Találatok a következő kifejezésre: Rh neg a szülés után kaptam (2 db)

Rh neg vagyok, a szülés után kaptam gammás injekciót, most 5 hetes terhes vagyok, a második férjemtől. Kell kérnem Gammás injekciót?

Legjobb válasz: Ha a második férjed is pozitív, akkor igen, de csak a szülésed után. Addig felesleges.

Ha a második férjed is pozitív, akkor igen, de csak a szülésed után. Addig felesleges.

A vércsoportom A Rh neg. , ez a második terhességem, és nem kaptam a szülés után Anti-d-t. Kellett volna egyáltalán?

Úgy olvastam, hogy kellett volna, hogy ne legyen gond a második terhességnél. Vagy csak akkor, ha az els? babám pozitív vércsoportú lett volna?

Legjobb válasz: Csak akkor termel ellenanyagot a véred a baba ellen ha az õ vércsoportja pozitiv-és a ti véretek csak szülésnél keveredett,a babának ez nem ártott volna akkor sem ha õ pozitiv,te viszont kaptál volna anti d-t,hogy ne termeljen ellenanyagot a véred a köv baba ellen (ha az pozitiv). Bocsi kicsit kuszán irtam le de rmeélem érthetõ.

Csak akkor termel ellenanyagot a véred a baba ellen ha az õ vércsoportja pozitiv-és a ti véretek csak szülésnél keveredett, a babának ez nem ártott volna akkor sem ha õ pozitiv, te viszont kaptál volna anti d-t, hogy ne termeljen ellenanyagot a véred a köv baba ellen (ha az pozitiv). Bocsi kicsit kuszán irtam le de rmeélem érthetõ.
Èn sem kaptam, pedig Rh- a ve´rcsoportom.Most költöztün, más az orvosom, úton a kistesó, a doki már kérdezte a ve´rcsoportom.Majd meglátjuk, .Egyébként én sem értem ezt.azt is mondták, ha az apuka pozitív akkor kell az Anti-d.
En is Rh negativ vagyok, nekem sajnos egy vetelesem volt ahol eleg nagy volt mar a magzat es en sem kaptam szurit pedig allitolag kellett volna. Mikor terhes lettem 8 hetesen voltam eloszor dokinal, vettek vert es mondtam, hogy Rh negativ vagyok. Kerdezte is, hogy kaptam-e szurit veteles utan, mondtam, hogy nem, legalabbis nem emlekszem ra. Azt mondta, hogy semmi gond mert ugyis ellenorzik folyamatosan a verem es ha ellenanyagot termelnek akkor azonnal megkapom a szurit. Vervetelem meg a 10-dik heten volt, tegnap a 13-dik heten es azt montak lesz majd a 16-dik, 20-dik heten es mivel negativ vagyok folyamatosan ezt a reszet is fogjak ellenorizni. Tehat ne flejetek lanyok ha nem kaptatok szurit, a lenyeg az, hogy odafigyeljenek ratok es ha veletelnul ellenanyagot termel a szervezet akkor megkapjatok az Anti D-t.
Ha te rh neg vagy és a babád is rh neg, akkor nincs kockázat. Ha azonban az elsö baba rh poz, akkor muszály kapnod a szurit, különben komoly problémáid lehetnek a következö terhességnél!!! Ha nem adnak, akkor kérdezd meg az orvost, én nem bíznék vakon az egészségügyben. Az igazából mindegy, hogy az apa rh neg vagy poz. Ha a papának van rh neg génje, akkor születhet rh neg gyereke, bár ö maga rh pozitív. Tehát nem a papa vércsoportja a meghatározó, hanem a gyereké! De persze egy rh pozitív papának nagyobb valószínüséggel születik rh pozitív gyereke, mint egy rh negativnak (ez utóbbinak egyáltalán nem születhet pozítiv gyereke, ha mind a ketten negatívak vagytok), tehát rh pozitivit papa esetén jobban oda kell figyelni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!