Találatok a következő kifejezésre: Rossz anya A baba (6 db)

Baj, ha nem beszélek sokat a babához? 21 hetes vagyok, még nem érzem azt, hogy beszélnem kellene neki. Rossz anya leszek? Első baba.

Legjobb válasz: Én 27 hetedik hétben vagyok. Ugyanígy vagyok, mint te. És nagyon szeretem õt. Nem hiszem, hogy ezen múlna a jó anya-rossz anya dolog. Én is megõrülök, mikor az anyósom kérdezgeti, hogy mit, mennyit és hogyan beszélek hozzá. Mindig mondom, hogy én magamba (magunkba) beszélgetek vele. Biztos jó anya leszel te is, én is. Gondolom, mindig úgy cselekedsz, táplálkozol, ami neki a legjobb.

Én 27 hetedik hétben vagyok. Ugyanígy vagyok, mint te. És nagyon szeretem õt. Nem hiszem, hogy ezen múlna a jó anya-rossz anya dolog. Én is megõrülök, mikor az anyósom kérdezgeti, hogy mit, mennyit és hogyan beszélek hozzá. Mindig mondom, hogy én magamba (magunkba) beszélgetek vele. Biztos jó anya leszel te is, én is. Gondolom, mindig úgy cselekedsz, táplálkozol, ami neki a legjobb.
Szia!Nem leszel rossz anya!Minden kismamának meg kell barátkozni a gondollattal, hogy babát vár híszen nagy változáson megy-mész keresztûl.Majd eljõn ez a pillanat is mikor beszélni fogol vele , gondolkodni fogol a neveken, milyen ruhácskát vegyél neki ez mind-mind jó érzéssel fog eltelni.Sok sikert!
bocs, "már én is rajta"
Szia.Én 20 hetes vagyok, és én sem beszélek hozzá.Egyszerûen nem tudok mit mondani.Többször gondolkodtam már is rajta, hogy ez baj-e, de szerintem nem ezen múlik, hogy vki jó vagy rossz anya lesz.Nálunk is az elsõ baba.
Szia! Attól, hogy nem beszélgetsz még a babával még nem leszel rossz anya!Én most 31 hetes vagyok és csak akkor kezdtem el vele beszélgetni, mikor elkezdett mocorogni! Az kb: a 23 hét körül volt! Nyugi! Ettõl még jó anya leszel! Boldog baba várást!:)
A kérdező hozzászólása: Persze, nagyon vigyázok, imádom, nagyon szeretjük õt, és alig várjuk már, hogy megszülessen!
Ha megszületik a baba akkor majd beszélsz hozzá eleget.3 gyerekem van nem beszéltem egyikhez se (de mégi , a vége felé hogy ne nyomjon annyira mert fáj! :) ) .Énekelgetni szoktam de inkább saját magam miatt.viszont zenét sokat hallgattam , meg sétáltam meg minden. Szép babavárást! Anyósod meg szüljön magának ha akar , aztán ahhoz annyit beszélhet amennyit akar...(nem bírom az okoskodó tanácsokat, mindig szidott anyám , hogy szerinte nem jól csinálom ezt vagy azt, aztán olvasott valami cikket ahol azt írták amit én csináltam addig is , akkor meg jött hogy õ milyen felvilágosult ......)
majd a vége fele, biztos lesz egy-két dolog amit megbeszélsz vele :D én legalábbis így vagyok. én se nagyon beszéltem hozzá, most vagyok 37hetes egyre több mondanivalóm van a számára. boldog babavárást

Babám 9, 5 hónapos és úgy néz ki, hogy a mászás kimarad nála. Miért próbálnak meg mindenáron rábeszélni arra az anyukák, hogy vigyem el tornára? Rossz anya vagyok, hogy úgy érzem, hogy ezzel a tornával a baba mozgásfejlődésébe durván beleavatkoznak?

Gyerekorvosunk szerint felesleges nála ez a torna

Legjobb válasz: Mostanában divat mindenféle tornára,készségfejlesztésre vinni a gyereket.Minden gyerek másként fejlõdik,ha lenne valamilyen baja a babódnak,az orvos mondaná.Az én kisebbik lányom még 6-7 hónaposan sem volt hajladnó fekvésbõl felülni.Elõször felállt,lecsüccsent a popsijára és addig ült,míg megnem unta.Késõbb õ lett a legvirgoncabb a 3 közül.Egyébként én sem tartom jónak,ha egy egészséges gyerek fejlõdésébe beleavatkoznak mesterségesen.

Mostanában divat mindenféle tornára, készségfejlesztésre vinni a gyereket.Minden gyerek másként fejlõdik, ha lenne valamilyen baja a babódnak, az orvos mondaná.Az én kisebbik lányom még 6-7 hónaposan sem volt hajladnó fekvésbõl felülni.Elõször felállt, lecsüccsent a popsijára és addig ült, míg megnem unta.Késõbb õ lett a legvirgoncabb a 3 közül.Egyébként én sem tartom jónak, ha egy egészséges gyerek fejlõdésébe beleavatkoznak mesterségesen.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: én sem másztam egy percet sem, mégis 2 diplomám van és hobbim az olvasás...na ezért nem hiszek ezekben :-) Köszi neked is!
Valószínûleg a Dévény-tornára gondolnak az anyukák. Ha a gyerekorvos mindent rendben talál és te ezt elfogadod és nem izgulod magad halálra, hogy nem mászik - hozzáteszem, még simán benne van az idõben, hogy másszon - akkor ne vidd sehova. És ettõl nem leszel rossz anya, csak kevésbé parázol, mint itt nagyon sokan - néha én is...:)
Én sem másztam.Diszkalkúliás vagyok.És egyetemi diplomám van. Bizonyított az összefüggés a mozgásfázisok kimaradása és néhány tanulási probléma és zavar kialakulása között. Persze jobb lenne, ha nem lenne velem ez a gond, de nem vagyok fogyatékos.Ne vidd a gyereket tornára, ha nem érzed szükségét, de ne bagatellizáld a dolgokat.Attól, hogy valamirõl nem veszünk tudomást, még létezhet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Olyan jó azt olvasni, hogy nem mindenkinek "szuper" gyereke van, van, aki normális tempóban fejlõdik :-) Boldog babázást mindenkinek!!!
Utolsó vagyok. Azt elfelejtettem írni, hogy olvatam, hogy nem minden "nem mászó" gyerekbõl lesz diszlexiás, csak a diszlexiások általában nem másztak. Szóval ez egy baromság!
Szia! Nekem a védõnõ mondta, hogy nem szabad, hogy kimaradjon a mászás (diszlexia miatt), vigyem el a Dévény tornára. Anyukáktól hallottam, hogy tényleg nagyon jó a torna, de a baba végigsírja az egészet. Én úgy gondoltam, hogy nem volt oxigén hiányos, gy.orvos szerint semmi baja, akkor nem kínzom. 9 hósan felállt a babóm, 10 hósan kapaszkodva lépegetett, és 11 hósan elkezdett mászni, egyik napról a másikra. 13 hósan önállóan ment. Nincs semmirõl lemaradva a babód!
Kislányom mindjárt 9 hónapos, de sem kúszni, sem mászni nem hajlandó, pedig vékonyka. Helyette ül, áll. Felülni már hasizomból is tud, ha segítek lent tartani a lábait (magától még emeli azt is, mint egy kis hátára fordított bogár). Védõnõ szerint nincs semmi baj, amúgy sincs elkésve, meg "fogadja el, hogy vannak olyan gyerekek, akik elõbb állni, menni tanulnak meg". Szóval majd 2 hónap múlva elkezdek aggódni, ha nem mászik. Addig nem idegesítem magam. Te se tedd! Õk vmi másban jobbak, amiben esetleg másik baba gyengébb.
Ha a gyerekorvos szerint minden rendben, akkor szerintem sem szükséges sehova vinned. Az én kislányom mindenben ilyen ráérõs volt. Õ is csak 10, 5 hónapos korában kezdett mászni, tanult meg felülni és ezekre rá pár nappal a szekrény mellett felállt. Most egy éves és még nem jár önállóan. Mászik és a szekrény mellett oldalazva halad csak. Lehet, hogy nálatok sem marad ki a mászás, csak késõbbre tolódik, mint nálunk. Ne siettesd! Hagyd, hogy a maga tempójában fejlõdjön! Ja, és ne hallgass az anyukákra. Én is találkoztam "szuper" gyerekek anyukáival. Mindig mondták, hogy az õ babájuk már ezt és azt csinálja... stb. Az elején és is kicsit pánikoltam, hogy az enyém miért nem tudja még ezeket, de rájöttem, minden gyerek más és más. Az enyém meg másban sokkal jobb és fejlettebb az övéiknél. Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a pozitív hozzászólásodat! Nagyon jól esett, hogy nem dorgálást kaptam azért, ami a szívemet nyomta és elmondtam!
Még mindig utolsó vagyok.Nem az a baj, ha a baba késõbb csinál dolgokat, mint a kortársai, hanem, ha nem csinálja.Tehát, ha kimarad valami. Ha mégis megpróbálod mászatni nem avatkozol be durván a mozgásfejlõdésébe, hanem megkíméled õt egy csomó késõbbi nehézségtõl. Az, hogy szükséges-e valami, az a szakemberre tartozik, nem néhány laikus anyukára.Én mint érintett írok. Ja, és a körzeti orvos ez esetben nem szakember.Mutasd meg egy konduktornak.

Ha tegyük fel az anya rosszul van, akkor a baba is a pocakban?

ilyenekre gondolok pl anyuka elájul, vagy gyenge mert mondjuk nem evett, meg stb attól a baba még jól érzi magát odabent?

Legjobb válasz: Attól függ, mi a rosszullét oka.

Attól függ, mi a rosszullét oka.
Elájulni súlyos hipoglikémia miatt a babának sem tesz jót. Elájulni alacsony vérnyomás miatt szintén, mert a placentán át nem megfelelõ az áramlás. Ha anyuka simán nyomott hangulatban van, az nincs hatással a babára, de ha fizikai problémái vannak, akkor természetesen igen, mert egy rendszerben élnek õk ketten.
A kérdező hozzászólása: igen, fizikai :( e nem evés, éhségérzettõl levõ ájulás határi roszzulét de ügyelek, hogy vitaminokkal bombázzam magam, meg egyek rendesen, szóval készleteim a gyereknek vannak, híztam is, szóval azokat felélheti, amikor nem táplálkozom épp kegyetlen az evés számomra (de nem vagyok anorex, meg ilyen beteg) hanem mondhatni semmi nem ízlik, kényszerbõl eszek és néha már elhagyom magam, hogy a fene sem nyitja ki a hûtõt, szóval ez a mindennapos harc kikészít.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ha valaki nem eszik, leesik a vércukorszintje, és ezért szédülhet, leeshet a vérnyomása, és ettõl el is ájulhat. magában az is veszélyes, ha az anyuka úgy ájul el, hogy összecsuklik, mert egy rossz esés bizony következményekkel járhat. én volt, hogy egész napos csavargás közben nagyon keveset ettem, de nem lett baj. amúgy ebbõl nem csináltam rendszert, és azért én mindig vittem folyadékot magammal, hogy folyadékot mindig is igyak. azért én azt gondolom, hogy egyszer egyszer egy kis koplalás (nem diéta, hanem valamiért kimaradó étkezés) nem fog ártani a babának, de azért 12 óránál hosszabb ideig szerintem várandósan tilos koplalni, és ha még szédül is az ember, na az már aztán tényleg durva, akkor enni kell. én ilyen esetre azért javasolnám, hogy egy banán legyen mindig ott tartalékban az embernél. a vércukorszint szerintem megegyezik anya, baba esetén, nem véletlen van terhelés, ráadásul az se véletlen, hogy ha az anyuka kis csokit eszik, akkor a baba virgonckodik (ultrahangnál is érdemes kipróbálni) :) szóval azért nem rosszul van, de nagyon helytelen ha a kismama nem eszik megfelelõen, elegendõen.
attol hogy te vitaminokkal bombazod magad meg a gyereknek nem tesz jot.nem is ertem hogy gondolod.enned kell a kicsi es a sajat magad erdekeben.amugy hogy erezhetne a baba jol magat a pocakban ha az anyukaja rosszul van???o mindent erez.erzi a hangulatingadozasodat az ehsegedet mindent.a picinek szuksege van normalis tapanyagokra is.
Sajnos van , hogy nekem sem esik jól semmi kaja , vagy éppen az kellene , ami nincs. De valamit mindig eszek , mert gyakran leesik a cukrom, ha üres a gyomrom.
A babára lehet veszélyes, a nagy adag hormon miatt.
14 hetesen vettük észre h terhes vagyok...addig szedtem a fogamzás gátlót. tökéletes egészséges kislányom született.

Rossz anya leszek, ha nem velünk alszik majd a baba?

Külön szobácskája van, ami olyan pici, hogy mi nem férünk már el benne, ? sem a miénkben. A két szoba egymástól 3 méterre van, vettünk légzésfigyel?t és bébi?rt, az ajtó is nyitva lesz, csak zavarnak a bántó megjegyzések, hogy a picinek mellettünk van a helye. Érdemes inkább sz?kölködnünk egy pici szobában hárman?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem, ne hallgass másokra, gyereknevelésben mindenki nagy tanácsadó. Úgy csináld, ahogy gondolod, illetve gondoljátok. Nálunk a kicsi két okból aludt velünk: az egyik, hogy szopihoz ne kelljen folyton felkelnem (elég kényelmes vagyok, s télen éjszaka a lakás is hideg, így csak átemeltem hozzám). A másik ok, mert a kicsi hasonalvó, ezért jobbnak láttuk, ha még egy kicsit a mi szobánkban, de saját ágyban alszik. Egyébként mióta egyedül alszik, jobban alszik, nem ébred fel, ha a férjem korán kel. Szerintem, mi zavartuk öt, a légzésünkkel, esetleges megfázásokkal stb. Ismerek több családot is, ahol a gyerekek elejétöl fogva saját szobában alszanak. Kisebb korukban hamarabb megszokják a helyüket, mint késöbb.

Nálunk is a kislányom külön alszik, a mi szobánkból nyílik az övé, és van légzésfigyelõ is, de az elsõ perctõl kezdve külön alszik.A kislányom így is felébred, ha apa reggel kel dolgozni, hát még ha a mi szobánkban lenne.Egyáltalán nem vagy rossz anya!
Dehogy leszel rossz anya. Az én lányom kezdetektõl külön szobába van, 3 hónapig én aludtam ott vele, azóta egyedül szunyál. Én nem zavarom õt a mocorgássomal és nem ébredek föl minden nyikkanásra. Nekünk bevált.
Szia! Szerintem, ne hallgass másokra, gyereknevelésben mindenki nagy tanácsadó. Úgy csináld, ahogy gondolod, illetve gondoljátok. Nálunk a kicsi két okból aludt velünk: az egyik, hogy szopihoz ne kelljen folyton felkelnem (elég kényelmes vagyok, s télen éjszaka a lakás is hideg, így csak átemeltem hozzám). A másik ok, mert a kicsi hasonalvó, ezért jobbnak láttuk, ha még egy kicsit a mi szobánkban, de saját ágyban alszik. Egyébként mióta egyedül alszik, jobban alszik, nem ébred fel, ha a férjem korán kel. Szerintem, mi zavartuk öt, a légzésünkkel, esetleges megfázásokkal stb. Ismerek több családot is, ahol a gyerekek elejétöl fogva saját szobában alszanak. Kisebb korukban hamarabb megszokják a helyüket, mint késöbb.
Csak csatlakozni tudok. Én is külön szobába tettem volna, ha lett volna. De a saját bölcsõjében aludt a mi ágyunk lábánál, sosem vettem megam mellé. 5 hósan lett kész a szobája, azóta ott van, szereti és én is azt tapasztalom, hogy õ is jobban alszik, én is. Légzésfigyelõnk van, hallani meg meghallom, ha baja van, mert a szoba és az ajtó is szomszédos egymással. Csak magadra hallgass , a te babád, te döntöd el, mit teszel vele, te fogsz vele élni még huszonpárévig:-)
Én is így csinálom. A picinek a saját ágyában a helye, amint erre mód van. A tiéd pedig a férjed mellett. Ne törõdj a bántó megjegyzésekkel, mindenki úgy csinálja, ahogyan a legjobbnak tartja. Hosszú távon szerintem ez lesz a legjobb. Másnak lehet, hogy más a véleménye, de engem az nem érdekel. Én sem szólok bele más dolgába.
Egyáltalán nem. Én nem vagyok híve a baba magunk közti altatásának, nekünk a kiságyban alszik. A szülõknek egymással is törõdniük kell és elég nehéz, ha van ott még valaki.:) Igaz velünk egy szobában, de csak azért, mert per pill nem tudjuk hova tenni. 6 hós kicsi fiú anyukája
Szia! Szerintem egyáltalán nem leszel rossz anya. Ne hallgass senkire, csak az anyai ösztöneidre, megérzéseidre és tégy mindent úgy, ahogy jónak érzed és látni fogod a babádon is, hogy neki mi a jó. A ti életetek, ebbe születik bele a babád, az lesz neki a természetes amihez szoktatod! Mi egy szobában aludtunk a kisfiammal, bébiõrünk azért volt, ha a földszinten voltunk, õ meg fent aludt. 7 hóapos volt, amikor külön költöztettük a szobájába, mert úgy vettem észre zavarja a mi neszelésünk, sûrûbben felébredt. Nehéz volt lelkileg, persze õ simán vette ezt az "akadályt", sokkal nyugodtabban alszik azóta, bébiõrön pedig rögtön hallom, ha hív :) . Számunkra ez így volt a jó. Vannak akiknek meg az a természetes, ha maguk mellett altatják a picijüket. Te úgy tedd, ahogy jónak érzed. Jó babázást!
Szia! Ha Te ettõl rossz anya leszel, akkor én mis rossz anya vagyok. Az én kisfiam az elsõ naptól a saját ágyikójában alszik, a saját szobájában. Pedig nálunk lenne hely a mi szobánkban is. Azért a babaszobába betettünk egy nyitható kanapét, hogy bármi van ott lehessek vele. Ha éjjel felébred, szopi után mindig ott maradok vele, de mindenki a saját külön ágyában. Ez is csak kényelem szempontjából van így, hogy apa ne ébredjen fel amikor visszamászok a szobába.
Az én kisfiam is külön szobában alszik már az elsõ naptól kezdve, pedig nekünk se légzésfigyelõnk se bébiõrünk nincs, sõt most már az ajtót is becsukjuk, mert minden zajra felriad.Mi két szobás lakásban lakunk, mi elfértünk volna egy szobában, de nem akartuk, hogy késõbb gond legyen ebbõl, így õ is nyugodtabban pihen meg mi is.Amúgy minden rezzenését hallom még így is. 4.5hós baba anyuja
Az elsõ naptól külön alszik egy szobában. Nem volt légzésfigyelõnk. bébiõrünk volt, de sokszor elõbb meghallottam, mint ahogy jelzett, így már nem is használjuk. Szerintem sokal jobban és nyugodtabban fog aludni a pici. ETTÕL NEM LESZEL ROSSZ ANYUKA!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottátok a véleményetek. Kicsit megnyugodtam, hogy nem vagyok "egyedi" eset.Minden jót nektek és babáitoknak!

Rossz anya vagyok? A baba napirend kialakitasaban tenyleg segit a suttogo?

Elkezdtem olvasni a Suttogot, a 4É fontossagarol. Nekem pl. szopi utan legtobbszor bealszik a baba, nincs minden etetes utan fent. naponta 2 x 3 orat van fent, de az a 3 ora egyszerre van delelott es keso delutan. Nem tudom, ti anyukak, hogy vagytok vele, en megvettem a konyvet, mivel annyi jot hallottam rola, de ahogy olvastam, nemhogy megnyugodtam volna, inkabb bepanikoltam.....meghogy ha sir este a baba, ehes, nem raszoktatni, nem ringatni??? de akkor hogyan nyugtassam meg? felveszem egyszer, es felni kell hogy raszokik? de akkor hagyjam sirni??? annyi fura dolog van benne. a szigoru napirend...nem pedig arra torekedni, hogy akkor egyen a baba, amikor o akar...de hat ha picike (enyem ma 3 hetes) o meg nem tudja iranyitani magat, en sem ot, sir akkor ha ehes, neha 2 orankent neha 3 orankent....ha arra torekszem, hogy megnyugodjon vagy hogy neki jo legyen, nem pedig arra, hogy en gyozzek fellette, az legyen akkor amit en akarok, akkor mar rosszul csinalom???

Legjobb válasz: Szia!Te magad alakísd ki a napirendet meg kell figyelned ,hogy mi a jó a babádnak.Ha babád úgy akarja ringasd,énekelj neki megnyúkszik tõle.Ahogy õ akar enni úgy etesd ne a könyv szerint.A suttogó könyvrõl vannak vélemények valamék oldalt olvasd el mi a véleményük az anyukáknak,lehet,hogy segít!Sok sikert!

Persze te felvállalod, mert "az egyszerû pórnéphez" tartozol, de nehogy már õk ne legyenek tökéletesek a tökéletes gyerekükkel. Kakild le amit mondanak és inkább pl. azokra hallgass akik a környezetetben vannak illetve akik itt épkézláb tanácsokat adnak. És légy boldog a valódi hús-vér, nem gép babáddal! Hiszen biztos mindent jól csinálsz!
Szia!Te magad alakísd ki a napirendet meg kell figyelned , hogy mi a jó a babádnak.Ha babád úgy akarja ringasd, énekelj neki megnyúkszik tõle.Ahogy õ akar enni úgy etesd ne a könyv szerint.A suttogó könyvrõl vannak vélemények valamék oldalt olvasd el mi a véleményük az anyukáknak, lehet, hogy segít!Sok sikert!
Szia!A szárok azért dícsérik a könyvet mert csak olvassák és a bébiszitterek nevelik fel heyettük a gyereket.A többsége a sztároknak már (2-3hónapos a baba)Visszamennek a médiába dolgozni.
Egyáltalán nem csinálod rosszul! Mindig úgy tegyél, ahogy az anyai ösztöneid súgják. Ha éhes a pici, természetes, hogy megeteted, nem hagyod sírni (persze, ha épp benne vagy valamiben egy 10 perc nem probléma). Mi is megfogadtuk, hogy nem kapjuk föl mindenért. Próbáljuk tartani (persze amikor úgy látszik, nincs különösebb baja), de ha belelovallja magát, akkor nem tudod nem fölvenni. Persze amikor a karodban megnyugszik, akkor tudod, hogy "csak" a közelségedre vágyott, nem volt egyéb baja, de akkor is ki kell elégíteni a szükségletét. Én így nevelem a babám. Bízom abban, hogy ha nagyobb lesz és elkezd érdeklõdni tárgyak iránt, meg kúszni, késõbb menni, akkor nemhogy az ölembe vágyik, hanem alig lesz idõ, amikor dajkálni tudom, mert annyira érdekelni fogja minden új dolog. Én így gondolom. 7 hetes kislány anyukája.
Nem biztos, hogy a sztároknak is bejön ám, lehet, hogy csak kérkednek a nagyvilágnak, hogy õk milyen tuti szülõk és mennyire "okos és jólnevelt" babájuk van és csinálja utánnuk aki bírja. DE az is lehet, hogy abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a gyerekük pont azt a napirendet követné magától is. Én már semmit nem hiszek el jóformán amit a sztárok mondanak.
Rakd el a könyvet egy nem látható helyre. Csak azért mondom, hogy ne dobd ki, mert fizettél érte. Nem vagy rossz anya! Én ajándékba kaptam, a nagylányom születésekor. Mindent megtettem, amit tilt, és van egy szeretõ, ragaszkodó 4, 5 éves lányom. nem lett elkapatva, legalábbis nem e téren, és nem lóg rajtam. Napirendje sosem volt igazán, de az oviban az is van. Most lesz 3 hónapos a kisebbik lányom, aki szöges ellentéte a nagynak. De ugyanúgy, az Õ igényit követem, nem egy katonai rendszert.
Én sem hiszem, hogy a katonás napirendet kell erõltetni a babánál. Egyébként meg mi is eszünk, ha éhesek vagyunk, nem? Szegény baba csak azt érezné, hogy éhes, de senki nem ad neki enni. Ez olyan cserbenhagyásnak tûnik nekem. Inkább ringatja és megnyugtatja az ember, minthogy hallgassam, hogy sír, és tudom, hogy szüksége van rám. Biztos nem bírnám cérnával sokáig. És bár nem olvastam a könyvet, de nagyon sok rosszat hallottam róla. Az nem árthat, hogy elolvastad a könyvet, de jól dugd el és bánj úgy a babáddal szerintem ahogy az ösztönöd diktálja, és ha valamit nem tudsz, vagy tanácstalan vagy még mindig kérdezhetsz.
Dobd ki aq könyvet! Ezek csak arra jók, hogy az amúgy is bizonytalan elsõbabás anyukákat még jobban stresszeljék. Tudok ennél hasznosabb könyveket. Olyanokat amik nem mondják meg mit tegyél, és hogyan úgy segítenek. Nyugodj meg és csináljatok mindent úgy ahogy neked és a babádnak a legjobb. Ha sír nyugtasd meg. Néha elég ha megsimogatod:) )) Jó babázást!
úgy bírom, mikor szándékosan félremagyaráznak...a megfigyelés hasznos. De szerintem ezt épeszû ember könyv nélkül is tudja. Az olyan könyveket nem bírom, amik esküsznek egy konkrét módszerre és szerintük aki nem eszerint nevel az rossz, annak a gyereke "hát nem tudom, milyen felnõtt" lesz. Miért lenne rossz ember abból, akinek a szülei igyekeznek a legtöbb szeretettel körülvenni, de következetesen, és nem hallgatnak vakon akárkik szavára, akik ebbõl akarnak meggazdagodni?!
Sziasztok!Nem csak attól fájhat a baba pocija hogy nem tudja megemészteni az tejcsit.Ha a baba nem sírós nagyon jó alvó, eszik-alszik akkor persze rá van fogva a könyvre, hogy milyen jó tanácsok vannak benne!Aki ezt a könyvet lelkesiti annak adnék egy olyan babát aki állandóan sír meg nyugtalan probálja már meg rendszerbe építeni a napírendet.Mert azt tapasztalóm, hogy csak azoknak vált be a könyv akiknek semmi probléma nincs a gyerekkel!!!
En nem olvastam a konyvet es nem is fogom.Eleg durvanak hangzik.Szerintem minden babanak van ilyen es olyan napja is.Altalaban ejjel 1szer kell kelni nekem is.Na de elotte el kell am altatnom, Ami nem mindig konnyu.Szoval valami biztos nehezebb mindenkinek.De en nem hagyom sirni.Nem o kerte hogy megszulethessen, en akartam ot!Es most hogy o engem akar, en hagyjam magara sirni az agyban?Ugyan!Nalam mas a szeretet.Persze neha igen faraszto.De majd nonek, valtoznak.Akkor meg majd azt kivanjuk bar lennenek meg egyszer olyan picik!;-))
mostanra túl sok lett aválasz. De legutobbi kommentedhez had szóljak pár jó szót. Sajnos az anyák már csak ilyenek hasonlítgatnak olyanná tszik ezt az egészet mint egy nagy életverseny aki nem sír nyuogdt az jó aki nek az rossz. De nem lehet a gyerkekete így összehasonlítani. Majd ha lesz második ( kívánom legyen én most pont azt élvezem) látni fogod mekkora a különbség két testvérközt. S milyen jó , hgoy így van. Én anno attól tudtam kifutni a világból mikor anyuka a játszó téren leült mellém megkérdezte hány hónapos a fiam. mondta 18 és ugye szobatiszta, mert az övé már 1 évesen az volt. mondtam nem és nem is érdekel, hogy nem az majd mire ovis lesz az lesz. Ráér. Na azt a lenézést amit kaptam. Én voltam a hülye mert hagyom a saját ütemében fejlõdni. Hallgass a szívedre az össztöneidre és légy nagyon boldog anyuka!!!!
A kérdező hozzászólása: koszonom :o))) aranyosak vagytok. egy az tuti: mindannyian a legjobbat akarjuk a babanknak!
Aki szereti és ésszerûen, következetesen, józanul próbálja a gyermekeét nevelni (mint ahogy Te is! ) nem lehet rossz anya. Az ilyen könyvek csak arra jók , hogy elbizonytalanítsák a szülõket. Nekem is megvan, én hülye megvettem (az egyetlen könyvem ilyen témában) és a terhességem végén olvastam el. Persze, nagyon könnyûnek tûnik minden, ripsz ropsz átszokik a rendszerre minden "rosszul nevelt" baba, csakhogy ez nem így megy. Amúgy ez a véleményem mások "tuti tippjeirõl" is, tudod, mikor esküszik rá ez meg az, hogy márpedig ez beválik, így KELL csinálni. Én csokorba szedtem egy csomó tippet, hogyan csitítsam le az éjszaka közepén látszólag ok nékül üvöltõ gyerekem, hogy legalább pár órát aludjunk, de semmi nem vált be, csak a saját módszerünk, amit a babánk megfigyelésével találtunk ki. Direkt nem írom le...:)
A könyv pont errõl szól, hogy figyeljük meg a babát. Nem azt mondja, hogy hagyjuk magára, sírjon csak, hanem azt mondja, hogy ha sír, akkor figyeljük meg a babát, és a környezetét néhány percben, hogy rájöjjünk, hogy mi lehet a baja. Ha sosem próbáljuk megfigyelni, hogy mitõl sír a baba, akkor pont az az amerikai módszer, ami ellen annyira tiltakoztok: elõször cselekedni, aztán gondolkodni... Mindenki felnõ, akárhogy nevelik, és a nagyanyáinknak és anyáinknak nem kellett könyv, de annyi tanácsot kaptak, hogy meg is bolondultak tõle... És lehet, hogy könyv nélkül neveltek, de kérdés, hogy milyen felnõttekké váltak azok, akiket felneveltek...
Hát nem tudom...szerintem nem csak attól fáj a hasa, hogy nincs ideje megemészteni az anyatejet. Ha még lenne a hasában akkor nem lenne éhes, nem? Egyébként unokatesóm kiváratta vele a három órát hiába sírt, de ugyanúgy hasfájós maradt...
Na de látod itt is a rendszer segített...az elõttem szóló esetébõl okulva..nekem is ezért nem tettszik az igény szerinti szopiás, mert nem hagyod pihenni a pociját és ezért fájósodik be.
Szerintem abból a szempontból kár ezen a könyvön vitatkozni, hogy minden baba más és más. Van akinél hamar beáll egy rendszer, a baba pl. nem hasfájós és hasonlók és eleve nyugodt természetû. Annak biztos nagyon jól bejön ez a könyv. vannak viszont babák akik érzékenyebbek, eleve több velül a gond, náluk valószinûleg nehezebben, vagy nem fog mûködni.Én úgy vélem, hogyha valaki el is olvassa és aszerint próbálja nevelni szoktatni a babáját, és látja, hogy az istennek nem akar mûködni a dolog, akkor ne akarjon mereven ragaszkodni hozzá, hanem csinálja úgy, hogy a babának jó legyen. Ha valami nyûgje van biztos, hogy hiába hagyod sírni nem fog elhallgatni, vagy esetleg arra jön rá minek üvöltsön, úgysem figyel rá senki.
szia!Az elõzõ válaszadónak!Mi van olyankor ha a babának annyira fáj a pocija, hogy nem segít semmi(szirupokra gondolok)Akkor az anyukák 90% fogja a babát és probál enyíteni a fájdalmán és megnyugtatja.Ekkor borul fel a könyves rendszer.Ha nagyobbak lesznek a gyerekek nem fogunk tudni tapasztalatból segíteni neki mert a könyvet fogjuk keresni, hogy mi a teendõ.Probáljunk már mi magunk megbírkózni a neveléssel.A nagyszüleink sem szakkönyvekbõl nevelték a szüleinket még is sikerült nekik!
Teljesen egyetertek az elottem szoloval.En imadtam a konyvet sokat segitett persze vannak dolgok amit nem lehert konyvbol csinalni de segit kialakitani a napirendet hogy te es a babad nyugodtak boldogok legyetek. 5hos baba anyukaja
Nekem is csak a fürdetés és az utána következõ etetés idõpontja az, ami viszonylag fix. Kb. fél 9 a fürcsi nálunk. 7 hetes kislány anyukája.
A kérdező hozzászólása: nagyon aranyosak vagytok, jo hogy letezik ez a honlap, mert igaz neha vannak olyan kerdesek es valaszok hogy ki tudnek futni a vilagbol, de nagyon sok hasznos tanacsot es batoritast is kap egy anyuka es ez nagyon jo es foleg, hogy nem o az egyeduli az adott gondjaval. koszi szepen a valaszokat. egyebkent nem erdekelnek ilyen sztaranyukak, de multkor valamelyik ujsagban vagy 15 mediabol ismert anyuka (mert mostansag ugyebar sok a baba a terhes anyuka, ez ilyen babybumm ev:o)) csak arrol irt mennyit segitett nekik a Suttogo. hat kivancsisagbol megevttem, mit tudhat az a konyv, felehez ertem, de annyira rossz erzes lett urra rajtam, hogy en majdhogynem mindnet szivem szerint csinalok- csak a furdetes idopontjat tartom be, de az ugy van hogy 20.00 es 21.00 kozott, attol fugg mikor eszik utoljara-nem esz szerint etetem, ittaom, stb. de nem ez lenne a normalis. szerintem ez.
Elnézést elírtam sztárok.
A kérdező hozzászólása: igen, lehet igazad van. csak az ugy letor, ha hallom, az en kisbabam sosem sir, csak alszik, nyugodt, 1x kell felkelni, nagyon jo gyerek...stb......az enyem hiperaktiv, most is mar fel 8tol fent van, igaz most mar lassan bealszik. de kakigorcsei vannak(szerintem van mindne kisbabanak) itt-ott felsir ( mint minden kisbaba), tussog csuklik nathaja is lett egy keves, de szerintem ez normalis, szokja a pocakon kivuli eletet....lassan de szokja, es nem orara pontosan ebred, nem mindig eszik ugyanannyit, de ez ne legyen mar baj. o nem gep, ami mindig ugyanugy mukodik. szerintem. csak fel kellene vallani azt is, igen, sir a babam, ejjelezek is, stb. nem?
A kérdező hozzászólása: nagyon aranyosak vagytok, csak azt nem ertem a sok "hazai sztar" miert dicseri agyon a konyvet? mikozben szerintem lehetetlen ugy csinalni mindnet ahogy mi akarjuk. a baba a szuksegleteit nem tudja befolyasolni, igy szerintem kataonas napirendet nem is lehet kialakitani. nekem az elso baba, minden rezduleset lesem, mert aggodom erte, kesobb bizti lazabb leszek, de most olyan pindurka, es annyira feltem, nem birnam hagyni sirni.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek a velemenyevel egyetertek. en a konyvet kivancsisagbol vettem meg. akkor epp ket hetes volt a kialanyom. a napirend: eves, alvas, itt-ott egy kis ebrenlet.olyan haromhetesen kezdodtek a "problemak", mar nem csak evesbol es alvasbol allt a napja. egyre tobbet volt fent. mindig maskor, mindig mas idomennyiseget. es bizony elkezdett mar sirdogalni is, kimutatni az akaratat, a hangjat, es kezdtek olyan pillanatok lenni, amivel nem tudtam mit kezdeni. bizony nem nyugodott meg 5 perc alatt, kellett mondjuk egy fel ora egy ora... es bizony az elejen jott a ketsegbeeses. hogy bizonyara valamit rosszul csinalok, nem ugyanolyan mindne nap. hol 6kor kelt, hol nyolckor, hol 2 orat alszik, hol 4et.hol sir hol nem, hol faj a hasija hol nem. az elso sirasai megijesztettek, elbizonytalanitottak. es mit csinaljon ilyenkor egy anyuka, felveszem , megnyugtatom, hogy erezze nincs egyedul. nem itelem el 100%ban a suttogot, de pl. vannak benne olyanok, hogy ha minden sirasnal felveszem, raszokik. ok, ez igaz is, de ha keservesen sir, es csak ez nyugtatja meg, akkor mit tegyen egy anya???nem akarok rossz szulo lenni, figyelem mit csinal, mire hogy reagal, nem tudom vele meg betartatni a napirendet, talan az ebredes es a lefekves meg a furdes idopontja fix, de hogy napkozben mikor egyen, mikor legyen fent, egyszeruen nem megy, mivel hol tobbet eszik hol kevesebbet. nem lehet ill. en nem tudom betartani.mindne gyerek mas, es mindengyik igenyli a torodest, hogy felvegyek, ringassak, melyik baba nem szereti? na ebbol nem is tudom mit akartam kihozni, de a lenyeg: hogy a 4É nem minden esetben mukodik, a torodes, turelem es kovetkezetesseg fontos, de a baba nem gep, nem lehet beprogramozni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!