Találatok a következő kifejezésre: Rendszeres a ovulációm (7 db)

Rendszeres a ciklusom, ovulációm is van. Most szeretnénk a második gyereket és már két hónapja próbálkozunk, de semmi. Az első első hónapban összejött, igaz több évvel ezelőtt. Mi lehet a gond?

Nagyon el vagyok keseredve, mi lehet a gond?

Legjobb válasz: A kor sok esetben nem gátló tényezõ. A méh egy kicsit elöregszik ugyan, ezért a megtapadás nem olyan egyszerû, esetleg emiatt kicsit tovább kell próbálkoznotok.De 2 hónap még nem olyan nagy idõ, az csak 2x-i próbálkozást jelent, ne keseredj el!! Ha nincs semmi krónikus betegséged, szervi bajod, akkor elõbb-utóbb sikerülnie kell!!

A kor sok esetben nem gátló tényezõ. A méh egy kicsit elöregszik ugyan, ezért a megtapadás nem olyan egyszerû, esetleg emiatt kicsit tovább kell próbálkoznotok.De 2 hónap még nem olyan nagy idõ, az csak 2x-i próbálkozást jelent, ne keseredj el!! Ha nincs semmi krónikus betegséged, szervi bajod, akkor elõbb-utóbb sikerülnie kell!!
A kor számít valamennyire, de kérlek, ne öregíts! Tavaly 38 éves koromban fogant meg nekem is a 2. baba, 2 hónap után. Szerintem ne görcsöljetek, össze fog jönni! Drukkolok!
szia!Én is igy vagyok igaz fiatalbb vagyok, de mi is a másodikat tervezzük, ill. már egy sikertelen hónap áll mögöttünk el is vagyok keseredva, de remélem nem kell annyit várni rá és gyorsan össze jön!Sokan azt mondják a második nehezebbe sikerül mint az elsõ, talán nem igy lesz....sok sikert és kitatást tudom nehéz!

Egy rendszeres 29-30 napos ciklusnál ha egyszer csak később lesz az ovuláció mint ahogy lenni szokott, akkor már később fog megjönni a mensi is?

Tehát ha most kés?bb volt ovulációm, akkor ne várjam a 30. napra a mensit, hanem kés?bbre kell várnom?

Legjobb válasz: A ciklus változó hosszát az elõzõ menstruáció és az ovuláció közti idõ határozza meg. Az ovulációtól a következõ menstruációig mindig 14 nap telik el. Késõbbi ovuláció, késõbbi menstruáció.

A ciklus változó hosszát az elõzõ menstruáció és az ovuláció közti idõ határozza meg. Az ovulációtól a következõ menstruációig mindig 14 nap telik el. Késõbbi ovuláció, késõbbi menstruáció.
Szia!Na én hasonló helyzetben voltam!! Képzeld eddig mindig 15 körül volt a mensim. Egyik hónapban 9-én jött meg és azután terhes is lettem. Viszont a doki mindig mondja, hogy kicsit kisebb a baba mint a kora :) Most 8 hetes pár napos vagyok, de amúgy 8 hetes a mérete:) Szóval a lényeg, hogy hamarabb megjött az ovum viszont maradt a régi menszikhez :)
Vesszõvel érthetõbb lesz! Hamarabb megjött a menszim, viszont az ovum a régi idõpontban volt :) Utolsó voltam!
Nekem eddig megbízható volt.
1. vagyok. 4 éve használom az oldalt egyébként.
Igaz, már nem használom, de pontosan számolt :) 35 hkm
Én fél éve használom, de még csak 1-szer találta el az ovut. Viszont én nem hagyatkozok arra vonalra, a hõbõl látszik mikor volt peteérés.

Rendszeres, 28-30 napos ciklusnál normális a 28. napon ovuláció? Betegségre utalhat?

1 éve nem sikerül a baba, eddig mindig 15. napon volt tüszőrepedésem. Most a 36. napon vagyok, és a hőm a 29. naptól magasabb.

Legjobb válasz: naaa várjunk csak!:) akkor késik is? 8 napja?

naaa várjunk csak!:) akkor késik is? 8 napja?
írd majd meg, mi lett ebbõl a hónapból, engem nagyon érdekel:)
A kérdező hozzászólása: Én is arra gondoltam, hogy csak kitolódott, csak nem tudtam, hogy normális-e, mert még soha nem fordult elõ velem ilyen. Soha nem jött meg 31 napnál késõbb. Na de csütörtökön úgyis megyek meddõségire, hátha ott is megnyugtatnak :)
Hát most kivételesen kitolódott. Van ilyen. Ez a ciklusod (ha nem vagy terhes), akkor kb. 42 napos lesz. Jelenleg a 8. dpo-n vagy, kb. 5 nap múlva csinálj tesztet.
A kérdező hozzászólása: Használtam néhány hónapig, de mindig megegyezett a görbémmel, vagyis mindig a 15. napon volt ovum :) Így azt elhagytam.
A kérdező hozzászólása: A teszteket is csak azért csináltam anno, mert magasabb volt az alaphõm 1-2 tizeddel a régebbiekhez képest :D Semmi komolyabb indok nem volt rá :)
ez nagyon érdekes, lehet valami nem stimmelt a teszttel_? ilyet ritkán hallani, hogy pozi lesz egyértelmûen, és mégse..minden esetre neme gyanús vagy továbbra is, szerintem ezek össze-vissza húzták a pé.-ed, ovu tesztet nem használsz esetleg?
A kérdező hozzászólása: Az egy halvány pozi teszt volt, de másik fajtából 2 is negatív volt, így letettem róla... :)
amúgy nekem nagyon gyanús vagy te! :)
mi az a pozi terhes teszt ott középen? azt nem értem:)
A kérdező hozzászólása: Igen, de szerintem csak egyszerûen késett a peteérésem :) 2 oldalon vezetek görbét, az egyik még hónap elejére behúzta az ovut, mivel eddig a hónapig mindig 36, 4-36, 5 volt az alaphõm, és a 36, 7-et már gondolom emelkedésnek vette. A másik oldal meg a 28. napra húzta be. http://www.ciklus.hu/images/diagramok/1bae4e61f8f9a8c8b5cbfe.. http://www.fertilityfriend.com/home/42c2ca
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a válaszokat! :) Nincs több kérdésem, ez gyors volt! :D

Rendszeres 29 napos ciklusaim vannak, 7 napig tart a menstruációm és közép idő táján mindig van tojásfehérje állagú nyákom. Tuti van ovulációm?

Legjobb válasz: Nem biztos, hogy van. A biztos az uh-s követés, és a 21. napi vérvétel lenne. Otthoni módszer: vezess hõgörbét, és ovutesztelj. Ez a kettõ megadja a választ.

Nem biztos, hogy van. A biztos az uh-s követés, és a 21. napi vérvétel lenne. Otthoni módszer: vezess hõgörbét, és ovutesztelj. Ez a kettõ megadja a választ.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Veszek is holnap ovuteszet

1 éve szültem, szeretnénk kistesót, de még szoptatok. A ciklusom rendszeres. Mennyi esélye van, hogy teherbe essek? Szoptatás mellett is van ovuláció?

Legjobb válasz: Lehet. A szoptatás nem mindenkinél gátolja a teljes ciklus visszatérését. Épp ezért, aki nem akar túl hamar kistesót a gyerekének, jobban teszi, ha védekezik :) Nem hallottál ég soha arról, hányan esnek teherbe szoptatás alatt :) ? http://www.google.hu/search?q=terhess%C3%A9g+szoptat%C3%A1s+..

Lehet. A szoptatás nem mindenkinél gátolja a teljes ciklus visszatérését. Épp ezért, aki nem akar túl hamar kistesót a gyerekének, jobban teszi, ha védekezik :) Nem hallottál ég soha arról, hányan esnek teherbe szoptatás alatt :) ? http://www.google.hu/search?q=terhess%C3%A9g+szoptat%C3%A1s+..
Már számtalan helyen utána lehet olvasni... Szülés utáni 6. hétig nincs 95%ban peteérés, utána már van , akár mensi nélkül is. Tehát igen nagy az esélye a tehebeesésnek, a szoptatás nem "fogamzásgátló" tényezõ :)
Nekem nem sikerült teherbe esni, míg szoptattam (30hó), de ahogy abbahagytam, két hónapra rá igen. A prolaktinom pedig beállt már állandó szintre, a doki szerint afelõl rendben lett volna. LH és Tsh volt alacsony nekem. Nézess vérképet, hogy ne reménykedj hiába. :-) sok szerencsét!
Igen van esélye. Én mostanáig 22 hónapon át szoptattam és most 12 hetes terhes vagyok...sok sikert...
Én szoptatás melett az elsõ nem védekezõs szexnél teherbe estem.Mondjuk mi így terveztük, akkor kb 16 hónapos volt a fiam.Utána még 4hónapig szopizott tovább.Egészséges babám született.Az esély szerintem ugyanannyi, mint ha nem szoptatnál, fõleg hogy rendszeresen menstruálsz.(van egy ismerõsöm, õ a két gyerek között egyszer sem menstruált)
Van. Nem tudom ki találta ki, hogy szoptatás alatt nem lehet teherbe esni, de jó nagy marha volt. A teherbeesés esélyét nem csökkenti, csupán a vetélés kockázatát növeli. Ez nem ugyanaz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Nagyon szeretnénk kistesót, reméljük hamar érkezik hozzánk :)
én szeretném megcáfolni az elõttem szólókat.10hónapja szültem, szülés után 6héttel megjött a ciklusom és azóta is rendszeres.Minden ok velem, de peteérésem nincsen.8hónapig szoptattam és az elmúlt 10hónapban nem lettem terhes, pedig nem védekeztünk.Nekem mindenki azt mondta(orvos, barát stb), hogy az van kisebbségben aki szoptatás mellett lesz terhes.
Szia, Szoptatasi idoszakban a szervezetben nagyon sok prolaktin hormon termelodik. A magas prolaktinszint gatolja a peteerest, ezert nem jellemzo, hogy a nok teherbe esnek. A legtobb fogamzasgatlo is ezen az elven mukodik. Az, hogy menstrualsz, erdekes, lehet, hogy teherbe is eshetnel, mert van peteeresed, de ezt csak orvos tudna megmondani. Inkabb azt gondold at, nem terheled-e tul a szervezetedet azzal, hogy szoptatsz + terhes vagy. Egyik es masik is kifacsarja a szervezetet, es szuksege van a regeneralodasra; a ketto egyutt meg tobbszorosen. A dontes a Tied.

Magas az LH szintem, lesz még 1labor a 23. napon. Korai volt a 2. Vérv. Ezért olyan magas? A ciklusom 30 napos, rendszeres, sztem 1 nappal az ovu elõtt volt a 16. napi vérv.29 é. vok, 7 h-ja letettem a fogg-ot. Nincs tüszõérésem? Vagy ovuláciom?

3. nap:LH:4,24 (1.60-7.90 mIU/ml),FSH: 6.55 (3.30-11.30 mIU/ml),

Legjobb válasz: Miért küldetek 16. napon vérvételre? 3. napon és a ciklus 2. felében szokták, ált. a 21. napon, de ha igazán pontosan akarnak lenni, akkor ovu után 7 nappal. Azért ilyen magas az LH-d, mert jó eséllyel akkor volt ovud.

Miért küldetek 16. napon vérvételre? 3. napon és a ciklus 2. felében szokták, ált. a 21. napon, de ha igazán pontosan akarnak lenni, akkor ovu után 7 nappal. Azért ilyen magas az LH-d, mert jó eséllyel akkor volt ovud.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszod! Most egy kicsit megnyugodtam, en is ezzel biztatom magam! Nem tudom miért küldött el ilyen hamar, de rem. a hétfõinek már jó lesz az eredménye! Csütörtökön tudom meg az eredményt. Az elsõnél minden rendben volt, a tesztoszteron alacsonyabb egy kicsit! Az nagy baj? Neked is volt hasonló eredményes? Köszi a válaszod!
A kérdező hozzászólása: Voltam tegnap vévételen, aminek csak csüt. lesz eredménye, de csinált egy UH-ot, minden rendben van bent, nincsenek cystáim, aminek nagyon örülök. Szóval a polycystás betegség kilõve, ami még felmerült bennem a korai petefészek kimerülés, de arra azt mondta, hogy az bizti nem, mert az azért nagyon korai lenne még 29 évesen. Viszont az LH-t is megkérdeztem, hogy talán azért olyan magas, mert akkor ovulaltam, de azt mondta, hogy az akkor is max 12 körül lenne es nem 55 es lehet hogy hypofizis vagy valami mas a probléma. Szerintetek? El vagyok keseredve! Ihatok a következõ ciklustól cickafark-palastfû teát szerintetek?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jézusom, ennyi baromságot hogy hordhat össze egy doki? Attól, mert 29 éves valaki még simán lehet korai petefészek kimerülése. 20 évesen is lehet. A 3. napi LH és FSH aránynak kb. 1-nek kell lennie. Ha az Lh magasabb, akkor az utalHAT PCO-ra, ha az FSH magasabb, akkor a korai petefészek kimerülésre. Ez nálad nagyjából jó, de én már nézetnék ennél az aránynál egy AMH-t, az mutatja meg igazán, hogy még mennyi van azokban a petefészkekben. A 16. napi LH szint szerintem nagyon jó, a vizeletes tesztek is 25-ösök, 25 felett kell lennie az LH-nak tüszõrepedés elõtt. Azért kíváncsi lettem volna az ovuláció utáni 7. napi progeszteronodra, mert az mutatja meg, hogy ténylegesen megtörtént-e a tüszõrepedés és megfelelõen termelõdik-e a sárgatest és a progeszteron, ami kell a beágyazódáshoz. Remélem azért összejött a baba, ezeket csak azért írtam le, hátha más is ide téved, a dokiknak sokszor nem szabad elhinni amit mondanak ill. 2-3 dokit megkérdezni ugyanarról, mert mind mást mond, aztán döntsd el te kinek hiszel.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!