Találatok a következő kifejezésre: Romániában pontosan év börtönbüntetés jár (1 db)

Romániában pontosan hány év börtönbüntetés jár kiskorú megrontása és nemi erőszak ellen?

Pontos választ kérek

Legjobb válasz: Senki sem tud válaszolni?

A kérdező hozzászólása: Senki sem tud válaszolni?
Nekem kérdésem van. És pedig az érdekelne hogy mi számit kiskórúmegrontásának?És kik intézkedhetnek?
csajok is megronthatnak kiskorút
A kérdező hozzászólása: Jó, de kb. mégis? 5-10 év? Vagy 20 év fölött? Vagy min...? - max...?
REMÉLEN NAGYON NAGYON SOK!!!!!!
Miért? Megrontottál egy kiskorút???
A kérdező hozzászólása: Csaj vagyok:)
A kérdező hozzászólása: s meg en is kiskoru vagyok nah, senki nem ad 1 ertelmes valaszt????
A nemi erõszak alapformája 3-7 évig büntethetõ. Ha nemi erõszak és kiskorú, akkor 15-25 évig, ha 15 év alatti az áldozat. 3-10 évig, ha 15 év alatt történik a közösülés.(beleegyezéssel)
nem hiszem, hogy lehetne pontos választ adni, mert egy adott bûncslelekmény büntetési tétele mindig tól- ig intervallumban mozog és a konkrét ítélet az eljáró bíró szubjektív megítélésétõl függ.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hol és hogyan lehet engedélyt szerezni utcazenéléshez?

Jövő nyáron majd haverral szeretnénk poénból egy hetet kint játszani néhány forgalmas helyen. Poén az egész, de az már nem lenne az, ha a közteresek megbüntetnének ezért kellene az engedély. Csak akusztikus hangszeren játszanánk(gátár ,cajon) hangosítás nélkül, szóval a zajjal elvileg nem lenne gond. Esetleg önkormányzatoknál lehet érdeklődni? Van ennek költsége? Hol vannak azok a helyek, ahol csak kinyitom a gitártokot, és máris elzavarna?
Ha esetleg túl macerás akkor hagyjuk az egészet, és kiülünk engedély nélkül :)

2

Egy tanulónak hány nap szabadnap jár?

Szakmunkásképzőben tanulok. Tanulószerződéssel vagyok gyakorlati helyen. Ha az órarend szerint 2 nap iskolában kell legyek 3 nap a gyakorlati helyemen, akkor a gyakorlati hely behívhat 4. esetleg 5. napra is? (természetesen nem kapok juttatást a gyakorlati helytől)

3

Kié a vad tulajdon joga?

Ha pl. egy magyarországi gímszarvas átmegy Ausztriába akkor melyik államot illeti a vad tulajdon joga?

5

Milyen nyomós indok kell ahhoz, hogy az övemen hordhassak kardot közterületen is? Ha támadtak már meg többször is, ezért ezt VALÓBAN csak önvédelemre tartanám, akkor viselhető?

15

Ha valaki krumplit tarlózik akkor azért ugye nem jár börtön?

10

Támogatnál egy olyan törvényt, hogy hogyha magyar állampolgárról kiderül, hogy menekültkérelmet adott be más országba, akkor fosszák meg magyar állampolgárságától és örökre tiltsák ki Magyarországról?

Nekünk ilyen alakok nem kellenek, ha annyira menekülni akar, hát meneküljön, de aztán többé vissza se jöjjön!

17

Ha egy meghatalmazásban nincsen kitöltve az érvényesség rubrikája, akkor ugye az nem érvényes?

2

Kisgyermekgondozó-nevelőt milyen fizetési kategóriában sorolják be?

2010 óta bölcsődében dolgozok , és eddig az E kategóriát kaptam , de most vissza akarja vonni a munkáltatóm ezt a kategóriát , törvénymódosításra hivatkozva. De én ezt a törvényt sehol nem láttam. Esetleg tudnátok linkelni jogszabályt? Amúgy a végzettségem OKJ-tanfolyam(54-es sorszámmal kezdődő.)

1

Miért van egy csomó bűncselekménynél, hogy az elkövető szabadlábon védekezhet?

Lopás, garázdaság, testi sértés stb. Ilyenkor mindig azt olvasni a hír végén, hogy a tettes szabadlábon védekezhet. Ha ilyenkor megöl valakit (pl.most a plébános meggyilkolása), miért nem vonják felelősségre azt, aki szabadon hagyta?

9

Mivel/mennyivel büntethetnek hamis utalványért?

Ellátottak utazási utalványára vagyok jogosult, de az igazolványom elszakadt (max 1-2 alkalommal használtam), és nyomtattam magamnak egy másikat. MÁV-on menetjegyvásárlásnál lebuktam a hamis igazolvánnyal, amit a pénztáros be is vont. A nyugdíjfolyósító papírjait illetve a szakadt igazolvány felét bemutatva igazolni tudtam hogy jogosult vagyok a kedvezményre, illetve a hölgy azt mondta hogy ez az ügy a MÁV falain belül fog lezajlani és nem fajul tovább. Illetve tájékoztatott hogy sérült igazolvány esetén lehet újat igényelni a nyugdíjfolyósítótól (erről nem tudtam).
Ettől függetlenül érdekelne, hogy számíthatok-e feljelentésre, bírságra.
Egyébként büntetlen előéletű vagyok, ez az egyetlen ballépésem.
Előre is köszönöm a válaszokat, nagyon kellemetlen helyzet volt, senkinek nem kívánom és magam sem keveredek több hasonló ügybe.

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!