Találatok a következő kifejezésre: Rossz anya A baba napirend (1 db)

Rossz anya vagyok? A baba napirend kialakitasaban tenyleg segit a suttogo?

Elkezdtem olvasni a Suttogot, a 4É fontossagarol. Nekem pl. szopi utan legtobbszor bealszik a baba, nincs minden etetes utan fent. naponta 2 x 3 orat van fent, de az a 3 ora egyszerre van delelott es keso delutan. Nem tudom, ti anyukak, hogy vagytok vele, en megvettem a konyvet, mivel annyi jot hallottam rola, de ahogy olvastam, nemhogy megnyugodtam volna, inkabb bepanikoltam.....meghogy ha sir este a baba, ehes, nem raszoktatni, nem ringatni??? de akkor hogyan nyugtassam meg? felveszem egyszer, es felni kell hogy raszokik? de akkor hagyjam sirni??? annyi fura dolog van benne. a szigoru napirend...nem pedig arra torekedni, hogy akkor egyen a baba, amikor o akar...de hat ha picike (enyem ma 3 hetes) o meg nem tudja iranyitani magat, en sem ot, sir akkor ha ehes, neha 2 orankent neha 3 orankent....ha arra torekszem, hogy megnyugodjon vagy hogy neki jo legyen, nem pedig arra, hogy en gyozzek fellette, az legyen akkor amit en akarok, akkor mar rosszul csinalom???

Legjobb válasz: Szia!Te magad alakísd ki a napirendet meg kell figyelned ,hogy mi a jó a babádnak.Ha babád úgy akarja ringasd,énekelj neki megnyúkszik tõle.Ahogy õ akar enni úgy etesd ne a könyv szerint.A suttogó könyvrõl vannak vélemények valamék oldalt olvasd el mi a véleményük az anyukáknak,lehet,hogy segít!Sok sikert!

Persze te felvállalod, mert "az egyszerû pórnéphez" tartozol, de nehogy már õk ne legyenek tökéletesek a tökéletes gyerekükkel. Kakild le amit mondanak és inkább pl. azokra hallgass akik a környezetetben vannak illetve akik itt épkézláb tanácsokat adnak. És légy boldog a valódi hús-vér, nem gép babáddal! Hiszen biztos mindent jól csinálsz!
Szia!Te magad alakísd ki a napirendet meg kell figyelned , hogy mi a jó a babádnak.Ha babád úgy akarja ringasd, énekelj neki megnyúkszik tõle.Ahogy õ akar enni úgy etesd ne a könyv szerint.A suttogó könyvrõl vannak vélemények valamék oldalt olvasd el mi a véleményük az anyukáknak, lehet, hogy segít!Sok sikert!
Szia!A szárok azért dícsérik a könyvet mert csak olvassák és a bébiszitterek nevelik fel heyettük a gyereket.A többsége a sztároknak már (2-3hónapos a baba)Visszamennek a médiába dolgozni.
Egyáltalán nem csinálod rosszul! Mindig úgy tegyél, ahogy az anyai ösztöneid súgják. Ha éhes a pici, természetes, hogy megeteted, nem hagyod sírni (persze, ha épp benne vagy valamiben egy 10 perc nem probléma). Mi is megfogadtuk, hogy nem kapjuk föl mindenért. Próbáljuk tartani (persze amikor úgy látszik, nincs különösebb baja), de ha belelovallja magát, akkor nem tudod nem fölvenni. Persze amikor a karodban megnyugszik, akkor tudod, hogy "csak" a közelségedre vágyott, nem volt egyéb baja, de akkor is ki kell elégíteni a szükségletét. Én így nevelem a babám. Bízom abban, hogy ha nagyobb lesz és elkezd érdeklõdni tárgyak iránt, meg kúszni, késõbb menni, akkor nemhogy az ölembe vágyik, hanem alig lesz idõ, amikor dajkálni tudom, mert annyira érdekelni fogja minden új dolog. Én így gondolom. 7 hetes kislány anyukája.
Nem biztos, hogy a sztároknak is bejön ám, lehet, hogy csak kérkednek a nagyvilágnak, hogy õk milyen tuti szülõk és mennyire "okos és jólnevelt" babájuk van és csinálja utánnuk aki bírja. DE az is lehet, hogy abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a gyerekük pont azt a napirendet követné magától is. Én már semmit nem hiszek el jóformán amit a sztárok mondanak.
Rakd el a könyvet egy nem látható helyre. Csak azért mondom, hogy ne dobd ki, mert fizettél érte. Nem vagy rossz anya! Én ajándékba kaptam, a nagylányom születésekor. Mindent megtettem, amit tilt, és van egy szeretõ, ragaszkodó 4, 5 éves lányom. nem lett elkapatva, legalábbis nem e téren, és nem lóg rajtam. Napirendje sosem volt igazán, de az oviban az is van. Most lesz 3 hónapos a kisebbik lányom, aki szöges ellentéte a nagynak. De ugyanúgy, az Õ igényit követem, nem egy katonai rendszert.
Én sem hiszem, hogy a katonás napirendet kell erõltetni a babánál. Egyébként meg mi is eszünk, ha éhesek vagyunk, nem? Szegény baba csak azt érezné, hogy éhes, de senki nem ad neki enni. Ez olyan cserbenhagyásnak tûnik nekem. Inkább ringatja és megnyugtatja az ember, minthogy hallgassam, hogy sír, és tudom, hogy szüksége van rám. Biztos nem bírnám cérnával sokáig. És bár nem olvastam a könyvet, de nagyon sok rosszat hallottam róla. Az nem árthat, hogy elolvastad a könyvet, de jól dugd el és bánj úgy a babáddal szerintem ahogy az ösztönöd diktálja, és ha valamit nem tudsz, vagy tanácstalan vagy még mindig kérdezhetsz.
Dobd ki aq könyvet! Ezek csak arra jók, hogy az amúgy is bizonytalan elsõbabás anyukákat még jobban stresszeljék. Tudok ennél hasznosabb könyveket. Olyanokat amik nem mondják meg mit tegyél, és hogyan úgy segítenek. Nyugodj meg és csináljatok mindent úgy ahogy neked és a babádnak a legjobb. Ha sír nyugtasd meg. Néha elég ha megsimogatod:) )) Jó babázást!
úgy bírom, mikor szándékosan félremagyaráznak...a megfigyelés hasznos. De szerintem ezt épeszû ember könyv nélkül is tudja. Az olyan könyveket nem bírom, amik esküsznek egy konkrét módszerre és szerintük aki nem eszerint nevel az rossz, annak a gyereke "hát nem tudom, milyen felnõtt" lesz. Miért lenne rossz ember abból, akinek a szülei igyekeznek a legtöbb szeretettel körülvenni, de következetesen, és nem hallgatnak vakon akárkik szavára, akik ebbõl akarnak meggazdagodni?!
Sziasztok!Nem csak attól fájhat a baba pocija hogy nem tudja megemészteni az tejcsit.Ha a baba nem sírós nagyon jó alvó, eszik-alszik akkor persze rá van fogva a könyvre, hogy milyen jó tanácsok vannak benne!Aki ezt a könyvet lelkesiti annak adnék egy olyan babát aki állandóan sír meg nyugtalan probálja már meg rendszerbe építeni a napírendet.Mert azt tapasztalóm, hogy csak azoknak vált be a könyv akiknek semmi probléma nincs a gyerekkel!!!
En nem olvastam a konyvet es nem is fogom.Eleg durvanak hangzik.Szerintem minden babanak van ilyen es olyan napja is.Altalaban ejjel 1szer kell kelni nekem is.Na de elotte el kell am altatnom, Ami nem mindig konnyu.Szoval valami biztos nehezebb mindenkinek.De en nem hagyom sirni.Nem o kerte hogy megszulethessen, en akartam ot!Es most hogy o engem akar, en hagyjam magara sirni az agyban?Ugyan!Nalam mas a szeretet.Persze neha igen faraszto.De majd nonek, valtoznak.Akkor meg majd azt kivanjuk bar lennenek meg egyszer olyan picik!;-))
mostanra túl sok lett aválasz. De legutobbi kommentedhez had szóljak pár jó szót. Sajnos az anyák már csak ilyenek hasonlítgatnak olyanná tszik ezt az egészet mint egy nagy életverseny aki nem sír nyuogdt az jó aki nek az rossz. De nem lehet a gyerkekete így összehasonlítani. Majd ha lesz második ( kívánom legyen én most pont azt élvezem) látni fogod mekkora a különbség két testvérközt. S milyen jó , hgoy így van. Én anno attól tudtam kifutni a világból mikor anyuka a játszó téren leült mellém megkérdezte hány hónapos a fiam. mondta 18 és ugye szobatiszta, mert az övé már 1 évesen az volt. mondtam nem és nem is érdekel, hogy nem az majd mire ovis lesz az lesz. Ráér. Na azt a lenézést amit kaptam. Én voltam a hülye mert hagyom a saját ütemében fejlõdni. Hallgass a szívedre az össztöneidre és légy nagyon boldog anyuka!!!!
A kérdező hozzászólása: koszonom :o))) aranyosak vagytok. egy az tuti: mindannyian a legjobbat akarjuk a babanknak!
Aki szereti és ésszerûen, következetesen, józanul próbálja a gyermekeét nevelni (mint ahogy Te is! ) nem lehet rossz anya. Az ilyen könyvek csak arra jók , hogy elbizonytalanítsák a szülõket. Nekem is megvan, én hülye megvettem (az egyetlen könyvem ilyen témában) és a terhességem végén olvastam el. Persze, nagyon könnyûnek tûnik minden, ripsz ropsz átszokik a rendszerre minden "rosszul nevelt" baba, csakhogy ez nem így megy. Amúgy ez a véleményem mások "tuti tippjeirõl" is, tudod, mikor esküszik rá ez meg az, hogy márpedig ez beválik, így KELL csinálni. Én csokorba szedtem egy csomó tippet, hogyan csitítsam le az éjszaka közepén látszólag ok nékül üvöltõ gyerekem, hogy legalább pár órát aludjunk, de semmi nem vált be, csak a saját módszerünk, amit a babánk megfigyelésével találtunk ki. Direkt nem írom le...:)
A könyv pont errõl szól, hogy figyeljük meg a babát. Nem azt mondja, hogy hagyjuk magára, sírjon csak, hanem azt mondja, hogy ha sír, akkor figyeljük meg a babát, és a környezetét néhány percben, hogy rájöjjünk, hogy mi lehet a baja. Ha sosem próbáljuk megfigyelni, hogy mitõl sír a baba, akkor pont az az amerikai módszer, ami ellen annyira tiltakoztok: elõször cselekedni, aztán gondolkodni... Mindenki felnõ, akárhogy nevelik, és a nagyanyáinknak és anyáinknak nem kellett könyv, de annyi tanácsot kaptak, hogy meg is bolondultak tõle... És lehet, hogy könyv nélkül neveltek, de kérdés, hogy milyen felnõttekké váltak azok, akiket felneveltek...
Hát nem tudom...szerintem nem csak attól fáj a hasa, hogy nincs ideje megemészteni az anyatejet. Ha még lenne a hasában akkor nem lenne éhes, nem? Egyébként unokatesóm kiváratta vele a három órát hiába sírt, de ugyanúgy hasfájós maradt...
Na de látod itt is a rendszer segített...az elõttem szóló esetébõl okulva..nekem is ezért nem tettszik az igény szerinti szopiás, mert nem hagyod pihenni a pociját és ezért fájósodik be.
Szerintem abból a szempontból kár ezen a könyvön vitatkozni, hogy minden baba más és más. Van akinél hamar beáll egy rendszer, a baba pl. nem hasfájós és hasonlók és eleve nyugodt természetû. Annak biztos nagyon jól bejön ez a könyv. vannak viszont babák akik érzékenyebbek, eleve több velül a gond, náluk valószinûleg nehezebben, vagy nem fog mûködni.Én úgy vélem, hogyha valaki el is olvassa és aszerint próbálja nevelni szoktatni a babáját, és látja, hogy az istennek nem akar mûködni a dolog, akkor ne akarjon mereven ragaszkodni hozzá, hanem csinálja úgy, hogy a babának jó legyen. Ha valami nyûgje van biztos, hogy hiába hagyod sírni nem fog elhallgatni, vagy esetleg arra jön rá minek üvöltsön, úgysem figyel rá senki.
szia!Az elõzõ válaszadónak!Mi van olyankor ha a babának annyira fáj a pocija, hogy nem segít semmi(szirupokra gondolok)Akkor az anyukák 90% fogja a babát és probál enyíteni a fájdalmán és megnyugtatja.Ekkor borul fel a könyves rendszer.Ha nagyobbak lesznek a gyerekek nem fogunk tudni tapasztalatból segíteni neki mert a könyvet fogjuk keresni, hogy mi a teendõ.Probáljunk már mi magunk megbírkózni a neveléssel.A nagyszüleink sem szakkönyvekbõl nevelték a szüleinket még is sikerült nekik!
Teljesen egyetertek az elottem szoloval.En imadtam a konyvet sokat segitett persze vannak dolgok amit nem lehert konyvbol csinalni de segit kialakitani a napirendet hogy te es a babad nyugodtak boldogok legyetek. 5hos baba anyukaja
Nekem is csak a fürdetés és az utána következõ etetés idõpontja az, ami viszonylag fix. Kb. fél 9 a fürcsi nálunk. 7 hetes kislány anyukája.
A kérdező hozzászólása: nagyon aranyosak vagytok, jo hogy letezik ez a honlap, mert igaz neha vannak olyan kerdesek es valaszok hogy ki tudnek futni a vilagbol, de nagyon sok hasznos tanacsot es batoritast is kap egy anyuka es ez nagyon jo es foleg, hogy nem o az egyeduli az adott gondjaval. koszi szepen a valaszokat. egyebkent nem erdekelnek ilyen sztaranyukak, de multkor valamelyik ujsagban vagy 15 mediabol ismert anyuka (mert mostansag ugyebar sok a baba a terhes anyuka, ez ilyen babybumm ev:o)) csak arrol irt mennyit segitett nekik a Suttogo. hat kivancsisagbol megevttem, mit tudhat az a konyv, felehez ertem, de annyira rossz erzes lett urra rajtam, hogy en majdhogynem mindnet szivem szerint csinalok- csak a furdetes idopontjat tartom be, de az ugy van hogy 20.00 es 21.00 kozott, attol fugg mikor eszik utoljara-nem esz szerint etetem, ittaom, stb. de nem ez lenne a normalis. szerintem ez.
Elnézést elírtam sztárok.
A kérdező hozzászólása: igen, lehet igazad van. csak az ugy letor, ha hallom, az en kisbabam sosem sir, csak alszik, nyugodt, 1x kell felkelni, nagyon jo gyerek...stb......az enyem hiperaktiv, most is mar fel 8tol fent van, igaz most mar lassan bealszik. de kakigorcsei vannak(szerintem van mindne kisbabanak) itt-ott felsir ( mint minden kisbaba), tussog csuklik nathaja is lett egy keves, de szerintem ez normalis, szokja a pocakon kivuli eletet....lassan de szokja, es nem orara pontosan ebred, nem mindig eszik ugyanannyit, de ez ne legyen mar baj. o nem gep, ami mindig ugyanugy mukodik. szerintem. csak fel kellene vallani azt is, igen, sir a babam, ejjelezek is, stb. nem?
A kérdező hozzászólása: nagyon aranyosak vagytok, csak azt nem ertem a sok "hazai sztar" miert dicseri agyon a konyvet? mikozben szerintem lehetetlen ugy csinalni mindnet ahogy mi akarjuk. a baba a szuksegleteit nem tudja befolyasolni, igy szerintem kataonas napirendet nem is lehet kialakitani. nekem az elso baba, minden rezduleset lesem, mert aggodom erte, kesobb bizti lazabb leszek, de most olyan pindurka, es annyira feltem, nem birnam hagyni sirni.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek a velemenyevel egyetertek. en a konyvet kivancsisagbol vettem meg. akkor epp ket hetes volt a kialanyom. a napirend: eves, alvas, itt-ott egy kis ebrenlet.olyan haromhetesen kezdodtek a "problemak", mar nem csak evesbol es alvasbol allt a napja. egyre tobbet volt fent. mindig maskor, mindig mas idomennyiseget. es bizony elkezdett mar sirdogalni is, kimutatni az akaratat, a hangjat, es kezdtek olyan pillanatok lenni, amivel nem tudtam mit kezdeni. bizony nem nyugodott meg 5 perc alatt, kellett mondjuk egy fel ora egy ora... es bizony az elejen jott a ketsegbeeses. hogy bizonyara valamit rosszul csinalok, nem ugyanolyan mindne nap. hol 6kor kelt, hol nyolckor, hol 2 orat alszik, hol 4et.hol sir hol nem, hol faj a hasija hol nem. az elso sirasai megijesztettek, elbizonytalanitottak. es mit csinaljon ilyenkor egy anyuka, felveszem , megnyugtatom, hogy erezze nincs egyedul. nem itelem el 100%ban a suttogot, de pl. vannak benne olyanok, hogy ha minden sirasnal felveszem, raszokik. ok, ez igaz is, de ha keservesen sir, es csak ez nyugtatja meg, akkor mit tegyen egy anya???nem akarok rossz szulo lenni, figyelem mit csinal, mire hogy reagal, nem tudom vele meg betartatni a napirendet, talan az ebredes es a lefekves meg a furdes idopontja fix, de hogy napkozben mikor egyen, mikor legyen fent, egyszeruen nem megy, mivel hol tobbet eszik hol kevesebbet. nem lehet ill. en nem tudom betartani.mindne gyerek mas, es mindengyik igenyli a torodest, hogy felvegyek, ringassak, melyik baba nem szereti? na ebbol nem is tudom mit akartam kihozni, de a lenyeg: hogy a 4É nem minden esetben mukodik, a torodes, turelem es kovetkezetesseg fontos, de a baba nem gep, nem lehet beprogramozni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért alszik többet a 2, 5 hónapos babám?

Az mitől van, hogy napközben többet alszik, mint szokott? Az éjszakát már jópár hete átalussza (20-21től reggel 6ig). Napközben 3 óránként eszik, így kéri. Ebből a 3órából vagy másfelet alszik és másfelet ébren van, vagy 1órát alszik, 2őt ébren van. Mostanában viszont nem 1 órákat alszik, hanem 2-3-4et. Most is már 2,5 órája alszik. Nem problémázok ezen, had pihenjen, had aludjon, csak érdekelne, hogy mitől van ez? Jobban elfárad? Mikor ébren van beszélgetünk, mutogatom neki a játékokat, sétálunk, tuti hogy nagyon lefárad agyilag, dehát ez eddig is így volt, mikor kevesebbet aludt. Vagy növekedési ugrás? Vagy front? Vagy mi? Köszönöm.

3

Akinél megindult a koraszülés, hanyadik hétben jártatok? (Hogy) sikerült leállítani? Ha igen, hány hétig hordtad még?

8

5 hónapos kislányom ha leteszem játszani, nyomban elkezd "hisztizni". Miért lehet ez?

1

Milyenek a Rák babák?

akinek már kicsit nagyobb a gyermeke-mik a tapasztalatok?milyen tulajdonságok,személyiségjegyek mutatkoznak meg?

1

Nálunk viszonylag "későn" 2hónapos kor körül kezdődött a hasfájás, az infacol csak nagyobb sírást, görcsöket okozott. Mivel tudnék segíteni ennek a csöpp lánynak?

Egyértelmű hogy a szelek bántják,feszítik a pociját,mert őrült tempóban húzkodja fel a lábait,olyankor a cici sem segít,még jobban sír tőle.Hála istennek nem több órás sírások ezek,csak míg meg nem könnyebbül.Korábcn valahogy jobban viselte,most sír és fel is ébreszti a puki.Próbáltuk az infacolt,de csak rosszabb volt.Hasra teszem olyankor,körzök a kis lábaival,hasát is próbálom masszírozgatni,illetve a végbél környékét popsikrémmel,vagy büfiztetni próbálom stb..úgy sajnálom szegénykémet ahogy kínlódik.Mivel tudnék mfg regítenhg neki,tudtojm ajánlani valamit?Most a Colief cseppeken gondolkodom.Ismeritek,bevált?Vagy valamilyen homeós dolog?

10

Mikortól altatjuk párnán a gyermeket és gyerekágyon?

eddig sima matracon kiságyban hálózsákban alszik.18hós

3

Van értelme plus betétet rakni a pelenkába éjszakára?

Kisfiam 7 hónapos. Eddig az Aldis pelus jó volt éjszakára, mostmár az sem jó. A Pampers még rosszabb, reggelre 10 óra alvás után tiszta pisi az egész hasa.
Az jó megoldás ha veszek betétet és belerakom a pelusba éjszakára?

6

Szerintetek melyik néven anyakönyveztessük a lányokat? Salamon Rozi, vagy Salamon Rozina.

7

2 hetes babám nyelve az anyatejtől lehet fehér lepedékes?

7

Valaki használta a bioptron lámpát a babája tűzfoltjára?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!