Találatok a következő kifejezésre: Rossz körülmények az (19 db)

Mit tehetek? Az unoka húgom rossz körülmények között, az apa nem veszi magához (ELVÁLTAK) a gyám ügyet nem merem belevonni nehogy elvegyék a gyereket, én magamhoz venném

Legjobb válasz: Szeritnem tedd fel az anyának a kérdést!! Mond neki, hogy ne haragudjon meg rád, de látod milyenek a körülményei, ezért szívesen magadhoz vennéd a kicsit, amig nem jön újra rendes kerékvágásba az élete.... És ki tudja mit szól hozzá. Rendes tõled, hogy segíteni akarsz, csak ezek olyan kényes dolgok- lehet hogy az anyja máshogy fogja ezt venni tõled. Meg ezt biztos valahogy "papíron" is rendezni kell. Mármint hogy a gyerek majd hova járjon oviba, kije vagy te neki- akárcsak ha orvoshoz viszed, vagy bármi.

Szeritnem tedd fel az anyának a kérdést!! Mond neki, hogy ne haragudjon meg rád, de látod milyenek a körülményei, ezért szívesen magadhoz vennéd a kicsit, amig nem jön újra rendes kerékvágásba az élete.... És ki tudja mit szól hozzá. Rendes tõled, hogy segíteni akarsz, csak ezek olyan kényes dolgok- lehet hogy az anyja máshogy fogja ezt venni tõled. Meg ezt biztos valahogy "papíron" is rendezni kell. Mármint hogy a gyerek majd hova járjon oviba, kije vagy te neki- akárcsak ha orvoshoz viszed, vagy bármi.
mit jelent neked a rossz körülmény? foglalkoznak vele? van mit ennie, tiszta ruhája? apa miért nem veszi magához?
A kérdező hozzászólása: ki akartam írni bõvebben de már nem fért! Nem foglakozik vele az anya még dolgozni se dolgozik, ennivalóra se jut mindég.Az apának más barátnõje van, és sokat dolgozik
beszélj az anyukával, hogy te szívesen vigyáznál a kicsire, szeretnél vele több idõt tölteni. és míg nálad van törõdj vele. ennél többet nem tehetsz. ha meg anyának tényleg nem kell akkor úgyis elfelejt érte menni
A kérdező hozzászólása: az apa és az anya a gyerekkel laknak 1 városba töllem 350km vannak és az apának nem kell a gyerek én nem tudom minden nap látogatni

BKV sofőrök! Nem rossz nektek azzal a tudattal dolgozni, hogy azért rosszak a körülmények és alacsony a fizetés, mert minden pénzt ellopkodnak a vezetőség tagjai és a politikusok?

Megérdemelné az egész városvezetés, a bkv vezetőség, hogy az összes sofőr felmondjon! Mondván nem dolgoznak keményen, nem kelnek hajnalban, miközben a vezetőség kitalicskázza a pénzt és elköltik luxuscikkekre, majd délutánig alszanak a villájukban! Én biztos nem dolgoznék ilyeneknek! Akkor aztán cseszhetnék a szemét vezetőség tagjai és az összes politikus! DE MEGÉRDEMELNÉK! Amikor BKV-val jártam se jegyet, se bérletet nem vettem emiatt. Elhiszem, hogy Magyarországon nehéz munkát keresni, de akkor is... Nem gondolkoztok azon, hogy felmondtok? Vagy valaki mondott már fel emiatt elvből?

Legjobb válasz: Én úgy tudom BKVs ismerõstõl, hogy nettó 160 000 körül van a sofõrök nettója ( müszakpótlék függvényében ) + cafeteria. Azért annyira nagyon ne sajnáljuk már õket. Ugyanez a Borsod Volánnál 90 000... A kérdés már eleve hülyeség szerintem ( a kérdezõt inkább nem minõsítem ), de tételezzük fel.... Felmond a BKV-nál 1500 buszvezetõ, akkor az az 1500 ember hova az anyámba megy dolgozni? Mutass Budapesten most olyan helyet ( helyeket ) ami ekkora munkaerõt el tud vinni a piacról. Gondolod az akinek családja van, és kenyérre meg a kölyöknek ruhára kell a pénz, majd felmond, mert a fõnök lopja a lóvét? Amíg megkapják a fizetésüket, addig szerintem úgy telibes*@rják az egészet, ahogy van :)

Én úgy tudom BKVs ismerõstõl, hogy nettó 160 000 körül van a sofõrök nettója ( müszakpótlék függvényében ) + cafeteria. Azért annyira nagyon ne sajnáljuk már õket. Ugyanez a Borsod Volánnál 90 000... A kérdés már eleve hülyeség szerintem ( a kérdezõt inkább nem minõsítem ), de tételezzük fel.... Felmond a BKV-nál 1500 buszvezetõ, akkor az az 1500 ember hova az anyámba megy dolgozni? Mutass Budapesten most olyan helyet ( helyeket ) ami ekkora munkaerõt el tud vinni a piacról. Gondolod az akinek családja van, és kenyérre meg a kölyöknek ruhára kell a pénz, majd felmond, mert a fõnök lopja a lóvét? Amíg megkapják a fizetésüket, addig szerintem úgy telibes*@rják az egészet, ahogy van :)
És a lógósok mit érdemelnének?A BKV szolgáltatásai nem a szociális háló része, csak sokan gondolták úgy az eltelt idõkben és még a mai napig így gondolják. Nézzetek meg egy megállót és saccoljatok, hogy mennyi fizet az utazásért. És hogy méznek ki a jármûvek! Vajon miért??
szerintem meg azért ilyenek a buszok, mert sok olyan használja mint a kérdezõ! ne sajnálja senki azt a 150e fizetést a 8 osztállyal rendelkezõ sofõröktõl , nekik sokkal több a gondjuk a gyagyás utasokkal mint a fõnökeikkel!! a sofõröknek nagyon nagy a felelõségük a 150e hez képest!
" Szerintem azért néznek ki így a jármûvek, mert a vezetõség kitalicskázza a pénzt. " Már elnézést de a jármûvek kinézetének éppen a legkevesebb köze van ahhoz, hogy mennyi pénzt lopnak a fõnökök. Annak már sokkal inkább köze van, hogy milyenek az "utasok" a sok cigány, aki tele szotyizza a buszt, meg a sok idióta "rapper" köcsög aki "széjjel taggeli" a buszt, mert az milyen menõ. A rágó sem magától kerül az ülésre, a kapaszkodóra. És a sort még sokáig folytathatnánk...
utolsó: Én személy szerint nem a sofõrtõl sajnálom a 150e-et, de ha már felelõsségrõl beszélünk, akkor egy orvos fizetése 120e és némiképp több tudást és nagyobb felelõsséget igényel...
"Vagy valaki mondott már fel emiatt elvbõl?" Hát te nagyon el vagy tévedve... Megkérdezhetem melyik bolygón élsz?
Nettó 160 + cafatéria + juttatások a mai világban egy olyan munkáért, amihez elég a 8 általános nem egy rossz meló. Nagy barom aki felmond.
Bocs, de évtizedek óta évi 50 60 ezer millióról beszélünk és naponta tízezrek nem fizetnek évtizedek óta mert úgy gondolják, hogy minden örök és a semmibõl majd miden megy tovább. Hát nem.
A bolygó neve Föld és még elég sokan élnek itt rajtad kívül.
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem a bliccelés miatt van csõdközelben a bkv. Sokkal inkább a finanszírozási problémák és a vezetõség mérhetetlen pénzszórása miatt!
# 20 Úgy értettem, hogy az teljesen irreleváns, hogy X fizetésbõl mennyi hitelt fizet. Van egy ismerõsöm, 800.000 nettót keres és mégis mindig pénzhiánnyal küzd, mert minden [email protected]ágot (choppert, autót, lakást, plazmatv-t...) vesz állandóan hitelbõl, mert azt hiszi a hitel az csak úgy van és ajándék.
Csatlakozom a kérdezõhöz. Igen is az ingyen utazók okozzák a legtöbb kárt! "Igaz nem sokat csak évi pár tíz milliárdot"
utolsónál a pont.
# 25 Sebésznek 1 mm-t kell hibázni és a beteg meghal. Ha te hibázol általában kevés dolgot történik, mivel egy BKV busz a legritkább esetben lépi át az 50 km/h sebességet és egy ilyen batár nagy busznál 20-al koccanni messze nem halálos. Konkrétan mióta az eszemet tudom én nem emlékszem olyan hírre, hogy BKV buszon halálos baleset történt volna. Ezzel nem degradálom a BKV sofõrséget - mert szerintem az idióta utasokat és bunkó autósokat elviselni 100x nagyobb feladat, mint magát a buszt vezetni - de kicsit túl van ez misztifikálva.
Utolsónak... sofõrnek 1 méterrel késõbb kell fékezni, és 5 emberen megy át a zebrán...
BKV csak fõútvonalon jár, ott meg nincs lámpa nélküli zebra.
Te merre közlekedsz utolsó? Tele van a város mellélkutakkal, ahol lámpa nélküli keresztezõdések vannak, és még busz is jár ott.
Ökrök nem csak BKV van az országban, még sok más társaság is .A sofõr téved több 100 ember életébe kerülhet! van akinek ismerõs lesz ez az idézetem , hogy "élõ állat szállítás" a busz sofõrök ezt csinálják nap mint nap, elég ha ezerbõl egy ember ki akasztja a sofõrt!
Az sem véletlen amúgy hogy sok buszvezetõ lesz alkoholista. A stresszt nem nagyon tudják feldolgozni, sokan nyúlnak elõbb utóbb a pohár után...
Bátyám a János kórházban dolgozik, ott kap 250et. az, meg hogy téged nem érdekel, mennyi hitel ment el apu fizetésébõl, nem érdekel, akkor ne olvasd el azt a részt.
A kérdező hozzászólása: Szerintem azért néznek ki így a jármûvek, mert a vezetõség kitalicskázza a pénzt.. Milliárdok mennek el tanácsadói szerzõdésre meg ilyen olyan szarokra. De közben a fûtésen spórolnak, meg alkatrész beszerzést állítottak le, meg felmondták az utasok biztosítását és terveznek járatritkítást, meg tarifa emelést is. De azt véletlenül sem tervezik, hogy a vezetõség tagjai alól kivegyék a luxus autókat, ne legyenek milliós fizetések, 8-10 milliós prémiumok és végkielégítések!
felelõsség itt is van bõven!
Jó hogy elég a 8 általános csak annyival nem kerülnek be. Egyszer ûlj be egy ilyen jármûvezetõi tanfolyamra ahova elég a B (troli, villamos) vagy még az sem kell (villamos). Aztán meglátod hányan vannak és amire a 8 általánossal rendelkezõket válogatnák már bõven feltöltötték a helyeket.
na ha az orvosoknál tartunk 10 -9 -nek még a 60ezer is sok, a maradék 1-nek viszont adnám a millát!!
tudod az értelmesebb orvosok nagy része már külföldön van akik itt maradtak azok meg nem jók semmire!!!(tisztelet a kivételnek)
Azért ne mondjuk, hogy 120at keres egy orvos. Bátyám orvos, megkeresi a 250et is... ellenben édesapám buszvezetõ volt, már nyugdíjas, õ kapott jobb hónapban 170et, amibõl 110 ment el a hitelekre. Bátyám is azt vallja, hogy bár az orvosnak több tudás kell, de autóbuszt vezetni nagyobb felelõsség. a buszvezetés nagyon kis része szól magáról a jármûvezetésrõl, 95%-ban pszihológia, hogy hogyan tudod elviselni, kezelni az utasokat. Legtöbb utas azt hiszi, hogy ez egy személyreszabott szolgáltatás, és hogy a vezetõnek az õ kis lelkével kell foglalkoznia... ez a nehéz a buszvezetésben, nem maga a vezetés.
Hol keres egy kezdõ orvos 250 nettót? Mert magyarországon biztosan nem... Az, hogy túlórázik, ügyel 6-ot havonta, stb.. pedig már a magán ügye - ezt ne számítsuk már bele az alapbérbe... Egy buszsofõr is biztos többet keresne ha napi 16 órát dolgozna 8 helyett. Az meg kit érdekel, hogy mennyi megy el havonta hitelre?! Ennek mi köze a munkakörhöz és a fizetéshez?
mostanában nem igen látni orvost szakadt ladával aki sír attól el kell venni! mindnek meg van az a pénz!!! ha nincs akkor hülye, vagy hazudik!
Azt sem tudod mirõl beszélsz... A II.-es gyerekklinikán pl. az orvosok jórészének egyáltalán semmilyen autója nincs... De akinek van azok közül is legtöbben busszal járnak, mert nem engedhetik meg maguknak, hogy autózzanak. 6 év egyetem és 4 év medikusság, majd a világ egyik legfelelõsségteljesebb munkaköre után nem azt várná az ember, hogy gondot okozzon a munkába járás... Külföldön nem is így van. Aki írta, hogy az értelmes orvosok kimentek, annak igaza is van, ugyanis min. 10x-es fizetés jár ugyan ezen munkáért Nyugat-Európában.
13:28 as vagyok nem ide szólt a kommentem , nem ide akartam írni ííííígy elnézést mindenkitõl BOCSI!!!!!

Azok a cigányok akik jellemzõen telepeken laknak, rossz körülmények között, beszélik/megértik a cigány nyelvet?

Hallottam olyat is hogy már inkább csak a jómódú cigányok beszélik a nyelvet.

Legjobb válasz: Én úgy tudom egyre kevesebben beszélik már. Akit ismertem roma egyik sem beszélte sajnos :( pedig mindig rárabolok ha valaki általam nem beszélt nyelvet ismer és kérdezgetem róla.

Én úgy tudom egyre kevesebben beszélik már. Akit ismertem roma egyik sem beszélte sajnos :( pedig mindig rárabolok ha valaki általam nem beszélt nyelvet ismer és kérdezgetem róla.
Rengeteg embert hallottam és hallok, akik ismerik. Nem nyomorfüggõ.
Tobb fajta cigany van....ola, zenesz, rumongro, nadas..... Ola ciganyok hasznaljak a roma nyelvet....nem penz vagy nyomor fuggo vagy hely.... Zeneszek az zenelnek... Rumongrok meg azok akik magyarok kozt nottek es teljesen magyarkent elnek viselkednek..... De van meg vagy 10 :)
Nekem személyes tapasztalatom, hogy kevesen beszélik a nyelvet pl.: gettókban hallani, hogy "cigányul" beszélnek egymással, vagy magyarul beszélnek, de cigány szavakat is használnak közben. Megérteni inkább megértik. Igazi cigánytelepen én még nem hallottam senkit "cigányul" beszélni, se egymás között, se úgy hogy mondjuk a magyarral kevernék. Felénk ott magyarul beszélnek egymással is. De tényleg függ ez attól is, hogy milyen cigányok, meg a régiótól is. Amit fentebb írtam az Dél-Alföld, ahol fõleg oláh és magyarcigányok (romungro) vannak.

Aki a fidesz, mszp és más pártok szimpatizánsa, annak miért tetszik az, hogy a fizetések és életminõség a nullával egyenlõ? Így is kedvelitek a pártotok, hogy tulajdonképpen rossz körülmények között élsz?

Legjobb válasz: Az emberek 90%-nak az is jó, ha 5ft-al többet kap 4 évenként. Abba viszont nem gondol bele, hogy mire megöregszik, még mindig csak kb 50ft-al keres többet. Nem hiszik el, hogy ezt lehet teljesen máshogy is csinálni, úgy ahogy nyugaton csinálják...nem...õ nekik kádár kell...az mszpben meg a fideszben meg is találják.

Az emberek 90%-nak az is jó, ha 5ft-al többet kap 4 évenként. Abba viszont nem gondol bele, hogy mire megöregszik, még mindig csak kb 50ft-al keres többet. Nem hiszik el, hogy ezt lehet teljesen máshogy is csinálni, úgy ahogy nyugaton csinálják...nem...õ nekik kádár kell...az mszpben meg a fideszben meg is találják.
És ne kocsmázzál itt nekem, mert én nem járok kocsmába, örülj a pénzednek, meg a hatalmadnak (apuci hatalmának) te holdudvaros kis pö.cs.
Nézd, én tapasztalatom szerint mondtam, amit mondta. Amíg nem indítottam be a saját vállalkozásomat (saját erõbõl) addig 10-bõl 9 munkahely úgy indított, hogy részmunkaidõre jelent be(vajon miért , csak nem az adóterhek miatt?) közben dolgozz napi 12 órát, minimálbérért, mert a legtöbb kö...g még csak nem is akart kompenzálni, hogy nem jelent be, és min. bért fizet ki ténylegesen is. Itt kéne bejönnie a kormánynak, h érdekvédelem? Neked ez lehet nem mond semmit, de pl Németországban ez mûködik.... érdekes.Ott ezért úgy megbüntetnek, h a cégedet is megszüntetik.De Ausztriában is.Persze örüljél, h te jó helyre születtél és nem kell munkát keresned, sõt még te foglalkoztatsz közmunkásokat.Csak hogy nem mindenki ilyen szerencsés ebben.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Demagóg kisember vagy... "és elég szégyen az, hogy itt közmunkás is van" Igen?! Örüljön neki, hogy egyáltalán "dolgozhat" valahol közmunkán, mert a versenyszférában éhen döglene. Láttál te már közmunkást közelrõl? Én gyakorlati helyet biztosítottam nekik pár hónapig. Jött olyan, aki 30 éve nem dolgozott egy napot sem, és még csak nem is cigány volt! A 24 ember fele annyit sem tudott egy nap megcsinálni, mint faterom, bátyám, meg én egy délelõtt alatt. Volt köztük olyan, amelyik 1 hónap alatt 20 kilót fogyott, pedig meg sem lettek hajtva. Az ostobaság, a teszetoszaság, a [email protected]ág csimborasszója volt mind. Volt köztük olyan, aki még arra sem volt képes, hogy azért a havi 45 ezerért hetente 5-ször elbuszozzon 50 Ft-ért a " munkahelyére". Aztán mikor faterom közölte velük, hogy ezért a munkáért egy lyukas garast sem fizetne senki, akkor szaladgáltak a hivatalba, hogy hogyan beszélnek velük. Már ne is haragudj, de akik ketten nem tudnak megkeresni 180-200-t, azok szájukra ne merjenek venni semmilyen politikust. Ott nagyon sürgõsen önvizsgálatot kell tartani, hogy vajon miért van ez így. Havi nettó 90 nem hiszem, hogy akkora álom kereset lenne. "De miért kéne még az emberekrõl az utolsó bõrt is lehúzni, és ezt hagyni?" Demagóg, demagóg. Szinte sehol a világon nincs ilyen erõs, és pazarló szociális rendszer, mint nálunk. Nem mondom, hogy nem nagyok az adóterhek, de ez az utolsó bõrös duma akkor is túlzás. Ez megint csak a kisember kocsmai dumája. Persze, könnyebb az adóterheket okolni, mint saját magunkban keresni a hibát. "Nem lenne egyszerûbb ha "fönt " nem lopnának, vagy legyalábbis, nem ennyit? És mindenki sokkal jobban járna? Szerintem igen. Máshol nem így megy. Volt szerencsém külföldön élni." Ez meg már a demagógia magasiskolája. Honnan tudod ki mennyit, hogyan lop? Tudsz valamit bizonyítani? Van forrásod, adataid? Vagy csak ráütöttél a kispolgári hasadra, és úgy írsz ilyeneket? Máshol nem egy így megy. :D Ez a lehetõ legkispolgáribb, legdemagógabb, legostobább kocsmai szöveg, amit eddig mondtál. Persze te mint világutazó biztos kismillió ország politikai elitjét ismerted meg behatóan, azért vagy ilyen jól informált. Ugyan már. De mindegy is, téged nem lehet eltántorítani attól, hogy az országnak azért megy rosszul, mert a nagyok lopnak, csalnak. Kár is energiát fektetni a meggyõzésedbe. Ennél jóval messzebbre vezethetõ vissza a jelenlegi gazdasági helyzet. Én jól élek ebben a [email protected] országban is, pedig nem csalok, nem hazudok, nem lopok. Csak használom az eszem, és ennyi. A fentiekhez hasonló demagóg, buta, kocsmai duma helyett javaslom mindenkinek, hogy próbáljon meg a saját háza táján rendet tenni. Nagyságrendekkel több pénzt tud megtakarítani, aki saját magával foglalkozik, mint amit a politikából ki tud pampogni.
Én nem azt mondtam, h 5-ös BMW-vel járna akkor minden közmunkás... és elég szégyen az, hogy itt közmunkás is van.. nem kéne h legyen. És ne csak arra gondolj, aki 90+100-at keres a ketten összesen, hanem arra is akik pl szintén ketten laknak, de mondjuk az egyik közmunkával 40-et keres, a másik meg 80-at... jó esetben , ha van munkájuk.Én nem tartozok egyébként ide. De miért kéne még az emberekrõl az utolsó bõrt is lehúzni, és ezt hagyni? Nem lenne egyszerûbb ha "fönt " nem lopnának, vagy legyalábbis, nem ennyit? És mindenki sokkal jobban járna? Szerintem igen. Máshol nem így megy. Volt szerencsém külföldön élni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Te meg a tipikus kisember példája vagy. "Ha nem lopták volna el a pénzt, már 5-ös BMW-vel járna minden közmunkás." Nektek mindenre csak az a válasz, hogy más ellopta. Hogy te is tehetnél a saját boldogulásodért, az fel sem merül. Más a hibás. Véletlenül sem te. Apósomék havi 90+100 nettóból gazdálkodnak. Most újították fel a fûtést (kazán, plusz tartály) 800 ezerért. Idén veszem el a lányukat, állni fogják a lagzi felét. Após tavaly cserélt motort, 2-3 alkalommal is elmegy Romániába, Szlovákiába, vagy épp a határon belül egy-egy hétvégi, vagy egész hetes túrára. Van egy 2005-ös Fordjuk, amit újonnan vettek. Pár éve újították fel a konyhát. Van nagy képernyõs TV. Közben még az egyetemista lányukat is kitaníttatták, a havi 30 ezer forintos albérletével együtt. Tavaly vettek neki 450 ezerért egy Ford KA-t. A 2 fajtatiszta goldijukat prémium táppal etetik. Nincs hitelük, nem alkoholizálnak, nem dohányoznak. Tény, hogy 15-ször körbejárnak minden kiadást, és néha nagyon fárasztóak vele, de látható, hogy megéri. Sokan ennek a fizetésnek a másfélszeresébõl sem tudnák ezt elõteremteni, de talán még a duplájából sem. Ezért mondom mindig, hogy a kereseten sajnálkozni, meg a dögöljön meg a politikus nem vezet sehova. A kiadási oldalon lehet a legtöbbet tenni magunkért. Persze tudom, hogy sápitozni sokkal egyszerûbb, és valahol a lelkiismeretet is megnyugtatja, de ettõl még nem fog jobban élni.
6-os! Ha azt a rengeteg sok pénzt nem nyúlták volna le, abból simán futotta volna adócsökkentésre, (munkáltatói terhek, és egyebek) minimálbér megemelése 2/3-dal meg pláne! Azt hiszed, h pl a nagy multik nem tudják kifizetni, amikor extra profittal számolnak??? A kisvállalkozó is ki tudná fizetni, mivel csökkenének a terhei, több pénz maradna az embereknél, jobban menne a gazdaság... De te ilyen tipikusan rabszolga felfogásba gondolkodsz, úgylátom... Hogy nem számít mit nyúlnak le "fönt", mindegy, mi hogy fogjuk kitermelni?
6-os igen, igaz, de mig a 90es évek közepén a volt KGST-sek közül az élen haladtunk, addig most már lassan mindenki elmegy mellettünk, amirõl tehetnek a kormányok is sajnos.
Miért gondolják a többi párt szimpatizánsai, hogy kizárólag politikusi döntésen múlik, hogy mennyi a fizetés? Ha a Jobbik, vagy az LMP, vagy egy vadi új párt nyerne, akkor tripla ennyi fizetések lehetnének? Nem. Hiszen még a legprofibb, legjobb, legügyesebb kormány is maximum 5 nagyon kirívó esetben 10%-os gazdasági növekedést érhet el. De sokkal reálisabb célkitûzés, hogy elérjünk 2-3% növekedést, még egy jó kormány esetén is. Fel kellene végre fogni, hogy nincs olyan csodamódszer, amivel egyszerre megtriplázódnak a fizetések. Felesleges várni a csodát. Dolgozni kell. Ha 80 ezerért, akkor annyiért. Ha kevés, lehet tanulni, plusz munkát vállalni, kiadási oldalon ésszerûsíteni, és még kismillió dolog. De én azt gondolom, hogy ehhez hasonló kifakadások nem is a dolgozó, szorgalmas rétegre jellemzõek, hanem inkább olyanokra, akik valahogy munka nélkül szeretnének jól élni.
4-es ezzel nem is lenne gond, de miért hiszi azt bárki is, hogy az a 2 párt, akik az elmúlt 20 évben váltogatták egymást, azt érte el amit, most majd hirtelen szárnyra kapatja a gazdaságot? Ez az amit egyáltalán nem tudok megérteni :S
Nem tetszik nekik, de abban hisznek, hogy a pártjuk majd jól rendbe rak mindent és csak azért ilyen rossz a helyzet, mert a többi gonosz párt keresztbe tesz az õ kedvencüknek.
Ezért kellene a fiataloknak egy teljesen más rendszert létre hozni világ szerte, mert egy fecske nem csinál nyarat és mindenkit meg gyõzni, hogy az úgy jobb lesz HAJRÁ fiatalok nem menekülni kell
Teljesen egyetértek az egyessel. Sajnos sok ember nem lát az orránál elõrébb, igy nehéz is meggyõzni bárkit is bármirõl, aminek lenne is értelme :(
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az én szüleim a semmibõl küzdötték fel magukat vállalkozóvá, 40 éve kertészkednek, 20 éve van saját boltjuk. Nincsenek 100 hektárjaik, talán 60 van összesen, de azt sem lopták, hanem becsületes úton szerezték. Nekem ugyan szakmailag sokat segítettek, de anyagilag nem igen tudtak, és nem is várom el. Amit elértem, azt a 0-ról hoztam össze. Nem vagyok gazdag, de jól élek, a saját munkámból, a saját kútfõmbõl. Én nem alkalmaztam a közmunkásokat, hanem a gyakorlati helyet biztosítottam nekik, még az oktatásukhoz sem volt közöm, bátyám felügyelte õket. Ennyit a nagy holdudvaromról. :D Az, hogy neked ilyen sok fekete munkád volt, kizárólag téged minõsít, már ne is haragudj. Még egy érettségivel is könnyen találni olyan munkát, ahol teljesen hivatalosan alkalmaznak. Amúgy sem értem mirõl beszélsz. Jössz itt a nagy szavakkal, hogy mennyit lopnak a nagyok, aztán meg benyögöd, hogy Németországban rendesen jelentik be az embereket. Ez a nagy élettapasztalatod? Ennyit láttál a nagy világból? :D Nem is értem a kettõ hogyan jön egymáshoz. Még mindig ott tartunk, hogy tipikus gyöpi kisember vagy. Vagdalózol a nagy szavakkal, csak feketén kapsz munkát, a nálad jobb módúban rögtön az ellenséget látod, tipikus demagóg, gyöpi kommunista. Ha ennyire nem vagy megelégedve a sorsoddal, akkor változtass.

Hugomat zsarolja a volt párja, azt mondja neki ha nem megy vissza hozzá akkor elveszi tőle a három éves kislányukat. Hugom elég rossz körülmények között él, nem tudja mit tegyen. Mit tanácsoltok?

A párja verte, tegnap elzavarta otthonról.

Legjobb válasz: Ugyanmár nem ittélik neki a gyereket mégis mit kezdene 3 gyerekel kilép a munkahelyérõl és otthon marad pelenkázni.

Ugyanmár nem ittélik neki a gyereket mégis mit kezdene 3 gyerekel kilép a munkahelyérõl és otthon marad pelenkázni.
A kérdező hozzászólása: Nem házasok. Az a baj, hogy a párja úgyis megnyeri a gyermekelhelyezési pert mivel nagyon sok pénze van és befolyásos ember.
Nem kell bedõlni a zsarolásnak. A gyereket nem apuka veszi el, hanem váláskor a bíróság ítéli annak a szüülõnek, amelyiknél a gyerek testi-lelki, anyagi biztonsága a nagyobb. A párod menjen el a rendõrségre, jelentse fel a férjét, vetessen látleletet elõtte, és költözzön el krízisszálóba, ha nincs hova menni. ÉS!!! ezzel párhuzamosan azonnal keressen meg egy pszichiátert, ha a kicsinek gondja van (pl. fél, bepisil stb.), akkor neki is egyet. TB-re van ingyenes, nem kell aggódni. A zsarolásoknak pedig nem szabad, sõt TILOS!!! bedõlni!
Ne menjen vissza ilyen pasihoz semmiképp. Holnap menjen el látleletért + a bíróságra és indítsa meg a hivatalos folyamatot a gyerekelhelyezésre és kérelmezze, hogy ideiglenesen nála legyen a gyerek. Ha te jobb körülmények között élsz, akkor segítsd ki egy kicsit, hogy a pert el tudja indítani, aztán ha lesz már gyerektartás, akkor talán kicsit könnyebb lesz nekik. Ha meg nagyon erõsködik a pasi, akkor fel lehet venni a kapcsolatot a többi gyerek anyjával is és együtt csak be tudják bizonyítani, hogy a pasi agresszív, gyereknevelésre alkalmatlan.
Családsegítõ.
A kérdező hozzászólása: Az õ nevén van a kislány.
Férje neki? Vagy van apasági nyilatkozat? Ha egyik sem, nem tehet semmit hivatalosan. Sajnos a személyes zsarolás már más dolog.
A kérdező hozzászólása: A pasinak már volt két élettársi kapcsolata és ezekbõl van egy egy gyereke is. A nõk inkább otthagyták a gyerekeket mert máshogy nem tudtak a pasitól szabadúlni. Az egyikkel még pereskedett is a gyerekért.
Remélem vetetett látleletet, vagy legalább van rá tanúja, hogy verte a párja, mert ebben az esetben nem kerülhet az apához a gyerek.
akkor a húgod keressen munkát, 3 éves gyerek mehet oviba, költözzön rendes albérletbe, és akkor nincs gond :)

Mit tegyek? Úgy érzem, hogy rossz körülmények között élek. Az egész úgy kezdődött, hogy apum dolgozik, ám sajnos ez melett alkoholista. Anyum virágkereskedő. Egyszer egy 50 év körüli ember virágot vásárolt anyumtól.

Sajnos ez oda vezetett,hogy nap mint nap vette a virágot.Mig odáig nem jutottak,hogy minden nap tartják a kapcsolatot.Mindig hivogatják egymást.Ez engem nagyon zavar.Régebben vendégségbe mentünk anyuval,és ott volt éppen az az ember is.Annyira nem birtam a társaságát,hogy képtelen voltam egyedül hazammeni.Kaccsintgatott anyura,szemeztek..Apu tudja,hogy anyunak van valakije,csak azt nem tudja,hogy ki az.Ez miatt is sokat veszekednek.Mivel a testvérem külön házban él,ez az ügy ?t nem zavarja.Nenám azt mondja,hogy ?sem birja az alakot,és anyum nem normális,mert van neki férje,az ? házában él,és más embereknek udvarol.Szerencsére a nenám mindig mellettem áll,ha baj van,ezt nagyon szeretem benne.Ám ennek az embernek felesége is van,és mégis ilyen....nem hiszem,hogy normális.Sajnos mikor anyuval ismerkedett,akkor éppen akartam venni 8,5e dináros mobilt,erre ez az ember meg csak ugy,gondolkodás nélkül megvette nekem.Rájöttem,hogy csak kiengesztelésb?l.Ám én nagyon haragszok rá,amit m?velt.Rossz hallgatni,hogy minden nap,mikor apu nincs itthon,beszélgetnek telefonon.És a köszönésnél már észrevettem azt a bizonyos cuppogást.Nem tudom,hogy ezt még meddig bírom.Megkérdeztem anyutól,hogy ez neki mire jó,de nem válaszol.És mióta ezzel az emberrel társalog,sokkal kevesebbet foglalkozik velem.Sokat küszködök a könnyeim miatt.

Legjobb válasz: Azért egy 12 éves gyereknek ne ess már neki, könyörgöm! Felnõtt létedre lehetne több eszed! Gondolom, hogy nem lehet egyszerû, de ezt a szüleidnek kell megbeszélni egymással. Te nem választhatod szét õket.

Azért egy 12 éves gyereknek ne ess már neki, könyörgöm! Felnõtt létedre lehetne több eszed! Gondolom, hogy nem lehet egyszerû, de ezt a szüleidnek kell megbeszélni egymással. Te nem választhatod szét õket.
"112 évesen elhiszem, hogy nehéz! " Igen ennyi idõsen biztos. :) :) :)
"Nagyon szeretnék tanácsokat kérni, "hogyan szedjem szét õket", hogyan álljak bosszút, vagy hogyan strapáljam ezt végig." "8, 5e dináros mobilt, erre ez az ember meg csak ugy, gondolkodás nélkül megvette nekem." Vett neked drága telefont, és te még ezek után "áskálodsz" ellene? Mélységesen szégyeld magad!!!!! Az ajándék persze jó volt mi??? Azt elfogadtad, használod!!! Ennyi idõsen, hogy lehetsz ilyen rosszindulatú, hogy gonoszkodni akarsz?
A kérdező hozzászólása: Az még kimaradt, hogy 12 éves lány vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Talán várok 1-2 évet, ha igy megy tovább, akkor kénytelen leszek az embernek szólni, hogy hadjon minket békén.Azt is tudom már, hogy hol lakik.Azt is tudom, hogy az ember nem válik el a feleségétõl, és csak anyuval szórakozik. :( 4#: Igen, "gonoszkodni" szeretnék.Nekem nagyon rosszul esik ez az egész.Telefont meg elõször nem is gondoltam, hogy õ vette.Anyum mesélte, hogy az az ember vette.Persze ilyenkor meg már nagyon a szivemhez nõtt a mobil. Apuval sajnos sohasem láttam, hogy leülnek, és beszélgetnek.Fõleg nem az ilyen dolgokat...Nagyon bizok benne, hogy ez megváltozik, és rendes életünk lesz.Különben a nena = nagynéni :)
szerintem a nénje, de csak tipp :)
bocsi..de ki az a nenám?
Szerintem meg ne avatkozz bele a felnottek dolgaba, beszelj anyukaddal hogy foglakozzon tobett veled es esetleg kerd meg hogy probalja elmagyarazni miert tortennek igy a dolgok.
A virágkereskedõ az egyik legjoban keresõ maszek. Anyukád is megkeresheti a maga pénzét. A fickó valószínû a pénzére bukik, de az is lehet, hogy anyukád spontán pénzeli, hiszen van mibõl. Gyanítom, hogy éppen emiatt õ tartja el a családot. Emiatt is hiheti, hogy neki még ezt is szabad. Mielõtt apukádnak szólnál, beszélj anyukáddal. Ha nem tudsz vele zöldágra vergõdni, menj neki a pasasnak és mondd meg neki, hogy hagyja békén az anyukádat, mert megmondod az apukádnak. Azt pedig ki ne hagyd, hogy megmondod a feleségének is. És ha me tágít, monmdd is meg. Nyomozd ki, hol lakik és számolj be a történtekrõl.
Semmiképp ne avatkozz bele, ez anyukádék dolga. Megmondhatod neki, hogy zavar, ha kevesebbet foglalkozik most veled, de nem több. Ha nem boldog apukáddal, arról nekik kell dönteni, hogyan tovább. Valószínûleg nem történt még semmi az illetõvel, vagy ha igen, nem fog sokáig tartani, hisz mindketten családosak. Egy kicsit most boldognak érzi magát anyud, ne sajnáld tõle. Neked hogy esne, ha beleszólna, kivel barátkozol, majd kivel jársz késõbbb?
Együtt érzek veled, de hidd el, hogy anyukádnak sem lehet könnyû együtt élni egy alkoholistával. Gondolom megromlott a viszonyuk és azért kacsingat anyukád félre.(ami persze nem helyes) Ezt igazából nem neked kell megoldani, hanem a szüleidnek. Fõleg, hogy apukád tud róla..., le kellene ülniük megbeszélni a dolgokat. 112 évesen elhiszem, hogy nehéz! Remélem megoldódik a problémátok, úgy hogy mindenkinek jó legyen.
ja köszi:)

Leírnátok mit csinál egy szociális munkás? Tényleg olyan családokhoz is kimegy ahol alkoholista az apa és rossz körülmények között élnek?

Szeretnék szociális munkásnak tanulni de nem vagyok ezekkel tisztában. Ezeket is egyik barátn?m mondta. De ha valaki ebben a szakmában dolgozik az is leírhatná mit csinál. 20/L

Legjobb válasz: Persze, hogy kimegy meg öreg néniket bácsikat gondoz.

Persze, hogy kimegy meg öreg néniket bácsikat gondoz.
Szia! Igen, olyan családokhoz ahol jelzik, hogy probléma van a gyerekkel esetleg veszélyeztetve van, elhanyagolják stb. Fõbb területek: gyermekvédelem, családsegítés, fogyatékkal élõk, hajléktalanok, idõsek, ritkább esetben szenvedélybetegek. Ja és szoc munkás tanonc vagyok :) Ha van kérdésed még nyugodtan írj.
Én szociális munkás vagyok, igaz én nem tanultam, hanem önkéntes módon megyek. Mi kórházakba járunk felvíditani játékkal, kézmûves foglalkozással a bent fekvõ gyerekeket.
Mi a baj az alkoholista apával, meg hogy rossz körülmények között élnek? Majd az, ha a cigánysorra kell kimenned... na, az elég, úgy, önmagában :P
Meg a 90 éves öregeket kell gondoznod, akik a pelenkájukból a falra kenik a sza.rt.
Már bocs, .... de nagyon naiv vagy. Igen ezzel foglalkozik + a kisebbséggel és a deviánsokkal. Ha egyáltalán eltudsz helyezkedni a képzettséggel, mert ilyen körülmények ellenére is túljelentkezés vae egy -egy álláshelyre. Manapság egy hírdetésre több százan pályáznak. Magáncégeknél meg inkább szinte hátrány ez a végzettség mert gúnyosan lenézik ezt a végzettséget, alibi szaknak tartják. Nem ajánlanám , hogy elkezd a képzést. Inkább idegennyelvet vagy számítástecnikát, vagy valamilyen hasznosítható szakmát válassz. Remélem tudtam segíteni, ha kérdésed van írj nyugodtan.

Az alábbi kalitka megfelel egy kecskepapagáj párnak? Boltban kínzóan rossz körülmények közt vannak tartva.

http://centrumzoo.hu/spd/unas_721754/Ferplast_Canto_New_fels.. Esetleg,ha van ilyened írnál róla véleményt?Olvastam itt hogy kaparnak és piszkosak,hogy lehet kiküszöbölni,hogy minden kajás legyen a kalitka körül? Boltban szörnyen tartják őket,kicsit tépettek,el akarom őket vinni,hogy ne szenvedjenek ott. Valami tipp?

Legjobb válasz: Hát kicsit kicsi de ha minden nap sok órát röpteted õket akkor jó lesz. :))

Hát kicsit kicsi de ha minden nap sok órát röpteted õket akkor jó lesz. :) )
A kérdező hozzászólása: magasságra vagy szélességre kéne növelni? mélységre nem tudok.
A kérdező hozzászólása: Jó ötlet a magamnak csinálás :D Egy OSB lap 5600 ingyen vágás Rácsi is pár ezerbõl kijön :) Köszi
Na látod :) Rács 1500körül van négyzetmétere. Esetleg még annyi, hogy kihúzható tálcát érdemes csinálni, a könnyebb takarítás végett. Meg ha tudsz, valami kis nyitható(vagy kifordítható) ajtót a tálaknál. Így nem tudnak kijönni, ha csak kaját vagy vizet akarsz nekik adni. Örülök, hogy segíthettem :)
Szia! szerintem ha költesz rá, már érdemes egy normálisra beruházni, nem olyanra, amit mutattál. Saját készítésû nagyon jó ötlet, fõleg, ha meg tudod csinálni, vagy van asztalos ismerõs. Amúgy ha mondjuk nem földtõl rácsos, hanem van egy mondjuk 30 centi, ami valamilyen tömör anyag (fa) kevésbé szemetel. Vagy láttam már olyat, hogy elsõ lap üvegbõl volt, nagyon szép volt és gondolom sokat véd. (sajnos most nem találtam a képet) Mielõtt belevágsz elkészítésbe, bármilyet is, azért nézz meg párat, meg kérdezz meg olyanokat akik tartanak, mikre figyelj, mitõl praktikus. (pl. hogy ne csak egész ajtót tudj nyitni, csak kicsit etetéshez/itatáshoz, stb...)
Igen, a gyári kalitkáknál is az alsó részen, van valami tömör cucc, amitõl kevésbé szemetelnek ki. Pl ilyen: http://www.gyulakalit.hu/photogallery/photo26003/DSCF0148.JPG (lemez) Vagy ilyen: http://ratart.net/papagei/kaefig_1-ganz.jpg (plexi) Vagy ilyen magterelõ: http://4mypet.de/QH14/hau.jpg Talán a magterelõ a legjobb, de ez se az igazi, mindegyiknél ki tudnak szemetelni. Neked elegendõ, ha feljebbrõl kezded a rácsot... Azt, meg mint írtam, a tálaknál érdemes kisajtót csinálni pl: kifordítható: http://www.gyulakalit.hu/photogallery/photo26003/kalit22.jpg vagy sima kis ajtó:http://4mypet.de/2217_silver.jpg A kihúzható tálcát sem felejtsd el. Meg, hogy akkora ajtó, amin könnyen tudsz esetleg ülõrudat, stb ki és bepakolni, ne kelljen szenvedni, hogy nem férsz oda. Ha kezeled valamivel a fát, akkor azt csakis kivülrõl tedd szerintem, ezek mind mérgezõ anyagok, és ha belecsipegetnek (igaz, ilyen kisebb papagájok esetében ez nem nagy veszély), akkor a mérgezésbe bele is halhatnak Itt vannak ketrecek, igaz elsõsorban nem madaraknak, de hátha ellesel valami jó dolgot... http://www.ketreckiraly.hu/
gyermekjóléti szolgálat.
szociális munkás
Felügyelõtiszt.

Az előző babáimnál beindult a tejtermelésem, de mégsem sikerült szoptatni őket néhány hétnél tovább, nagyon rossz körülmények között éltünk minden szempontból. Gondoljátok, hogy most esélyem van a hosszasabb szoptatásra?

Most minden rendben van körülöttünk, és a mostani párom mindenben mellettem áll.

Legjobb válasz: Szerintem nagyon sok múlik a környezeten és a körülötted élõkön. Engem kikészített az anyósom a terhességem alatt meg sem indult a tejtermelésem. A következõ terhességemet úgy tervezem, hogy õ nem lehet a közelemben (egyenlõre sajnos velünk él)

Szerintem nagyon sok múlik a környezeten és a körülötted élõkön. Engem kikészített az anyósom a terhességem alatt meg sem indult a tejtermelésem. A következõ terhességemet úgy tervezem, hogy õ nem lehet a közelemben (egyenlõre sajnos velünk él)
Bocsi az offért: Kedves elsõ! Jó terv :) Bárcsak kivitelezhetõ lenne. Nálunk is hasonló célok vannak. meg egy nagyon fontos dolog: semmi beleszólást anyósnak, semmibe. :) Kérdezõ: szerintem is befolyásolják ezek a dolgok. Szorítok!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!