Találatok a következő kifejezésre: Rosszat teszek ha (157 db)

Rosszat teszek, ha nem viszem a babámat sétálni, csak 2x-3x egy héten? Szellőztetve van minden nap.

Legjobb válasz: Attól is függ, hol laksz. Ha budapesti vagy, vagy egyéb nagyvárosi, ahol azért valljuk be nem valami jó levegõ van, akkor egyáltalán nem teszel rosszat. Ha nincs ilyen gond, akkor viszont szerintem kicsit keveset vagytok kinn. Én naponta kiviszem a lányomat, gyakorlatilag születése óta minden nap órákat vagyunk levegõn (most 6 hónapos) és mindketten élvezzük, úgy érzem, jót is tesz neki is, nekem is. Ha a környékünkön sétálunk, akkor mindig ismerõs mamákba-babákba botlunk, így elég vidám, de leginkább anyuéknál vagyunk a tanyán, pacitársaságban. El se tudom képzelni, hogy ne nemjünk minden nap valamerre, de én ilyen vagyok, nem tudok megülni nyugton a fenekemen. A te körülményeidet nem ismerem, így nem mondhatom, hogy rosszat teszel... Tulajdonképpen te tudod a legjobban, mi a jó nektek. Én többet kivinném a babát, de ezt neked kell eldönteni.

Kedves utcsó válaszoló! Örülök, hogy te is a szuperanyukák közé tartozol.Nagyon gratulálok, én nem tarozom oda...ez van(ironikus a hozzászólásom stílusa).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! 3 hónapos lesz a héten:)
Attól is függ, hol laksz. Ha budapesti vagy, vagy egyéb nagyvárosi, ahol azért valljuk be nem valami jó levegõ van, akkor egyáltalán nem teszel rosszat. Ha nincs ilyen gond, akkor viszont szerintem kicsit keveset vagytok kinn. Én naponta kiviszem a lányomat, gyakorlatilag születése óta minden nap órákat vagyunk levegõn (most 6 hónapos) és mindketten élvezzük, úgy érzem, jót is tesz neki is, nekem is. Ha a környékünkön sétálunk, akkor mindig ismerõs mamákba-babákba botlunk, így elég vidám, de leginkább anyuéknál vagyunk a tanyán, pacitársaságban. El se tudom képzelni, hogy ne nemjünk minden nap valamerre, de én ilyen vagyok, nem tudok megülni nyugton a fenekemen. A te körülményeidet nem ismerem, így nem mondhatom, hogy rosszat teszel... Tulajdonképpen te tudod a legjobban, mi a jó nektek. Én többet kivinném a babát, de ezt neked kell eldönteni.
Szia Én külföldön élek 1 pici hegyi faluban. Állandóan esik vagy havazik, és nincs járda. Az úton pedig 1autó is alig fér el. Babuci hasfájós még mindig, 7hós lesz hétvégén, és semmi segítségem nincs.Mi is csak 2x 3x tudunk kimenni 1héten. Olyankor nem fõzök ebédet.Mert itt valaki kedvesen megjegyezte hogy "nincs idõd?". Hát igen van olyan hogy vlkinek nincs rá ideje. (szoptatás közben netezek amúgy ha ez szúrná a szemét vlmi rosszmájú maminak)
Én sem viszem ki a kisfiamat, ha esik sz esõ, vagy nagyon fúj a szél!Szerintem nem baj!Ha szellõztetsz rá, jobb mintha az esõben áznátok.Ha meg jóidõ van, gondolom úgyis kimentek.
mi minden nap megyünk, viszek esõvédõt, ami a nagy szél ellen is jó, bár úgy nem éri vmi sok friss levegõ, de amint szélvédett helyen vagyunk, leveszem a védõt. de semmi kárt nem teszel benne, ha nem viszed ki. Mi azért megyünk, mert az én gyrekem hisztis, ha pár napig nem viszem ki, jobban alszik éjjel is, ha voltunk a levegõn.
Szerintem sem teszel rosszat! Mi sem megyünk minden nap. Nekem ebben a hülye idõben nincs kedvem kimozdulni, fõleg ilyen tornádóban.
Miért tennél rosszat? Ilyen idõben nem minden nap lehet kimenni. Nálunk pl egy hete orkán szél van, nem fogom kivinni. Ha az idõ engedi, menjetek, ha nem, marad a szellõztetés. (vagy ha van erkély, udvar, kicsit szélvédett helyen levegõzés)
Mennyi idõs a babád? Én mondjuk el nem tudnám képzelni, hogy ne sétáljak délelõtt. Lassan 9 hónapos, és csak akkor nem mentünk le, amikor nagyon szakadt. De ma is lementünk. Azért a szellõztetés nem ugyanaz, és kell a friss levegõ neki is és neked is.
És miért nem viszed? Talán nincs rá idõd? Szerintem minnél többet vagytok kinnt a friss levegõn annál jobb. És neked is jót tesz egy kis séta. Szóval sétára fel:) )
A kérdező hozzászólása: És Miskolcon lakunk.
A kérdező hozzászólása: :) Merrefelé laktok? Mi Kiliánban :) Mennyi idõs a babád?
Én sem viszem ki minden nap! Azért marha nagy szélben, esõben, párás idõben. Semmi baja sem lesz. Ja, és az idõ, igen nekem sincs semmi segítsgem, nem értem hogy van egyes anyukáknak napi másfél 2 órájuk sétálni. Persze kell a friss levegõd, a hideg nem számít abban én is kiviszem, de az elõbb felsorolt idõben nem.
Nem teszel rosszat. Te látod, érzed, mit szeret a babád, mennyire igényli a sétákat. Ha kevésnek érzed, még mindig viheted pl. a szüleidhez, anyósodékhoz, testvéredhez, barátnõdhöz, játszóházba, bevásárolni, stb. Az is program, és akkor is lehettek friss levegõn. Az én babám kb. 40 percet bír a babakocsiban, aludni nem hajlandó benne. Amikor jó idõk voltak, minden nap mentünk, max. kivettem a kocsiból, és cipeltem, meg közben toltam a babakocsit, vagy leültem vele a játszótérre, és nézte a gyerekeket. Ez ebben az idõben lehetetlen feladat számomra, így inkább itthon vagyunk. Amikor nem esik, "csak" hideg van, akkor megyek vele, volt olyan is, hogy kézben vittem, a babakocsit itthon hagytam.
Kedves 14.34-es válaszoló, én meg azt nem értem, hogy miért nincs mindenkinek 2 órája sétálni. Mondjuk, ha netezni van idõd, akkor sétálni is, szerintem. Én ma kivittem szánkózni a 6 hónapos lányomat, amúgy rend van itthon, fõztem, almáslepényt sütöttem, havat lapátoltam (kertesben lakunk) kimostam 3 adagot, énekeltem-gitároztam a lányomnak, most meg itt netezek, mert a picur szopi közben bealudt. Szerintem minden csak szervezés kérdése. Bocsi az offért, de irritál, amikor ilyesmiket ír valaki.
Mi is miskolciak vagyunk. Ma nem vittem le, mert szakad a hóóóó:-D Egyébként ha szereti a babád a babakocsit, vidd le minél többször, jó az a kis friss levegõ...

A szuka csípőjének tényleg rosszat tesz ha az első tüzelésnél kölykei lesznek?

Hét éves keverék középtest? 30kilós kutyáról van szó. (kuvasz volt az anyja az apja meg valami dalmata foxi keverék) Most olvastam itt gyakorikérdéseken, de úgy rémlik már máskor is olvastam. Összesen 4x vagy 5x voltak kiskutyái de már az els? tüzeléskor volt olyan 8-9 hónaposan. Nem a gazdája hibájából, mert náluk nem maradhatott fél éves korában került ki a keresztanyjához ott pedig láncon tartották. Három évesen ivartalanította a gazdája és nem rég került vissza hozzá mert nem akarták már a keresztanyjáék tartani kb 1 éve. Csak a kutya már most egy ideje nehezen kel fel meg ilyesmi. De nem mindig, csak néha. Mintha izületi problémái lennének. De szerintem 7 évesen egy középtest? kutyának még nem kéne ezért kérdezem, hogy lehetséges ez a korai szülések miatt lehet? Játékos meg minden, csak néha ilyen. Lehet id?járás is közresegíti.

Legjobb válasz: Az elsõ tüzelésnél történõ fialás nem tesz rosszat a kutya csípõjének. De általában csak a 2. vagy a 3. tüzelésnél szokták fialtatni.

Az elsõ tüzelésnél történõ fialás nem tesz rosszat a kutya csípõjének. De általában csak a 2. vagy a 3. tüzelésnél szokták fialtatni.
Az elsõ tüzelésnél történõ ellés nem a csípõjének rossz, hanem az egész kutya egészséges fejlõdésének árt, hiszen általában akkor még nem felnõtt a szuka. A csípõ gondok lehetnek akár veleszületett is. Nem csak a nagytestûek privilégiuma a diszplázia.
A kérdező hozzászólása: Hát nem az õ hibája. Õ elvitte ivartalanítani de addigra már megtörtént a baj nem is egyszer. Így is láncon volt tartva szerencsétlen kutya utána meg ki is dobták hogy nekik még sem kell kutya...
7 éves kutya, fõleg, ha kuvasz õs is van benne, már idõsödik. Bõven belefér az ízületi gond. A gazdája egyet tehet.... Elviszi orvoshoz és megröntgenezteti. Utána pedig az orvos által ajánlott kezelést, gyógyszert , stb használja.

Rosszul teszem, ha egy nem drága csak 350 ft-os tesztet próbálok ki először? Mennyire pontatlan?

Legjobb válasz: Sziasztok! Nem akarok vitatkozni, de én is úgy hallottam, hogy ha pozitív akkor kevesebb az esély a hibának.De ez logikus is szerintem, hiszen ha kimutatja azt a hormont vagy mi a fenét akkor az már ott van és kész, de ha nem mutatja ki akkor több variáció is lehet, hogy miért nem (nem használtad jól, nem jó idõpontban használtad, sérült volt a teszt stb.)Álpozitív talán csak akkor lehet, ha cisztád van (ez az összes teszt betegtájékoztatójára írva). Tehát ha pozitív nagy valószínûséggel van baba, persze nem 100. Az ár meg nem számít szerintem, talán az a különbség, hogy van amit csak reggeli vizeletbõl mutat ki van amelyik (drágább)bármely napszaki vizeletbõl kimutatja. Az orvosom különben azt mondja, hogy ezek a ma kapható tesztek cakumpakk elég pontosak. Sok sikert!

Sziasztok! Nem akarok vitatkozni, de én is úgy hallottam, hogy ha pozitív akkor kevesebb az esély a hibának.De ez logikus is szerintem, hiszen ha kimutatja azt a hormont vagy mi a fenét akkor az már ott van és kész, de ha nem mutatja ki akkor több variáció is lehet, hogy miért nem (nem használtad jól, nem jó idõpontban használtad, sérült volt a teszt stb.)Álpozitív talán csak akkor lehet, ha cisztád van (ez az összes teszt betegtájékoztatójára írva). Tehát ha pozitív nagy valószínûséggel van baba, persze nem 100. Az ár meg nem számít szerintem, talán az a különbség, hogy van amit csak reggeli vizeletbõl mutat ki van amelyik (drágább)bármely napszaki vizeletbõl kimutatja. Az orvosom különben azt mondja, hogy ezek a ma kapható tesztek cakumpakk elég pontosak. Sok sikert!
Tökéletes, ha pozitív, akkor nem valószínû, hogy téved, negatív esetén próbálj másik fajtát is.
elõzõ válaszhoz: ugyanannyi az esély arra, hogy álpozitív, mint arra, hogy álnegatív lesz a teszt!!! KÉRDEZÕNEK:Nekem azt mondta több gyógyszerész is, hogy a téves eredmény esélye ugyanannyi az összes gyógyszertári tesztnél, tehát mindegy, hogy mennyibe kerül!!! Mi volt a neve annak a tesztnek-csak hogy én is oylat vegyek!?


Rosszat teszek, ha egy vékony párnát teszek hathósom feje alá? Hason alszik. Eddig peluson aludt, de mindig összegyűri.

Legjobb válasz: Az én kislányom feje alatt is van egy kispárna, de szinte csak olyan vékony, mint a pelus. Ha éppen mosásban van, akkor pelust teszek és az ágy rácsai és a matrac közé benyomom a széleit, így nem gyûri össze.

Az én kislányom feje alatt is van egy kispárna, de szinte csak olyan vékony, mint a pelus. Ha éppen mosásban van, akkor pelust teszek és az ágy rácsai és a matrac közé benyomom a széleit, így nem gyûri össze.
Én vágtam egy kiságy szélességû pelenka anyagot és kikötöttem a négy sarkát a kiságy rácsaihoz. Így nem gyûri, és van a feje alatt. Na meg mellette az alvós nyuszi és a keze a szájában:) Így kerek...
Nekem a védönõ kikapta a feje alol, azt mondta elég a pelus.A lányom is összegyüri és mondtam a védönönek.Édesen-kedvesen és akkor mi van?Áll.arért van melette mert ö aval akar aludni, az arcához teszi és ez elkiséri évekig.Én inkább attol félek nehogy felnött koráig kisérje.40 éves sogornöm még mindig aval alszik, na jó semmi közöm, johogy nem cumizik!
A kérdező hozzászólása: anyu kiszedte alóla, hagyom akkor, pelcsi marad;) köszike nektek!

Rosszul teszem ha rászoktatom 7 hónapos kisbabámat a délutáni együtt alvásra?

Csak úgy alszik 1,5-2 órát délutánonként, ha összebújunk. Sokszor felsír, ilyenkor visszasimogatom vagy csak megnézi, ott vagyok-e mellette. Ha nem, akkor hosszan sír és nem hajlandó visszaaludni még simogatásra sem, csak ha mellé fekszem. Le tudom majd szoktatni róla?

Legjobb válasz: Ha nektek ez így jó, akkor miért lenne baj? Ezt csak te tudod eldönteni, hogy jól teszed-e vagy nem. Ha késõbb le akarod majd szoktatni róla, akkor szerintem kár rászoktatni, ha viszont tervezed, hogy te is mindig alszol vele délutánonként, akkor tedd azt. Az elsõ három válaszolónak is jó együtt aludni, én nem tudok a kisbabámmal aludni. Nem tudom kialudni magam, a férjem sem másnap viszont egész embert kíván tõlünk a kicsi gondozása. Nekünk így jó, másnak másképp. Teljesen szubjektív.

Ha nektek ez így jó, akkor miért lenne baj? Ezt csak te tudod eldönteni, hogy jól teszed-e vagy nem. Ha késõbb le akarod majd szoktatni róla, akkor szerintem kár rászoktatni, ha viszont tervezed, hogy te is mindig alszol vele délutánonként, akkor tedd azt. Az elsõ három válaszolónak is jó együtt aludni, én nem tudok a kisbabámmal aludni. Nem tudom kialudni magam, a férjem sem másnap viszont egész embert kíván tõlünk a kicsi gondozása. Nekünk így jó, másnak másképp. Teljesen szubjektív.
Nekünk is igy kezdõdött aztá már éjszaka sem akar külön aludni. Nem baj, csak egy idõ után kényelmetlen. Nehéz lesz visszaszokatni.
Miért?? és régen amikor nem volt kiságy?? Akkor hogy volt?? Miért karjuk ennyire megváltoztatni a régi szokásokat? Mindent csak a magunk szemszögébõl nézünk. Én úgy vagyok vele, ez a pár év legyen teljesen a gyerekemmé, ne szenvedjen hiányt semmiben. Ha meg elkényeztettem az legyen az én dolgom, én bajom. És az már másik kérdés. Te láttál már 10éves gyereket anyával aludni éjszaka??
a mi kisfiunk is 7 és fél hós és velünk alszik. régen, hogy volt..... nekünk is jó. én is most keltem fel vele aludtam 2 órát. Õ is néha csak így alszik el. de éjszaka csak velünk alszik. ha betesszük a kiságyba 1 óra után sír és jön hozzánk. így alszik reggelig. jól van az. mindenki csinálja úgy ahogy nekik jó. én is sokat hallom, hogy nem jó ez, meg hogy oda fog szokni nagyon. ÉS????? én sem szeretek egyedül aludni..... ki szeret??? elférünk. jó nagy az ágy. na meg sok jó ember kis helyen is elfér :) :) minden jót!!! BUÉK!!!
Nem hiszem, h baj lenne. Hisz gondolj csak bele, réges régen hogy volt?? Hogy történt az altatás, visszaaltatás? hisz kiságy sem volt régen. A gyerekek szüleikkel, testvéreikkel aludtak. Õszintén!! Én is 14 hónapos fiammal alszok még éjszaka is. Nálunk a kiságy dísz :) ) Ez van! És nem is akarom kiszoktatni az ágyunkból, mert így tök jó.
Egyetértek! Kislányom 11 hónapos, mi is éjjel-nappal együtt alszunk és nekünk is tök jó:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Már annyira elkeseredtem és nagyon jól esnek válaszok.

Xperia Z2 -nek rosszat tesz ha 30%os töltöttségi szintnél dugom töltõre? Vagy az ha nem töltöm fel teljesen?

Legjobb válasz: Inkább 20%-osan tedd fel, bár szerintem nem lesz baja akkor se ha 30%-nál teszed fel. És szerintem inkább töltsd fel teljesen.

Inkább 20%-osan tedd fel, bár szerintem nem lesz baja akkor se ha 30%-nál teszed fel. És szerintem inkább töltsd fel teljesen.
A kérdező hozzászólása: okés köszi
Az új akkumulátorokat már nem kell túltölteni, mint régen, sõt lemeríteni sem kell teljesen. Hosszú távon jobb, ha 20-30%-os töltöttségnél töltöd újra.
Nagyon sok töltögetés kell ahhoz, hogy megérezd azt, hogy jobban merül, mint új korában. Amúgy meg ha már rossz lesz az akku, akkor gondolom cserélik..
A kérdező hozzászólása: rendben köszi!! már mért cserélnék?:/ jó lenne pedig
Ha hosszútávon elromlik az akku, akkor azt cserélnék, viszont mivel nem lehet kiszedni, így a telefont cserélik, csak nem tudom, hogy itt is 1 év van-e az akkura.
A kérdező hozzászólása: t mobileba vettem, ha minden igaz semmilyen garancia nincs rá alapból, 2100at fizetek havonta azért, hogyha beázik vagy külsõ sérülése/szoftver hiba lesz rajta akkor kicserélik
Kell 2 év gyári garanciának lenni a készülékre. Vagy akkor ha valami bajod lesz a telefonnal, összetöröd, kifizeted az árának a 10%-át, és kapsz 1 újat. ^^

Hozzátáplálás! Most akkor rosszul teszem, ha minden főzelékébe krumplit teszek? És mi a helyzet a babakeksszel? Többi lent.

Olvasom már több helyen, hogy a nitráttartalom miatt a földben termő zöldségeket heti 1-2 alkalomnál többször ne adjunk. Akkor mit adjak, hiszen eddig csak krumplit, répát, céklát és sütőtököt ehet, és mindegyikbe teszek krumplit sűrítésnek...Meg pl. céklafőzeléket csináltam, de akkor azt már másnap nem adhatom neki?? A másik ellentmondás, hogy adjunk-e kekszet vagy sem? Valahol 8 hónapost írnak, a védőnő meg már mondta hogy kezdjem el adni naponta, már eszi is gyümölccsel. 6 és fél hónapos.

Legjobb válasz: Liszttel habard be. Már a legújabb ajánlások 4 hónapos kortól ajánlják.

Liszttel habard be. Már a legújabb ajánlások 4 hónapos kortól ajánlják.
elõzõ, most olvastam csak a hozzászólásodat. így kell fõzni ahogy csinálod, de mielõtt leturmixolod ki kell venni a fõzõvízbõl, nem azzal beletenni ;) szóval akkor ezért... :) ha kuktában csinálod akkor annyira hamar megpuhul a zöldég, hogy fel se kell darabolni, csak villával kiveszed és turmixolhatod, meglátod így tényleg pont jó állagú lesz!
Minket sem eloírás szerint neveltek. Ez ezt ír, az meg azt. Máshol meg a sok zoldég és gyumolcs a meno. Tedd ugy, ahogy te gondolog, ne szorol szora kovesd a dolgokat, te ismered a gyerekedet. 1 éves kislány anyukáj
A kérdező hozzászólása: Ezt a neten olvastam, meg én se piacon veszem a zöldséget, tehát akárhonnan származhat. Én fõzni szoktam neki a dolgokat, kuktában pár percig, és így inkább hígak lesnek, mindig krumplival fõzöm. Akkor nem aggódom.
Ez a krumpli dolog úgy van, hogy "új" krumplival kell vigyázni, az "ó" krumpli mehet nyugodtan. Mert abból elbomlik egy idõ után a nitrát tartalom, legalábbis kevesebb lesz benne idõvel. Nekem tápit is kap a babám, így mire mi oda jutunk, hogy sûríteni kell, én tápszerrel is fogok. :)
Szinte mindent krumplival ajánlanak sûríteni...lehet ahol laksz ott magasabb a nitrát tartalom, és ezért nem ajánlják.
Még nem hallottam errõl a nitrát dologról. Szerencsére! Mert legalább nem zavarodtam bele a hozzátáplálásba. A sütõtököt miért kell sûríteni?? Én amikor megsütöm, inkább higítanom kell...a répát is. Na mindegy. Evés végén a kezébe adok egy babakekszet és elmajszolgatja-én így szoktam.
A kérdező hozzászólása: Hát írják sok helyen, fõleg a répára, de a céklára és a krumplira is. Megpróbálom a rizst is. Amúgy a céklát imádta tegnap, ezért sem akarnám kidobni, mert maradt még mára is.
Én nemcsak krumplival, hanem rizzsel és tésztával is sûritek.A te picurkád is kaphatja már ezeket.A legújabb ajánlások szerint pedig 6-8 hónap között kell bevezetni a glutént, tehát a kekszet is lehet nyugodtan.Van aki szerint már 4-5 hónapos korban be lehet vezetni.Errõl a nitrát dologról nem hallottam még egyébként...
A kérdező hozzászólása: Igazából nem jól fogalmaztam, mert nem sûrítés céljából rakom a krumplit, csak hogy ne legyen olyan tömény mondjuk a répa íz, meg hogy laktatóbb legyen...de lehet hogy hülyeség, igazatok van. Ma a sütõtököt csak simán adtam neki. A rizst is megpróbálom már, husit is szokott már kétnaponta kapni.

Rosszat teszek, ha cumizással próbálom megakadályozni a nyálfújást?

Ez a legújabb mániája. Ekcémás és f?leg az arcán vannak gyulladt területek. Ennek nyilván nem tesz jót, ha folyton csupa nyál a kis pofija. Ráadásul szopja az ujját és a többi ujjával jót szét is keni. Amíg viszont a cumi a szájában van (ami max. 5 perc) legalább abbahagyja.

Legjobb válasz: miert vagy igy bepanikolva cumitol? szerintem nem teszel rosszat es az okfejtesed is logikusnak tunik

miert vagy igy bepanikolva cumitol? szerintem nem teszel rosszat es az okfejtesed is logikusnak tunik
Egyáltalán nem teszel rosszat :)
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok bepánikolva, csak mindenfelé azt hallom, hogy jaj, minek ez a cumi. Tegnap voltunk orvosnál és a rendelõben az egyik anyuka mondta (amikor a kislánya meglátta a cumit és el akarta venni), hogy hagyd békén, nem kell neked az a buta cumi. Tudom, hogy nem kellene másokkal foglalkoznom... :)
Nem teszel rosszat, de ne legyenek hiú reményeid... az én lányomnak sikerült kiviteleznie a prüszkölést úgy, hogy cumi van a szájában. Mondjuk elég vicces látvány :)
Ne foglalkozz másokkal :) Az is lehet, hogy az anyuka pont most akarja leszoktatni a gyerekét a cumiról és azért mondta. Egyébként se foglalkozz az ilyenekkel, okkal használod a cumid ráadásul és egyébként sem tartozol magyarázattal senkinek. A többi anyuka is csinál bizti olyat, amivel te nem értesz egyet (persze az már intelligencia kérdése, hogy így beszólunk-e vagy sem )

Sokan mondják, hogy hagyjam sírni a pici fiam, ne vegyem fel, mert megszokja. 5 hetes a picúr és 10-15 percnél tovább nincs el egyedűl. Olyan rossz hallgatni amikor sír/ordít. Rosszat teszek ha olyankor felveszem?

Legjobb válasz: Vedd fel, szüksége van rád! Ne hallgass a sok okosra. Képzeld magad az õ helyébe. 9 hónap igen szoros kapcsolat után "egyedül" van ebbe a zajos, világos, ismeretlen világon. Ilyenkor nem lehet elkapatni, féléves koráig még nem tud a sírással manipulálni. Szeresd és legyél ott neki, amikor kell. Ez az idõ a szükségleteik kielégítésérõl szól.

Vedd fel, szüksége van rád! Ne hallgass a sok okosra. Képzeld magad az õ helyébe. 9 hónap igen szoros kapcsolat után "egyedül" van ebbe a zajos, világos, ismeretlen világon. Ilyenkor nem lehet elkapatni, féléves koráig még nem tud a sírással manipulálni. Szeresd és legyél ott neki, amikor kell. Ez az idõ a szükségleteik kielégítésérõl szól.
5 hetesen még nagyon pici, szerintem is vedd fel. Én csak olyankor hagyom sírni a kisfiam, ha már az sem segít, hogy felveszem és a karomban is ugyanúgy sír. Ilyenkor szerintem csak nyûgös. 2 hónapos kisfiú anyukája
Maximálisan egyetértek az elsõ hozzászólóval!!! Amúgy meg, ne mások hatására neveld a fiad, ha te úgy érzed szüksége van rád (márpedig egy 5 hetes csecsemõnek csak rád van szüksége) igenis vedd fel, babusgatsd, ölelgetsd, amit te jónak látsz! Ennyi idõs babát nem lehet elkényeztetni!! Az én babám is szinte egész nap az ölemben volt, sokat sírt, de itt van egy évesen, semmi baja, nincs egésznap ölben, stb. Te ismered a babád, hiába tapasztalt ember mondja, csak a saját megérzéseidre hallgass!!
Szia! Soha ne hagyd sírni a babád, ha nagyobb lesz akkor sem! Te azért is vagy, hogy vígaszt nyújts neki! "Ha hagyod sírni a babád, egy idõ után el fog hallgatni, de nem azért mert magától megnyugodott, hanem azért mert reményt vesztett lett!" Ezt egy idõsebb bölcs úr mondta nekem egyszer és biztos, hogy nagy igazság van benne. Boldog és sírásmentes babanevelést kívánok! :)
Szia!Ne hagyd sírni, mert egyedül, magára hagyva érzi majd magát! És nem létezik elkapatás, õszintén szólva én nem inném hogy egyltalán ez a dolog létezne kisbabáknál. A kislányom pár nap múlva 9 hónapos lesz, játszik, mászkál, ismerkedik a világgal, mindne érdekli, fõleg, amit nem szabad:-) de sosem hagytam sírni.Van hogy elég csak beszélni hozzá, énekelni egy dalocskát, és elhallgat. Ne hallgass azokra akik rá akarnak venni hogy ordíttasd a gyereked, neked és neki is rossz! Kitartás!
Én sem hagytam sírni soha.Most 10 hetes és nincs ölben sokat.Úgy 3 hete elvan egy darabig egyedül is.Nézelõdik, beszélget, tornázgat.Közben gyakran odamegyek hozzá és beszélek hozzá picit.Napközben is gyakran letesszük a nagy ágyra, odafekszünk mellé és úgy játszunk, vagy inkáb beszélgetünk.Így fél órát is elvan.Majd ha kéri felvesszük picit és sétálunk, aztán újra letesszük picit.5 hetesen még ehhez pici, de pár hét és minden érdekelni fogja.Akkor jobban el lesz akkor is ha nincs ölben.Örülj, hogy ennyi ideig elvan már egyedül.Amúgy tényleg az a legjobb, ha az ösztöneidre hagyakszol.Engem is érdekelnek mások tapasztalatai, mert lehet belõlük tanulni, de az ösztön a döntõ!
N em rontod el. Nyugodtan vedd fel. Szüksége van Rád, és nem rontod el. Egy ekkora babát nem lehet elrontani, neki még minden annyira új, és ti kell megnyugtassátok, a szülei, akiknek a hangját, illatát ismeri. Ráadásul az is lehet görcsös baba, akkor meg pláné kell vígasztalni. Nem tart sokáig az ölben ülõs korszak, szeresgesd, használd ki amíg igényli õ is. A mi babánk is mindig kézben volt/van mikor sír, de ha nincs semmi problémája nem igényli, hogy kézben legyen. Most már 5 hónapos. Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat. Mindig felveszem, szívem szakad meg amikor sír, nem tudom megtenni hogy nem veszem fel. Remélem nem rontom el:)
Megmondom õszintén én is nagyon sokat szenvedtem ezzel a dologgal. Nem akartam elhinni, amikor mondták, hogy egy idõ után elfoglalja mással magát és nem igényli annyiszor a felvevést. De tényleg így van! Az én lányom 3, 5 hós és kb. 3 hós korától kezdve sokkal jobban leköti magát, játszik a játszószõnyegen stb. Türelem és kitartás! Most még vedd fel, ha igényli! 16 hetes kislány anyukája.
O meg pici nagyon.Vedd fel.En is felveszem soha nem hagyom sirni.12hetes.Napkozben tobbszor el van kb 20 , 30 percet pihenoszekben, jatekokkal, igaz legtobbszor beszelnem is kell hozza.Nehez igy a hazimunka de egyszer majd ennek az idoszaknak vege lesz.Szeretgesd szuksege van ra.

Rosszul teszem ha "eltünök" ahelyett, hogy megbeszélném?

Szóval van egy srác aki nyomul.. vagyis hát elég félénk, szóval hozzá képest már nyomulás amit csinál. Meg sokszor hívogat is, de engem ö nem érdekel.

Legjobb válasz: Én pontosan ugyanilyen voltam, mint te.Csak aztán rájöttem, hogy nem jó megoldás.Mert 1:így folyamatosan zaklatnak, nem vágják, hogy idegesítenek téged. 2:saját magadat is leégeted azzal, hogy állandóan bujkálsz elõlük, arról nem beszélve, hogy már totálisan az agyadra mennek.Sok év után jöttem rá, hogy jobb a szemükbe megmondani, hogy nem érdekelnek, vagy ha az könnyebb, akkor eleinte smsben/emailben is ki lehet dobni õket, így gyakorolhatsz:-) De ha olyan srácról van szó, aki amúgy számít neked, ha máshogy nem, barátként, azzal nem érdemes szemétnek lenni.Velük beszélj személyesen. 24/L

Én pontosan ugyanilyen voltam, mint te.Csak aztán rájöttem, hogy nem jó megoldás.Mert 1:így folyamatosan zaklatnak, nem vágják, hogy idegesítenek téged. 2:saját magadat is leégeted azzal, hogy állandóan bujkálsz elõlük, arról nem beszélve, hogy már totálisan az agyadra mennek.Sok év után jöttem rá, hogy jobb a szemükbe megmondani, hogy nem érdekelnek, vagy ha az könnyebb, akkor eleinte smsben/emailben is ki lehet dobni õket, így gyakorolhatsz:-) De ha olyan srácról van szó, aki amúgy számít neked, ha máshogy nem, barátként, azzal nem érdemes szemétnek lenni.Velük beszélj személyesen. 24/L
Mit kell ezen görcsölni? "Sajnálom, nem tudtam kezelni ezt a helyzetet és csak most szedtem össze magam, hogy el tudjam mondani, mit gondolok. Tudom, hogy hülye voltam, nem kellett volna 3 hétig eltûnnöm..."
A legtisztességesebb és legfájdalommentesebb az, ha megmondod neki az igazat, vagyis hogy hagyjon békén, nem akarsz tõle semmit. Ezzel bántod meg legkevésbé, igaz, hogy pillanatnyilag fáj, de nem megalázó. Magyarázattal, miért nem akarsz semmit, nem tartozol.
igaza van az elõzõnek.
Szia! Szerintem a srác, amúgy vágni fogja, hogy, ha elmondod, hogy érdekel téged, akkor azért nem kerültél vele kapcsolatba 3 hétig... Legalábbis , ha értelmes biztosan :)
Hát igen, ez a gáz része...De szerintem is vágni fogja, hogy miért nem jelentkeztél.
Igen, rosszul teszed. Gerinctelen dolog az eltûnés. Elfogadni sokkal nehezebb a nem-et, mint kimondani. Te erre sem voltál képes. Vállald fel, hogy 3 hétig bunkó voltál! (Vagy örökre az maradsz a szemében.)
A kérdező hozzászólása: Csak valószínüleg elöbb fogja kérdezni, hogy miért nem jelentkeztem és csak utána mondhatom, hogy nem akarok semmit töle... :s
A kérdező hozzászólása: Igazatok van... csak azt nem tudom hogyan magyarázzam, hogy 3 hete miért nem reagáltam... a többi részét egyszerüen megbeszélném..
A kérdező hozzászólása: Hát én eleinte is csak barátnak tekintettem, csak persze ö többnek engem.. és szerintem biztos, hogy szerelmes belém, úgyhogy eléggé rosszul esne neki, ha megmondanám, hogy nem érdekel. Attól tartok, hogy öngyilkos lenne, mert volt mikor próbálkozott már vele...
ne kezdj el remegni meg össze vissza beszélni és fogd rövidre! akkor semmi félreérthetõ nem lesz benne:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!