Találatok a következő kifejezésre: Repulogepre fel vinni a (13 db)

A fényképezőgépem nagy része acélból van, gond nélkül fel tudom majd vinni a repülőgép fedélzetére?

Vagy kerüljön inkább a nagy poggyászba, bár félek, h sérülne....

Legjobb válasz: gond nélkül feltudod vinni a fedélzetre..

gond nélkül feltudod vinni a fedélzetre..
feltudod, de amikor átvilágítják a bõröndödet akkor ott megy egy kis szalag amire majd ki kell raknod a fényképezõt+amiket még akarsz a repülõre vinni (ami a magadnál lesz)
Arra azért nagyon vigyázz, hogy a géped egyes részei lehetnek alumíniumból, mûanyagból vagy üvegbõl. Ezekkel már sokkal több a gond!

Fel szabad vinni a repülőgépre?

Biztosítótűt fel lehet vinni a gépre?

Legjobb válasz: Fel lehet.

Fel lehet.

XBox-ot fel lehet vinni a repülőgépekre?

Idén szeptemberben utazok ki Finnországba 1 teljes évre! Még soha sem ültem repülőn és érdeklődni szeretnék hogy xBox-ot (bőröndben) fel lehet-e vinni repülőgépre? Vagy ha valaki tudna egy rövid de annál tartalmasabb listát (link is jól jöhet) írni azokról a tárgyakról amiket nem lehet felvinni a repülőgépre, az nagyon jó lenne! A válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Fel! Nézd meg a légitársaság honlapját, ott biztos le vannak írva a tiltott dolgok!

Fel! Nézd meg a légitársaság honlapját, ott biztos le vannak írva a tiltott dolgok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Na, sikerült felvinni?


Bejglit fel lehet vinni a repülőgépre?

Kézi poggyászban szeretnék bejglit felvinni a repül?gépre? megengedik v kidobatják velem? S.O.S

Legjobb válasz: Persze, miért ne lehetne?

Persze, miért ne lehetne?
Arra azért figyelj, hogy a mákot több eu-s tagállamban nem lehet legálisan venni vagy csak kis mennyiségben lehet.
Ergo be sem viheted.
Na, ez érdekelne, melyik EU-s államban tiltják a mákot (poppy seed)?
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm. Csak velem egyszer kidobattak egy 1kg-os nutellát és nem szeretnék még1x így járni.
Nutellát jó, hogy nem vihetsz fel. 100 ml-es korlátozás van, és az folyadéknak minõsül...

Sminkes készletet fel lehet vinni a repülögépre?

Legjobb válasz: fel, de biztonsági ellenõrzésenként eltérõ, hogy ragaszkodnak-e a külön-külön zacsiba csomagoláshoz vagy felengedik csak úgy. a biztonság kedvéért, ha nem akarod elõre becsomagolni, legyen nálad átlátszó, zárható (pl. mélyhûtõs) zacsi, ha kell több is. néha adnak ott is, de nem jellemzõ.

fel, de biztonsági ellenõrzésenként eltérõ, hogy ragaszkodnak-e a külön-külön zacsiba csomagoláshoz vagy felengedik csak úgy. a biztonság kedvéért, ha nem akarod elõre becsomagolni, legyen nálad átlátszó, zárható (pl. mélyhûtõs) zacsi, ha kell több is. néha adnak ott is, de nem jellemzõ.
Igen, amit feladsz a csomagtérbe, abba bármit tehetsz (folyadék, olló.. stb.)
igen, de a leadni kivánt csomagban meg ne legyen érték tárgy mint fényképezö, kamera, laptop, esetleg ékszer. mert tuti valahol kiszedik (pláne a magyar csomag rakodok). a gépre meg nem vihetsz fel semmi féle híg anyagot. vagy is vihetsz körömlakkot rúzst de külön zacsiba kell rakni.
Igen, amibe a ruháid vannak abba bármit bele tehetsz, amit leatsz a reptéren.
Azért ennyire ne bíztassunk senkit arra, hogy a feladott csomagban bármi lehet. Mert ez nem igaz. Olvasd el az utazási feltételeket, abban szépen le van írva, hogy melyik poggyászban mi lehet. De azért ha standard dolgokról beszélünk, akkor az általában feladható :) Ha nem átszállással repülsz Angliába, akkor jó eséllyel veled ér oda a csomagod. Átszállással már azért ez cseppet sem borítékolható... Nekem legalább az a tapasztalatom, hogy egy-két napot mindig késik a csomag, ha átszállok...

Fel lehet vinni a repülőgépre bekapcsolt mobiltelefont, ha "repülő üzemmódba" van téve, azaz nem ad le semmilyen rádiójelet?

Legjobb válasz: En pont 3 napja repultem Wizzair-el es kulon feltunt, hogy mondtak, fel- es leszallaskor kapcsoljuk ki a mobilt teljesen, meg ilyen repulos uzemmodban se maradjon. Szerintem a repulos uzemmod megfelelo akkor, ha mar a gep elerte a repulesi magassagot, ennyire senki nem lehet osszenove a mobiljaval, hogy ne birja ki azt arovid idot, elso a biztonsag en ugy velem.

OFF egyébként nem zavar semmit a mobil... szal jelentõsége nincs... térerõ úgy sincs.. hacsak nem mûholdas telód van... de semmiképpen nem okoz jelzavart vagy ilyesmit a gépen :D...
En pont 3 napja repultem Wizzair-el es kulon feltunt, hogy mondtak, fel- es leszallaskor kapcsoljuk ki a mobilt teljesen, meg ilyen repulos uzemmodban se maradjon. Szerintem a repulos uzemmod megfelelo akkor, ha mar a gep elerte a repulesi magassagot, ennyire senki nem lehet osszenove a mobiljaval, hogy ne birja ki azt arovid idot, elso a biztonsag en ugy velem.
A repülõn a mobilt KIKAPCSOLT állapotban lehet tartani, biztonsági okok miatt. Repülés Üzemmódban is sugároz jeleket. Amúgy+ nem hiszem, hogy fent lenne térerõ, szóval még használni sem tudod.
Azért a mythbusters egy show mûsor, amit ott látsz nem kell kp-nek venni. Nyáron a reptéren dolgoztam az egyik cégnél (rendes repülõgépeket szerelnek, Boeing CL, NG; Airbus a320, stb..) és még a hangárban is tilos használni a telefonodat.
lehetni lehet. sokmindent lehet.. ferihegyen bombát is fel tudtak vinni, ezért is lett visszaminõsítve a reptér. :-)
Igen. Azért repülõgépes üzemmód.:D
Akkor ne kapcsold be a telefon üzemmódot, csak a zenelejátszót. Legalábbis az én telefonomon lehet ilyet.
ma 16:41. Ez baromi nagy tévedés. Urban legend.
ha már egy sima moziban, színházban blokkolják a telón a jeladást-vételt, akkor szerin ted egy repülõn nem??? én eddig 3x repültem de mindíg kikapcsoltam pedig nincs jelentõsége... attól h 20-30 éve még bezavart a telefon átal használt rádiófreki, attól ma már tuti hogy nem fog... be is van bizonyítva... pl Mythbusters... xD
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem mert a mobilom az MP3 lejátszóm is egyben.
:D meggyõztél XD gondoltam h van valami amíért nem lehet használni, de nagyon nem zavarhat be amikor elérték a repülési magasságot... meg gondolom hogy van jelzavaró (színházban szoktam fellépni és van egy kütyü ami blokkolja a térerõt ) de akkor biztos van valami alapja ha meg van tilltva... ráadásul ha ott is dolgoztál akk bizti jobban tudod:D mindenesetre én mondtam h mindíg kikapcsoltam a mobilom XD köszi az infót:D
fel lehet vinni bekapcsolt mobilt, repülõ módot sem kell bekapcsolni. ha komolyan érdekelné õket mobil blokkolót alkalmaznának, de ilyen nincs, vagy bekapcsolt mobil érzékelõt, nos, ezt sem vizsgálják. ezek néhány ezer forintos szerkezetek lennének, de mint mondtam nem érdekli õket. és hogy mennyire lehet mobilt használni, vannak olyan légitársaságok, ahol meg is engedik, és ugyan olyan gépekkel repülnek mint pl. a malév, úh ez csak hozzáállás kérdése. és hogy megerõsítsem magamat: :) http://www.telegraph.co.uk/travel/travelnews/4732424/Ryanair..

Repulogepre fel lehet vinni a kesz tapszert?

Jovohonapban utazunk haza 3 hos kisfiammal az ut 3 oras es azt hallottam hogy fel es leszallaskor eteni kell de hat folyadekot nem lehet felvinni. Ha elkeszitem neki elore a hamit meg a teat akkor kidobatjak velem? Valaki utazott mar babaval?

Legjobb válasz: Sajnos nem lehet semmi folyékonyat felvinni a repülõre. Honnan jöttök haza? Nem tudjátok megoldani másképp a közlekedést? Tudom, hogy a repülõ a legkényelmesebb és leggyorsabb, de semmi ilyesmit nem engednek fel. Kérdezz rá esetleg hivatalos helyen, van-e valami lehetõséged, de nem tudlak bíztatni.

Sajnos nem lehet semmi folyékonyat felvinni a repülõre. Honnan jöttök haza? Nem tudjátok megoldani másképp a közlekedést? Tudom, hogy a repülõ a legkényelmesebb és leggyorsabb, de semmi ilyesmit nem engednek fel. Kérdezz rá esetleg hivatalos helyen, van-e valami lehetõséged, de nem tudlak bíztatni.
Szia, az elõzõ válaszoló vagyok. A párom rutinos repülõ, azt mondta, légitársaságfüggõ is a dolog, lehet, hogy van olyan, amelyiknél nem ilyen szigorúak a szabályok. Amerikai gépeknél tutira nem lehet, de talán más társaságok nem ennyire merevek. Mindenképp érdeklõdj utána!
Szia! Errõl hallottam én is. Fel lehet vinni, van egy max mennyiség (azt hiszem fél liter), csak bele kell innod úgy, hogy lássák. Így bebizonyosodik, hogy nem vegyszer-folyékony robbanószer.
Húú, hát én nem innék bele a tápszerbe, borzalmas íze lehet. De az nem lehet, hogy már a terminálban készíted el? Ott már venni is lehet innivalót, amit a gépre felvihetsz. Mondjuk a vizet akkor is oda kell vinni... De szerintem a repülõteret kéne felhívni, vagy a légitársaságot, hogy ilyenkor mi a megoldás, mondd meg, hogy a gyereknek enni kell egy három órás út alatt, meg inniai is kell, és találjanak neked erre megoldást.
Ja, elõzõ válaszoló vagyok, most jut eszembe, hogy a terminálban meg tudod csinálni, biztos árulnak babavizet (érdeklõdj utána), a tápszert bekeveretlenül beviheted. A gépre fel lehet vinni folyadékot, csak a becsekkolásnál nem lehet átvinni a terminálra.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat! Amugy Dublinbol mennenk haza, Aerlingus kegitarsasaggal utazunk.

Repülőgépre fel lehet vinni ezeket a dolgokat?

Hollandiába utazok a Wizzair-rel, orvosi kezelés alatt állok és ebb?l kifolyólag szükséges magammal vinnem egy vérnyomásmér?t (elemeket majd külföldön veszek bele) és a vérnyomásra való gyógyszeremet. Ezeket kézipoggyászban lehet szállítani?

Legjobb válasz: Pontos információt kaphatsz ha odatelefonálsz a repülõtérre és megkérdezed. Akkor nem lesz lutri, õk jobban tudják:)

Pontos információt kaphatsz ha odatelefonálsz a repülõtérre és megkérdezed. Akkor nem lesz lutri, õk jobban tudják:)
Mindent vihetsz, amit nem tiltanak.
Szerintem biztos ami biztos kérj egy igazolást az orvosodtól és akkor mindent vihetsz. Azzal nem ártasz hogy van egy igazolás a zsebedbe, max. nem kell
A kérdező hozzászólása: Csak kézipoggyászt viszek, csomagot nem adok fel. Kell valami igazolás az orvostól, vagy anélkül is mehet a dolog?
Felviheted õket, sõt elemet is vihetsz. Arra figyelj oda, hogy a gyógyszered egy visszazárható tasakban legyen ha folyadék. Tablettát simán bedobhatod a neszezseredbe.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!