Találatok a következő kifejezésre: Rendszertelen a van hogy (51 db)

Ez elég értelmetlen kérdés. Akinek rendszertelen az nem tudja, hogy mikorra nem várja!!!
aktus után két héttel már kimutatja a teszt. Akinek teljesen kiszámithatatlan és akár hónapokig kimarad, annak nincs olyan hogy nem várt napja. Ritka az hogy rendszertelen ciklus mellett sikerül spontán a baba, természetesen elöfordulhat de kicsi rá az esély. Nem ártana egy endokrinológiai kivizsgálás.
Mennyire rendszertelen? Nekem 28-35 napra jön meg, 5. próbálkozós hónapban vagyunk, én úgy szoktam számolni, hogy a 28. naptól "na most már bármikor megjöhet" és ha a 35. napon még semmi nem lenne, akkor tesztelnék. Sajnos tesztet még nem kellett bontanom, mert az elmúlt 5 hónapban legkésõbb a 32. napra mindig megjött :(
A kérdező hozzászólása: Igazából nem olyan rendszertelen, mert így az utolsó három hónapban, majdnem egy idõben jött meg, 10-12.e fele...25-26naposak a ciklusaim..
Hát, neked is kár volt ezt a kérdést kiírnod! Hát még válaszolni rá!

A mensim normális miota abba hagytam a fogamzásgátlót meg is jön idöben! 27 naposak a ciklusaim akkor ezek szerint van peteérésem ugye? Csak mert azt hallottam hogy akiknek rendszertelen a mensije nekik nincs peteérése!

Legjobb válasz: Szia! Attól hogy valakinek rendszeres a mensije még nem biztos, hogy minden hónapban van peteérése. Ha évente 1-szer v. 2-szer nincs peteérés az még normális. A rendszertelen mesni sem jelenti azt, hogy nincs peteérés. Figyeld a hõmérsékletedet. Nekem UH-gal is megnézték, hogy van-e peteérésem.

Szia! Attól hogy valakinek rendszeres a mensije még nem biztos, hogy minden hónapban van peteérése. Ha évente 1-szer v. 2-szer nincs peteérés az még normális. A rendszertelen mesni sem jelenti azt, hogy nincs peteérés. Figyeld a hõmérsékletedet. Nekem UH-gal is megnézték, hogy van-e peteérésem.
A patikában lehet venni ovulációs tesztet, az kimutatja ha peteérésed van, 5 db van egy dobozban úgy mûködik mint a terhességi teszt, annyiban különbözik hogy ha halványabb az eggyik csík akkor negatív!Szerintem próbáld ki, menzesz után kb 11-14 nap kezd el, de a hõmérõzés is jó és ingyen is van!

Tisztelt Doktor Úr! 24 éves lány vagyok, a menstruációm nagyon rendszertelen! Van, hogy hónapokig kimarad, illetve barnás folyásom van! Azt hittem, hogy a stressz miatt rendszertelen, de ez nagyon aggasztó! A legrosszabbtól tartok! Ajánlatos-e a Duphaston

Tisztelt Doktor Úr! 24 éves lány vagyok, a menstruációm nagyon rendszertelen! Van, hogy hónapokig kimarad, illetve barnás folyásom van! Azt hittem, hogy a stressz miatt rendszertelen, de ez nagyon aggasztó! A legrosszabbtól tartok! Ajánlatos-e a Duphaston szedése? Köszönettel: V.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Kivizsgálás hiányában semmiképpen sem javaslom a Duphaston szedését. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Kivizsgálás hiányában semmiképpen sem javaslom a Duphaston szedését. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 24 éves lány vagyok, a menstruációm nagyon rendszertelen! Van, hogy hónapokig kimarad, illetve barnás folyásom van! Azt hittem, hogy a stressz miatt rendszertelen, de ez nagyon aggasztó! A legrosszabbtól tartok! Ajánlatos-e a Duphaston

Tisztelt Doktor Úr! 24 éves lány vagyok, a menstruációm nagyon rendszertelen! Van, hogy hónapokig kimarad, illetve barnás folyásom van! Azt hittem, hogy a stressz miatt rendszertelen, de ez nagyon aggasztó! A legrosszabbtól tartok! Ajánlatos-e a Duphaston szedése? Köszönettel: V.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Kivizsgálás hiányában semmiképpen sem javaslom a Duphaston szedését. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Kivizsgálás hiányában semmiképpen sem javaslom a Duphaston szedését. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Létezik, hogy a gyógyszer elhagyása után fél évvel is rendszertelen a ciklus? Van ilyenkor peteérés?

Júliusban már nem szedtem be a gyógyszert. Azóta megjött: augusztus végén, október elején, november elején, de most megint már 9 napja késik. A novemberi az 29 napon jött meg,tehát viszonylag normális id?ben. Viszont elötte kb másfél, 2 hetes vagy 2,5 hetes késésekkel. Kiderült,hogy petefészek cisztám volt, de az els? menszesz "kivitte".Azt hittem a novemberi óta,hogy már rendez?dik a ciklus,de nem. Minden honapban éreztem eddig szurkálást, váladékot és mellbimbóm is nagyon érzékeny volt, ezt peteérésnek tudtam be. Viszont múlthóban nem éreztem. Akkor nem is volt peteérés?Terhesteszt negativ. Menjek ujra dokohoz?

Legjobb válasz: Nem értem, abba hagytad a gyógyszer, akkor miért kéne szabályosnak lennie a ciklusodnak? Amint abbahagyod, visszatér a rendszertelen menstruáció. Ez teljesen normális.

Nem értem, abba hagytad a gyógyszer, akkor miért kéne szabályosnak lennie a ciklusodnak? Amint abbahagyod, visszatér a rendszertelen menstruáció. Ez teljesen normális.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom már sajnos, mert szedem 9 éve a gyógyszert, több kisebb-nagyobb megszakitással. Azt tudom, hogy sosem volt nagyon pontos gyogyszer nélkül, de nem ennyire.
Fogamzásgátló elõtt normális volt a vérzésed? Akkor rendszeresen volt peteérésed?
A kérdező hozzászólása: Na, ma voltam dokinál, PCOS-re gyanakszik. Elküldött hétfõre vérvizsgálatra, hogy alátámasztja e a gyanuját. Valószinüleg ezrt van még mndig ez a rendszertelenség meg hogy hol van peteérés, hol nincs, mint a mesében. (A peteérést eddig mindig éreztem, ha volt). Szóval meglátjuk az eredményeket, endokrinológus, gyógyszer stb...
Igen azért az kicsit erõs, hogy "örülj a peteérésednek". Szerintem a hozzászóló arra gondolt, hogy tabletta után még egész szerencsés vagy, hogy egyáltalán van peteérésed. Sajna elõfordul, hogy nem indul újra. Remélhetõleg helyre fog jönni magától a dolog. Én csak annyit javaslok, hogy ne kezdd el újra a gyógyszert.
A kérdező hozzászólása: Azért ez nem igy van, hogy örülj, hogy van peteérésed. Kell hogy legyen, mert az a normális. Persze idõ kérdése ezt tudom, de azt hittem, 5 hó elég idõ hogy helyrejöjjön. Azt hallottam, hogy többnyire 3 hónap alatt vissza kellene állnia. És igen, elötte rendszeres volt, nem 28 hanem 29 napos ciklusok.
Nekem sosem volt rendszeres a menstruációm. Fél évig szedtem fogamzásgátlót, addig az volt. 2-3 nap, görcsök nélkül, nagyon minimális. Ez már 7 éve volt. És ezalatt a 7 év alatt sem lett rendszeres, pedig már 10 éve menstruálok. Ilyen kevés idõ alatt neked sem fog visszaállni.
Örülj hogy egyáltalán van peteérésed :) Van akinek nem jön meg többé utána :) Az meg hogy rendszertelen még lehet a hormonok utóhatása.
Elõtte rendszeres volt? Mármint a szedés elõtt (nem a szedés alatt!)? Egyébként létezhet persze. A tabletta be tud kavarni. De az már jó, ha legalább peteérésed van.
szedj méhpempõt az beállítja 28naposra !
Azért lehet csak én kombinálok, de bizony egyre gyakrabban látom, hogy többéves tablettaszedés után a nõknél PCOS alakul ki. Már nem ez az elsõ kérdés, ahol azt olvasom, hogy a tabletta elõtti rendszeres menzesz tabi után PCOS-be megy át.

Az normális, hogy - rendszertelen táplálkozás mellett - van hogy akár egy hónapig tart a menzeszem? És van hogy egyszer hó elején és az utána következő alkalommal hó végén jön csak meg?

Kb. 3 éve jött meg el?ször.

Legjobb válasz: Egyáltalán nem normális dolog 1 hónapig, vagy egy hónapon belül kétszer vérezni. Rengeteg vért vesztesz így. Keresd fel az orvosod. Ha még nincs, akkor gyorsan keress egyet.

Egyáltalán nem normális dolog 1 hónapig, vagy egy hónapon belül kétszer vérezni. Rengeteg vért vesztesz így. Keresd fel az orvosod. Ha még nincs, akkor gyorsan keress egyet.
Ha 10 napnál tovább tart a menstruáció, akkor mindenképpen orvoshoz kell menned!
A kérdező hozzászólása: Már beterveztük a dokit, de anyám szerint csak a hormonháztartásommal van baj... Én nem tudom, most nyáron úgyis lesz idõm, muszáj lesz elmenni orvoshoz.:S
És miért nem eszel normálisan? Tinikorban a fogyókúrák hatására akár le is állhat hosszú idõre a menzeszed! Totál felborítod a hormonháztartásodat és az épp kialakulóban lévõ tested fejlõdését. Késõbb meg jössz kérdezni, hogy miért kicsi a mellem, miért olyan a puncim mint a 8 éves kishugomé......
A kérdező hozzászólása: Khmmm... Csont és bõr vagyok, életemben nem fogyókúráztam, de anyám és öreganyám alkatából is adódik hogy hiába eszek, nem bírok elhízni. A melleim így is sokkal nagyobbak mint az évfolyamomba járóknak, és nem is értik hogy ez hogy lehet, ha nem eszek sose semmit. És nem azért nem eszek mert anorexiás vagyok, az okához semmi közöd. Köszi hogy a részletekbe kötsz bele, legközelebb próbálj a kérdésre koncentrálni! Amúgy ha nem lenne mellem sem kérdeznék semmit, van akinek kicsi. Ha meg olyan lenne a puncim mint a 8 éves húgomé, akkor valószínûleg nem itt kérdezném meg.;) És mielõtt belekötnél hogy akkor ezt a kérdést miért itt tettem föl... Mint azt olvashattad, anyámmal már beszéltünk errõl és a doki is biztos. Csak kíváncsi voltam hogy mások mit tudnak errõl, hátha megtudok még valamit. Legközelebb légy kicsit empatikusabb ha ilyenrõl van szó, lehet hogy más nem viselné így a töketlen kommentjeidet. Ismeretlenül ne írj ilyet. Persze ezt névtelenül könnyû.:)
Neten keresztül nem lehet diagnosztizálni.
Akkor ideje elmenned orvoshoz, mert valami miatt nem müködik rendesen a hormonszabályzás nálad. Alapos kivizsgálás után az orvos meg tudja mondani, hogy miért, igy interneten keresztül, vizsgálatok nélkül viszont senki nem tud értelmes okot mondani.
lehet, hogy van benne rendszer, csak te nem érted?! :)
Orvoshoz kell menned!

Mitöl van ez? Normális az, hogy ennyire rendszertelen a menzeszem?

Augusztusban volt egy nagy vérfolt a bugyimban , decemberben is volt , januárban megjött rendesen a menstruációm , egy hétig tartott , tegnap meg barnáztam , de ma már semmi... Ez normális ? Miert nem áll be rendesen a menstruációm ? 13/l

Legjobb válasz: Mert 13 vagy csak. Majd 17 éves korra illik beállnia, addig szinte minden elõfordulhat.

Mert 13 vagy csak. Majd 17 éves korra illik beállnia, addig szinte minden elõfordulhat.
igen ennyi idösen és igy az elején ez teljesen normális.
Sokaknak nem áll be azonnal, ez normális. Kis neszeszerben tarts magadnál vészhelyzet esetére betétet/tampont, amelyiket használod és váltóbugyit.
Ez így rendben van a korodban, ne izgulj!
Nekem 13 évesen jött meg elsõnek.16 vagyok de még most se állt be teljesen és nem is stresszelek rajta
Ez természetes :) általában 1 év után áll be rendesen de attól még kimaradhat :) Nekem januárban jött meg és 3x kimaradt én is kicsit féltem de anyám megnyugtatott és mostújra megjött szóval ne félj! :)

Kedves Doktor Úr! 26 éves nő vagyok és elég rendszertelen a menstruációm. Van hogy két hónapig sincs meg, utána megjön és ilyen 10 napig is tart. Mit lehet ilyenkor tenni kérjek hormonvizsgálatot?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, első lépésben mindenképpen indokoltnak tartanék egy részletes kivizsgálást. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, első lépésben mindenképpen indokoltnak tartanék egy részletes kivizsgálást. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!