Találatok a következő kifejezésre: Rettegek a Hogyan küzdjem (2 db)

Hogyan küzdjem le a póktól való félelmemet? Sajnos én rettegek tõlük. Kertes házban lakom. Néha a lakásba is bejön az a nagy fekete. Én még a közelébe se megyek. Inkább undorodok tõlük. Hogyan lehet leküzdeni eszt a félelmet?

Legjobb válasz: Nem tudom hogy lehet félni a pókoktól. Aranyos és hasznos állatok. Szerintem szerezz be egyet etetgesd meg ilyenek akkor majd megszereted õket.

Nem tudom hogy lehet félni a pókoktól. Aranyos és hasznos állatok. Szerintem szerezz be egyet etetgesd meg ilyenek akkor majd megszereted õket.
"Az anarchofóbia..." te az anarchiától félsz?
4# voltam. Az egyik legmegkapóbb esetem az volt, mikor söpörtem az elõszobában, és a porral együtt összesöpörtem egy pókot. Néztem ahogy kepeszt a lábaival a porban, alig tudott menekülni, mert a szöszök ráragadtak a lábaira, és mivel nem bírt megbirkózni velük, egyszer csak halottnak tetette magát. Egész addig mozdulatlanul maradt, míg el nem bújtam az ajtó mögé és onnan lestem. Amikor úgy érezte, hogy már nem vagyok ott, eliszkolt. Ez volt az egyik eset, amikor elgondolkodtam azon, hogy õk is milyen okos kis élõlények, és õk is csak élni akarnak. Nekem is libabõrös lesz a hátam a póktól, de mindig azt tapasztalom, hogy inkább menekülnek az embertõl, nincs olyan affinitásuk, hogy bele ugorjanak a nyakadba és elharapják a torkodat. :-) Néha amikor elõszedek a mûhelyembõl egy régen használt szerszámot, arról is elõszalad egy pók, de nem támad, hanem menekül. Csak figyeld meg a viselkedésüket, és meglátod, hogy mindig menekülnek, nem képesek bántani, nem is akarnak. És ha jól bele gondolsz, egy menekülõ élõlény nem is olyan veszélyes, mint ahogy látszik elsõre. Tedd elé az ujjadat, látni fogod, hogy milyen gyorsan sarkon fordul. Csak próbáld ki, és rájössz, nem is olyan nehéz. Ha meglátod a gyengéjét, már nem is fogsz félni tõle.
6 -al egyetértek. Én is félek tõlük bár én is madárpók tartó vagyok.A félelme nem múlt el de valamelyest enyhült.Bár én a kisebbektõl nem féltem meg a madárpókoktól sem csak a kaszáspókoktól még mindig de már nem annyira. Elõször csak nézegesd õket képek.Ismerd meg az életmódját stb, majd közelebbrõl is megismerheted õket, végül te is gondozhatsz egyet.Illetve szakember segítsége is jól jöhet.A lényeg a lépésrõl lépésre elv.
én pók vagyok, 4 éves. sose csípnélek meg ne aggódj. a legyeket szeretem meg a szúnyogokat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok hasznos tanácsot. Fõleg a 4 es válaszolónak a tanácsa tetszik a legjobban.
Én kb. pánikrohamot kaptam tõlük egészen addig, amíg nem vettem a páromnak egy madárpókot. Mivel együtt élünk, ezért kénytelen voltam a pókkal is egy szobán osztozni. Mára annyira rajongok értük, hogy nemrég vettem magamnak két új pókot a legutóbbi terraplázán, így most összesen négy saját pókom van :D Emellett mindenféle pókos dolgot is gyûjtök, pl könyvet, kulcstartót. Azt azért meg kell hagyni, hogy kezdetben aludni sem tudtam éjszakánként, de annál jobb módszer nincs, minthogy szembenézel a félelmeddel. Nézegess róluk képeket, videókat, ha teheted menj olyan helyre, ahol élõben is láthatod õket. Egy idõ után hozzászokik az ember, bár ez attól is függ, mennyire vagy alkalmazkodó típus.
Én is félek a pókoktól, de már nem annyira..ha túl sokszor látjuk õket, nagyjából meglehet szokni, most sem simogatom õket de sokkal könnyebben viselem(sokat látok, és muszáj a közelükbe mennem)
sokáig én is így voltam, de elkezdtem figyelni a viselkedésüket, rájöttem milyen csodálatos és intelligens állatok és azóta sokat javult a helyzet. Igazából nem sokat látsz belõle részleteiben, csak az izgõ mozgó szõrös lábait, tehát képzelj el valami aranyos kedves pofit nekik. Ha félelemrõl van szó, mindig eszembe jut a Harry Potter egyik részében lévõ tanítás, mikor az volt a feladatuk, hogy a félelmük tárgya helyébe képzeljenek valami ártatlan vicces dolgot. Õk nem akarnak téged bántani, jobban félnek tõled, mint Te tõlük.
Az anarchofóbia, én is rettegek a pókoktól, mert gyorsak, kiszámíthatatlanok.
Magyarországon nincsen veszélyes pók és megeszik a szúnyogot meg a legyet. De nem tudom, hogyan tudnád leküzdeni én a lódarázstól és a csótánytól undorodom... A pókfóbia egy betegség, egyik férfi kollégám is szenved tõle.
valószinüleg terhes vagy

Rettegek a bölcsőhaláltól... Hogyan küzdjem ezt le?

Van légzésfigyel?nk, baby?rünk, a babánk külön szobában alszik, de mellettünk. Nagyon rettegek ett?l a bölcs?haláltól, azt sem tudom, mit tennék, ha beriasztana a lf... Hason soha nem fektetem, hajnalban pedig már anyahiány miatt velem alszik reggelig a nagyágyban 3 hetes manócskám. Ott le sem veszem róla a szemem..

Legjobb válasz: Szia! Nézz utána, hol indítanak légzésfigyelõ tanfolyamot. Potom összegért lehet elmenni, egyszeri, megtanítanak újraéleszteni a babát. Ha ezt elsajátítod, nyugodtabb leszel. A légzésfigyelõ csak úgy ment életet, ha Te újra tudod éleszteni a babát. Szerintem ez a legjobb. De az aggódás életed végéig megmarad, csak mindig más formában lesz jelen :o). Ez természetes, most azért van ennyire felerõsödve benned, mert most szültél. Nyugi, enyhülni fog. Boldog babázást! :o)

Szia! Nézz utána, hol indítanak légzésfigyelõ tanfolyamot. Potom összegért lehet elmenni, egyszeri, megtanítanak újraéleszteni a babát. Ha ezt elsajátítod, nyugodtabb leszel. A légzésfigyelõ csak úgy ment életet, ha Te újra tudod éleszteni a babát. Szerintem ez a legjobb. De az aggódás életed végéig megmarad, csak mindig más formában lesz jelen :o). Ez természetes, most azért van ennyire felerõsödve benned, mert most szültél. Nyugi, enyhülni fog. Boldog babázást! :o)
A Heim Pál kórházban minden hónap utolsó csütörtökén (azt hiszem) indul tanfolyam, ingyenesen. Én is oda készültem, de most már feküdnöm kell végig. A védõnõ is tud szerintem segíteni.
Szia!Én ia kartam menni, de nekem azt mondták igazából ha csecsemõkön nem gyakorolja az ember az újra élesztést akkor nagy kárt lehet benne tenni.És azt is mondták ha beriaszt nem biztos, hogy az az elsõ, hogy belégzést adunk.Hallottam egy fiatal párról akiknek beriasztott, kivitték a levegõre ütögették a babát, semmi.aztán a pap hideg vizes zuhany alá állt a babával és így vett levegõt.valószínû a sokk hatás indította be a légzést.nem árt elvégezni a tanfolyamot, de nem biztos, hogy akkor abban a pillanatban azt fogod cselekedni amit betanítanak..sztem.De sose riasszon be.Mi is vettünk, de bízom benne sosem fog riasztani..
A félelem nem fogja megelõzni a bajt. Hogyan tudod leküzdeni? Nehéz. Arra gondolj, hogy ti minden óvintézkedést emgtettetek. Gondolom, nem vagytok külön veszélyeztetett csoport: nem dohányoztok, nem éltek nagyon rossz szociális helyzetben stb. Nem volt koraszülött, kis súlyú...
Hát nehéz... Én is nagyon féltem. De lassan megnyugodtam egy kicsit. Több, mint 1 éves korig használtam a légzésfigyelõt, ma már lassan 20 hónapos, már nem használom, de a mai napig gyakran figyelem, hogy vesz-e levegõt. Már az életem részévé vált az idõnkénti rápillantás. Már nem rettegek, csak az óvatosság nem múlt el. Szerintem Te is túl leszel a rettegésen, csak idõ kérdése.
Mi is együtt alszunk a 3 hónapos kislányommal. Nincs is légzésfigyelõnk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!