Találatok a következő kifejezésre: Rossz AFP után (3 db)

Negatív kombinált teszt után rossz Afp? Gyakori?

Legjobb válasz: olvastam már itt akinek szintén így volt, nem tudom mennyire gyakori, de a kombinált sokkal megbízhatóbb eredményt ad, az afp pedig elég elavult. én így tudom.

olvastam már itt akinek szintén így volt, nem tudom mennyire gyakori, de a kombinált sokkal megbízhatóbb eredményt ad, az afp pedig elég elavult. én így tudom.
Nekem így volt. Kombinált nagyon jó lett, nem emlékszem pontosan, de 1: 16000, azt hiszem. Az afp pedig 0, 8 lett, pont alsó határ. Az uh-k szerint minden rendben. Afp csak arra jó, hogy idegesítsék vele a kismamákat.
Szia! Nekem a 12.heti uh-n is bibi volt. Az NT: 4, 3 lett, az orvos azt mondta, hogy beteg a babám. :( Majd a kombinált tesztem a down kórra ezt írta: 1:89 Gondolhatod, hogy milyen ideg állapotban voltam, de az orvos mondta, hogy várjuk meg az AFP-t is. Eljött a 16.hét, majd az AFP-m 0, 35 lett. :S Itt már 99%-ra állították, hogy beteg a kisbabám. Mindent amit eltudsz képzelni, az összes vizsgálatot, magzatvíz vétel megvolt, genetikus stb. Kiderült, hogy a a kedves orvosm elmérte a babámat, mert 3héttel nagyobb volt. :S ( nem fogadott orvos volt, sima sztk-s ) A kislányom teljesen egészségesen született! Ne aggódj minden rendben lesz! :) )) Boldog babavárást!
Az kimaradt, hogy egy hónappal jött világra a kiírt idõponthoz képest, 3500g-al 56cm-el. Eléggé elmérték a drágámat......
egy hónappal elõbb, bocsi :D
Atyaisten, utolsó válaszoló, ez nagyon durva! szegény, mit élhettél át... Gratulálok a kislányodhoz! Nekem is azt mondta az orvosom, hogy az AFP totál elavult, a kombinált tesztem a mérvadó.
Utolsó elõtti vagyok! Igen, csak azt nem értem, hogy egy 12hetes magzatot, hogy lehet egy 3héttel idõsebb magzattal össze keverni. Itt már nagyon nagy méretbeli különbségek is vannak. Állítólag 30éve ultrahangozik, tudta a dolgát, még neki állt feljebb. Ez amúgy Székesfehérváron történt a Család És Nõvédelmi Központban. :S Egyébként a 18.heti genetikain, már 21+3hetesnek mondtak......
Nekem is a kombináltam tökéletes lett, 1:10000-hez , az Afp-m meg 0, 60 mom. Azt mondta az orvosom, hogy akkor se aggódjak, ha ettõl kevesebb, mert ez nem jelent Down-kort.Az ultrahangon is rendben volt minden.Csak egy hónapig totál ideg voltam.Én sem értem minek paráztatnak az Afp-vel. 28hkm

Rossz AFP eredmény után milyen gyorsan jön vissza az eredmény?

Legjobb válasz: Nekem 2 hét múlva lett kész, de ott a többi kismama azt mondta, hogy amennyiben rossz az eredmény, felkeresnek azonnal. Elég sok országban betiltották ezt a vizsgálatot, mert nem ad pontos eredményt. Esetleg, ha rossz is lenne, még egyáltalán nem kell aggódni! Üdv, (SE)

Nekem 2 hét múlva lett kész, de ott a többi kismama azt mondta, hogy amennyiben rossz az eredmény, felkeresnek azonnal. Elég sok országban betiltották ezt a vizsgálatot, mert nem ad pontos eredményt. Esetleg, ha rossz is lenne, még egyáltalán nem kell aggódni! Üdv, (SE)
Szia! Az AFP eredményem nekem anno 1 hét alatt lett kész. Amennyiben rossz az eredmény, azt az orvosod azonnal mondani fogja és megbeszélitek, hogy mi a következõ lépés. Nem hagyják figyelmen kívül a rossz eredményt, reagálnak rá, hiszen nekik sem érdekük, hogy beteg legyen a baba. A 16 hetes ultrahang - genetikai - fogja megerõsíteni a rossz eredményt vagy cáfolni. De a kötelezõ vizsgálatok mellett pénzért elvégeztethetsz a Genetikai Diagnosztikai Központban vizsgálatot ha meg akarsz nyugodni. Én úgy tudom 25.000, - Ft. Ne aggódj!
Nekem 3 hét után jött meg az eredmény, mert elkeveredett és ki tudja miért a régi lakhelyem ( ami a szomszéd város ) szerinti tanácsadóba ment a papír. Persze itt mindenki végigmustrálta és találgatóztak hogy kié is lehet. Még végül szerencsére valakinek eszébe jutott hogy a régi kismamák adatbázisát átnézze TAJ szám szerint.Így jutott el hozzám egy feltépett borítékban bedobva a postaládámba, valaki áthozta. De szerencse hogy legalább utánanéztek és nem kallódott el.De normális esetbe az itteni tanácsadóba jött volna az eredmény és a védõnõ azt mondta hogy ha rossz lesz az érték, rögtön értesít telefonon még mielõtt a következõ tanácsadásra mennék. De ne aggódj, úgy ahogy az elõttem szólók is írták, ha "rossz" az eredmény, még az semmit nem jelent. Lehet a rossz eredmény pusztaán attól is ha túl hamar, vagy késõn vették le a vért a 16 héthez képest.
A genetikus doktronõ nekem azt mondta a genetikai utrahangon, hogy alacsony AFP eredmény nincs. Tehát ha alacsonylatt az érték ne aggodj. A meghatározott értékeket sokminden befolyásolja (túlsúly, magasság, esetleg rooszul számolt terhességi hét) így egyénenként változó lehet. Amíg a genetikai ultrahangon nem voltál nincs miért aggodnod.

Az AFP vizsgálatom megjött 4 nappal a vérvétel után! 1, 54 lett a Mom érték és a AFP érték 59, 21! ez mijen eredmény? Jó vagy rossz?

már volt 12 hetes kombinált teszt vizsgálatom! 1:50 arány a down korra! és a magzatvizvételt javasolták! amit 03.31 -én vesznek le!

Legjobb válasz: hát akkor csak az lesz a biztos, én úhy tudom a mom 1.0 ig jó, de biztos lesz itt nálam nagyobb szaktekintély is.

hát akkor csak az lesz a biztos, én úhy tudom a mom 1.0 ig jó, de biztos lesz itt nálam nagyobb szaktekintély is.
A MoM értéket 0, 7-2, 5 között tekintjük a normál tartományba esõnek. A ng/ml-ben megadott AFP érték általában 20-100 ng/ml közé esik. Ezek szerint rendben vannak az eredmények!
bocsánat, akkor rosszul emlékeztem, elsõ voltam, drukkolok, hogy te a 49-bõl legyél az egyik!
Ja, még annyit: nekem AFP 36, 59ng/mL, valamint 1, 17 MOM. A doki szerint ez teljesen rendben van. Ebbõl kiindulva a te eredményed is jó! :)
Szia! A Sejtbank által kiadott füzetben az van, hogy az AFP értéke 0, 35-3, 0 MoMig Down-kórral NEM sújtott terhességre utal. Az 1:50 arány a többi érték miatt is lehet ilyen alacsony! 16 hetesen Quartett tesztet csináltak, vagy csak sima AFP-t?
Az én AFP eredményem tökéletes volt, de az integrált teszt aránya 1:120 a Down kórra.Voltam magzatvízvizsgálaton(sokkal rosszabbra számítottam, nem fájt, csak kellemetlen volt)és ma már 10 hós az egészséges babám...szval fel a fejjel, sztem te a 49 kismama közé tartozol.
A kérdező hozzászólása: nekem sima afp volt! a Quarett teszt nem! mindenkinek köszönöm a válaszát! és én is nagyon remélem hogy a 49 kismamából vagyok az eggyik! 31 én megirom ide nektek hogy mi volt! aztán utánna 3 héttel is irni fogok! remélem jot mondok


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!