Találatok a következő kifejezésre: Repülőgéppel fogok és a (2 db)

Repülőgéppel fogok utazni, és a bőröndömre kellene valamilyen papír amire a nevemet írom rá. Ilyen papírt honnét tudok szerezni és konkrátan miket kell ráírnom?

Legjobb válasz: Nem kötelezõ és nincs szabvány formulája. Tehát akár otthon kinyomtatsz egy papírt, és rákötözödö a fülére, vagy bármi... Amit rá szoktak írni a neved útlevél szerinti (illetve repülõjegyen feltüntett) formája. A csomag rendeltetési helye, ahova készülsz (ha szálloda, akkor a pontos címe, telefonszáma) A rendeltetési helyen törtnõ tartózkodásod utolsó napja. És a lakcímed. Mindezt angol forma szerint. Amúgy a reptéren a csomag feladása elõtt tudsz kitölteni ilyen papírost, általában a légitársaságok pultjainál van egy rakat :) Az egyszerûsített formán csak a neved és a lakcímed tüntetik fel.

Nem kötelezõ és nincs szabvány formulája. Tehát akár otthon kinyomtatsz egy papírt, és rákötözödö a fülére, vagy bármi... Amit rá szoktak írni a neved útlevél szerinti (illetve repülõjegyen feltüntett) formája. A csomag rendeltetési helye, ahova készülsz (ha szálloda, akkor a pontos címe, telefonszáma) A rendeltetési helyen törtnõ tartózkodásod utolsó napja. És a lakcímed. Mindezt angol forma szerint. Amúgy a reptéren a csomag feladása elõtt tudsz kitölteni ilyen papírost, általában a légitársaságok pultjainál van egy rakat :) Az egyszerûsített formán csak a neved és a lakcímed tüntetik fel.
amikor becsekkolsz, ott raknak papirt a täskädra, a neveddel feltüntetve.ha nagyon akarsz akkor rakj rä otthon te is egyet:) , de nem fontos.én 3 éve utazom kb havonta géppel, és sosem irtm rä.egyszer elveszett a täskäm, és megtalältäk, mert rakta volt a papir amit a csekkoläsnäl ràraktak.tehät sztem külön felesleges papirt irnod rä.

Leírnátok nekem, hogy milyen volt a repülőgépen való utazás? Nem sokára repülni fogok (életemben először ( és gondoltam előtte olvasnék pár élménybeszámolót. :]

Minden érdekel, felszállás, leszállás, maga a repülés stb stb. Köszönöm el?re is. ^^

Legjobb válasz: Elõször és utoljára 7 évesen utaztam repülõn (most 19 vagyok), így túl pontos beszámolóval nem tudok szolgálni. Amúgy szerencsés tiszta idõben utazni, mert akkor nagyon jó a kilátás. A felszállás és a leszállás szokott rázósabb lenni, ilyenkor sok embernek lesz hányingere vagy bedugul az orra, de ha szerencsés típus vagy akkor fel sem tûnik az egész. Arra emlékszem, hogy az fura volt, hogy amikor fent voltunk se volt teljesen vízszintes a gép. Viszont nagyon finom étel volt:)

Elõször és utoljára 7 évesen utaztam repülõn (most 19 vagyok), így túl pontos beszámolóval nem tudok szolgálni. Amúgy szerencsés tiszta idõben utazni, mert akkor nagyon jó a kilátás. A felszállás és a leszállás szokott rázósabb lenni, ilyenkor sok embernek lesz hányingere vagy bedugul az orra, de ha szerencsés típus vagy akkor fel sem tûnik az egész. Arra emlékszem, hogy az fura volt, hogy amikor fent voltunk se volt teljesen vízszintes a gép. Viszont nagyon finom étel volt:)
Én nagyon utálom, van valami folyamatos zúgás a gépen, amit sokan már meg se hallanak, de nekem szétmegy mindig a fejem...a le és felszállás jó, de amikor a levegõben vagytok, olyan, mintha egy helyben állna az egész gép, nem látod hogy haladsz, és ez szerintem nagyon idegesítõ, fõleg hosszú útnál.
én az elsõ pár alkalommal nagyon élveztem , tényleg nagy élmény az elsõ felszállás, na meg maga tudat hogy repülök. azóta évente többször kell repülnöm és már nem élvezem annyira. pláne hogy már tudom minek hogy kéne normál esetben lennie és ha egy kis eltérés van akkor már azon agyalok hogy na most mi van. :) de amúgy mikor már fent vagy utazási magasságon akkor majdhogynem olyan mintha buszon utaznál, kivéve ha van turbulencia.
érdekes nekem pont azt mondták hogy szrány fölé üljek ha lehet:) hát alapvetõen borzalamsan indult a dolog, mert ahogy bechekkoltunk kiderült hogy ag épünk késik 1 órát... majd 2-t... végül összesen három óra múlva jött meg és kezdhettük a felszállást. fapados volt, de kisebbfajta közelharccal kiküzdöttem magamnak egy helyet az ablak mellett :) elindult a gép, mintha csak kocsival mennél csak más volt a hangja... ráfordultunka kifutóra, én már kezdtem furcsállni emlékszem meg is kérdeztem egy srácot hogy meddig fogunk itt sz*rakodni, és abban a pillanatban megindult felfelé a gép. olyan volt mintha liftben ülnél, csak gyorsabb. belepréselõdtem picit az ülésbe, szédülni kezdtem és bedugult a fülem (vigyél magaddal rágót, és rágd mig felszálltok és leszálltok, plusz ha bedugul a füled fogd be az orrod és fujd erõsen a levegõt, vagy nyitogasd az állkapcsod.) hát az nekem nem volt túl kellemes, de végülis nem vészes. aztán beállt a magassság, és onnantól kb mintha csak úgy ülnél valahol, én nem észleltem semmit. kint gyönyörûek voltak a flehõk, meg a város alattunk:) bár a szárnyak rám kicsit rémísztõen hatottak, ilyen szegecseltek voltak és remegtek:D de ez normális, csak nekem furcsa volt. nekünk nem rázkódott, mázlink volt. talán egyszer kétszer nagyon picit. a leszállás is simán ment, semmi baj nem volt. rám a meglepetés erejével hatott hogy megtapsolták a pilótát...:D
ha teheted, mindig a vészkijárathoz ülj mert ott nagy a hely és ki tudod nyújtani a lábad.
A vészkijárathoz csak akkor ülhetsz, ha jó fizikumú férfi vagy.
Szerintem unalmas. Igaz, mi 8-10 órákat szoktunk repülni, abból a felszállás ami fantasztikus.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek, nagyon jófejek vagytok. :] Én igazából attól a sokat emlegetett hányingertõl félek, nem szeretném kidobni a rókát. :D :$ Ezellen amúgy valami bevált recept? Azon kívül, hogy ne egyek.. :D
én is nagyon szeretek repülni. A felszállásnál imádom, amikor felpörögnek a hajtómûvek, én meg belenyomódok az ülésbe. Rövidebb ideig fog tartani az elrugaszkodás a futópályáról, mint ahogy az ember gondolná, és jobban bele fogsz nyomódni az ülésbe, mint ahogy most gondolod. Aztán miután elértétek a 35.000láb magasságot eléggé monotonná válik, csak repülsz és repülsz.... Persze ez is tud izgalmas lenni, pl amikor látod azokat a helyeket fölülrõl, ahol már jártál(én elõszeretettel nyomon követem hogy éppen melyik város fölött mellett repülünk el.) De szép látvány a tenger, a sivatag, vagy a kivilágított városok éjszaka. Leszállásnál néha én is émelygek, de nem kell tõle félni. Aztán földet értek, a gép vadul fékez, (jön az elmaradhatatlan tapsvihar), kiszállsz a gépbõl, és megcsap az a jellegzetes kerozin szag:) hmmmm.
Uhhh imádok repülni.... Évente egyszer(oda-vissza) nyáron repülök (most is fogok már nagyon várom). 3 óránál többet még nem repültem de jöjjön a beszámoló... Amikor kint vagyok a reptéren még bechekolás meg ilyenek tökre izgulok, de miután beérek a váróba és rádöbbenek mennyitt kell még várnom. Na az aztán uncsi. Csak nézed az órát... és persze nem telik az idõ....ja és csak aztán írják ki, hogy fél órát késik a gép (jó esetben csak 1 felet) Mikor nézed, hogy csak 10 perc van beszálásig rádöbbensz, h el kéne menned pisilni, meg venned vmit inni... Mire végzel már hatalmas sor áll a kapunál ahol utoljára ellenõrzik az útlevelet és a jegyet/beszállókártyát. Ha bejutsz a gépre ha szerencséd van egy folyosón ha nem akkor busszal. Nos... szintén nagy tolongás mindenki keresi a helyét (legalábbis eddig én olyanon voltam ahol mindenkinek megvolt h hova kell ülnie) ja és mindenki teszi fel a tárolóba a kézipoggyászt legalább 3-4 táska/család (ne tom miért kell ennyi mindent vinni ). Aztán, mire mindenki elhelyezkedik jön a bemutató film amit már kívülrõl nyomok, de azért mindig szeretem nézni. És jön a várva várt felszállás.... Tök gyorsan indul a gép én meg tökre be vok tojva és utálom is mert nagyon belsüppedsz az ülésbe. Amikor már egyenesbe mész akk már tök jó minden, de fél óra mulva megunod és várod, hogy hozzák a kaját. Ezzel elmegy még fél óra... Majd teát és kávét (nállam legalább is) ezzel is még 15 perc majd beleolvasgatsz a gépen lévõ magazinokba 15-30 perc...és jön a leszállás.... Imádom, hoznak cukorkát amit szopogatsz ás naon jó érzés vhogy ezt nem tom részletezni de amikor letetszi a pilóta a gépet és mindenki tapsol... az vmi megkönnyebülés.... Aztán meg jön a herce-hurca a csomagokkal de eddig nekem ezzel az egésszem jó tapasztalataim vtak ugyhogy ne agódj... Az egész repülés nagyon izgi remélem tetszeni fog neked is...:D Bocs, kicsit hosszú és érthetetlen lett. Remélem, azért tudtam segíteni!:D
Szia! A repülés szerintem az egyik legjobb dolog a Földön. A legelsõ alkalommal én is izgultam, de abszolút nem kell félni a dologtól. Amíg gurul olyan mint egy busz + általában lefoglal a biztonsági bemutató amit SZORGALMASAN VÉGIG KELL NÉZNI:D Aztán a pályán úgy gyorsul, hogy még a sokadik repülésemnél is meglepõdtem mindig. Tényleg érzed, hogy belenyomódsz az ülésbe. Na az érdekes lesz. Olyan 3 mp-ig félelmetes, mikor elemelkedik, mert akkor gyõzõdsz meg arról, hogy fennmarad. Utána nyugis minden. A leszállás pilótafüggõ, de túl rossz nem lehet. Szerintem nyugi és jó repülést!
Ne tarts a hányingertõl, nehogy azért jöjjön elõ... Nem mondom, hogy ne egyél, de mondjuk ne túl hígat egyél. És próbálj nyugodt maradni, LÉLEGEZZ MÉLYEKET! Ha úgy érzed félsz, vagy bármi, akkor is koncentrál arra, hogy vegyél nagy levegõt, s ne legyél rosszul. Én inkább a fülem bedugulása miatt kínlódtam mindig, kevésszer repültem már. De nagy élmény, ahogy dübörögve elindul a gép, tisztára begyorsít, aztán fent a felhõk felett már olyan, mintha suhanna. Ne félj! Bízz a pilótában, értik a dolgukat! És élvezd az egészet, fõleg a kilátást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!