Találatok a következő kifejezésre: Rendszeres esti óra (5 db)

Felettem lakó szomszéd zajong az esti órákban, hónapok óta tartó folyamat ez, rendszeres a buli, részegen való dorbézolás. Én szóltam, már rendõrségi ügy is van belõle, de nem szûnt meg a probléma. Megoldás?

Legjobb válasz: Megoldás, ha újra és újra betelefonálsz a rendõrségre, hogy csendhàborítást szeretnél jelenteni. Nem tudom, mit takar az eddigi "rendõrségi ügy" de elsõ 2-3 alkalommal csak becsöngetnek, szépen szólnak, hogy lejjebb kellene venni a hangerõt és annyi. Azután már közlik, hogy akkor innentõl kezdve, ha megint ki kell menni hozzájuk, akkor harmincezer forintos helyszíni bírság lesz. A másik út meg, hogy ha folyamat bulizás van, akkor nappal nyilván nem megy dolgozni, tehát nem az övé a lakás, hanem a szülei bérelték neki, amíg tanul, ezért a közös képviselõtõl kérd el a lakás tulajdonosának a telefonszámát és beszéld meg vele is, hogy ez így nem oké és ha te rendszeresen odacsõdíted a rendõrséget a bérlõire, akkor elõbb-utóbb elkezdik firtatni a tulajdonjogot, márpedig a NAV ott talál hibát, ahol akar... Lakógyûlésen is megemlítheted, mondjuk az ér a legkevesebbet.

Megoldás, ha újra és újra betelefonálsz a rendõrségre, hogy csendhàborítást szeretnél jelenteni. Nem tudom, mit takar az eddigi "rendõrségi ügy" de elsõ 2-3 alkalommal csak becsöngetnek, szépen szólnak, hogy lejjebb kellene venni a hangerõt és annyi. Azután már közlik, hogy akkor innentõl kezdve, ha megint ki kell menni hozzájuk, akkor harmincezer forintos helyszíni bírság lesz. A másik út meg, hogy ha folyamat bulizás van, akkor nappal nyilván nem megy dolgozni, tehát nem az övé a lakás, hanem a szülei bérelték neki, amíg tanul, ezért a közös képviselõtõl kérd el a lakás tulajdonosának a telefonszámát és beszéld meg vele is, hogy ez így nem oké és ha te rendszeresen odacsõdíted a rendõrséget a bérlõire, akkor elõbb-utóbb elkezdik firtatni a tulajdonjogot, márpedig a NAV ott talál hibát, ahol akar... Lakógyûlésen is megemlítheted, mondjuk az ér a legkevesebbet.
ha nagyon durva, önkormányzatnál, jegyzõnél is érdeklõdhetsz, bár nem tudom pontosan, milyen hatáskörük van. de azért javaslok más a rendõrség mellett, mert rossz tapasztalatom van. falun lakunk, és van 1-2 család, akikre ha rájön, akkor hajnalig bömböltetik a zenét nyáron. Nem vittem túlzásba, 10 év alatt 2x-3x hívtam ki a rendõrséget csendháborítás miatt. tudjátok, mi történt? semmi! ki sem jöttek! felvették az adataimat, valamilyen módon bekerültem a nyilvántartásukba, nagyon boldog vagyok... de még véletlenül sem jött erre rendõrautó, és még órákig ment a dorbézolás. Tavaly volt ilyen legutóbb, akkor kerek perec meg is mondták, hogy nincs szabad járõrük, nem tudnak most emiatt küldeni senkit. De ha azzal telefonálok, hogy a szomszédban késelés van, akkor tuti lett volna járõr. Azóta még az is történt, hogy az idõsebbik lány férjhez ment ebbõl a családból, és mit tesz isten, egy rendõrhöz. Egy utcával arrébb laknak, de szinte biztos vagyok benne, hogy ha nyáron ilyen lesz, és kihívom a rendõrséget, egy pillanat alatt kiderítik, hogy ki volt, és még én húzom a rövidebbet. mi hétvégén is dolgozunk, és ha vki reggel 6-ra jár, hajnal fél 4-kor kell kelni, hogy be tudjon menni a városba dolgozni. ezek meg hajnal 2-ig, 3-ig buliznak, viháncolnak, visítoznak, énekelnek részegen. ilyenkor hogy aludjon az ember, hogy dolgozzon másnap 0 óra alvás után? vágja le a kezét a gép, mert a fáradságtól olyan kómás? én is örülnék, ha vki tudna segíteni, teljesen meg tudom érteni a kérdezõ problémáját.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Tegnap este szintén rájuk hívtam a rendõröket, akik szépen szóltak, hogy csituljanak. Nem telt bele 2 perc, itt állt a nõ részegen az ajtó elõtt, ráfeküdt a csengõre, undorító dolgokat ordibált.
A kérdező hozzászólása: Verte az ajtót, hogy "nyisd ki te .....", stb. ismét jöttek a rendõrök, meg akarták bírságolni, de nem fogadta el a csekket, így feljelentést tett a rendõrség, a tanú én lettem...
Jó, ennyit megér.

Rendszeres esti kb.1, 5 óra gyaloglással, ill. futással. mennyi idő alatt érhető el fogyás, vagy valamiféle változás? Persze diéta mellett? Már 1 hete keményen csináljuk.

Legjobb válasz: szia! elõsször is gratulálok az elhatározáshoz és az eddigi kiartáshoz :) ne várj azonnali eredményt, nem úgy mûködik, hogy ma 100 kalóriával kevesebbet ettem, és futottam egy órát, akkor azonnal fél kiló le is ment... sajnos az emberi szervezet igen sokág tartalékol. Függ a diétától is, hogy milyen gyors lesz a fogyás, és persze a Te szervezetedtõl is. (mennyi káros anyagot halmoztál már fel, aminek ürülnie kell, mennyi a zsír amibõl fogyni akarsz stb) Ha pl. korábban sportoltál, akkor már egy hét után jelentkeznie kellene némi változásnak: tipp mérd a derekad, csípõd, lábad körfogatát hétrõl hétre. Állj jár a mélegre 3-5 naponta vagy hetente.

szia! elõsször is gratulálok az elhatározáshoz és az eddigi kiartáshoz :) ne várj azonnali eredményt, nem úgy mûködik, hogy ma 100 kalóriával kevesebbet ettem, és futottam egy órát, akkor azonnal fél kiló le is ment... sajnos az emberi szervezet igen sokág tartalékol. Függ a diétától is, hogy milyen gyors lesz a fogyás, és persze a Te szervezetedtõl is. (mennyi káros anyagot halmoztál már fel, aminek ürülnie kell, mennyi a zsír amibõl fogyni akarsz stb) Ha pl. korábban sportoltál, akkor már egy hét után jelentkeznie kellene némi változásnak: tipp mérd a derekad, csípõd, lábad körfogatát hétrõl hétre. Állj jár a mélegre 3-5 naponta vagy hetente.
Pár napja olvastam a következõt: 1 kg zsír energiaértéke 9000 kcal, azaz: 10 nap alatt naponta 500 kcal-lal kevesebbet eszel és 400 kcal-t elégetsz mozgással, akkor fogysz 1 kg-ot. Persze az ember nem minden nap fut, vagy naponta akár többet is eléget edzésel. Én szinte minden nap járok konditerembe, bemelegítésnek taposok-biciklizek, aztán jön a súlyzózás kb 40-45 perc hasizommal együtt, és a végén szoktam 30 percet gyors tempóban hegynek fel gyalogolni. Kb 1 hónapja van ez a feszítettebb tempó, elõtte 2-3 hónapig elég lightosan nyomtam, 2-3x mentem egy héten. És nem eszek este kenyeret, és nem eszek édességet. Nekem most kezd látszani az eredmény.
Ez függ a testi adottságoktól, alkattól, sokmindentõl. Futni vagy gyalogolni ne úgy kezdj el, hogy na most neki esek. Számold ki a pulzusértékeid (200-életkor, ez a pulzusérték a legjobb amivel mozogni kell), és állj be erre a szintre. Ehhez célszerû valami olcsóbb polar órát venni, ami mutatja neked az aktuális pulzusod. Aztán ahogy szokik hozzá a szervezetet, úgy növelheted majd a terhelést. Ajánlott az 1 km/óra sebesség, ami már nem séta, de még nem is futás - inkább egy kellemes kocogás. Ez a sebesség a legjobb zsírégetõ.
Bocsi, elírtam: 220 - életkor, nem a 200-ból kell kivonni. (Tehát ha pl. 20 éves vagy, akkor 200-as pulzussal dolgozz.)
Azutolsó 2 hsz- re ne alapozz!!! az eleje még oké, de nem így kell kiszámolni. Próbálj csak meg bármit csinálni 20 évesen 200-as pulzussal... csak az extrém sportolóknál jöhet szóba, de az akkor is baromi sok!!! A helyes számolás: 220- ÉLETKOR Az eredmény 80- 90%- a PIROS TARTOMÁNY- nagyon megterhelõ. Az eredmény 60-70%- a AEROB TARTOMÁNY- zsírégetés. 50%- ot írtak a súlymegtartó tartománynak. Tehát ha mondjuk 30 éves vagy, akkor 152 és 171 között vagy a PIROS TARTOMÁNYBAN. 114 és 133 között AEROB TARTOMÁNYBAN, ha 95- ös pulzussal mozogsz, akkor vagy a súlymegtartó tartományban. Én ezt találtam egyszer róla neten és sztem ez hihetõbb. Tapasztalatból mondom, 180- as pulzussal dolgozni már épp elég megterhelõ...
Az szerintem sok nem kell sokat futni csak hatásosan. Öltöz fel melegen hogy folyon rólad a viz és zsirégetõket szedj attól gyorsan le fogsz fogyni és ha gyursz rá kicsit szép formás is lehetsz. de az idõ
Az utolsó elötti hozzászólóval teljesen egyet tudok érteni, ha tudod mérni a pulzusodat, akkor rajta! ennél korektebb számítát nem fogsz kapni. én ha futok vagy kocogok (28) kb 150 körül van a pulzusom, ha e fölé megy, kiköpöm a tüdõmet! tényleg képetelenség zakatoló szívvel dolgozni. és be ne öltözz eszkimónak, ha az idõjárás nem olyan, mert el fogsz ájulni. az izzadság nem zsír veszteség, hanem víz. ha futás közben kiszáradsz el is ájulhatsz útközben, ezt pedig nem akarnád. szóval csak kényelmesen az idõjárásnak megfelelõen öltözz, lehetõleg rétegesen, hogy legyen mit levenned, ha meleged kezd lenni. most már lassan eltelt egy hónap! hogy álltok??
És annyira berúgtál, hogy elvesztetted a betegtájékoztatót? Vagy csak lusta vagy elolvasni? 6 óra nem számít.
Én is ezt a gyógyszert szedem. Nem kell aggódnod, de a következõt már rendes idõben szedd be. Amúgy ha valamiben nem vagy biztos, nem utána kell aggódni, hanem nem kell szexelni... Az elõttem szólónak igaza van, a betegtájékoztatóban minden részletesen le van írva.

Aggaszt, hogy már 4-5 napja rendszeresen (ált. este, egy órára) jelentkeznek a jóslófájások. Félek, hogy korán jön a baba. Mit tehetek?

Ma töltöttük a 34.hetet, a kicsi szép nagy (2.80kg), nem is attól tartok, hogy alulfejlett, csak nem akarom, hogy koraszülött legyen, még nincs befejezve a szobája, jöv?héten megyünk az apaságit intézni...

Legjobb válasz: szia szerintem csak elfáradsz a nap végére és azért mindig este fája a hasad próbálj meg minél többet pihenni és ne aggódj nem lesz koraszülötta a babó

szia szerintem csak elfáradsz a nap végére és azért mindig este fája a hasad próbálj meg minél többet pihenni és ne aggódj nem lesz koraszülötta a babó
Szia! Ne aggódj, inkább pihenj annyit, amennyit csak tudsz. Nekem is több mint 2 hete erõs jóslófájásaim vannak, pár napja a pocak is lenn van már, de a dokim szerint a babám köszöni szépen, egyelõre nagyon jól érzi magát benn:) ) 37 hetes
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, remélem, a mi pici fiunk is még odabent érzi magát a legjobban heteken keresztül!! boldog pocakoskodást!!

Ha esti okj-s képzésre megyek érettségi után, akkor ha nem járok be rendszeresen órára kell vinni igazolást?

a nappalin tudom hogy kell

Legjobb válasz: valószínû hogy oda is kell.egyik ismerõsöm levelezõs volt,és kérték rendesen az igazolásokat ha valaki hiányzott az órákról.

valószínû hogy oda is kell.egyik ismerõsöm levelezõs volt, és kérték rendesen az igazolásokat ha valaki hiányzott az órákról.
A kérdező hozzászólása: a levelezõs nem azért levelezõs, mert nem kell bejárni órákra, hanem lehet otthon is tanulni?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!