Találatok a következő kifejezésre: Rossz anya ha néha (5 db)

Milyen az a játszóház? Baj vagy rossz anya vagyok ha még egyszer sem vittem ilyenbe a 19hónapos kislányomat? Néha lelkiismeret furdalásom van!

Nézegettem már a neten,de nekem nagyon drágának t?nik. Például ilyeneket találtam,fél óra 700ft,minden negyed óra után 350ft. Ahogy a lányom ismerem 3óránál hamarabb úgy sem jönne ki,és én anyagilag nem engedhetem meg!

Legjobb válasz: A fiam 2 éves, sosem jártunk játszóházban. Õ jobban szereti a természetet, mint a zárt környezetet. Ettõl én nem érzem magam rossz anyának, mert amúgy másban nem szenved hiányt. Rossz anya az én szememben az, aki veri a gyerekét, nem törõdik vele stb., semmiképpen nem az aki nem viszi a gyerekét játszóházba.

A fiam 2 éves, sosem jártunk játszóházban. Õ jobban szereti a természetet, mint a zárt környezetet. Ettõl én nem érzem magam rossz anyának, mert amúgy másban nem szenved hiányt. Rossz anya az én szememben az, aki veri a gyerekét, nem törõdik vele stb., semmiképpen nem az aki nem viszi a gyerekét játszóházba.
Az én fiam 4 éves, és még õ sem volt sosem játszóházban. Egyrészt, a városban nem nagyon van ilyesmi, ami meg van, az messze. Ráadásul drága is, ennél jobb helyre is tudom tenni a pénzt. Különben meg 2 éves kora óta bölcsis, most meg már ovis, van ott elég gyerek meg játék :)
Az én lányom 2 éves, és eddig csak egyszer vittem játszóházba, a névnapján. És nem is tervezem rendszeresen vinni, mert szerintem is drága. Amiatt, hogy nem viszed, nem vagy rossz anya egyáltalán, és nem is baj. Ettõl nem fog visszamaradni a fejlõdésben. :D
Nem ettõl vagy jó vagy rossz anya!Én rendszeresen járok vele, mert imádja.Van a közelünkben egy nagyon nagy élménypark, ahol nap jegy van.A gyereknek 2 éves korig ingyenes, a kísérõ meg kb 1000 Ft.Ott lehetsz egész nap is akár ennyiért!Ez mondjuk nem kimondottan játszóház, mert itt légvárak vannak, meg ilyesmik, de ezt is nagyon élvezik a gyerekek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én is tudnám hová vinni, de nagyon drága. Bánt a dolog mert tudnom hogy élvezné!
az én fiam lassan kétéves, még sosem volt játszóházban. vidéken, kis faluban lakunk, több órát kellene autókázni, hogy játszóházba vihessem. belépõ+üzemanyag+apa kiesõ keresete=nagyon sok pénz... nálunk az a játszóház, hogy a többi kisgyerekes anyukával megbeszéljük, mikor kihez megyünk át többen a gyerekekkel. viszünk harapnivalót, sütit, esetleg gyümölcslét nekik, vagy közösen összedobunk egy piskótát és fõzünk teát, legutóbb gofrisütés volt. a kicsik meg elvannak egymás játékaival, a másé úgyis újdonság.

Attól rossz anya vagyok mert néha meglegyintem az egyé ves fiam kezét vagy fenekét, ha már nagyon rossz és nem bírok vele?

Pl a minap az üveg poharakat pakolta ki a szekrényb?l, pedig már legalább tizenötször szoltam rá, hogy nem szabad, féltem hogy eltöri a poharakat és elvágja a kezét, végül a kezére csaptam. Vagy mikor a kábeleket huzogatja, az asztal tetejére mászna fel, meg ilyeneket csinál. Rossz érzés hogy néha oda csapok neki, de félek ha nem teszem és rá hagyom még nagyobb baja esik. Most akkor én rossz anya vagyok?

Legjobb válasz: Szerintem ennyi idõsen a gyerek még nem tud rossz lenni, legfeljebb kíváncsi (ezért pakolja a poharat), és önállósodó (ezért pedig azt csinálja mait õ akar, nem amit anya mond). Nem mondom, hogy ezeket a helyzeteket rá kell hagyni, de szerintem a verés nem fogja megoldani a problémád. Próbálj meg olyan terepet kialakítani, ahol a Lehetõ legkevesebb "rosszaságra" van lehetõség. pl az üvegpohár olyan magas polcon a hol nem éri el, míg az õ magasságában kis mûanyagedények, amit pakolászhat, míg fõzöl. Állítsd fel a korlátokat, legyél következetes, amit nem lehet ne engedd, de legyen a terep gyerekbarát, mert nem állhat folyamatos tiltásból, és korlátozásból az életetek.

Szerintem ennyi idõsen a gyerek még nem tud rossz lenni, legfeljebb kíváncsi (ezért pakolja a poharat), és önállósodó (ezért pedig azt csinálja mait õ akar, nem amit anya mond). Nem mondom, hogy ezeket a helyzeteket rá kell hagyni, de szerintem a verés nem fogja megoldani a problémád. Próbálj meg olyan terepet kialakítani, ahol a Lehetõ legkevesebb "rosszaságra" van lehetõség. pl az üvegpohár olyan magas polcon a hol nem éri el, míg az õ magasságában kis mûanyagedények, amit pakolászhat, míg fõzöl. Állítsd fel a korlátokat, legyél következetes, amit nem lehet ne engedd, de legyen a terep gyerekbarát, mert nem állhat folyamatos tiltásból, és korlátozásból az életetek.
rossz nem tud lenni 3 évesen se; csak huncut már 1 évesen is, és "csakazértis" odamegy és leveszi és eléri stb. Mindent nem lehet gyerekbiztosra alakítani, mert akkor nagyjából mindennek gumiból kellene lennie. A nevelés nem ott kezdõdik hogy a dackorszakban összecsapjuk a kezünket, h az eddig tündibündi aranyos kisgyerekünkkel mit csináljunk, mert "megvadult"? Már azelõtt el kell kezdeni "nevelni". És a popsiraütés kb. egy legyintés, nem szó szerint vett ütés. Csak utalás arra, h hóhahóóó, elég, ezt nem szabad.
1 évest igy nem tudsz nevelni ugy értem nem fogja tudni abbol hogy ráüvöltesz vagy rácsapsz a fenekére mi lesz ha 2 éve slesz és hisztis arcon csapod? 1 évest kösd le a figyelmét az ö magaságába ne legyen törékeny cucc föleg nem üvegpohár kábel konnektor neked kell gondoskodnod ezeknek elzárását és balesetmegelözését
Mindenki mást mond. Én a 10 hónaposom kezére is rácsapok, ha tilosban jár. Pár alkalom után eddig mindig elértük, hogy ne piszkálja. Ha simán szólok neki, nem vett figyelembe. Persze nem ütök olyat, hogy komolyan fájjon neki, csak érezze meg, hogy mi az ok és okozat... Aztán aki rossz anyának tart, azzal találkozzunk pár év múlva, mikor jön azzal, hogy fejemre nõtt a gyerekem, mit csináljak?
Szerintem meg nem vagy rossza anya, és nem vered. Egy célzatos popsiraütés többet ér néha mint 865ször elmondani ugyanazt neki.
üvegpoharat minek hagyod az alsó szekrényben? Van gyerekem, mikor elkezdett kúszni, ugy kerültek feljebb és feljebb az üvegpoharak, diszek Kábeleknek van "csõ", amitõl nem fér hozzá a gyerek. Gyerekbiztsora kell csinálni a házat. Minek vállal gyereket aki ilyet nem tud? második voltam
Ti honnan veszitek ezeket a jó példákat, hapakoljon el mindent? 10 hónapos az enyém, és komolyan még az általam biztonságosnak hitt dolgokat is megtalálja, és akkor jövök rá, h gyakorlatilag majdnem minden potenciális veszélyforrás neki. És megy, és nézi, és feláll, el akarja venni stb. És mint mondottam, a gyereknevelés nem 2 évesen kezdõdik. DE mindegy is, nem jártatom én se itt a billentyût. Teli van a GYK ezen része olyan kérdésekkel sokszor, h hogyan kezeljem a hisztijét meg mit tegyek, mert megváltozott stb. Na, hát nem volt elég a 350. szépen elmondás se valószínû.
szerintem igen, rossz anya vagy. 1 éves. Nem veréssel neveljük. Szépen értelmesen elmondod neki, hogy nem szabad, megütöd/vágos/leesel stb, és arrébbrakod huszonhatodszor is.
http://www.kismamablog.hu/gyermekneveles/buntessek-vagy-ne-b.. Lehet vitatkozni (a cikk - szerintem - a dackorszak kezdetéig érvényes), de talán érdemes kipróbálni.
Hát rohadtul gratulálok annak, aki ebbõl azt szûrte le, hogy a kérdezõ rossz anya!!!!! Nem kérdezõ, nem vagy rossz anya. Mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy jónak és eredményesnek látja. Nem vered, hanem jelzés értékkel rácsapsz a fenekére, kezére, ettõl még nem vagy rossz anya, sõt itt senki nem tudja, hogy milyen anya vagy, lehet, hogy sokkal különb, mint aki "lerosszanyázott". 4, 5 éves kislány anyukája.
Azt hiszem, amit a 3 gyermekes anyuka leírt a nevelésrõl, ahhoz nem kell semmi mást hozzátenni!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Most megyek és elhalmozom puszival a kis drágámat.
3 gyerekes anyuka, én 2 gyerekes vagyok, és épp így nevelem õket, még kicsik, de hiszem, hogy én is örülhetek majd pár év múlva, valamint már most örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel a neveléssel. Nálunk sincs elrakva minden, mert akkor sosem tanulják meg a határokat, nem értem a mai szülõket, akik szerint a gyereket szabályozni bûn, aztán kaparják a falat, hogy a gyerek késõbb leköpi, meglopta, semmibe veszi õket.
A kérdező hozzászólása: 12:22 Én nem csinálok rosszat képzeld már felnõtt vagyok. Engem nem kell nevelni, tudom mi a jó és mi a rossz. A gyerek még nem tudja, ezért kell fogni valahogy. Most nem verésre gondolok.
A kérdező hozzászólása: Elsõ gyerek és nagyon igyekszem mindent jól csinálni de néha nagyon nehéz. Minden nap legalább ezerszer megpuszilom megölelem játszok vele mesélek neki, meg dicsérem ha ügyes volt. De az is a célom hogy tudja mit szabad és mit nem, nem szeretném ha kamasz lesz nekem azon kelljen gondolkodnom mit rontottam el mert a gyerek rossz útra tért és nem ismeri az emberi normákat. Még egyszer utoljára én nem verem a gyerekemet és sose okoznék neki fájdalmat, de van mikor bizony nincs más megoldás. A kábelek meg el vannak dugva, de a kicsi megtalálta õket. Szerencsére ezzel már nincs gond, nem nyúl hozzá mostanában.
A gyereket sosem veréssel neveljük. Nem tudom mit szolnál ha pl neked vki rácsapna a kezedre vagy a seggedre ha valami „rosszat” csinálsz, hogy tanulj belõle..
A kérdező hozzászólása: Amit tudtam elpakoltam, de nincs annyi hely hogy mindent el lehessen rakni elõle. Ráadásul ha mindent eldugok akkor honnan fogja megtanulni mit szabad és mit nem?
Az nem mûködik, hogy pakolj el mindent, mikor tanulná meg a gyerek, hogy az üvegpohár nem játék, ha nem kiskorában, mikor a legfogékonyabb. Nem látom logikusnak, hogy 4-5 éves koráig gyerekbiztos a ház, aztán meg majd megérti úgyis, hogy nem szabad. Arról nem is beszélve, hogy a világ nem gyerekbiztos, meg kell tanulnia, ha túl közel megy a szekrény sarkához, lefejeli, és az fáj. Már egy 6 hónapos gyerek is érti, mi az a nem szabad, ha elmagyarázod neki. Az idõsebbek is értik, de az a fene nagy kíváncsiság erõsebb. Elmondod 100-szor, 1000-szer, elmondod hangosabban kismilliószor. Lehet elég, de lesz szituáció, mikor nem. Van mikor csak a popsira vagy kézre csapásból ért. Ez nem gyerekverés, nem arról van szó, hogy addig ütöd, amíg kék-zöld nem lesz, csak jelzésszinten, hogy tudja, ez is van, ez rossz, ha olyat tesz, amit nem szabad, akkor ez a következménye. Ettõl nem vagy rossz anya. Már kicsi korban nevelni kell, mert ha nem teszed késõbb bánhatod, és nem te iszod meg a levét, hanem a gyerek. Inkább õ sírjon 5 percig, mint te egy életen át, mert valami komoly baja lett. Inkább akkor tartanálak rossz anyának, ha egy mosolygós enyje-benyjével elintéznéd, ha a gyereked a homokozóvödrét szétveri egy másik gyerek fején a játszótéren. A példákat kérem nem véresen komolyan venni, erõsen sarkítottam, hogy kiemeljem a mondandóm lényegét.
A kérdező hozzászólása: Oké én nem verem a gyerekemet soha nem bántanám mert nagyon szeretem, itt egy egy fenékre meg kézre csapásról volt szó ha már nagyon nagyon nem bírok vele és nem verésrõl.
A kérdező hozzászólása: Kedves 11:30 as van gyereked? Elhiheted hogy nem húszon hatszor hanem legalább negyven hatszor szoktam rászólni, és elmagyarázni neki mit miért nem szabad. De ha már századszorra se fogad szót nem tudok mit tenni, hogy megtanulja. Egyébként nem szoktam megverni csak meg legyinteni példa értékûen az nem mindegy. Inkább attól sírjon hogy a kezére csaptam mint hogy össze darabolja magát az üveggel, vagy leesen valahonnan és betörje a fejét.
Semmiképpen nem vagy rossz anya (akkor nem írtál volna ide, és nem furdalna a lelkiismeret) Mivel pici még inkább tereld el a figyelmét, irányítsd másfelé, mutass neki valami más játékot. A szekrénybe olyan dolgokat tegyél (fakanál, mûanag tányér és kanál) amit ha kipakol nem sérti meg vele sem magát, sem a környezetben nem tesz kárt. Az én lányom is egy energiabomba, azért tudom, nálam is elpattan a húr, de inkább akkor terelek. Illetve levezetjük az energiát, megyünk motorozni, játszóterezni.

Rossz anya vagyok, ha néha elmegyek este szórakozni, bulizni?

Öt hónapos a fiam és egyedül nevelem, illetve anyukámmal lakunk együtt. Anyukám szívesen vigyáz rá. Eddig kétszer volt, hogy elmentem barátn?kkel szórakozni este és jól is éreztem magam, de a többi kismama el?tt olyan b?ntudatom van. A környékünkön nagyon sok a kismama, és ?k elmondásuk alapján sosem járnak sehová, pedig nekik férjük is van. Ti hogy vagytok ezzel? Ja, és a szoptatás szempontjából ez nem gondod, mert sajnos nem tudok már szoptatni (szerettem volna, de már nincs tejem). Szóval végülis még arról sincs szó, hogy kimozdítom a megszokott környezetéb?l, hiszen minden úgy van, ahogy ? megszokta, nyolckor lefekszik és csak utána megyek el.

Legjobb válasz: Szerintem nem vagy rossz anya, ha idõnként eljársz szórakozni, fõleg akkor ha azért ez nem napi rendszerességû! Mi is megbeszéltük a párommal, ha meg is lesz a pici, idõnként eljárunk majd 1-2 órára kikapcsolódni, majd ha nagyobb lesz, akkor egy-egy hétvégére is kettesben. Nálunk is vannak lelkes nagyszülõk, dédszülõk, akik alag várják, hogy kényeztethessék majd a picit! Szerintem ne legyen bûntudatod, ha kicsit kikapcsolódsz, jobb a lelkednek, és a pici is nugodtabb, ha az anyukája boldog, és kiegyensúlyozott! Minden jót!

Szerintem nem vagy rossz anya, ha idõnként eljársz szórakozni, fõleg akkor ha azért ez nem napi rendszerességû! Mi is megbeszéltük a párommal, ha meg is lesz a pici, idõnként eljárunk majd 1-2 órára kikapcsolódni, majd ha nagyobb lesz, akkor egy-egy hétvégére is kettesben. Nálunk is vannak lelkes nagyszülõk, dédszülõk, akik alag várják, hogy kényeztethessék majd a picit! Szerintem ne legyen bûntudatod, ha kicsit kikapcsolódsz, jobb a lelkednek, és a pici is nugodtabb, ha az anyukája boldog, és kiegyensúlyozott! Minden jót!
Ne legyen bûntudatod, ennyi neked is jár! Nem vonsz meg semmit a picitõl azzal, hogy egy kicsit kikapcsolódsz. Nálunk most lesz majd meg a baba, de biztos vagyok benne, hogy néha-néha mi is elmegyünk majd kettesben a párommal , mert attól, hogy babánk van, nem szûnünk meg létezni. Ennyi mindenkinek kell! A nagyszülõk meg szívesen babusgatják addig és kedvükre kényeztethetik az unokájukat!:)
Ne érezd magad rosszul! Egy kis szórakozás Neked is jár.:) Nem attól lest valaki jó anya, hogy egész nap a gyerek fején ül és évekkel késõbb meg mártírkodik, hogy Õ mennyi mindent megtett a csemetéért. Érezd jól Magad és sok boldogságot! 28 hetes kismami
Nyugalom!Nem kell rosszul érezni magad! Engem a védõnõm állandóan azzal basztat, hogy jó lenne, ha visszavennék az élettempómból és itthon ücsörögnék, mert közeleg a szülés idõpontja.(Persze, mert akkor nem kellene igazodni az én napirendemhez, hanem akkor citálhatna egy-egy "tanácsadásra", amikor neki jólesik..)De ha még dolgom van, akkor nem fogok itthon heverészni.Akkor aztán jön a koraszülés meg mindenféle rémképekkel...ki tud akasztani rendesen. Néha kell neked is egy kis pihi.én már most tervezgetem, hogy hogyan fogjuk "lepasszolni" az unokát apósoméknak jövõ nyáron, és mi meg megyünk és megmásszuk a Rahm szakadékot a férjemmel.Ne aggódj ilyeneken.Attól meg, hogy a többi kismama otthon ül, még nem kell neked is.Ha már éjjel nem szopik a baba, és van, aki vigyázzon rá, akkor néha igazán te is kikapcsolhatsz kicsit.Illetve neki is jobb lesz, ha esetleg egy ilyen buli alkalmával megismered a számára alkalmas apapótlékot.
Csak egyetérteni tudok , nyugodtan járj el néha és kapcsolódj ki:-) Örülj neki, hogy megteheted, van kire bízni a picit és vannak barátnõid. Gondolom nem minden szombaton mész el, addig meg semmi gond, ha havonta-kéhtavonta kiruccansz. egészségedre.) Sokan biztos irigyek is rád:-)
Szia! Egyszer én is ilyesmi anyuka szeretnék majd lenni:) Szerintem míg a picid jól van és te is jól érzed magad, akkor ne foglalkozz másokkal!
A többi kismama is elmehetne néha szórakozni, mert a gyereknek is csak jót tesz, ha kiegyensúlyozott, vidám édesanyja van.
Ne legyen bûntudatod, egy kis szórakozás jár mindenkinek :)
téged véletlenül nem noéminek hivnak a fiut pedig noel nak?? :)


Rossz anya vagyok, ha néha rákiabálok a kislányomra?

Kislányom 15 hónapos, és nagyon eleven. Nagyon imádom, de néha elveszítem a türelmemet és kiabálok vele. Persze utána megbánom, de tudom hogy nem szabadna, mégis el?fordul. Nem akarok neki pszichésen kárt okozni. Nem vagyok jó anya, ugye?

Legjobb válasz: Ne emésztd magad! Szerintem nem attól lesz valaki jó anya, ha mindent eltûr és mndent megenged a gyerekének! Sokkal inkább, ha tisztességesen és keményen(persze ha szükséges) neveli a kicsit! Ez nem azt jelenti, hogy verned kell.....sõt!!! Csak azt mondom, szerintem, ha néha megtudja, hogy nem szabad azzal nem ártasz a lelkivilágának!

Ne emésztd magad! Szerintem nem attól lesz valaki jó anya, ha mindent eltûr és mndent megenged a gyerekének! Sokkal inkább, ha tisztességesen és keményen(persze ha szükséges) neveli a kicsit! Ez nem azt jelenti, hogy verned kell.....sõt!!! Csak azt mondom, szerintem, ha néha megtudja, hogy nem szabad azzal nem ártasz a lelkivilágának!
Mindenkinél elszakad a cérna néha. Nálam is. Utánna meg amikor este nézem ahogy alszanak, mindig megbánom, ha aznap türelmetlenebb voltam velük.
jó anya vagy!!!nem szabad hogy a gyerek irányitson mertbohócot csinálhat belõled kicsit eréjesnek kell lenni!érezze hogy te vagy a felnõt és szót kell fogadni
Szerintem meg kell tanulniuk, hol a határ; hogy túlmentek azon, amit anya még elbír. Ez nem baj. Ha úgy érzed viszont, igazságtalanul voltál feszültebb, szabad bocsánatot kérni :) Ez szerintem jó példa a gyerek elõtt, hiszen beismerni a hibáinkat nem gyengeség; nálunk az 5 éves lányom már magától is gyakorolja ezt... És jó anya vagy, mert törõdsz a gyermekeddel :) )
Szia! Nem vagy rossz anya, ilyet ne is gondolj!!! A gyereket nevelni kell, ez a feladatunk.És néha bizony erélyesen kell fellépni, hogy hatása legyen. A következetesen okos nevelés meghozza a gyümölcsét.A gyereknek sem a majomszeretet a jó.Az õ érdekében tiltunk, vagy büntetünk néha.Az a szülõ, aki maga felé sem várja el a gyerekétõl a tiszteletet, a normális viselkedési formákat nem tanítja meg a gyerekének, nem tartat be vele bizonyos határokat az nevel rosszul.Nem azt mondom, hogy állandóan kiabálni kell, de néha elszakad a cérna ez természetes.De a kicsik szeretik a határokat feszegetni, tudni akarják meddig mehetnek.Ha mindig ugyanazt a reakciót tapasztalják, akkor gyorsan tudni fogják mit szabad, és mit nem.Azért próbálj meg türelmesnek lenni, ha nem muszáj ne kiabálj, inkább magyarázz el neki mindent.Ne aggódj, sokkal többet megértenek ilyen kicsin is mint gondolnánk. Boldog babázást.
á nem gond. melyik anya nemkiabál a gyerekével. de inkább pofozd meg.
Nem vagy rossz anya. A férjem azt mondja, hogy a szülõket tisztelni kell a gyereknek és szót fogadni. Szeretni a nagyit fogja. Persze ezt csak viccesen mondta. Bennünket, szülõket imádnak a legjobban! Muszáj korlátokat állítani, hiszen ez ad neki biztonságérzetet - mindenhol ezt olvasom.

Ha egy anya iszik néha buliban, de csak mértékkel, az mennyire rossz pont gyermekelhelyezésnél?

Legjobb válasz: Szerintem mindenki elmegy néha bulizni,köztük anyukák is vannak néhányan.Sõt,szerintem minden anyukának kell is néha kicsit,hogy a barátnõkkel,kolléganõkkel pletyizzenek:))tehát tök mindegy,hogy most sört iszol v.kávét. Semmi jelentõsége nincs gyermekelhelyezés ügyében,egyébként meg ha lenne a ffi-ak sûrûbben eljárnak 1üveg sörre a haverokkal.

Szerintem mindenki elmegy néha bulizni, köztük anyukák is vannak néhányan.Sõt, szerintem minden anyukának kell is néha kicsit, hogy a barátnõkkel, kolléganõkkel pletyizzenek:) )tehát tök mindegy, hogy most sört iszol v.kávét. Semmi jelentõsége nincs gyermekelhelyezés ügyében, egyébként meg ha lenne a ffi-ak sûrûbben eljárnak 1üveg sörre a haverokkal.
Szerintem nem rossz pont addig, amíg nem tudják rábizonyítani, hogy alkoholista. Szóval elvileg amit írtál annak nem kellene befolyásoló tényezõnek lennie az elhelyezésnél.
Ne idegesitsd magad! Nem csinalnak ebbol olyan nagy ugyet, ha Csak ritkan megiszol egy poharkaval. Semmi bizonyitek nincs ra, meg nem qrva, rendesen neveli a gyereket, akkor , iert lenne gond. En ezt vegig csinaltam egyszer, nem volt belole gond, es persze ritka eset az ilyen, hogy megiszok 1-2 poharral, csakis valami jeles esemenyen ;) 32/n
Elvileg nem számít semmit. ha az anya nem prosti, nem drogos/idült alkoholista és biztosítva van nála a gyerek megfelelõ testi-szellemi fejlõdése, akkor egyértelmûen az anya kapja, anyagi helyzettõl, iskolázottságtól függetlenül. ELVILEG. bár ha le van fizetve a bíró, akkor az is rossz pont lehet, ha az anya fehér alapon szíves mintás pizsamában alszik. bármilyen piti hülyeséget felhozhatnak.
A kérdező hozzászólása: Nem alkoholista és rendesen neveli a gyereket. És bulizni csak ritkán megy és akkor se iszik sokat. Szóval ahhoz hasonlítanám, mint mikor 1 férfi leül a barátaival és megisznak 1-2 üveg sört.
A kérdező hozzászólása: Csakhogy buli+ alkohol(nem olyan sok), azért kérdeztem.
Semmi baj nincs, ha pár pohár italt iszik az anyuka. A biróság elõtt HITELT ÉRDEMLÕEN kell bizonyitani, hogy az a személy, akinél a gyermek van, nem tõrõdik vele, elhanyagolja, eltartásáról nem gondoskodik, esetleg a nevelésébe kényszeritõ eszközöket, vagy cselekedeteket tett.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!