Találatok a következő kifejezésre: Rettegek a Mit tegyek, (55 db)

Jövőhéten megyek a fogorvoshoz, rettegek tőle! Mit tegyek?

Nagyon nagyon félek. :( 15/l

Legjobb válasz: Mi a baj a fogaiddal?

Mi a baj a fogaiddal?
A kérdező hozzászólása: Egyik fogam nagyon érzékeny. Néha fáj.
Sokan félnek a fogorvostól, de meg tudod fogalmazni, hogy mitõl félsz? A fájdalomtól? Mondogasd magadban, hogy "nem fáj, nem fáj". Gondold végig, hogy akarod-e tudni, hogy épp mit csinál, vagy inkább álmodozol közben egy tengerparti naplementérõl. Mondd el a dokinak is. :)

Rettegek a mosógéptől, már rémálmom is volt. Mit tegyek?

El?ször is szeretném megkérni, hogy aki jót röhög ezen a kérdésen, meg nem veszi komolyan, az inkább ne is írjon semmit, normális emberek válaszát várom!

Legjobb válasz: Valószínûleg valóban gyerekkori trauma lehet. =Amúgy én is féltem ettõl a géptõl, nekünk is volt, csak én nem rettegek ennyire.:)) Biztosan nagyon rossz. Na de válaszolva a kérdésedre..moss ki magadra, és kérj meg valakit, hogy centrizzen ki neked! Ha a szüleidet is félted, kérj meg egy szomszédot, mondd azt ,hogy nem értesz hozzá, vagy valamit kamuzz. De ha le akarod ezt a félelmedet küzdeni, akkor viszont neked kellene csinálni..mert akkor rájönnél,hogy nem eszik embert az a centrifuga, és utána lehet csökkenne ez a félelem. Vigyél magaddal valakit, párodat, édesapádat, testvért,valakit, és kérd meg,hogy segítsen, vagy csak legyen ott veled, hátha úgy könnyebben megy. Sok sikert hozzá!

Valószínûleg valóban gyerekkori trauma lehet. =Amúgy én is féltem ettõl a géptõl, nekünk is volt, csak én nem rettegek ennyire.:) ) Biztosan nagyon rossz. Na de válaszolva a kérdésedre..moss ki magadra, és kérj meg valakit, hogy centrizzen ki neked! Ha a szüleidet is félted, kérj meg egy szomszédot, mondd azt , hogy nem értesz hozzá, vagy valamit kamuzz. De ha le akarod ezt a félelmedet küzdeni, akkor viszont neked kellene csinálni..mert akkor rájönnél, hogy nem eszik embert az a centrifuga, és utána lehet csökkenne ez a félelem. Vigyél magaddal valakit, párodat, édesapádat, testvért, valakit, és kérd meg, hogy segítsen, vagy csak legyen ott veled, hátha úgy könnyebben megy. Sok sikert hozzá!
Hát ha ez megnyugtat, én mindentõl félek... A sima(1 éves modern) mosógéptõl is, tudom hogy az aztán tényleg nem bánt, de félek tõle mikor centrizik... A gáztûzhelyet nem merem begyújtani. A tv-t nem merem sokáig bekapcsolva hagyni mert félek hogy felmelegszik és berobban(szintén nem túl nagy az esélye, egy 2 éves masináról van szó) a porszívótól rettegek... És ez sajnos halál komoly. Amúgy 17 éves lány vagyok :S
De érdekes! Nagyon meglepõdtem a válaszokon mennyien vagyunk:) A szüleink akaratlanul is elõidéztek bennünk valamit. Kiskoromban imádtam a vizet , imádtam úszni.De anya mindig csak a parton ült és 1000xelmesélte, hogy hogyan fulladt meg majdnem egyszer amiatt, hogy egy fiú lenyomta víz alá és hogy az milyen érzés volt.Tudat alatt kialakult bennem egyik napról a másikra a pánik! Az õ élményei mint ha az enyémek lettek volna.Olyannyira félek a víztõl vagyis inkább a fulladás érzésétõl, hogy fürdeni sem nagyon merek csak zuhanyozom. Most 24vagyok és ha strandon vagyunk csak akkor merek bemenni a vízbe ha alig van benne ember, mert attól rettegek, hogy benyomnak a víz alá!! Hihetetlen.:(
Úgy tûnik, mindenki hurcol valamit a gyerekkorából: nekem a kút a mumus. Mindig azt mondták, hogy ne menjek a közelébe, mert beleesek. Nagyon féltem attól a sötét mélységtõl, sõt gyerekkoromban sok rémálmom is volt ezzel kapcsolatban. Most felnõttként is nagyon rossz érzés a gondolat, hogy belenézzek. Az az ominózus kút még most is ott áll a nagymamám udvarán, ha odamennék, elõjönnének egybõl a gyerekkori félelmeim. Ezt csak azért írom le, hogy lásd, nem vagy egyedül ezzel, sõt.
bevallom õszintén, most kimentem leellenõrizni, hogy tényleg le van-e kapcsolva a kazánom, mert ha fürdés vagy mosogatás után elfelejtem kikapcsolni, két-három óra alatt felszalad a nyomás majdnem 4 bárra. nincs nagy baj, ha elfelejtem, mert akkor spricceli ki a túl sok vizet, és árasztja el a fürdõszobát, inkább idegesít. a szerelõ hiába mondja, hogy egy kazánt nem lehet csak úgy felrobbantani, én akkor is félek, hogy egyszer arra megyek haza, hogy nincs házam. egy másik kazán több 100 ezer ft, most épp gyûjtögetek, és igyekszem nem elfelejteni, ki be kapcsolgatni. gyerekkori traumákat, ha tudsz pénzt áldozni rá, pszichológussal mindenképp kezeltesd, mert elképesztõ módon tudják gátolni az értelmes mindennapi életet
Sok embernek van hasonló nyomasztó bevésõdése. Pl. úgy lehet segíteni ezen, hogy ellazult, nyugodt állapotban feleleveníted a képet, majd képzeletben félretolod, tapétaként összegyûröd, felgyújtod, ilyesmit teszel, végül elképzeled pozitívan átalakítva a történteket. Ezzel a szebb képpel felülírod a régit, és mondhatod is magadnak néhányszor pl.: "valahányszor eszembe jut a centrifuga, a szeretett gyerekkoromra emlékeztet" Vagy valami ilyesmit talál ki és tényleg próbáld ki pl. elalvás elõtt vagy ébredés után. Sok sikert!
Én 19 évesen egy lábas vizet se tudok felmelegíteni a tûzhelyen, mert anya kiskoromban folyton elzavart a közelébõl meg azt mondta, hogy ha eltekerem a bekapcsolóját (vagy mi) akkor felrobban.Azóta se merek közel menni hozzá, és egyszer eltekertem azt az izéjét, de iszonyatos halál félelmem volt, szinte már hallottam is, ahogy ROBBAN... :S És elképzeltem, ahogy egész életemet úgy kell leélnem, hogy össze van égve az egész arcom, karom, felsõtestem... :S Meg rátesz egy lapáttal, hogy nagyon régi masina, néha hangokat ad ki... A fürdõszobában lévõ gázt szintén nem merem begyújtani, mert az is "robbanásveszélyes", úgyhogy 19 éves fejjel nem tudok úgy megfürdeni, ha anya nincs otthon... Segíteni ezen nem tudom, hogy lehet, csak azért írtam, hogy nem vagy egyedül.
Én a kazánnal vagyok így. Rettenetesen félek, hogy felrobban, ahogy kiskoromban a szomszédban. Plusz még a liftektõl is rettegek. Szar ügy, de inkább kerülöm ezeket és elvagyok.
"... de simán ki tudja csavarni a kezed." Láttál/tapasztaltál ilyet, értesültél elsõ kézbõl ilyen esetrõl? (= megalapozott a feltevés?) Nem él ez, hogy bekapja a kezed v. karod, ahhoz bele kéne egyensúlyvesztéssel tenyerelni, majd a ruhákba akadni, csakhogy a ruhák benned megakadása egyben a kezedre csavarodásukat is eredményezheti, ekkor egyrész védelmet nyújtanak a dob ellen, másrészt eltávolodnak a dobtól, amihez a centrifugális erõ miatt nyomódnak, ennek hiányában pedig a dob forgását nem követik tovább. Magyarán le lehet ragadni a rémképeinél, vagy kevésbé rémes lehetõségekre is kell gondolni, mégpedig nem az alapján, hogy elméletileg lehetséges-e a rossz. Elméletileg a 10 emeleten elgurulhat egy zongora is, kilökheti a panelház oldalát (ha jársz ilyenek mellett) és rádeshet betonpanellel vagy csak egyik/csak másik. Gyakorlatilag viszont... ;)
A kérdező hozzászólása: Utolsó kettõnek: Van teteje, tehát baleset nem lehet, de ettõl függetlenül nem érzem biztonságosnak. Láttam már én is, hogyan csavar ruhát, és hidd el, van benne annyi erõ, hogy ha nem is teker a géphez, de simán ki tudja csavarni a kezed.
Ja, a sütõt meg úgy kell begyújtani, hogy elõbb a legkisebb fokozatra csavarod a tekerentyût, azután nyomod be - sokkal kevesebb gáz jön ki. A nagyon régi fajta talán azonnal enged gázt, ott hosszú begyújtóeszközt használnék. A minap a kazánnal szórakoztam, ha azt mondom elértem (tehát oka volt), hogy úgy kicsapjon a láng az arcom felé (közelrõl néztem be a nyitott ajtón), hogy még a szempilláim vége is megpörköltnek nézett ki? De mindennek oka volt, amire következetesen gondolkodva rá lehet jönni. Ma is ugyanúgy be mernék nézni, mert semmi bajom nem lett a meglepettségen kívül, de mivel csak az érdekelt, tisztára ég-e a belsõ és a választ tudom, felesleges. Minek félni? Jobb a legrosszabb eshetõséggel számolni (aminek esélye is van) és megtenni az óvintézkedéseket, mintsem rettegve ettõl v. attól leélni egy életet. Ami egyébként egynek elmegy, de nagy jelentõsége nincs.
Tehát marad a jól bevált régi. A fiam, amikor kicsi volt, és a kádból kihúztam a dugót, attól félt, lefolyik õ is a lefolyón.
A kérdező hozzászólása: Igen, de sajnos a családi kassza most nem engedheti meg magának ezt a "luxust" :S
Én reggeltõl estig, napi 8 órában mások félelmeit hallgatom. Pedig nem vagyok pszichológus, csak szociális munkás. Gondoltál már arra, hogy egy másik mosógépet vegyél?
A kérdező hozzászólása: Huh, azt hittem, csak én vagyok ilyen "zizis". De jó a sorstársak hozzászólásait is olvasgatni! Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Elõször is köszönöm a normális válaszokat, féltem, hogy feltevés után jönnek meg a kárörvendõ emberek... Elsõnek: magamra mosok, használom is, sõt! A fedelet is ráteszem, nem akarok olyan felelõtlen lenni, mint az anyám, bár neki nem lett semmilyen baja, csak mindig ettõl féltem. Kezdetben nem volt meg a fedél, anélkül csavartam, iszonyatos volt. Azóta meglett, de tartok, hogy leesik, kicsúszik, véletlenül becsúszik a kezem alá, ha le akarom állítani a gépet... második: hát én nem merem begyújtani a sütõt, ha ez vígasztal... Bár nekünk régi volt, szóval nagy lánggal lobbant be, szóval...
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, hogy pszihológust felkeresnék, mivel a mindennapi életemet nem gátolja, akkor tör rám, amikor mosni kell, és ki kell csavarni a ruhákat. Ha kész vannak, akkor eltûnik. Igazából csak ettõl a centritõl félek, a normál mosógéptõl, ami mos és csavar is egyúttal nem. Sajnos még nem gyûlt össze annyi pénz, hogy egy ilyen masinát megvegyünk. 11:34-nek: Kiskoromban egyszer elkezdett omlani a vakolat a házunkról. Én annyira megijedtem, hogy sírva aludtam csak el, mert attól tartottam, hogy összedõl a ház... Hihetetlen mik vannak!
huh.... érdekes. ilyen centrije volt nagyimnak is, de sose félte tõle :) egyszer majdnem belefulladtam a DUNÁBA, és ennek ellenére sosem féltem utána a víztõl, még a tengerben sem. tudom, néha nehéz, de le kell gyõzni a félelmeket, szembe kell nézni velük. ja, és 12éves koromig nem mertem gyufát gyújtani :) azóta már az is megy :)

Agresszív és retteg a kutyám, mit tegyek vele?

4éves, kínai kopasz, szuka. 3 éves kora óta van velem. előéletéről annyit tudni, hogy egy szaporító tartotta, de neki sosem voltak kölykei. 25 éves vagyok, nagy családi házban élünk a barátommal, két szinttel feljebb a szüleim is itt laknak. hatalmas kert van, ahol futkoshatna, játszhatna, de ez a kutya semmit sem csinál. engem véd, nagyon komolyan. arcon, kézen,lábon, bárhol harap és bárkit. hanem vagyok otthon magát is ugyanúgy védi (mikor ott vagyok akkor is, de általában folyton a lábam alatt van, szóval úgy tűnhet csak engem véd). ha valaki/k idegen jön/nek és én nem, csak a barátom van otthon, akkor őt védi, de amint megjövök már hajlamos mindkettőnket és persze magát. nem az apróbb kínai kopaszról van szó,amelyik 2-3 kilós. ez rendes, 7 kilós (kicsit duci is) kutya. nagyon fél már tőle mindenki és semmit sem tudok tenni ellene. kutyaiskolára nincs pénzünk, de ott is azt mondták, hogy neki nem tanítás kell. nem domináns kutya,inkább fél,retteg mindenkitől. kb 7-8 hónapja kezdte el az állandó harapást, azelőtt csak odakapott,morgott és ugatott. most tartunk ott, hogy el kéne altatni. a menhelyről az altatás elől mentettük meg, mert már volt pár hetet azt hiszem 2 másik családnál is, de nem bírtak vele. Mit kezdjek ezzel a szerencsétlennel?:/

Legjobb válasz: Nem tudom milyen kutyaiskolaban voltal de nem volt valami nagy koponya az.oktato, ez ugyanis a leheto legtipikusabb ideges kutya+dominancia problema. Adott egy kutya, amelyik alapvetoen fel mindentol es az eddigi tapasztalatai alapjan egy emberi kozossegben o a falkavezer. Tehat a nyomorult allat retteg, de kozben ugy erzi neki kell megvedenie benneteket. A labilis idegrendszere miatt aztan ebbol az lesz, hogy mindenkinek nekiugrik. Gondolom Ti se nagyon tesztek semmi olyasmit amivel TENYLEGESEN el lehetne ragadni tole a hatalmat. Az hogy raszoltok, kvazi semmit sem hasznal. Itt az olyan dolgokra kene fokuszalni mint tilos zonak a hazban, etetes, jatek, ki mety be eloszor az ajton, elkulonites ha indokolja a viselkedese stb.. Garantalom Neked, hogy normalis hozzaallassal seperc alatt megadova valik, mert o is szabadulni szeretne ettol a tehertol. Nem alkalmas falkavezernek, es ez kikesziti az idegeit. Legyszives toltsd le es olvasd el Jan Fennel - Kutyapszichologia cimu konyvet. Ha nincs penz kutyasulira, erre szakits idot. Szeretnem, hogy tudd, hogy amennyiben az altatas mellett dontotok, ugy a Ti hibatokbol fog az allat meghalni. Soha nem a kutya a hulye, o csak egy termeszeti szabaly szerint cselekszik. Te vagy az intelligens, az ember, Neked kell megtanulni banni vele es segiteni neki beilleszkedni.

Nem tudom milyen kutyaiskolaban voltal de nem volt valami nagy koponya az.oktato, ez ugyanis a leheto legtipikusabb ideges kutya+dominancia problema. Adott egy kutya, amelyik alapvetoen fel mindentol es az eddigi tapasztalatai alapjan egy emberi kozossegben o a falkavezer. Tehat a nyomorult allat retteg, de kozben ugy erzi neki kell megvedenie benneteket. A labilis idegrendszere miatt aztan ebbol az lesz, hogy mindenkinek nekiugrik. Gondolom Ti se nagyon tesztek semmi olyasmit amivel TENYLEGESEN el lehetne ragadni tole a hatalmat. Az hogy raszoltok, kvazi semmit sem hasznal. Itt az olyan dolgokra kene fokuszalni mint tilos zonak a hazban, etetes, jatek, ki mety be eloszor az ajton, elkulonites ha indokolja a viselkedese stb.. Garantalom Neked, hogy normalis hozzaallassal seperc alatt megadova valik, mert o is szabadulni szeretne ettol a tehertol. Nem alkalmas falkavezernek, es ez kikesziti az idegeit. Legyszives toltsd le es olvasd el Jan Fennel - Kutyapszichologia cimu konyvet. Ha nincs penz kutyasulira, erre szakits idot. Szeretnem, hogy tudd, hogy amennyiben az altatas mellett dontotok, ugy a Ti hibatokbol fog az allat meghalni. Soha nem a kutya a hulye, o csak egy termeszeti szabaly szerint cselekszik. Te vagy az intelligens, az ember, Neked kell megtanulni banni vele es segiteni neki beilleszkedni.
Szerintem vidd el terápiára.
Vagy suli, vagy keress neki másik, rehabban jártas gazdát - másképp ez nem fog menni, így viszont a kutya is csak szenved.
A kérdező hozzászólása: a dominanciát felejtsétek el, ezt látniis és megmondták, hogy az a kutya, amelyik farkát a hasaalá húzza és vicsorogva közlekedik utcán is az fél. az támad neki senkinek csakúgy, félreértés ne essék! ha valaki közeledik felé, hozzáér, mellém ül vagy ilyesmi, akor. a vendégeket sem az ajtóban támadja, csak ugat, majd elmegy. a baj ott kezdõdik ha valaki odamegy hozzá, vagy ha éppen az én ölembe ül és úgyjön valaki oda. egyébként egyikõtök irt egy levelet és igaza lehet, hogy talán nemis minket véd.. mert ha õ a szoba másik végébe van és hozzám jön vki az nemérdekli.
Igazad van, szerintem sincs köze a dominanciához, egy félõs kutyád van. Szerintem is terápiával járnál a legjobban, addig ha bejön valaki a szobába, akkor ne nézzen a kutyára, ne beszéljen vele, egyáltalán ne törõdjön vele, ha a kutya nyugodtan viselkedik, akkor mehet neki a finom falat, sõt, minden olyan szituációban, ahol várhatóan félelemmel válaszolna, de még nem retteg nyugodtan mehetnek neki a falatok, hogy jó dolgokhoz kösse az adott embert, szitut. Én kobakból ennyit mondanák, meg hogy sok sok türelem és kis lépések...
A kérdező hozzászólása: az a baj, hogy senki otthoni nemérdekli ha bejön a szobába vagy ilyesmi, nem territoriális. viszont ha elmennek mellette és nem õ valaki megy el valaki mellett akkor egybõl ugrik, jobb esetben odakap, legrosszabban rendesen nekitámad az illetõnek. Próbáltuk már rengeteget a jutalom falatosat. egyik ismerõsöm átjött, na õ ahogy belépett a szobába rögtön ugatni kezdett de mellettem marad, rálett szólva hirtelen, akkor elhallgatott és csak morgott. akkor megint rászóltam akkor egy pillanatra lehallgatott és adtamneki jutalmat.nem fogadta el, csak az idegenre koncentrált. megprólátuk ujra hogy megint belép elhalgattatom de ahogy egyre többet próbáltukmár el sem hallgatott. tappsoltam, kiáltottam hirtelen hogy NE! meg ijesmik. nem volt sok hatása. próbáltuk, hogy a jutalmat az érkezõ dobja elé, akkor nem ette meg. próbáltuk, hogy nekiadja, de ugyanugy megharapta, nem vette figyelembe a kaját.
És ilyenkor is megvolt az, hogy nem nézett a szemébe, se rá és nem szólt hozzá az idegen? Szerencsétlent eléggé bánthatták, ha ennyire fenyegetve érzi magát.
A kérdező hozzászólása: a vendégek eddig se foglalkoztak vele. nem csak hogy nem néznek rá, kikerülik me gminden ha tudják de ha egyszer nem lehet mellette elmenni... a menhelyen azt mondták, hogy bántalmazás elvileg nem történt, de bezárva tartották egy kicsi ketrecbe valamilyen épületbe, szóval fényt sem gyakran látott nemhogy embereket...


Mit tegyek az altatással, már rettegek az estéktől, hogy oldjam meg ezt a helyzetet?

el?ször is kérnék minden okoskodót,hogy kíméljen!nem találkoztam még tökéletes anyukával,s?t,de itt néha annyi van,hogy csak fogom a fejemet.

Legjobb válasz: "Mit tegyek az altatással" Semmit! Hagyd a csudába! Dolgozz. Ha kijön, adj neki egy kis gyurmát vagy valamit! Majd megunja. Még sose láttam másfél évest, aki huzamosan bírta volna az éjszakai mûszakot :) Pláne a duplát! Ha kijön, jöjjön! Majd alszotok nappal. Õ úgyis többet alszik , mint te. De egyébként hajnalban neked is aludni kell. Dolgozz éjfélig, vagy hívj segítséget a gyerekhez!

csak egy ötlet Egy 17 hónapos pici már sok mindent megért. Én elmagyaráznám neki, hogy most maradjon az ágyban, azt is hogy miért, biztosítanám róla, hogy visszamegyek, azt próbálnám ki, hogy mikor kimész, akkor megmondod neki, hogy maradjon az ágyban, (ilyenkor kapna hozzá egy új alvós macit, vagy valamit amit ilyenkor magához szoríthat, amit csak akkor kap meg, ha ágyban marad - napközben eldugni valahova, ne tudja hol van, ne lássa honnan veszed elõ, csak akkor mûködik, reggel pedig eltenni újra, elrejteni az alvás után) pár perc múlva visszamész egy puszit adni. Aztán akkor vissza is mész, és adsz egy puszit, akkor újra mondod, hogy ha ágyban marad, visszamész 10 perc múlva (mindig kicsit húzni az idõt tovább és tovább) Elsõ 1-2 nap lehet hogy így megy, pár napra rá, már elég lesz csak egyszer visszamenni, aztán már elalváskor kéri a macit, és már nem is fog felkelni.
"Mit tegyek az altatással" Semmit! Hagyd a csudába! Dolgozz. Ha kijön, adj neki egy kis gyurmát vagy valamit! Majd megunja. Még sose láttam másfél évest, aki huzamosan bírta volna az éjszakai mûszakot :) Pláne a duplát! Ha kijön, jöjjön! Majd alszotok nappal. Õ úgyis többet alszik , mint te. De egyébként hajnalban neked is aludni kell. Dolgozz éjfélig, vagy hívj segítséget a gyerekhez!
Rossz alvó, mert egy felnõttel kell megosztania az ágyát. Ha lenne saját ágyikója, jól aludna. Õ ezt nem tudja, ezért ordít. Neked kell biztosítanod. Így is-úgy is ordít! Kisgyerek nincs sírás nélkül! Tedd azt, ami a helyes! Rakd a saját ágyába! Ülj mellette eleinte, d e te ne feküdj le! Soha. Ne aludj vele semmikor. Mesélj, vagy simogasd, ülve!
háááát nem is tudom leirjam e gondolom a nyakamat veszi mindenki. tegyél éjjeli fényt és hagyd bent a szobában. négy pokoli nap aztán aludni fog. ez csak az én véleményem. bocsánat ha érzéketlennek tûnök de nem vagyok az.
az elõzõ válaszolóval egyetértek. ugy látszik számtalan megoldás közül egy se jó. nemtudod vagy nem AKAROD megoldani ezt a helyzetet?
Hát mi lenne az a munka? Legjobb lenne segítséget fogadnod, s vigyázna agyerekre , míg dolgozol. Az ágyadból szedd ki, nem jó lesz így. Több napos ordítás nélkül nem fog menni! Kérj kicsit többet a munkádért, s abból kifizetsz egy nagylányt, aki délután vigyáz rá, s te dolgozhatsz. Éjjel meg mindenki alszik.
Latom nem birod a kritikat es felsz szembesulni azzal, hogy ezt eleg csunyan elrontottad. Ebben az esetben csak a drasztikusabb dolgok fognak hatni, hogy egy par napig alomba sirja magat es megszokja. Sajnalom szegenyt, teged nem, ne haragudj. Nem szereti a zenelo jatekokat? Amit az agya fole lehetne tenni es sokaig zenel?
Ha dolgozni akarsz, egy hetet erre rá kell szánnod, s utána fogsz. De valamikor te is alszol.
A kérdező hozzászólása: Nem sajnos, mert nem olyan munkám van ami mellet nyugodtan tudna pihenni:(
Nem tudsz esetleg az ajtaja elé húzni egy asztalt, széket és lámpát, és ott dolgoznál? Õ meg a szobában kellene akkor hogy maradjon, még ha elsõ napokon egy egy órát mászkálna az öled és az ágy között is... Ha látna, hallana, tudná hogy ott vagy karnyújtásnyira, lehet mûködne. Csak egy ötlet.
A kérdező hozzászólása: Háát értem, nem vagyok akkor elõrébb , próbálgatnom kell..:(
22.12-es vagyok, ez nálunk is így van hogy apát nem fogadja el az esti alváskor, még apa kezét is leverte a kiságyról amikor vigasztalni akarta, pedig nem kis darab a férjem. Próbáltam magam helyettesíteni én is pólóval, meg hogy elõször pelusba csavartam a kezem hogy így megszokja a rongyit és késõbb majd azzal alszik el, de nem vált be. A pólót kihajította a kiságyból, a kezemrõl lerángatta a pelust és eldobta és még idegesebb lett. A plüssöket nagy ívben likvidálja az ágyból alvás elõtt még most is, ez valahogy rituálé nála... És a szobáján (szobánkon) nincs ajtó, így a fény is beszûrõdik, nincs sötétben. Végül nem maradt más választásom mint a visszafektetõs módszer. Õ is csinálta az öklendezést, önkívületet, ilyenkor felvettem kicsit, de amint megnyugodott letettem megint. Persze érdemes mást is kipróbálni elõbb, azután majd eldõl mi válik be.
A kérdező hozzászólása: Hát a mi esetünkben -igaz még nem próbáltam alvós macit , mert tökre nem érdekli a plüss dolog.Vankét rongyija mai olyan szép , de eltettem mert csak dobáltuk, meg sem fogja, egyáltalán nemmutat kötõdést irányta..szval amikor mondomneki, hogy maradjon ott, ottmarad igaz ordítva, megkérem feküdjön le, lefekszik állok az ajtóban percekig és õ nem azzal foglalkozik, hogy aludjon , hanem, hogy fel fel néz, hogy ott vagyok e...nem érdekli, hogy azt mondom jövök rögtön.Visítva jön utánam ki..szval ez a gond, hogy meg sem hallja amit kérek, minta cserben hagynám úgy fé és kapaszkodik belém, pedig sosem hagytam még ott, sem zártam rá az ajtót vagy ilyesmi-lehet ez a baj, hogy mindig felkapkodtam:(
elsõ vagyok. adhatsz neki egy "anyaillatú" polót hogy érezze az illatod, azt ölelhetné.
Egyetértek az elõzõvel, más megoldás nincs.
Második vagyok. Az éjjeli fény tényleg jó ötlet. Mondjuk egy sólámpa.
Lehet már ezt is próbáltátok, de nincs valami kedvenc játéka amivel tudna esetleg aludni. Ha ahoz hozzászokna lehet segítene. Mi még nem tartunk itt, még most 11 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Huuuha a kíváncsiság , nagy úr..mi lenne az a munka..sztem ez tényleg rám tartozik, maradjunk annyiban, hogy kell és kész. Én tudom, hogy ezt máshogy csináltam de, ezzel kezdtem a kérdés beírást, hogy nem szeretnék okoskodókat, akik azzal kezdik, hogy ezt te így meg úgy elrontottad, megvolt az oka ami miatt így csináltam-ezt is írtam, hogy nem fogom elemezni.Nem arra vagyok kíváncsi, hogy mennyire rontottam el vagy sem. A kiságyból nem kell kiszedni, mivel nincs már, ha elolvastad a beírásokat leírtam, hogy le van szedve a rács már...tehát elég nehéz siratni úgy, mert már kijön..na mindegy...megoldom valahogy..zenélõ cucc már kb 6hós korától nincsen , mert lerántja, most 17hósan meg folyamatosan kinyírja õket, nem gazdaságos, így el vannak rakva már ezek-sztem csak jobban felkelti a gyereket éjjnek idején...

Rettegek a gimitõl, mert . (lent), mit tegyek?

Még nem is találkoztam a jövõbeli osztálytársaimmal, csak facebookon beszélgettünk, és megrémít, hogy nagyon hasonlítanak az általános iskolai osztályomra (ahol ki vagyok közösítve). Ugyanolyan vagy hasonló személyiségek, hasonló arányban. Lesz egy ismerkedõs délutánunk. Két lánnyal közülük szoktam beszélgetni. Az osztály már találkozott a nyelvi szintfelmérõn, ahová nem tudtam elmenni, így félig idegenként megyek oda. És mellesleg mindnek olyan érett feje (és teste) van, hogy már attól szorongok, mennyire leszek én a "célpont", a gyenge láncszem.

Legjobb válasz: Ha õk olyan, mint az általános osztályod, akkor legyél te egy kicsit másabb. Azt, hogy miben kéne változtatnod, és miért közösítettek ki, csak te tudod.

Ha õk olyan, mint az általános osztályod, akkor legyél te egy kicsit másabb. Azt, hogy miben kéne változtatnod, és miért közösítettek ki, csak te tudod.
verekedések, szívatások????? vannak ilyen osztályok?
A kérdező hozzászólása: Értem :D Hát ez az, hogy én egyrészt utálom a facebookot és ezért ritkán megyek fel (=lemaradok mindenrõl), másrészt nem olyannak mutat, amilyen valójában vagyok. És még fotogénnek sem nevezném magam :D
Ezzel vitatkoznék hogy érettebbek. Általánosba még nem olyan durvák mint középsuliban. Itt már mennek a verekedések, komolyabb szívatások.
az én koromban nem volt mindenkinek Internet hozzáférése, sõt fészbuk se volt és nem aggódtam ilyen hülyeségeken... miért kell elõre megismerni az osztályod? képeken és chaten senki se olyan, mint élõben...
Nem valószínû, hogy meg fog ismétlõdni! A középiskolások, gimisek már jóval érettebbek, mint az idétlen álatános iskolások (már bocsi, tudom, hogy még az vagy, de érted... :D).
A kérdező hozzászólása: #1 Az osztályom elég hmm érdekes. Vannak jó pillanataik, de ritkán, és az egyik lány folyamatosan szítja ellenem a többieket. Hogy X(én) azt mondta rád Y hogy te .... meg .... vagy. Nem arról van szó, vannak barátaim. #2 Sajnálom, hogy neked így alakult. :/ Kettõ tényleg jobb a semminél. #Piriiiiii köszi, hogy bõvebben kifejtetted :) Itt is csomóan ismerik egymást oviból, suliból, bárhonnan. Én alapjában nyitott vagyok, csak az a baj, hogy akikre nem tudok hamar ráhangolódni, azoknak elég...fura lehetek, mert végletes vagyok. De majd igyekszem :) Úgy érzem, hogy sok függ most az ismerkedõs délutántól. Egyébként barátságosak, meg jófejek, de a mostani osztályom is az idõnként...nem akarom, hogy minden megismétlõdjön. De köszi a biztatást! :) )
Elsõ, ez hülyeség. Minden iskolában vannak segggfejek, akik kiközösítenek embereket, csak mert úgy látják jónak. Nem hiszem, hogy a kérdezõ hibája, ha a szülõk nem képesek megnevelni az idétlen hülyegyerekeiket, és normális értékrendet nevelni beléjük.
Húh, én is be voltam tojva, mikor mentem elsõbe, mert az osztály nagyrésze járt elõkészítõre, meg ismerték egymást korábbról, csak én voltam ott kb idegen. De én késõbb pont letojtam az egészet, és lazán vettem a dolgot, most meg teljesen rendben van minden. Húh, ezt jól megfogalmaztam... a lényeg, ami kiszûrendõ ebbõl: NE AGGÓDJ FELESLEGESEN! :) Ha megérzik rajtad, hogy piszkálhatnak, kiközösíthetnek, lenézhetnek, ha megérzik, hogy félsz, és gyengének látnak, akkor elkerülhetetlenül eluralkodnak rajtad, és onnan nincs visszaút! Bízz önmagadban, és legyél barátságos! :) A középiskola egy nagyon jó hely tud lenni. Az én sulimban is van jó pár idióta, de az a néhány értelmes egyén, akik a barátaim, mindent kárpótolnak.
A középiskola nekem is szar. Pedig elég érett vagyok 17/F. Van 2 csaj akivel beszélsz az már jó, mert valakit ismerni fogsz.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, de az én osztályomban is mentek a verekedések 7.-ben is (2 gyereket kicsaptak), de azért remélem a legjobbakat...

Rettegek hogy elkapom ezt a hányós hamsenéses vírust. Mit tegyek?

Sokan betegek mostanában, rám az a jellemzõ hogy kb 3évente kapom el ezt a vírust...még alig 2,5év telt el az utolsó ilyen betegségem óta...tavaly ilyenkor anyum kapta el, apum is, viszont én szerencsére nem. Azóta mindig kezet mosok...Ha gondosan kezet mosok mindig, akkor kevesebb esélye lehet hogy elkapjam? Én mégegyszer már tuti nem bírnám ki azt a sok hányást... Meg egyébként idáig rajtam még mindig este jött ki, mi lesz ha 1x nappal mondjuk fõsulin? Ott behánynék mindenki elõtt...de úgytudom többnyire éjszaka jön ki mindenkin...ááá félek nagyon már beképzelem lassan magamnak :'(

Legjobb válasz: Nem kevesebb az esélye, hogy elkapod. Nagyon nem tudsz mit tenni.

Nem kevesebb az esélye, hogy elkapod. Nagyon nem tudsz mit tenni.
a rota vírus a széklettel terjed. szomorú belegonfolni, de az emberek kezén több kevesebb széklet akad rengetegszer, még ha nem is látható mennyiség... ha csak megvakarja mert viszket, 10 perc mulva meg kezet fog valakivel... moss mindig kezet, vegyél kézfertõtlenítõ fojadékot és bármit megfogsz, fõleg kilincs, busz kapaszkodó, lépcsõkorlát, ilyenek után mindig fertõtleníts...
Tényleg inkább éjszaka szokott kijõnni! Ha nappal jönne rád mondjuk a suliban akkor sincs semmi! Sok kismamával is élöfordul hogy nyilvános helyen jön rá. Ez van, nem tehetnál róla! Bezzeg az nem szokott titeket zavarni ha részegen nyilvános helyen hánytok....
A kérdező hozzászólása: Hát kikérem magamnak...életemben még 1x sem voltam részeg !
Hogyhogy miattad?
nem tudom mi a szitu de ha kirobbantottál valamit akkor az az idözitett bomba amugy is ott volt csak még nem robbant fel. ha annyira szeretnék egymást akkor egy gyerek uszitása szart sem ér mert a gyereket fogják elövenni. én sose értettem miért akkora gáz ha válnak a szülök. én örülnék neki ha az enyémek elválnának.rengeteg vitátol megszabadulna agyerek egy válás után. utána ugyanugy látogathatja mindkettöt, de a viták megszünnek. gondolom te se örülnél neki ha szakitani akarnál a pasiddal de az anyodos vagy az anyukád azzal cseszegetne hogy nehogy szétmenjetek hisz oylan szép pár vagytok.kit érdekel mennyire szépek? ha nem szeretik egymást akkor nem mindegy? jobb külön. biztos vagyok benne hogy nem a te hibád. SOHA nem a gyerek hibája.
Miattad miért válnának el?
Nem miattad válnak! Valami bajuk van egymással, és azért, neked SEMMI közöd nincs hozzá!
miért miattad?
A gyerek miatt inkább nemelválni szoktak.Már 16 éves vagy, ilyenkor már nem akkora tragédia, már tényleg inkább csak kettejükre tartozik.
Nem kell túldramatizálni ezt az egészet. Az élet megy tovább.
A kérdező hozzászólása: nem az a lényeg, hogy miért. Kirobbantottam akaratom ellenére egy óriási vitát, és nagyon elfajult. Nem tudom, most mit tehetnék.
A kérdező hozzászólása: nekem elég tragédia. Lehet, hogy túldramatizálom, de nagyon kiborultam most.
Az a bomba robbant volna így is úgy is. A miattad kirobbant vitának volt már elõzménye az fix, csak te nem láttad. Amúgy a téma szempontjából nem lényegtelen, hogy milyen vitát robbantottál ki, de az tuti, hogy nem miattad válnak.
Nem miattad válnak el, ez 100%. Te maximum a vitát robbantottad ki, de az OKOT nem te okoztad.
nem miattad válnak!!!! ha ki tudsz robbantani egy ekkora vitát, akkor eddig talán épp miattad voltak együtt. Milyen vitát tudtál okozni, aminek ilyen következményei lehetnek???? (erre nagyon kíváncsi vagyok) Mi történt azóta???
A kérdező hozzászólása: A vita tárgyát inkább nem irom le. De azóta kicsit csitult a helyzet, szerencsére.

18 hós lányom pár 1-2 hete retteg a lefekvéstől. Mi történhetett vele és mit tudnék tenni? Eddig nem volt soha gond az alvással, sőt, ha már nagyon álmos volt ő ment oda az ágyához, hogy tegyük bele.

Most meg pár napja, ha csak szóba kerül a lefekvés, már üvölt, toporzékol, teljesen készen van. Tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: rosszat álmodhatott beszéld meg vee és nyugtasd meg hogy nincs semmi baj ez elõfordul

rosszat álmodhatott beszéld meg vee és nyugtasd meg hogy nincs semmi baj ez elõfordul
Én nem mondtam az enyémnek -még most sem igazság szerint :) Ha meghallja az alvás szót, kiakad. Ezért kerülöm. Csak egyszerûen megyünk fürdeni, de nem mondom, ahogy más dolgokat szoktam , hogy "megyünk fürdeni" "megyünk aludni"" aztán tápszer és lefekvés.
A kérdező hozzászólása: Tényleg lehet benne valami, hogy jobb nem is szólni, hogy alvás lesz, mert most az én lányom is már a szó hallatán kiakad. Megpróbálom én is így, hogy nem mondom neki, hogy mit csinálunk, csak egyszerûen tesszük a dolgunkat. Köszi a válaszokat!
Majd írd meg, hogy megy :)

Történetem hosszú, mozgássérült vagyok, életcélom az emberek segítése, de magányban élek, mert évekkel ezelőtt súlyosat hibáztam. Mit tegyek, hogy helyrehozzam, és hogy megértsenek? Rettegek a magánytól, melyben évek óta élek.

Köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: Nyiss az emberek felé, kulonben gondolati síkon marad meg az egész. próbálj olyan emberekkel ismerkedni, akik segitségedre lehetnek célod elérésében(nem úgy értem,h akit ki lehet használni, hanem aki szintén szivesen tenné amit te) Mi módon szeretnél embereknek segíteni? Îrhatnál ám picit magadról, mert ez így elég karcsú... se kort, se nemet, se történetet nem ismerünk.

Nyiss az emberek felé, kulonben gondolati síkon marad meg az egész. próbálj olyan emberekkel ismerkedni, akik segitségedre lehetnek célod elérésében(nem úgy értem, h akit ki lehet használni, hanem aki szintén szivesen tenné amit te) Mi módon szeretnél embereknek segíteni? Îrhatnál ám picit magadról, mert ez így elég karcsú... se kort, se nemet, se történetet nem ismerünk.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Ez nagyon nem játék! A válaszodból látszik hogy te még nem éltél át ilyen. Örülök neki! semmi kedvem vitatkozni!
Utolsó vagyok ismét. Nos, amíg a saját problémáidon nem vagy képes túl lenni, addig hogy akarsz másén segíteni? Vagy ha te nem nyílsz meg mások elõtt, akkor hogy segítenél, kommunikálnál, stb? Bólogató Jánost játszanál? Mondj már egy konkrét helyzetet?
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! A lelki problémások, általában másokon akarnak segíteni. Én speciell külsõ körülményben szenvedtem, aminek megváltoztatása erõmön felüli lett volna. Nekem eleve életcélom az emberek segítése. De mi tudjuk milyen egyedül lenni a problémánkkal és milyen meg nem értettnek lenni. S sokszor a meghallgatás is sokat jelent. Az, hogy érezzük fontosak vagyunk valakinek, nem vagyunk egyedül és barátokra lelünk. Túl akarunk lépni a saját problémánkon, amelyet nem tudunk megoldani. És kérlek ne ítélj el senkit aki lelki problémákkal küzd és segíteni szeretne társainak
Legelõször a saját dolgaidat kellene rendbe tenned, és igenis nyitnod az emberek felé. Amíg a magad életét nem tudod rendezni, hogy tudnál másnak segíteni? Amíg te nem bízol meg másban, hogy várod el, hogy mások bizalommal fogadják a segítségedet, megbízzanak benned? Amíg be vagy gubózva, magányban, addig nem hinném, hogy tudnál segíteni. Ugyanis senki se fog odamenni a házadhoz, és bekopogni, hogy segíts neki. Miért van az általában, hogy a lelki betegek másokat akarnak "megmenteni" miközben a saját éltük nincs rendben???
Még valamit elfelejtettem: Ezt írod: "Rettegek a magánytól, melyben évek óta élek." Én úgy tudom, hogy egy hívö, SOHA nem lehet magányos! Ugyanis egy hívö egyedül, magában, "nem igazi hívö..." A hitünk minket soha nem hagyhat embertársaink nélkül, azaz hitbeli közösség nélkül!!! Ha ez így van, akkor csak azért, mert nem keressük a "hitbeli testvéreinket". Ez egy nagy hiba, mert "ahol ketten vagy hárman az én nevemben összejönnek, én ott vagyok közöttük és amit kérnek tölem, azt megadom!", mondja Jézus (valahogy így). Tehát keress egy imakört a közeledben és meglátod, hogy már ettöl hogy meg fog változni az életed!! Sok sikert!!!
Ha van kedved, nekem írhatsz privát is. Attól függetlenül ezt írod: "Istenhez pedig értük és az õ boldogságukért imádkozom." Isten/Jézus azt kéri: "Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat!" Tehát Magadat is (legalább annyira, mint mást...), nem kevésbé!!! Ezért -úgy gondolom- Magadért is nagyon fontos, hogy imádkozzál, kérd az Urat! "Nyitni azért nem fogok, mert félek, hogy ártok. S a megnemértést nehezen viselem." Ha ezt így érzed, akkor biztos így is van jól. De Istent/Jézust/Szentlelket minden további nélkül kérheted, hogy Ö rendezze le neked ezt a szituációt, adjon lehetöséget az ügy tisztázására!! Nekem az imával kapcsolatban CSAK jó tapasztalataim vannak, legtöbbször nem is érdemes az emberekkel sokat "kínlódni", a leghatásosabb, ha rögtön Jézushoz fordulunk. Nagyon meglepö megoldások születnek így meg, amire néha már semmi reményünk nem volt... "És igenis van mibõl adnom." De talán Isten még akarja, hogy egy kicsit "érj"? Hogy még több legyen, amiböl majd adhatsz? Hogy mikor ad(hat)unk, azt különben nem mi választjuk meg! Majd, ha észreveszed, hogy az emberek MAGUKTÒL jönnek hozzád, anélkül, hogy Te ezért tettél volna akár egy lépést is, akkor eljött az ideje, hogy adj. Ilyenkor Isten Maga küldi Hozzád az embereket, akiken segíthetsz és akiken segítened is KELL... Ö jobban tudja, kinek, mikor, miben van szüksége Rád! "Kérdésem pedig az lett volna, mit tegyek, hogy helyrehozzam a külsõ konfliktusaimat, hogy mit tegyek, hogy megismerjenek és megértsenek?" Ez néha egy "vizsga" is lehet. Kicsiben minden hívönek el kell (élete folyamán) szenvednie, amit Jézus Krisztus is elszenvedett. ("A szolga nem kaphat többet, mint az ura.") Tehát a meg-nem-értést, kirekesztettséget, ártatlanúl történö megvádoltságot, stb. Ez ellen nem tehetünk semmit, türelmesen el kell viselnünk. (Ez a kereszt!)Viszont ez erösíti nagyon a hitünket, hüségünket (Istenhez), karakterünket késöbbre, a feladatra, amit majd utána Isten adni akar nekünk. "S hogy megkapjam erre a lehetõséget, hogy elmagyarázzam a múltbeli hibám okát, és megmutathassam nekik milyen vagyok? A belsõ konfliktusom csak így fog elmúlni." Ezért mind imádkozni kell, akkor minden rendbejön!
?
Nyugi, nem lesz belsõ konfliktusom. Az meg mi, valami betegség? Mi ez a mellébeszélés?
A kérdező hozzászólása: Kedves második válaszoló! Kívánom, hogy ne legyen belsõ konfliktusod soha! A múltat nem lehet megváltoztatni ez így igaz, de a jelenben lehet új esélyt adni és kapni! Idõ kell amíg az ember fel tudja dolgozni azokat a külsõ körülményeket amelyek õt érték. És az ember idõvel változik:) S azt hiszem én mindenképpen megadnám az esélyt, ha én lennék az, akivel szemben hibáztak.
A kérdező hozzászólása: Tudnátok privátot írni? Köszönöm hogy meghallgattok és köszönöm a segítséget.
Lehet én vagyok hülye, de ennek a kérdésnek így nincs sok értelme. Kb. annyi, mint ha kiordítanál egy repülö ablakán hogy "segitség!" Ha a környezeted, akiknek ártottál, ök is ennyit látnak belöled soha nem fogsz tudni tiszta vizet önteni a pohárba. Egyszer nagyon megbántottam valakit.Hiába bántam a dolgot, míg nem álltam elé és mondtam neki kerek-perec, hogy sajnálom amit akkor tettem, de egy önzö élvhajhász pi*sa voltam, addig nem tudta, hogy egyáltalán megbántam, vagy hogy eszembe szokott jutni.
kezdésként légy õszinte, mutatkozz be, mondd el a törétneted... akár itt is. ez egy anonim hely, biztos le tudod úgy írni, hogy ne ismerjenek rád, ha meg mégis - az a valaki aki beazonosít, megtudhat rólad egy fontos infot - hogy eleged van a magányból és szeretnél nyitni az emberek felé. Sajnos valamiféle konkrétabb leírás nélkül nem tudunk segíteni, ennek így se füle, se farka, se értelme, és ezt te is tudod.
A kérdező hozzászólása: Kérdésem pedig az lett volna, mit tegyek, hogy helyrehozzam a külsõ konfliktusaimat, hogy mit tegyek, hogy megismerjenek és megértsenek? S hogy megkapjam erre a lehetõséget, hogy elmagyarázzam a múltbeli hibám okát, és megmutathassam nekik milyen vagyok? A belsõ konfliktusom csak így fog elmúlni.
A kérdező hozzászólása: Köszönök szépen, mindent de nem értetek semmit! A történetet, ami ehhez tartozik nem mondhatom el, mert az illetõ bízott bennem. Hívõ vagyok, és ráadásul konfliktuskerülõ, de belekerültem egy olyan helyzetbe, amit senkinek sem kívánok! Nem akarom sajnáltatni magam és drága idõtöket elvenni. Nem fogok nyitni, mindaddig amíg a külsõ és abból adódó belsõ konfliktusaimat le nem tisztázom.Hiszem, hogy ha nyíltan kommunikálunk, minden kapcsolat és hiba helyrehozható és megváltoztatható. Az emberek értékes, szeretetreméltó lények, akik anélkül szeretetet érdemelnek, hogy bármit is tettek volna. Arról nem is beszélve, hogy akikkel konfliktusba kerültem-akkori élethelyzetembõl adódóan- mind tettek értem.S nem fogok rajtuk keresztüllépni, mert emberek. Istenhez pedig értük és az õ boldogságukért imádkozom. Nyitni azért nem fogok, mert félek, hogy ártok. S a megnemértést nehezen viselem. És igenis van mibõl adnom. Mindenkinek minden jót kívánok!
Nem tudod helyrehozni. Ebbe nyugodj bele, a múltet nem lehet visszahozni. Azonban hasznos lehetsz a társadalom számára pl. ha akiket ugyanez a végzet fenyeget, azok számára megpróbálod felfedni, elmagyarázni, hogyan kerülhetik el, és milyen kockázatok vannak.
Bocs, de csak azért, mert valaki nem nyavalyog az nem azt jelenti hogy neki minden szép és jó. Ha tudni akarod, nekem is volt és van fizikai betegségem... Én is ugyanúgy gondolkoztam évekkel ezelõtt...aztán léptem, és elkezdtem megoldogatni a saját problémáimat mind konfliktusokat és másfajtákat. Tehát tapasztalatból írtam, amit írtam. Hidd el, azóta sokkal könnyebb segíteni is másoknak... Lehet, hogy durván fogalmaztam, de most ha elkezdek udvariaskodni, meg felesleges köröket futni, annak mi értelme? Nos, mondanál egy konkrét helyzetet? Privátban is megírhatod. A stílus miatt bocs, de a tartalmat továbbra is fenntartom. :)
Csinálj valamit. Mert minden fejben dõl el.
inkább élvezd a pillanatot.
Én is voltam így, mint te kérdezõ.Abból az okból kifolyólag, hogy messze laktunk egymástól, és emiatt.Az elõtte lévõ kapcsolataimnál túl hamar költöztünk össze, és nehezen viseltem, ha nem volt velem, kattogtam, hogy mi lehet vele, mit csinálhat.Aztán rájöttem, hogy ez így nagyon nem lesz jó.Megbeszéltem vele és többet beszéltünk, az segített, megnyugtatott.
A kérdező hozzászólása: tény hogy gondok vannak az önbizalmammal...még pár éve beszéltem az Árpa Attilával és mondta h topmodell a magasságom miatt nem, de fotómodell teljes mértékben lehetnék...és én mégis önbizalom hiányos vagyok...bár ezt inkább az exeim nevelték belém..szinte sehova nem mehettem, ha meg igen, akkor is csak velük...és vannak ugyan barátnõim de õk már a saját családjukkal vannak elfoglalva...edzeni szoktam de mostanában elég sokat betegeskedtem igy avval felhagytam egy ideje.de tervezem hogy újra elkezdem...valamit tényleg jó volna csinálni... Kedves Ismeretlen aki szerint "szánalmas" vagyok...te nyilván férfi vagy...és mint úgy örülök ha a te életed hibátlan és tökéletes de ettõl még nem illik leszólni másokat..bár az intelligencia ahogy észre vettem nem a legfõbb tulajdonságaid közé tartozik...
Az elején ez természetes, de amint a rózsaszín köd elillan, már nem fogsz ennyire ragaszkodni! Csak várj még, elmúlik az! :D
Szerintem nem gond, ha ez kölcsönös. De tényleg kereshetnél valami olyan hobbit, amivel több embert ismersz meg. Meg valószínû az önbizalmaddal is gond lehet, de arra meg így távolról semmit nem tudok mondani. Utolsó akkor meg takarodjál innen.
lehet de akkor is hánynom kell ettõl a sok bugyuta emberiességet megjátszó álérzelgõsségtõl már, undorító
6-os: benned meg nincs együttérzés.
szánalmas...
A kérdező hozzászólása: próbálgattam "programokat csinálni" de úgy igazán nem tudtam átadni magam neki...mindig az volt a fejemben hogy mi van a párommal, mit csinál épp, merre jár...és tisztában vagyok vele hogy ez igy hosszú távon nem jó...de nem tudok tõle elszakadni fejben....
foglald el magad..
Próbálj másfajta emberi kapcsolatokat is kiépíteni mert úgy tûnik teljes mértékben tõle teszed függõvég a boldogságod, márpedig ez így nem mûködhet hosszútávon.
A kérdező hozzászólása: igen...valahogy a gondolataimat kéne elterelni...csak barátnõim már rég vagy férjnél vannak vagy gyereket szültek és nem tudom õket csak úgy elhivni egy "csajos" délutánra....
A kérdező hozzászólása: mi is szerencsére napközben sokat beszélünk mert a munkája olyan hogy tud rám idõt szakitani de azt se akarom hogy ez igy a munkája rovására menjen...úgyhogy emiatt is jó volna magamnak találni valami elfoglaltságot


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!