Találatok a következő kifejezésre: Rend- és mániás vagyok. Ez (1 db)

Rend- és tisztaság mániás vagyok. Ez betegség?

Legjobb válasz: Ez egyfajta kényszerbetegség... mánia. Ha nem viszed tulzásba, tehát nem takarítasz annál, aki vendégségbe hívott, akkor nem nagy gond. Így legalább mindig tiszta és rendezett a lakásod :)

Ez egyfajta kényszerbetegség... mánia. Ha nem viszed tulzásba, tehát nem takarítasz annál, aki vendégségbe hívott, akkor nem nagy gond. Így legalább mindig tiszta és rendezett a lakásod :)
igen, de ha van egy kis szabadidõd átugorhatnál hozzám
A mánia meg a kényszerbetegség az két teljesen különbözõ pszichés megbetegedés.
Annyit kérdeznék, betegnek érzed-e magad? Gondolom valami nem stimm, mivel feltetted ide ezt a kérdést. De ha tényleg nem szenvedsz se Te, se a környezeted, akkor nincs gond.
Attól függ. Én ilyen szobatársakra vágyok. Lehet eltûnnének a bogarak a fürdõbõl. xD
Nagyon jo tulajdonsag, hogy szereted a rendet es a tisztasagot, de a kozmondas is azt mondja "a jobol is megart a sok". Addig amig ezzel nem idegesitesz masokat es nem utasitasz minduntalan mindenkit rendre akkor ez elfogadhato, ellenkezo esetben terhes a kornyezetedre. Ha ez nem tunik szamodra betegesnek, akkor probalj engedni ezekbol az elvekbol, mert megkeseried a sajat es a kornyezeted eletet.
Az attól függ, mennyire zavar ha nincs rend. Ha csak egyszerûen szereted a rendet, az nem baj. Ha viszont szorongásos rohamot okoz a rendetlenség, és pl. aludni sem tudsz ha a párna nincs a helyén, na az már beteges kicsit. mehetsz pszichológushoz vele, vagy megtanulhatsz együtt élni ezzel. Ha szerencséd van, olyan társat találsz majd, aki tolerálja ezt.
Kiskoromban mindig azt mondták olyan a szobám mint egy fiúnak. Akkora a ren:D Most így majdnem felnõtten (17) Pedig folyton takarítok:D Meghatott a leszólás:S Persze csak a saját szobámat takarítom (portörlés, szemét kidobás, porszívó) és az egézs házban az én szobám van rendben:) Én nem tartom betegségnek mert unalmamban jó elfoglaltság. Jobb bemenni egy tiszta helyre, mint leülni egy padlás-pince tisztaságú házban.
mit nem adnék hogy a bátyám is ebben a "betegségben" szenvedjen :)
Attól függ mennyire és mióta. ha szereted a rendet vagy szeretsz takarítani az inkább jó mint rossz de ha olyasmi vagy mint a monk (tv-ben van egy ilyen sori) az elég vacak lehet.
Mánia, de szerintem ez 1 nagyon jó tulajdonság!Rossz lehet benne az ha állandó hisztivel idegesítjük a családtagokat...hogy rendetlenség van!Az õrületbe lehet kergetni ezzel egymást!
A barátom is az :) Le lehet am szokni róla...csak nehéz...Gyakorlatilag kényszerbetegség is.Olyan mint a csoki :D, avgya csúnyán beszélés :)
Ha valóban mániáról van szó, akkor nagyon vigyázni kell, mert egyszer csak átcsaphat depresszióba!!! Szóval nem játék!
Ennél nagyobb hibád ne legyen!:)

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ez már pánikbetegség lehet?

Utóbbi időben egyre kevésbé van étvágyam, anyagi helyzetünk is nagyon megromlott és sokat stresszelek is. Ha megyek valahova és tudom hogy jól kell kinéznem mindenért bepánikolok, hogy áll ez a ruha az a ruha a hajam hogy áll pedig ezek nem is olyan drasztikus dolgok, mégis nagyon rosszul leszek ha valami nem klappol, leizzadok és a mozdulataim is teljesen dekoncentráltak. Ha egyedül vagyok valahol, ahol rengeteg ember körülvesz olyankor nehéz nyelnem, izzadok mint egy ló és hányingerem van. Legszívesebben hazáig futnék. Emellett másfél éve dohányzom napi szinten 4-5 szált szívok, és ha nem cigizek egy napig nemis a cigiért sóvárgok annyira, hanem ugyan ezek a tünetek 10x olyan erősen minden helyzetben. Ez mitől lehet ? 16/F

2

A párom lehet, hogy borderline személyiségzavarban szenved?

Egy kis idővel később, miután megismertem, jött elő a féltékenykedése (ő fiú, 20 éves), gyakran mondogatta, hogy szakítsunk, de persze sose lett belőle semmi, de a veszekedéseknél durván viselkedett, nagyon sokszor megbántott lelkileg. Ez kb. 2 éve volt...

Most már 3,5 éve ismerem, és történt egy eset, ami után azt mondta, hogy megváltozik, mert majdnem elveszített. Akkor könyörgött, hogy adjak neki még egy esélyt. A problémám azzal volt, sokszor nem mertem elmondani neki, hogy beszélgetek másokkal is, mert ő annyira féltékeny volt, hogy egyből elkezdett velem vitatkozni. Ez még most is fennáll részben, bár már sokat változott azóta, ez még mindig zavarja.. és úgy érzem, mintha pórázon tartana, mert sok helyre nem akarja hogy elmenjek nélküle,stb...

Gyakran, főleg veszekedéseknél (amikor fél, hogy vége lehet köztünk) hallom tőle, hogy ő semmit sem ér, az egész élete el van cseszve, és ő cseszte el, senki se szereti, mert olyan mint az apja (akit utál), és hogy öngyilkosságra is gondolt már többször, úgyse hiányozna senkinek, és hogy én meg jobbat érdemlek nála... és hogy nincs értelme az életének.

Többször vannak dühkitörései, azaz vannak dolgok, amik nagyon fel tudják idegesíteni, de amit akkor mond, azt nem gondolja komolyan (tehát pl. megverne valakit), úgyse lesz belőle semmi. Mikor veszekedtünk egyszer nem is olyan rég, elküldött engem haza, úgy beszélt velem, mint egy kutyával, és mikor szedtem össze a cuccom, elkezdi, hogy mégse menjek, sajnálja... mondtam neki, hogy de olyanokat mondott és úgy viselkedett, már féltem is tőle szinte, és akkor pedig elkezdett sírni, hogy nem akarja, hogy vége legyen, hogy nagyon imád... na most mindig ingerült nyilván egy veszekedésnél, nem tudom, hogy ez természetes-e... (ráadásul volt már, hogy ittasan volt nagyon durva velem, a történet hasonló, először dühös és utána pedig sír, hogy nem akar elveszíteni)

Azt tudom, hogy nagyon ragaszkodik hozzám. Többször mondta, hogyha szakítanánk, utána csak kihasználná a lányokat, mert nem akarna újra szerelmes lenni.

Az emberekkel szemben bizalmatlan és iszonyú kritikus, egyből negatívan áll hozzájuk, mindent, mindenkit kritizál, saját magát is, de engem is...

A gyerekkora eléggé zűrös volt...

Kérlek segítsetek... ha van kérdés, arra szívesen válaszolok.

3

Elfojtott agresszió kezelése?

Már egy jó ideje együtt vagyok a barátommal akit nagyon szeretek ezért szeretnék rajta segíteni.
Tőle rendesebb, jószívűbb, talpraesett srácot nem igazán ismerek. Ezért is ijesztő mikor valami kis vita van vagy bármi teljesen bepánikol. Sajnos az ő életébeb is vannak gondok. De ő a problémákat nem megoldani akarja hanem 'eltussolni'. és féltem. mert néha agresszív tud lenne. nem az h bántana csak látom h összeomlik. annyi harag, düh halmozódott fel benne.
nem akarom orvoshoz küldeni, nem engedném h begyógyszerezzék. egyik ismerősöm rengeteg antidepresszánst kapott és teljesen tönkretette az életét...
sokat beszélgetek a barátommal, türelmes vagyok vele. hogyan segíthetnék kezelni ezt az elfojtott düht?

1

Depresszió ellen mit javasolnátok? Van recept nélküli gyógyszer? Valami kedélyjavító?

Már próbálkoztam a korán alvással/keléssel, a napi rutinhoz ragaszkodni, citromfűtea, stb., de most nagyon rosszul vagyok. Mélyponton. 23 éves f vagyok. Elítélem a gyógyszereket és még akkor se szoktam bevenni őket ha megfázok és felírja az orvos, de most szükségem van rá. Olyan nehéz anyagi helyzetbe kerültem és kilátástalan a helyzet, munkanélküli vagyok, hogy valamire szükségem van. Kérlek adjatok tippet! Alkoholt nem iszom, sikerült leszoknom róla, nem dohányzom, nem kávézom, próbálom rendbehozni az életem, de most megint eljutottam egy zsákutcába.

Köszi!

5

Egy közeli barátomról lenne szó. Hogy lehetne neki segíteni?

Az illető nem sokára tölti a 15-öt, lány. Nem is olyan régen vettem észre egyszer, hogy próbálja az asztal és a fal között összepréselni az ujjait, közben pedig beszél. ("Tessék, k*csög, megérdemled. Ezután próbálj meg kémkedni utánam!", satöbbi) Nyilván megijedtem, rávettem, hogy hagyja abba. Beszélgettünk és végül is sikerült kihúznom belőle, hogy azért csinálja, mert úgy gondolja, a testébe beépítettek valamit, ami miatt egy ismeretlen ember képes ugyanazt látni, érezni, gondolni, mint ő és azzal büntette, amit az előbb leírtam. A gondolatolvasó emberekre külön felhívta a figyelmemet és azt mondta, vigyázzak, mire gondolok. Ha valaki más mondta volna, nem olyan arckifejezéssel, mint ő, kiröhögtem volna.
Van egy öccse, akit rend szerint piszkál, többnyire azért, hogy feldühödjön, aztán nekiessen és verekedhessenek. (Velem is próbált már verekedést provokálni, de nem hagytam magam és tényleg úgy nézett ki, mint aki el akarja törni az orrom, de nem csinált semmit.) Én nem akarom azt mondani, hogy "mintha nem érezne fájdalmat", de nagyon úgy néz ki. Vagy csak nem mutatja, nem tudom.
Társaságban többnyire meg sem szólal. Persze van pár olyan perce, amikor úgy néz ki, mintha jól érezné magát, de aztán megint olyan, mintha nem is ott létezne, ahol valójában van. Többször panaszkodott már arra, hogy tömegben rosszul lesz, néha egyenesen bepánikolt, amikor rengetegen voltak körülötte. Folyton rágja a körmeit, tördeli az ujjait. Egyre inkább úgy öltözködik, mint aki ki akar szakadni az emberek közül.
Attól félek, hogy tényleg kárt tesz magában, vagy esetleg valaki másban.
Kérlek írjatok olyan dolgokat, amikkel segíthetek neki! NEM fogom magára hagyni, tehát a "Te nem tehetsz semmit!" (mint azt pár kérdésnél már láttam) válaszokat írók ne is kezdjenek el gépelni. Sürgős lenne!

3

Mi lehet a bajom?

sziasztok! nagyon furcsán érzem magam. szerintetek az normális hogyha szinte mindent úgy csinálok, hogy magamtól jön, és nem is gondolkodom? úgy érzem, mintha nem is én irányítanám magamat. már július óta így érzem magam, vagyis jöttek erre utaló jelek. kérlek segítsetek! köszönöm a válaszokat!

7

Ez milyen betegség? Egyáltalán lehet betegségnek nevezni? Ellenkezésről van szó.

Apámról van szó. Annak idején 25 évvel ezelőtt becsukták 3 évre börtönbe, ezalatt jártam én gimnáziumba és mivel pénzt kellett keresnem, nem mentem el főiskolára. Aztán kijött a dutyiból és kijelentette, hogy ő a "rácsos akadémián" megtanulta, hogy semmi olyat nem tesz, ami másnak jó. Ezt be is tartja azóta. Mindent fordítva csinál, az tetszik neki, ami minket bosszant. Írok példákat. Egy ideig ott lakott a húgom náluk, apám minden hajnalban felkelt és addig ütögette a teáskanalat a csészéhez, amíg a húgom fel nem ébredt. Aztán rájött, hogy nem szeretjük a darazsakat, azóta direkt rothadó gyümölcsöket tesz ki a teraszra, amiket persze ellepnek a darazsak, még félbe is vágja neki, hogy még több jöjjön! Szereztem a kisfiamnak egy lábbal tekerős Moszkvicsot, azt eladta 1000 Ft-ért, mert az már úgyse kell! 9 éves kisfiam egy hétig sírt emiatt. Ja és a legfontosabb, hogy okosnak tartja magát, mert neki van 3 diplomája. Közben meg olyan hülyeségeket csinál, amit egy 6 általánost végzett nem csinálna. Hárman vagyunk testvérek és már mindenki elmenekült onnan, de ha visszamegyünk meglátogatni, akkor gondoskodik, hogy égnek álljon a hajunk.

10

Hogy tudnám, ezeket az öngyilkossági "rohamokat", gondolatokat megállítani magamban?

Kezd már egy kicsit eldurvulni, mert alapvetően szeretek élni, de ha már egy kis rossz is történik, akkor már azon vagyok, hogy mikor hogy, mivel nyírjam ki magamat. A párom is kicsit úgy érzem elhanyagol, meg ha összeveszünk, akkor dől bennem minden. Már december óta gyenge vagyok így, volt hogy szétvágtam a karomat is, bár azt más célból... próbáltam megfullasztani magamat, meg még volt egy pár...
Nem tudom magamat sokszor lenyugtatni, hogy majd lesz jobb, mert már nem hiszek benne, mert tudom, hogy jöhet egy rosszabb :(, most mindenki egy gyenge kis senkinek lát, tudom, de volt pár dolog ami miatt idekerültem...

5

Szerintem ez nem normális dolog. Mit kéne tennem?

nagyon remélem valami tanácsot tudnátok nekem adni mert már nem bírom tovább !:'/ kicsit hosszú lesz de nagyon megköszönném a válaszokat..
2 éve alakulhatott ki ez nálam, amikor szerettem valakit de muszáj volt elfelejtenem (most lehet nagyon hülyének fogtok nézni de ez egy sztár volt akit már betegessen szerettem, és gondoltam egyet,bemeséltem magamnak h muszáj elfelejtenem..)it alakulhatott ki valami mert ezóta van ezek a gondolatok nálam -> elkezdek állandóan,de tényleg folyamatosan gondolkozok és nem bírom abbahagyni olyanokon gondolkodok h így végig mondom magamban a tulajdonságaimat ,meg h kik azok akik vannak az életembe a legfontosabbakat,meg a zenéket h miket szeretek amiből alapból nagyon sok van..és állandóan eltervezem az összes napomat sőt még most csak egy plt mondok a 10évvel későbbi életemet is..és ha vmi nem ugy van ahogy tervezem akkor megint elkezdem, de ezeket folyamatosan mondom végig magamba, ha végig mondtam magamba akkorsem nyugszom meg elkezdem megint mondani,és ha mondjuk 10000en lennének körülöttem akkoris csak mondanám magamba folyamatosan :'// mintha ott se lennék..mintha lenne egy másik énem aki nem engedné h ne gondolkozzak!!!! és ezt nagyon nagyon nehezen leküzdöm ezt az egészet pár hónapig jol vagyok semmi de tényleg semmibajom nincsen és utánna ugyanigy visszajön..:'( utoljára akkor jött nagyon elő volt másfél évig egy barátom , de ez nagyon bonyolult nagyjábol leírom, ht nem vagyok rá büszke de 10hónapig együtt éltünk 16 éves létemre..ő volt az első szerelmem ugy mond,mindenbe ő volt az első és nagyon összevoltunk már nőve soha sehova nem mentünk el egymás nélkül,nagyon szerettem és ő is engem és egyszercsak nem keresett többet szo nélkül elhagyott és ekkor jött még nagyon nagyon elő ez a'betegség' rengeteget szenvedtem ő miatta, de közbe még előjött ez a dolog is.. de végülis olyan sokáig nem tart de ezt az érzést senkinek nem kívánom!!! azthittem beleőrülök, és visszajön ez a 'betegség' csak nem annyira durván vagy nemtudom h mondjam..:'// orvoshoz még mindig nem sikerült ezzel eljutnom sajnos anyuval nem tudok normálisan beszélgetni ,sőt valamikor 1 mondatot nemtudok neki elmondani tesóm miatt főleg!! de szerintem ez nem normális dolog..és nem kéne elhanyagolni... mert végülis mindig visszajön ez a dolog.. már 1000x átgondoltam.. és sztem a változásoknál jön elő ez a dolog amikor vmi sokáig van és hirtelen megváltozik.. a pánikbetegségre gondoltam szerintem az lehet... a barátnőm akivel ugyahogy még eltudok beszélgetni mindenféle dologról,ő is mondja h ez nem normális dolog! és most is nagyon nehezen tudtam leírni de sztem még ez is kevés!! és nagyjábol írtam le mindent.. ti mit gondoltok erről az egészről? :''((

8

Miért ilyen rossz a memóriám?

16 éves fiú vagyok, és azt vettem észre hogy nagyon rossz a memóriám. Például valamelyik nap egész este egy lánnyal voltam, és reggel nem tudtam felidézni az arcát, vagy ha a barátaimmal vagyok egész nap mire hazaérek azt se tudom meg mondani hogy milyen szinű ruha volt rajtuk vagy hasonló.. Ez miért van?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!