Találatok a következő kifejezésre: Reggel és gyümölcsöt (24 db)

Gyümölcs csak reggel és gyümölcs napon ehető, a többi napon egyáltalán nem?

Legjobb válasz: Így van, de gyümölcsöt délelõtt is eheted, nem csak reggel. a Lényeg, hogy az utolsó gyümi fogyasztása után teljen el 1 óra és akkor ebédelj!

Így van, de gyümölcsöt délelõtt is eheted, nem csak reggel. a Lényeg, hogy az utolsó gyümi fogyasztása után teljen el 1 óra és akkor ebédelj!
Hát igen!!A diéta a reggeli idõszakra teszi a gyümölcsöt mert így tisztítja ki a szervezetet a salakanyagoktól!!Utána jön az elõírt élelmiszercsoport!Így indul be a fogyás ha nem keverjük öket!!!Sajna!
Azért nem lehet máskor gyümölcsöt enni, mert a gyümölcsben sok a gyümölcscukor és a legtöbb gyümölcs 30 perc alatt kiürül a gyomorból. Ha viszont elõtte eszel akár szénhidrátos, akár fehérjés ételt, az legalább 3-4-5 órán keresztül is a gyomorban tartózkodik. Mivel a gyümölcsben sok a gyümölcscukor, ezért az elõtte még megemésztetlenül álló ételek miatt nem tud idõben a gyomorból kiürülni és elkezd erjedni a gyomorban. Ez különbözõ emésztési problámákat okozhat. DE! Ha pl. 12 órakkor eszel bármit - amit megfelelõen társítasz - és utána már csak este 8-kor leszel újból, akkor a gyümölcs ehetõ. Ez a Hay-féle módszer lényege. Egészségedre!

Sokszor olvastam, hogy gyümölcsöt inkább reggel és délelőtt egyen az ember, én imádom a gyümölcsöket és pl ma is csak azt vacsoráztam 6 szem mandarint, most akkor ez így hízlaló hosszú távon vagy rendben van?

Legjobb válasz: Ha fogyni szeretnél akkor nem a legjobb este. A gyümölcsökben nagy mennyiségben található cukor (itt fruktóz formájában) és ugye azt inkább ne este, mert belassul az anyagcseréd és a tested elraktározza amit már nem használ fel.

Ha fogyni szeretnél akkor nem a legjobb este. A gyümölcsökben nagy mennyiségben található cukor (itt fruktóz formájában) és ugye azt inkább ne este, mert belassul az anyagcseréd és a tested elraktározza amit már nem használ fel.
A kérdező hozzászólása: és ha elõtte 1 órát edzettem , aerob edzés, akkor is veszélyes?
Nagyon.
nem veszélyes, de azért inkább mást egyél. De azért ez nem ront olyan sokat a fogyókúra hatékonyságát
oylan hüyleségeket írtok, ki nem sz*rja le õõsztintén elõzõ válaszolók, hogy mikor ezsel gyümölcsöt? a szervezeted nem más reggel, este nem érzékeli a napszakot. ÉN mindig eszek gyümöclsöt reggel este mégse hízok tõle dekát se... Nyugodtan eheted a gyümöclsöt este is, semmi bajod nem lesz =)

Mennyit fogyhatok 3 hét alatt, ha minden reggel és este futok 3 km-t, és keveset eszek, főleg gyümölcsöt, zöldséget?

Legjobb válasz: Hogy akarsz futni, ha nem viszel be tápanyagot mellé? Majd a szervezet egybõl elkezdi a futáshoz bontani a zsírt? Izomveszteség lesz az eredménye.

Hogy akarsz futni, ha nem viszel be tápanyagot mellé? Majd a szervezet egybõl elkezdi a futáshoz bontani a zsírt? Izomveszteség lesz az eredménye.
Sokat, de nem zsírból, hanem izomból. Gyümölcsöt hagyd, zöldség oké és mellé sovány húsok. Ebbõl a 2-bõl sokat ehetsz :) És elég hetente 3-4x40-50 perc kocogás vagy tempós séta. Így max 3kg-t fogyhatsz, de ami a fontos: zsírból fogsz! :)


6 hónapos kislányom még reggel és este kap tápszert, napközben főzik, gyümölcsök, bébiételek. Mikor lehet teljesen elhagyni a tápszert? Csőrös pohárból mikor lehet elkezdeni kínálni?

Legjobb válasz: 1 éves koráig szüksége van a szervezetének a napi minimum fél liternyi tej alapú élelmiszerre. Sõt, még 1 éves kora után is... Szóval a reggeli és az esti tápszert bizony még legalább fél évig hagyd meg! Csõrös pohárból már nyugodtan kínálhatod, amúgy sem fog egyik napról a másikra menni :)

1 éves koráig szüksége van a szervezetének a napi minimum fél liternyi tej alapú élelmiszerre. Sõt, még 1 éves kora után is... Szóval a reggeli és az esti tápszert bizony még legalább fél évig hagyd meg! Csõrös pohárból már nyugodtan kínálhatod, amúgy sem fog egyik napról a másikra menni :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm!
Nekem a gyermekorvos azt mondta, hogy 8 hónapos koráig naponta 3x kell neki tejalapú ital! Utána még 1 éves koráig 2x. A fiam most 13 hónapos és megint 4x kér tápszert annyira szereti. Ne siesd el ha úgy látod, hogy szívesen issza.
Kicsit sietsz, bõven elég lenne egy szilárd kaja, amúgy majd nem fogja kérni a cicit
De hogy nem fog cicizni!!!A lányom 14 hónapig, a fiam most is szopik, pedig reggeli ebéd uzsi vacsi rendes szila´rd étel...... Èn elözször a tízórait adtam neki gyümit.mikor elmaradt a tízórai szopi maradt "csak" a reggeli.De ezt úgy is a babád saját maga fogja alakítani......Utána az uzsonna szintén gyümölcs, majd ebéd és a vacsora...... De mint írom most is szopik nem is keveset.....Azon pedig ne aggódj, hogy nem fog cicizni.
A kérdező hozzászólása: Ne értsétek félre, nincs bajom a táppal, én is azon nõttem fel, csak úgy gondolom, nem ártok neki a zöldséggel és gyümölccsel.
Mindkét gyermekemnél úgy csina´ltam, hogy elözször ettek majd szopi amennyi kellett neki.Aztán egyre többet ettek, kevesebb szopi.Ìgy egy idö után elmaradt a szopi .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Ha nem haragszol az még érdekelne, hogy milyen sorrendben váltottad ki az étkezéséket?ne haragudj, elsõ baba...
Még az lemaradt úgy is idöbe telik még kiváltod a tejet a szilárd kajával.....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, válaszaitokat! igen sajnos sietnem kell, mert vissza kell mennem dolgozni hamarosan és inkább szilárd étel mint cumisüvegbõl táp... ennek ellenére ameddig csak tudom, szoptatni szeretném.Szerencsére nagyon jó étvágyú baba és a tejem mennyiségével is minden rendben.

9 hónapos babának elég csak este 240 ml tápszer és reggel szopi? A többi zöldség és gyümölcs meg husi, hal.

Legjobb válasz: Aha, értem! Azt hittem, hogy az 500ml kizárólag tej vagy tápszer kell legyen. Szoktam néha savanyított tejterméket is adni, de a szopi vagy a tápszer gyakoriságát már nem akartam emelni. Köszi!

A kérdező hozzászólása: Aha, értem! Azt hittem, hogy az 500ml kizárólag tej vagy tápszer kell legyen. Szoktam néha savanyított tejterméket is adni, de a szopi vagy a tápszer gyakoriságát már nem akartam emelni. Köszi!
Ha megvan a szopi 260 ml, akkor igen.Elvileg 500 ml tej alapú táplálék kell 2 éves korig, de ezek szerint te nem adsz még tejtermékeket.

5 hónapos kislányom eddig csak szopizott. Most azt mondta a doktornő, hogy adjak neki gyümölcsöt, főzeléket és szoptassam reggel és este. Hogyan osszam be?

Mikor, mit adjak neki? általában 8 kor reggelizik és fél kilenckor vacsorázik.

Legjobb válasz: Várj még vele. Én sosem hallgattam a doktornõre. Kiegyensúlyozott a babád? ha igen, elég neki...

Várj még vele. Én sosem hallgattam a doktornõre. Kiegyensúlyozott a babád? ha igen, elég neki...
1 hónap múlva ráértek bevezetni a gyümölcsöt!Kínáld meg többször ha nem hízott!A gyümölcsöt pedig edd meg Te és átadod az értékes vitaminokat a tejjel együtt!Ha a többszöri kínálgatás ellenére sem hízik akkor megpróbálhatod a gyümölcsöt!
Egy 5 hónapos babának nem jó anyatejen kívül mást kapnia. Pláne, ha van elég tejed. Ha tápszert kap a baba, akkor esetleg bevezethetsz gyümölcsöt, gyümölcslevet, vagy valami könnyû, nem allergizáló (répa, krumpli)zöldséget. De én semmiképpen nem ajánlanám egyelõre naponta többször, mert ha látszatra nem is lesz baja és viszonylag szívesen eszi, késõbb jelentkezhet mindenféle túlérzékenység. Most pedig könnyen lehet gyakori hasmenése, amitõl a popsi is könnyen kiütéses, piros lehet. A babádnak az volna a legjobb, ha fél éves koráig csak tejecskézne és 1 éves koráig ez volna a fõ tápláléka. Õ még nagyon kicsi és tapasztalatból mondhatom, hogy egy pohár tejecske még 1 nagyobb gyerek éhségét is csillapítani tudja. Egy fél év alatti babának pedig teljesen kielégítõ. 9 hónapot töltött a hasadban, kint még csak alig több mint ennek a felét. Adj neki idõt, hogy alkalmazkodjon, érjen a kinti dolgokhoz és sokkal erõsebb, ellenállóbb emberke lesz.
Egyszerre csak egy étkezésre vezess be új táplálékot, gyümölcsöt, és elõször csak pár kanállal adj neki, ha lehet, szopi után. Az lenne ideális, ha 2. étkezést csak egy hónap múlva vezetnél be, az lenne a fõzelék. A szilárd táplálék bevezetésének sorát keresd a neten (pl. Dominó babakonyhája), sok helyen találsz, itt-ott vannak benne azért eltérések. Az a legjobb, ha a védõnõdet megkérdeznéd errõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Azért ajánlotta a doktornõ, hogy adjak neki mást is, mert most nem hízott semmit. Egíyébként a múlt hónapban a doktornõ mondta, hogy semmi szín alatt ne adjak neki semmit anyatejen kívül.
Az én kisfiam éppen ma 5 hónapos. A doktornõnk azt mondta, hogy most már adjak neki gyümölcsleveket (almát, banánt, barackot, körtét), hogy szokja az ízeket. Egyszerre egy ízt próbáljunk, elõször csak egy kis kanállal, a délelõtti szopizás elõtt. A külön-külön bejönnek, lehet vegyesen adni õket. Õ a fõzeléket majd csak hat hónapos kortól javasolja. (Mi is csak anyatejesek vagyunk.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Az baj ha csak reggel eszek gyümölcsöt és csak vacsorázok 6 óra fele?

Legjobb válasz: Szerinted? ha azt gondolnád hogy az jó akkor nem kérdeznéd itt meg. kikászül a gyomrod. a fogyizoknak napi 4 étkezés kell. ha az csak egy alam akkor is. majd pár évmulva jó kis gyomor görcseid lesznek.

Szerinted? ha azt gondolnád hogy az jó akkor nem kérdeznéd itt meg. kikászül a gyomrod. a fogyizoknak napi 4 étkezés kell. ha az csak egy alam akkor is. majd pár évmulva jó kis gyomor görcseid lesznek.
Szerintem mindenki úgy csinálja a diétát, ahogy neki jólesik. Nem kell mindig az elõírt "szabályoknak" megfelelni. Tapasztald ki, hogy neked mi a jó, mitõl hogyan érzed magad, és nem lesz gond. Senki sem egyforma. Csinálhatod úgy is, hogy délelõtt eszel gyümölcsöt, egy óra felé megebédelsz mértékkel, és kettõ után már nem eszel semmit. Sokaktól hallottam, hogy így fogytak. Kinek mi a jó. :) (Én az ebédet sosem tudnám kihagyni...:D) De ha te így jól érzed magad, akkor csinálhatod. Bár szükség lenne fõtt ételre is, az pedig este már megüli a gyomrot.
Én is magamból indulok ki. Ha csak reggel és este ennék, 11-12 körül már úgy leesne a vércukrom, hogy szédelegnék. Utána pedig jön a falási roham, és megette a fene a diétámat :S Nekem a sûrûn de keveset jött be.
Fontos tartani az elõírtakat a következõ miatt: ez a diéta arra épül, hogy a szervezetedet megnyugtassa, hogy minden táplálékfajtából elegendõ mennyiséget kap, így nem raktározza el magának azokat a dolgokat, amikhez ritkán jut hozzá. A biztos az, ha valaki olyan sûrûn eszik mint az ovisok és az iskolások - reggeli, 10 órai, edéd, uzsonna és vacsora. Ennek ugyanaz a lényege: ne éheztesd magad, hogy evbéskor a tested raktározzon, hogy bírja a kaja nélküli idõszakokat.
a reggeli a legfontosabb táplálkozás, de kevés ember eszik normál rendszerben és nem biztos, hogy ettõl lesz bajod

Reggel és délelőtt gyümölcsöt ettem, délután salátát zöldségekkel+sajttal. Elrontottam így a fehérje napot? Mi a teendőm?

Legjobb válasz: Miért rontottad volna el? A sajt fehérje, zöldséget pedig a gyümölcsnap kivételével déltõl kezdve bármennyit ehetsz!

Miért rontottad volna el? A sajt fehérje, zöldséget pedig a gyümölcsnap kivételével déltõl kezdve bármennyit ehetsz!

Mikortól kell ráállni a három órás etetés helyett a négy órára? Kislányom 4 és fél hónapos? ( Persze nem tartom be a szigorúan a 3 órát, csak kb. milyen idős kortól álljon be a reggel, délben, délután, este, meg közben egy kis gyümölcs, stb)

Legjobb válasz: amikor elkezded a hozzátáplálást. Amúgy az én védõnõm szerint a délelõtti gyümölcs (babaételben) nem minõsül teljes étkezésnek, ezért ha reggel 7kor eszik reggelit (tápszert) a babám akkor az ebédet ehhez az idõponthoz kell igazítani és nem a tízóraihoz. Azaz ebédnek 11.30 körül kell sorra kerülnie.

amikor elkezded a hozzátáplálást. Amúgy az én védõnõm szerint a délelõtti gyümölcs (babaételben) nem minõsül teljes étkezésnek, ezért ha reggel 7kor eszik reggelit (tápszert) a babám akkor az ebédet ehhez az idõponthoz kell igazítani és nem a tízóraihoz. Azaz ebédnek 11.30 körül kell sorra kerülnie.
Hát nem tudom, az én babám 5 hónapos, de nemhogy nõne az étkezések közötti idõ, de ebben a melegben 2 max 2, 5 óránként cicizik... Sõt, eddig az éjszakát is átaludta, ma hajnalban fél 2-kor kelt enni. Néha úgy érzem nem is fog ritkábban enni. Persze ez a meleg most más, nem vonom meg tõle a cicit, mert se vizet, se teát nem fogad el
Én úgy tudom, 4 hónapos kora körül - függetlenül a hozzátáplálástól. Az én babám viszont magától áttért rá még 3, 5 hónaposan. Már akkor is kibírt 2 órát ébren, aztán közel 2 órát aludt utána és mindig ébredés után szopizott. Viszont este lefekvés elõtt gyakrabban szoptatok (3 v. 2 óra idõközzel), mert addigra a tejci is kevesebb, meg sokszor úgy jön ki a nap. De ha hamarabb megébred, nem csinálok ügyet abból, hogy esetleg 3 órája szopizott utoljára... A hozzátáplálást (kóstolgatást) most kezdjük, de mindig szopi után kap csak pár kanállal, majd késõbb meglátom, hogy változik így a napirendünk... (6 hónapos)
Szerintem nem praktikus a 4 óránkénti etetés. Inkább arra állj rá, hogy reggeli tizórai ebéd uzsonna vacsora.
Szerintem sem igazán lehet 4 óránként etetni, egyszerûen nem jön ki úgy az 5 étkezés az ébrenléte alatt. Az én fiam 6 - fél 7 körül kel, 7-kor reggelizik, 10-kor tízóraizik, 13h-kor ebéd, 16h uzsonna, 19h vacsi, majd fürdés és alvás. Persze lehetnek kisebb nagyobb csúszások, de nagyjából így eszik. 1 éves.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!