Találatok a következő kifejezésre: Rendszertelen a Mit (140 db)

Rendszertelen a menstruációm. Mit tegyek?

2010. októberében jött meg először,akkor 13éves voltam.most 16 vagyok.Kimaradni soha nem maradt ki,de nagyon rendszertelen.Mit tehetnék,hogy rendeződjön?

Legjobb válasz: Ne hallgass az elsõre! Iszonyatosan nagy butaság az, hogy a fogamzásgátló beállítja. Nem állít be semmit, hanem kikapcsolja a rendszertelen ciklusod. Csak azért lesz mellette szabályos vérzésed (ami NEM menzesz), mert a tabletta megvonása (a 7 napos szünetben) vérzést idéz elõ. A legnagyobb baromság ilyen problémára fogamzásgátlót szedni. Ha abbahagyod, ugyanolyan rendszertelen lesz. Sõt, ilyen esetben ált. még rosszabb, mert az alapból rendetlenkedõ hormonrendszert még jobban legátolja a tabletta. Csak olyan nõgyógyász ír ilyen bajra fogamzásgátlót, aki egyszerûen lusta foglalkozni a betegével. Menj el endokrinológushoz, vagy keress egy olyan nõgyógyászt, aki kivizsgál rendesen és az okot kezeli!

Ne hallgass az elsõre! Iszonyatosan nagy butaság az, hogy a fogamzásgátló beállítja. Nem állít be semmit, hanem kikapcsolja a rendszertelen ciklusod. Csak azért lesz mellette szabályos vérzésed (ami NEM menzesz), mert a tabletta megvonása (a 7 napos szünetben) vérzést idéz elõ. A legnagyobb baromság ilyen problémára fogamzásgátlót szedni. Ha abbahagyod, ugyanolyan rendszertelen lesz. Sõt, ilyen esetben ált. még rosszabb, mert az alapból rendetlenkedõ hormonrendszert még jobban legátolja a tabletta. Csak olyan nõgyógyász ír ilyen bajra fogamzásgátlót, aki egyszerûen lusta foglalkozni a betegével. Menj el endokrinológushoz, vagy keress egy olyan nõgyógyászt, aki kivizsgál rendesen és az okot kezeli!
De, teljesen igazam van. Tanultam némi nõgyógyászatot és farmakológiát is, pontosan tudom, hogyan mûködik a gyógyszer. És neked sem ártana legalább utánanézni, mielõtt hülyeségeket beszélsz. A tabletta hormont tartalmaz, igen. És nem szabályozza vele a ciklust, hanem KIKAPCSOLJA.
A 3. Nak nincs teljesen igaza valójában a fogamzásgátló hormont tartalmaz és ez valóban bealitja a ciklusod, és az orvos nem fog kicseszni veled
Ha nagyon rendszertelen, akkor menj el nõgyógyászhoz. Õ majd felír olyat, ami neked való és nem árt neked.
A fogamzásgátló tabletta beállítaná a ciklusodat.
Utolsó: Mintha nem tök ugyanazt másoltad volna be egy doktornõtõl, mint amit írtam... -.-
Na az a legrosszabb, aki "tanult némi nõgyógyászatot meg egyebet". Na õ aztán meg van gyõzõdve az abszolut igazáról és hozzáértésérõl. Szóval kedves kérdezõ, azért némi fenntertással legyél az ilyenekkel!
Majd beáll. Nekem is 13 évesen jött meg, aztán rendszertelen volt évekig, aztán fél évre kimaradt, akkor felírtak fog. gátlót, hogy beálljon. Most már 5 éve nem szedek bogyót, 26 éves vagyok, és teljesen rendszeres (27-29 napos ciklus). Idõvel beáll, az a lényeg, ne aggódj.
Ezt egy nõgyógyász doktornõ írta: ""Rendszertelenül menstruáló nõknek fogamzásgátlót adni MÛHIBA!" - Ezt sok évvel ezelõtt határozta meg az Országos Szülészeti - Nõgyógyászati Intézet. A fogamzásgátló nem a rendellenességet szünteti meg - ami abból áll, hogy a hormon rendszere elégtelenül mûködik - hanem becsapja a pacienst, mert VÉRZÉST INDUKÁL 28 naponta, ami azonban nem menstruáció, hanem megvonásos vérzés, és ez a beavatkozás az eredeti rendellenességet: a hormon rendszer hibáját még tovább rontja. Eredménye: amikor gyereket szeretne, még inkább nem lesz menstruációja. A rosszul mûködõ hormonrendszert nem elfojtani kell még jobban, hanem kijavítani! Ez persze sokkal nehezebb feladat, mint odalökni egy fogamzásgátló receptet, és ezzel becsapni a beteget
Bocs kedves 3. lehet hogy engem tájékoztattak férre - nekem ezt egy orvos mondta.
Azért én visszakérdeznék, hogy mennyire rendszertelen? Sok nõnek ugyanis nem áll be sosem arra a bizonyos 28 napos ciklusra, így például nekem sem. Olyan is elõfordul velem, hogy 1 hetet késik, de pontosan nagyon ritkán jön meg, talán évente 1x (7 éve van meg). Annyit sikerült kikalkulálnom, hogy azért szinte mindig kivétel nélkül késik, elõbb sosem jön meg, tehát írok egy naptárat, amiben benne van a várható idõpont és onnantól kezdve mindennap számítok rá.
Ha kimaradások nincsenek és a fogamzásgátló eredeti funkciójára nincs még szükséged, én nem szednék gyógyszert a helyedben. Nõgyógyászhoz persze lehet, hogy érdemes elmenned. Én ezt a cikket is elolvasnám: http://antalvali.com/hormonok_harca_hormonalis_problemaink_o..
A kérdező hozzászólása: köszönöm válaszod! de 16 évesen nem korai még elkezdeni?
A kérdező hozzászólása: 8-as!nekem is kb 1hetes csuszassal jon meg tobbnyire de van h plusz egy ket harom nap.nagyon valtozo.de en is mindig ugy csinalom h a kiszamolt naptol minden nap szamitok ra.:-)

Teljesen rendszertelen a menstruációm. Mit tegyek?

Körülbelül 2 éve jött meg el?ször,mikor már majdnem 16 voltam. Azóta teljesen rendszertelen, van amikor 15-20 napra jön meg, máskor 40. Általában nagyon kevés, de sokáig tart, van amikor 10-15 napig is. Két menstruáció között pedig szinte mindig van folyásom, van amikor fehér, néha sárga. Az arcom zsíros és pattanásos, de a b?röm mindenhol máshol teljesen száraz. Volt már valaki hasonló helyzetben? Vagy ha nem, mit tanácsoltok? Ha elmegyek n?gyógyászhoz, mire számíthatok? (Még sz?z vagyok.)

Legjobb válasz: Az elsõ két évben sok lánynak rendszertelen a menstruációs ciklusa, különösebb ok nélkül. A fejlõdõ szervezet a mensturáción kívül egy csomó dologgal van elfoglalva, ezért a hormonszintek össze-vissza ugrálhatnak. Két-három év alatt azonban a legtöbbjüknek beáll egy szabályos ciklus (keveseknek felnõtt korban is rendszertelen marad). Ha nem szedsz gyógyszert, nem fogytál vagy híztál jentõsen, nem erölteted túl magad, nem stresszelsz, akkor ez valószínúleg magától beáll. (A fehér váladék normális, a sárga lehet valamilyen fertõzés jele.)

Az elsõ két évben sok lánynak rendszertelen a menstruációs ciklusa, különösebb ok nélkül. A fejlõdõ szervezet a mensturáción kívül egy csomó dologgal van elfoglalva, ezért a hormonszintek össze-vissza ugrálhatnak. Két-három év alatt azonban a legtöbbjüknek beáll egy szabályos ciklus (keveseknek felnõtt korban is rendszertelen marad). Ha nem szedsz gyógyszert, nem fogytál vagy híztál jentõsen, nem erölteted túl magad, nem stresszelsz, akkor ez valószínúleg magától beáll. (A fehér váladék normális, a sárga lehet valamilyen fertõzés jele.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszodat. :) Alkatilag sovány vagyok, de nem fogytam és nem is híztam drasztikusan. Mostanában azonban egyre többet stresszelek a menstruációm miatt.. :( Ha felkeresek egy nõgyógyászt és nincs nagyobb baj, csak hormonzavar, akkor tud valamit tenni? Vagy csak azt tanácsolja, hogy legyek türelmes, amíg beáll?
Menj el nyugodtan dokihoz. De ha csak fogamzásgátlót akar írni, akkor hagyd ott a fenébe, és keress inkább egy endokrinológust.
Nõgyógyászhoz ell kell menned, ha sárga színû a folyásod. A rendszertelenség miatt szerintem se szedj gyógyszert.
A kérdező hozzászólása: A héten megyek nõgyógyászhoz, kíváncsi vagyok mit fog mondani/csinálni.
A kérdező hozzászólása: Belara fogamzásgátlót írt fel az orvosom. Valakinek van tapasztalata?
Remélem tudod, hogy nem oldja meg a problémát, csak elfedi. Abbahagyás után visszatér a probléma, vagy még rosszabb lesz. Ha szeretnél gyereket, elõször menj el egy normális dokihoz, aki helyreteszi a ciklusod.

Mit tegyek, ha rendszertelen a menstruációm? Részletesen lent

17 leszek lassan, és rendszertelen a menstruacióm. Voltam már ultrahangon és nõgyógyásznál is. Aztmondták, hogy nincs semmi, nem tudják miért nem jön meg. Nem voltam még szexuális kapcsolatban fiúval semmilyen formában, így emiatt is kizárt. Most is már 2 kimaradt. :( Nagyon sokat stresszelek miatta, tanácstalan vagyok. Menjek még esetleg más kivizsgálásra is? Vagy mit tehetnék? :(

Legjobb válasz: Hormonvizsgálat volt? Én keresnék egy másik orvost, nem igaz, hogy teljesen rendszertelen két év után, és minden okés.

Hormonvizsgálat volt? Én keresnék egy másik orvost, nem igaz, hogy teljesen rendszertelen két év után, és minden okés.
A kérdező hozzászólása: hormonvizsgálat még nem, köszi :)
Ha vékony vagy, nem eszek rendesen, attól is lehet.
ne idegeskedj de keress egy orvost!:)
Ez elég értelmetlen kérdés. Akinek rendszertelen az nem tudja, hogy mikorra nem várja!!!
aktus után két héttel már kimutatja a teszt. Akinek teljesen kiszámithatatlan és akár hónapokig kimarad, annak nincs olyan hogy nem várt napja. Ritka az hogy rendszertelen ciklus mellett sikerül spontán a baba, természetesen elöfordulhat de kicsi rá az esély. Nem ártana egy endokrinológiai kivizsgálás.
Mennyire rendszertelen? Nekem 28-35 napra jön meg, 5. próbálkozós hónapban vagyunk, én úgy szoktam számolni, hogy a 28. naptól "na most már bármikor megjöhet" és ha a 35. napon még semmi nem lenne, akkor tesztelnék. Sajnos tesztet még nem kellett bontanom, mert az elmúlt 5 hónapban legkésõbb a 32. napra mindig megjött :(
A kérdező hozzászólása: Igazából nem olyan rendszertelen, mert így az utolsó három hónapban, majdnem egy idõben jött meg, 10-12.e fele...25-26naposak a ciklusaim..
Hát, neked is kár volt ezt a kérdést kiírnod! Hát még válaszolni rá!

Ki mit tesz, ha rendszertelen a menzesze, és ovu tesztelni szeretne?

Legjobb válasz: Figyelni kell az ovulációt megelõzõ jeleket és akkor tesztelni, meg azért ha rendszertelen is, van egy minimum és egy maximum hossz ami közé esik, az alapján belõni az ovu minimum-maximum idõpontját. Tehát normál, 28 napos hossz esetén 10-12. nap körül kezdenék el tesztelni, de ha volt énnél rövidebb ciklusod, akkor elõbb, vagy ha jellemzõen inkább hosszabb, akkor annyival késõb.

Figyelni kell az ovulációt megelõzõ jeleket és akkor tesztelni, meg azért ha rendszertelen is, van egy minimum és egy maximum hossz ami közé esik, az alapján belõni az ovu minimum-maximum idõpontját. Tehát normál, 28 napos hossz esetén 10-12. nap körül kezdenék el tesztelni, de ha volt énnél rövidebb ciklusod, akkor elõbb, vagy ha jellemzõen inkább hosszabb, akkor annyival késõb.

Csajok! Meddig volt rendszertelen a menstruációtok? (- mikor jött meg? Mennyi idős voltál? Meddig volt rendszertelen? Stb)

Legjobb válasz: Nekem 13 éve jött meg, most vagyok 26 és még mindig nem rendszeres. Voltam orvosnál azt mondta ez normális lehet, nem kell aggódni, van akinek soha nem áll be rendesen.

Nekem 13 éve jött meg, most vagyok 26 és még mindig nem rendszeres. Voltam orvosnál azt mondta ez normális lehet, nem kell aggódni, van akinek soha nem áll be rendesen.
blöööööeöeöeöeöööööö, fújj!
13 éves voltam és nekem nem volt rendszertelen, max 1-2 napos késések voltak.:)
15 évesen gyógyszerrel.Azóta se jön meg gyógyszerek nélkül.24L.
Nekem 13 évesen jött meg, nyáron. És még mindig rendszertelen, mindig kiszokott hagyni 1 hónapot, és reggel meg csak úgy rámtör hogy véres a bugyim.
12évesen jött meg.Az elsõ 4-5hónapban voltak 4-5napos csúszások.Utána beállt és mostmár csak néha 1-1napot késik. 15/L
11 évesen jött meg, és utána egybõl beálltam 30napos ciklusra :) 13/L
11 évesen jött meg elõször, most 15 vagyok, de nagyon rendszertelen. van hogy 25 napra jön meg, valamikor meg 35-re..
nekem 11 évesen jött meg és mindig rendszeres volt. kivéve mikor anorexiás voltam és 8 hónapig nem jött meg. 17N
Nekem 11, 5 és fél évesen jött meg és még mindig nem állt be. Nagyon ritkán jön meg 3-4 havonta, de van hogy fél év kimarad, és ha meg is jön, akkor is csak pár nap nagyon gyenge vérezgetés. Hormonproblémára gyanakszik az orvos. 15/l
13 éves voltam, amikor megjött, az elsõ pár hónapban rendszertelen volt, azóta egész pontos hálistennek:)
nekem 10 évesen jött meg és 3 hónapig volt rendszertelen de az is szerintem a mütét miatt mert volt egy petefészek cysta mütétem 1 hónapra rá hogy megjött most vagyok 13

Elég rendszertelen a ciklusom 37napos igy nem tudom mikor lesz peteérés! Hogy kell kiszámolni?

Legjobb válasz: Most akkor rendszertelen, vagy mindig 37 napos? 37 napos ciklusnál a 23. ciklusnap körül várható az ovuláció.

Most akkor rendszertelen, vagy mindig 37 napos? 37 napos ciklusnál a 23. ciklusnap körül várható az ovuláció.
A kérdező hozzászólása: feb 13án volt meg utoljára azóta meg ma jött meg elöször
oké , hogy most 37 napra jött meg de egy ciklusból nem lehet megállapítani hány naposak a ciklusaid!! elõzõleg mennyi voltak?? nekem se napra pontos de a ciklus.hu átlagol és nekem 31 nap van írva!

Nagyon rendszertelen a menszeszem 2 havonta jelentkezik. Párommal már nagyon szeretnénk kisbabát de még nem jött össze. Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Hát lehet pont a rendszertelen menstruáció, peteérés zavar. Fel kell keresni az orvost, és elmondani hogy milyen ritkán mensizel, mert ez nem egészséges! Szóva irány a doki, utána szerintem hamar babás leszel, nyugalom! Drukkolok!

Hát lehet pont a rendszertelen menstruáció, peteérés zavar. Fel kell keresni az orvost, és elmondani hogy milyen ritkán mensizel, mert ez nem egészséges! Szóva irány a doki, utána szerintem hamar babás leszel, nyugalom! Drukkolok!
Szia! Nekem is hasonló volt a szitum, csak nekem több hónap ki is maradt. A dokim csinált hormonos vérvételt, hüvelyi uh-ot, páromnak spermavizsgálatot. Kiderült, hogy hormon gondjaim vannak, amire kaptam gyógyszert és most várom a csodát! Szóval keress fel egy dokit midenképp és õ biztos fog tudni segíteni! Sok sikert!!
voltál már orvosnál? mert ilyenkor nemártana elmenni. ha nincs menzi nincs peteérés sem. az orvos tudja hogy kell ezt kezelni.

Rendszertelen a mensim (28 nap, 33 nap) mikor hogy. Már meg kellett volna jönnie, de nem jött (hála istennek). a hőm november 1-óta 361 és 35, 8 között mozog. Tegnap 36, 4 ma 36, 3 volt. Lehetek terhes?

a vérnyomásom lalcsony(93/53 83).sokszor van hogy nagyon éhes leszek.nincs mellfeszülés sem hányinger.

Legjobb válasz: A 36,3-4 elég alacsony. Persze a 35,8-hoz képest magasnak számít. Az viszont tényleg furcsa, hogy csak 2 napja emelkedett föl a hõd, pedig már meg kellett volna jönnie. Mivel eleve rendszertelen a ciklusod, én inkább arra gyanakszom, hogy valamiért most még hosszabbra nyúlt. Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem ez nem baba. Kívánom, hogy ne legyen igazam!

A 36, 3-4 elég alacsony. Persze a 35, 8-hoz képest magasnak számít. Az viszont tényleg furcsa, hogy csak 2 napja emelkedett föl a hõd, pedig már meg kellett volna jönnie. Mivel eleve rendszertelen a ciklusod, én inkább arra gyanakszom, hogy valamiért most még hosszabbra nyúlt. Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem ez nem baba. Kívánom, hogy ne legyen igazam!

Lehetek terhes ha rendszertelen a mensim? és ha akkor voltam barátommal mikor esedékes lenne?

19 éves vagyok és hát súlyomnál fogva igen rendszertelen a mensim. Barátommal lassan féléve vagyunk együtt viszont csak megszakítással védekezünk! Tavaly év végén normálisan megjött decemberben és januárba kimaradt de februárban megjött megint itt lenne az ideje vasárnap reggel voltunk együtt minden rendbe ment! viszont este tompán fáj a hasam ill kb pár másodpercre még mintha szúrt is volna. bár lehet h csak bebeszélem magamnak a dolgokat és azért fáj!segítsetek

Legjobb válasz: szeretnéd a babat? mert most hánykg vagy? nem hiszem hogy a sulyod miatt rendszertelen a menzid.

szeretnéd a babat? mert most hánykg vagy? nem hiszem hogy a sulyod miatt rendszertelen a menzid.
A kérdező hozzászólása: Nem tudnám h terhes lennék sztem nem jeleit nem látok! amugy egyáltalán nem szeretnék babát! szóba se jöhet 115kg környékén
Ha szóba se jöhet a baba, akkot talán jobb lenne valami megbízhatóbb védekezési módot alkalmazni. Az én mensim is totál rendszertelen, nem a súlyom miatt, öröklötten ilyen az egész család, van, hogy több hónapot is kihagy, ennek ellenére elsõre teherbe estem, amint nem védekeztünk. Ha nem akarsz babát még, azért is fontos lenne hogy biztonaságosabb védekezést alkalmazzatok, mert az abortusz nem hiszem, hogy nagy élmény lenne és hát lehetnek következményei is.
Hát ha csak megszakítással védekeztek, akkor simán becsúszhat a baba. Ha meg nem szeretnél babát, akkor valami jobb módszert kéne kitalálnotok a megszakításnál. Próbáljátok ki inkább a pharmatexet, az nem hormonális fogamzásgátló. Nekem is rendszertelen volt a mensim, volt hogy hónapokra kimaradt, mégis babát várok (Mi akartuk), tehát ez nem akadály!! 33 hetes kismami

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!