Találatok a következő kifejezésre: Rend- és mániás vagyok (1 db)

Rend- és tisztaság mániás vagyok. Ez betegség?

Legjobb válasz: Ez egyfajta kényszerbetegség... mánia. Ha nem viszed tulzásba, tehát nem takarítasz annál, aki vendégségbe hívott, akkor nem nagy gond. Így legalább mindig tiszta és rendezett a lakásod :)

Ez egyfajta kényszerbetegség... mánia. Ha nem viszed tulzásba, tehát nem takarítasz annál, aki vendégségbe hívott, akkor nem nagy gond. Így legalább mindig tiszta és rendezett a lakásod :)
igen, de ha van egy kis szabadidõd átugorhatnál hozzám
A mánia meg a kényszerbetegség az két teljesen különbözõ pszichés megbetegedés.
Annyit kérdeznék, betegnek érzed-e magad? Gondolom valami nem stimm, mivel feltetted ide ezt a kérdést. De ha tényleg nem szenvedsz se Te, se a környezeted, akkor nincs gond.
Attól függ. Én ilyen szobatársakra vágyok. Lehet eltûnnének a bogarak a fürdõbõl. xD
Nagyon jo tulajdonsag, hogy szereted a rendet es a tisztasagot, de a kozmondas is azt mondja "a jobol is megart a sok". Addig amig ezzel nem idegesitesz masokat es nem utasitasz minduntalan mindenkit rendre akkor ez elfogadhato, ellenkezo esetben terhes a kornyezetedre. Ha ez nem tunik szamodra betegesnek, akkor probalj engedni ezekbol az elvekbol, mert megkeseried a sajat es a kornyezeted eletet.
Az attól függ, mennyire zavar ha nincs rend. Ha csak egyszerûen szereted a rendet, az nem baj. Ha viszont szorongásos rohamot okoz a rendetlenség, és pl. aludni sem tudsz ha a párna nincs a helyén, na az már beteges kicsit. mehetsz pszichológushoz vele, vagy megtanulhatsz együtt élni ezzel. Ha szerencséd van, olyan társat találsz majd, aki tolerálja ezt.
Kiskoromban mindig azt mondták olyan a szobám mint egy fiúnak. Akkora a ren:D Most így majdnem felnõtten (17) Pedig folyton takarítok:D Meghatott a leszólás:S Persze csak a saját szobámat takarítom (portörlés, szemét kidobás, porszívó) és az egézs házban az én szobám van rendben:) Én nem tartom betegségnek mert unalmamban jó elfoglaltság. Jobb bemenni egy tiszta helyre, mint leülni egy padlás-pince tisztaságú házban.
mit nem adnék hogy a bátyám is ebben a "betegségben" szenvedjen :)
Attól függ mennyire és mióta. ha szereted a rendet vagy szeretsz takarítani az inkább jó mint rossz de ha olyasmi vagy mint a monk (tv-ben van egy ilyen sori) az elég vacak lehet.
Mánia, de szerintem ez 1 nagyon jó tulajdonság!Rossz lehet benne az ha állandó hisztivel idegesítjük a családtagokat...hogy rendetlenség van!Az õrületbe lehet kergetni ezzel egymást!
A barátom is az :) Le lehet am szokni róla...csak nehéz...Gyakorlatilag kényszerbetegség is.Olyan mint a csoki :D, avgya csúnyán beszélés :)
Ha valóban mániáról van szó, akkor nagyon vigyázni kell, mert egyszer csak átcsaphat depresszióba!!! Szóval nem játék!
Ennél nagyobb hibád ne legyen!:)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Csak fokozott izgalmi állapotban magas a vérnyomásom, mit tehetnék?

Ha valamire rákészülök, mondjuk egy monológra (ami fontos) fokozottan megemelkedik a vérnyomásom. Most pl. jónéhány ismerősöm elött jelentettem be egy fontos problémát, amit meg kéne szüntetni, és előtte megmértem a vérnyomásomat (189/95), nagyon magas volt. Elmondtam, és rá 10-15 percre megmértem, akkor már visszaugrott a teljesen megszokott értékre (122/75). Az egészben az a vicc, hogy ez nem feltétlenül látszik meg, és nem feltétlenül akadályozza a kommunikációs képességemet, viszont nagyon rossz nekem ez, mert rendőrnek készülök, és az ott elég hátrányos, ha stressz/izgalmi helyzetben ennyire magas a vérnyomásom. Hogy is mondjam... ez inkább csak tudat alatt érvényesül bennem, mert ez csak akkor van, ha tudom előre, hogy mondjuk beszélnem kell, az előző példában. Ott tudtam előtte, hogy mit kell elmondanom és hogyan, és szerintem a sok spekuláció okozza ezt. Ha ez spontán jött volna, akkor tuti nem ugrott volna meg a vérnyomásom. Valamit tudnátok javasolni erre? VAgy ezt fejben kéne megdöntenem?

19/F

1

Miért van ez? (Lent)

mióta a volt barátom szakított velem folyamatosan vágyat érzek arra hogy elütessem magam.. és még engem is aggaszt de nem tudok mit tenni már ugy megyek át az úton hogy lesz ami lesz. Lehet hogy ennyire kikészített volna a szakítás?:s

3

Ilyen embereket hogy engednek volán mögé?

Anno középiskolába volt egy gyerek aki nem volt teljesen szellemileg ép, így 9-10. évfolyamba még olyanokat csinált, hogyha meglökték annyira, amitől mondjuk egy normális ember hátralép egyet, ő földhöz vágta magát és elkezdett ordítani.
Utána már kicsit "normálisabb" lett, de az ép elméjű embertől még mindig messze áll. Viszont egy ismerősöm mesélte hogy a múltkor látta egy tanuló autóba vezetni. Ezt most hogy?

2

Most sajnos nem találom, de valaki írta, hogy jár egy nagyon jó pesti pszichoterapeutához, remélem olvassa a kiírásomat. Meg tudnád adni a telefonszámát?

2

Előfordult már veletek, hogy benzinkútnak képzeltétek magatokat?

Nagyon kellemetlen érzés,nem tudom hova tenni.

18

Szerintetek az alábbi dolgok molesztálásnak számítanak-e?

Például,ha valaki rendszeresen erőszakosan akar pénzt kérni tőlem.Hiába mondom el neki tízszer,hogy nincs,mégis addig nem ,,kopik" le míg nem adok neki.Másik példa :szereti elkérni a telóm kölcsön,és nem akarom neki odaadni,és addig dühöng,míg csak odaadom neki.Tudom,hogy a legegyszerűbb válasz:ne add oda/ne adj neki!

2

Hogyan vezessem le ezt a rossz érzést ami bennem van?

Annyira azt érzem hogy kárt kellene tennem magamban. Vágyok a fájdalomra. Most nagyon rosszul vagyok érzelmileg.
Tudom hogy ez nem lenne megoldás de olyan semmilyen az életem.... Úgy érzem nem bírom tovább....

4

Mi lehet ez? Valakinek van hasonló problémája?

Régebben ha túl stresszeltem magam vagy túl ideges voltam valami roham jött rám. Először csak zsibbadás a jobb arcom a jobb kezem a jobb lábam,majd sírás tör rám..végül azt érzem hogy nem kapok levegőt. Mostanába már nem érzem az okát ami kiváltja egyszerűen el kezd remegni a kezem zsibbadok, szinte nem hallom ha beszélnek hozzám.. olyan érzésem van mintha kívülálló szemmel látnám a világot.

1

Szuicid hajlamnak minősül-e ha arról fantáziálok hogy eltöröm a nyakam, de semmi bajom nem lesz tőle?

Az utóbbi időben mindig azt képzelem el hogy eltöröm a nyakam, összeesek majd felkelek, néha úgy hogy fordítva van a fejem, néha normálisan. De sosem lesz tőle bajom, nem halok meg, nem fáj, meg semmi

7

Kiskoromban az anyukám nem engedte, hogy horrort nézzek. Amikor nagyobb lettem se nagyon érdekelt, mert jobban szeretem a vígjátékokat. A suliban viszont megnéztük a kört. Bolond vagyok?

Ennek már négy éve, de azóta rémálmaim vannak. Teljesen megtépázta az idegeimet.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!