Találatok a következő kifejezésre: Reggel bemegyek munkahelyemre, (1 db)

Reggel bemegyek a munkahelyemre, s rendszeresen nem köszönnek vissza. Mit tegyek?

A munkahelyem iskola, a tanári az, ahová belépek. Nemcsak nekem nem köszönnek vissza, többen is így járnak.

Legjobb válasz: Hihetetlen, hogy már az iskolákban, ahol pedig a jövõ generációit "nevelik", már ott is felüti fejét a manapság divatos ÁLTALÁNOS FLEGMASÁG ÉS NEVELETLENSÉG. Én mondjuk azt tenném, hogy odaállnék a kollégám elé, a szemébe néznék és mondanám: "Jó reggelt kívánok", vagy "szervusz" vagy akármi. Akkor nem tudna kitérni. Velem is volt ilyen, akkor még azt is hozzátettem, hogy: "köszöntem". (ha még mindig nem köszönne vissza)

A mi tanintézményünkben is volt hasonló, nem csak tanárok, de portás, egyéb dolgozó részérõl is. Engem is nagyon zavart, de elég nyuszi voltam akkoriban, így csak szorgalmasan köszöngettem, bár talán egyre hangosabban és gyakran játszottam el azt, hogy külön-külön keresztnevén szólítva újra köszöntem annak, aki nem köszönt vissza. Aki viszont magától is köszönt, sõt elõre köszönt, az dupla mosolyt kapott, aminek szinte mindenki örült. Az egyik kollégám, akinek elég jelentõs orgánuma volt, úgy oldotta meg, hogy jól hallható köszönése után, válasz nélkül maradva méghangosabban hozzátette: " Örülök, hogy köszönhettem :) !" Érdekes módon a helyzet sokat javult, sõt a gyerekek is átvették a hangos köszönés módszerét, mert murisnak tartották. Persze azért igyekeztek ügyelni, hogy halláskárosodást azért ne okozzanak.
Hihetetlen, hogy már az iskolákban, ahol pedig a jövõ generációit "nevelik", már ott is felüti fejét a manapság divatos ÁLTALÁNOS FLEGMASÁG ÉS NEVELETLENSÉG. Én mondjuk azt tenném, hogy odaállnék a kollégám elé, a szemébe néznék és mondanám: "Jó reggelt kívánok", vagy "szervusz" vagy akármi. Akkor nem tudna kitérni. Velem is volt ilyen, akkor még azt is hozzátettem, hogy: "köszöntem". (ha még mindig nem köszönne vissza)
Leirtak az elottem szolok amire gondoltam es igen, oda kell menni es bele kell koszonni az arcukba. Istenem mekkora bunkok! En is tanito akartam lenni azert, mert nekem is sok szar tanarom volt. Aztan rajottem mikor eljutottam a masodik rostaig, hogy azok az alanyok irjak ott a tesztet akik az en tanaraim is voltak...ugyanolyan tahok lesznek es elveszik a gyerekek kedvet a tanulastol.... Az a baj, ha nok dolgoznak tobben, hogy akar meg ki is kozosithetnek. Remelem sikerul megoldanod...jo olvasni, hogy elofordul meg olyan tanar akibe szorult nemi intelligencia. Sok szereto tanitvanyt kivanok es szerencset!
mosolyogj a világra és az visszamosolyog rád! tudom, nehéz, de ha a köszönésed még nem olvasztotta ki szívük fagyosságát, semmiképp se add fel! ha tudsz, napközben is legyél kedves, figyelmes munkatársaid felé, fordulj feléjük érdeklõdve és elõbb-utóbb meglátják benned és magukban is az embert. kólaautómata helyett érdemes megpróbálni napnak lenni, ami sugarával melegíti a megfagyott faágat és a napraforgót egyaránt.
köszönj másodjára is, ha nem köszönnek, és egyre hangosabban!!! És ha már Te mész be elsõnek, nehogy ne köszönj vissza nekik, mondjad csak, hogy szépjó reggelt-akkor is, ha nem köszön az, aki bejön. És ettõl nagyon boldog leszel, mert arra gondolhatsz köszönés közben "én egy jó, illemtudó, kedves és vidám ember vagyok!" sok sikert!
kérdezz rá higgadtan mikor belépsz...nah most akkor kinek mi a problémája?azt gondolom egy oktatási intézményben megengedhetetlen ez a fajta viselkedés....stb stb stb...tegyél pontot a dolog végére....
Szerintem ne vedd annyira a lelkedre. Ha peldaul csak harman vannak egy irodaba, akkor tenyleg eleg nagy neveletlenseg nem visszakoszonni, de ha mar mondjuk tizenoten, akkor a legtobb helyen nem szoktak korusban mondani jogy: jo reg-gelt ki-va-nunk Margit neni.
Szerencsére nem minden tantestület ilyen. Mi kicsi iskola vagyunk, a légkör mondhatni, családias. Mi szoktunk köszönni egymásnak. És a gyerekek is köszönnek rendesen.
a reggeli idõpontban, lehet még nem ébredtek fel ezek a "nem köszönõ" emberek --nem védem õket--mert amit tesznek valóban a "bunkóság" közönbösség jele gondolkodjunk el most ezen!! nézzük meg a másik oldalát, engem miért zavar, ha a másik nem köszön? hm? az pedig ne vigasztaljon, hogy a másiknak sem köszönnek, õket is zavarja a nem köszönés? nos feldobtam a labdát kiváncsian várom kinek mi jut eszébe! kellemes ünnepeket!
Két lehetõség van, vagy nem köszönsz te sem, de ezzel ugyanoda süllyedsz, vagy kitartóan köszönsz és leszarod õket. De jó ötleteket kaptál, szólítsd nevén õket reggelente, mindig valamelyiket, nézz a szemükbe, érj hozzájuk, vagy köszönj vissza magadnak. De tényleg szomorú, hogy ez van. TAlán fennhangon megjegyezhetnéd, hogy jó, hogy ilyen etikátlak illemtelen emberek nevelik a jövõ nemzedékét.
Esetleg fennhangon köszönj vissza magadnak, ilyesformán: Jó reggelt! (nincs válasz) Neked is jó reggelt Kati (vagy ahogy hívnak)!
Szia! Szerintem egyszer probald ki, te erjel elsonek , es te se koszonjel azoknak akik neked nem koszonnek!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Van jelentősége a diplomának az ember megítélése szempontjából (! )?

Még néha találkozom pl. olyan társkereső hirdetésekkel, amiben kiemelik, hogy diplomások, vagy hogy diplomást keressenek. Mintha az valami mérce lenne, hogy akinek van az atyauristen akkor. Régen ez talán még jelentett valami, de ma amikor egy diplomát kettesekkel átrugdalva is összelehet hozni, és egy szakmunkás is beindíthat olyan vállalkozást amiből milliós vagyonra tesz szert, szerintem nem sok értelme van ezt felemlegetni.
Eddig az anyagiak, de szerintem a műveltségre is hiba lenne ez alapján következtetni, pontosan a fentiek miatt (nyilván akit kettesekkel rugdaltak át, levelezőn, az nem sokat olvasott mellé...). Szóval számít, vagy sem?

8

A 35 éves férfi tanáromnak hogyan kell köszönni, ha e-mailben írok egy levelet?

Én 14 éves fiú vagyok.

8

Mit csináljak, hogy ne legyen ilyen pofátlan a barátnőm?

Tudom, nem nagy dolog, de engem ez már kezd nagyon idegesíteni. Szóval egy ideje eljárunk bulizni, és nagyon zavar, hogy nem képes magának venni cigit, hanem az enyémet szívja. Nekem sincs sok pénzem, nem győzöm azt, hogy kettesével fogyjon a cigim, ő meg nem képes venni magának. Hozzátenném, hétköznapokon nem cigizik, de hétvégén annál inkább. Ha szólok neki hogy kimegyek rágyújtani, jön utánam, mondja, hogy adjak már egy slukkot, aztán mikor már elvette, közli, gyújtsál magadnak. Ha sétálunk, elkezdi: gyújtsunk már rá! Persze neki soha nincs, mindig az enyémet kell. Nem pofátlanság ez? Engem ha valaki megkínálna, maximum egyszer elfogadnám, de azért ennyire nem vetném rá magam más dolgára. Ha hétköznap nem is gyújt rá, legalább bulik alkalmával vegyen magának, nem? A hétvégén már rászóltam, hogy figyelj, 3 szálam van, most már ne gyújtsunk rá. Erre ki van akadva, hogy te ennyi cigit elszívtál? Hát mondom, ketten szívtuk... Én nagyon utálom ha valaki pofátlan. Nem vagyunk már tinik, huszonévesek vagyunk, éppen ezért szeretném normálisan leállítani ezzel. Próbáltam viccesen is, hogy ne sértődjön meg, de nem vette a lapot. Magától értetődőnek veszi, hogy az én cigimet kell szívnia.

19

Meghalt barátnőm papája, illik elmennem a temetésére ha nem ismertem?

7

Miért bánnak így velem?

2011 òta jàrok be egy munkahelyre, ha szòlnak, hogy szüksèg van ràm. Minig megdícsèrnek, hogy milyen ügyes, komoly làny vagyok, az 'ùjak' nem hiszik el, hogy hàny éves vagyok (fősulisnak gondolnak)
Nyàron nem engednek a napon dolgozni (amikor mondtam, hogy màrpedig menni akarok, odajött pàr sràc, megsimogattak, hogy nincsen semmi baj, keresnek màs dolgot, amit csinàlgatok).
Nem vagyok az a tipikus aranyos, 'nyàvogós' làny. Csinàlom a dolgomat, amire megkérnek, szeretek velük dolgozni.

Azt èrzem, hogy èn vagyok a 'kicsi', akit 'babusgatnak' (tèny, hogy 'kicsi' vagyok, 160 cm).

Mièrt ilyenek?! :( :D
19l

2

Egyetemisták! Ti nem tartjátok bunkóságnak ha ismernek de nem köszönnek?

Elég bunkó dolognak tartom, mikor valakivel 1 évig közös óráink vannak, beszélünk csómót, aztán meg köszönni nem képes mikor vele szembe elmegyek a folyósón és köszönök.

3

Borítottál már ki kukát, rúgtál már le utca táblát?

Azt szeretném tudni, miért tesz ilyet, aki megteszi. Én senkit sem fogok lepontozni, sőt, nagyon hasznosnak gondolom azt a választ, amiből végre megtudhatom mi vezérli azt, aki ilyet csinál. Bármi egyéb rongálás történetét is szívesen várom. Minden válasznak örülök, de a legjobban a személyes történetek érdekelnek.

8

Bécsbe készülök koncertre, fedetlen helyre. Konkrétan lóversenypálya. Kérdésem a következő lenne: övtáskát telefonnal, és okmányokat be szabad vinni vagy elkobozzák ezeket?

Tudtommal itthon pl szegecses övet sem lehet bevinni,nemhogy telefont. Köszi előre is.

2

Neked mi a kedvenc hobbid? Mondanátok nekem érdekes, különleges hobbikat?

7

Mi ez a bajuszmánia és honnan jött?

Mindenhol műbajusszal fotózkodó fiatalokat lehet látni, mi ez az őrület?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!