Találatok a következő kifejezésre: Reggel amikor nagyon (331 db)

Tegnap reggel csináltam egy tesztet, ami + lett, ez HCG teszt volt. Annyira meglepődtem, hogy 2. pisiből csináltam Clearblue-t, ami nagyon-nagyon halvány lett. Ma reggel ugyanaz a fajta HCG - lett.Most akkor terhes vagyok, vagy nem?

Most mi van? H?m magas, picit barnázok, de a doki szerint normális, mert most kellene a mensinek zajlania.

Legjobb válasz: Még egy kérdés: Ebbe a barna folyásba nagyon pici kis darabok vannak. Lehet ez a nyálkahártya kis darabjai? Vagy mi lehet? Annyira nem görcsölök, csak olyan mensiszerûen. Baj lesz?

A kérdező hozzászólása: Még egy kérdés: Ebbe a barna folyásba nagyon pici kis darabok vannak. Lehet ez a nyálkahártya kis darabjai? Vagy mi lehet? Annyira nem görcsölök, csak olyan mensiszerûen. Baj lesz?
Nem kell tesztelj..terhes vagy, jelentkezz be a dokihoz és menj el kb. 2hét múlva, akkor márminden látszik az uh-n. Mondd, hogy pozitívat teszteltél. A2. azért lett halványabb, mert már elõtte pisiltél. A ma reggelit nem értem, de biztos nem jó volt valami. Ha van otthon teszted, akkor elhasználhatod holnap, de ha nincs nem kellvenni..csak doki!
A barnázás esetén ha darabos, akkor azért jobb megnézetni elõbbmi is van, mert a sarabos nem jó jel.
Szia ! Nekem 2 + GRAVI HCG teszt után megjött! Akkor vagy terhes, ha az UH-on látszik a baba!
A kérdező hozzászólása: Mai teszt negatív...:(

Rovidlato vagyok. Van egy regi szemuvegem aminek meguntam a keretet, viszont vettem olcson egy olvasoszemuveget ami nagyon tetszik es at szeretnem rakatni a lencset a regimbol ebbe. Ez igy lehetseges? Mennyibe kerulne kb?

Legjobb válasz: a nagyon olcsó keret nem biztos hogy kibírja, mint ahogy a régi lencse sem. A kerethez csiszolják a lencsét és a szemedhez, nem biztos, hogy illeni fog bele, ez nem csak egy sima ablaküveg...

a nagyon olcsó keret nem biztos hogy kibírja, mint ahogy a régi lencse sem. A kerethez csiszolják a lencsét és a szemedhez, nem biztos, hogy illeni fog bele, ez nem csak egy sima ablaküveg...
Nem lehet. Még ha a keret használható is (amit kétlek), akkor is új lencsét kell bele csiszolni. Ez kb 15-30ezer és a csillagos ég között van, plusz munkadíj. De bemész, viszed a keretet, és megkérdezed. Annyira nem ajánlom, az ilyen keretek nem túl stabilak, elég hamar kuka, mert olyan a minõsége is. És ebbõl adódóan sok helyen nem vállalnak garanciát sem a keretre, sem a tartósságára, sem a lencsére. Elég sokszor ki lehet fogni különféle akciókat az optikában, pl a lencse értékében választhatsz keretet, stb, ha nem valami nagyon extrém a kereted, akkor biztos találsz hasonlót, és azt biztos meg lehet csinálni. Én inkább ezt a megoldást javasolnám.
A kérdező hozzászólása: ertem, hat kar erte de azert koszonom szepen a valaszokat! :)

Van olyan családi recptetek ami nagyon régi?

Gondolok olyanra amit ,déditől ,vagy nagyitól örököltetek ..

Legjobb válasz: Pároméknak megvan a dédi receptes füzete. A nagyi szokott belõle sütni, de mindig azt mondja, hogy a mai alapanyagokból már nem lesz olyan, mint régen, s az anyaghányad se tökéletes, hisz már nem olyan a liszt, a zsír, de még a tojás se.

Pároméknak megvan a dédi receptes füzete. A nagyi szokott belõle sütni, de mindig azt mondja, hogy a mai alapanyagokból már nem lesz olyan, mint régen, s az anyaghányad se tökéletes, hisz már nem olyan a liszt, a zsír, de még a tojás se.
van egy megsárgult papíron az én nagyimtól származó dióspite recept, nekem anyukám adta egyszer oda, és nálam mardt. (szerencsére) én majd továbbadom a lányomnak és remélem õ pedig az unokámnak. sokszor csinálom, ha van sok diónk, és szerintem nagyon finom a mai anyagokkal is.
Jó, de mi pl. egy normális rétest nem tudunk kihozni a dédi anyaghányadából és pontos leírásából, úgy hogy nagyim tudja is, hogy kell készíteni. Ezért sajnos ezt a receptet nem is használjuk. Pedig még emlékszem rá, milyen könnyen húzta ki a nagyival anno, nem szakadt, szép ruganyos volt, stb. Nyilván a rétes egy kicsit kényesebb tészta, mint a pite.
XIX. századi receptkönyv. Már írtam ide belõle régebben.
1890 bõl családi receptkönyvbõl több receptet beírtam. keresd meg a régi kérdést, írd be a fenti keresõbe ezt: 2012.10.12 Mondanátok régi magyar sütemény, édesség recepteket?

Keresek egy filmet ami nagyon régen láttam egy fantasy filmet, ezek alapján mi lehet a címe?

Szerintem több,mint 10 éve láttam a tvben,egy fantázia világban játszódott de voltak benne rendes ember gyerekek,fura lények,manók vagy mik,menekültek,és vissza akartak jutni a saját világukba, ha jól emlékszem valami pókhálós dolog is volt benne.Sajnos többre nem emlékszem de nagyon szeretném megtalálni. Előre is köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: Már nagyon régen láttam, úgyhogy csak egy tipp: - Végtelen Történet: http://www.imdb.com/title/tt0088323/?ref_=fn_al_tt_2 esetleg a Narnia, bár az nincs még 10 éves sem - Narnia Krónikái: http://www.imdb.com/title/tt0363771/?ref_=fn_al_tt_3

Már nagyon régen láttam, úgyhogy csak egy tipp: - Végtelen Történet: http://www.imdb.com/title/tt0088323/?ref_=fn_al_tt_2 esetleg a Narnia, bár az nincs még 10 éves sem - Narnia Krónikái: http://www.imdb.com/title/tt0363771/?ref_=fn_al_tt_3
A kérdező hozzászólása: Sajnos egyik sem :( de azért köszi
A kérdező hozzászólása: lehet, hogy sorozat volt, valami jéghegy is volt benne, rengeteg fura szörny
Nem láttam ezeket, de a leírás alapján alternatív világ meg párhuzamos univerzumok vannak benne fura lényekkel. http://www.imdb.com/title/tt0207275/ http://www.imdb.com/title/tt0416236/
A kérdező hozzászólása: Köszi, de ezek sem azok, valószínûleg 1999 elõtt készült filmrõl van szó, most 23 vagyok és 8-10évesen láttam talán

Mi történt? A reggel amikor a tesóm felkelt koran regggel hirtelen kétszer összeesett de sikerült felébrezteni azt mondta hogy a szemével nagyon halványon látott tehát nm nagyon ájult el nem evett semmit hiszen csak még akkor kelt fel?

Mi a baja van a tesómnak?

Legjobb válasz: Szerintem csak hirtelen felállt és leesett a vérnyomása. Ez gyakori, fõleg ilyen melegben. Én is megszédültem reggel visszafeküdtem és óvatosan felálltam. Nyugi, nincs semmi baj.

Szerintem csak hirtelen felállt és leesett a vérnyomása. Ez gyakori, fõleg ilyen melegben. Én is megszédültem reggel visszafeküdtem és óvatosan felálltam. Nyugi, nincs semmi baj.
A kérdező hozzászólása: K köszönöm

Van egy ballagási dal ami nagyon tetszik nekem. A címe: Régi mesékre emlékszel-e még? Nagyon kellene a zenéje!

Itt a szövege ha valaki nem ismerné... "Régi mesékre emlékszel-e még? Volt egyszer rég, volt egyszer rég. Szép tavaszon ragyogott fenn az ég, Volt egyszer rég, volt egyszer rég. Ó mondd, miért nem mesélsz már nekem? Boldog id?t soha nem feledem. Hallani vélem a hangodat mág, Volt egyszer rég, egyszer rég. Mondd az ea szót melyre lánggal égetm én! Úgy ahogy rég, úgy ahogy rég, Dalold a dalt, mely most vágyva száll felém! Úgy ahogy rég, úgy ahogy rég. Jöjj, s jön a béke is újra veled! Üdvön és álmom, ó mondd ki lehet? Rám nevet ajkad és tiszta szemed, Úgy ahogy rég, ahogy rég."

Legjobb válasz: ez régi idõkre emlékszel-e még. de azthiszem ezt kerested. http://www.youtube.com/watch?v=DTCSDLpFhZM

ez régi idõkre emlékszel-e még. de azthiszem ezt kerested. http://www.youtube.com/watch?v=DTCSDLpFhZM

Miert szultek olyan sok gyereket regen az asszonyok, amikor nagy szegenysegben eltek?

Es napjainkban is egyes"emberfaj"...Nem igaz hogy nem ertek fel jozan esszel hogy csak ehezni fognak!Meg a legosibb fogamzasgatlo modszer is eleg hatasos...

Legjobb válasz: Voltak régebben is fogamzásgátló módszerek, csak épp nem a modernebbek (de pl. a gumi a legõsibb, csak régen nem abból készült, amibõl ma). Rengeteg gyerek meghalt, járványok, háborúk is voltak. Anyai nagyapámék pl. állítólag 7-en voltak testvérek, de 3 testvére nem élte meg a 10 éves kort se, anyu mondta el nemrég. Manapság más okok vannak, és ezek közé tartozik a felelõtlenség, sokszor nagyon fiatalon.

Voltak régebben is fogamzásgátló módszerek, csak épp nem a modernebbek (de pl. a gumi a legõsibb, csak régen nem abból készült, amibõl ma). Rengeteg gyerek meghalt, járványok, háborúk is voltak. Anyai nagyapámék pl. állítólag 7-en voltak testvérek, de 3 testvére nem élte meg a 10 éves kort se, anyu mondta el nemrég. Manapság más okok vannak, és ezek közé tartozik a felelõtlenség, sokszor nagyon fiatalon.
Azért is, mert: 1. az utódok halálozása nem vont jogi felelõsséget maga után, mivel természetes volt némi "veszteség" 2. volt gazdaság, ahol elkélt a munkás kéz 3. nem volt rengeteg rejtett kiadás - ha úgy tetszik adó - ami miatt veszteséges lett volna vállalni a sok gyereket (ÁFA mindenen amit a gyereknek veszel, bölcsõde, óvoda, iskola, ruhák, könyvek, étkeztetés, zsebpénz, stb.) 4. tudatlanság (fogamzásgátlás) 5. nem volt ennyire bizonytalan a jövõ mint ma (értsd: mit ennél, ha becsuknának a nagy áruházak és több áru sem érkezne külföldrõl?) stb.
A mezõgazdaság és az állattenyésztés sok emberkéz munkáját igényelte, ezért örültek a gyermekáldásnak. Ráadásul a gyerekek igényei messze alulmúlták a mai állapotokat. Ma azért rosszabb, mert ezeket az igényeket, elvárásokat felkorbácsolta a média, ugyanakkor a "munkáskéz" meg nem jó semmire.
Egyrészt a nagyobb gyerekhalandóság miatt, másrész pedig mivel idõs korukban a felnõtt gyerekek tartották el az öregeket, akiknek természetesen nem volt nyugdíjuk. Tehát a sok gyerek a gondtalan öregkort is jelentette.
Sokan a vallásosságuk miatt "vállaltak" anno sok gyereket. Minden gyereket isten áldásának tekintettek, úgy gondolták, hogy ebbe õk nem szólhatnak bele. Az én nagyszüleim is 12-en voltak testvérek, ebbõl egy halt meg pici korában, és egy fiatalon (16). A többiek felnõtt kort értek meg, volt, aki 93 évet élt. Azt gondolom, ez elég ritkaságnak számított akkoriban.
Régen többfajta fogamzásgátlást is használtak. Legegyszerûbbek a " másik lukba dugom" ami - bár ma furcsálhatják - nagyon elterjedt volt mind az ókorban, mind a középkorban. A mosakodás különbözõ savasító folyadékokkal az aktus után Az állatbélból készült kondomok. A fém gyûrûk hüvelybe helyezése (ez is savasított)
Részben , mert valóban sok gyerek meghalt, másrész, ha nem volt ennivalójuk, akkor gyereket csináltak, és nem ismertek semmilyen védekezést.Sokan azért szoptatták két-három éves korukig a gyereket, mert azt hitték, hogy akkor nem esnek teherbe.Nagyanyámék idejében azt mondták, hogy a lusta asszonynak van sok gyereke.Vagyis, aki a szeretkezés után nem mosakodott ki azonnal.A férfiak pedig nem is akartak védekezni.
Egyes országokban ez ma is mûködõ modell, és evolúciós pszichológiai magyarázata is van (de azt ne kérdezd :) Ahogy már elmondták, a gyerek az munkaerõt is jelentett, ezért örültek jobban a fiúnak. Amikor az ember veszélyben érzi a fennmaradását pl. nincs mit enni, biztonság, akkor az ösztön azt diktálja, hogy szaporodjon, hogy továbbadja a génjeit (persze ez nem tudatos). A sok gyerekbõl valóban sok meghalt, de a szülõ így tudta biztosítani, hogy legyen, aki öregkorára megápolja. Valamint a nagyobb gyerekek alaposan kivették a részüket a kisebbek nevelésébõl. Ez Ázsiában és Dél-Amerikában is mûködik. A legnagyobbat nem tanulni, hanem dolgozni küldik, a pénzébõl pedig támogatnia kell a családot, a kisebbeket. Manapság pedig sokan nem látják be, hogy jobb 2 diplomás gyereket kinevelni, mint 4 szakmunkást...de hát az is kell!
Mert a gyerekek nagy része 1-2 éves kora elõtt meghalt, és ugye azért kell az utánpótlás. Ma meg, 1-2 gyerekre nem kap segélyt.
Milyen fogamzásgátló módszerre utalsz, kedves kérdezõ? Visszakérdezhetek? Miért van olyan sok abortusz mostanában? Egy nagycsaládos
"Manapság pedig sokan nem látják be, hogy jobb 2 diplomás gyereket kinevelni, mint 4 szakmunkást...de hát az is kell!" Szép elgondolás, kérdés, jó-e. Csak mert nem az iskolázottságtól lesz valakibõl értelmes ember. Tehát a 'melós' nem szükségszerûen tudatlan vagy fordítva: a diplomás nem feltétlenül okos is. Azután, a matematikai doktorátus sok dologra jó, de a csöpögõ csaphoz, vagy épp a csöpögõ tehén fejéséhez nem feltétel. Többmilliós, nem közpénzbõl kapott fizetésbõl finanszírozott diplomás gyerekek megtérülése némiképp(?) lassabb (fõleg, ha diplomás, pályakezdõ munkanélküli lesz belõlük), mint profi, technikusi szintû szakembereké.
A kérdező hozzászólása: En a megszakitasos modszerre gondoltam ami ugye nem 100%-os de azert hasznaltak nagyanyaink a mosakodassal kombinalva, mert hiaba a kondom a legregebbi de kotve hiszem hogy dednagyapamnak az volt alegkezenfekvobb...Az abortusszal kapcsolatban pedig fel kell tenni a kerdest a megfelelo helyen...
"Manapság pedig sokan nem látják be, hogy jobb 2 diplomás gyereket kinevelni, mint 4 szakmunkást...de hát az is kell!" ha nem lennének a szakmunkások, akkor megnézhetnéd magad .nem fejteném ki, gondolkozz el picit ha az még megy.
Milyen szegénység? Dédszüleimnek volt kb 20 hold földjük, erdejük, gyümülcsösük, házuk hitel nélkül, lovaik, tehenek stb, meg 12 gyerek.Nagymamámék sose éheztek(még a háborúba se igazán). Mindig azt mondta, hogy ha az apja olyan hülye lett volna, hogy hitelt vegyen fel, nekik is lett volna színes tv-jük , autójuk, meg barbi babájuk.Úgyhogy még humorérzéke is volt neki, ráadásul sose hallotam, hogy a szüleire panaszkodott volna, hogy a szemetek nem engedik plázázni, nem vesznek neki ruhát, meg házimunkát kell végeznie.Sõt!Szerinte csodálatos szülei voltak.
Én írtam a 2 diplomás 4 szakmunkás választ. Azt is odaírtam, hogy munkás is kell. Konkrétan egy kolléganõm jutott eszembe, akinek 4 gyereke van, de a férje nem melózik, mert fáj a háta. Alig bírják etetni a gyerekeket, gimibe eddig egyet se vettek fel, de anyagilag nem is bírnák ki, ha az egyik tovább akarna tanulni. Saját lakásuk sincs, de azért ha jönne, még egy 5.-et is bevállalnának. persze kell a szakmunkás, sokan jobban is keresnek, mint egy diplomás, de közülük is csak az értelmesebb mag. Továbbá amennyire én tudom kevesebb a munkanélküli diplomás, mint az iskolázatlan. Most válság van, valamennyi munkanélküli mindig lesz, de hosszútávon megéri diplomát szerezni.Nem bonyolódom további vitába, engem csak elszomorítanak az olyan emberek, akik bevállalnak ennyi gyereket, és mellette az egyetemista diákmelóstól kér kölcsön kenyérre, meg velem lopat nekik tollat, ceruzát.
Minek lopsz nekik tollat , ceruzát, ha nem tanulnak? Egyébként ha valakinek gyengébb a képessége nem veszik be gimibe, mert a szüleinek saját lakása van.Szval kicsit kevered. Egyébként jóval több diplomás van munka nélkül, mint szakmunkás.A szakképzetlenek azok a legnagyobb számban, akik nem tudnak elhelyezkedni(8 osztályt és gimnáziumot végzettek tartoznak ide) És tévedés a szakemberek nagy része kifejezetten intelligens.Mindenesetre azoknál klasszisokkal jobban, mint akik lehülyézik õket.

28 hetes km vagyok. Már elég jo pocim lett, se nem kicsi, se nem nagy. De mért van az, hogy reggel, amikor felkelek még mindig kisebbnek tünik a pocim? Talán azért mert éhgyomorral vagyok akkor?

estére ujbol nagyobb.ez van minden nap.ez természetes?

Legjobb válasz: Így igaz. Reggel mindenkinek kisebb a pocija. Pont azért amit írtál. 33+5km

Így igaz. Reggel mindenkinek kisebb a pocija. Pont azért amit írtál. 33+5km
Szia! Meg talán azért is, mert estére az ember 2-5 cm-rel kissebb, mint normál állapotban. A tudósok úgy magyarázzák, hogy összébbnyomódnak a csigolyák az egész napos tehertõl, reggelre meg szépen kisimulnak.
Szia! Meg talán azért is, mert estére az ember 2-5 cm-rel kissebb, mint normál állapotban. A tudósok úgy magyarázzák, hogy összébbnyomódnak a csigolyák az egész napos tehertõl, reggelre meg szépen kisimulnak. LoL ekkora baromságot ez nagyon nem igaz
Dehogynem igaz, nézz utána!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!