Találatok a következő kifejezésre: Rh negatív esetén (2 db)

Ha a vércsoportom RH negativ akkor tutti mütétre van szükség a méhenkivüli terhesség esetén? Részletek lent!

Méhenkivüli terhességem van,viszont nincs életjel és doki azt javasolta,hogy várjunk egy hetet ha más probléma nincs,lehetséges,hogy magátol felszivódik.Viszont,ha RH negativ a vérem akkor mindenképp mütét kell.(Ez csak jövöhéten derül ki).Próbáltam rákeresni,hogy ez hogy is van,de nemtaláltam semmi olyan dolgot ami erre választ adna.Volt már valaki hasonló helyzetbe és ez miért van igy?Minden információ érdekel ezzel kapcsolatba.

Legjobb válasz: Szerintem beszélj másik orvossal.Méhenkivüli terhességnél mindenképpen mütét kell akármilyen is a vércsoportod.

Szerintem beszélj másik orvossal.Méhenkivüli terhességnél mindenképpen mütét kell akármilyen is a vércsoportod.
Ha rh- vagy, akkor anti-D injekciót fogsz kapni, ami megakadályozza, hogy a következõ babánál ellenanyagot termeljen a szervezeted. Ezt szülés és bármilyen vetélés után megkapod.

Rh negatív vércsoport esetén hogyan és mikor szoktak plusz ellenanyagszűrős vizsgáltot kérni vajon?

Ha rh neg vagyok, akkor tudom, h a terhesség alatt 3x,4x is kell nézi ezt, de most nem a megadott hétre kaptam beutalót a sz?résre, hanem hamarabbra is és nem értem, h mi okozhatja vajon, h többször kell menni, mint más negatív terheseknek. ( A dokit is megkérdem majd, de elutazott husvétolni én meg itt izgulok.)

Legjobb válasz: nálunk (Pécs) a 16., 24. és a 36. héten csinálnak.

nálunk (Pécs) a 16., 24. és a 36. héten csinálnak.
Nekem is rh negatív lett a vércsoportom, 12 hetes vagyok és jövõ héten megyek a területi vérellátóba egy újabb tesztre, ahova a labor irányított, és az orvosaim sem értik miért mert elsõ terhesség. És én is azt olvastam, hogy 3x nézik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!