Találatok a következő kifejezésre: Refluxom van egy (9 db)

Refluxom van úgy egy éve. Két hónapja szedek 40mg gyógyszert, mikor várható gyógyulás, ill. tünetmentesség?

A csuklás-böfögés nem akar múladozni, és a torrkom fáj, de lehet h. mástól? amúgy minden más panasz elmúlt, nem ég a gyomrom... ?

Legjobb válasz: Szia!A reflux állandó gyógyszeres kezelést igényel.Lehetnek tünetmentes idõszakok,de elõbb vagy utóbb mindig visszatér.A 40 mg-os gyógyszer jó adag,csak azt nem írtad,hogy mit szedsz.Legjobbak a PPI gyógyszerek pl. controloc.Nekem is hol jobb,hol rosszabb az állapotom,sajnos ez egy ilyen betegség.

Szia!A reflux állandó gyógyszeres kezelést igényel.Lehetnek tünetmentes idõszakok, de elõbb vagy utóbb mindig visszatér.A 40 mg-os gyógyszer jó adag, csak azt nem írtad, hogy mit szedsz.Legjobbak a PPI gyógyszerek pl. controloc.Nekem is hol jobb, hol rosszabb az állapotom, sajnos ez egy ilyen betegség.
PPI gyógyszert szedek!Mennyi idõ alatt múlik el a nyelõcsõfekély?
A fekély néhány hét alatt elmúlik, de a reflux megmarad.Szedjél folyamatosan gyógyszert, hogy ne tudjon kiújulni!

Néma refluxom van, nincsennek gyógyszereim, hogyan tudnám ithol kezelni ezt a betegséget, amikor elkezdődik egy fájdalom?

Legjobb válasz: szia! Ha ez régebb óta van , hívjál fel és segítek! 70/4555313 Feri.

szia! Ha ez régebb óta van , hívjál fel és segítek! 70/4555313 Feri.

Refluxom van, kezdődő fekély el. Már kezelve vagyok 2 hónapja, de még mindig néha szaraxik. Néha egy szál cigit elszívhatok szerintetek?

NEM VAGYOK dohányos, csak nagyon ritkán hetente egyszer kétszer megkívánok egy-egy szál ilyen szegf?szeges cigarettát. annyi már megárthat?


Crohnosok vagy orvosok! Ha pentasát szedek (20asat) meg napi 2X40 mg quamatelt refluxra, mind2 elfogyott, de csak az egyikre van pénzem még 2 hétig, melyiket vegyem meg?

Legjobb válasz: Inkább a Pentasát szedd, mert az rosszabb, ha a Chron-od lángol fel. A reflux tüneteit csökkentheted, ha este magas párná(ko)n alszol, kerülöd a fûszeres ételeket és többször eszel, de keveset. Ha pedig nagyon éget, akkor szódabikarbonát is szedhetsz, aminek nem olyan húzós az ára (de hosszú távon semmiképp se szedd, mert magas vérnyomást okoz, mivel ez is Na-tartalmú só).

Inkább a Pentasát szedd, mert az rosszabb, ha a Chron-od lángol fel. A reflux tüneteit csökkentheted, ha este magas párná(ko)n alszol, kerülöd a fûszeres ételeket és többször eszel, de keveset. Ha pedig nagyon éget, akkor szódabikarbonát is szedhetsz, aminek nem olyan húzós az ára (de hosszú távon semmiképp se szedd, mert magas vérnyomást okoz, mivel ez is Na-tartalmú só).
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen
Crohn betegségre jár közgyógyigazolvány- a gyógyszereket így ingyen kapod.

Reflux betegségem van. A torkomban úgy érzem egy hajszál van, nincs étvágyam, csak a teákat birom meginni. Voltam orvosoknál, de nem tudják kideríteni, hogy mi a bajom. Hogyha van ilyen panaszotok, mivel gyógyítható?

Legjobb válasz: A mamámnak van ilyen betegsége, nem gyógyítható teljesen, csak megfelelõ diétával enyhíthetõk a tünetek. Egy dietetikus segíthet!

A mamámnak van ilyen betegsége, nem gyógyítható teljesen, csak megfelelõ diétával enyhíthetõk a tünetek. Egy dietetikus segíthet!
Diéta, napi 6x étkezés, éjszaka magas párnán feküdj. Mindig csak keveseket egyél, de gyakran. ettõl nem fog elmúlni, de enyhíti a tüneteket.

Milyen oldatok vannak gyomorsavtúltengésre (reflux=savvisszafolyásra is) és hatnak-e olyan jól mint egy protonpumpa gátló!?

aki tud segíteni ebben azt megköszönném ha leírná válaszba.

Legjobb válasz: A gyógyszert a beállításra kell szedni folyamatosan, a szuszpenziót meg akkor ha ennek ellenére visszajön sok sav és gyomorégést okoz.Egy teáskanál nátriumtriszilikátot kell langyos vízben meginni.

A gyógyszert a beállításra kell szedni folyamatosan, a szuszpenziót meg akkor ha ennek ellenére visszajön sok sav és gyomorégést okoz.Egy teáskanál nátriumtriszilikátot kell langyos vízben meginni.

Szerintetek lehetséges, hogy valaha le tudjam tenni a vérnyomás-csökkentőt és a Noacid-ot, amit meg refluxra meg sok gyomorsavra kaptam? Van valamelyik elhagyására legalább egy minimális esély?

A els?t kb.3 éve a 2.-at féléve szedem.

Legjobb válasz: A gyomorsavét nem hiszem, de a vérnyomáscsökkentõt szedtem egy ideig tavaly két hónapot kihagyhattam az idén már hat hónapja nem szedtem mert nem megy fel a vérnyomás.

A gyomorsavét nem hiszem, de a vérnyomáscsökkentõt szedtem egy ideig tavaly két hónapot kihagyhattam az idén már hat hónapja nem szedtem mert nem megy fel a vérnyomás.
Van, persze. A magas vérnyomás meglepõen sokszor - merész feltételezések szerint az esetek közel felében - pszichés okora vezethetõ vissza. Ha a kiváltó pszichés okok megszûnnek, értelemszerûen a magas vérnyomás is megszûnhet. Gyomorsavra nem tudom, esetleg kis étrendi változással orvosolható a helyzet. Meg hát az is lehet pszichoszomatikus. Tessék felkeresni egy (jó, magán) pszichológust!
Inkább házi páleszt "szedj"
Az [email protected] címen tudok bõvebbet mondani ezzel kapcsolatban.
Én nem szedtem amúgy se rendesen a reflux gyógyszerem (Pantoprazol 20mg), de a végén már nagy fájdalmaim voltak. Semmi elõjel nélkül és 5-10 percig tartott. Egy ideje homeopátiás gyógyszer szedek. És azt is csak akkor, ha fûszeres/zsírosabb kaját eszem. Robina pseudo-acacia, de a homeopatiapontinfoponthu-n lehet tünet szerint keresni.

Refluxom is van, de már sokszor nem tudom, hogy mit egyek, hogy komfortosabb legyen a közérzetem? Milyen diétát javasoltok, ami mindkét problémámra jó lenne?

Két éve volt vastagbélgyulladásom és vastagbél megvastagodásom. Sokáig tünetmentes voltam, most újból fáj és görcsöl a hasam, pedig diétázom azóta is. Az utóbbi napokban nagyon és sokszor felpuffadok, és tompán fáj az alhasam.

Legjobb válasz: A lelked kel helyretenni, mi az amiért "szarnak" érzed magad, mert valahol annak vesznek (vastagbélgyulladás) és ez neked ha ez túl nagy falat (nem veszi be a gyomrod és kinyitja a gyomorszájat)akkor rögtön refluxos leszel. Tapasztalat!!!! Gondolkodj el ezen és vagy fogadd el a helyzetet ha változtathatatlan (pl.munkahely) vagy emelj szót magadért és enyhülnek a tünetek. Ezenkívül Rennie mert az nem durva "drog"sima pattogatott kukorica és tej ami enyhítia tüneteket

A lelked kel helyretenni, mi az amiért "szarnak" érzed magad, mert valahol annak vesznek (vastagbélgyulladás) és ez neked ha ez túl nagy falat (nem veszi be a gyomrod és kinyitja a gyomorszájat)akkor rögtön refluxos leszel. Tapasztalat!!!! Gondolkodj el ezen és vagy fogadd el a helyzetet ha változtathatatlan (pl.munkahely) vagy emelj szót magadért és enyhülnek a tünetek. Ezenkívül Rennie mert az nem durva "drog"sima pattogatott kukorica és tej ami enyhítia tüneteket

Refluxom és epekövem van, diétázni kellene mit egyek?

Legjobb válasz: évfolyamtársamnak volt epeköve, pontosan nem tudom mit kellett enie csak azt tudom biztosra h semmi édeséget nem ehetet még a mûtét után is jó ideig.

évfolyamtársamnak volt epeköve, pontosan nem tudom mit kellett enie csak azt tudom biztosra h semmi édeséget nem ehetet még a mûtét után is jó ideig.
reflux: Nem lehet zsíros, fûszeres, sok mennyiségû ételt. Szénsavas üdítõ. Diéta.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!