Találatok a következő kifejezésre: Repülővel utazok és, (30 db)

Babakocsival minden esetben felengednek gépre? Repülővel utazunk, és muszáj babakocsit vinnünk 10 hós a kisfiam.

Volt akinek nem engedték fel a gépre?

Legjobb válasz: A babakocsit a gépbe beszálláskor elveszik és kiszálláskor visszaadják, mindig felengednek vele. Amikor feladod a csomagokat, mondani kell, hogy van babakocsi és felviszed magaddal. Beszálláskor elõször a kisgyerekeseket szokták beengedni a gépre.

A babakocsit a gépbe beszálláskor elveszik és kiszálláskor visszaadják, mindig felengednek vele. Amikor feladod a csomagokat, mondani kell, hogy van babakocsi és felviszed magaddal. Beszálláskor elõször a kisgyerekeseket szokták beengedni a gépre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

26 hetes kismama vagyok és nyitott a méhszájam 1 ujjnyira. Így lehet repülővel utazni? Nem lesz nagyobb gond tőle. Amúgy Torontóba utaznék és elég hosszú az út.

Legjobb válasz: Nekem az 5. hónaptól volt nyitva a méhszájam 1 cm-re, bár én néha görcsöltem is és a dokim nem nagyon engedett sehova, tehát koraszülés veszélyeztetéssel otthon kellett pihennem... Hát én nem utaztam volna el akkor, de nekem annyira sikerült pihenni, hogy túlhordtam és a 42. héten indítani kellett a szülést :D Így utólag belegondolva, nem hinném, hogy bajom lett volna egy repülõúttõl... Hát nem hiszem, hogy sokat segítettem... :)

Nekem az 5. hónaptól volt nyitva a méhszájam 1 cm-re, bár én néha görcsöltem is és a dokim nem nagyon engedett sehova, tehát koraszülés veszélyeztetéssel otthon kellett pihennem... Hát én nem utaztam volna el akkor, de nekem annyira sikerült pihenni, hogy túlhordtam és a 42. héten indítani kellett a szülést :D Így utólag belegondolva, nem hinném, hogy bajom lett volna egy repülõúttõl... Hát nem hiszem, hogy sokat segítettem... :)
A kérdező hozzászólása: És azt nem tudjátok, hogy a reptéren milyen papírokat kérnek és, hogy hány hetes kortól? Én úgy tudom, hogy 28 hetes kortól kérnek orvosi igazolást, elõtte elég a várandós könyv is, hogy hány hetes vagyok!
Nem kötöttetek utlemondási biztosítást? Tudom, milyen rossz érzés ez, ha el kell halasztani az utat, de én a helyedben nem utaznék el! Nekem más okból kifolyólag, de koraszülött lett a babám, és Isten õrizz valami ez miatt a repülés miatt legyen! Beszélj az orvosoddal! Nyaralni mentek, vagy rokonokhoz! Nem lehet áttetetni a repülõjegyet más idõpontra, amikor már megvan a bébi? Mi most utaztunk a babámmal, nagyon jól bírta!
en a 27 hetesen repultem, es elotte valo nap voltam vizsgalaton, teljesen zart volt a mehszaj. Akkor azt mondta az orvosom, ez nagyon jo, igy veszelytelen a repules. Az, hogy miert veszelyes nyitott mehszajjal nem tudom, de az biztos, hogy nyitottal veszelyes. En igy nem repulnek, sajnalom, hogy igy alakult neked!
Szerintem sem szerencsés ha nyitott méhszájjal utazol. Nekem inkább a pénzen vesszen el minthogy a babának legyen valami baja..
A kérdező hozzászólása: Negyedik kommentelõ.... Miért nem szabad? Tovább nyílik? Sajnos nem volt olcsó a jegy, ezért lehet, hogy mindenképp megyünk ha addig nem lesz semilyen komolyabb baj.
Nem szabad nyitott méhszájjal utazni. Sajnos.
Doki biztosat tud mondani! Egyébként én nem utaznék.
Elvileg így veszélyeztetett vagy, de a dokinak mondania kellett volna. Õt kérdezd meg, az a biztos.
utolso elotti vagyok, tolem nem kertek semmit, a beszallokapunal kerdeztek meg, hany hetes vagyok akkor mondtam 27 es ennyi. Egyebkent a biztonsag kedveert volt nalam egy orvosi igazolas, hogy repulhetek (sima lap pecsettel amire az orvos rairta nem vagyok veszelyeztetett, es hany hetes kismama vagyok, asszem mast nem) es vittem a terhes konyvemet is. Valoszinuleg senki nem fog toled igazolast kerni, de ha megis legyen nalad ez a ket "dolog" egyebkent szerintem az orvosod nem adna ki azt a papirt, hogy nem vagy veszelyeztetett...ha van egy kis esze....en meg mindig azt mondom mond le az utat...nem veszelytelen kicsit sem, nem pusztan csak arrol van szo, hogy baj lehet de nagyobb az eselye, hogy nem lesz...itt, ebben az esetben baj is lesz ha igy repulsz es nem megijeszteni akarlak.

Repülővel utaznék külföldre. Hogyan és milyen gyógyszert vihetek magammal, akár a fedélzetre?

Els?sorban lázcsillapítóra, fejfájás elleni, vitamintablettákra stb. gondolok, nem olyanra, amit rendszeresen szednem kell.

Legjobb válasz: hát ha csak kézipoggyásszal mész akkor vedd ki azokat a gyogyszereket amiket felvinnél,és kérj egy átlátszó zacskót,amibe berakod,majd meglátod hogy mindenki abba fogja rakni a sminkjeit stb... nah ha abba berakod és külön felmutatod akkor ugy nem lehet baj,felviheted! szúros dolgot inkább ne vigyél fel, és innivalót se engednek bevinni! ha viszont van nagy csomagod is amit nem viszel fel magaddal akkor ajánlom,hogy inkább oda rakd az ilyen gyógyszereidet stb...remélem segithettem

hát ha csak kézipoggyásszal mész akkor vedd ki azokat a gyogyszereket amiket felvinnél, és kérj egy átlátszó zacskót, amibe berakod, majd meglátod hogy mindenki abba fogja rakni a sminkjeit stb... nah ha abba berakod és külön felmutatod akkor ugy nem lehet baj, felviheted! szúros dolgot inkább ne vigyél fel, és innivalót se engednek bevinni! ha viszont van nagy csomagod is amit nem viszel fel magaddal akkor ajánlom, hogy inkább oda rakd az ilyen gyógyszereidet stb...remélem segithettem


Repülővel utazok Londonba és, a rendes nagy bőröndbe bele rakhatok e műanyag üvegbe szeszes italt, mert ezzel szeretném meglepni egy kedves angol ismerősöm?

Legjobb válasz: Persze! A brondodbe barmit belerakhatsz, csak arra kell ugyelned, hogy jol csomagold be, mert sajnos be-kipakolaskor dobaljak ossze vissza..... amugy a kezipoggyaszodban lehet max. 1 L folyadek (legyen az parfum, kozmetikum, stb, es ezt egy lezarhato zacskoban kell tarolnod es a check-innel felmutatni. De abba nem kothetnek bele, hogy mi vana borondodben...csak ne lepd tul a megengedett kg-ot

Persze! A brondodbe barmit belerakhatsz, csak arra kell ugyelned, hogy jol csomagold be, mert sajnos be-kipakolaskor dobaljak ossze vissza..... amugy a kezipoggyaszodban lehet max. 1 L folyadek (legyen az parfum, kozmetikum, stb, es ezt egy lezarhato zacskoban kell tarolnod es a check-innel felmutatni. De abba nem kothetnek bele, hogy mi vana borondodben...csak ne lepd tul a megengedett kg-ot
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszaitokat!:)
Annyit helyesbítenék az elõttem szóló írásán, hogy nem 1 liter, hanem 1 deciliter lehet a kéziben. Ha már átmentél a vámon, utána vehetsz a boltokban piát, ami már bekerülhet a kézibe.
"És aki nem jut net közelbe" Újabban Észak-Koreába is repül a Ryanair?
A kérdező hozzászólása: köszi a hasznos tanácsot.
Majd engedi a hazaútra is, meglásd. Aki nem jut netközelbe, az perkál a reptéren. De eddig majd' mindenki meg tudta oldani ezt az áthidalhatatlannak látszó problémát.
Mikor jössz vissza? A visszaút dátuma elõtt kb. 20-21 nappal tudod legkorábban megcsinálni a visszaútra szóló beszállókártyát. Szóval ha kb. 3 hétnél többet leszel kint akkor sajnos csak kint fogod tudni kinyomtatni a beszállókártyát a hazafelé útra. Ez viszont nem jelenthet problémát. A Ryanair ugyanis csak olyan országokba repül ahol nem jelent gondot az internet elérés, nyomtatás. Ha a szállásodon nem tudod megoldani akkor legrosszabb esetben keresel egy internet kávézót és megcsinálod ott. Nem nagy probléma, ne csinálj belõle problémát :D A reptérre mehetsz persze beszállókártya nélkül is, csak hát nem javaslom, mert az ilyen pénzekbe fáj majd neked: "23, 800 Ft/ €70" Ezt most lestem ki a Ryanair honlapjáról neked. Szerintem elég elrettentõ ahhoz, hogy inkább keress egy számítógépet és nyomtatót bárhol is vagy.
"De eddig majd' mindenki meg tudta oldani ezt az áthidalhatatlannak látszó problémát." Naja... 70 euro "bünti" (PER FÕ PER IRÁNY!!!) azért elég nyomós érv ahhoz, hogy keressen az ember inkább egy számítógépet. Ennek töredékébe kerül bárhol a világon 5 perc netezés és egy nyomtatás.
Miféle 70 euró bünti ?
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, tényleg inkább megoldom kint a nyomtatást.
Gondolom, már rég visszajöttél, de azért hadd írjam ide: a repülõjegyet az utazás elõtt csak bizonyos idõtõl engedi kinyomtatni (pl. a Wizzairnél 30 nap), elõtte nem.

Repulovel ha utazok es nem viszek kulon poggyaszt csak kezit ami max.10kg akkor abba lehet tenni pl. a borotvalkozasi keszletemet, es stb. mert ugy tudom h eleset nem lehet felvinni azert nemtudom mert aki igy jar akkor az hova teszi?

Legjobb válasz: Tudtommal nem lehet, szúró vágó eszköznek minõsül a pengés borotva. Én elektromosat szoktam vinni, de ha az nincs, akkor ahova mész ott vegyél eldobhatót, az mindenhol olcsó.

Tudtommal nem lehet, szúró vágó eszköznek minõsül a pengés borotva. Én elektromosat szoktam vinni, de ha az nincs, akkor ahova mész ott vegyél eldobhatót, az mindenhol olcsó.
Ezt szálra mérik, pontosan nem tudom.
A kéziben két és a személyi poggyászban is két csíkot (egyik a tiéd, másik az övé).
A repülõre akármennyit, nem az a lényeg, hogy repülõvel mész, hanem az, hogy az adott országba mennyit lehet bevinni.
Így van ahogy az utolsó mondja. Bármennyit kivihetsz, hiszen az a kereskedõnek és a magyar államnak is üzlet ha Magyarországon veszed a cigit legális helyen. Viszont annak nagyon nézz utána hogy ahova mész oda mennyit vihetsz be! Mert hiába van nálad a repülõn 10 karton ha ott belépéskor elveszik tõled. :)

Wizzair repülővel utazom Angliába. Cigit és öngyújtót lehet felvinni a gépre, vagy csak bőröndbe tegyem?

Legjobb válasz: Mindegy honnan repülsz, nem tiltott egyik sem. (Minek ír valaki olyanra egyértelmûen rossz választ, amirõl halvány fogalma sincs? Kedves elsõ válaszoló??)

Mindegy honnan repülsz, nem tiltott egyik sem. (Minek ír valaki olyanra egyértelmûen rossz választ, amirõl halvány fogalma sincs? Kedves elsõ válaszoló??)
csak a bõröndbe!
Felviheted, nem tiltott egyik sem.
Ha Debrecenbõl repülsz Londonba, akkor inkább a bõröndbe tedd! Pestrõl nem tudom, de ott is az a biztosabb...
A kérdező hozzászólása: Budapestrõl repülök
Nem védeni akarom az elsõt, de azért elég rapszodikusan kezelik a dolgokat helytõl és légitársaságoktól függõen... Én úgy fogalmaznék: elvileg mindenütt fel lehet vinni, de voltak már esetek ahol és amikor nem...:(
Nem lesz gond, felviheted.

Ha repülővel utazom majd, akkor hogyan kell csomagolni? Milyen bőröndöt vegyek? Az öltönyöket miben és hogyan vigyem?

Legjobb válasz: AZ öltönyöket én ilyen kettéhajtható spéci böröndbe teszem,abban nem gyûrõdnek pl ez: http://www.toptaska.hu/termek/bor-oltonytarto-g3912d-021

AZ öltönyöket én ilyen kettéhajtható spéci böröndbe teszem, abban nem gyûrõdnek pl ez: http://www.toptaska.hu/termek/bor-oltonytarto-g3912d-021

Hany honapos kortol hasznaltatok az ulo helyzetu babakocsit? A kisfiam 4 honapos lesz, amikor utazunk, es a repulon nem tudunk minden alkatreszet elvinni a babakocsinak.

Legjobb válasz: en 7-8 honaposan hasznaltam eloszor a sport babakocsit amiben ulo helyzetben utaztattam,de elobb nekem nem ajanlotta a dokink.

en 7-8 honaposan hasznaltam eloszor a sport babakocsit amiben ulo helyzetben utaztattam, de elobb nekem nem ajanlotta a dokink.
Az a baj, hogy ez nem kortól függ, hanem akkortól lehet ültetni, amikor már ülni tud magától... 4 hónaposan még biztos nem fog tudni.
6 hónaposan emeltem meg a babakocsi háttámláját fekvõbõl félfekvõbe, majd 8 hónaposan, amikor már egyedül is fel tudott ülni, ülõbe. A 4 hónapos még nagyon pici ehhez szerintem.
A kérdező hozzászólása: Ugy gondoltam, hogy fekvo helyzetbe allitom, persze az nem teljesen vizszintes. Szoval akkor jobb, ha meg a mozeskosaras reszet viszem. Koszonom a valaszokat!
kb. fokig dönthetõk ezek, szerintem elviheted, nem kell a mózes. most még az a vezsély sem fenyeget, hogy fázni fog benne, mert nyitott ( hacsak nem szibériába utaztok :) ). az én 3 hónapos fiam már nincs el a mózesben, mert nem lát semmit. csak a hordozóban. így azt csatolom a vázra, és abban sétáluznk esténként... max. 1 órát. ( omndjuk a babkocsi vázon fektetettebb helyzetben van a hordozó.) lehet, hoyg felelõtlen vagyok, nem tudom. ha én mennék és korlátozottak a lehetõségek, akkor a sportrészt vinném inkább és teljesen eldönteném.
Mi elõbb váltottunk a sportészre mert kinõtte kisfiam a mózest. Akkor kb. 4, 5 hónapos volt és nem ültettem a sportrészben, hanem fektettem és csak akkor állítottam ülõ helyzetbe amikor már megtanult önállóan ülni. Ha elég erõs és nagy a baba, akkor fektetve szerintem használhatod a sportrészt. Nekünk legalábbis nem okozott problémát.
15.10 vagyok, az elejérõl lemaradt, hogy 160 fokig dönthetõk általában
A kérdező hozzászólása: Most 3 honapos mult, es kb 63cm. Amozesben szinte teljesen vegiger. Akkor lehet, hogy sportresz fekvo helyzetben lesz. Remelem nem lesz hideg addigra...
Ha meg hideg lesz akkor jól becsavarod takaróba és felöltözteted, Mi travel system babakocsi vettünk amely téliesíthetõ azaz van hozzá lábzsák. Tehát sosem volt mózeskosarunk csak vízszintesig dönthetõ babakocsi és decemberben született.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!