Találatok a következő kifejezésre: Rossz anya A (166 db)

Lobbanékony, hirtelen haragú vagyok, ettõl lehetek rossz anya a késõbbiekben?

Legjobb válasz: Még nincs babám, várandós sem vagyok.

A kérdező hozzászólása: Még nincs babám, várandós sem vagyok.
Nem, fõleg, ha tudsz róla. Így kordában is tudod tartani.
Én is ilyen vagyok és sajnos sokszor a gyerek látja ennek kárát :(((
Ilyen vagyok, megszokták a gyerekeim. Sõt a hirtelen dühöm hatással sincs rájuk ha mondjuk felhúzom magam valamin és kiabálok. Kb elmegy a fülük mellett.
Én is ilyen voltam, vagyok most is. Amióta anyuka lettem, sokkal türelmesebb vagyok. Nem leszel ettõl rossz anya.
Én is ilyen vagyok! Viszont mióta Anya lettem tudatosan figyelek arra, hogy eme rossz szokásomat elhagyjam és jelentem jó úton járok! Viszont van, hogy a nagyobbik fiamnál elszakad a cérna mert dacol és rákiabálok egy kicsit hangossabban!Szegénykém meg csak néz! De ami a lényeg!Mikor lehiggadok mindíg oda megyek hozzá és bocsánatot kérek!Elmondom neki, hogy nagyon buta dolog volt tõlem hogy kiabáltam vele viszont azt is elmondom neki, hogy abban az adott szituban mi az amit õ nem jól csinált vagy nem csinált meg és mi az amit elvárok tõle! Ergo nem azért kérek bocsánatot hogy nem kell azt a dolgot megcsinálnia(pl önállóan felhúzni a cipõjét)hanem hogy kiabáltam! Na szóval érted??Kicsit hosszú lettem...

Rossz anya vagyok mert nem énekelgetek, mesélek a 12 napos babámnak? Vagy azt majd csak később kell?

Legjobb válasz: én se fogok neki énekelni. meg is állna a fejlodesben :D viszont beszelgetni, ha a babának lesz igenye ra, fogok (elso idokben gondolom csak aludni fog, kipiheni a szuletest), meg a babazene nagyon jo.. irtam fel, mutattam a paromnak, ment egy harminc percig, mindketten bealudtunk rajta :D meg olyan jo nyugtató volt amugy nem hiszem, hogy rossz anya lennel, ha mindent megteszel, amit szerinted meg kell..az, hogy masnak mi a normalis, relativ.. de szerintem a rossz anya nem gondolkozik azon, hogy rossz anya e, mert nem enekel a babajank :D szoval szerintem jo anya vagy :D

én se fogok neki énekelni. meg is állna a fejlodesben :D viszont beszelgetni, ha a babának lesz igenye ra, fogok (elso idokben gondolom csak aludni fog, kipiheni a szuletest), meg a babazene nagyon jo.. irtam fel, mutattam a paromnak, ment egy harminc percig, mindketten bealudtunk rajta :D meg olyan jo nyugtató volt amugy nem hiszem, hogy rossz anya lennel, ha mindent megteszel, amit szerinted meg kell..az, hogy masnak mi a normalis, relativ.. de szerintem a rossz anya nem gondolkozik azon, hogy rossz anya e, mert nem enekel a babajank :D szoval szerintem jo anya vagy :D
szia, Semmiképpen nem vagy rossz anya. De ha van egy kedves dal, az nagyon meg tudja õket vigasztalni, nyugtatni. 1-2 dalt idõnként énekelj neki, és ha tetszik neki, akkor mosolyogni fog...és az olyan jó érzés..:) )) Sok sikert...
Eleinte nekem is elég nehezen ment a babámmal való beszélgetés. Úgy érzetem, hogy nem tudok neki mit mondani... 2-3 hetes korában viszont éppen ezért kezdtem neki verselgetni. És érdekes módon a ritmusos kis gyerekversektõl megnyugodott, elszundikált. Így akkoriban többet verselgettem, mint beszéltem hozzá. Az éneklés azonban csak mostanában megy (borzasztó a hangom:) , de neki tetszik. Lehet, hogy rajtam mosolyog:) Szerintem, ha nehezedre esik, ne énelkelj, mesélj. Elég ha beszélsz hozzá. Úgy gondolom, hogy csak annak van értelme, amit mindketten élveztek. A lényeg, hogy hallja a hangodat, és ha ez neked inkább beszélgetve megy jobban, akkor úgy is teljesen jó.
Emiatt nem vagy rossz anya, de ha nincs hangod, vagy hamisan énekelsz egyáltalán nem számít, minden babának az anyja hangja a legszebb! :-)
Énekelni sosem KELL, viszont biztos, hogy a baba örül, minél többet hallja a hangodat. Nekem még rossz hamgom sincs, mégis csak kb 1-2 hónapja éneklek rendszeresen a 6 hónapos babámbnak. Egyszerûen nem éreztem úgy, hogy "jönnének" az énekek belõlem. Igaz, én meg sokat beszéltem neki már az elsõ napoktól. Mindent kommentáltam, amit csináltam: "Most megmelegítem a tejet, beleteszem a kakaót és kaláccsal ezt eszem reggelire. Hmm, kicsim, tudod milyen finom ez?" és hasonló teljesen hétköznapi dogokat. Most már viszont mindig bújom az internetet, hogy rég elfeledett dalokat, mondókákat is mondjak neki, mert egyszerûen imádja. Ha nyûgös megnyugszik, ha meg csak úgy elkezdem, egybõl úgy figyel, hogy közben csillog a tekintete és mosolyog. szerintem próbálj meg beszélni hozzá, aztán majd idõvel biztos megjön a kedved az énekléshez is. :)
Nem hiszem, hogy emiatt rossz anya lennél. Akkor énekelj és mesélj neki, amikor jónak látod. A gyereknevelésben szerintem nincsenek kötelezõ dolgok, mármint ilyen téren. Ha már gügyög meg nevet meg kapkod utánad a kis kezével, figyeli a dolgokat meg ilyesmi, biztos szívesen lekötöd egy dallal vagy mesével, ne aggódj.
Attól fog beszélni, hogy hallja a ti hangotokat. A most született gyere ISMERI a hangodat. Ezt hallotta csak idáig. Magától is próbálja a beszédet - de akkor nem a magyar nyelvet (hangokat, stb) fogja megtanulni, hanem ahogy jön... JÓVAL AZELÕTT, hogy beszélni kezdene, már figyel. Egyészen pici (angol) csecsemõn mutatták ki (PET vizsgálattal), hogy különbséget tud tenni az átlag kínai és a mandarin nyelvjárás között. Aztán, ahogy a nyelvet tanulgatja, ez eltûnik, és már csak az anyanyelvére lesz ennyire érzékeny. Úgyhogy beszélj csak hozzá, és énekelj is - normális hangon, és a lehetõ legtöbbet, ami még jól esik neked.

Ha hisztisek a gyerekeim, rossz anya vagyok?

Kisfiaim nagyon eleven,huncut babák.Ez még nem lenne baj,de sajnos elég nehéz velük,ha nem kapnak meg valamit,rögtön kitör a botrány.sokak szerint ez az én hibám,túl sokat engedek meg nekik.Fáradt és türelmetlen vagyok már sajnos.Nem tudom,hol rontottam el..Szinte mindig egyedül vagyok velük,nem érzem,hogy el lennének kényeztetve.El vagyok keseredve,segítsetek.Járt valaki hasonló cipőben?

Legjobb válasz: Persze, ezt én is megkaptam már. Mondjuk a logikát sosem értettem-a gyerek valamit csinál,én rászólok, õ ezt teljesen érthetõ módon sérelmezi. Engem ez sosem zavart, lehet hogy ez hiszti,szerintem teljesen normális,hogy a maga kis módján tiltakozik,hiszen van saját akarata. DE. Ha én azt mondom, nem, akkor az nem, hiába hisztik.Szóval következetes vagyok. Az én olvasatomban akkor engednék neki túl sokat,ha egy kis sírásra megenyhülnék,és ugrálhatna az asztalon csokit majszolva. Az, hogy kitör a botrány, nem zavar. Mást meg ne zavarjon, elvégre én vagyok vele egész nap, én hallom az összeset! Nekem ebbe még a férjem is belefolyt, õt is megkértem, hogy akkor legyen vele egész nap, rendezze õ,majd döntse el, hisztis-e a gyerek, illetve ha hisztis, az valakinek a hibája-e. Hú, ne haragudj a regényért, de ez egy olyan hülye felfogás, hogy a hiszti ROSSZ, és ha a gyereked akár egyszer sír a boltban valamiért, akkor õ HISZTIS, és ha hisztis a gyerek, akkor az anya ROSSZ anya... Én tudom, hogy a fiam nincs elkényeztetve, néha hisztizik, de emiatt aztán biztos nem vagyok rossz anya. Aki mást gondol,az bekaphatja:) Önbizalom:)

Persze, ezt én is megkaptam már. Mondjuk a logikát sosem értettem-a gyerek valamit csinál, én rászólok, õ ezt teljesen érthetõ módon sérelmezi. Engem ez sosem zavart, lehet hogy ez hiszti, szerintem teljesen normális, hogy a maga kis módján tiltakozik, hiszen van saját akarata. DE. Ha én azt mondom, nem, akkor az nem, hiába hisztik.Szóval következetes vagyok. Az én olvasatomban akkor engednék neki túl sokat, ha egy kis sírásra megenyhülnék, és ugrálhatna az asztalon csokit majszolva. Az, hogy kitör a botrány, nem zavar. Mást meg ne zavarjon, elvégre én vagyok vele egész nap, én hallom az összeset! Nekem ebbe még a férjem is belefolyt, õt is megkértem, hogy akkor legyen vele egész nap, rendezze õ, majd döntse el, hisztis-e a gyerek, illetve ha hisztis, az valakinek a hibája-e. Hú, ne haragudj a regényért, de ez egy olyan hülye felfogás, hogy a hiszti ROSSZ, és ha a gyereked akár egyszer sír a boltban valamiért, akkor õ HISZTIS, és ha hisztis a gyerek, akkor az anya ROSSZ anya... Én tudom, hogy a fiam nincs elkényeztetve, néha hisztizik, de emiatt aztán biztos nem vagyok rossz anya. Aki mást gondol, az bekaphatja:) Önbizalom:)
Nekem csak egy fiam van, másfél éves. Nálunk már volt olyan is, hogy a bolt közepén kezdett visítani, mert nem engedtem lepakolni a rágókat :) Õ nem rosszalkodott ezzel, csak izgatta a fantáziáját hogy mik azok és így fejezte ki nemtetszését hogy nem engedtem. Egyébként meg nyugodt, jó gyerkõc. De aki aznap látott minket a közértben, biztos azt gondolta, hülye vagyok és a gyerekem is egy neveletlen. A hiszti rossz, ez tény, ezt én vitatom. De szükségszerû velejárója a másfél-három év közötti gyerekek életének.
ikrek?
A kérdező hozzászólása: Igen!21 hónapos kisfiúk
Próbálgatják a határaikat! Legyél ezután is következetes és belátó.
Az é kisfiam 11 hónapos.Nagyon eleven, édes, kiegyensúlyozott, jókedvû, társaságkedvelõ, kíváncsi, nagyon okos baba.Hihetetlen türelemmel megáldva.De ha valami enm úgy van ahogy Õ szeretné, akkor olyan hisztit levág, hogy ketté áll a füle.Sokszor hátravágja magát toporzékol, üvölt, kiabál.Egy idõ után én is elveszítem a türelmem, teljesen leszívja az energiám.Nem tudom mihez kezdjek én sem, ha nem foglalkozom a hisztivel, belelovalja magát, ha megpróbálom elterelni a figyelmét 505ban jön csak be, ha beszélek hozzá még jobban üvölt.Próbáltam kinevetni, imitálni, hogy én is sírok ez is 50%ban válik be.Még elég kicsi, szóval nem nagyon tudom mit lehet még kitalálni.
*fülem *50%ban
Nem, nem vagy rossz anya! Akkor lennél rossz anya, ha mosolyogva ugyan, de azt tehetnék amit csak akarnak!


Baj, ha nem beszélek sokat a babához? 21 hetes vagyok, még nem érzem azt, hogy beszélnem kellene neki. Rossz anya leszek? Első baba.

Legjobb válasz: Én 27 hetedik hétben vagyok. Ugyanígy vagyok, mint te. És nagyon szeretem õt. Nem hiszem, hogy ezen múlna a jó anya-rossz anya dolog. Én is megõrülök, mikor az anyósom kérdezgeti, hogy mit, mennyit és hogyan beszélek hozzá. Mindig mondom, hogy én magamba (magunkba) beszélgetek vele. Biztos jó anya leszel te is, én is. Gondolom, mindig úgy cselekedsz, táplálkozol, ami neki a legjobb.

Én 27 hetedik hétben vagyok. Ugyanígy vagyok, mint te. És nagyon szeretem õt. Nem hiszem, hogy ezen múlna a jó anya-rossz anya dolog. Én is megõrülök, mikor az anyósom kérdezgeti, hogy mit, mennyit és hogyan beszélek hozzá. Mindig mondom, hogy én magamba (magunkba) beszélgetek vele. Biztos jó anya leszel te is, én is. Gondolom, mindig úgy cselekedsz, táplálkozol, ami neki a legjobb.
Szia!Nem leszel rossz anya!Minden kismamának meg kell barátkozni a gondollattal, hogy babát vár híszen nagy változáson megy-mész keresztûl.Majd eljõn ez a pillanat is mikor beszélni fogol vele , gondolkodni fogol a neveken, milyen ruhácskát vegyél neki ez mind-mind jó érzéssel fog eltelni.Sok sikert!
bocs, "már én is rajta"
Szia.Én 20 hetes vagyok, és én sem beszélek hozzá.Egyszerûen nem tudok mit mondani.Többször gondolkodtam már is rajta, hogy ez baj-e, de szerintem nem ezen múlik, hogy vki jó vagy rossz anya lesz.Nálunk is az elsõ baba.
Szia! Attól, hogy nem beszélgetsz még a babával még nem leszel rossz anya!Én most 31 hetes vagyok és csak akkor kezdtem el vele beszélgetni, mikor elkezdett mocorogni! Az kb: a 23 hét körül volt! Nyugi! Ettõl még jó anya leszel! Boldog baba várást!:)
A kérdező hozzászólása: Persze, nagyon vigyázok, imádom, nagyon szeretjük õt, és alig várjuk már, hogy megszülessen!
Ha megszületik a baba akkor majd beszélsz hozzá eleget.3 gyerekem van nem beszéltem egyikhez se (de mégi , a vége felé hogy ne nyomjon annyira mert fáj! :) ) .Énekelgetni szoktam de inkább saját magam miatt.viszont zenét sokat hallgattam , meg sétáltam meg minden. Szép babavárást! Anyósod meg szüljön magának ha akar , aztán ahhoz annyit beszélhet amennyit akar...(nem bírom az okoskodó tanácsokat, mindig szidott anyám , hogy szerinte nem jól csinálom ezt vagy azt, aztán olvasott valami cikket ahol azt írták amit én csináltam addig is , akkor meg jött hogy õ milyen felvilágosult ......)
majd a vége fele, biztos lesz egy-két dolog amit megbeszélsz vele :D én legalábbis így vagyok. én se nagyon beszéltem hozzá, most vagyok 37hetes egyre több mondanivalóm van a számára. boldog babavárást

Normális, hogy csalódott vagyok és rossz anyának érzem magam amiatt, hogy a kitolásnál sok segítségre volt szükségem?

Szerintem könnyű szülésem volt ennek ellenére a kitolásnál nem tudtam közreműködni. A vajúdás szinte teljes időtartamát talpon töltöttem, minden fájásnál lazítottam, ahogyan azt mondták, 3,5 óra alatt teljesen ki is tágultam, együttműködtem. A kitolásnál viszont totálisan bepánikoltam, mert én hiába nyomtam, nem éreztem, hogy akár csak egy centit is haladt volna a babám, csak hatalmas fájdalmat éreztem, és rettegtem, hogy széjjelrepedek (sajnos egy korábbi sérülés miatt, ennek meg volt a veszélye, de nagyon figyeltek, hogy ne legyen gond). Én nem hallottam azt sem, hogy mondták, hogy hol tart a baba, a férjem pedig állítja, hogy folyamatosan mondták, hogy elindult, kb. hány nyomás még, meg, hogy kint van már a feje. Emellett nem éreztem, hogy jól nyomok-e, az orvosnak kellett segítenie, hogy megtaláljam egyáltalán a helyes technikát és a végén mivel már teljesen dekoncentrált voltam az orvos nyomta ki a babát és a szülésznő húzta ki, mert nem éreztem annyi erőt, hogy akár csak egyet is nyomjak, mert azt hittem, hogy negyed órája küzdök és nem haladtunk semmit, kérni akartam, hogy császározzanak meg, vagy valamit csináljanak, mert egy cm-t sem haladt a babóka lefelé (én legalábbis ezt gondoltam) és féltem, hogy meghal miattam. Először nem is zavartak ezek a dolgok, hálás voltam a segítségéért, meg nekem a "hasba könyöklés", amit nem is könyökkel csináltak nekem, egyáltalán nem fájt. De amikor hallottam más anyukák történeteit, hogy milyen ügyesen megszültek sokkal hosszabb vajúdás, esetleg indított szülést követően, én elszégyelltem magam, hogy én egyedül nem tudtam volna megszülni a kisfiam.

Legjobb válasz: Tudod van anya, aki hang nélkül, szisszenés nélkül, orvosokkal együttmûködve kitolja a babáját, aztán a baba intézetbe, vagy rosszabb esetben egy kukában köt ki. vagy összeverik a pici testét, nem adnak neki enni. Na õ, rossz anya, sõt, nem is anya. TE! Lehet hogy nem tudtak kitolni azt a babát megfelelõen, de mindennap ott leszel neki, véded, õrzöd, táplálod, neveled, és tiszta szívedbõl szereted!! Ott leszel mellette amikor beteg, amikor sír, amikor fontos mérföldkõhöz ér az élete. A jó anya, ezt jelenti! A fájdalomküszöbe, fõként a szülésterén, mindenkinek más, és minden szülés más, nincs miért szégyenkezned.

Tudod van anya, aki hang nélkül, szisszenés nélkül, orvosokkal együttmûködve kitolja a babáját, aztán a baba intézetbe, vagy rosszabb esetben egy kukában köt ki. vagy összeverik a pici testét, nem adnak neki enni. Na õ, rossz anya, sõt, nem is anya. TE! Lehet hogy nem tudtak kitolni azt a babát megfelelõen, de mindennap ott leszel neki, véded, õrzöd, táplálod, neveled, és tiszta szívedbõl szereted!! Ott leszel mellette amikor beteg, amikor sír, amikor fontos mérföldkõhöz ér az élete. A jó anya, ezt jelenti! A fájdalomküszöbe, fõként a szülésterén, mindenkinek más, és minden szülés más, nincs miért szégyenkezned.
Soha nem értettem azokat, akik az alapján gondolják magukat rossz anyának, hogy hogyan szültek(császár, vacuum, hasbakönyöklés...) Ugye azt Te sem gondolod komolyan, hogy az, hogy milyen anya valaki, attól függ hogyan szül. Csak az lehet jó anya, akinek álomszülése volt? 16 órát vajúdtam, közel 2 óra volt a kitolás. Egy doki a lábam közt, egy meg az ágyon térdelt mellettem, és minden egyes tolófájásnál felülrõl nyomta. Eszembe se jutott, hogy emiatt rossz anya vagyok. Szeresd a babádat, gondoskodj róla, és legyetek nagyon boldogok. Ez a legfontosabb. Nem az, hogyan született :)
Nem normális.
Én a 2. gyerekemet most augusztusban másfél óra alatt szültem meg. Semmit nem kaptam a fájdalom ellen, és rohadtul fájt. A kitolásnál azt mondták 2 nyomás és meglesz. Viszont minden tolásomnál azt mondták, hogy erõsebben-erõsebben. Én tényleg mindent beleadtam , de egyszerüen úgy éreztem hogy ennél erõsebben már nem lehet. Aztán jó 10 tolás volt mire meglett a kicsi. Én is bénáztam a kitolásnál, de én nem agyalok ezen. Egyszerüen nem érdekel mit csináltam rosszul, csak örülök hogy már túl vagyok rajta, és kész. Szerintem ne agyalj ezen. Mindegy már mi volt hogy volt, elmúlt. Tekints elõre.
én is örülök, hogy túl vagyok rajta, van elég más agyalnivaló, ezen nem rágom magam feleslegesen
Én vajúdtam 10 órát, mire nagyjából kitágultam, majd következett egy 1, 5 órás kitolási szakasz. És végül megcsászároztak mivel nem bírtam kitolni. Hiába a hasba könyöklés, én csak elájultam tõle kétszer. Nincsenek rossz érzéseim, max annyi, hogy többet, ha lehet nem szeretnék szülni köszi. :) Neked sem kell azt gondolnod, hogy azt jelenti a jó anyaság, hogy gyorsan kitolod a babát. :)
egy jó nagy sirást szerintem egy anyuka sem úszhat meg.ez az állapot pár nap alatt elmúlik-remélhetõleg-és akkor már egy eufórikus állapotban leszel. kitartás
Nyugi ettõl nem leszel rosszabb anya!Bárkivel elõfordulhat hogy bepánikol de az orvos és szülésznõ nagyon jól kezelte.Inkább élvezd az anyaságot és élj meg minden csodát amit csak a picikédtõl kapsz meg! :-)
Nem kell csalódottnak lenned. :) Fel a fejjel. Nem csináltál semmit rosszul. Elsõ baba, ismeretlen volt minden. Én egyébként a varrásnál jobban jajgattam, mint a szülésnél :D Én is eltoltam a kitolást, egyszer nem jól nyomtam, mikor már kb félig kinn volt a baba és annyira rossz helyen állt meg, hogy azt hittem szétfeszít. És csak nagysokára (legalábbis nekem úgy tûnt) jött a köv. fájás, amivel ki tudtam nyomni. Semmi gond nincs veled. Babázz boldogan! :)

Milyen az a játszóház? Baj vagy rossz anya vagyok ha még egyszer sem vittem ilyenbe a 19hónapos kislányomat? Néha lelkiismeret furdalásom van!

Nézegettem már a neten,de nekem nagyon drágának t?nik. Például ilyeneket találtam,fél óra 700ft,minden negyed óra után 350ft. Ahogy a lányom ismerem 3óránál hamarabb úgy sem jönne ki,és én anyagilag nem engedhetem meg!

Legjobb válasz: A fiam 2 éves, sosem jártunk játszóházban. Õ jobban szereti a természetet, mint a zárt környezetet. Ettõl én nem érzem magam rossz anyának, mert amúgy másban nem szenved hiányt. Rossz anya az én szememben az, aki veri a gyerekét, nem törõdik vele stb., semmiképpen nem az aki nem viszi a gyerekét játszóházba.

A fiam 2 éves, sosem jártunk játszóházban. Õ jobban szereti a természetet, mint a zárt környezetet. Ettõl én nem érzem magam rossz anyának, mert amúgy másban nem szenved hiányt. Rossz anya az én szememben az, aki veri a gyerekét, nem törõdik vele stb., semmiképpen nem az aki nem viszi a gyerekét játszóházba.
Az én fiam 4 éves, és még õ sem volt sosem játszóházban. Egyrészt, a városban nem nagyon van ilyesmi, ami meg van, az messze. Ráadásul drága is, ennél jobb helyre is tudom tenni a pénzt. Különben meg 2 éves kora óta bölcsis, most meg már ovis, van ott elég gyerek meg játék :)
Az én lányom 2 éves, és eddig csak egyszer vittem játszóházba, a névnapján. És nem is tervezem rendszeresen vinni, mert szerintem is drága. Amiatt, hogy nem viszed, nem vagy rossz anya egyáltalán, és nem is baj. Ettõl nem fog visszamaradni a fejlõdésben. :D
Nem ettõl vagy jó vagy rossz anya!Én rendszeresen járok vele, mert imádja.Van a közelünkben egy nagyon nagy élménypark, ahol nap jegy van.A gyereknek 2 éves korig ingyenes, a kísérõ meg kb 1000 Ft.Ott lehetsz egész nap is akár ennyiért!Ez mondjuk nem kimondottan játszóház, mert itt légvárak vannak, meg ilyesmik, de ezt is nagyon élvezik a gyerekek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én is tudnám hová vinni, de nagyon drága. Bánt a dolog mert tudnom hogy élvezné!
az én fiam lassan kétéves, még sosem volt játszóházban. vidéken, kis faluban lakunk, több órát kellene autókázni, hogy játszóházba vihessem. belépõ+üzemanyag+apa kiesõ keresete=nagyon sok pénz... nálunk az a játszóház, hogy a többi kisgyerekes anyukával megbeszéljük, mikor kihez megyünk át többen a gyerekekkel. viszünk harapnivalót, sütit, esetleg gyümölcslét nekik, vagy közösen összedobunk egy piskótát és fõzünk teát, legutóbb gofrisütés volt. a kicsik meg elvannak egymás játékaival, a másé úgyis újdonság.

Rossz anya vagyok ha elapasztom a tejem? Kérlek olvassátok el a történetem, mielőtt tanácsot adtok.

Nehezen jutottam el erre a szintre, de sajnos már 3 napja ezen morfondírozom, mert olyan ?rült fájdalmaim vannak... A szoptatásra nagyon készültem, beszereztem szopipárnát, esetleges problémákra bimbóvéd?t, garmastan, avent kence, csodajó mellszívót... aztán vártam a tejbelövellést... hát nem jött, de lelkesen cicire tettem a babám... jelzem, szakszer?en... mert minden szakirodalmat elolvastam hozzá (csecsem?osztályos n?vér is megnézte, hogy jól van-e), váltott mell, el?ször csak 5-5 perc stb., majd növelve. Aztán 1 hét elteltével lett tejem és addig kihúztuk a picivel, majd utána elkezd?dtek a tejcsatornaelzáródások (iszonyú fájdalmas csomók, egyszerre akár 15-öt is ki tudtam tapintani, kemény mellek és mérhetetlen fájdalom levertséggel párosulva). Ez 1 nap elmúlik, majd visszatér a következ? napon a mell másik részén... Amikor nincs ilyen gond, mintha kecseréltek volna minket... a babát, engem és az apukát is... Minden trükköt kipróbáltunk már... álla a babának a csomó felé, négykézláb szopi, bölcs?, futballista tartás, fejés géppel, kézzel, meleg fürd?, borogatások, lecitin kapszula.... s?t véd?néni és 2 szoptatási tanácsadó is aranyosan segített... megállípították, hogy a baba tökéletesen szopik és van tejleadó reflex meg minden). Én b?szen szoptattam rendületlen... egy szopi nálunk 1 óra is van és 2 óránként cicire teszem... és olykor mértem mennyit szopik... tényleg nem szopja ki fél óra alatt. Amúgy mivel mindenki mondta, hogy csak az anyatejes babának jó, ezért hát 6 hétig nem kapott pótlást. Folyton sírt, éhesnek t?nt és fogyott... de a tápszer ugye b?nös dolog. Aztán nem bírtam.. adtam neki szopi után... és lássatok csodát... boldogan aludt, folyamatosan 3 órát és másnaptól mosolygós babám volt... Na, de a helyzet nem sokat változott mellileg. Állítólag nagyon sz?kek lehetnek a tejcsatornáim, talán ez okozza a problémát. Hiába próbáltam növelni a tejem, kapszula, homeobogyó, tea, a baj az volt, h ugyan n?tt volna a tej, de sajna ahogy bevettem, a csomósodás még jobban n?tt és hiában növelte volna a tejmennyiséget... sajna nem tudott kijönni.:( Szóval most már elég nagy a baba, és folyamatos foglalkozásra vágyik, vagy hordozásra, én meg csinálom könnyes szemmel, mert úgy fáj a mellem... Szopni a gyulladástól van hogy nem hajlandó ha nagyon éhes, ilyenkor el?tte 3 korty tápit kap, utána szopik, de ha lassan érek vissza a cumimelegít?t?l a babáig, akkor jaj... mert már megint nem hajlandó szopizni. Egyébként szopi után kapja meg a tápi 90 százalékát.. Ha itt van a férjem, kivitelezhet?, h ? ugrik a cumimelegít?höz, különben ez is nehezen megy. A forró zuhany, közbe masszírozás, utána extrém helyzetekben szoptatás meg örült sok id?, meg?rül közben a porontyom és nem értékeli már a sok különböz? helyzet? szoptatást sem...) A véd?néni tanácsára bevettem egyszer fél algopyrint, ami igaz jó volt, de hát az átmegy az anyatejbe, nem akarom, hogy a baba kárára legyen... Szóval nem tudom mitév? legyek.

Legjobb válasz: jaj szegénykém :( kérlek ne kínozd magad azzal,hogy ettõl rossz anya vagy! mindenkinek ilyen gondoskodó, lelkiismeretes anyukát kívánok, mint Te! Szerintem apaszd el, mindenkinek jobb lesz így. A tápszer nem méreg, semmi baja nem lesz ettõl a picidnek, és mint írtad, boldog és kiegyensúlyozott, de csak akkor, ha Te is az vagy! Fájdalmakkal nem lehet élvezni az anyaságot sem, és ha te rosszul vagy, õ sem olyan jókedvû, mint lenne! Azonkívül, csoda hogy nem lázasodtál még be :( Nekem a zsályatea apasztotta el egyik napról a másikra, olyat sajnos nem tudok, ami egyre kevesebb tejet csinál. Nekem 1 éves volt a fiam, és nem volt hajlandó szopizni, nekem meg fájt a mellem, így ittam ezt a teát kb 3 napig és nem volt tejem :) volt pici, de nem durrant be, nem telt meg. Jobbulást és boldog babázást Nektek!!!

jaj szegénykém :( kérlek ne kínozd magad azzal, hogy ettõl rossz anya vagy! mindenkinek ilyen gondoskodó, lelkiismeretes anyukát kívánok, mint Te! Szerintem apaszd el, mindenkinek jobb lesz így. A tápszer nem méreg, semmi baja nem lesz ettõl a picidnek, és mint írtad, boldog és kiegyensúlyozott, de csak akkor, ha Te is az vagy! Fájdalmakkal nem lehet élvezni az anyaságot sem, és ha te rosszul vagy, õ sem olyan jókedvû, mint lenne! Azonkívül, csoda hogy nem lázasodtál még be :( Nekem a zsályatea apasztotta el egyik napról a másikra, olyat sajnos nem tudok, ami egyre kevesebb tejet csinál. Nekem 1 éves volt a fiam, és nem volt hajlandó szopizni, nekem meg fájt a mellem, így ittam ezt a teát kb 3 napig és nem volt tejem :) volt pici, de nem durrant be, nem telt meg. Jobbulást és boldog babázást Nektek!!!
Na ezt a kérdést akár én is feltehettem volna, 1hónapja, el akartam apasztani a tejem és ugy döntöttem befejezem a szoptatást.De még mindig szoptatok.Akkor 5 hetes volt a babám. Nálam a nagyon húzós mellgyulladásokat az okozta valószinûleg, hogy túl sokáig volt a baba a mellen, és nem birtak begyógyulni a bimbón levõ mikro repedések(pedig bimbóvédõvel szoptattam)ott belementek a bacik, elszaporodta, és már kész is volt a csomós gyulladt mell, meg minden ehez tartozó kin.A dokim irt fel antibiotikumot(Zinat)beszedtem, és a tanácsára ugy kezdtem el szoptatni a babát hogy MAXIMUM 10 percet 1-1 mellbõl, és mindig azzal a mellel kezdtem el a szoptatást amelyik kevésbé volt fájdalmas.Igaz hogy ez miatt kellett tápszert is adnom, mert tiz perc alatt õ sem sok mindent szivott ki belõle, de SZOPTATTAM, és NEM FÁJT a mellem.Most 3 ónapos lesz lassan, semmi baja a mellemnek, és szoptatok! Azzal meg ogy ki mit mond, ne törõdj, nem kell másoknak tudni hogy tápszert is adsz, aki meg látja annak meg mondd meg hogy haggyon békén.Sok sikert!
Küld el a francba a rokonokat!!!! Nem Õk csinálták végig az elmult idõszakot, hanem Te és a Babád. Egyébként sincs senkinek semmi köze hozzá hogy szoptatsz e vagy sem. Nem is kell elmondani nekik, ha meg észreveszik, hogy nem szoptatsz akkor mond neki, hogy a saját dolgukkal foglalkozzanak. Attol, hogy tápszert eszik a baba Te még nem leszel rossz anya. Apaszd el a tejed és legyetek vidám boldog család. Hidd el tudom mirõl beszélek. Sajnos amikor én szoptattam (volna) senki nem mondta ezt nekem és rendszeresen kiborultam amitõl még kevesebb tejem lett...Szoval ördögi kör. Lényeg: Nyugodj meg JO ANYA VAGY!
Na én is így jártam, de te mondtál újat nekem: szûk tejcsatornák. Én elkezdtem hagyományos úton apasztani, kérlek te ne tedd!!!!Nekem úgy begyulladt attól a kevés tejtõl is ami nem tudott lejönni, hogy kórház lett a vége. Ott kaptam gyógyszert, Bromocriptint, és attól 2 nap alatt elapadt teljesen. Hormontartalmú, de inkább mint hogy fel keljen vágni a csomót... Brr...Mindenképp kérd ki hozzáértõ tanácsát az apasztás mikéntjérõl, az sem egyszerû....
Én is csak csatlakozni tudok ahhoz, hogy ettõl nem leszel rossz anya. Az "új" amit írni akarok, hogy én lassan egy éve szoptatok, most is napi 4-5X, a kisfiam torkán egy molekula tápszer sem csusszant le. És allergiás. Rengeteg tápszeres babát ismerek viszont, akik nem allergiások. Szóval az anyatej sem csodaszer, nem véd meg mindentõl, maximum csökkenti az esélyét a dolgoknak.
Mintha csak az én esetemet olvasnám! nyugodj meg, tudom mit érzel! nekem se volt tejem, pedig volt elõtej és tudtam fejni is, de a fiam nem tudta kiszívni a cicibõl:-( Sokat szenvedtem vele, majd 2 hónapig nyúztam a mellem, óránként tettem cicire, és fejtem. Minden csodaszert kipróbáltam, végül úgy döntöttem, hogy nem érdekel, abba hagyom! Ne tudd meg, miket kaptam, hogy milyen [email protected] anya vagyok, meg hogy biztos rosszul csinálom, és ez nem úgy mûködik, hogy csak úgy eldöntöm... Mégis úgy éreztem, hogy fontosabb a gyereknek, hogy szépen fejlõdjön és érezze, hogy anyukája is kiegyensúlyozott. A fiam tápszeres gyerek! És semmi baja, nem betegesebb mint egy anyatejes, és ragaszkodik hozzám, ma már 16 hónapos és kimutatja a szeretett:-) Ne csüggedj! Élvezd az anyaságot!:-D És persze, legjobb az anyatej, de nem kell minden áron! Sõt! A tápszernek vn elõnye is, rendszert tudsz vinni a gyerek életébe, és nem fog még 1 évesen is tépni, hogy adjál cicit:-)
A kérdező hozzászólása: Ja, és a szûk tejcsatornák ellen meleg vízzel lehet tenni (pillanatnyilag), meleg borogatással, csak az meg fokozza a gyulladást... ördögi kör... Ja, meg Lecitin kapszulával, de az sem segít túl sokat. De nincs rá gyógycsodaszer se trükk, ha azok szûkek, akkor az ilyen...
ja, és szerintem senkire ne hallgass, aki be akar szólni, ez egyedül a te döntésed és a Ti babátok, ne engedd, hogy irányítsanak!!!
mindenféleképp a te döntésed (ahogy írta az elöttem hozzászóló), DE tényleg mindent megpróbáltál és ha fizikai adotságok, nemcsak hátráltatnak, hanem akadályoznak a szoptatásban, aminek egy kiegyensulyozott, anyuka-baba boldog idõszaknak kéne lenni, NE kínozd magad és Babádat se! Tudom, hogy gyerekorvosok és védõnõk ki nem mondva, de szinte bûnõs dolgognak állítják be a nem szoptatást vagy annak idõ elõtti abbahagyását. Az öszképet kell nézzni és a babaád, ahogy írod már túl is van az elsõ 6 héten, ígyis mindent megtettél és megkapott, amit lehetett: NEM leszel illetve vagy ettõl rossz Anya! szuerintem a baba érdekében térj át a tápszerre.
Mennyi idõs a gyerkõc? Én is végigjártam ugyanezt, tudom mekkora kín... Nálam most 3 hónapos múlt és kb 3 hete nem volt semmi probléma, úgy tûnik beállt a termelés és "bejáratódott" a dolog. Teljesen megértelek ha apasztani akarsz, csak azért írtam, hogy úgy tûnik van remény. De persze minden eset egyedi... Kitartást!
Szio, én irtam a 10-10 perces szopit meg a tablettát.Nekem is igy volt hogy elõször apadni kezdett, és elég sokat kellett hozzápotolnom, 90ml-t tápszert az 5 hetes babának, tehát nem sokat szivhatott ki a mellbõl.De ahogy elkezdett javulni a mellem, egyre többet szivott ki, most már 3 hónapos és még mindig csak 90et adok neki tápszerbõl, tehát a mellbõl mostmár jóval többet kisziv, mert ugy ilyenkor az igényük már olyan 150ml.Piros foltok voltak/vannak a melleden?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a tanácsokat. Tegnap voltunk gyerekorvosnál.. hogy én mit kaptam. Pedig csak annyit kérdezett, hogy csak anyatejes-e... hát mondjuk õ írta föl eddig is a recepteket, dehát mindegy... mondtam, hogy nem... erre közölte, hogy nagyon helytelen, adjak neki több anyatejet és kevesebb tápot. (Mintha azt is receptre adnák a patikában...). Majd mondtam, hogy a tejcsatornaelzáródásaim nem javulnak, ezért sajnos muszáj a tápszert is adnom. Erre közölte, hogy olyan nincs, hogy tejcsatornaelzáródás és õ mind a 4 gyerekét végig szoptatta... Aztán leszidott, hogy 700 grammot hízott a baba (ez szerinte rengeteg, hiszen az anyatejesek nem híznak ennyit), de hát mondtam neki, hogy 2 hónapig szinte semmit sem hízott, úgyhogy én azt hittem, hogy jó, így 3 hónapos korára születésétõl összvissz 1200 grammot hízott... na, erre mondta, hogy teljesen mindegy, adjak neki anyatejet és kész... Na, persze ezek után megint bûntudattal jöttem haza, nem hogy az apasztásra jussak.. Ellenben magától elkezdett apadni, egyelõre 20 grammnál tartunk ezzel a max 10-10 perces módszerrel(csuda érdekes, hogy még ennyi is be tud gyulladni), aztán jön pár nap múlva a tápi utáni komforcici, aztán a zsályatea. Ha bármi gond van, irány a doki a tablettáért! Köszönöm a tanácsot mindenkinek, tényleg mindenki annyi hasznosat mondott, hogy többre jutottam, mint eddig az összes dokival meg tanácsadóval..:)
Szerintem apaszd el ha semmi nem segit.Az lesz a LEGJOBB a babádnak is, ami NEKED jó!Mindent megtettél amit meglehet!
Én írtam, hogy kórházban kellett végül apasztani.Elküldtek mell uh-ra is, mammográfiára is, és ott azzal vigasztalt a fõorvosnõ, hogy a második babával már könnyebb lesz, mert már bejáratódtak a csatornák. Egy kis vigasz....De én azért döntöttem az apasztás mellett, mert egyszerûen kikészültem. Állandó fájdalom, a baba sír, a férj húzza a száját, meg aggodalmaskodik, minden csak nem támasz, a rokonok állandóan osztják az észt, hiába mondtam hogy kikértem már hozzáértõk tanácsát is.Na ebbõl lett elegem, azóta nyugalom van és babázás.
16.28-as Hát elég brutál egy dokitok lehet. Valóban nem sokat hizott a babád eddig, akkor nem tudom mi a csodán obégat. Nálunk ha nem hizott volna két hóig akkor automatikusan tápot ajánlanának, ugyanis megvan a minimum amit a babának egy hónapban hiznia kell. Ne stresszeld magad rajta, és ha egyszer szükség van a tápira adj neki, nehogy a kicsi járjon rosszul egy agyas orvos végett!
A kérdező hozzászólása: Válaszok a kérdéseitekre: 12 hetes múlt pénteken a babám. Azt mondták a szoptatási tanácsadók, ill. az egyik, amelyik nagyon aranyosan próbált segíteni, hogy 6-8 hetes korig tart maximum ez az idõszak, tartsak ki, aztán rendezõdik nagy valószínûséggel. Aztán kitágul és jobb lesz. A védõnõ azt mondta, hogy õ látott olyat, aki az egész szoptatási idõszakot végigszenvedte ezzel, tehát a gyerek 1 éves (!) koráig..., aztán adta föl. Hát nem tudom hogy vészelte át a babakocsizást, emelgetését (ami még fokozza a gyulladást), ugye hordozóban eleve nem tudom cipelni a babát, mert nyomja a mellem. Nekem nincs autóm, tehát ily módon körülbelül be lennénk zárva a lakásba... Fejés: próbáltam medela mini electroniccel, ugye ez nem egy olcsó darab, de iszonyatosan begyulladt tõle. A kézi, hagyományos fejést megtanultam, de nem szabad azt se a feszülésnél tovább csinálnom, tehát amint tejserkentõ hatása lenne, vagy érdemleges mennyiség, mert attól is begyullad. Szoptatási tanácsadó azt mondta, hogy nem szabad üresre fejnem, mert nekem pont a tejserkentés okozhatja a gondot, és hiába termelõdik a tej, elakad. Mivel a tejcsatornák vezetnek ki, és a baba ügyesen szopik, ezért a tejcsatornák szûkek, ez lehet az akadály. A szoptatási tanácsadó az én esetemben nem javasolta a fejést. Amúgy antibakteriális folyékony szappannal mosom meg a kezem, mellet is meleg vízzel, szopi után ha sebes kicsit, aventes kence, az szépen helyrehozza. A bacikra így nagyon figyelek, de a szoptatási tanácsadó és védõnéni szerint sem ez okozza a folyamatos tejcsatornaelzáródásokat, mert az nem tejserkentéskor tör elõ ennyire tipikusan és nem szokott ennyire hosszú ideig és periodikusan visszatérni.
Nekem sem jött össze, nagyon kevés volt a tejem, tápozunk. Azért amig volt az a kevéske mindig rátettem a mellemre evés után és azt a keveset kiszivta (ez csak napi pár alkalom volt, és jobban az is hajnalban vagy reggel, mikor azért picit több volt az a kevés is). És egyszer azon kaptam magam hogy már szinte semmi nincs a mellemben és a kicsi kitolja a nyelvével a mellem. Igy aztán nem tettem már rá és el is apadt majdhogynem az egyik napról a másikra. Próbáld ki te is ezt. Az a kevés etetés után megnyugtatja majd a babát, és minél kevesebb inger éri a melled annál kevesebb lesz a tejed és végül valószinû el is apad. A tápitól meg nem lesz se hülyébb se betegesebb gyereked. 3 gyerkõcös anyuka
nem kell ennyire szétstresszelned magad ezen a dolgon, a babád egészséges, okos, gyönyörû baba lesz akkor is, ha tápszerezed. Túlaggódod ezt az egész dolgot, a tápszertõl nem lesz semmi baja.
Meggyõzõdésem, hogy senki sem tudhatja jobban, hogy mi a jó a babádnak és neked, mint Te saját magad. A kérdésed kommentálásában már ki is fejtetted talán, hogy szerinted mi a helyes út. Meg van a saját véleményem, hogy én mit csinálnék a Te helyedben, de azért, hogy ne befolyásoljalak nem is írom le. Egy kérdésem azért még lenne, a szûk tejcsatornákról mit mondanak a szoptatási tanácsadók? Nem lehet igazából ellene tenni? Õszintén mondom, nagyon együtt érzek Veled.
Nem vagy rossz anya! Hihetetlenül nehéz lehet így zsonglõrködni a babával, meleg zuhannyan, ételmelegítõvel, miközben szoptatni próbálsz, de nem sikerül, ha fejre állsz se. Nagyon sajnálom. :-( Esetleg megpróbálhatod csak fejni és üvegbõl adni. Ha ez mûködne, akkor a babád mégiscsak anyatejet kapna. De ha nem, hát nem. A tápszert pont arra az esetre találták ki, ha nem lenne elég anyatej. A tápszer nem méreg, és remek dolog, hogy létezik. egy 8 hónapja fejõ anyuka
en nagy szoptatsparti vagyok es meggyozodesem hogy a nok csupan 5 %a nem kepes szoptatni a tobbi csak nem eleg kitarto...hat sajnos te benne vagy ebbe az 5 %ba... nem szabad elkeseredni mert ettol nagyon jo anya vagy. A szoptatas csak akkor jo ha mindket felnek jo de te vegigszenveded minden egyes pillanatat. A tapszerek ugy vannak kikutyulve hogy minden meglegyen benne amire a babadnak szuksege van es semmivel sem lesz tobb egy szoptatott gyerek a tiedhez kepest. El kell apasztanod meghozza ugy hogy egyaltalan nem adod mar neki es csak akkor fejed amikor nagyon feszul. ha megint becsomosodik akkor sajnos fel kell keresned az orvosodat mert vannak gyogyszerek amik megkonnyitik az apasztast...a rokonokat meg le kell szarni...a te gyereked a te tested senkinek semmi koze hozza
A kérdező hozzászólása: Természetesen a rokonok a szoptatást erõltetik (MINDEN áron), csak elírtam... az elõzõ válaszolónak nagyon köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Amikor elkezd múlni a tejcsatornaelzáródás, akkor vannak piros foltok. De akkor már túl vagyok a nehezén. 10-10 perc óta egész jó a mellem, lekopogom...:D De változó, hogy mennyit tud kiszopizni, 30-tól 80-ig terjed. De általában 40 gramm. Egy utolsó esély adtam a dolognak, a szekrényben van a zsályatea...:) Kiváncsi vagyok ezzel a 10-10 perc módszerrel mennyi ideig fenntartható a szoptatás.

A sok negatív töltetű bölcsis hozzászólás miatt elég rosszul érzem magam. Most akkor tényleg ennyire rossz anya lennék?

Fiam 15-16 hónapos lesz, amikor muszáj lesz neki bölcsibe menni. de én úgy látom rajta, hogy nem lesz gond. Szereti az embereket, a gyerekeket, a társaságot. A bölcsi is nagyon szép, igényes. A gondozón?k közvetlenek és nagyon aranyosak. Itt olvastam egy csomó bölcsis hozzászólást és a többség negatívan áll hozzá, és ez miatt most elég rosszul érzem magam. Lelkiismeret-furdalásom van és rossz anyának érzem magam. De mit kellene tennem, ha a család messze él, apa dolgozik, nevel?n? annyit kér, mint amennyi a fizetésem lenne és muszáj nekem is dolgozni, mert amink most van abból éppen csak megélünk. :(

Legjobb válasz: azért mert bölcsibe kell adnod te még nem vagy rossz anya ,sajnos sokan járunk ugyan ebbe a cipõbe! én nem adnék annyira a rossz tapasztalatokra hiszen nem egyformák a bölcsik!

azért mert bölcsibe kell adnod te még nem vagy rossz anya , sajnos sokan járunk ugyan ebbe a cipõbe! én nem adnék annyira a rossz tapasztalatokra hiszen nem egyformák a bölcsik!
Én könnyen beszélek, hogy dehogy adom bölcsibe, Isten ments, mert van mibõl felnevelni, ha sosem dolgoznék , akkor is. De mivel nektek sajnos nincs elég keresetetek, egyáltalán nem csodálkozom, hogy nincs más megoldás. Amúgy semmi baja nem lesz, fõleg ha kis ügyes, önálló kisprüntyi:) nyugodj meg és tedd, amit helyesnek látsz!
próbálj gondozónõt keresni, és ne bölcsit! nem tudom van-e erre lehetõséged, attól függ hol laksz, de tapasztalatból írom, így kell csinálni.egy gondozónõ
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a segítségeket és biztatást
Ha hobbiból adnád bölcsibe a babádat, hogy addig te fodrászhoz mehess és plázázhass, akkor lenne talán oka az embereknek megítélni. De ha a megélhetés végett teszed, akkor senkinek sincs joga ezért lehurrogni Téged. Az én fiam 13 hós lesz, amikor bölcsibe megy. Hát mit mondjak, nem örülök neki, hisz õ lesz a legkisebb. Már nagyon gondolkozom, hogy mit tegyek...(októberben lesz akutális) Nekem még a terhességem során meg kellett mondanom mikor megyek majd vissza. 1 éves korát mondtam, mert örültem, hogy nem utáltak meg amiért 1 éves munkaviszonyomnál bejelentettem, hogy babát várok. Most eldönthetem, hogy a szavamat tartom a béke kedvéért vagy a gyermek érdekeit nézem és vállalom az esetleges következményeit annak, hogy mégsem megyek vissza. Nálunk nem kizárólag pénz kérdés, hanem inkább becsület. A Te esetedben nem kérdés, hogy jól döntesz -szerintem.
Nem, sok hülye p..., van, ki osztja az észt, de te arttól, hogy bölcsibe adod, nem leszel rossz, sõt, a gyerekedért is teszed. Én is beadom alányomat 2 évesen (már fel is vették, 13, 5 hónapos), fiam is járt 21 hónapos korától. Mert nem mindegy, hogy most a gyedem nettó 105 ezer forint (adójóváírással, 2 csp-vel) havonta. A harmadik évben ez a fele sem lenne. Akinek mindegy lenne, az fizeheti a kocsink törlesztõrészletét és itthon maradok:-))
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó. A gondozónõ kb annyit kér egy hónapra, mint a fizetésem. Így nem igazán éri meg elmennem dolgozni. A bölcsi meg kijön 10ezerbõl. Nem hiszem, hogy bárki is vigyáz mindenap a gyerekre 10 ezerért, de ha te tudsz ilyen személyt akkor írd meg az elérhetõségét. Köszönöm mindenkinek a biztatást.
Én az elõzõ kérdésedhez nem szóltam. Ne foglalkozz a bántó emberekkel, nem azért mész dolgozni, mert nincs jobb dolgod. A mai világba amikor mindenki úszik az adósságba még 100ft is számít. Sokan ellenzik a bölcsiket, mert a picinek nehéz megszokni, hogy nem veled van, de ez az elválasztás az oviban is megtörténik. Egy ismerösõm ott dolgozik és meséli, hogy minden év elején 1 hét gyerek sírás, míg a gyerekek elfogadják ezt a helyzetet. Nem elszel rosszabb anya, dehogyis:-)Én is gondolkodom a bölcsin, ha a baba nagyobb lesz szerintem nekem is be kell adnom:-(Nálunk is lakáshitel, meg az állandó fizetni valók:-( de ez van mindenkinél:-)Egyszóval nyugodtan menj dolgozni és ne foglalkozz a beszólókkal:-)Sokszor azok is írnak ide akiknek nincs gyerekük vagy tinik(biztos viccesnek hiszik) Gy
Nem hiszem, hogy a mai bölcsik rosszabbak, mint a 20-30 évvel ezelõttiek. Akkor a legtöbb anyuka vitte a piciket bölcsibe már 4-5 hónapos korban is. A gyerekeknek használt, és az anyák sem voltak rosszak. Ma nem mindenki engedheti meg magának azt a luxust, hogy ne menjen dolgozni, ha lehetõsége van rá. Azt pedig csak nagyon kevesen, hogy nevelõnõt fogadjanak. Ne törõdj sznob, pénzes emberekkel.
Nyugodtan add bölcsibe a csemetédet. A kisebbet én is szeretném majd, mert a GYES nem elég semmire. De lehet, hogy nem fog menni, mivel a településünkön nincs bölcsi. A közeli városban pedig dugig vannak már. Hiába várnának vissza a munkahelyemre.

Szerintetek rossz anya vagyok amiért a fiamat oda akarom adni az apja nagynénjééknek?

A három éves fiam apjával már nem élünk együtt, én pedig sajnos rossz anyagi körülmények között élek. Ezért arra gondoltam, hogy rábízom a kicsit az apja nagynénjére és a férjére. Jelenlegi párom szerint én ezért rossz anya vagyok. Sajnos három lehetõség van: - vagy nélkülözik a gyerek - vagy állami gondozásba viszik - vagy az apja rokonai nevelik tovább. A három közzül szerintem az utolsó a legjobb megoldás. Amikor a gyerek született még együtt éltem az apjával és nem voltak anyagi gondjaink.

Legjobb válasz: Nem gondollak rossz anyának, de szerintem itt segítünk neked jó megoldást találni!

Nem gondollak rossz anyának, de szerintem itt segítünk neked jó megoldást találni!
Szerintem egy jó anya elsõsorban a gyerek érdekét nézi. Ha valóban ennyire rossz a helyzet akkor tényleg jobb neki a nagynéninél mint egy árvaházban. Viszont ahogy elõttem kérdezték: hol van ilyenkor az apa?? És miért nem támogatja anyagilag a gyerekét ahelyett, hogy téged szíd?
Nagyon nehéz ezt ennyibõl megítélni. Biztosan komoly oka van, hogy nem tudod nevelni. Hisz ott lenne a családipótlék, a gyerektartás, a te kereseted, esetleg szülõi segítség.
Kèrj segítsèget!A legutolsó esetben veszik el a fiadat tõled.Az oviba kap enni reggeli ebed uzsi.Vacsoràt csak tudsz adni neki.Ahol 2 ember eszik tuti egy kisgyerek is tud.Nem kell egy gyereknek flancos jàtèk 3 èvesen.Èn sosem mondanèk le a fiamról.Rendezd az èleted.a kisfiad megbocsàlja hogy nem volt szèp ruhaja de azt hogy elhagytad lehet nem
És a jelenlegi párod mennyit segít anyagilag?
"Szerintetek rossz anya vagyok amiért a fiamat oda akarom adni... " Vazze! A gyereked az nem egy tárgy, amit tovább adsz ha megunod! Bár a gyereknek bárkinél jobb dolga lesz mint nálad, ha te még anyának mered nevezni magadat ezek után!!
Mit jelent a rossz anyagi körülmény?? Kérdezõ te munkanélküli vagy? az édes apa nem fizet gyerektartást? Õ miért nem nevelheti?
Milyenek azok a rossz körülmények? Igen, rossz anya vagy. Miért nem a körülmények javítására törekszel? Milyen párod van neked, ha ezt hagyja? Egyáltalán milyen pár az olyan, aki hagyja hogy a szerettei nélkülözzenek?
Ha a jelenlegi párodnak van mit enni akkor a gyereknek miért nincs? Illetve ha neked jut kaja neki miért nem? Mit értesz nélkülözés alatt? Netrõl írsz, az havi 3-4 ezer forint, az pedig a kisgyerek heti kajája...
AZ elõzõnek igaza van.Neharagudj de felhàborit neted van.Gyerekre pènz nincs.
46, 48 en a 45 vagyok.... Ne foglalkozzatok vele hiszen ti tennetek is vmit forditott helyzetbe mas csak vakargatja es sirankozik. Ja es nem dobnatok el a gyereker, ha ez vkinek nem jo akkor kit kell sajnalni?
7-es válaszoló vagyok. Én írtam elõször, hogy rossz anya vagy, nem értem miért lettem ennyire lepontozva. Mert azt írtam, hogy a körülményeken javítson a kérdezõ, vagy mert megkérdeztem, hogy milyen pár az olyan aki hagyja, hogy nélkülözzenek a szerettei???
"Intézd a gyerektartást. Az neked jár. " Nem, nem neki jár, hanem a gyereknek. "Az állam fog neked fizetni gyerektartást. " Az allami megelolegezes nem komoly feltételei vannak: Jogerõs bírósági ítélet a tartasdijrol, minimum hat havi nem fizetes, legalább egy nemleges foglalási jegyzék a végrehajtásáról, illetve kellõen alacsony jovedelem. "Az apától ha nem tudják behajtani, akkor majd le kell neki ülni a börtönben. " Dehogy kell neki leulnie. "Jobban jársz ha intézed. Pontosan nem tudom hol kell, önkormányzat vagy bíróság." Ha meg nincs ítélet a tartasdijrol, akkor onkormanyzat, ha mar van es allami megelolegezest szeretn igényelni, akkor gyamhivatal.
Szerintem õ már rég eldöntötte, hogy odadja a gyereket, mert úgy az egyszerûbb, csak azért jött ide, hátha kap egy kis fejsimogatást, hogy óóó ugyanmár, dehogy vagy rossz anya! Hát nem! Igenis rossz anya vagy, egy anya MINDENT megtenne a gyerekéért, nekem ha ezen múlna inkább lopnék, kur.válkodnék, bármit megcsinálnék csak velem maradjon! Szerencsére neked még ilyenekhez se kellene folyamodnod, hisz van munkád, van párod, csak egy kis akarat kéne, hogy elintézd a gyerektartést, segélyt kérj. Mellesleg miért lettem lepontozva, amiért azt írtam, hogy menjen el templomokba, alapítványokhoz? Még azt is megkérdeztem, hogy hol lakik, hogy tudjak segíteni, mert sok alapítványt ismerek, de nem válaszolt. Ennyit errõl...
Annyi szuper jo otletet kaptal amivel elindulhatsz de tenyleg. Ha cselekednel es jo anya modjara elkezdened ezeet intezni akkor minden rendben lenne. De te csa jossz a DE, HAT, hulye szavakkal es kifogasokkal, ha nem akarsz tenni semmit nem is lesz megoldas. Van mibol valasztanod es rengeteg segitseget kaphatnal. Ha nekem ezen mulna az h a gyerekemnek jo legyen kernek mindenhonnan ahonnan csak lehet segitseget nem tehetetlenkednek. Ha meg parod fizeti a netet stb akkor inkabb azt nyomjatok le es vegyetek tuzelo anyagtok. Vagy esetleg egy hosugarzot. Egy helyseget futsetek. De hiaba mond neked barmit az ember nem is akarod megoldani, inkabb lepasszolnad a gyereket. Meguntad a banant? Inkabb eldegelnel nyugodtan kettesben a pasiddal kolyok nelkul. Ne sirjon a szad mozdulj meg es csinald azt amit itt mondtak neked!!!!!!
Intézd a gyerektartást. Az neked jár. Az állam fog neked fizetni gyerektartást. Az apától ha nem tudják behajtani, akkor majd le kell neki ülni a börtönben. Jobban jársz ha intézed. Pontosan nem tudom hol kell, önkormányzat vagy bíróság.
A kérdező hozzászólása: Havi 168
57000 Ft? Hány órát dolgozol ezért ha nem titok?
A kérdező hozzászólása: *35
Milyen városban laksz, esetleg írd meg privátban, ha nem akarod ide kiíírni. Templomokban voltál már? Sok templom kapcsolatban van alapítványokkal, Caritas-szal, otthonokkal, ahol lehet tudnának segíteni!
A kérdező hozzászólása: 31. Miért adnám oda a fizetésem a páromnak?
Egy ismerõsöm is nehéz helyzetbe került három gyerekkel. A Máltai Szeretetszolgálat kifizette a villanyszámláját, tüzelõt kapott az önkormányzattól. Ha van már a gyerektartásról bírósági végzés és hat hónapja nem fizet, akkor végrehajtást kell indítani. A végrehajtó ad egy papírt miszerint sikertelen, azzal be kell menni a gyámhivatalba, ahol havi 14 ezer forintot megelõlegeznek három éven át. Majd behajtják az apán, de az nem a te dolgod. Ha még nem született bírósági végzés, mielõbb indítsd el. A költségmentességhez a netrõl le tudod tölteni a nyomtatványokat. Hosszú procedúra, de hosszútávon megéri. A párodnak igaza, nem megszabadulni kell a problémától, hanem megoldást keresni. Hétvégére megkérném a rokonokat, barátokat, hogy vállalják el és adjanak neki enni.
" A végrehajtó ad egy papírt miszerint sikertelen, azzal be kell menni a gyámhivatalba, ahol havi 14 ezer forintot megelõlegeznek három éven át." Nem egészen igy van utolsó. A 14e az nem a minimum, hanem a maximum összeg. Tehat ha a kerdezo ítélete teszem azt 5000 forintról szól, akkor annyi az allami megelolegezes, ha viszont 26e, akkor a max 14e lesz.
Ha albérletben laktok, miért nem béreltek máshol lakást? Keressetek egy várost ahol mindkettõtöknek van munka. Ha a nagynéni meg segíteni akar, akkor hétvégén vigye el egy napra a gyereket, vagy vegyen neki dolgokat amire szüksége van. Hétvégén esetleg tudtok könyvtárba menni, eltölthettek ott egy délutánt, ott meleg van és a helyben olvasás ingyenes. Eltölthetsz pár órát a gyerekkel és még játszani is van mivel a gyereksarokban. Ezenkívül kérj segítséget a következõ emberektõl: rokonok, barátok, helyi lelkész, védõnõ, gyerekorvos, családsegítõ, óvónõ, legközelebbi szeretetszolgálat. Párod menjen bárhova munkát vállalni, és lakjon munkásszálláson, és próbáljátok meg kibírni, hogy csak hétvégén találkozok, amíg kicsit összeszeditek magatokat anyagilag. Hol laktok amúgy?
Èn màr azon gondolkoztam hogy a kedves kèrdezõ sajnàltatàsi alapon tüzelõre valót akar kicsalni???
Csak azt nem értem, hogy kereshetsz 57 ezret 8 órás munkával. Az még minimálbérnél is alacsonyabb. A jelenlegi minimálbér bruttója 98 ezer forint, ebbõl kézhez 64 ezer forint jár, de te igényelhetnéd a családi adókedvezményt, így már 74 ezer járna, plusz a családi pótlék 13 ezer, így havi 87 ezerbõl gazdálkodhatnál minimálbéren, plusz megelõlegezett gyerektartást is kapsz az államtól, ha jól értem, ami nyilván nem sok, de így már 90 ezer fölé kúszik a bevételed elviekben. Ha ebbõl levonjuk a 40 ezret a lakhatásra, még mindig több, mint 50 maradna rád és a kicsire. Szóval áruld el, ha minimálbéren vagy, hogy lehet ilyen alacsony a kereseted?
amikor en szulettem, anyuek epp valofelben voltak az elozo ferjevel. anyu es a 2 testverem meg persze en a nagyapamnal laktunk, a napi konyhapenzunk 100 ft volt(!) mert nem futotta tobbre, megis tuleltuk, mert anyam eros volt es kitartott a gyerekei mellett.. nem adott oda apamnak meg a rokonainak. apamnak is csak alkalmi munkai voltak, megis megoldottuk es mindharom gyerek felnott. szoval szerintem egyet te is fel tudsz nevelni :)
Azt hiszem értem, leírta az egyik kedves válaszoló: Meguntad a picit, lehet hogy nagyon csórók vagytok, de amint látod van bõven lehetõséged. Szerintem te valahol örülsz, hogy így alakult. Nem szeretnék itélkezni, mert nem a te utad járom, nem bántásból írom ezt, de nekem ez jött le a válaszaidból. Ha nem így van, és küzdeni akarsz, most kezdd el, nehogy elvegyék a picit az életkörülményeitekre hivatkozva!
Szerinted szar anya vagy ha még a PÁROD is jobban tõrõdik a gyerekkel (akihez semmi köze) mint a saját ANYJA?! Jah... az vagy!
Emberek kamu a kérdés.... Ott írta valaki, hogy tud segíteni neki, de válaszra sem méltatta!
Igen, én is azt látom, hogy a kérdezõ csak hajtja a magáét! Nem is értem miért tette fel ezt a kérdést, ha nem érdeklik a válaszok.
te kérdezõ csak kifogásokat gyártasz...most se veszed figyelembe egyáltalán a segítõ szavakat amiket írnak neked. Pedig rengeteg hasznos tanácsot mondanak de még arra se veszed a fáradtságot h visszaírj rá!
A kérdező hozzászólása: Az albérlet csak 20000 forint, a többi a víz, villany plusz kéthavonta a gázpalack majdnem 6000 forint.
51-es hozzászóló köszönöm a kiegészítést, kifelejtettem ezt a nem elhanyagolható infót. Utolsó! Sajnos mindenhol így van senkinek nem rágják a fülébe a lehetõségeit, az önkormányzatosok gyakran úgy segítenek, mintha a saját bérükbõl menne a segély, de ezért kell felkeresni az összes hivatalt ami csak létezik.
Szerintem örüljünk, hogy fogalmunk sincs arról, milyen élet kell ahhoz, hogy valaki ott tartson, nevelje inkább más a gyerekét. Ne ítélkezzünk, tegyük össze a két kezünket :( ÉS szomorú, hogy nincs megfelelõ információja a kérdezõnek, mert a védõnõ, ovi gyerekvédelmise biztosan tudja, milyen körülmények között élnek, mégsem küldi õket a megfelelõ helyre. Ráadásul gyvt-s, tehát a gámyhatóság is felvilágosíthatta volna, mi az, amire jogosult leht. Kedves kérdezõ, sajnálom, hogy idáig jutottál, de jól gondold meg. Tényleg nincs lehetõség akár pár ezerrel olcsóbb albérletre? Próbálj központi fûtésest keresni, mert lehet, hogy nyáron is fizeted, de télen nem fáztok és legalább ilyenkor kicsivel több marad a zsebetekben.
Menj be a legközelebbi templomba és kérd a lelkész/pap segítségét. Hidd el, segítene! És én soha de soha nem válnék meg a gyerekemtõl!
A kérdező hozzászólása: De ha albérletben lakunk akkor nem biztos, hogy lehetek védendõ fogyasztó. Kb 57000 forint fizetést kapok, ebbõl 40000 a rezsi és a lakbér, de tûzrevalót azt nekünk kell venni ami rengetek pénz.
Az âllam fizeti neked.Vissza nem kell adnod hisz nektek jàr.Plusz kèrj tüzelõt is.Sok szervezet van aki oszt segèlyt adomàny formàlyàban.Ruha ajandèk cipõ tüzelõ tartós èlelem.
A kérdező hozzászólása: Nem kapok lakástámogatásit mivel albérletben élünk. Sajnos most sincs tüzelõnk, csak csutkával fûtünk amit a párom szedett a földekrõl. Hétvégén a kicsi nem kap ebédet, így itthon kell ennie. Amúgy én eszem a munkahelyemen a párom meg amit talál, de sokszor inkább nem eszik csak a gyerek egyen.
Szerintem egyszerûbb lenne neked nèlküle.Egy 3 èves kisgyereket leadni hmm megszakadna a szivem.Vàlasz Rossz anya vagy!!!!
Én azt írtam hogy lehet lenne megoldás de így már fordult a kocka! A párod marad, a gyereket meg leadod mint egy kupac zsákot! Mivel a párod eltartja magát, a gyereket meg az anyjának kellene! Azt mondtad dolgozol, a gyerek eszik az oviban, akkor otthonra már tényleg nem sok vacsi kell, és ha te eszel meg a párod a gyereknek miért nem jut?? Lehetne kérelmezned lakás támogatást, a párod is elmehetne dolgozni nem csak a faluban. Az én párom 1000 kmre van, és nem probléma ha nem vele alszom csak másfél havonta, vagy ne talán büdös a munka számára?? szégyen....rossz anya vagy!!!!
Ha a párod csak saját magát tartja el, akkor nem igazi párod! Mi az, hogy csak saját magát??? És ti???
De te nem érted, hogy fizeti az állam helyette, aztán majd levonják tõle, mikor elkezd dolgozni???? Ennyir ne legyél már sötét!
Oke a kisgyerek kap enni az oviban akkor mi az amit nem tudsz megadni neki.?Hogy visz rà a lèlek hogy a fiadat ott hagyd a ferjed rokonànàl.Sok csaladban van gond.Szèp lenne ha mindenhol lepattintanàk a kisgyerekeket.Bàr ez hogy megfordult a fejedben(!) lehet jobb lenne neki màsnàl.Erre a kèrdèsedre a fiad fog felelni 10 èv mulva.
A kérdező hozzászólása: Amúgy a párom is azt mondja, hogy ne adjam oda senkinek, majd megoldjuk valahogy. Vállalna õ alkalmi munkát, de sajnos annyi a munkanélküli a faluban ahol lakunk, hogy azok mind elkapkodják elõle.
A kérdező hozzászólása: A párom eltartja saját magát! A net is az övé szóval nem kellene kioktatni! A gyermekvédelmi támogatást nem kapom mivel a kicsi abból a pénzbõl eszik az oviban. Az apuka sajnos akkor sem fizet, ha a fejem tetejére állok is.
Akkor kérni kell az államtól, hogy elõlegezze meg apuka helyett a gyerektartást. Valamint be kell menni az önkormányzathoz, hogy mivel tudnának segíteni. Nálunk az ilyen családok kapnak pl. fát, karácsonykor a gyerekeknek adnak ajándékot, van ingyenkonyha, stb. Valamint a párod elmehetne segédmunkásnak, télire is kereshetne alkalmi munkákat. Õt eltartod, de a fiadat nem? Ki a fontosabb?
akkor ne a gyereket hanem a pàrodat küld el.Amugy menjen a pàros utcàt seperni.Inkàbb egy idegen ferfit tartassz el.mint a gyereked??
Nezd, ha 3 evs, akkor szocialis raszorultsagi alapon felveszik ovodaba. Igenyled a rendszeres gyermekvedelmi tamogatast, igy ingyenes lesz neki az intezmenyi etkezes. Ruhat, cipot, jatekot adnak ismerosok -akar itt ismeretlenek is szoktak felajanlast tenni. Az edesapanak fizetni kell a tartasdijat. Ha nem fizeti, elobb vegrehajtast kerni, aztan allami megelolegezest.
Rendben akkor találj magadnak plusz munkát, takarítás vagy bármi, ettõl még ha a testedbõl élnél, csak hogy a fiadnak jó legyen még akkor is többe néznélek, ne haragudj!
Hàt nagyon sajnàllak de hidd el nem ez a megoldàs hogy a fiadat leadod.Kèrj segitseget az önkormànyzatnàl.Szüleid élnek?Hol èltek?
Ha van kereseted, ne add oda. Inkább szegényesen, de együtt, mint külön ! Nem hiszem, hogy a te keresetedbõl kettõtöknek nem jut minden napra elég élelem. De, jut. A gyermekvédelmit pedig ha nem intézted intézd el, ezzel a papírral pedig a szolgáltatóknál lehetsz védendõ fogyasztó, amivel elkerülheted jó darabig a közüzemek kikapcsolását. Emellett gyermektartási pert is indíts, az állam majd fizeti neked aztán leverik apukán. Családsegítõbe kérj segítséget, rászorultsági alapon kaphatsz ruhát, tartós élelmiszert. Nem feladni kell, hanem megoldani !!
A kérdező hozzászólása: Majd holnap megkérdezem. De ettõl függetlenül a fûtés még nem oldódik meg. De mi lesz, ha a gyerektartást nem tudják behajtani az apán, vissza kell fizetnem?
Èn az utolsó vagyok.Szóval a nagynèni hètvègèn nem tudja elvinni.Esetleg a kisgyereknek meleg ebedet adni????
A kérdező hozzászólása: Nekem van munkahelyem, a gyereknek itt van az ovi, nekem anyám, páromnak az apja. De nektek könnyû ítélkezni felettem.
Van egy ötletem.Hètvègère vigye el a nagynèni.
Ha albérletben éltek, akkor nem vagytok helyhez kötve. Költözzetek az ország olyan pontjára, ahol lenne munka.
Más inkább halna éhen mintsem lemondjon a gyerekérõl: igyekszik erején felül kiutat találni a nincstelenségbõl, de a gyerekét soha nem adná! Ezek után erõsen elgondolkoznék a helyedben.
Ès a gyereknek milyen a kapcsolata a nagynenivel?Biztos lehetsz benne hogy lelkileg megviseli hogy egymagara hagyod.Amugy lèteznek anyaotthonok.Vonulj be.Amig dolgozol vigyaznak rà.Segitseget kapsz.Hètvègèn is lesz ennivaló.Fûtès.Karàcsony.Ha a pàrod szeret összekapja magàt ès keres munkàt esetleg 1 màsik èlhetõbb vàrosban.
A kérdező hozzászólása: Azt akarom, hogy meglegyen mindene, hogy ne fázzon stb. Párom azt mondta, hogy amìg õ itt lakik addig a gyereket nem adom oda senkinek.
A kérdező hozzászólása: Anyám él, de tele van hitelekkel, õ is mástól kér kajára valót. Kelet- Magyarországon élünk, ahol hatalmas a munkanélküliség.
Menjen dolgozni a párod! Igyekezzen, vagy menjen a szomszéd faluba vagy bárhová! Te is vállalj plusz munkát vagy valamit! Képes lennél lemondani a saját gyerekedrõl???
A kérdező hozzászólása: A jelenlegi párommal csak nemrég óta vagyunk együtt. Neki csak nyáron van munkája (kõmûves) ezért nem tud anyagilag segíteni. Én dolgozom, de minimálbért kapok ami sajnos nem sok mindenre elég, az apuka nem törõdik a kicsivel, gyerektartást sem fizet mivel munkanélküli.

Rossz anya vagyok mert amai modern világban régi fajta textilpelenkába pelenkázom a gyerekem?

Legjobb válasz: Egészségedre:)) Miért lennél rossz anya emiatt? Nektek ez jön be.Ennyi.:)

Egészségedre:) ) Miért lennél rossz anya emiatt? Nektek ez jön be.Ennyi.:)
Nem. Mért lenne ez baj? Lehet, hogy egészségesebb is, mint a mûanyag.
Én is abba pelenkáztam. Hajtogattam a textil pelusokat rendesen, meg a gumibugyikat rá. Csak mikor elkezdett nagyon ficánkolni adtam föl, mert egy szenvedés volt. Váltottunk a modern moshatóra. Rosszaság nem itt kezdõdik. Inkább környezet tudatos vagy és a babád popójának sem ártasz vele. Csak kicsit gyakrabban kell cserélni, de ha te kitartasz, lehet így hamarabb lesz szobatiszta.
Én se egyébként. Talán a családi pótlékra gondolt az illetõ. El lehet azt költeni egyéb más dologra is
6. vagyok. Milyen pénzt kapunk az államtól, ami pelenkára költendõ? Mert én nem tudok ilyenrõl.
Honnan sikerült anyagot szerezned a külsõhöz? Mibõl csináltad?
:) Ez tényleg érdekes. A "nem lesz baja" dologhoz: nekünk sokáig nem volt baja az eldobhatótól, mostanában vettem észre rajta (mert, hogy néha kap: pl. utazáskor ), hogy kipirosodik a combja körbe a pelenka vonalában (pedig nem szoros) és ugyanitt csalánkiütéses is lesz. Tehát sajnos bármikor ez is megváltozhat.
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó, ugy látszik egyre jár az agyunk.Én is pont ugy használoma tetra pelust mint te, külsö, amit én magam varrtam, bele pelus rá pedig egy darab polár anyag a száraz érzés miatt.Nahát, hihetetlen.Annak aki nem érti meg miért használok régi fajta pelust, pláne ugy hogy 1 évis én is eldobhatót adtam rá, hiába magyarázom el, nem érti meg, mert ma már mindenki pamperst használ, kapsz rá pénzt az államtól és nekem is kötelezö lenne menni a tömeg után.Egyszerüen ráhagyom én is az ilyen emberekre.Ha meg azzal érvelek, hogy mérgezö a polár kristályok, dioxin miatt az a válasz rá, hogy más gyereknek jó, az enyémnek se lesz semmi baja.Most per pillanat nem biztos hogy lesz valami baja töle, de felnött korába elég valószinü.Mindenki döntse el magának, mi a jó a gyerekének.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, most megnyugtattatok, mert volt aki folyton a szememra hányta mért nem veszek neki eldobhatót azért kapom a támogatást.Szivem szerint modern moshatot használnék, de a pici már majdnem érett a szobatisztaságra ezért nem fektetek bele, meg nem is vagyunk rózsás anyagi helyzetben.Valahol olvastam , h csipi a popijt a pisi az ilyen fajta pelusban, ezért is gondoltam h árthatok vele, de rájöttem , ha elégszer cserélem semmi baja töle.
Jól csinálod, legalább nem párolódik mindenféle kemikáliában. Az én fél éves lányom is csak tetrát kap egy peluskülsõbe. :) Mondjuk nem ázik benne, általában csak a biztonság kedvéért van rajta.
Dehogy vagy rossz anya:) ! Ki mondta ezt?! Nem véletlen, hogy a mosható pelenkázás reneszánszát éli:) , még ha nem is feltétlenül abban a formában, ahogyan Te csinálod.
Nem vagy rossza anya, legfeljebb bátor! :) Én örülök, hogy nem kell mosással, vasalással bajlódnom, de 2 kicsi mellett eszembe sem jutott megpróbálni. Ha Neked, és a kicsi popsijának bejön, akkor semmi gond! :)
A kérdező hozzászólása: nem magyarországi vagyok, nálunk adnak támogatást a gyerekre és azt pelenkára meg tápszerre szokták költeni , de persze alig elegendö rá. A külsöt elég bonyolult módon varrtam.Alapvetöen egy réteg pul vizzáró anyagból kellene külsöt csinálni, de mivel nálunk ilyet nem lehet kapni én ezt kiváltottam egy szines gyapjúpelus meg egy vékony gumipelenka rétegre, patikában lehet kapni, az amit szülés után magad alá kellett teriteni a kórházban.Bár nem tudom, lehet nálatok nincs is ilyen.Szoval vettem alapul egy eldobhatot, kiszabtam, a 2 anyagot egybevarrtam, a széleibe gumi, tépözár és kész.Csak az a hátránya, h kb 1 hét használat után elkezdi átengedni a vizet, ezért nem árt néha lekenni a gumiréteget lanolinnal vagy babaolajjal, az viszont biztos, h jól fog szellözni benne a popo, mert ez a 2 réteg anyag még együttvéve is elég vékony.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!