Találatok a következő kifejezésre: Rossz anya ha (68 db)

Ha hisztisek a gyerekeim, rossz anya vagyok?

Kisfiaim nagyon eleven,huncut babák.Ez még nem lenne baj,de sajnos elég nehéz velük,ha nem kapnak meg valamit,rögtön kitör a botrány.sokak szerint ez az én hibám,túl sokat engedek meg nekik.Fáradt és türelmetlen vagyok már sajnos.Nem tudom,hol rontottam el..Szinte mindig egyedül vagyok velük,nem érzem,hogy el lennének kényeztetve.El vagyok keseredve,segítsetek.Járt valaki hasonló cipőben?

Legjobb válasz: Persze, ezt én is megkaptam már. Mondjuk a logikát sosem értettem-a gyerek valamit csinál,én rászólok, õ ezt teljesen érthetõ módon sérelmezi. Engem ez sosem zavart, lehet hogy ez hiszti,szerintem teljesen normális,hogy a maga kis módján tiltakozik,hiszen van saját akarata. DE. Ha én azt mondom, nem, akkor az nem, hiába hisztik.Szóval következetes vagyok. Az én olvasatomban akkor engednék neki túl sokat,ha egy kis sírásra megenyhülnék,és ugrálhatna az asztalon csokit majszolva. Az, hogy kitör a botrány, nem zavar. Mást meg ne zavarjon, elvégre én vagyok vele egész nap, én hallom az összeset! Nekem ebbe még a férjem is belefolyt, õt is megkértem, hogy akkor legyen vele egész nap, rendezze õ,majd döntse el, hisztis-e a gyerek, illetve ha hisztis, az valakinek a hibája-e. Hú, ne haragudj a regényért, de ez egy olyan hülye felfogás, hogy a hiszti ROSSZ, és ha a gyereked akár egyszer sír a boltban valamiért, akkor õ HISZTIS, és ha hisztis a gyerek, akkor az anya ROSSZ anya... Én tudom, hogy a fiam nincs elkényeztetve, néha hisztizik, de emiatt aztán biztos nem vagyok rossz anya. Aki mást gondol,az bekaphatja:) Önbizalom:)

Persze, ezt én is megkaptam már. Mondjuk a logikát sosem értettem-a gyerek valamit csinál, én rászólok, õ ezt teljesen érthetõ módon sérelmezi. Engem ez sosem zavart, lehet hogy ez hiszti, szerintem teljesen normális, hogy a maga kis módján tiltakozik, hiszen van saját akarata. DE. Ha én azt mondom, nem, akkor az nem, hiába hisztik.Szóval következetes vagyok. Az én olvasatomban akkor engednék neki túl sokat, ha egy kis sírásra megenyhülnék, és ugrálhatna az asztalon csokit majszolva. Az, hogy kitör a botrány, nem zavar. Mást meg ne zavarjon, elvégre én vagyok vele egész nap, én hallom az összeset! Nekem ebbe még a férjem is belefolyt, õt is megkértem, hogy akkor legyen vele egész nap, rendezze õ, majd döntse el, hisztis-e a gyerek, illetve ha hisztis, az valakinek a hibája-e. Hú, ne haragudj a regényért, de ez egy olyan hülye felfogás, hogy a hiszti ROSSZ, és ha a gyereked akár egyszer sír a boltban valamiért, akkor õ HISZTIS, és ha hisztis a gyerek, akkor az anya ROSSZ anya... Én tudom, hogy a fiam nincs elkényeztetve, néha hisztizik, de emiatt aztán biztos nem vagyok rossz anya. Aki mást gondol, az bekaphatja:) Önbizalom:)
Nekem csak egy fiam van, másfél éves. Nálunk már volt olyan is, hogy a bolt közepén kezdett visítani, mert nem engedtem lepakolni a rágókat :) Õ nem rosszalkodott ezzel, csak izgatta a fantáziáját hogy mik azok és így fejezte ki nemtetszését hogy nem engedtem. Egyébként meg nyugodt, jó gyerkõc. De aki aznap látott minket a közértben, biztos azt gondolta, hülye vagyok és a gyerekem is egy neveletlen. A hiszti rossz, ez tény, ezt én vitatom. De szükségszerû velejárója a másfél-három év közötti gyerekek életének.
ikrek?
A kérdező hozzászólása: Igen!21 hónapos kisfiúk
Próbálgatják a határaikat! Legyél ezután is következetes és belátó.
Az é kisfiam 11 hónapos.Nagyon eleven, édes, kiegyensúlyozott, jókedvû, társaságkedvelõ, kíváncsi, nagyon okos baba.Hihetetlen türelemmel megáldva.De ha valami enm úgy van ahogy Õ szeretné, akkor olyan hisztit levág, hogy ketté áll a füle.Sokszor hátravágja magát toporzékol, üvölt, kiabál.Egy idõ után én is elveszítem a türelmem, teljesen leszívja az energiám.Nem tudom mihez kezdjek én sem, ha nem foglalkozom a hisztivel, belelovalja magát, ha megpróbálom elterelni a figyelmét 505ban jön csak be, ha beszélek hozzá még jobban üvölt.Próbáltam kinevetni, imitálni, hogy én is sírok ez is 50%ban válik be.Még elég kicsi, szóval nem nagyon tudom mit lehet még kitalálni.
*fülem *50%ban
Nem, nem vagy rossz anya! Akkor lennél rossz anya, ha mosolyogva ugyan, de azt tehetnék amit csak akarnak!

Rossz anya vagyok, ha így döntök?

Kis korababám van, igaz, már két éves lesz. Úgy néz ki, visszamehetek dolgozni. Nagyon nem akartam még, de egyedül nevelem, a gyes meg ugye nem pénz.Rossz anya vagyok, ha bölcsibe adom?Imádok vele lenni, de a társaság is feldobna újra...(Egyébként sem tudtam elfelejteni sem a koraszülést, sem azt, hogy elhagyott az apja...)

Legjobb válasz: Szerintem akkor lennél rossz anya ha gyes-en maradnál és hó végén azon törnéd a fejed hogy pelenkát vagy kenyeret vegyél a gyereknek. NEM ROSSZ HELY A BÖLCSI DIREKT A KICSIKNEK VAN. Nem vagy rossz anya menj dolgozni bátran.

A kérdező hozzászólása: Köszi. De sokat lesz beteg az óvodában, az iskolában is...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Csak pont ma mondták a szüleim, hogy soha többet nem jönnek hozzám, ha bölcsis lesz a lányom. Nagyon maradiak.De muszáj a sarkamra állnom. Állandóan az anyagi támogatás megvonásával zsarolnak 30 évesen...És én is észrevettem, hogy egyedül egész nap nem tudom lefoglalni.Elmegyünk boltba, fõzünk, mesét nézünk, nagyjából ennyi...
Szerintem akkor lennél rossz anya ha gyes-en maradnál és hó végén azon törnéd a fejed hogy pelenkát vagy kenyeret vegyél a gyereknek. NEM ROSSZ HELY A BÖLCSI DIREKT A KICSIKNEK VAN. Nem vagy rossz anya menj dolgozni bátran.
Nem vagy rossz anya! Épp ellenkezõleg! Azért mész vissza dolgozni, mert nem akarsz GYES-bõl éppen sehogy sem megélni, neki akarsz mindent megadni, amit lehet! Szerintem ne érezd magad rosszul, csak az õ érdeke a fontos! Könnyen megszokja majd a bölcsi, bár lesz sírás, de meg fogja érteni, hogy anya dolgozik. Te pedig társaságba kerülsz, alig várod majd hogy mehess a lányodért!
A kérdező hozzászólása: Nem könnyû, de az vigasztal, hogy egyedül csak így tudok neki mindent megadni, amire szüksége lehet...
"de egyszer az embernek a saját lábára kell állni!" Milyen igaz!! Anyukádék büszkék lehetnek rád, hogy van benned ennyi felelõsség!Hidd el majd azok is lesznek! Dehogy vagy rossz anya, sõt...felelõsségteljes érett a gondolkodásod ami egy egyedül álló anyának egyáltalán nem hátrány!!
Tudom milyen csak a gyesbõl élni! Nyugodtan menj vissza dolgozni, kell a pénz, és hidd el, hogy jól fogja magát érezni a böliben, ahol gyerekek között lehet. Nekem igaz még csak egy éves múlt, de ha lesz munka lehetõség akkor megyünk bölcsibe. Sajnos ez van, hiába szeretnénk itthon lenni a kis csöppségekkel, a muszály nagy úr.
Már írták elõttem, hogy nem ettõl leszel rossz anyuka, de valamit még hozzáfûznék. Nagyon sokan ódzkodnak a bölcsi témától, sõt elítélik azt a szülõt, aki kénytelen visszamenni dolgozni!Na, én ettõl rettentõ mérges szoktam lenni, hiszen ha muszáj, akkor muszáj a bölcsit választani. A szüleid is belenyugodnak majd talán és belátják, hogy a körülményeket tekintve jól döntöttél!
Ezért biztos, hogy nem vagy rossz anya. A bölcsi pont az ennyi idõs kicsiknek van, hidd el, hogy nagyon fogják ott szeretni, és a pici is imádni fogja. Nekem mindkét fiam járt, és nagyon szerettük. Anyukám gondozónõ, van olyan, akinek a 7-8 hónapos kisbabáját kell bölcsiben hagynia. Ettõl senki nem lesz rossz anya, sõt ettõl még szeretheted jobban a gyerekedet, mint az, aki 3 évig otthon van vele.
Rossz anya!?Akkor lennél rossz anya ha a GYES-bõl szeretnéd eltartani.
Dehogyis! Engem is lehúztak ezzel néhányan, hogy miért adtam bölcsibe a kislányom. Most szeptemberbe mentem vissza dolgozni, õ meg bölcsis lett ( pont 2 évesen). Imádja a bölcsit, eddig még sose sírt, minden nap örömmel megy, nagyon hiányzott már neki a közösség, nekem meg megmondom õszintén hiányzott a munka, a kollégák, a munkahelyi légkör :) Szóval, szerintem a lehetõ legjobban döntöttem, te se fogod megbánni. 25.000 meg tényleg nem tudom mire elég... max, ha van egy apuci, aki eltartja a kényelmes anyukát és a gyereket, de sajna a mai magyarországi fizetések mellett, tisztességes munkával sztm ez lehetetlen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Való igaz, feltölt a gondolat, hogy "végre lesz pénzünk"...Na nem mintha olyan hú de sokat keresnék majd, de a 25 ezernél több!A szüleim szólnak bele mindenbe, õk nem akarják, hogy a lányom bölcsis legyen.Még pénzzel is támogatnának, de egyszer az embernek a saját lábára kell állni!Én sem akartam még dolgozni, de mi van, ha 9 hónap múlva nem lesz ilyen lehetõségem?!Akkor se gyes, semmi, ott a hitel, még a házunkat is elvehetik...
A kérdező hozzászólása: Sajnos még sok harc vár rám:( De itthon az ember kicsit "beszûkül", bár imádom a gyerekemet, jót tenne a munkahelyi légkör is...Nehéz döntés, de a kislány érdeke is az talán, hogy anyagilag se szenvedjünk hiányt semmiben. Remélem, megérti, hogy ettõl ugyanúgy szeretem õt.
Szia! Mintha magamat olvastam volna. Az én fiam is megy bölcsibe januártól, és már most a szívem szakad meg érte. Olyan picike még, de én is egyedül nevelem, és hát muszáj elmenni dolgozni. Párszor voltam vele oviban, anyukám ott dolgozik, és nagyon jól eljátszott a többi aprónéppel, pedig mind nagyobb volt nála. Igaz az csak 1 óra volt, és én is ott voltam, de talán nem viseli majd meg nagyon. Kell a gyerek társaság nekik is, nekünk meg muszáj dolgozni, pénzt keresni. Furcsa lesz vissza térni a való világba:)
Szia, én bánom, hogy nem adtam be bölcsibe mikor betöltötte a 2 évet.Az én társaságom már kevés neki, nagyon szeret gyerköcök között lenni , játszótéren egyböl haverkodik.Meg a GYES semmire se elég.A barátnöm kisfia mai napig mondogatja, hogy õ miért nem volt bölcsis, mert látja hogy a huga mennyire szeret bölcsibe járni.Úgyhogy fel a fejjel.
Szia, az én kislányom is megy bölcsibe 2 évesen, imád gyerekek közt lenni, és egyébként a bölcsi tényleg nem rossz hely, nekem az anyósom óvónõ, azt mondja ég és föld a különbség a bölcsis és a nem bölcsis gyerekek között, a bölcsisek sokkal talpraesettebbek, nem akkora trauma nekik a beszokás, mert a bölcsibe azért finomabban szoktatják õket, az én ismerõseim közül nagyon sokan beadták 2 évesen a gyermeküket, és egyikse mondta hogy megbánta, a gyerekek jól érzik általában magukat, csak sokat betegek, erre számítani kell..

Rossz anya vagyok ha elapasztom a tejem? Kérlek olvassátok el a történetem, mielőtt tanácsot adtok.

Nehezen jutottam el erre a szintre, de sajnos már 3 napja ezen morfondírozom, mert olyan ?rült fájdalmaim vannak... A szoptatásra nagyon készültem, beszereztem szopipárnát, esetleges problémákra bimbóvéd?t, garmastan, avent kence, csodajó mellszívót... aztán vártam a tejbelövellést... hát nem jött, de lelkesen cicire tettem a babám... jelzem, szakszer?en... mert minden szakirodalmat elolvastam hozzá (csecsem?osztályos n?vér is megnézte, hogy jól van-e), váltott mell, el?ször csak 5-5 perc stb., majd növelve. Aztán 1 hét elteltével lett tejem és addig kihúztuk a picivel, majd utána elkezd?dtek a tejcsatornaelzáródások (iszonyú fájdalmas csomók, egyszerre akár 15-öt is ki tudtam tapintani, kemény mellek és mérhetetlen fájdalom levertséggel párosulva). Ez 1 nap elmúlik, majd visszatér a következ? napon a mell másik részén... Amikor nincs ilyen gond, mintha kecseréltek volna minket... a babát, engem és az apukát is... Minden trükköt kipróbáltunk már... álla a babának a csomó felé, négykézláb szopi, bölcs?, futballista tartás, fejés géppel, kézzel, meleg fürd?, borogatások, lecitin kapszula.... s?t véd?néni és 2 szoptatási tanácsadó is aranyosan segített... megállípították, hogy a baba tökéletesen szopik és van tejleadó reflex meg minden). Én b?szen szoptattam rendületlen... egy szopi nálunk 1 óra is van és 2 óránként cicire teszem... és olykor mértem mennyit szopik... tényleg nem szopja ki fél óra alatt. Amúgy mivel mindenki mondta, hogy csak az anyatejes babának jó, ezért hát 6 hétig nem kapott pótlást. Folyton sírt, éhesnek t?nt és fogyott... de a tápszer ugye b?nös dolog. Aztán nem bírtam.. adtam neki szopi után... és lássatok csodát... boldogan aludt, folyamatosan 3 órát és másnaptól mosolygós babám volt... Na, de a helyzet nem sokat változott mellileg. Állítólag nagyon sz?kek lehetnek a tejcsatornáim, talán ez okozza a problémát. Hiába próbáltam növelni a tejem, kapszula, homeobogyó, tea, a baj az volt, h ugyan n?tt volna a tej, de sajna ahogy bevettem, a csomósodás még jobban n?tt és hiában növelte volna a tejmennyiséget... sajna nem tudott kijönni.:( Szóval most már elég nagy a baba, és folyamatos foglalkozásra vágyik, vagy hordozásra, én meg csinálom könnyes szemmel, mert úgy fáj a mellem... Szopni a gyulladástól van hogy nem hajlandó ha nagyon éhes, ilyenkor el?tte 3 korty tápit kap, utána szopik, de ha lassan érek vissza a cumimelegít?t?l a babáig, akkor jaj... mert már megint nem hajlandó szopizni. Egyébként szopi után kapja meg a tápi 90 százalékát.. Ha itt van a férjem, kivitelezhet?, h ? ugrik a cumimelegít?höz, különben ez is nehezen megy. A forró zuhany, közbe masszírozás, utána extrém helyzetekben szoptatás meg örült sok id?, meg?rül közben a porontyom és nem értékeli már a sok különböz? helyzet? szoptatást sem...) A véd?néni tanácsára bevettem egyszer fél algopyrint, ami igaz jó volt, de hát az átmegy az anyatejbe, nem akarom, hogy a baba kárára legyen... Szóval nem tudom mitév? legyek.

Legjobb válasz: jaj szegénykém :( kérlek ne kínozd magad azzal,hogy ettõl rossz anya vagy! mindenkinek ilyen gondoskodó, lelkiismeretes anyukát kívánok, mint Te! Szerintem apaszd el, mindenkinek jobb lesz így. A tápszer nem méreg, semmi baja nem lesz ettõl a picidnek, és mint írtad, boldog és kiegyensúlyozott, de csak akkor, ha Te is az vagy! Fájdalmakkal nem lehet élvezni az anyaságot sem, és ha te rosszul vagy, õ sem olyan jókedvû, mint lenne! Azonkívül, csoda hogy nem lázasodtál még be :( Nekem a zsályatea apasztotta el egyik napról a másikra, olyat sajnos nem tudok, ami egyre kevesebb tejet csinál. Nekem 1 éves volt a fiam, és nem volt hajlandó szopizni, nekem meg fájt a mellem, így ittam ezt a teát kb 3 napig és nem volt tejem :) volt pici, de nem durrant be, nem telt meg. Jobbulást és boldog babázást Nektek!!!

jaj szegénykém :( kérlek ne kínozd magad azzal, hogy ettõl rossz anya vagy! mindenkinek ilyen gondoskodó, lelkiismeretes anyukát kívánok, mint Te! Szerintem apaszd el, mindenkinek jobb lesz így. A tápszer nem méreg, semmi baja nem lesz ettõl a picidnek, és mint írtad, boldog és kiegyensúlyozott, de csak akkor, ha Te is az vagy! Fájdalmakkal nem lehet élvezni az anyaságot sem, és ha te rosszul vagy, õ sem olyan jókedvû, mint lenne! Azonkívül, csoda hogy nem lázasodtál még be :( Nekem a zsályatea apasztotta el egyik napról a másikra, olyat sajnos nem tudok, ami egyre kevesebb tejet csinál. Nekem 1 éves volt a fiam, és nem volt hajlandó szopizni, nekem meg fájt a mellem, így ittam ezt a teát kb 3 napig és nem volt tejem :) volt pici, de nem durrant be, nem telt meg. Jobbulást és boldog babázást Nektek!!!
Na ezt a kérdést akár én is feltehettem volna, 1hónapja, el akartam apasztani a tejem és ugy döntöttem befejezem a szoptatást.De még mindig szoptatok.Akkor 5 hetes volt a babám. Nálam a nagyon húzós mellgyulladásokat az okozta valószinûleg, hogy túl sokáig volt a baba a mellen, és nem birtak begyógyulni a bimbón levõ mikro repedések(pedig bimbóvédõvel szoptattam)ott belementek a bacik, elszaporodta, és már kész is volt a csomós gyulladt mell, meg minden ehez tartozó kin.A dokim irt fel antibiotikumot(Zinat)beszedtem, és a tanácsára ugy kezdtem el szoptatni a babát hogy MAXIMUM 10 percet 1-1 mellbõl, és mindig azzal a mellel kezdtem el a szoptatást amelyik kevésbé volt fájdalmas.Igaz hogy ez miatt kellett tápszert is adnom, mert tiz perc alatt õ sem sok mindent szivott ki belõle, de SZOPTATTAM, és NEM FÁJT a mellem.Most 3 ónapos lesz lassan, semmi baja a mellemnek, és szoptatok! Azzal meg ogy ki mit mond, ne törõdj, nem kell másoknak tudni hogy tápszert is adsz, aki meg látja annak meg mondd meg hogy haggyon békén.Sok sikert!
Küld el a francba a rokonokat!!!! Nem Õk csinálták végig az elmult idõszakot, hanem Te és a Babád. Egyébként sincs senkinek semmi köze hozzá hogy szoptatsz e vagy sem. Nem is kell elmondani nekik, ha meg észreveszik, hogy nem szoptatsz akkor mond neki, hogy a saját dolgukkal foglalkozzanak. Attol, hogy tápszert eszik a baba Te még nem leszel rossz anya. Apaszd el a tejed és legyetek vidám boldog család. Hidd el tudom mirõl beszélek. Sajnos amikor én szoptattam (volna) senki nem mondta ezt nekem és rendszeresen kiborultam amitõl még kevesebb tejem lett...Szoval ördögi kör. Lényeg: Nyugodj meg JO ANYA VAGY!
Na én is így jártam, de te mondtál újat nekem: szûk tejcsatornák. Én elkezdtem hagyományos úton apasztani, kérlek te ne tedd!!!!Nekem úgy begyulladt attól a kevés tejtõl is ami nem tudott lejönni, hogy kórház lett a vége. Ott kaptam gyógyszert, Bromocriptint, és attól 2 nap alatt elapadt teljesen. Hormontartalmú, de inkább mint hogy fel keljen vágni a csomót... Brr...Mindenképp kérd ki hozzáértõ tanácsát az apasztás mikéntjérõl, az sem egyszerû....
Én is csak csatlakozni tudok ahhoz, hogy ettõl nem leszel rossz anya. Az "új" amit írni akarok, hogy én lassan egy éve szoptatok, most is napi 4-5X, a kisfiam torkán egy molekula tápszer sem csusszant le. És allergiás. Rengeteg tápszeres babát ismerek viszont, akik nem allergiások. Szóval az anyatej sem csodaszer, nem véd meg mindentõl, maximum csökkenti az esélyét a dolgoknak.
Mintha csak az én esetemet olvasnám! nyugodj meg, tudom mit érzel! nekem se volt tejem, pedig volt elõtej és tudtam fejni is, de a fiam nem tudta kiszívni a cicibõl:-( Sokat szenvedtem vele, majd 2 hónapig nyúztam a mellem, óránként tettem cicire, és fejtem. Minden csodaszert kipróbáltam, végül úgy döntöttem, hogy nem érdekel, abba hagyom! Ne tudd meg, miket kaptam, hogy milyen [email protected] anya vagyok, meg hogy biztos rosszul csinálom, és ez nem úgy mûködik, hogy csak úgy eldöntöm... Mégis úgy éreztem, hogy fontosabb a gyereknek, hogy szépen fejlõdjön és érezze, hogy anyukája is kiegyensúlyozott. A fiam tápszeres gyerek! És semmi baja, nem betegesebb mint egy anyatejes, és ragaszkodik hozzám, ma már 16 hónapos és kimutatja a szeretett:-) Ne csüggedj! Élvezd az anyaságot!:-D És persze, legjobb az anyatej, de nem kell minden áron! Sõt! A tápszernek vn elõnye is, rendszert tudsz vinni a gyerek életébe, és nem fog még 1 évesen is tépni, hogy adjál cicit:-)
A kérdező hozzászólása: Ja, és a szûk tejcsatornák ellen meleg vízzel lehet tenni (pillanatnyilag), meleg borogatással, csak az meg fokozza a gyulladást... ördögi kör... Ja, meg Lecitin kapszulával, de az sem segít túl sokat. De nincs rá gyógycsodaszer se trükk, ha azok szûkek, akkor az ilyen...
ja, és szerintem senkire ne hallgass, aki be akar szólni, ez egyedül a te döntésed és a Ti babátok, ne engedd, hogy irányítsanak!!!
mindenféleképp a te döntésed (ahogy írta az elöttem hozzászóló), DE tényleg mindent megpróbáltál és ha fizikai adotságok, nemcsak hátráltatnak, hanem akadályoznak a szoptatásban, aminek egy kiegyensulyozott, anyuka-baba boldog idõszaknak kéne lenni, NE kínozd magad és Babádat se! Tudom, hogy gyerekorvosok és védõnõk ki nem mondva, de szinte bûnõs dolgognak állítják be a nem szoptatást vagy annak idõ elõtti abbahagyását. Az öszképet kell nézzni és a babaád, ahogy írod már túl is van az elsõ 6 héten, ígyis mindent megtettél és megkapott, amit lehetett: NEM leszel illetve vagy ettõl rossz Anya! szuerintem a baba érdekében térj át a tápszerre.
Mennyi idõs a gyerkõc? Én is végigjártam ugyanezt, tudom mekkora kín... Nálam most 3 hónapos múlt és kb 3 hete nem volt semmi probléma, úgy tûnik beállt a termelés és "bejáratódott" a dolog. Teljesen megértelek ha apasztani akarsz, csak azért írtam, hogy úgy tûnik van remény. De persze minden eset egyedi... Kitartást!
Szio, én irtam a 10-10 perces szopit meg a tablettát.Nekem is igy volt hogy elõször apadni kezdett, és elég sokat kellett hozzápotolnom, 90ml-t tápszert az 5 hetes babának, tehát nem sokat szivhatott ki a mellbõl.De ahogy elkezdett javulni a mellem, egyre többet szivott ki, most már 3 hónapos és még mindig csak 90et adok neki tápszerbõl, tehát a mellbõl mostmár jóval többet kisziv, mert ugy ilyenkor az igényük már olyan 150ml.Piros foltok voltak/vannak a melleden?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a tanácsokat. Tegnap voltunk gyerekorvosnál.. hogy én mit kaptam. Pedig csak annyit kérdezett, hogy csak anyatejes-e... hát mondjuk õ írta föl eddig is a recepteket, dehát mindegy... mondtam, hogy nem... erre közölte, hogy nagyon helytelen, adjak neki több anyatejet és kevesebb tápot. (Mintha azt is receptre adnák a patikában...). Majd mondtam, hogy a tejcsatornaelzáródásaim nem javulnak, ezért sajnos muszáj a tápszert is adnom. Erre közölte, hogy olyan nincs, hogy tejcsatornaelzáródás és õ mind a 4 gyerekét végig szoptatta... Aztán leszidott, hogy 700 grammot hízott a baba (ez szerinte rengeteg, hiszen az anyatejesek nem híznak ennyit), de hát mondtam neki, hogy 2 hónapig szinte semmit sem hízott, úgyhogy én azt hittem, hogy jó, így 3 hónapos korára születésétõl összvissz 1200 grammot hízott... na, erre mondta, hogy teljesen mindegy, adjak neki anyatejet és kész... Na, persze ezek után megint bûntudattal jöttem haza, nem hogy az apasztásra jussak.. Ellenben magától elkezdett apadni, egyelõre 20 grammnál tartunk ezzel a max 10-10 perces módszerrel(csuda érdekes, hogy még ennyi is be tud gyulladni), aztán jön pár nap múlva a tápi utáni komforcici, aztán a zsályatea. Ha bármi gond van, irány a doki a tablettáért! Köszönöm a tanácsot mindenkinek, tényleg mindenki annyi hasznosat mondott, hogy többre jutottam, mint eddig az összes dokival meg tanácsadóval..:)
Szerintem apaszd el ha semmi nem segit.Az lesz a LEGJOBB a babádnak is, ami NEKED jó!Mindent megtettél amit meglehet!
Én írtam, hogy kórházban kellett végül apasztani.Elküldtek mell uh-ra is, mammográfiára is, és ott azzal vigasztalt a fõorvosnõ, hogy a második babával már könnyebb lesz, mert már bejáratódtak a csatornák. Egy kis vigasz....De én azért döntöttem az apasztás mellett, mert egyszerûen kikészültem. Állandó fájdalom, a baba sír, a férj húzza a száját, meg aggodalmaskodik, minden csak nem támasz, a rokonok állandóan osztják az észt, hiába mondtam hogy kikértem már hozzáértõk tanácsát is.Na ebbõl lett elegem, azóta nyugalom van és babázás.
16.28-as Hát elég brutál egy dokitok lehet. Valóban nem sokat hizott a babád eddig, akkor nem tudom mi a csodán obégat. Nálunk ha nem hizott volna két hóig akkor automatikusan tápot ajánlanának, ugyanis megvan a minimum amit a babának egy hónapban hiznia kell. Ne stresszeld magad rajta, és ha egyszer szükség van a tápira adj neki, nehogy a kicsi járjon rosszul egy agyas orvos végett!
A kérdező hozzászólása: Válaszok a kérdéseitekre: 12 hetes múlt pénteken a babám. Azt mondták a szoptatási tanácsadók, ill. az egyik, amelyik nagyon aranyosan próbált segíteni, hogy 6-8 hetes korig tart maximum ez az idõszak, tartsak ki, aztán rendezõdik nagy valószínûséggel. Aztán kitágul és jobb lesz. A védõnõ azt mondta, hogy õ látott olyat, aki az egész szoptatási idõszakot végigszenvedte ezzel, tehát a gyerek 1 éves (!) koráig..., aztán adta föl. Hát nem tudom hogy vészelte át a babakocsizást, emelgetését (ami még fokozza a gyulladást), ugye hordozóban eleve nem tudom cipelni a babát, mert nyomja a mellem. Nekem nincs autóm, tehát ily módon körülbelül be lennénk zárva a lakásba... Fejés: próbáltam medela mini electroniccel, ugye ez nem egy olcsó darab, de iszonyatosan begyulladt tõle. A kézi, hagyományos fejést megtanultam, de nem szabad azt se a feszülésnél tovább csinálnom, tehát amint tejserkentõ hatása lenne, vagy érdemleges mennyiség, mert attól is begyullad. Szoptatási tanácsadó azt mondta, hogy nem szabad üresre fejnem, mert nekem pont a tejserkentés okozhatja a gondot, és hiába termelõdik a tej, elakad. Mivel a tejcsatornák vezetnek ki, és a baba ügyesen szopik, ezért a tejcsatornák szûkek, ez lehet az akadály. A szoptatási tanácsadó az én esetemben nem javasolta a fejést. Amúgy antibakteriális folyékony szappannal mosom meg a kezem, mellet is meleg vízzel, szopi után ha sebes kicsit, aventes kence, az szépen helyrehozza. A bacikra így nagyon figyelek, de a szoptatási tanácsadó és védõnéni szerint sem ez okozza a folyamatos tejcsatornaelzáródásokat, mert az nem tejserkentéskor tör elõ ennyire tipikusan és nem szokott ennyire hosszú ideig és periodikusan visszatérni.
Nekem sem jött össze, nagyon kevés volt a tejem, tápozunk. Azért amig volt az a kevéske mindig rátettem a mellemre evés után és azt a keveset kiszivta (ez csak napi pár alkalom volt, és jobban az is hajnalban vagy reggel, mikor azért picit több volt az a kevés is). És egyszer azon kaptam magam hogy már szinte semmi nincs a mellemben és a kicsi kitolja a nyelvével a mellem. Igy aztán nem tettem már rá és el is apadt majdhogynem az egyik napról a másikra. Próbáld ki te is ezt. Az a kevés etetés után megnyugtatja majd a babát, és minél kevesebb inger éri a melled annál kevesebb lesz a tejed és végül valószinû el is apad. A tápitól meg nem lesz se hülyébb se betegesebb gyereked. 3 gyerkõcös anyuka
nem kell ennyire szétstresszelned magad ezen a dolgon, a babád egészséges, okos, gyönyörû baba lesz akkor is, ha tápszerezed. Túlaggódod ezt az egész dolgot, a tápszertõl nem lesz semmi baja.
Meggyõzõdésem, hogy senki sem tudhatja jobban, hogy mi a jó a babádnak és neked, mint Te saját magad. A kérdésed kommentálásában már ki is fejtetted talán, hogy szerinted mi a helyes út. Meg van a saját véleményem, hogy én mit csinálnék a Te helyedben, de azért, hogy ne befolyásoljalak nem is írom le. Egy kérdésem azért még lenne, a szûk tejcsatornákról mit mondanak a szoptatási tanácsadók? Nem lehet igazából ellene tenni? Õszintén mondom, nagyon együtt érzek Veled.
Nem vagy rossz anya! Hihetetlenül nehéz lehet így zsonglõrködni a babával, meleg zuhannyan, ételmelegítõvel, miközben szoptatni próbálsz, de nem sikerül, ha fejre állsz se. Nagyon sajnálom. :-( Esetleg megpróbálhatod csak fejni és üvegbõl adni. Ha ez mûködne, akkor a babád mégiscsak anyatejet kapna. De ha nem, hát nem. A tápszert pont arra az esetre találták ki, ha nem lenne elég anyatej. A tápszer nem méreg, és remek dolog, hogy létezik. egy 8 hónapja fejõ anyuka
en nagy szoptatsparti vagyok es meggyozodesem hogy a nok csupan 5 %a nem kepes szoptatni a tobbi csak nem eleg kitarto...hat sajnos te benne vagy ebbe az 5 %ba... nem szabad elkeseredni mert ettol nagyon jo anya vagy. A szoptatas csak akkor jo ha mindket felnek jo de te vegigszenveded minden egyes pillanatat. A tapszerek ugy vannak kikutyulve hogy minden meglegyen benne amire a babadnak szuksege van es semmivel sem lesz tobb egy szoptatott gyerek a tiedhez kepest. El kell apasztanod meghozza ugy hogy egyaltalan nem adod mar neki es csak akkor fejed amikor nagyon feszul. ha megint becsomosodik akkor sajnos fel kell keresned az orvosodat mert vannak gyogyszerek amik megkonnyitik az apasztast...a rokonokat meg le kell szarni...a te gyereked a te tested senkinek semmi koze hozza
A kérdező hozzászólása: Természetesen a rokonok a szoptatást erõltetik (MINDEN áron), csak elírtam... az elõzõ válaszolónak nagyon köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Amikor elkezd múlni a tejcsatornaelzáródás, akkor vannak piros foltok. De akkor már túl vagyok a nehezén. 10-10 perc óta egész jó a mellem, lekopogom...:D De változó, hogy mennyit tud kiszopizni, 30-tól 80-ig terjed. De általában 40 gramm. Egy utolsó esély adtam a dolognak, a szekrényben van a zsályatea...:) Kiváncsi vagyok ezzel a 10-10 perc módszerrel mennyi ideig fenntartható a szoptatás.


Milyen az a játszóház? Baj vagy rossz anya vagyok ha még egyszer sem vittem ilyenbe a 19hónapos kislányomat? Néha lelkiismeret furdalásom van!

Nézegettem már a neten,de nekem nagyon drágának t?nik. Például ilyeneket találtam,fél óra 700ft,minden negyed óra után 350ft. Ahogy a lányom ismerem 3óránál hamarabb úgy sem jönne ki,és én anyagilag nem engedhetem meg!

Legjobb válasz: A fiam 2 éves, sosem jártunk játszóházban. Õ jobban szereti a természetet, mint a zárt környezetet. Ettõl én nem érzem magam rossz anyának, mert amúgy másban nem szenved hiányt. Rossz anya az én szememben az, aki veri a gyerekét, nem törõdik vele stb., semmiképpen nem az aki nem viszi a gyerekét játszóházba.

A fiam 2 éves, sosem jártunk játszóházban. Õ jobban szereti a természetet, mint a zárt környezetet. Ettõl én nem érzem magam rossz anyának, mert amúgy másban nem szenved hiányt. Rossz anya az én szememben az, aki veri a gyerekét, nem törõdik vele stb., semmiképpen nem az aki nem viszi a gyerekét játszóházba.
Az én fiam 4 éves, és még õ sem volt sosem játszóházban. Egyrészt, a városban nem nagyon van ilyesmi, ami meg van, az messze. Ráadásul drága is, ennél jobb helyre is tudom tenni a pénzt. Különben meg 2 éves kora óta bölcsis, most meg már ovis, van ott elég gyerek meg játék :)
Az én lányom 2 éves, és eddig csak egyszer vittem játszóházba, a névnapján. És nem is tervezem rendszeresen vinni, mert szerintem is drága. Amiatt, hogy nem viszed, nem vagy rossz anya egyáltalán, és nem is baj. Ettõl nem fog visszamaradni a fejlõdésben. :D
Nem ettõl vagy jó vagy rossz anya!Én rendszeresen járok vele, mert imádja.Van a közelünkben egy nagyon nagy élménypark, ahol nap jegy van.A gyereknek 2 éves korig ingyenes, a kísérõ meg kb 1000 Ft.Ott lehetsz egész nap is akár ennyiért!Ez mondjuk nem kimondottan játszóház, mert itt légvárak vannak, meg ilyesmik, de ezt is nagyon élvezik a gyerekek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én is tudnám hová vinni, de nagyon drága. Bánt a dolog mert tudnom hogy élvezné!
az én fiam lassan kétéves, még sosem volt játszóházban. vidéken, kis faluban lakunk, több órát kellene autókázni, hogy játszóházba vihessem. belépõ+üzemanyag+apa kiesõ keresete=nagyon sok pénz... nálunk az a játszóház, hogy a többi kisgyerekes anyukával megbeszéljük, mikor kihez megyünk át többen a gyerekekkel. viszünk harapnivalót, sütit, esetleg gyümölcslét nekik, vagy közösen összedobunk egy piskótát és fõzünk teát, legutóbb gofrisütés volt. a kicsik meg elvannak egymás játékaival, a másé úgyis újdonság.

Baj, ha nem beszélek sokat a babához? 21 hetes vagyok, még nem érzem azt, hogy beszélnem kellene neki. Rossz anya leszek? Első baba.

Legjobb válasz: Én 27 hetedik hétben vagyok. Ugyanígy vagyok, mint te. És nagyon szeretem õt. Nem hiszem, hogy ezen múlna a jó anya-rossz anya dolog. Én is megõrülök, mikor az anyósom kérdezgeti, hogy mit, mennyit és hogyan beszélek hozzá. Mindig mondom, hogy én magamba (magunkba) beszélgetek vele. Biztos jó anya leszel te is, én is. Gondolom, mindig úgy cselekedsz, táplálkozol, ami neki a legjobb.

Én 27 hetedik hétben vagyok. Ugyanígy vagyok, mint te. És nagyon szeretem õt. Nem hiszem, hogy ezen múlna a jó anya-rossz anya dolog. Én is megõrülök, mikor az anyósom kérdezgeti, hogy mit, mennyit és hogyan beszélek hozzá. Mindig mondom, hogy én magamba (magunkba) beszélgetek vele. Biztos jó anya leszel te is, én is. Gondolom, mindig úgy cselekedsz, táplálkozol, ami neki a legjobb.
Szia!Nem leszel rossz anya!Minden kismamának meg kell barátkozni a gondollattal, hogy babát vár híszen nagy változáson megy-mész keresztûl.Majd eljõn ez a pillanat is mikor beszélni fogol vele , gondolkodni fogol a neveken, milyen ruhácskát vegyél neki ez mind-mind jó érzéssel fog eltelni.Sok sikert!
bocs, "már én is rajta"
Szia.Én 20 hetes vagyok, és én sem beszélek hozzá.Egyszerûen nem tudok mit mondani.Többször gondolkodtam már is rajta, hogy ez baj-e, de szerintem nem ezen múlik, hogy vki jó vagy rossz anya lesz.Nálunk is az elsõ baba.
Szia! Attól, hogy nem beszélgetsz még a babával még nem leszel rossz anya!Én most 31 hetes vagyok és csak akkor kezdtem el vele beszélgetni, mikor elkezdett mocorogni! Az kb: a 23 hét körül volt! Nyugi! Ettõl még jó anya leszel! Boldog baba várást!:)
A kérdező hozzászólása: Persze, nagyon vigyázok, imádom, nagyon szeretjük õt, és alig várjuk már, hogy megszülessen!
Ha megszületik a baba akkor majd beszélsz hozzá eleget.3 gyerekem van nem beszéltem egyikhez se (de mégi , a vége felé hogy ne nyomjon annyira mert fáj! :) ) .Énekelgetni szoktam de inkább saját magam miatt.viszont zenét sokat hallgattam , meg sétáltam meg minden. Szép babavárást! Anyósod meg szüljön magának ha akar , aztán ahhoz annyit beszélhet amennyit akar...(nem bírom az okoskodó tanácsokat, mindig szidott anyám , hogy szerinte nem jól csinálom ezt vagy azt, aztán olvasott valami cikket ahol azt írták amit én csináltam addig is , akkor meg jött hogy õ milyen felvilágosult ......)
majd a vége fele, biztos lesz egy-két dolog amit megbeszélsz vele :D én legalábbis így vagyok. én se nagyon beszéltem hozzá, most vagyok 37hetes egyre több mondanivalóm van a számára. boldog babavárást

Rossz anya vagyok, ha beadom bölcsibe?

A lányom 27 hónapos lesz,van egy közel 5 hónapos tesója is. Eddig bölcsibe csak a dolgozó szülök gyermekeit vették be,de mivel kevesen vannak, mostmár bárki beírathatja a gyermekét. A nagylányom nagyon ügyes, szobatiszta, folyékonyan beszél, és nagyon nagy szüksége lenne gyerektársaságra. Itthon sokszor csak bolyong a lakásban, hiába találok ki jobbnál jobb játékokat. Ha ittvan a kis barátn?je mint akit kicseréltek,ráadásul nem utolsó szempont,hogy a kistesó extra ny?gös baba, sokat sír, és a nagy is hisztisebb ezeken a napokon, sokszor mondja,hogy a tesó már megint sír:(:(:( Jót tenni neki a közösség, de teli vagyok kételyekkel. Még ha csak egy fél napra is adom be,nagyon jól érezné magát.

Legjobb válasz: azért lennél rossz anya mert figyelsz a gyereked szükségletére??? nem hiszen h az lennél ha ott jól elvan akkor miért ne ? egy fél napra nem lesz neki rossz ...

azért lennél rossz anya mert figyelsz a gyereked szükségletére??? nem hiszen h az lennél ha ott jól elvan akkor miért ne ? egy fél napra nem lesz neki rossz ...
Nem vagy ettol rossz anya.
Szerintem vidd a bölcsibe. Jó lesz ott neki, élvezni fogja. Nem ettõl rossz anyuka valaki. Nekem is volt bûntudatom amikor oviba vittem a gyerekem fél évvel a 2-ik szülinapja után, de nagyon szerette második nap már hazaküldött. Akkor tudtam, jól döntöttem.
Dehogyis, két évesen a legtöbb gyerek már megérett arra, hogy fél napokat ne az otthonában töltsön, hanem közösségben.
Férjem elég rég óta nem talál állást magának, ezért itthon van. Kislányunk bölcsis már szeptember óta, és imád menni. Tudja, hogy az apja itthon van addig, mégis a bölcsit választja, mert ott vannak a kis barátai, velük jobban el tud játszani, mint apával kettesben. Nem mondom, hogy rengeteget fejlõdött volna a bölcsitõl, szerencsére semmi rosszat sem hozott haza a náthán kívül:) Én azt mondom, hogy nyugodtan add be, ha nem félsz a bacilusoktól vírusoktól, mert az bizony elkerülhetetlen lesz. (Persze vannak kivételek)
Én jártam bölcsibe. Nem érzem azt, hogy rossz anyám lenne, mert beadott...:DD Sõt, az enyém a világ legjobb anyukája:)

Attól rossz anya vagyok mert néha meglegyintem az egyé ves fiam kezét vagy fenekét, ha már nagyon rossz és nem bírok vele?

Pl a minap az üveg poharakat pakolta ki a szekrényb?l, pedig már legalább tizenötször szoltam rá, hogy nem szabad, féltem hogy eltöri a poharakat és elvágja a kezét, végül a kezére csaptam. Vagy mikor a kábeleket huzogatja, az asztal tetejére mászna fel, meg ilyeneket csinál. Rossz érzés hogy néha oda csapok neki, de félek ha nem teszem és rá hagyom még nagyobb baja esik. Most akkor én rossz anya vagyok?

Legjobb válasz: Szerintem ennyi idõsen a gyerek még nem tud rossz lenni, legfeljebb kíváncsi (ezért pakolja a poharat), és önállósodó (ezért pedig azt csinálja mait õ akar, nem amit anya mond). Nem mondom, hogy ezeket a helyzeteket rá kell hagyni, de szerintem a verés nem fogja megoldani a problémád. Próbálj meg olyan terepet kialakítani, ahol a Lehetõ legkevesebb "rosszaságra" van lehetõség. pl az üvegpohár olyan magas polcon a hol nem éri el, míg az õ magasságában kis mûanyagedények, amit pakolászhat, míg fõzöl. Állítsd fel a korlátokat, legyél következetes, amit nem lehet ne engedd, de legyen a terep gyerekbarát, mert nem állhat folyamatos tiltásból, és korlátozásból az életetek.

Szerintem ennyi idõsen a gyerek még nem tud rossz lenni, legfeljebb kíváncsi (ezért pakolja a poharat), és önállósodó (ezért pedig azt csinálja mait õ akar, nem amit anya mond). Nem mondom, hogy ezeket a helyzeteket rá kell hagyni, de szerintem a verés nem fogja megoldani a problémád. Próbálj meg olyan terepet kialakítani, ahol a Lehetõ legkevesebb "rosszaságra" van lehetõség. pl az üvegpohár olyan magas polcon a hol nem éri el, míg az õ magasságában kis mûanyagedények, amit pakolászhat, míg fõzöl. Állítsd fel a korlátokat, legyél következetes, amit nem lehet ne engedd, de legyen a terep gyerekbarát, mert nem állhat folyamatos tiltásból, és korlátozásból az életetek.
rossz nem tud lenni 3 évesen se; csak huncut már 1 évesen is, és "csakazértis" odamegy és leveszi és eléri stb. Mindent nem lehet gyerekbiztosra alakítani, mert akkor nagyjából mindennek gumiból kellene lennie. A nevelés nem ott kezdõdik hogy a dackorszakban összecsapjuk a kezünket, h az eddig tündibündi aranyos kisgyerekünkkel mit csináljunk, mert "megvadult"? Már azelõtt el kell kezdeni "nevelni". És a popsiraütés kb. egy legyintés, nem szó szerint vett ütés. Csak utalás arra, h hóhahóóó, elég, ezt nem szabad.
1 évest igy nem tudsz nevelni ugy értem nem fogja tudni abbol hogy ráüvöltesz vagy rácsapsz a fenekére mi lesz ha 2 éve slesz és hisztis arcon csapod? 1 évest kösd le a figyelmét az ö magaságába ne legyen törékeny cucc föleg nem üvegpohár kábel konnektor neked kell gondoskodnod ezeknek elzárását és balesetmegelözését
Mindenki mást mond. Én a 10 hónaposom kezére is rácsapok, ha tilosban jár. Pár alkalom után eddig mindig elértük, hogy ne piszkálja. Ha simán szólok neki, nem vett figyelembe. Persze nem ütök olyat, hogy komolyan fájjon neki, csak érezze meg, hogy mi az ok és okozat... Aztán aki rossz anyának tart, azzal találkozzunk pár év múlva, mikor jön azzal, hogy fejemre nõtt a gyerekem, mit csináljak?
Szerintem meg nem vagy rossza anya, és nem vered. Egy célzatos popsiraütés többet ér néha mint 865ször elmondani ugyanazt neki.
üvegpoharat minek hagyod az alsó szekrényben? Van gyerekem, mikor elkezdett kúszni, ugy kerültek feljebb és feljebb az üvegpoharak, diszek Kábeleknek van "csõ", amitõl nem fér hozzá a gyerek. Gyerekbiztsora kell csinálni a házat. Minek vállal gyereket aki ilyet nem tud? második voltam
Ti honnan veszitek ezeket a jó példákat, hapakoljon el mindent? 10 hónapos az enyém, és komolyan még az általam biztonságosnak hitt dolgokat is megtalálja, és akkor jövök rá, h gyakorlatilag majdnem minden potenciális veszélyforrás neki. És megy, és nézi, és feláll, el akarja venni stb. És mint mondottam, a gyereknevelés nem 2 évesen kezdõdik. DE mindegy is, nem jártatom én se itt a billentyût. Teli van a GYK ezen része olyan kérdésekkel sokszor, h hogyan kezeljem a hisztijét meg mit tegyek, mert megváltozott stb. Na, hát nem volt elég a 350. szépen elmondás se valószínû.
szerintem igen, rossz anya vagy. 1 éves. Nem veréssel neveljük. Szépen értelmesen elmondod neki, hogy nem szabad, megütöd/vágos/leesel stb, és arrébbrakod huszonhatodszor is.
http://www.kismamablog.hu/gyermekneveles/buntessek-vagy-ne-b.. Lehet vitatkozni (a cikk - szerintem - a dackorszak kezdetéig érvényes), de talán érdemes kipróbálni.
Hát rohadtul gratulálok annak, aki ebbõl azt szûrte le, hogy a kérdezõ rossz anya!!!!! Nem kérdezõ, nem vagy rossz anya. Mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy jónak és eredményesnek látja. Nem vered, hanem jelzés értékkel rácsapsz a fenekére, kezére, ettõl még nem vagy rossz anya, sõt itt senki nem tudja, hogy milyen anya vagy, lehet, hogy sokkal különb, mint aki "lerosszanyázott". 4, 5 éves kislány anyukája.
Azt hiszem, amit a 3 gyermekes anyuka leírt a nevelésrõl, ahhoz nem kell semmi mást hozzátenni!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Most megyek és elhalmozom puszival a kis drágámat.
3 gyerekes anyuka, én 2 gyerekes vagyok, és épp így nevelem õket, még kicsik, de hiszem, hogy én is örülhetek majd pár év múlva, valamint már most örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel a neveléssel. Nálunk sincs elrakva minden, mert akkor sosem tanulják meg a határokat, nem értem a mai szülõket, akik szerint a gyereket szabályozni bûn, aztán kaparják a falat, hogy a gyerek késõbb leköpi, meglopta, semmibe veszi õket.
A kérdező hozzászólása: 12:22 Én nem csinálok rosszat képzeld már felnõtt vagyok. Engem nem kell nevelni, tudom mi a jó és mi a rossz. A gyerek még nem tudja, ezért kell fogni valahogy. Most nem verésre gondolok.
A kérdező hozzászólása: Elsõ gyerek és nagyon igyekszem mindent jól csinálni de néha nagyon nehéz. Minden nap legalább ezerszer megpuszilom megölelem játszok vele mesélek neki, meg dicsérem ha ügyes volt. De az is a célom hogy tudja mit szabad és mit nem, nem szeretném ha kamasz lesz nekem azon kelljen gondolkodnom mit rontottam el mert a gyerek rossz útra tért és nem ismeri az emberi normákat. Még egyszer utoljára én nem verem a gyerekemet és sose okoznék neki fájdalmat, de van mikor bizony nincs más megoldás. A kábelek meg el vannak dugva, de a kicsi megtalálta õket. Szerencsére ezzel már nincs gond, nem nyúl hozzá mostanában.
A gyereket sosem veréssel neveljük. Nem tudom mit szolnál ha pl neked vki rácsapna a kezedre vagy a seggedre ha valami „rosszat” csinálsz, hogy tanulj belõle..
A kérdező hozzászólása: Amit tudtam elpakoltam, de nincs annyi hely hogy mindent el lehessen rakni elõle. Ráadásul ha mindent eldugok akkor honnan fogja megtanulni mit szabad és mit nem?
Az nem mûködik, hogy pakolj el mindent, mikor tanulná meg a gyerek, hogy az üvegpohár nem játék, ha nem kiskorában, mikor a legfogékonyabb. Nem látom logikusnak, hogy 4-5 éves koráig gyerekbiztos a ház, aztán meg majd megérti úgyis, hogy nem szabad. Arról nem is beszélve, hogy a világ nem gyerekbiztos, meg kell tanulnia, ha túl közel megy a szekrény sarkához, lefejeli, és az fáj. Már egy 6 hónapos gyerek is érti, mi az a nem szabad, ha elmagyarázod neki. Az idõsebbek is értik, de az a fene nagy kíváncsiság erõsebb. Elmondod 100-szor, 1000-szer, elmondod hangosabban kismilliószor. Lehet elég, de lesz szituáció, mikor nem. Van mikor csak a popsira vagy kézre csapásból ért. Ez nem gyerekverés, nem arról van szó, hogy addig ütöd, amíg kék-zöld nem lesz, csak jelzésszinten, hogy tudja, ez is van, ez rossz, ha olyat tesz, amit nem szabad, akkor ez a következménye. Ettõl nem vagy rossz anya. Már kicsi korban nevelni kell, mert ha nem teszed késõbb bánhatod, és nem te iszod meg a levét, hanem a gyerek. Inkább õ sírjon 5 percig, mint te egy életen át, mert valami komoly baja lett. Inkább akkor tartanálak rossz anyának, ha egy mosolygós enyje-benyjével elintéznéd, ha a gyereked a homokozóvödrét szétveri egy másik gyerek fején a játszótéren. A példákat kérem nem véresen komolyan venni, erõsen sarkítottam, hogy kiemeljem a mondandóm lényegét.
A kérdező hozzászólása: Oké én nem verem a gyerekemet soha nem bántanám mert nagyon szeretem, itt egy egy fenékre meg kézre csapásról volt szó ha már nagyon nagyon nem bírok vele és nem verésrõl.
A kérdező hozzászólása: Kedves 11:30 as van gyereked? Elhiheted hogy nem húszon hatszor hanem legalább negyven hatszor szoktam rászólni, és elmagyarázni neki mit miért nem szabad. De ha már századszorra se fogad szót nem tudok mit tenni, hogy megtanulja. Egyébként nem szoktam megverni csak meg legyinteni példa értékûen az nem mindegy. Inkább attól sírjon hogy a kezére csaptam mint hogy össze darabolja magát az üveggel, vagy leesen valahonnan és betörje a fejét.
Semmiképpen nem vagy rossz anya (akkor nem írtál volna ide, és nem furdalna a lelkiismeret) Mivel pici még inkább tereld el a figyelmét, irányítsd másfelé, mutass neki valami más játékot. A szekrénybe olyan dolgokat tegyél (fakanál, mûanag tányér és kanál) amit ha kipakol nem sérti meg vele sem magát, sem a környezetben nem tesz kárt. Az én lányom is egy energiabomba, azért tudom, nálam is elpattan a húr, de inkább akkor terelek. Illetve levezetjük az energiát, megyünk motorozni, játszóterezni.

Rossz anya lennek, ha 2 hetes babamat otthagynam apjara heti 4 ora hosszara?

suliba kellene mennem,igazabol heti 8 oraban....estenkent.2 hetes kortol otthagyhatom?

Legjobb válasz: Suliba járni pár órára vagy kitenni a Taigetoszra??? :):):) Bocs most jót nevettem. na épp az ilyen hülye beszólások miatt gondolják azt az anyukák, hogy ha otthagyják egy picit a babád, akkor már rossz anyák. Szerintem nem lesz ettõl semmi baja. A szoptatás más kérdés, nem tudom ezt hogy oldjátok meg, ha egyáltalán szopizik a pici. De ezt is meg lehet valahogy oldani. S tök jó, hogy apuka bevállalja a csöppséget, és te tehetsz magadért, a babádért, a családért. Mert gondolom értük tanulsz, hogy késõbb jobb munkád legyen, jobban keress. Elsõ babámat én nem tudtam otthagyni, valahogy nem ment. Azt hittem összeszakad az ég ha nem vagyok vele. Második babámat már ott fogom hagyni apukára, nagyszülõkre, ha úgy adódik, mert nem lesz ettõl még semmi, de semmi baja.

Suliba járni pár órára vagy kitenni a Taigetoszra??? :) :) :) Bocs most jót nevettem. na épp az ilyen hülye beszólások miatt gondolják azt az anyukák, hogy ha otthagyják egy picit a babád, akkor már rossz anyák. Szerintem nem lesz ettõl semmi baja. A szoptatás más kérdés, nem tudom ezt hogy oldjátok meg, ha egyáltalán szopizik a pici. De ezt is meg lehet valahogy oldani. S tök jó, hogy apuka bevállalja a csöppséget, és te tehetsz magadért, a babádért, a családért. Mert gondolom értük tanulsz, hogy késõbb jobb munkád legyen, jobban keress. Elsõ babámat én nem tudtam otthagyni, valahogy nem ment. Azt hittem összeszakad az ég ha nem vagyok vele. Második babámat már ott fogom hagyni apukára, nagyszülõkre, ha úgy adódik, mert nem lesz ettõl még semmi, de semmi baja.
tehát heti 2x 4 óra?? ugyan, miért lenne gáz? nagyrészt valószínû úgyis alszik majd.:) Bár ha este felé van ez pont, az én gyerekeim mindig akkor voltak nyûgösebbek. De ha etetése megoldott (fejsz vagy tápis) akkor mi baja származna belõle? :) Még jó is lesz mert apa se lesz kihagyva teljesen, és kicsit összehangolódnak:)
Utolsó! 2 hetes babát is ott lehet hagyni az apukára, az még messze nem a Taigetosz!
Nyugodtan hagyhatod rá, ha megtudja etetni, tisztába rakni stb. Ettõl nem leszel rossz anyuka. Csak ma hiszik azt az anyukák többsége, hogy a pici babának Csak az anyjára van szüksége. Ez nem igaz. Arra van szüksége, hogy valaki gondozza, szeresse. Ez lehet az apuka, vagy bárki más felnõtt. Ha igaz lenne, hogy az anyának állandóan mellette kellene lenni, akkor mi lenne azokkal a babákkal, akinek meghalt az anyukája szülés közben? Nem árt azért gondolkodni is.
Nem is értem miért merül fel a kérdés. Vagyis értem, valaki szerint az apa az csak egy kívülálló. Az ilyenekkel ne foglalkozz. A te vére és az õ vére az a csöppség, csak erre gondolj. Ugyanannyi köze van hozzá, mint neked. Oké, mi nõk egyértelmûen közelebb állunk babáinkhoz, de az apja akkor is az apja. Nyugodtan hagyd rá!!!!
Egyáltalán nem gond, dehogy vagy ettõl rossz anya! Nyugodtan hagyd otthon apával, semmi gond nem lenne. Kedves taigetosz-os válaszoló, kérlek vedd már le a szemellenzõdet, és gondolkozz. Tudod apuka is ugyanúgy a szülõje annak a gyereknek mint az anyuka:S Vagy teszerinted ha neadjisten anyuka nem éli túl valamilyen okból a szülést, és apuka egyedül marad a babával, akkor az egyenértékû a taigetosszal a babának? Ne legyél már ennyire korlátolt, könyörgöm! Vagy tesze
NEM!!!! Nem is értem, hogy egyáltalán miért merül fel ilyen kérdés? Azért mert van néhány elvetemült anya, aki még azt sem engedi meg magának, hogy a gyerek nélkül elmenjen wc-re?
2 hetes babának anya nélkül maradni órákra ??? válaszolók!!! nem két évesrõl van szó! 2 hetesrõl, gondolkodjatok már!Avval az erõvel akár a Taigetoszra is kitehetnéd- egyre megy...
10:33-as valaszadoval teljesen egyetertek. Inkabb azzal lesz a gond, hogy nagyon faradt leszel. Ilyenkor meg ejjel is szopiznak/esznek a picurok 3-4 orankent ebrednek es egy szopi eltart akkar 40 percig is + pelusozas, bufiztetes, elalvas. Nem egyszeru. De ettol meg lehet, hogy te birni fogod nekem leradt volna a szemem a suliba. Amikor a kisfiam aludt vegre rohantam az agyba szunditani es pihenni. Tenleg kell 6 het, hogy az ember megszokja a nagy felfordulast az eletebe, hozzaszokjon ahoz, hogy 4-5 ora lavassal is lehet elni. :) ) De sok sikert kivanok nektek es konnyu szules!
igazán nagyon bátor vagy, ha tényleg meg tudod valósítani, minden elismerésem a tiéd. Én 4 hónap után mentem vissza a suliba, anyósommal volt a pici. És igen, az apja is ugyanolyan szülõje a gyereknek, mint te, miért ne hagyhatnád rá? Én idén nyáron államvizsgáztam, egész késõ délutánig voltam bent. Majd megevett a fene, hogy menjek már ki és kérdezzem meg a férjemtõl, hogy nem felejtette-e el megetetni az akkor tizenpárhónapos fiunkat. Azt mondta nevetve, hogy el sem felejthette volna, mert hazaérve a kicsi azonnal egyenesbe vette az etetõszéket és ott toporzékolt mellette:) EZ van, az anyukák túlparázósak, de hidd el, a férfiak is nagyon feltalálják magukat ám:)
Az a heti 8 ora szukseges "rossz" de szamodra es nem a baba szamara szerintem. Mivel biztos helyen hagyod nem lesz baja :) szunetben csorogj ra a ferjedre, hogy minden ok-e. Valoszinuleg aludni fog a baba a 4 orabol 3at.A maradek idoben enni fog, pelus csere stb varhato. Biztosan fog sirni es biztosan lesz olyan, hogy az apukaja nem tudja mit is csinaljon es panikolni fog, de ez normalis :)
A kérdező hozzászólása: a suli 1 honapja kezdodott, 4 honapos, nov.vegen mar vizsgam van...:S ezert muszaj vissza mennem, hiaba alig tudom majd nyitva tartani a szemem...
Nem, ettõl még nem leszel rossz anya. DE: azért 2 héttel szülés után suliba menni nagy bátorság ám! A császáros seb sem 5 perc alatt gyógyul, lehet, hogy alig tudsz majd mozogni. Ráadásul a 2 hetes baba mellett nem biztos, hogy kipihent, friss és üde leszel. Szerintem nagyon korai lenne! De ez az én véleményem. Én úgy gondolom, az a 6 hét nagyon jól ki van találva, annyi kell, mire tisztességesen összeszedi magát az ember. És nem csak testileg, lelkileg is! Én személyes tapasztalatból kiindulva azt mondom, hogy 2-3 hónaposan már meg merném reszkírozni a sulit, elõtte biztosan nem. De majd megérzed te is, ha már kint lesz a csöppség. Lehet, hogy neked menni fog. Sok sikert! :)
Dehogy vagy rossz anya! Az apa is a szülõje annak a babának, õ miért ne vigyázhatna rá? Különben én is jártam suliba a fiam mellett, heti egyszer. Szeptemberben kezdtem a sulit, október végén szültem. Három hét után én is jártam, a világon semmi baj nem lett ebbõl, miért is lett volna? Nem magára hagyod, nem egy kutyára bízod, nem a ruhatárba adod le, hanem az APJA van vele, akinek épp úgy tudni kell vigyázni rá, ellátni, gondozni, mint az anyukának. Persze, az apuka nem tud szoptatni, de a tejet le is lehet fejni. Ezen kívül viszont egy apuka is bármit meg tud csinálni.
Én csak sajnálni tudom azokat az anyukákat és az apukákat is, akik ennyire nem merik az apára bízni a kicsit. Elég szomorú. Szerintem a vallást nagy hülyeség felhozni, hisz nem hiszem, hogy itt bárki is ezt a vallást gyakorolná.
November közepétõl van a végzõs vizsgaidõszak, ha nem megyek el vizsgázni, nem teszem le a vizsgáim december közepéig, akkor bukok egy félévet és 140 ezret. De egyszerûen nem tudom, hogy akkor már 3 hónapos lányom ráhagyhatom-e a páromra. Nem 2 hetes lesz, 3 hónapos. És nem a párommal van gond, hanem egyszerûen nem tudok elszámolni a lelkiismeret furdalásommal. Amúgy vannak olyan társadalmi rétegek, "vallások", berögzõdések, amik azt sem engedik meg a férfiaknak, hogy a pelenkáját kicserélje a picinek. Sõt a babához is csak fél éves kora után érhetnek hozzá. És ez itt van Mo-n.
Apuka= taigetosz ??:) ))) Jót nevettem érdekes tapasztalatai lehetnek a férfiakról:) )
A kérdező hozzászólása: 12-en csasziznak.suliba mar 2 het utan tervezem vissza menni, ha tobbet kihagyok, akkor megint bukok idot, penzt..remelem lessz tejem, mar vettem elektromos szivot, lefejem, apa fogja ellatni.biztos aggodni fogok vegig az ora alatt, de jovonkert tanulok...
nem vagy attól rossz anya, csak nem egyszerû kivitelezni. ha minden jól megy, gondolom anyatejes lesz, sok esetben csak mellbõl tudnak inni a babák (jobb is, ahol nem kell cumisüvegbõl adni, mert az gondot okozhat). tehát lefejt tejet cumiból apa is tud adni, csak nem biztos hogy elfogadja. ha tápszeres, akkor ebbõl a szempontból könnyebb. lehet, hogy szerencséd lesz és esténként simán alszik 4 órát, de nem biztos, hogy így alakul. mindenesetre jó, hogy apa tud babázni addig, de könnyen lehet, hogy apa és gyerek együtt fog téged nagyon hazavárni.
Én biztos nem tenném, de mások vagyunk!

Rossz anya vagyok, ha néha elmegyek este szórakozni, bulizni?

Öt hónapos a fiam és egyedül nevelem, illetve anyukámmal lakunk együtt. Anyukám szívesen vigyáz rá. Eddig kétszer volt, hogy elmentem barátn?kkel szórakozni este és jól is éreztem magam, de a többi kismama el?tt olyan b?ntudatom van. A környékünkön nagyon sok a kismama, és ?k elmondásuk alapján sosem járnak sehová, pedig nekik férjük is van. Ti hogy vagytok ezzel? Ja, és a szoptatás szempontjából ez nem gondod, mert sajnos nem tudok már szoptatni (szerettem volna, de már nincs tejem). Szóval végülis még arról sincs szó, hogy kimozdítom a megszokott környezetéb?l, hiszen minden úgy van, ahogy ? megszokta, nyolckor lefekszik és csak utána megyek el.

Legjobb válasz: Szerintem nem vagy rossz anya, ha idõnként eljársz szórakozni, fõleg akkor ha azért ez nem napi rendszerességû! Mi is megbeszéltük a párommal, ha meg is lesz a pici, idõnként eljárunk majd 1-2 órára kikapcsolódni, majd ha nagyobb lesz, akkor egy-egy hétvégére is kettesben. Nálunk is vannak lelkes nagyszülõk, dédszülõk, akik alag várják, hogy kényeztethessék majd a picit! Szerintem ne legyen bûntudatod, ha kicsit kikapcsolódsz, jobb a lelkednek, és a pici is nugodtabb, ha az anyukája boldog, és kiegyensúlyozott! Minden jót!

Szerintem nem vagy rossz anya, ha idõnként eljársz szórakozni, fõleg akkor ha azért ez nem napi rendszerességû! Mi is megbeszéltük a párommal, ha meg is lesz a pici, idõnként eljárunk majd 1-2 órára kikapcsolódni, majd ha nagyobb lesz, akkor egy-egy hétvégére is kettesben. Nálunk is vannak lelkes nagyszülõk, dédszülõk, akik alag várják, hogy kényeztethessék majd a picit! Szerintem ne legyen bûntudatod, ha kicsit kikapcsolódsz, jobb a lelkednek, és a pici is nugodtabb, ha az anyukája boldog, és kiegyensúlyozott! Minden jót!
Ne legyen bûntudatod, ennyi neked is jár! Nem vonsz meg semmit a picitõl azzal, hogy egy kicsit kikapcsolódsz. Nálunk most lesz majd meg a baba, de biztos vagyok benne, hogy néha-néha mi is elmegyünk majd kettesben a párommal , mert attól, hogy babánk van, nem szûnünk meg létezni. Ennyi mindenkinek kell! A nagyszülõk meg szívesen babusgatják addig és kedvükre kényeztethetik az unokájukat!:)
Ne érezd magad rosszul! Egy kis szórakozás Neked is jár.:) Nem attól lest valaki jó anya, hogy egész nap a gyerek fején ül és évekkel késõbb meg mártírkodik, hogy Õ mennyi mindent megtett a csemetéért. Érezd jól Magad és sok boldogságot! 28 hetes kismami
Nyugalom!Nem kell rosszul érezni magad! Engem a védõnõm állandóan azzal basztat, hogy jó lenne, ha visszavennék az élettempómból és itthon ücsörögnék, mert közeleg a szülés idõpontja.(Persze, mert akkor nem kellene igazodni az én napirendemhez, hanem akkor citálhatna egy-egy "tanácsadásra", amikor neki jólesik..)De ha még dolgom van, akkor nem fogok itthon heverészni.Akkor aztán jön a koraszülés meg mindenféle rémképekkel...ki tud akasztani rendesen. Néha kell neked is egy kis pihi.én már most tervezgetem, hogy hogyan fogjuk "lepasszolni" az unokát apósoméknak jövõ nyáron, és mi meg megyünk és megmásszuk a Rahm szakadékot a férjemmel.Ne aggódj ilyeneken.Attól meg, hogy a többi kismama otthon ül, még nem kell neked is.Ha már éjjel nem szopik a baba, és van, aki vigyázzon rá, akkor néha igazán te is kikapcsolhatsz kicsit.Illetve neki is jobb lesz, ha esetleg egy ilyen buli alkalmával megismered a számára alkalmas apapótlékot.
Csak egyetérteni tudok , nyugodtan járj el néha és kapcsolódj ki:-) Örülj neki, hogy megteheted, van kire bízni a picit és vannak barátnõid. Gondolom nem minden szombaton mész el, addig meg semmi gond, ha havonta-kéhtavonta kiruccansz. egészségedre.) Sokan biztos irigyek is rád:-)
Szia! Egyszer én is ilyesmi anyuka szeretnék majd lenni:) Szerintem míg a picid jól van és te is jól érzed magad, akkor ne foglalkozz másokkal!
A többi kismama is elmehetne néha szórakozni, mert a gyereknek is csak jót tesz, ha kiegyensúlyozott, vidám édesanyja van.
Ne legyen bûntudatod, egy kis szórakozás jár mindenkinek :)
téged véletlenül nem noéminek hivnak a fiut pedig noel nak?? :)

Rossz anya vagyok attól, ha fél év után szeretnék visszamenni dolgozni, és az apával hagynám a babát itthon?

Nagyon szeretem a munkám, és nem tervezetten jött össze a baba. Sajnos, ha hosszú id?t kihagyok, akkor nincs esélyem visszatérni úgy a munkaer? piacra, hogy normális állásom legyen. A férjemnél nincs ilyen probléma, ? bármikor visszamehet ugyanoda dolgozni, ahonnan eljön gyedre. Én sajnos a gyerekekkel sohasem tudtam mit kezdeni. Nekem idegen az egész, nem tudok játszani velük, lefoglalni ?ket. Tudom, hogy ny?gl?dés lenne, ha én lennék vele itthon, a férjem viszont ennek a szöges ellentéte. Õ imádja a gyerekeket, és ? már régen kérte, ha egyszer baba lesz, had legyen itthon vele minél többet. Szörny? karrierista dögnek t?nök ez alapján? Sokan azt mondják, hogy változhat a gyerekekhez való hozzáállásom, de nem hiszem, mert a húgommal is ugyanígy nem találtam a "közös hangot", és most sem vagyok az a babájához beszél? anyuka, mert egyszer?en nem tudom, hogy mit mondhatnék neki, a férjem viszont állandóan megáll el?ttem, és odahajol a hasamhoz és löki a szöveget a kiskrapeknak. :-) Ett?l is szörnyen érzem magam már most. Mi lesz, amikor a g?gicsél? babámmal nem tudok majd játszani? Az az igazság, hogy pénzügyileg is jobban jönnénk ki, ha én dolgoznék nem a férjem, és sajnos szeretetb?l nem fog jól lakni sem a gyerek sem mi.

Legjobb válasz: Meg fog változni a hozzáállásod, majd ha megszületik, de ettõl függetlenül is nyugodtan visszamehetsz dolgozni, és maradhat a férjed gyeden, emiatt nem leszel rossza anya. Így is lehetsz tökéletes anyukája a kicsinek, majd játszol vele, ha hazaértél. HA a férjed amúgy is imádna vele otthon maradni, akkor maradjon csak. És egy percig se aggódj - fogsz tudni vele játszani:) Sõt el is fogsz tõle olvadni:)

Meg fog változni a hozzáállásod, majd ha megszületik, de ettõl függetlenül is nyugodtan visszamehetsz dolgozni, és maradhat a férjed gyeden, emiatt nem leszel rossza anya. Így is lehetsz tökéletes anyukája a kicsinek, majd játszol vele, ha hazaértél. HA a férjed amúgy is imádna vele otthon maradni, akkor maradjon csak. És egy percig se aggódj - fogsz tudni vele játszani:) Sõt el is fogsz tõle olvadni:)
Szerintem erre térj vissza majd akkor amikor lesz gyermeked.
Nem attól jó egy anya, mert a gyerek állandó felügyelõje. Attól jó egy szülõ, ha a gyerekbõl egy egészséges (testileg- lelkileg) felnõtt tud nevelni. Ha te így csinálod, akkor legyen így. (Én nem lettem volna képes, 6 hónaposan lemondani az élményrõl. De hál' Istennek mindenki más. És ez abszolút nem negatív!)
szerintem is korai errõl dönteni, mert mikor megszületik a csöppség 360 fokot fordul veled a világ :) De ha akkor is úgy érzed, hogy inkább visszamennél, akkor tedd azt.A gyereknek egy boldog családra van szüksége, ha te a munkádtól, apa meg a otthoni gyerekneveléstõl boldog, hát legyen úgy :) Nagyon sok örömet kívánok a kicsihez:)
Ha ezt már így megbeszéltétek a férjeddel, és mindenkinek megfelel a terv, akkor az a lényeg. Ha pedig nem kelt benned rossz érzést, hogy a kicsi az apukájához fog úgy ragaszkodni, mint más az anyukájához, és talán õ lesz számára az elsõ, nem te, akkor a témát le is zárhatjátok. Mindenki csinálja a dolgát, és fõ, hogy a babának jó legyen.
Fura helyzet, de õszinte. Bár szerintem ha tényleg így lesz, akkor rossz anya vagy, ugyanakkor mégis gondoskodó, hisz épp az õszinteséggel segíted a gyerek fejlõdését, mert képes vagy odaadni az apának. Rengeteg nõ érez így, de õk hazudnak még maguknak is, emiatt veszik el a gyerektõl azt a lehetõséget, hogy nyugalomban, békében és harmóniában teljen el a gyerekkor. Attól mert szerintem emiatt rossz anya vagy, attól én még becsülöm azt, ahogy kezeled a gondolataidat. Viszont ne nézd le a természetes folyamatokat. :) Szerintem nagyon meg fogsz lepõdni. :)
Le leszek pontozva, de ha nem tudsz a gyerekkel foglalkozni, minek kellett elvállalni?Ilyenkor egy olyan anyára lenne szüksége, aki törõdik vele, és szereti.Mire jó az, ha õrlöd magad?Nemsokára el kezd majd gõgicsélni, mászni, ha akkor sem tudsz majd vele mit kezdeni, na arra inkább nem mondok semmit...Hamarosan itt a jó idõ, lehet majd vele jönni-menni.Az igazi élet majd 6 hónap után indul be, mert akkor már õ is sokkal több mindent tud stb.
Van egy ismerõsöm, õ is így indult, mint te. 6 hónapos korban megy vissza dolgozni... A kicsi 6 hónapos, az anyuka kitolta a határidõt egy évre. Majd, ha egy éves lesz... :) Kíváncsi leszek, mi lesz, ha a gyerek betölti az egy évet!
Én is azt hittem hogy nem tudok majd mit kezdeni vele, soha nem voltam oda a gyerekekért, azt se tudtam melyik végét kell megfogni egy gyereknek, soha nem éreztem a kísértést mások gyerekeinél hogy ölbe vegyem, puszilgassam õket.. Számomra undorító volt hogy folyik a nyáluk, sosem találtam aranyosnak amikor valaki úgy fényképezett le gyereket hogy tiszta kaja az arca, és a kollégáim családi leporellóig egyenesen rühelltem tiszteletbõl végignézni. Aztán terhes lettem, és én sem beszéltem a pocakomhoz, de amikor megszületett, hirtelen megváltoztak a dolgok, és az én gyerekem igenis aranyos akkor is ha nyálas, meg akkor is ha a háta közepéig szaros... (és nem, ez nem afféle költõi túlzás). És amíg terhes voltam, én is úgy gondoltam hogy majd hamar vissza akarok menni dolgozni, mert én is olyan szakmában vagyok ami folyamatosan változik, és ha kiesek több évre akkor nagyon nehéz lesz elhelyezkedni, most mégis úgy gondolom hogy legalább 2 éves koráig vele maradok majd. De ha te nem így fogod gondolni, akkor sem vagy rossz anya, hiszen jó kezekben hagyod a babát, pláne ha a párod valóban ennyire szeretni fogja majd és nem lesz a gondoskodásnak olyan területe ami számára kellemetlen lesz.
Nem vagy rossz anyag. Viszont itt szerintem szét fognak szedni. Én is vissza szeretnék menni dolgozni fél év múlva, ezt már akkor tudtam, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok. :) És azóta sem változott. Én is szeretem a munkámat, és sokáig vártam erre a lehetõségre. A párom mondjuk nem tapsikol, de most már emésztgeti a dolgot, õ azt mondta, hogy legalább 1 évet legyek itthon. Mondjuk én 6 hete vagyok itthon, de én a bezártságtól már rosszul vagyok, hiányzik a munkám, de úgy döntöttem, hogy fél év elõtt nem mennék vissza, koraszülött lett egy kicsit, szeretnék rá nagyon figyelni. ( a súlya megvolt, de 36. hétre született). Mondjuk én nem is pihentem, 8. hónapra szültem, munkahelyrõl mentem szülni.
Bocs! :DD jav: anyag helyett, anya..:DD
13-as: a párom élete végéig maradna ha tehetné egy csecsemõvel. a munkamániás én vagyok. :)
13-as: hidd el fogsz tudni mit kezdeni a babáddal. ha én most tudok, akkor Te is. de tény ami tény, hogy engem más dolgok is érdekelnek, és remélem, hogy ez így is marad attól függetlenül, hogy most a baba az elsõ. nálunk viszont még nem dõlt el, hogy ki lesz a bébiszitter. még keresek. idegenre nem szeretném bízni. havi 20 napban mennél vissza dolgozni? mert az kezdetben elég sok, és az sem mindegy, hogy hány órát lennél távol. de ha jól veszem ki a szavaidból, akkor inkább az apa miatt szültél, nem?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!