Találatok a következő kifejezésre: Reggel evés vagy után kell (2 db)

Reggel evés előtt vagy után kell fogat mosni?

Mindenki másképp vélekedik err?l, szerintetek?

Legjobb válasz: Én van, hogy elõtte is utána is szoktam. :$ Lehet hogy én vagyok túl tisztaságmániás... De ha logikusan átgondoljuk, inkább utána kell, hogy ne maradjon ételmaradék a fogaidon.

Én van, hogy elõtte is utána is szoktam. :$ Lehet hogy én vagyok túl tisztaságmániás... De ha logikusan átgondoljuk, inkább utána kell, hogy ne maradjon ételmaradék a fogaidon.
Utána kell fogat mosni. Elõször is tök rossz íze lesz a kajának a menthol után meg hát ugye utána lesz lepedékes a fogad.
Utánna érdemes, de én felkelés után rögtön fogat mosok, hogy ezzel is felfrissüljek. Bár felkelés után legalább 1 órával szoktam reggelizni, rögtön nemtudok..
Szerintem meg elõtte is kell, mert gondolj bele mennyi baci lesz a szádban az éjszaka folyamán. És ez a reggeli elsõ falatokkal lemegy a torkodon...Éjszaka több lepedék keletkezik a fogadon mint evés után. Mellesleg ha napközbe eszek vmit akkor se mosok utána mindig fogat.
Nyilván utána. Mi értelme van, ha elõtte mosol fogat? A lényege, hogy ne maradjon lepedék a fogadon.
Három esetén már.
Te most szótagra vagy szóra, esetleg szóösszetételekre gondoltál ? Ezt nem lehet egy-két mondatban leírni. A helyesírási szótárak bevezetõjében jó kis összefoglaló szokott lenni a témáról. Kezdetként kattints ide: http://hu.wikipedia.org/wiki/Egybeírás_(magyar_nyelv)
A 6 szótagra gondolhatsz. Tehát pl. a lelkiismeret furdalást külön kell írni, mert lel-ki-is-me-ret-fur-da-lás, tehát 8 szótagból áll.
A másik fontos azabály meg a kétezer után kötõjelezzük a számok írását. Tehát kétezer-egyszáz-ötven például.
bocsi: az egyszázötven egybe.
A kérdező hozzászólása: 19.18-as kedves válaszoló beletrafáltál. Én is a 6-os-ra gondoltam. Ez volt a kérdés!
Te szóelemre gondolsz. Ez úgy van, hogy ha van egy szó, amely 3 szóból van összetéve, és 6 szótagnál hosszabb, kötõjellel kell írni.
Ez a 6:3-as szabály. Legalább 3 tagú összetétel, és 6 szótagos még egybeírandó. Ha hosszabb, akkor már nem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!