Találatok a következő kifejezésre: Robert Merle: - (16 db)

Robert Merle A Sziget: hasonló stílusú könyveket ajánlotok nekem?

F?leg az a szitu érdekel, amikor emberek kényszerb?l össze vannak zárva, s rákényszerülnek dolgokra!

Legjobb válasz: Javaslom Robert Merle másik könyvét a "Malevil"-t. http://moly.hu/konyvek/robert-merle-malevil

Javaslom Robert Merle másik könyvét a "Malevil"-t. http://moly.hu/konyvek/robert-merle-malevil
henry chariere : Pillangó fegyencsztori, imádtam
A kérdező hozzászólása: a Malevile-t feltétlenül elolvasom, azt hiszem, azonban, hogy a Pillangó nem az én mûfajom. Szeretnék még kérni könyvcímeket, köszi!
A kérdező hozzászólása: Egyik kedvenc könyvem volt a Legyek ura, újra elolvasom, köszi!

Mi a véleményetek a Védett férfiak (Robert Merle), illetve a Führer-nap (Robert Harris) című könyvekről?

Legjobb válasz: Nagyon régen olvastam a A védett férfiakat,de érdekes módon semmi nem ugrik be,csak az,hogy Robert Merle írta,és elõtte olvastam el a másik könyvét a Malevilt.Na az még mindig az eszemben van ,mert az nagyon jó könyv volt. A másik könyvet nem ismerem.

Nagyon régen olvastam a A védett férfiakat, de érdekes módon semmi nem ugrik be, csak az, hogy Robert Merle írta, és elõtte olvastam el a másik könyvét a Malevilt.Na az még mindig az eszemben van , mert az nagyon jó könyv volt. A másik könyvet nem ismerem.
Én Merle stílusát a Mesterségem a halál c. könyvön kívül kifejezetten unalmasnak találom (jó, a Francia história azért más...), nagyon egykaptafa minden. E/1., sármos, délszaki beütési férfi elbeszélõ, meg a nõk, a nõk és megint csak a nõk. Mellette a sztori jó, csak ez a stílus nem fogott meg. Ezért sajnos kifejezetten untam. A másikat én sem ismerem.

A Robert Merle - Állati elmék címû könyvrõl lenne szó. Nektek is ilyen? (Többi lent)

Úgy 2-3-4 oldalanként jön egy kisebb-nagyobb (ált. kb. 1 oldalas) olyan rész, ahol nincsenek írásjelek, csak vesszõk. A dalógusok is csak vesszõvel vannak elválasztva, a bekezdés végén vesszõ van, a következõ bekezdés elején meg kis betûvel kezd. Mintha egy ilyen írói változat lenne, amit még lektoráltatni kéne, szerkesztõséggel kéne ellenõriztetni és egyáltalán nem lenne kész. nagyon zavaró, pedig engem érdekelne ez a könyv...

Legjobb válasz: Egyik kedvenc könyvem, a többi Merle regénnyel együtt. Engem egyáltalán nem zavar ez, ilyenkor az egyik szereplõnek a gondolatait jegyzi le az író, és amikor "csak úgy" gondolkozunk magunkban, nem szoktunk vesszõket vagy pontokat tenni. A nagybetûk elhagyása növeli a feszültséget és jelzi a folyamatosságot, ezen kívül jól bemutatja az illetõ személy gondolkodásmódját és karakterét. Megéri többször is elolvasni, az ember mindig talál benne új gondolatokat, amelyken elõször csak átfutott. Ne hagyd abba, még sok élvezetes pillanatot fog neked okozni! (Ha tudnád, mennyire irígyellek, hogy még csak most kezded... :))

Egyik kedvenc könyvem, a többi Merle regénnyel együtt. Engem egyáltalán nem zavar ez, ilyenkor az egyik szereplõnek a gondolatait jegyzi le az író, és amikor "csak úgy" gondolkozunk magunkban, nem szoktunk vesszõket vagy pontokat tenni. A nagybetûk elhagyása növeli a feszültséget és jelzi a folyamatosságot, ezen kívül jól bemutatja az illetõ személy gondolkodásmódját és karakterét. Megéri többször is elolvasni, az ember mindig talál benne új gondolatokat, amelyken elõször csak átfutott. Ne hagyd abba, még sok élvezetes pillanatot fog neked okozni! (Ha tudnád, mennyire irígyellek, hogy még csak most kezded... :) )
A kérdező hozzászólása: :D Rendben, akkor olvasom tovább! Nekem is nagyon tetszik, csak ezek a részek ha nem tagolom jól gondolatban, akkor kuszák lesznek, és megzavarnak. :D Azt hittem, véletlen van, de akkor megpróbálom megszokni. :D
A kérdező hozzászólása: U.i.: beírtam kulcsszónak, hogy "Gyilkos elmék". :D Az egy pöppet más... asszem megyek aludni. :D
Szép álmokat! :)


Robert Merle: Madrapur - Végülis mi a lényege?

Iszonyatosan élveztem ezt a könyvet, nagyon tetszett, de annyi gondolatot vetett fel, hogy még egy-másfél év elteltével is z?r van a fejemben a történettel kapcsolatban. Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy mások hogyan értelmezték. :)

Legjobb válasz: Pont 25 éve olvastam Merle-t! Az az amikor a repülõvel egy másik dimenzióba kerülnek?

Pont 25 éve olvastam Merle-t! Az az amikor a repülõvel egy másik dimenzióba kerülnek?
Madrapur, Malevil, Állati elmék, Védett férfiak! 25 éve olvastam, összekeveredik ennyi idõ után!
Az utazás maga az élet - a többin gondolkozz el te!
Találtam egy oldalt a Madrapur titkairól, bár amint látom, még korántsem teljes, de igencsak gondolatébresztõ: http://koko-marticica.freeblog.hu/
A kérdező hozzászólása: Hát hogy másik dimenzióba-e, azt nem tudom, de jóra gondolsz, ez lesz az! :) amikor 12-en vagy mennyien ülnek egy repülõgépen, ahol ki vannak szolgáltatva a "Föld" kénye-kedvének, és egy olyan országba tartanak, amirõl senki sem tudja, hogy egyáltalán létezik-e. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ez nagyon jó oldal!

Milyen könyvet tudnátok ajánlani, ha olyan izgalmas és letehetetlen krimi vagy akció könyveket keresek, mint pl. : A tetovált lány I. -III. , Robert Merle: Állati elmék, Dan Brown: A megtévesztés foka. ?

Garth Stein: Enzo, vagy Monty Roberts: Az igazi suttogó c. könyve is nagyon tetszett, ez persze más kategória. Ehhez hasonlókat is ajánlhattok!

Legjobb válasz: Jean Christoph-Grangé: Bíbor folyók

Jean Christoph-Grangé: Bíbor folyók
Heló! Angyalszív.
A többi Dan Brown könyvet olvastad? Én nem vagyok nagy krimi rajongó, de az összeset elolvastam és imádtam. Ha A megtévesztés foka tetszett, akkor a többi is fog.
Nem tudom ez mennyire felel meg az ízlésednek de igen izgalmas Cassandra Clare könyveit ajánlom akár a Végzet ereklyéit akár a Pokoli szerkezetet olvasod el de a Bane krónikákat is ajánlom :)
Olvass John J. Nance-t! Fergeteges letehetetlen repülõs krimijei vannak, pl. A különleges utas, Hajsza az idõvel, A halott zseni bosszúja, Vakító villanás. + Még néhány ötlet: - Frank Schatzing: Raj - James Rollins: Káosz - John Gilstrap: Túlélés - Steve Berry: A harmadik titok - Paul Sussman: A jeruzsálemi templom titka - J. M. Marks: Összeesküvés-elmélet
A kérdező hozzászólása: Hûû! Jó sok cím összegyûlt! :) Mindenkinek köszönöm! Persze ha van még ötlet, jöhet bátran! /és a fent említetteket én is szívesen ajánlom! ;) :)

Robert Merle : Két nap az élet címû könyve jó? Hány éveseknek való?

Legjobb válasz: Mivel a könyv szépirodalmi klasszikus, mindenkinek ajánlott, aki szereti a komoly irdalmat. Igazából ídõsebb korosztály ajánlotabb.

Mivel a könyv szépirodalmi klasszikus, mindenkinek ajánlott, aki szereti a komoly irdalmat. Igazából ídõsebb korosztály ajánlotabb.

Milyen könyvet ajánlanátok egy Boris Vian, Robert Merle rajongónak?

Mármint más írótól, de ami biztosa tetszene neki.

Legjobb válasz: A Francia históriához kicsit hasonlít Maurice Druon Elátkozott királyok sorozata.

A Francia históriához kicsit hasonlít Maurice Druon Elátkozott királyok sorozata.
Kedvenceim közé tartozik Vian és Merle is. Ajánlom: Parti Nagy Lajos, Bohumil Hrabal, Kurt Vonnegut, Nick Hornby, Hermann Hesse, Szerb Antal, Faludy György, Jack Kerouac, Anthony Burgess, William Wharton, Chuck Palahniuk könyveit. Most igazából még sorolhatnám egy darabig, de nyilván nincs rá garancia, hogy neked is tetszeni fognak. :)
Én is az elátkozott királyokat javaslom, kicsit más a kor, de tényleg hasonlít a Francia históriához! Kicsit szabadszájúbb ráadásul:)

Robert Merle: Mesterségem halál, Kazimierz Moczarski: Beszélgetések a hóhérral. Tudnátok mondani még ezekhez hasonló könyveket? Főleg a haláltáborokról.

Legjobb válasz: Wieslaw Kielar - A 290-es számú auschwitzi fogoly Nyiszli Miklós - Dr. Mengele boncolóorvosa voltam

Wieslaw Kielar - A 290-es számú auschwitzi fogoly Nyiszli Miklós - Dr. Mengele boncolóorvosa voltam

Robert Merle: Mesterségem halál. Hasonló könyv?

Legjobb válasz: Kazimierz Moczarski: Beszélgetések a hóhérral

Kazimierz Moczarski: Beszélgetések a hóhérral


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!