Találatok a következő kifejezésre: Rh neg a (4 db)

RH neg. a verem es miutan megszultem a fiamat nem kaptam meg a szurit. Most kb 6 hetes vagyok, meg dokinal nem voltam. Az elmaradt szuri miatt lehet-e vmi baj vagy komplikacio?

VOlt mar valaki igy?

Legjobb válasz: bizony,az végett lehet baj,de biztos hogy nem kaptad meg??én ilyet még nem is hallottam..Én is rh neg vagyok,de ilyet még nem hallottam,hogy vki ne kapta volna meg az anti d-t.

bizony, az végett lehet baj, de biztos hogy nem kaptad meg??én ilyet még nem is hallottam..Én is rh neg vagyok, de ilyet még nem hallottam, hogy vki ne kapta volna meg az anti d-t.
A kérdező hozzászólása: hat sajnos tuti.....kb elfelejtettek.
Mindenképp irány doki, mert nem akarlak ijesztgetni, de elvetélhetsz így az elején.Irány doki hogy be tudja adni, most is tudnak segíteni, csak menj!!!!!!
Sokkal elõbb, már ott a kórházban szólnod kellett volna, ezt mindjárt szülés után be kell adják. Menj dokihoz, nem tudom ilyenkor tudják-e még pótolni, érdemes-e vagy mi a teendõ. A babád elvetélhet, ez lehet a gond. Sürgõsen menj orvoshoz!! (az elõzõ babád negatív vagy pozitív volt? mert ha negatív, lehet azért nem kaptál injekciót)
Lányok, nem ártana válaszadás elõtt kicsit tájékozódni, nem csak leírni azt a sok marhaságot, amit valahol összeolvastatok!!! Te jó ég, meg ne rémülj emiatt a sok buta válaszadó miatt!!! A lenyeges kérdés: negatív lett- a babád? Mert ha nem pozitív, semmi szükséged az injekcióra. Eddig 3-at szültem, negatív vagyok, férjem poz. mindegyik baba negaít lett, egyszer sem kellett ellenanyagot kapnom, most a 4.et várjuk és még mindig nem termelek ellenanyagot!!! Szóval, elõször nézz utána, hogy milyen lett a babád, és ha nem poz, akkor semmi gáz, hiszen a te véredet örökölte.

Az mit jelent, hogy ABO "0" Rh neg. A vércsoportom? Ez jó vagy rossz?

Legjobb válasz: vércsoport :9 nekem is ez a vércsoportom! annyi hogy neked csak 0-ok adhatnak vért, de te bárkinek adhatsz! nem hiszem hogy rossz! :D

vércsoport :9 nekem is ez a vércsoportom! annyi hogy neked csak 0-ok adhatnak vért, de te bárkinek adhatsz! nem hiszem hogy rossz! :D
0 Rh negatívos a vércsoportod, viszonylag ritkább fajta, menj sokszor vért adni.
A kérdező hozzászólása: Mennyire ritka?
Ezt így nem tudom megmondani / a B Rh negatív és az AB Rh negatív ritkább ennél/. De azért jó, mert mindenkinek beadható a véred.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek adhatok vért? Ez biztos?

Rh neg vagyok, a szülés után kaptam gammás injekciót, most 5 hetes terhes vagyok, a második férjemtől. Kell kérnem Gammás injekciót?

Legjobb válasz: Ha a második férjed is pozitív, akkor igen, de csak a szülésed után. Addig felesleges.

Ha a második férjed is pozitív, akkor igen, de csak a szülésed után. Addig felesleges.


A vércsoportom A Rh neg. , ez a második terhességem, és nem kaptam a szülés után Anti-d-t. Kellett volna egyáltalán?

Úgy olvastam, hogy kellett volna, hogy ne legyen gond a második terhességnél. Vagy csak akkor, ha az els? babám pozitív vércsoportú lett volna?

Legjobb válasz: Csak akkor termel ellenanyagot a véred a baba ellen ha az õ vércsoportja pozitiv-és a ti véretek csak szülésnél keveredett,a babának ez nem ártott volna akkor sem ha õ pozitiv,te viszont kaptál volna anti d-t,hogy ne termeljen ellenanyagot a véred a köv baba ellen (ha az pozitiv). Bocsi kicsit kuszán irtam le de rmeélem érthetõ.

Csak akkor termel ellenanyagot a véred a baba ellen ha az õ vércsoportja pozitiv-és a ti véretek csak szülésnél keveredett, a babának ez nem ártott volna akkor sem ha õ pozitiv, te viszont kaptál volna anti d-t, hogy ne termeljen ellenanyagot a véred a köv baba ellen (ha az pozitiv). Bocsi kicsit kuszán irtam le de rmeélem érthetõ.
Èn sem kaptam, pedig Rh- a ve´rcsoportom.Most költöztün, más az orvosom, úton a kistesó, a doki már kérdezte a ve´rcsoportom.Majd meglátjuk, .Egyébként én sem értem ezt.azt is mondták, ha az apuka pozitív akkor kell az Anti-d.
En is Rh negativ vagyok, nekem sajnos egy vetelesem volt ahol eleg nagy volt mar a magzat es en sem kaptam szurit pedig allitolag kellett volna. Mikor terhes lettem 8 hetesen voltam eloszor dokinal, vettek vert es mondtam, hogy Rh negativ vagyok. Kerdezte is, hogy kaptam-e szurit veteles utan, mondtam, hogy nem, legalabbis nem emlekszem ra. Azt mondta, hogy semmi gond mert ugyis ellenorzik folyamatosan a verem es ha ellenanyagot termelnek akkor azonnal megkapom a szurit. Vervetelem meg a 10-dik heten volt, tegnap a 13-dik heten es azt montak lesz majd a 16-dik, 20-dik heten es mivel negativ vagyok folyamatosan ezt a reszet is fogjak ellenorizni. Tehat ne flejetek lanyok ha nem kaptatok szurit, a lenyeg az, hogy odafigyeljenek ratok es ha veletelnul ellenanyagot termel a szervezet akkor megkapjatok az Anti D-t.
Ha te rh neg vagy és a babád is rh neg, akkor nincs kockázat. Ha azonban az elsö baba rh poz, akkor muszály kapnod a szurit, különben komoly problémáid lehetnek a következö terhességnél!!! Ha nem adnak, akkor kérdezd meg az orvost, én nem bíznék vakon az egészségügyben. Az igazából mindegy, hogy az apa rh neg vagy poz. Ha a papának van rh neg génje, akkor születhet rh neg gyereke, bár ö maga rh pozitív. Tehát nem a papa vércsoportja a meghatározó, hanem a gyereké! De persze egy rh pozitív papának nagyobb valószínüséggel születik rh pozitív gyereke, mint egy rh negativnak (ez utóbbinak egyáltalán nem születhet pozítiv gyereke, ha mind a ketten negatívak vagytok), tehát rh pozitivit papa esetén jobban oda kell figyelni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!