Találatok a következő kifejezésre: Rossz anya ha én (2 db)

Anyósom elég vezéregyéniség, mindenbe beleszól (itatni, mert kiszárad stb. ) ha átjön én szinte odase mehetek az ágyhoz. Mostmár kezdem elhinni, hogy rossz anya vagyok. Mit tegyek, hogy ne legyen harag? Férjem most nem áll melettem sajnos

Legjobb válasz: Nálunk ugyanez volt. Anyósom diktátor,uralkodó,akaratos tipus, és mellé még "hisztis" is. Én szóltam neki, hogy a mi gyerekünk, ne szóljon bele, csak ha kérdezek!!! Két hétig puffogott, azóta béke van.Mindent megkérdez,mit lehet,adhat-e neki ezt-azt stb.. Már 17hónapos a lányunk. Ja és a párom kimaradt a vitából, igaz éreztette velem hogy mellettem áll, de nem szállt szembe az anyjával, így rám maradt a feladat.

Nálunk ugyanez volt. Anyósom diktátor, uralkodó, akaratos tipus, és mellé még "hisztis" is. Én szóltam neki, hogy a mi gyerekünk, ne szóljon bele, csak ha kérdezek!!! Két hétig puffogott, azóta béke van.Mindent megkérdez, mit lehet, adhat-e neki ezt-azt stb.. Már 17hónapos a lányunk. Ja és a párom kimaradt a vitából, igaz éreztette velem hogy mellettem áll, de nem szállt szembe az anyjával, így rám maradt a feladat.
Ilyen anyóst be se engednék az ajtón. :-( Szegén, angyon sajnálla, hogy õt fogtad ki. A párod a kulcs, az anyját csak õ tusja leállítani. NEKI tedd fel a kérdést, hogy kit vett feleségül: téged, vag az anyját? Kinek ígért örök hûséget, melléûllûst: neked, vagy az anyjának? Kitõl kellett volna leválnia, amikor felnõtt: rólad, vagy az anyjáról? Ki az, aki elsõdlegesen számíthatna r: te, vagy az anyja? Ha bármelyik kérdésre az anyja a válasz, akkor én hazazavarnám az anyjához! Hú, most nagyon felpaprikázódtam. Azért, mert az apám és a nagyanyám dettó ugyanez a szitu, anyám meg egész életében szívott, amiért apám sose állt ki mellette.
Küldd haza, vagy be se engedd. De legalábbis beszélj vele. A következõ alkalommal, ha valami olyasmit mondd, amivel nem értessz egyet, mondd meg neki kedvesen, hogy köszönöd az ötletet, gondolkozol rajta, vagy ha olyan valami amivel egyáltalán nem értessz egyet, mondd meg, hogy Te másként látod ezt a dolgot.... Anyukám itatni akarta a kisfiamat, amikor még csak szopizott, egyszer mikor otthagytuk kb. egy órára, meg is itatta (3 hónapos lehetett), de mivel nem volt cumisüvege, pohárból, és olyan lett a ruhája a kicsinek, így én azonnal kiszúrtam. Megmondtam neki, hogy a következõ ilyen és csak a felügyeletem mellett unokázhat. Azóta megbeszéljük, hogy én mit, hogy szoktam, és ahhoz tarja magát.
Azert az anyosnak meg kell tanulnia hol a helye a fia csaladjaban.Ha a ferjed nem all ki melleted sok konfliktus lehet meg anyos es menye kozt.Meg kell tanulnia hogy o nalatok csak javasolhat valamit de nem tolakodhat.Az itatassal kapcsolatban pedig ennyi, kizarolagosan szoptatott babanak nincs szuksege vizre, ha kap mar potlast akkor kanallal vagy poharbol kaphat vizet.
13, 49 szerintem ez a legrosszabb amit csak tehet. Ha egy fiatal pár nem tud kiállni a saját életük a saját függetlenségük mellett, ott nagy a baj. Miért nem lehet egyszerûen nemet mondani? Megnézném én azt, hogy engem bárki félre állít a gyerekem mellõl, vagy húzza-vonja akaratom ellenére. Ha megengedem felvehetik, ha nem akkor nem. Azért mégis csak én vagyok a gyerekeim anyja nem?! Ha a férjem meg annyira memele lenne, hogy nem tudná hol a helye, kik a családja, akkor aztán jól lennénk, tökéletes lenne a bizalom. Egyébként én azt mondom, ahol anyós ennyire erõszakos és érvényesíteni is tudja, az csakis a férj hibája, mert hagyja.De ha a férjem hagyta volna, én akkor sem az biztos.Az én szüleim sem uralkodnak rajtunk semmilyen tekintetben.
sztem nyíltan nem érdemes konfrontálódni, max, nagyon kedvseen lepattintani a hülyeségeit. ha beleszül hogy vmit így megy úgy, akkor te meg nyugodtan visszaszólsz, hogy nem, mert te máshogy szoktad. ha meg kötekszik, hogy jobban tudja, mert x gyereket felnevelt meg tudom én, akkor megmondod neki, hogy jó, érted, de a gyerekorvossal így meg így beszéltétek meg, és ahhoz tartod magad. aztán jóccakát. mindig udvariasan lepattintani. az meg hogy rátelepszik a babára ha ottvan...hát ha a babád nem bánja, akkor sztem hagyd, legalább van addig szabadidõd. ha meg nem olyan jól érzi vele magát a baba, és mondjuk sír, nyûglõdik, akkor vedd el tõle, hogy teszem azt kicseréled a pelusát, vagy hasonló.
Én nem állnék félre!Miaz h nem enged oda? Lökd el onnan :D! TE gyereked te neveled mi köze hozzá mit hogy csinálsz?Nagyon sajnálom ha a párod nem áll melletted:(!Pedig meg kellene vele beszélni h ez így nem okés! Anyós csak egy mama nem az anyja a babádnak!!!Mindent jól csinálsz és jó anya vagy:) !
A kérdező hozzászólása: akkor a sarkamra állok:)
Szia! Ha ennyire nem engedi, hogy a Te otthonodban a gyerekedhez nyúlj, akkor ha átmegy hozzátok ne is próbálkozzál! Állj félre, és csinálj mást vagy ülj le és pihenjél! Én is eleinte próbáltam visszaszerezni a babámat, de rájöttem, ha átjön akkor foglalkozzon vele, addig én csinálok mást! Most már figyelembe se veszem, mit csinálnak velük (mert már ketten vannak). Sõt ha meg náluk vagyunk akkor még inkább, mert ebbõl is volt már nézet eltérés. Vagy elvonulok a kicsivel másik helyre, mert õ még nagyon anyás, erre is tettek már megjegyzést, egyik fülemen be a másikon ki! Üdv egy két gyerekes Anyuka.
A férje d kulcs, mondd meg neki beszélgessen el az anyjával.Ha nem, akkor beszélgess el vele Te. Tudom milyen ez a típus, az enyém már nem jön hozzánk.De nem érdekel, itt akkor sem dirigál, és nem avatkozhat bele az életünkbe, se abba hogyan gondozom a gyerekeinket.
egyszerû, légy erõs, és legyél te a vezér.igenis mutasd meg, hogy ez a te gyereked.most tessék kimenni mert elunni fogunk, már ivott, ne tessék felvenni, mert most fog aludni stb.mutasd meg, hogy a gyerek anyja te vagy, de ettõl még adhat jó tanácsokat, amit fogadj meg, ami meg felesleges, azt engedd el a füled mellett.
milyen ágyhoz nem mehetsz oda? mennyi idõs a gyerek? sajnos ha a férjed nem áll ki melletted az anyja ellen akkor semmit se tehetsz és jobb is ha nem szitod a tüzet hogy igy az anyád meg úgy... nem fog neki jól esni nem fogja utánna sem az igazadat elismerni és még jól meg is haragszik vagy leülsz a kedves mamával és elmondod neki hogy egyelõre a ti gyereketek -finoman- és nem az övé vagy nem foglalkozol az egésszel....
Nehogy azt hidd, hogy rossz anya vagy!!! Dehogy vagy az, csak az anyósoknak mindig van "1-2 jó ötletük" ... Õk mindig mindent jobban tudnak, az õ fiúk már ennyi idõsen ezt meg ezt csinálta, õ nem így csinálta volna, ahogy te, bal-bla-bla. Ne hagyd magad, állj a sarkadra, és mond meg neki, hogy te így csinálod, most nem itatod, majd ha te akarod csak akkor, ne hagyd, hogy azt csinálja amit õ akar. Mond meg, hogy ez a te babád, ha elrontod, akkor az is a te gondod, hagyja, hadd próbálkozz magad. A férjeddel meg próbálj meg beszélni, mert nem lesz jó vége. Tapasztalatból mondom, nálunk ugyan ez volt a helyzet, míg ki nem álltam magamért! Sok sikert!
csak azt lehet befolyásolni, aki hajlik rá. Én kerek-perec meg szoktam mondani, hogy mi a szitu, volt mát, hogy anyósomat is megsértettem. Majd megbékélt. De én amúgy is ilyen nagyon harcias fajta vagyok, apósom ezért utál, mert neki sem vagyok hajlandó behódolni. Mind1, ez nem ide tartozik. Nem feltétlenül a férjed a kulcs. Én sose szóltam a páromnak, hogy beszélje meg az anyjával. A gyerek a tiéd is, nemcsak a férjedé, ezért a te szavad is kell ugyanannyit érjen, mint a párodé, ha a kicsirõl van szó. Ne félj kinyitni a szádat. Szerintem nagyon rossz ötlet a férjedet uszítani ellene, hogy beszéljen vele õ. Neked nincs szád, hogy megmondd, ha valami fáj?

Rossz anya vagyok, ha én leteszem 7 hetes babámat az ágyába, hogy aludjon el magától?

Szokott sírni, de belealszik. Ja és nem keservesen sír, csak olyan figyeljetek ide. De ha foglalkoznék vele akkor nem aludna el, csak ny?gösködne. Így kb 3 hete egyedül alszik el mindig. Van mikor sirdogál van mikor nem. És mér sírrva ébred mindig(3-4 óra alvás után)?

Legjobb válasz: Az én kisfiam születése óta magától alszik el,csak így tud elaludni.Kézben se nagyon szeret lenni,nincs rászoktatva.Azért sír inkább,hogy rakjuk le mert aludni akar.Ha nyûgös napközben belerakom a hordozóba és már vigyorog is. Szerintem ez így jó!!! 11 hetes.

Az én kisfiam születése óta magától alszik el, csak így tud elaludni.Kézben se nagyon szeret lenni, nincs rászoktatva.Azért sír inkább, hogy rakjuk le mert aludni akar.Ha nyûgös napközben belerakom a hordozóba és már vigyorog is. Szerintem ez így jó!!! 11 hetes.
Csatlakozom az elottem szólóhoz. Az én fiam /5hónapos/ szuletésétol kezdve maga alszik el éjjel is nappal is. Az elsonél elrontottam, mert mindig mellette voltam, míg el nem aludt, késobb már ringatni kellett. Most 4 éves, és csak úgy alszik el, ha mellé fekszem. Biztos vagyok benne, hogy most csinálom jól.
Én is így csinálom. És ettõl miért lennénk rossz anyák? Hiszen nem alszanak el kézben, tehát akkor tennél rosszat, ha nem tennéd le, mert egy idõ után túlpörög, és nem tud elaludni. Hidd el, az sokkal rosszabb mindkettõtöknek. (És én így rontottam el az elsõt...) A sírva ébredés valószínûleg azért van, mert a pocija ébreszti. Nálunk legalábbis így volt.
Dehogy vagy ettõl rossz anya. Sokkal jobbat teszel vele, minthogy kézben altatod el... bár ezt sokan nem hiszik el. Így késõbb is önállóan fog majd tudni aludni, nem kell mindig a sarkában lenned. Valószínû azért sír ébredés után, mert vagy éhes vagy peluscserére vágyik.
Nagyon is jó anya vagy. Én is ezt csinálom mert szeretnék következetes szülõ lenni. Ettõl még nem vagyunk rosz anyák. És örömmel tölt el, hogy nem vagyok egyedül aki így neveli a babáját, mert én itt folyton csak azt olvasom, hogy nem szabad hagyni sírni a gyereket stb. Én is hagyom sírni mert hiába kicsik a babák, már most nagyon is tudatosak. Az én kislányom már hét hetesen bepróbálkozott, hogy meddig mehet el nálam. Mi a határ? Ezt vagy az elején tudatosítani kell bennük, vagy elrontjuk õket végképp és a fejünkre nõnek. Nem lesz egy szabad másodpercünk sem. Természetesen meg kell és meg is lehet különböztetni a sírásait. Én max. 15 percig hagyom sírni aztán kiveszem, megnyugtatom és visszateszem. Nagyon jó kisbabám van és büszke vagyok rá. De én már megkaptam az ismerõsöktõl, hogy szívtelen anya vagyok csak mert nem rohangálok be kétpercenként és nem veszem ki folyton az ágyából, de hidd el nem érdekel mások véleménye, mert ez az én gyermekem, és én döntöm el hogy neki mi a jó. Tehát nagyon is jó anya vagy. Csak így tovább! T.
szia!Nagyon jól csinálod, hogy magától alszik el a babád!Ha rendszert csinálz belõle nem lesz gondod a ringatással, mert nagyon sok baba így alszik el és annyira megtudják szokni az anyuka azt vaszi észre, hogy a gyerek 1, 5éves és még mindig ringtni kell az alváshoz.Ne legyen bûntudatod mert így helyes.Az éjségérzet miatt kell fel sírva!
Csak így tovább! Én is most próbálom leszoktatni arról, hogy állandóan kézben érezze jól magát! A délelõttöt már elég jól bírjuk fekszünk, nézelõdünk, cuclizunk, de déltõl még vannak problémák. Kitartok, mert szerintem is ez a jó út. 8 hetes kislány anyukája.
En is igy fogok tenni, szerintem ez a normalis. Ha nem tudna megnyugodni, simi, gugyoges, de nem fogom kivenni felkapni, de ott leszek mellette amikor csak kell.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!