Találatok a következő kifejezésre: Ritka a vércsoport (6 db)

Nekem ABO, Rh-s vércsoportom van. Ez a vércsoport sűrűn fordul elő? Vagy ritka?

Legjobb válasz: Annyira ritka, hogy ilyen vércsoport nincs! Van "A" "B" AB" és "O" Az Rh faktor pedig (a rhesus majom nevébõl származik a rövidítés) vagy "+" vagy "-" A legkeresettebb véradók vércsoportja: O Rh neg,

Annyira ritka, hogy ilyen vércsoport nincs! Van "A" "B" AB" és "O" Az Rh faktor pedig (a rhesus majom nevébõl származik a rövidítés) vagy "+" vagy "-" A legkeresettebb véradók vércsoportja: O Rh neg,
Jah, bocsi, nem láttam a választ. Tényleg hülyeséget írt a pluszos. 0 Rh- univerzális adó, Ab Rh+ pedig univerzális kapó...
Harmadik válaszoló! Nem azért a legkeresettebb, ugyanis ma már a komplikációk elkerülése végett mindenkinek csak a saját vérébõl adnak, senkinek nem adnak 0 negatívot, akinek nem olyan a vércsoportja. Azért keresett, mert ritka. :)
tervezett mûtétek esetén igazad van, de ha lefogynak a vérkészletek, pl. mert valami váratlan esemény van (tömegszerencsétlenség), akkor az az aranytartalék.
Ebben lehet valami. :) Mondjuk ez biztos, hogy nagyon-nagyon ritkán fordul elõ. :)
A Második válaszoló írta helyesen. Általánosságban a 0 Rh+ vércsoportú ember az aki adhat mindenkinek vért, mert ez a vércsoport rendelkezik a legkevesebb ellenreakciót kiváltó anyaggal. De még ekkor sem tuti, hogy nem lesz komplikáció. S igen ez csak akkor mûködik ha nagyon nagy szükség van a vérre és nem érhetõ el a csoport azonos vagy más vérkészítmény. A Harmadik válaszoló ellenben a 0 Rh- vérrõl állította ugyanezt. Ha ilyet adsz mondjuk egy katasztrófa helyzetben mindenkinek akinek vérre van szüksége egyenes út ahhoz , hogy minden súlyos sérültet kinyírj. Ugyanis mint olvashattad a lakosság nagyobb százaléka Rh3 éppen ezért ha Rh- vért kap akkor súlyos ellenreakciók lépnek fel aminek a vége halál lehet.
A mínusz és a nulla jelenti azt, hogy az illetõ ellenanyag NINCS ott - tehát lehet adni a vért. De tényleg jobb, ha mindenki a sajátját kapja.
Igen, az AB0 vércsoport olyan ritka, hogy nem is létezik:P Ezt olvasd el, a válasz is benne lesz: http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A9rcsoport
na akkor most ásd el magad. pont a minuszost lehet adni a pusszosnak és nem fordítva, azaz te nyirtál ki egy csomó embert és nem én.
annyit tennék hozzá, hogy a ORh- azért a legkeresettebb, mert az ebbõl származó vérkészítményt bárkinek lehet adni és nem azért, mert ebbõl van a legtöbb.
Nem hinném, hogy bárkinek is el kéne ásnia magát, mivel senki nem írt rosszat... Nem értem a problémát.
Nos én az utolsó választ azért nem értem, amúgy véletlen kerültem ide, mert nekem meg AB RH+ a vércsoportom és csak keresett vért kaphatok.. Na most akkor hogy is van ez, hogy elvileg unverzális kapó vagyok??
Jah, bocsi, nem láttam a választ. Tényleg hülyeséget írt a pluszos. 0 Rh- univerzális adó, Ab Rh+ pedig univerzális kapó... ilyen már csak a mesében létezik. VÉRT CSAK CSOPORT AZONOST SZABAD ADNI!!!!!
tomy88trance: Talán mert egyéb faktorok is vannak, nem csak AB0 és az Rh. Úristen! Olvassatok már! Pl. wiki a barátnõd, ennél a "szerintem" és "úgy emlékszem, mintha" válaszoknál sokkal megbízhatóbb. Ha valaki nem tudja a választ, csak úgy hirtelen véleménye támad valamirõl, az ogy veszi a bátorságot, hogy leírja, tehát másokat megvezessen? Nem az lenne az oldal lényege, hogy gyakran felmerülõ kérdésekre választ adjon? Ez inkább olyan mintha véleményt kellene mondani a kérdésrõl. De, hogy válaszoljak is: AB0 vércsoport nincs, és Rh sincs. Ezek különbözõ vércsoportosítási rendszerek. Vércsoportod lehet az AB0 rendszer szerint a benne lévõ meghatározott két antigén jelenléte illetve hiánya szerint: A, B, AB és 0. Az Rh rendszer szerint pedig Rh+, ha van egy meghatározott anyag (antigén) a véredben, és lehet Rh-, ha nincs benne.

A vércsoportom 0 pozitív. Ez mit jelent? Kinek adhatok vért, és kik adhatnak nekem? Ritka vagy gyakori ez a vércsoport?

Legjobb válasz: Már rég nincs olyan, hogy 0-as adhat bárkinek. Mindenki a saját vércsoportját adhatja, kaphatja.

Már rég nincs olyan, hogy 0-as adhat bárkinek. Mindenki a saját vércsoportját adhatja, kaphatja.
A kérdező hozzászólása: Valahol azt halottam hogy 0-ás vércsoportú bárkinek adhat, de neki csak a 0-ás vércsoport jó. Akkor ez nem is igaz?
Ha nincs csoport azonos vér, akkor a 0 negatívos adhatott bárkinek, aki Rh pozitív az negatívosnak nem adhat Középmezõnyben van a gyakorisága. Te 0 Rh negatívtól vagy 0 Rh pozitívtól kaphatsz. Ma már csoport azonos vért kapnak a rászorulók.

Ritka a B+ vércsoport? Ha igen, akkor mennyire?

Legjobb válasz: Én úgy tudom a legritkább az A Rh-

Én úgy tudom a legritkább az A Rh-
Magyarországon a legritkább az AB rh- kevesebb mint a lakosság 1%-ának van ilyen tipusú vére. A B Rh+ egy elég gyakori vércsoport.
én is ugy tudom, hogy gyakori a B+, a legritkább a 0rh -
A magyarság Európában egyedülálló gyakorisággal örökíti az AB-vércsoportot. Úgy fogalmazhatunk, hogy míg a világ népességén belül az AB vércsoport a legritkább, addig ez nálunk kiemelkedõen magas.(az elsõ két hozzászólónak)
Szia! A magyarországi arányok: A 42 %, 0 32 %, B 18%, AB 8%. Az Rh-faktort tekintve pedig legjobb tudomásom szerint a + 85%, a negatív 15 %.
Ha igaz 42 %, 0 32 %, B 18%, AB 8% , és az Rh+ 85%, Rh- 15% arány Magyarországon, akkor: (mivel az ABO és az Rh vércsoportrendszer nem függ össze) A magyar emberek ennyi százaléka: A Rh+ : 0, 42*0, 85=0, 357 35, 7% O Rh+ : 0, 32*0, 85=0, 272 27, 2% B Rh+ : 0, 18*0, 85=0, 153 15, 3% ésígytovább: AB Rh+ : 6.8% A Rh- : 0, 42*0, 15=0, 063 6, 3% 0 Rh- : 0, 32*0, 15=0, 048 4.8% B Rh- : 2, 7% AB Rh-: 1, 2% Tehát Magyarországon a legritkább vércsoport az AB Rh-. Más területeken nem, például Dél-amerikában szinte mindenki nullás, és Afrikában pedig szinte senki sem Rh+.


Van egy nagyon nagyon ritka vércsoport. Mi annak a neve?

A honfoglaló-ban láttam, de nem tudom mi a neve. Úgy tudom eddig csak 3 embernek volt ilyen vére.

Legjobb válasz: Talán a Bombay típusra gondolhattak.

Talán a Bombay típusra gondolhattak.
Mármint úgy érted, hogy ritka fajta vér, a klasszikus besorolás alapján (AB0- Rh), vagy úgy érted, hogy másik besorolási csoport?
Amúgy AB0-Rh-ban a legritkább az AB negatív, de 3 embernél azért többnek van.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszoló válaszára gondoltam. Köszönöm.

A 0 RH negatív vércsoport ritka?

páran mondták már nekem, h a 0 RH negatív vércsoport a legritkább vércsoport, ez igaz?

Legjobb válasz: A ritkák közé tartozik, de nem a legritkább. Az Rh- AB , RH- B, ezek sokkal ritkábbak.

A ritkák közé tartozik, de nem a legritkább. Az Rh- AB , RH- B, ezek sokkal ritkábbak.
Igaz, én is így tudom.
Nem igaz.
@00:36: Már miért is nem? Ritka, biológia órán meg is fogod tudni/már tanultad, hogy miért.
A kérdező hozzászólása: köszi az infót! :)
Azért nem ritka, mert sokaknak az van.
@12:52: Ez pont nem igaz, sõt a többségnek nem az van... Látom te sem figyeltél a biosz órákon túl sokat.

Az A RH negatív vércsoport tényleg ritka?

Legjobb válasz: Az emberek kb. 75%-a Rh+, 25%-a Rh-.

Az emberek kb. 75%-a Rh+, 25%-a Rh-.
Igen, ez igaz. Hozzá meg ha 0 nevatív vagy, akkor igen kevés ember tud neked vért adni. Nekem a párom az, vagyis 0 negatívos, nagyon sokszor hívják a véradó közponzok véradásra. Remélem neki nem lesz rá szüksége, de ajánlottam neki hogy fagyasztasson le vért a saját számára, hisz még én se tudnék rossz esetben rajta segíteni. én 0 poz. vagyok.
Még ritkább, mint az elsõ írta, legalábbis a mi égövünk alatt élõ népességnél 85-15% az arány.
Lehet, hogy ritka, de én sajna beletartozom:)
Tesóm is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!