne rontsd el aggodalmaskodással
hogy is van az a dal...? "A távolság a kis tüzeket kioltja, a nagyot fellobbantja!" :) Fogd fel úgy, hogy most legalább megélitek, hogy melyikõtöknek mit jelent ez a kapcsolat. Ha tényleg szerelem, akkor jobb lesz a távolságtól. Hiszen mindkettõtöknek van ideje hiányolni a másikat, gondolkodni, sokkal jobban fogtok egymásnak örülni, stabilizálhatja is emiatt a kapcsolatot. Ha viszont ez nem igazi szerelem, csak fellángolás, vagy tiniszerelem, ami nem komoly, akkor ki fogja oltani. Akkor viszont tök mindegy, mert pár hónap után amúgy is kihûlt volna.

Szerintetek a tavolsag jot vagy rosszat tesz egy kapcsolatnak?

Nem regota vagyunk egyutt es o el kell utazzon 3 hetre

Legjobb válasz: van akiknek használ és van akiknek nem. Majd kiderül ha visszajön, hogy ti hova is tartoztok.

van akiknek használ és van akiknek nem. Majd kiderül ha visszajön, hogy ti hova is tartoztok.
szerintem inkább jót. ha szeretitek egymást, el fog röppeni ez az idõ.
Akinek jót tesz 3 hét távol a párjától, annak el kéne gondolkoznia, hogy biztos jó ötlet-e azzal az illetõvel együtt lennie...
Erre szokták azt mondani, hogy a szél a kis tüzet eloltja, a nagyot pedig még nagyobb lángra lobbantja :) Nem idéztem pontosan ezt nézzétek el nekem de a lényeg érthetõ :) 21/F
Ha csak idõlegesen kell elutaznia az jót tehet egy kapcsolatnak, megérzitek egymás hiányát, jobban tudjátok értékelni az együtt töltött idõt. Ha viszont hosszabb idõre távozik pl kimegy külföldre tanulni stb. Akkor megmérgezi a kapcsolatot ésa legtöbbször halálra van ítélve.
az igaz érzéseket felerõsíti a távolság:) ha nem igazak, akkor az is kiderül.

Szerintetek rosszat teszek egy 15 éves lánynak, ha lefekszem vele? 18/F

15 éves a barátn?m, most lesz 16. Idáig petting volt, meg ilyesmi, de tegnap el?jött azzal, hogy Õ szeretné, ha lenne konkrét aktus is, azt mondta, hogy úgy nagyobb orgazmusa lehetne. Én nagyon szeretem, de nem tudom, hogy nem teszek-e ezzel neki rosszat. Amúgy nekem úgy t?nik, hogy Õ nagyon érett a korához képest, és a 3 ujj sem fájt neki.

Legjobb válasz: ha vágyik rá, akkor add meg neki ami jár. ;) már elmúlt 14, mi a kérdés?^^

ha vágyik rá, akkor add meg neki ami jár. ;) már elmúlt 14, mi a kérdés?^^
azért mert 3 ujjal se fájt neki az nem az érettséget mutatja:D Az én barátnõm 17lesz mingyart és 2ujjal fáj neki akkor õ éretlen vagy hogyisvan ez:D Nem teszel rosszat neki sõt kielégíted az igényeit ami nem rossz dolog.:D Meg szerintem te is élveznéd...;) Szóval csapj bele;) Ice;)(16/f)
Ha kívánja, akarja, akkor szerintem nem. Neki kell tudnia, hogy készen áll-e rá.
Ha ennyire szeretné, akkor biztosan készen áll rá. :) Amúgy tök jó, hogy vannak még olyan srácok, akik ennyire törõdnek a barátnõjükkel, és nem csak lefektetni akarják õket. (:
Ha egy lány elmúlt 14 éves, de még nincs 18, akkor csak olyan sráccal feküdhet le, aki nem töltötte be a 24. életévet, és te ebbea körbe simán beleesel. Mi itt a kérdés? Ha kívánjátok egyát, akkor vágjatok bele! ;) soksikert! :) 17L
egymást* 17L


Rosszat teszek, ha nem viszem a babámat sétálni, csak 2x-3x egy héten? Szellőztetve van minden nap.

Legjobb válasz: Attól is függ, hol laksz. Ha budapesti vagy, vagy egyéb nagyvárosi, ahol azért valljuk be nem valami jó levegõ van, akkor egyáltalán nem teszel rosszat. Ha nincs ilyen gond, akkor viszont szerintem kicsit keveset vagytok kinn. Én naponta kiviszem a lányomat, gyakorlatilag születése óta minden nap órákat vagyunk levegõn (most 6 hónapos) és mindketten élvezzük, úgy érzem, jót is tesz neki is, nekem is. Ha a környékünkön sétálunk, akkor mindig ismerõs mamákba-babákba botlunk, így elég vidám, de leginkább anyuéknál vagyunk a tanyán, pacitársaságban. El se tudom képzelni, hogy ne nemjünk minden nap valamerre, de én ilyen vagyok, nem tudok megülni nyugton a fenekemen. A te körülményeidet nem ismerem, így nem mondhatom, hogy rosszat teszel... Tulajdonképpen te tudod a legjobban, mi a jó nektek. Én többet kivinném a babát, de ezt neked kell eldönteni.

Kedves utcsó válaszoló! Örülök, hogy te is a szuperanyukák közé tartozol.Nagyon gratulálok, én nem tarozom oda...ez van(ironikus a hozzászólásom stílusa).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! 3 hónapos lesz a héten:)
Attól is függ, hol laksz. Ha budapesti vagy, vagy egyéb nagyvárosi, ahol azért valljuk be nem valami jó levegõ van, akkor egyáltalán nem teszel rosszat. Ha nincs ilyen gond, akkor viszont szerintem kicsit keveset vagytok kinn. Én naponta kiviszem a lányomat, gyakorlatilag születése óta minden nap órákat vagyunk levegõn (most 6 hónapos) és mindketten élvezzük, úgy érzem, jót is tesz neki is, nekem is. Ha a környékünkön sétálunk, akkor mindig ismerõs mamákba-babákba botlunk, így elég vidám, de leginkább anyuéknál vagyunk a tanyán, pacitársaságban. El se tudom képzelni, hogy ne nemjünk minden nap valamerre, de én ilyen vagyok, nem tudok megülni nyugton a fenekemen. A te körülményeidet nem ismerem, így nem mondhatom, hogy rosszat teszel... Tulajdonképpen te tudod a legjobban, mi a jó nektek. Én többet kivinném a babát, de ezt neked kell eldönteni.
Szia Én külföldön élek 1 pici hegyi faluban. Állandóan esik vagy havazik, és nincs járda. Az úton pedig 1autó is alig fér el. Babuci hasfájós még mindig, 7hós lesz hétvégén, és semmi segítségem nincs.Mi is csak 2x 3x tudunk kimenni 1héten. Olyankor nem fõzök ebédet.Mert itt valaki kedvesen megjegyezte hogy "nincs idõd?". Hát igen van olyan hogy vlkinek nincs rá ideje. (szoptatás közben netezek amúgy ha ez szúrná a szemét vlmi rosszmájú maminak)
Én sem viszem ki a kisfiamat, ha esik sz esõ, vagy nagyon fúj a szél!Szerintem nem baj!Ha szellõztetsz rá, jobb mintha az esõben áznátok.Ha meg jóidõ van, gondolom úgyis kimentek.
mi minden nap megyünk, viszek esõvédõt, ami a nagy szél ellen is jó, bár úgy nem éri vmi sok friss levegõ, de amint szélvédett helyen vagyunk, leveszem a védõt. de semmi kárt nem teszel benne, ha nem viszed ki. Mi azért megyünk, mert az én gyrekem hisztis, ha pár napig nem viszem ki, jobban alszik éjjel is, ha voltunk a levegõn.
Szerintem sem teszel rosszat! Mi sem megyünk minden nap. Nekem ebben a hülye idõben nincs kedvem kimozdulni, fõleg ilyen tornádóban.
Miért tennél rosszat? Ilyen idõben nem minden nap lehet kimenni. Nálunk pl egy hete orkán szél van, nem fogom kivinni. Ha az idõ engedi, menjetek, ha nem, marad a szellõztetés. (vagy ha van erkély, udvar, kicsit szélvédett helyen levegõzés)
Mennyi idõs a babád? Én mondjuk el nem tudnám képzelni, hogy ne sétáljak délelõtt. Lassan 9 hónapos, és csak akkor nem mentünk le, amikor nagyon szakadt. De ma is lementünk. Azért a szellõztetés nem ugyanaz, és kell a friss levegõ neki is és neked is.
És miért nem viszed? Talán nincs rá idõd? Szerintem minnél többet vagytok kinnt a friss levegõn annál jobb. És neked is jót tesz egy kis séta. Szóval sétára fel:) )
A kérdező hozzászólása: És Miskolcon lakunk.
A kérdező hozzászólása: :) Merrefelé laktok? Mi Kiliánban :) Mennyi idõs a babád?
Én sem viszem ki minden nap! Azért marha nagy szélben, esõben, párás idõben. Semmi baja sem lesz. Ja, és az idõ, igen nekem sincs semmi segítsgem, nem értem hogy van egyes anyukáknak napi másfél 2 órájuk sétálni. Persze kell a friss levegõd, a hideg nem számít abban én is kiviszem, de az elõbb felsorolt idõben nem.
Nem teszel rosszat. Te látod, érzed, mit szeret a babád, mennyire igényli a sétákat. Ha kevésnek érzed, még mindig viheted pl. a szüleidhez, anyósodékhoz, testvéredhez, barátnõdhöz, játszóházba, bevásárolni, stb. Az is program, és akkor is lehettek friss levegõn. Az én babám kb. 40 percet bír a babakocsiban, aludni nem hajlandó benne. Amikor jó idõk voltak, minden nap mentünk, max. kivettem a kocsiból, és cipeltem, meg közben toltam a babakocsit, vagy leültem vele a játszótérre, és nézte a gyerekeket. Ez ebben az idõben lehetetlen feladat számomra, így inkább itthon vagyunk. Amikor nem esik, "csak" hideg van, akkor megyek vele, volt olyan is, hogy kézben vittem, a babakocsit itthon hagytam.
Kedves 14.34-es válaszoló, én meg azt nem értem, hogy miért nincs mindenkinek 2 órája sétálni. Mondjuk, ha netezni van idõd, akkor sétálni is, szerintem. Én ma kivittem szánkózni a 6 hónapos lányomat, amúgy rend van itthon, fõztem, almáslepényt sütöttem, havat lapátoltam (kertesben lakunk) kimostam 3 adagot, énekeltem-gitároztam a lányomnak, most meg itt netezek, mert a picur szopi közben bealudt. Szerintem minden csak szervezés kérdése. Bocsi az offért, de irritál, amikor ilyesmiket ír valaki.
Mi is miskolciak vagyunk. Ma nem vittem le, mert szakad a hóóóó:-D Egyébként ha szereti a babád a babakocsit, vidd le minél többször, jó az a kis friss levegõ...

Mennyire tesz rosszat egy Galaxy 3 akksinak, ha az aksi teljesen lemerül? (ha egyáltalán rosszat tesz)

Legjobb válasz: Ha a telefon írja ki, hogy lemerült, az nem nagy próbléma, még ilyenkor is van benne feszültség, csak ha annál jobban lemerülne, akkor már nem tudnád feltölteni. Épp ezért nem ajánlott huzamosabb ideig lemerült állapotban tárolni a lítium akkumulátorokat.

Ha a telefon írja ki, hogy lemerült, az nem nagy próbléma, még ilyenkor is van benne feszültség, csak ha annál jobban lemerülne, akkor már nem tudnád feltölteni. Épp ezért nem ajánlott huzamosabb ideig lemerült állapotban tárolni a lítium akkumulátorokat.

Rosszat teszek, ha egy vékony párnát teszek hathósom feje alá? Hason alszik. Eddig peluson aludt, de mindig összegyűri.

Legjobb válasz: Az én kislányom feje alatt is van egy kispárna, de szinte csak olyan vékony, mint a pelus. Ha éppen mosásban van, akkor pelust teszek és az ágy rácsai és a matrac közé benyomom a széleit, így nem gyûri össze.

Az én kislányom feje alatt is van egy kispárna, de szinte csak olyan vékony, mint a pelus. Ha éppen mosásban van, akkor pelust teszek és az ágy rácsai és a matrac közé benyomom a széleit, így nem gyûri össze.
Én vágtam egy kiságy szélességû pelenka anyagot és kikötöttem a négy sarkát a kiságy rácsaihoz. Így nem gyûri, és van a feje alatt. Na meg mellette az alvós nyuszi és a keze a szájában:) Így kerek...
Nekem a védönõ kikapta a feje alol, azt mondta elég a pelus.A lányom is összegyüri és mondtam a védönönek.Édesen-kedvesen és akkor mi van?Áll.arért van melette mert ö aval akar aludni, az arcához teszi és ez elkiséri évekig.Én inkább attol félek nehogy felnött koráig kisérje.40 éves sogornöm még mindig aval alszik, na jó semmi közöm, johogy nem cumizik!
A kérdező hozzászólása: anyu kiszedte alóla, hagyom akkor, pelcsi marad;) köszike nektek!

Rosszul teszem, ha egy nem drága csak 350 ft-os tesztet próbálok ki először? Mennyire pontatlan?

Legjobb válasz: Sziasztok! Nem akarok vitatkozni, de én is úgy hallottam, hogy ha pozitív akkor kevesebb az esély a hibának.De ez logikus is szerintem, hiszen ha kimutatja azt a hormont vagy mi a fenét akkor az már ott van és kész, de ha nem mutatja ki akkor több variáció is lehet, hogy miért nem (nem használtad jól, nem jó idõpontban használtad, sérült volt a teszt stb.)Álpozitív talán csak akkor lehet, ha cisztád van (ez az összes teszt betegtájékoztatójára írva). Tehát ha pozitív nagy valószínûséggel van baba, persze nem 100. Az ár meg nem számít szerintem, talán az a különbség, hogy van amit csak reggeli vizeletbõl mutat ki van amelyik (drágább)bármely napszaki vizeletbõl kimutatja. Az orvosom különben azt mondja, hogy ezek a ma kapható tesztek cakumpakk elég pontosak. Sok sikert!

Sziasztok! Nem akarok vitatkozni, de én is úgy hallottam, hogy ha pozitív akkor kevesebb az esély a hibának.De ez logikus is szerintem, hiszen ha kimutatja azt a hormont vagy mi a fenét akkor az már ott van és kész, de ha nem mutatja ki akkor több variáció is lehet, hogy miért nem (nem használtad jól, nem jó idõpontban használtad, sérült volt a teszt stb.)Álpozitív talán csak akkor lehet, ha cisztád van (ez az összes teszt betegtájékoztatójára írva). Tehát ha pozitív nagy valószínûséggel van baba, persze nem 100. Az ár meg nem számít szerintem, talán az a különbség, hogy van amit csak reggeli vizeletbõl mutat ki van amelyik (drágább)bármely napszaki vizeletbõl kimutatja. Az orvosom különben azt mondja, hogy ezek a ma kapható tesztek cakumpakk elég pontosak. Sok sikert!
Tökéletes, ha pozitív, akkor nem valószínû, hogy téved, negatív esetén próbálj másik fajtát is.
elõzõ válaszhoz: ugyanannyi az esély arra, hogy álpozitív, mint arra, hogy álnegatív lesz a teszt!!! KÉRDEZÕNEK:Nekem azt mondta több gyógyszerész is, hogy a téves eredmény esélye ugyanannyi az összes gyógyszertári tesztnél, tehát mindegy, hogy mennyibe kerül!!! Mi volt a neve annak a tesztnek-csak hogy én is oylat vegyek!?

Rosszat teszek azzal, ha a 6 hetes babámat szopizás után hagyom egy kicsit cicizni?

Legjobb válasz: Miért tennél rosszat? A babád még picike, hagyd cicizni, ha õ igényli. Ingerli a melled, amitõl több tejed lesz, neki meg biztonságot, nyugalmat ad, ha a közelséged érzi. Az én kisfiam is annyit és annyiszor volt cicin, amennyiszer csak kedve volt. 11 hónapos, még mindig szopik és hihetetlenül boldog, kiegyensúlyozott, egészséges, jókedvû babuci! Sosem gyulladt be a mellem a sok szopcsitól, a babám nem cumizik és egy idõ után már csak akkor kellett neki a cici, mikor éhes vagy szomjas volt, a "cumizásról" teljesen leszokott. Egy problémám van csak: éjjel is csak cicivel alszik vissza, nem tudom máshogy visszaaltatni.

Miért tennél rosszat? A babád még picike, hagyd cicizni, ha õ igényli. Ingerli a melled, amitõl több tejed lesz, neki meg biztonságot, nyugalmat ad, ha a közelséged érzi. Az én kisfiam is annyit és annyiszor volt cicin, amennyiszer csak kedve volt. 11 hónapos, még mindig szopik és hihetetlenül boldog, kiegyensúlyozott, egészséges, jókedvû babuci! Sosem gyulladt be a mellem a sok szopcsitól, a babám nem cumizik és egy idõ után már csak akkor kellett neki a cici, mikor éhes vagy szomjas volt, a "cumizásról" teljesen leszokott. Egy problémám van csak: éjjel is csak cicivel alszik vissza, nem tudom máshogy visszaaltatni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!
Egy kicsit én is hagytam eleinte, de szép fokozatosan rászoktattam, hogy csak rövid idõket, mert én nem szerettem volna, ha a mellemen alszik el, és rászokik. Mindig is boldogan aludt a kiságyában, mert még ébren de jóllakottan tettem át. Attól függ, neked mi a terved az altatással, babusgatással hosszútávon. Szerintem ez mindenkinek a saját döntése, a babának nem káros, maximum ha túlzásba viszitek egy idõ után, nehéz lesz rászoktatni az önálló elalvásra, megnyugvásra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a tanácsot!

Szoktátok egyedül hagyni a gyereket? Szerintetek rosszul teszem? Evés után beteszem a kicsi agyba és egyedül hagyom

.nagyon jo kislany, jol eljátszik egyedül és végül elalszik,csak néha lelkiismeret furdalásom van h miért nem játszok vele.Csak reggel szoktam ezt csinálni mikor kb. 8 után eszik mindig vissza teszem.Rossz anya vagyok szerintetek, mert ugy érzem ilyent csak én csinálok!!!

Legjobb válasz: Szia! Nálunk így megy minden nap. A lányom hét-fél nyolc körül reggelizik, és utána a kiságyban marad. Max. fél óra után vissza is alszik, és amikor felkel, nálunk akkor kezdõdik a nap. Ez olyan kilenc-fél tíz körül szokott lenni. Én nem tartom magam ez miatt rossz anyának. Szerintem Te sem vagy az!!!! Nem írtad mennyi idõs a lányod! Az enyém pénteken lesz fél éves.....most is alszik :D

Szia! Nálunk így megy minden nap. A lányom hét-fél nyolc körül reggelizik, és utána a kiságyban marad. Max. fél óra után vissza is alszik, és amikor felkel, nálunk akkor kezdõdik a nap. Ez olyan kilenc-fél tíz körül szokott lenni. Én nem tartom magam ez miatt rossz anyának. Szerintem Te sem vagy az!!!! Nem írtad mennyi idõs a lányod! Az enyém pénteken lesz fél éves.....most is alszik :D
Napközben is hagyd egyedül az ágyában két evés között. Elég, ha csak délután játszol vele! Így nem lesz hisztis a picid, hanem kreatív gyerek! Úgy fejlõdik a legjobban, ha egyedül fedezheti fel a körülötte levõ világot, azzal játszik, ami érdekli, nem azzal, amit az anyuka ráakar erõltetni. Igaz, hogy ma ezt kevés anyuka látja be. Nagyon is helyesen teszed, ha nem vagy állandóan mellette!
Szerencses vagy, en ha akarnam sem tudnam egyedul hagyni mert ordit.ha lehetne en is egyedul hagynam.
Szerintem nem vagy rossz anya, még akkor sem, ha én nem így csinálom. Miért lennél ettõl rossz? Egyébként reggeli után, mint most is, egy fél órát NET-ezek, õ addig itt mászkál a szobában, pakolgat, játszik. Én se játszom vele tulajdonképpen, de ezt nem én, hanem õ alakította ki. Nekem az esett rosszul, hogy "nincs szüksége" rám.
Én ugyanezt érzem.Most is itt netezek, kávézgatok, a babám kúszik-mászik, játszadozik, ugy látszik nem hiányzom neki...Mindig lelkiismeretfurdalásom van, ha ilyen külön programot szervezek magamnak, és az jár a fejemben, hogy nem vagyok jó anya. Nem vagy rossza anya (ellenben velem, mert én nem csak reggel hagyom egyedül játszani), az a reggeli idõ igazán nem sok, a babának is szüksége van az "egyedüllétre".Az a lényeg, ha szüksége van rád, jelez, akkor ott legyél.
Ne érezd magad emiatt rosszul, én is csináltam ilyet, sõt még ma is elõfordul, és a kicsiknek szükségük is van rá, hogy egyedül legyenek kicsit, így is megtanulják feltalálni magukat, és kell is a fejlõdésük érdekében. Az meg csak jó dolog, hogy el is alszik egyedül, késõbb ennek nagyon fogsz örülni, ha így marad.
Nem játszhatsz vele egész nap! Igenis szüksége van arra, hogy egyedül is megtanulja elfoglalni magát, ezzel csak neki teszel jót. Ha hiányzol neki, úgyis "szól". Mindig csodálkoztam azokon az anyákon, akik egész álló nap a babájukkal vannak, hogy a házimunkát hogy végzik el? Van egy olyan ismerõsöm, akire az anyukája fõz és a bejárónõ takarít, hogy õ egész nap a babával lehessen. Jó neki, én is fogadnék bejárónõt, ha telne rá, de mivel nem, marad az, hogy idõnként elfoglalja magát. (4 hónapos)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors váaszokat, magnyugodtam hogy nemcsak én csinálom igy. 6 honapós mult pénteken... Mindenkinek jo babázást!!!

Sokan mondják, hogy hagyjam sírni a pici fiam, ne vegyem fel, mert megszokja. 5 hetes a picúr és 10-15 percnél tovább nincs el egyedűl. Olyan rossz hallgatni amikor sír/ordít. Rosszat teszek ha olyankor felveszem?

Legjobb válasz: Vedd fel, szüksége van rád! Ne hallgass a sok okosra. Képzeld magad az õ helyébe. 9 hónap igen szoros kapcsolat után "egyedül" van ebbe a zajos, világos, ismeretlen világon. Ilyenkor nem lehet elkapatni, féléves koráig még nem tud a sírással manipulálni. Szeresd és legyél ott neki, amikor kell. Ez az idõ a szükségleteik kielégítésérõl szól.

Vedd fel, szüksége van rád! Ne hallgass a sok okosra. Képzeld magad az õ helyébe. 9 hónap igen szoros kapcsolat után "egyedül" van ebbe a zajos, világos, ismeretlen világon. Ilyenkor nem lehet elkapatni, féléves koráig még nem tud a sírással manipulálni. Szeresd és legyél ott neki, amikor kell. Ez az idõ a szükségleteik kielégítésérõl szól.
5 hetesen még nagyon pici, szerintem is vedd fel. Én csak olyankor hagyom sírni a kisfiam, ha már az sem segít, hogy felveszem és a karomban is ugyanúgy sír. Ilyenkor szerintem csak nyûgös. 2 hónapos kisfiú anyukája
Maximálisan egyetértek az elsõ hozzászólóval!!! Amúgy meg, ne mások hatására neveld a fiad, ha te úgy érzed szüksége van rád (márpedig egy 5 hetes csecsemõnek csak rád van szüksége) igenis vedd fel, babusgatsd, ölelgetsd, amit te jónak látsz! Ennyi idõs babát nem lehet elkényeztetni!! Az én babám is szinte egész nap az ölemben volt, sokat sírt, de itt van egy évesen, semmi baja, nincs egésznap ölben, stb. Te ismered a babád, hiába tapasztalt ember mondja, csak a saját megérzéseidre hallgass!!
Szia! Soha ne hagyd sírni a babád, ha nagyobb lesz akkor sem! Te azért is vagy, hogy vígaszt nyújts neki! "Ha hagyod sírni a babád, egy idõ után el fog hallgatni, de nem azért mert magától megnyugodott, hanem azért mert reményt vesztett lett!" Ezt egy idõsebb bölcs úr mondta nekem egyszer és biztos, hogy nagy igazság van benne. Boldog és sírásmentes babanevelést kívánok! :)
Szia!Ne hagyd sírni, mert egyedül, magára hagyva érzi majd magát! És nem létezik elkapatás, õszintén szólva én nem inném hogy egyltalán ez a dolog létezne kisbabáknál. A kislányom pár nap múlva 9 hónapos lesz, játszik, mászkál, ismerkedik a világgal, mindne érdekli, fõleg, amit nem szabad:-) de sosem hagytam sírni.Van hogy elég csak beszélni hozzá, énekelni egy dalocskát, és elhallgat. Ne hallgass azokra akik rá akarnak venni hogy ordíttasd a gyereked, neked és neki is rossz! Kitartás!
Én sem hagytam sírni soha.Most 10 hetes és nincs ölben sokat.Úgy 3 hete elvan egy darabig egyedül is.Nézelõdik, beszélget, tornázgat.Közben gyakran odamegyek hozzá és beszélek hozzá picit.Napközben is gyakran letesszük a nagy ágyra, odafekszünk mellé és úgy játszunk, vagy inkáb beszélgetünk.Így fél órát is elvan.Majd ha kéri felvesszük picit és sétálunk, aztán újra letesszük picit.5 hetesen még ehhez pici, de pár hét és minden érdekelni fogja.Akkor jobban el lesz akkor is ha nincs ölben.Örülj, hogy ennyi ideig elvan már egyedül.Amúgy tényleg az a legjobb, ha az ösztöneidre hagyakszol.Engem is érdekelnek mások tapasztalatai, mert lehet belõlük tanulni, de az ösztön a döntõ!
N em rontod el. Nyugodtan vedd fel. Szüksége van Rád, és nem rontod el. Egy ekkora babát nem lehet elrontani, neki még minden annyira új, és ti kell megnyugtassátok, a szülei, akiknek a hangját, illatát ismeri. Ráadásul az is lehet görcsös baba, akkor meg pláné kell vígasztalni. Nem tart sokáig az ölben ülõs korszak, szeresgesd, használd ki amíg igényli õ is. A mi babánk is mindig kézben volt/van mikor sír, de ha nincs semmi problémája nem igényli, hogy kézben legyen. Most már 5 hónapos. Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat. Mindig felveszem, szívem szakad meg amikor sír, nem tudom megtenni hogy nem veszem fel. Remélem nem rontom el:)
Megmondom õszintén én is nagyon sokat szenvedtem ezzel a dologgal. Nem akartam elhinni, amikor mondták, hogy egy idõ után elfoglalja mással magát és nem igényli annyiszor a felvevést. De tényleg így van! Az én lányom 3, 5 hós és kb. 3 hós korától kezdve sokkal jobban leköti magát, játszik a játszószõnyegen stb. Türelem és kitartás! Most még vedd fel, ha igényli! 16 hetes kislány anyukája.
O meg pici nagyon.Vedd fel.En is felveszem soha nem hagyom sirni.12hetes.Napkozben tobbszor el van kb 20 , 30 percet pihenoszekben, jatekokkal, igaz legtobbszor beszelnem is kell hozza.Nehez igy a hazimunka de egyszer majd ennek az idoszaknak vege lesz.Szeretgesd szuksege van ra.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!