Találatok a következő kifejezésre: Roncsolja a ha (48 db)

Ha van -0.5ös szemüvegem de csak ritkán kell hordanom akkor az kíméli ha felveszem számítógépezésnél v inkább roncsolja a szemet?

Legjobb válasz: Azt nem mondom, hogy roncsolja, de mivel enyhén rövidlátó vagy így nem szükséges számítógéphez.

Azt nem mondom, hogy roncsolja, de mivel enyhén rövidlátó vagy így nem szükséges számítógéphez.
Nekem -1, 75-ös a szemem, és számítógépezéshez nem hordok... Olvasáshoz sem... Amit még látsz normálisan, megerõltetés nélkül, ahhoz szerintem felesleges, hadd dolgozzon a szem is, mert különben ellustul és tovább romolhat!
Az én szemüvegem is -0, 5- ös. Nekem az a tapasztalatom, hogy számítógépezés jobb szemüveg nélkül
A kérdező hozzászólása: rendben köszönöm :)
Így van. Jobb szemüveg nélkül. Ha véletlenül könyvolvasással egybekötött netezést folytatok és a szemüveggel kezdem el a gépelést, úgy érzem magam, mint egy törpe az óriásbillentyûzeten :)

Szabad-e sudocremet arcra kenni? És ha igen akkor hosszú távon nem roncsolja a bőrt?

Legjobb válasz: szabad!:) nem roncsolja, csak puhább lesz tõle.

szabad!:) nem roncsolja, csak puhább lesz tõle.

Mennyire roncsolom a hajamat hogy ha minden nap hajszárítóval göndörítem be?

Legjobb válasz: Én is így szoktam.Olyan nagy mértékben nem roncsolod,mintha hajvasalóval vagy hajsütõvel sütögetnéd.:) Nem tesz ez se jót neki,mert a hõ valamilyen mértékben károsítja,de nem vészes.

Én is így szoktam.Olyan nagy mértékben nem roncsolod, mintha hajvasalóval vagy hajsütõvel sütögetnéd.:) Nem tesz ez se jót neki, mert a hõ valamilyen mértékben károsítja, de nem vészes.


Ha mindennap zselézem a hajam, az roncsolja a hajam?

Valamint fontos lemosni vízzel esténként, vagy maradhat rajta éjszaka is?

Legjobb válasz: Enyhén roncsolja,de mindenképp mosd le esténként! Én inkább azt ajánlom,hogy vizezd be a hajad,majd hajszárítóval szárítsd fel,így zselé sem kell.

Enyhén roncsolja, de mindenképp mosd le esténként! Én inkább azt ajánlom, hogy vizezd be a hajad, majd hajszárítóval szárítsd fel, így zselé sem kell.
A szinezõ nem roncsolja a hajat

Roncsolja a hajat, ha le akarom szivattatni?

Sötétbarna a hajam,de már unom és ezért szökésbarnát szeretnék!tönkre teszi a hajamat?ráadásul nem rég kezdtem el növeszteni a hajam!

Legjobb válasz: sötétbarnára van befestve? igen roncsolja nem is kicsit, mert a festéket kell leszednie és olyan anyagokkalami nem tesz jót a hajnak.

sötétbarnára van befestve? igen roncsolja nem is kicsit, mert a festéket kell leszednie és olyan anyagokkalami nem tesz jót a hajnak.
Igen, nagyon tönkreteszi ha teljesen leszívattatod.A melírozás kicsit humánusabb.
Nekem is volt már leszivatva a hajam, de már megbántam, mert nagyon tönkretette ( bár nem jobban mint a hajvasaló :D )
Szerintem ne csináld, borzasztóan tönkrevágja, és nem fog helyrejönni, csak ollóval:(
igen, alapvetõen roncsolja, bár a szomszédom is leszivatta a haját, neki 2hétig volt seprû, aztán egyre szebb lett, csomót balzsamozta, szóval szerintem a hajadtól is függ mennyire roncsolja a szivatás, ha dús vastagszálú hajad van akkor annyira nem, de inkább ne próbálkozz vele! természetes szõkítõt ajánlok a figyelmedbe: napozás, és állítólag a kamillatea is jó!
tényleg természetes szõkítés .. bár az biztos nem olyan hatásos.. állitólag ugy is lehet hajat szõkiteni h bekened a hajad citromnak a levével és kiülsz a napra(bár nem tudom mennyire igaz ez :D )
Persze, hogy roncsolja! Szerintem nem éri, nekem egyszer levezette valaki, hogy mivel járna... nem éri meg! Kérdezz csak meg bárkit, aki ért hozzá, elmondja neked a folyamatot, szerintem utána neked se lesz kedved.
*meg
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat

Roncsolja a szemet, ha a monitorom negatív szögben áll?

Úgy értem, hogy sokan úgy állítják be a monitorukat, hogy függőleges, vagy egy kicsit hátradől, de nekem úgy áll, hogy felém dől, vagy a teteje közelebb van a szememhez mint az alja. Szerintetek hogy a legideálisabb, hogy a legkevésbé roncsolja a szemet?

Legjobb válasz: Egyik monitor sem roncsolja a szemet. Ez a hatás olyankor keletkezik, ha valami komoly sérülés történik, például beleesik a monitor a szemedbe ha akkora dõlésszöget sikerül beállítani... Ha a rontásra gondoltál, még a monitorok akkor sem rontják kifejezetten a szemet. Sokkal hamarabb lesz amiatt problémád mert nem pislogsz, kiszárad és begyullad a szemed, mint hogy a látásod romlana. Ez pedig nem monitorfüggõ, bármelyiknél elõfordulna, bármilyen szögben. Fõleg ha negatív.

Egyik monitor sem roncsolja a szemet. Ez a hatás olyankor keletkezik, ha valami komoly sérülés történik, például beleesik a monitor a szemedbe ha akkora dõlésszöget sikerül beállítani... Ha a rontásra gondoltál, még a monitorok akkor sem rontják kifejezetten a szemet. Sokkal hamarabb lesz amiatt problémád mert nem pislogsz, kiszárad és begyullad a szemed, mint hogy a látásod romlana. Ez pedig nem monitorfüggõ, bármelyiknél elõfordulna, bármilyen szögben. Fõleg ha negatív.
A legideálisabb, ha a Csendes-óceán alján hever jégbe fagyva, akkor nem roncsol semmit. A viccet félretéve egyébként tök mindegy a szög.
Azta. Ez a kérdés egyáltalán komoly??
Én hátrahajtva használom, így szoktam meg. Ha neked az a jó, te tudod.
A szemedet max akkor "roncsolja", ha rád esik. :)

A tupírozás roncsolja a hajat? Ha igen, mennyire?

Nem tupírozom gyakran, és akkor sem magát a hajam, vagyis a hajam, de úgy, hogy felkötöm, és a copfot, hogy aztán let?zgéljem kontynak, de nem ez a lényeg, hanem hogy csak a végét. A tupír roncsolja? Töri, vagy valami? Köszi el?re is:)

Legjobb válasz: Roncsolja, mert a haj pikkelyes szerkezetû (mint a hal) És a pikkelyek lefelé állnak, ha te azt feltupírozok akkor a visszafele mozdulattal letörheted a pikkelyeket, és akkor elég hamar törni fog a hajad... -egy fodrász-

Roncsolja, mert a haj pikkelyes szerkezetû (mint a hal) És a pikkelyek lefelé állnak, ha te azt feltupírozok akkor a visszafele mozdulattal letörheted a pikkelyeket, és akkor elég hamar törni fog a hajad... -egy fodrász-
persze vmilyen szinten roncsolódik, én is tupírozom, és én se az egészet. viszont azzal próbálom "ellensúlyozni" a tupírt h nem vasalom a hajam, és nem is göndörítem hajsütõvel, vmint festetni se festetem pedig nagy a kísértés...
Nekem felül rövid a hajam, ott tupírozom nap mint nap, már 3 éve, és nem ment tönkre a hajam. Biztos hogy roncsolja, de közel sem olyan szinten mint mondjuk a vasalás.
Roncsolja bizony, nem is gyengén. Én inkább nem is tupírozom csak alkalmakra, szerencsére egyébként is dús hajam van. A mamám a '60-as években volt fiatal, amikor nagy divat volt a magasra tupírozott frizura, õ is így hordta. Na, neki hullani is kezdett tõle.
A kérdező hozzászólása: Nem tupírozom gyakran, és nem a tövét, le is írtam. Leengedve megoldom máshogy, hogy dúsabb legyen, de felkötve, ha kontyot akarok, akkor felkötöm, és a copfot tupírozom, amit letûzgélek aztán. De oké, akkor figyelni fogok, hogy minél kevesebbszer:) Köszi!
Szerintem a fonás nem roncsolja a hajat.
Az a lényeg, hogy ne vizesen, hanem törölközõszárazon fond be :)
Én kétszer fontam be vizes hajat és nekem utána sprõd lett nagyon :( De ha használsz hajvédõt akkor elmegy , de azért ezt se minden alkalommal csináld : ) Nem tesz jót a hajnak ! Inkább csak alkalmakkor és néha suliba :)

A futura csattos műhaj roncsolja a saját hajamat, ha sokat hordom?

Tényleg nagyon összegubancolódik ha nem fésüljük gyakran? Ha vizes a haj akkor is fennt marad a csattal?

Legjobb válasz: Én hordon a tresszelt csatos hajat, és szerintem egyáltalán nem roncsolja. Attól függ hogy milyen a minõsége hogy milyen hamar gubancolódik össze.

Én hordon a tresszelt csatos hajat, és szerintem egyáltalán nem roncsolja. Attól függ hogy milyen a minõsége hogy milyen hamar gubancolódik össze.
A saját hajadat biztosan nem. Nekem már 1 éve megvan, néha vágok egy picit a végébõl, mert tényleg könnyen eltörik. Vigyázni kell rá. De a saját hajadat nem roncsolja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!