Találatok a következő kifejezésre: Rendszertelen a van (123 db)

5napja voltunk együtt a férjemmel. Nem akkor volt p. ém igazabol most van valamikor de nagyon rendszertelen a menszim.5nap utan lehetnek terhességi tüneteim?

Babat szeretnénk.a jozan eszem azt mondja hogy ugysem volt p.ém és 5nap utan ugysem érezhetek semmit de mintha mégis:)

Legjobb válasz: Szia! Szerintem is túl korán van még ahhoz, hogy érezz bármit, nekem az elmaradt mensi idején volt elõször tomba alhasi fájdalmam és akkor kezdõdött a mellfeszülés is. Viszont ha rendszertelen a mensid, akkor honnan tudod, hogy mikor van peteérésed? Hõmérõzõl? Csak azért kérdezem, mert a rendszertelen mensinél a peteérés is épp olyan rendszertelen, tehát nem lehet fixen azt mondani, hogy 13-14. napon van peteérésed, ahogyan azt a 28 napos ideális ciklusnál. Ha eddig nem hõmérõztél, akkor én azt javaslom, hogy próbáld ki és peteérés idején tessék aktívnak lenni! Meg persze azon kívül is, nehogy kimenjetek a gyakorlatból! :-) Sok sikert!

Szia! Szerintem is túl korán van még ahhoz, hogy érezz bármit, nekem az elmaradt mensi idején volt elõször tomba alhasi fájdalmam és akkor kezdõdött a mellfeszülés is. Viszont ha rendszertelen a mensid, akkor honnan tudod, hogy mikor van peteérésed? Hõmérõzõl? Csak azért kérdezem, mert a rendszertelen mensinél a peteérés is épp olyan rendszertelen, tehát nem lehet fixen azt mondani, hogy 13-14. napon van peteérésed, ahogyan azt a 28 napos ideális ciklusnál. Ha eddig nem hõmérõztél, akkor én azt javaslom, hogy próbáld ki és peteérés idején tessék aktívnak lenni! Meg persze azon kívül is, nehogy kimenjetek a gyakorlatból! :-) Sok sikert!
SZerintem 5 nap után még nem lehet érezni. Én kb 1 hónaposan éreztem a mellfeszülést. De egy terhességi teszt már 3 nap után kimutatja. Akkor nem kell találgatni :) Remélem sikerült:)
én mielõtt meg kellett volna jönnie éreztem a mellfájsdalmat. Nekem szó szerint az volt, mert ha csak megölelt a párom toltam el magamtól annyira fájt a mellem. és fáj még most is bár már nem annyira. Úgyhogy belõlem kiindulva érezhetsz. De persze ne éld bele magad, inkább vegyél egy tesztet és csináld meg aznap mikor meg kéne jönnie.
az elõzõ válaszoló vagyok. Az lemaradt, h már másfél héttel a menses idõpontja elõtt kezdett fájni a mellem.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek a válaszokat szerintem megvárom a menszeszem varhato napjat ha akkor nem jön akkor tesztelek:) addig nem akarok stresszelni:)
Ez elég értelmetlen kérdés. Akinek rendszertelen az nem tudja, hogy mikorra nem várja!!!
aktus után két héttel már kimutatja a teszt. Akinek teljesen kiszámithatatlan és akár hónapokig kimarad, annak nincs olyan hogy nem várt napja. Ritka az hogy rendszertelen ciklus mellett sikerül spontán a baba, természetesen elöfordulhat de kicsi rá az esély. Nem ártana egy endokrinológiai kivizsgálás.
Mennyire rendszertelen? Nekem 28-35 napra jön meg, 5. próbálkozós hónapban vagyunk, én úgy szoktam számolni, hogy a 28. naptól "na most már bármikor megjöhet" és ha a 35. napon még semmi nem lenne, akkor tesztelnék. Sajnos tesztet még nem kellett bontanom, mert az elmúlt 5 hónapban legkésõbb a 32. napra mindig megjött :(
A kérdező hozzászólása: Igazából nem olyan rendszertelen, mert így az utolsó három hónapban, majdnem egy idõben jött meg, 10-12.e fele...25-26naposak a ciklusaim..
Hát, neked is kár volt ezt a kérdést kiírnod! Hát még válaszolni rá!

A mensim normális miota abba hagytam a fogamzásgátlót meg is jön idöben! 27 naposak a ciklusaim akkor ezek szerint van peteérésem ugye? Csak mert azt hallottam hogy akiknek rendszertelen a mensije nekik nincs peteérése!

Legjobb válasz: Szia! Attól hogy valakinek rendszeres a mensije még nem biztos, hogy minden hónapban van peteérése. Ha évente 1-szer v. 2-szer nincs peteérés az még normális. A rendszertelen mesni sem jelenti azt, hogy nincs peteérés. Figyeld a hõmérsékletedet. Nekem UH-gal is megnézték, hogy van-e peteérésem.

Szia! Attól hogy valakinek rendszeres a mensije még nem biztos, hogy minden hónapban van peteérése. Ha évente 1-szer v. 2-szer nincs peteérés az még normális. A rendszertelen mesni sem jelenti azt, hogy nincs peteérés. Figyeld a hõmérsékletedet. Nekem UH-gal is megnézték, hogy van-e peteérésem.
A patikában lehet venni ovulációs tesztet, az kimutatja ha peteérésed van, 5 db van egy dobozban úgy mûködik mint a terhességi teszt, annyiban különbözik hogy ha halványabb az eggyik csík akkor negatív!Szerintem próbáld ki, menzesz után kb 11-14 nap kezd el, de a hõmérõzés is jó és ingyen is van!

Létezik, hogy a gyógyszer elhagyása után fél évvel is rendszertelen a ciklus? Van ilyenkor peteérés?

Júliusban már nem szedtem be a gyógyszert. Azóta megjött: augusztus végén, október elején, november elején, de most megint már 9 napja késik. A novemberi az 29 napon jött meg,tehát viszonylag normális id?ben. Viszont elötte kb másfél, 2 hetes vagy 2,5 hetes késésekkel. Kiderült,hogy petefészek cisztám volt, de az els? menszesz "kivitte".Azt hittem a novemberi óta,hogy már rendez?dik a ciklus,de nem. Minden honapban éreztem eddig szurkálást, váladékot és mellbimbóm is nagyon érzékeny volt, ezt peteérésnek tudtam be. Viszont múlthóban nem éreztem. Akkor nem is volt peteérés?Terhesteszt negativ. Menjek ujra dokohoz?

Legjobb válasz: Nem értem, abba hagytad a gyógyszer, akkor miért kéne szabályosnak lennie a ciklusodnak? Amint abbahagyod, visszatér a rendszertelen menstruáció. Ez teljesen normális.

Nem értem, abba hagytad a gyógyszer, akkor miért kéne szabályosnak lennie a ciklusodnak? Amint abbahagyod, visszatér a rendszertelen menstruáció. Ez teljesen normális.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom már sajnos, mert szedem 9 éve a gyógyszert, több kisebb-nagyobb megszakitással. Azt tudom, hogy sosem volt nagyon pontos gyogyszer nélkül, de nem ennyire.
Fogamzásgátló elõtt normális volt a vérzésed? Akkor rendszeresen volt peteérésed?
A kérdező hozzászólása: Na, ma voltam dokinál, PCOS-re gyanakszik. Elküldött hétfõre vérvizsgálatra, hogy alátámasztja e a gyanuját. Valószinüleg ezrt van még mndig ez a rendszertelenség meg hogy hol van peteérés, hol nincs, mint a mesében. (A peteérést eddig mindig éreztem, ha volt). Szóval meglátjuk az eredményeket, endokrinológus, gyógyszer stb...
Igen azért az kicsit erõs, hogy "örülj a peteérésednek". Szerintem a hozzászóló arra gondolt, hogy tabletta után még egész szerencsés vagy, hogy egyáltalán van peteérésed. Sajna elõfordul, hogy nem indul újra. Remélhetõleg helyre fog jönni magától a dolog. Én csak annyit javaslok, hogy ne kezdd el újra a gyógyszert.
A kérdező hozzászólása: Azért ez nem igy van, hogy örülj, hogy van peteérésed. Kell hogy legyen, mert az a normális. Persze idõ kérdése ezt tudom, de azt hittem, 5 hó elég idõ hogy helyrejöjjön. Azt hallottam, hogy többnyire 3 hónap alatt vissza kellene állnia. És igen, elötte rendszeres volt, nem 28 hanem 29 napos ciklusok.
Nekem sosem volt rendszeres a menstruációm. Fél évig szedtem fogamzásgátlót, addig az volt. 2-3 nap, görcsök nélkül, nagyon minimális. Ez már 7 éve volt. És ezalatt a 7 év alatt sem lett rendszeres, pedig már 10 éve menstruálok. Ilyen kevés idõ alatt neked sem fog visszaállni.
Örülj hogy egyáltalán van peteérésed :) Van akinek nem jön meg többé utána :) Az meg hogy rendszertelen még lehet a hormonok utóhatása.
Elõtte rendszeres volt? Mármint a szedés elõtt (nem a szedés alatt!)? Egyébként létezhet persze. A tabletta be tud kavarni. De az már jó, ha legalább peteérésed van.
szedj méhpempõt az beállítja 28naposra !
Azért lehet csak én kombinálok, de bizony egyre gyakrabban látom, hogy többéves tablettaszedés után a nõknél PCOS alakul ki. Már nem ez az elsõ kérdés, ahol azt olvasom, hogy a tabletta elõtti rendszeres menzesz tabi után PCOS-be megy át.
Neten keresztül nem lehet diagnosztizálni.
Akkor ideje elmenned orvoshoz, mert valami miatt nem müködik rendesen a hormonszabályzás nálad. Alapos kivizsgálás után az orvos meg tudja mondani, hogy miért, igy interneten keresztül, vizsgálatok nélkül viszont senki nem tud értelmes okot mondani.
lehet, hogy van benne rendszer, csak te nem érted?! :)
Orvoshoz kell menned!

Mitöl van ez? Normális az, hogy ennyire rendszertelen a menzeszem?

Augusztusban volt egy nagy vérfolt a bugyimban , decemberben is volt , januárban megjött rendesen a menstruációm , egy hétig tartott , tegnap meg barnáztam , de ma már semmi... Ez normális ? Miert nem áll be rendesen a menstruációm ? 13/l

Legjobb válasz: Mert 13 vagy csak. Majd 17 éves korra illik beállnia, addig szinte minden elõfordulhat.

Mert 13 vagy csak. Majd 17 éves korra illik beállnia, addig szinte minden elõfordulhat.
igen ennyi idösen és igy az elején ez teljesen normális.
Sokaknak nem áll be azonnal, ez normális. Kis neszeszerben tarts magadnál vészhelyzet esetére betétet/tampont, amelyiket használod és váltóbugyit.
Ez így rendben van a korodban, ne izgulj!
Nekem 13 évesen jött meg elsõnek.16 vagyok de még most se állt be teljesen és nem is stresszelek rajta
Ez természetes :) általában 1 év után áll be rendesen de attól még kimaradhat :) Nekem januárban jött meg és 3x kimaradt én is kicsit féltem de anyám megnyugtatott és mostújra megjött szóval ne félj! :)

Kedves Doktor Úr! 26 éves nő vagyok és elég rendszertelen a menstruációm. Van hogy két hónapig sincs meg, utána megjön és ilyen 10 napig is tart. Mit lehet ilyenkor tenni kérjek hormonvizsgálatot?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, első lépésben mindenképpen indokoltnak tartanék egy részletes kivizsgálást. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, első lépésben mindenképpen indokoltnak tartanék egy részletes kivizsgálást. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Kedves Doktor Úr! 26 éves nő vagyok és elég rendszertelen a menstruációm. Van hogy két hónapig sincs meg, utána megjön és ilyen 10 napig is tart. Mit lehet ilyenkor tenni kérjek hormonvizsgálatot?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Igen, első lépésben mindenképpen indokoltnak tartanék egy részletes kivizsgálást. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Igen, első lépésben mindenképpen indokoltnak tartanék egy részletes kivizsgálást. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
Csinálj tesztet!
Még hányszor írod ki ezt a kérdést? Csinálj tesztet, ha negatív, menj orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: igaz hogy már egyszer kiírtam de senki nem akart rá válaszolni azért tettem ki megint.de ha zavar nem kell rá válaszolni!!!!!amúgy köszi a válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!