Találatok a következő kifejezésre: Reggel bemegyek munkahelyemre, s rendszeresen nem (1 db)

Reggel bemegyek a munkahelyemre, s rendszeresen nem köszönnek vissza. Mit tegyek?

A munkahelyem iskola, a tanári az, ahová belépek. Nemcsak nekem nem köszönnek vissza, többen is így járnak.

Legjobb válasz: Hihetetlen, hogy már az iskolákban, ahol pedig a jövõ generációit "nevelik", már ott is felüti fejét a manapság divatos ÁLTALÁNOS FLEGMASÁG ÉS NEVELETLENSÉG. Én mondjuk azt tenném, hogy odaállnék a kollégám elé, a szemébe néznék és mondanám: "Jó reggelt kívánok", vagy "szervusz" vagy akármi. Akkor nem tudna kitérni. Velem is volt ilyen, akkor még azt is hozzátettem, hogy: "köszöntem". (ha még mindig nem köszönne vissza)

A mi tanintézményünkben is volt hasonló, nem csak tanárok, de portás, egyéb dolgozó részérõl is. Engem is nagyon zavart, de elég nyuszi voltam akkoriban, így csak szorgalmasan köszöngettem, bár talán egyre hangosabban és gyakran játszottam el azt, hogy külön-külön keresztnevén szólítva újra köszöntem annak, aki nem köszönt vissza. Aki viszont magától is köszönt, sõt elõre köszönt, az dupla mosolyt kapott, aminek szinte mindenki örült. Az egyik kollégám, akinek elég jelentõs orgánuma volt, úgy oldotta meg, hogy jól hallható köszönése után, válasz nélkül maradva méghangosabban hozzátette: " Örülök, hogy köszönhettem :) !" Érdekes módon a helyzet sokat javult, sõt a gyerekek is átvették a hangos köszönés módszerét, mert murisnak tartották. Persze azért igyekeztek ügyelni, hogy halláskárosodást azért ne okozzanak.
Hihetetlen, hogy már az iskolákban, ahol pedig a jövõ generációit "nevelik", már ott is felüti fejét a manapság divatos ÁLTALÁNOS FLEGMASÁG ÉS NEVELETLENSÉG. Én mondjuk azt tenném, hogy odaállnék a kollégám elé, a szemébe néznék és mondanám: "Jó reggelt kívánok", vagy "szervusz" vagy akármi. Akkor nem tudna kitérni. Velem is volt ilyen, akkor még azt is hozzátettem, hogy: "köszöntem". (ha még mindig nem köszönne vissza)
Leirtak az elottem szolok amire gondoltam es igen, oda kell menni es bele kell koszonni az arcukba. Istenem mekkora bunkok! En is tanito akartam lenni azert, mert nekem is sok szar tanarom volt. Aztan rajottem mikor eljutottam a masodik rostaig, hogy azok az alanyok irjak ott a tesztet akik az en tanaraim is voltak...ugyanolyan tahok lesznek es elveszik a gyerekek kedvet a tanulastol.... Az a baj, ha nok dolgoznak tobben, hogy akar meg ki is kozosithetnek. Remelem sikerul megoldanod...jo olvasni, hogy elofordul meg olyan tanar akibe szorult nemi intelligencia. Sok szereto tanitvanyt kivanok es szerencset!
mosolyogj a világra és az visszamosolyog rád! tudom, nehéz, de ha a köszönésed még nem olvasztotta ki szívük fagyosságát, semmiképp se add fel! ha tudsz, napközben is legyél kedves, figyelmes munkatársaid felé, fordulj feléjük érdeklõdve és elõbb-utóbb meglátják benned és magukban is az embert. kólaautómata helyett érdemes megpróbálni napnak lenni, ami sugarával melegíti a megfagyott faágat és a napraforgót egyaránt.
köszönj másodjára is, ha nem köszönnek, és egyre hangosabban!!! És ha már Te mész be elsõnek, nehogy ne köszönj vissza nekik, mondjad csak, hogy szépjó reggelt-akkor is, ha nem köszön az, aki bejön. És ettõl nagyon boldog leszel, mert arra gondolhatsz köszönés közben "én egy jó, illemtudó, kedves és vidám ember vagyok!" sok sikert!
kérdezz rá higgadtan mikor belépsz...nah most akkor kinek mi a problémája?azt gondolom egy oktatási intézményben megengedhetetlen ez a fajta viselkedés....stb stb stb...tegyél pontot a dolog végére....
Szerintem ne vedd annyira a lelkedre. Ha peldaul csak harman vannak egy irodaba, akkor tenyleg eleg nagy neveletlenseg nem visszakoszonni, de ha mar mondjuk tizenoten, akkor a legtobb helyen nem szoktak korusban mondani jogy: jo reg-gelt ki-va-nunk Margit neni.
Szerencsére nem minden tantestület ilyen. Mi kicsi iskola vagyunk, a légkör mondhatni, családias. Mi szoktunk köszönni egymásnak. És a gyerekek is köszönnek rendesen.
a reggeli idõpontban, lehet még nem ébredtek fel ezek a "nem köszönõ" emberek --nem védem õket--mert amit tesznek valóban a "bunkóság" közönbösség jele gondolkodjunk el most ezen!! nézzük meg a másik oldalát, engem miért zavar, ha a másik nem köszön? hm? az pedig ne vigasztaljon, hogy a másiknak sem köszönnek, õket is zavarja a nem köszönés? nos feldobtam a labdát kiváncsian várom kinek mi jut eszébe! kellemes ünnepeket!
Két lehetõség van, vagy nem köszönsz te sem, de ezzel ugyanoda süllyedsz, vagy kitartóan köszönsz és leszarod õket. De jó ötleteket kaptál, szólítsd nevén õket reggelente, mindig valamelyiket, nézz a szemükbe, érj hozzájuk, vagy köszönj vissza magadnak. De tényleg szomorú, hogy ez van. TAlán fennhangon megjegyezhetnéd, hogy jó, hogy ilyen etikátlak illemtelen emberek nevelik a jövõ nemzedékét.
Esetleg fennhangon köszönj vissza magadnak, ilyesformán: Jó reggelt! (nincs válasz) Neked is jó reggelt Kati (vagy ahogy hívnak)!
Szia! Szerintem egyszer probald ki, te erjel elsonek , es te se koszonjel azoknak akik neked nem koszonnek!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

14-15 évesen nem érezted úgy hogy a huszon évesek már felnőttek és hogy biztos más dolgok érdeklik őket mint téged?

Én ezt gondoltam mikor fiatalabb voltam.
Most 22 vagyok de a barátaimmal ugyan úgy eljárunk szórakozni mint a tizenévesek.

7

Túl könnyen ítélkezünk?

Nincs összehasonlítási alapom más népekkel, de úgy érzem, hogy itthon túl könnyen megy az ítélkezés. A legapróbb dolgok alapján is elképesztő negatív vélemények születnek egy pillanat alatt. Ti mit gondoltok?

7

Hogy köszönjek a fogorvosomnak, ha nem olyan idős? Szóval kb. olyan 30körül van én meg 15. csókolommal nem akarok, de sziával se. Szóval?

:DDDDD

8

Miért kérdezik meg az emberek egymástól, hogy hogy vagy?

-Szia!
-Szia! hogy vagytok?
-Jól!
Gyakran van részem ilyen gyors beszélgetésekben, környezetemben is sokat hallom.
Először is, a "jól vagyok" elég gyakran nem igaz, mert általában mindig van az embernek valami baja, betegsége stb. Tehát hazudunk mikor azt mondjuk, hogy jól. Nincs időnk elmondani vagy nem akarjuk más ember orrára kötni a bajunkat, betegségünket
Másrészről a kérdés sem őszinte, mert egy csomó embert nem akarja meghallgatni, hogy a másik embernek mi a baja, fél hogy rázuditja, hogy itt fáj ott fáj stb.

6

(L) és (K) -jelek mit jelentenek pontosan?

Köszi :D

1

Cserediák kapcsolat, tudnátok segíteni? (többi lent)

Sziasztok!
Egy barátom megoldotta, hogy mehessek helyette cserediák kapcsolatra most nyáron Franciaországba. Szóval egy ottani családnál fogok lakni kb. másfél hétig júliusban.
Viszont az a gondom, hogy még életemben nem jártam ott, és bár a nyelvet beszélem többé kevésbé, de nem tudom, hogy ott a családban hogy fog menni. Plusz a kocsizással is gondom van, mert nem bírom a gyorsaságot.
Úgyhogy elsősorban olyanok válaszát várom, akik már voltak ilyen cserediák programon franciáknál.
Milyenek a franciák? Rendesek, és normálisan, lassan beszélnek ilyenkor? Akik eddig utaztak franciával, mi a véleményük, hogyan vezettek? És ugye nem lenézőek, ha mondjuk valamit elrontok beszéd közben? Mennyire figyelmesek, mennyire foglalkoznak a cserediákkal?
Minden érdekel igazából, de elsősorban légyszi ezekre a kérdésekre válaszoljatok! De bármi mást is írhattok, ami veletek történt akkor, mindenféle élményre és véleményre kíváncsi vagyok!

Légyszíves csak normálisan válaszoljatok! És bocsi, hogy ennyire hosszú lett, meg ilyen sok a kérdés, de tényleg fontos nekem, mert mint mondtam, még sosem voltam se Franciaországban, sem cserediák programon. Légyszi segítsetek!
Köszönöm előre is mindenkitől!!

4

Ismertek rendes cigányokat?

ha igen mondanátok pár rendes dolgot tőlük?

19

Tegezés - Magázás: Örök dilemma. Hol a határ az évek között?

Nagyon sokszor letegeznek az emberek. Ha munkám során tegez le valaki, akkor addig nem tegezem vissza, míg meg nem engedi (idősebbeknél és nőknél, persze). Viszont a magánéletben ha letegeznek, akkor már kissé komplikáltabb a helyzet:
Ma pl. a postás jött, kimentem elé, s egy "Helló" -val kezdett. Én ugyebár a szokásos Jó napot kívánok-ot mondtam. Miután átadta a dolgokat, köszönésnél én a "Viszont látásra"- ő pedig a "Helló" mellett döntött. Én egyből visszaköszöntem neki, hogy "Akkor helló!". Erre ő: -Szevasz!
Mire én: Akkor szevasz!
Odébb gurult a bringájával, de elkezdett mormogni, hogy ő az idősebb, és engem nyugodtan tegezhet. Õ 50, én 30 vagyok. Nem illet meg engem annyi, hogy magázzanak? Az a húsz év nem indok arra, hogy így lenézzen! Én voltam a bunkó? (Igen, valamilyen szinten én, mert megpróbáltam rávilágítani, hogy talán viselkedhetne máshogy is.). De ezen túl még mindig nyitott a kérdés: Hol a határ? Hol lehet elvárni, hogy magázzanak, vagy normálisan köszönjenek? Köszönök minden építő jellegű hozzászólást!

14

Osztálykiránduláson ha nincs megbeszélve, ki mellet üljél buszon, kivel leszel egy szobában, akkor mit szoktatok csinálni? Egyedül vagytok?

5

Komolyan ennyire befolyásolja a barátságot az, hogy kinek mennyi pénze van?

Adott egy új baráti társaság.. Van benne egy lány (én), sose pletykáltam még, soha nem kéregettem, soha nem nyávogtam, nem vágtam fel semmivel, minden rendben ment, tök jól elvagyunk a barátokkal.
Azután kiderül, hogy anyagilag jobb környezetből jöttem, mint ők (én sosem beszéltem erről, direkt, mert engem aztán nem érdekel, hogy ki honnan jön, csak legyen normális..), és hirtelen egy csapásra mindenki alig áll szóba velem, kibeszélnek, stb..
Ennyire számít a pénz? Most komolyan, irigyek, vagy mi? Soha nem vágtam fel vele, most mégis úgy tesznek, mintha én nézném le őket, pedig pont hogy fordítva.
Ezek után ti mit tennétek? 20-22 évesek vagyunk, nem tinik..
Ti hagynátok őket a fenébe, vagy próbálkoznátok, hátha észreveszik hogy nem vagyok p.csa?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!