Találatok a következő kifejezésre: Repedt a szülésnél (4 db)

Van olyan eset szulesnel hogy nem kell gatmetszest alkalmazni es szet sem reped a kismama?

Legjobb válasz: Nekem így volt 2-szer is. :) Nem is vágtak, és nem is repedtem!

Nekem így volt 2-szer is. :) Nem is vágtak, és nem is repedtem!
Szerintem nem kell félni a vágástól, engem vágtak (2700gr 50 cm-vel született a lányom), és meg sem éreztem.Nagyon hamar gyógyult, és egyeltalán nem is látszik :) Inkább vágjanak , mint repedjen.
Persze hogy van, ha van fogadott szülésznõd akkor beszélj vele errõl már szülés elõtt, ha nincs, akkor is vigyél gátmasszázsolajat a szülésre és szólj a szülésznõnek, hogy gátvédelmet szeretnél. Mondjuk nem minden esetben mûködik, mert sok múlik azon, hogy milyen rugalmasak a kötõszöveteid, van aki egy 2800 grammos babát sem tud gátvédelemmel megszülni, van a ki a 4 kilósat is meg tudja. Nekem 3800 gramm volt a babám, kértem és kaptam is a gátvédelmet, de a végén annyira beindultam a kitolásnál hogy végül 1 cm-t kellett vágni (mondtam elõre, hogy igen, szeretnék gátvédelemmel szülni, de ha a doki úgy ítéli meg, hogy nem megy, akkor inkább vágjanak, mint hogy repedjek). A vágást amúgy nem is éreztem, és a varrást is csak nagyon tompán (érzéstelenítik a területet, ha EDA-val szülsz akkor meg kapsz még abból egy pici adagot az "utómunkák" idejére). A gátsebem pedig nagyon gyorsan gyógyult, 4 hét után már a csík sem látszott (kb. 2 hétig volt érzékeny a terület).
Elõzõ vagyok. Érdemes konzultálnod a szülésznõddel-ha van. Illetve olvass utána a gátmasszázsolajnak. Pl. http://www.weleda.hu/?oldal=termek&termek=68
Persze, de nem csak és kizárólag a szülésznõn múlik. Attól is függ, a kismama mennyire együttmûködõ, illetve a szövetek rugalmasságától is.
Szia. Elso baba, gatvedelem. Nem repedtem sehol, 3800 gramm volt a kisfiunk. A kitolasnal is nagyon elhuzodott de nem adtak fel h gatvedelem mellett hozzam a vilagra a babankat.
Az elsõ vagyok. Kicsinek nem voltak mondhatók a babáim: 3700 g és 3850 g. Mégis sikerült a gátvédelem repedés nélkül.
gátvédelemmel szültem mindkettõt, nem repedtem egyiknél sem
A kérdező hozzászólása: de jo. megnyugtato valaszok. nagyon felek a vagastol es a repedestol is de foleg a varrastol. irjatok meg hogy ki az akit nem vagtak es nem repedt. koszi. 21 hkm.
Lányom 4 kiló volt, fiam 4, 30 és sérülés nélkül születtek. Nagyon nagyon sok múlt a szülésznõn, az õ ügyessége által sikerült.
Van, olyan kórházban ahol a gátvédelmet részesítik elõnyben és a baba is kisbéka súlyú, max.3000 grammos, afölött nem minden esetben, de nagyobb valószínûséggel repedsz, minél nagyobb a baba.Persze vannak kivételek...
Szia, ne félj a vágástól, én jobban féltem tõle mint a szüléstõl, de meg sem éreztem, pedig bár nem tudom mekkorát vágtak, de 2 irányból az tuti és majdnem 1órát varrtak, de semmit nem éreztem, és ez volt 11:45-kor a délutáni látogatókat pedig már az ágyam melletti kisszéken ülve fogadtam. Nem mondom a március 15-ei nagy havat megéreztem vele (márc 11. szültem :) ) de amúgy semmi gondom nem volt, persze ahogy gyógyul, nyilván húzódik, de minden oké volt... és tökéletesen funkcionál :P Persze sok múlik a dokin, hogy hogyan vág és nem mellesleg a varrás mód sem mindegy, és az alaposság :)

Akinél reped a hüvely szülésnél, azt megmondja a doki? Vagy csak összevarja, és soha nem tudja meg a kismama?

Egyáltalán hogy derül ki, hogy a gátmetszésen kívül a hüvely is repedt? A gátat több rétegben varrják össze? Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: én megkérdeztem, hogy hány varatom van. akkor mondták, hogy egy. nekem szólt a doki, hogy egy picit vágni fog. rá kell kérdezni.

én megkérdeztem, hogy hány varatom van. akkor mondták, hogy egy. nekem szólt a doki, hogy egy picit vágni fog. rá kell kérdezni.
Szia én vacuummal szültem.Vágott is és repedt is, bár érezni nem éreztem, csak amikor belül kívül is varrt.Tehát nekem varrás közben mondta el mi történt
Nekem irdatlan gátsebem lett, vágták, szakadt, minden ami kell. Három rétegben varrt össze a doki, többek közt a hüvelyemet is egy szakaszon. Egy órán keresztül. A szülés maga alig volt ennél több:) Szóval az idõ, míg a rekonstrukció folyt, már engedett következtetni arra, hogy mi lehet a helyzet odalenn... Egyébként nekem a doki akkor magyarázta el a dolgot, mikor megnézte a gátsebet. De akkorra már a szülésznõ amúgy is tájékoztatott. Egyébként profin megcsinálta, semmi problémám vele. Olyan, mint volt.

Repedt a hüvelyem szülésnél. Mire számíthatok, lehet, hogy problémamentesen begyógyul, vagy milyen nehézségekre számíthatok?

Legjobb válasz: Én is szétrepedtem kívül belül. Csak a végbelemet tudta a doki megmenteni egy jól irányzott hátmetszéssel ami a végbél alatt végzõdik fél cm-re. Borzasztó kínjaim voltak öt hétig, de nagyon szépen meggyógyult, bár a belsõ varratok még a kilencedik héten is potyogtak belõlem. Meg fogsz gyógyulni, de sok idõ kell hozzá, és persze kitartás. A hat hét nem volt elég legalábbis nálam. Most tíz hete hogy szültem. Nekem még mindíg fáj a hüvelyem, ha sokáig vagyok függõleges helyzetben. Kívánok neked mielõbbi gyógyulást és türelmet: T.

Én is szétrepedtem kívül belül. Csak a végbelemet tudta a doki megmenteni egy jól irányzott hátmetszéssel ami a végbél alatt végzõdik fél cm-re. Borzasztó kínjaim voltak öt hétig, de nagyon szépen meggyógyult, bár a belsõ varratok még a kilencedik héten is potyogtak belõlem. Meg fogsz gyógyulni, de sok idõ kell hozzá, és persze kitartás. A hat hét nem volt elég legalábbis nálam. Most tíz hete hogy szültem. Nekem még mindíg fáj a hüvelyem, ha sokáig vagyok függõleges helyzetben. Kívánok neked mielõbbi gyógyulást és türelmet: T.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm T., én is Neked!
Az én hüvelyem is szétrepedt kívül-belül, végbélnyíláson túl értek a varratok, nagyon-nagyon sokáig fájt, 5 hétig úszógumin ültem, fél évig pityeregtem, hogy még mindig fáj. Vizelettartási problémáim voltak 2 évig, a hasmenéses székletet a mai napig nem tudom tartani, a fiam 5 éves.


Van olyan akinek nem kellett gátmetszést végezni szülésnél és nem is repedt sehol, így nem kellett semmit sem varrni rajta? A hüvely tágabb lett mint amilyen régen volt vagy visszanyerte szülés előtti állapotát?

Legjobb válasz: Az egyik rokonom télen a hó miatt egy kocsiban szülte meg a második gyerekét. Nem repedt és néhány órával a szülés után már vígan mászkál. Persze ez nem azt jelenti, hogy az a követendõ példa, hogy orvos/kórház nélkül szüljünk, de jó tudni, hogy a természet általában elég jól "végzi a dolgát"

Az egyik rokonom télen a hó miatt egy kocsiban szülte meg a második gyerekét. Nem repedt és néhány órával a szülés után már vígan mászkál. Persze ez nem azt jelenti, hogy az a követendõ példa, hogy orvos/kórház nélkül szüljünk, de jó tudni, hogy a természet általában elég jól "végzi a dolgát"
Igen. Én is így szültem. Egy tanulmányban azt olvastam 1000-bõl 3 nõnek lenne súlyosabb gátsérülése, mint egy gátmetszés... szóval inkább azt mondtam ezért ne vágjanak, és tényleg nem volt gond. Minden ugyanolyan, mint rég, kivétel, hogy én is rohangáltam szülés után, nem úgy mint gátmetszéses társaim.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!