Találatok a következő kifejezésre: Rókával kapcsolatban néphiedelmek vannak Vagy van-e (1 db)

Nincs
Ravasz, mint a róka


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Külföldön mennyire szokás a mindennapos fürdés?

Azt hallottam, például Franciák nem fürdenek naponta,mint a magyarok általában naponta fürdenek.
Szóval nem szokás mindenhol minden nap fürödni.

Mennyire igaz ez?
Persze olyan helyre gondolok, ahol megtehetnék, hogy minden nap, akár 2x is fürödjenek.

15

Miért ennyire negatív a magyar?

Úgy látom, hogy a negatív életvitel Magyarországon egyszerűen virágzik. Nyilván nem egyszerűbb máshol sem az élet, mindenkinek megvannak a saját problémái, de itthon teljesen elzárkóznak az emberek és sajnos nagyon negatívan gondolkodnak. Persze nem mindenki nyilvánvalóan de elég, ha kimegyünk az utcára és csak figyelünk. Akikkel beszélgettem erről és kicsit világot látottabb ember, mind így gondolta. Úgy érzem, hogy egy országot rendkívüli mértékben befolyásol a hit. Vallástól függetlenül. Erkölcsi és szellemi mintát ad gyerekkortól kezdve. De itthon bizonyos politikai irányzatoknak köszönhetően (ebbe nem mennék bele bővebben) egyszerűen "ciki", ha hiszel valamiben. Pedig anélkül az ember lelke ellaposodik. Ha magamról beszélek, nem vagyok túlságosan vallásos, talán a koromnál fogva (23), valahogy még nem foglalkoztat a téma, de Istenben hiszek. Nem tudom hogyan képesek leélni az emberek az életüket hit nélkül. Ha belegondolnak az élet értelmébe és a világ szépségébe és zord igazságtalanságaiba... hol kapnak/kaptok rá választ?? Szerintem a hit olyan problémákra is megoldást nyújthatna, mint a kisebbség kérdés Magyarországon. Ha tanulatlan és bűnöző családba születik valaki, hát mi más nyújthatna menedéket és erőt a lelkének, hogy ne jusson hasonló sorsra mint elődjeik? Én már jártam sokszor a harmadik világban és az emberek mosolyognak, kedvesek és nyíltak. De ugyanez jellemző például Amerikára is, ahol az életszínvonal jóval magasabb és azt hiszem Európa pont annyira elmaradott hozzájuk képest, mint Európához képest néhány fejlettebb, de harmadik világhoz tartozó ország. Persze most jöhetünk azzal -magyaros módra- mennyire buták, de itthon is akad jó néhány hasonló gondokkal küzdő ember, elég, ha bemegyünk egy edzőterembe, vagy bekapcsoljuk a tévét és kellemes focihuligánok rongálásait figyelhetjük (stb.) Én magam USA-ban csak diplomás intelligens emberrel ismerkedtem meg. Van egy angol kifejezés: open-minded, ez jellemző a boldog társadalmakra. Vagyis nyílt gondolkodásúak és lelkületűek. Nem pedig zártak, mint a magyarok. Abszolút nem befogadó, elfogadó képes, nem toleráns társadalom vagyunk. Sajnos. Remélem ez megváltozik egyszer. Kívánom, hogy ha nem is a hit, majd más hozzon "áldást", boldogságot az emberek szívébe és ne lelki akadálya legyen annak, hogy gyermeket vállaljanak. Továbbá kívánom, hogy nyíljon ki a magyarság szeme, lelke a világ felé.

54

Mi a véleményetek a tiroli "hüttés" zenéről?

http://www.youtube.com/watch?v=6NvIOSz_NXg


Én imádom! És Tirolt is!:D

2

Van egy skót temetési dallam, aminek egy dallamára emlékszek de nem tudom mi az. Be tudnátok linkelni a lenit zene alapján?

http://soundcloud.com/semt3x-1/skot-temet-si-dallam

5

Milyen az élet Svájcban? Milyenek az emberek? Igaz, hogy mindenkinek készletei vannak otthon? Van olyan, aki svájci mintára ugyanezt teszi itthon?

Magyar vagyok, de nagyon tetszik a svájciak mentalitása, amennyire ismerem. Én is már kisgyerekként is a rendet, a spórolást szerettem, és már akkor elhatároztam, hogy ha lesz házam, ugyanúgy készleteket fogok fenntartani, mint a svájciak. Szerintem jó ötlet.

Azt szeretném kérdezni, hogy amúgy mik a tapasztalataitok Svájcról, milyenek ott az emberek, hogyan élnek, milyen más szokásaik vannak? Pl. ebből a cikkből az derül ki, hogy a legtöbb háznak van védhető pincéje:


"A bunkerek gyakorlatilag a legtöbb svájci házhoz, épülethez alapvetően hozzátartoznak..."- ezt hogy kell érteni? Minden ház alatt ásnak valami külön óvóhelyet?

3

Miért van az, hogy ahol angolok gyarmatosítottak, ott viszonylag rendezett a légkör és önálló, független országok jöttek létre, míg ahol a spanyolok-portugálok, ott fejlődő országok vannak, (? )

...rossz a közbiztonság és általános a nyomor. Hasonlítsuk össze Mexikót mondjuk Új-Zélanddal! Vagy Ausztráliát akármelyik közép-amerikai országgal. A volt angol gyarmatok szinte mind rendezettek, élhető helyek (talán India a kivétel), a közép- és dél-amerikai országokban meg félkatonai szervezetek meg diktátorok vannak, megy a rablás, bűnözőcsoportok vannak a dzsungelben és nyomortelepek vannak. Azt sem értem, hogy miért ilyen hierarchikusak a volt spanyol gyarmatok: minden argentin meg brazil filmsorozatból azt látjuk, hogy ott még működik az a rendszer, mint nálunk a századfordulós cselédség, uradalmak vannak, hatalmas villákban kiszolgálószemélyzettel. Ilyet nem nagyon látni volt angol gyarmatokon.

4

A japánoknak hány órakor kezdődik az első órájuk?

Mert láttam pár japán sorozatban, hogy éjfélig fennmaradnak, esznek valami éjféli nasit, és utána fekszenek le aludni.

4

Hol vehetek nemzeti szinű szalgaot? Postázna esetleg valaki?

Nemzeti szalagra lenne szükségem, és érdekelne, hol tudnék kapni a Szerb határ környékén, pl Mórahalom, Kelebia stb.
Esetleg valaki nem tudna segiteni, és postázni egyet, mivel külföldi vagyok... :S

1

Magyarországon büntetik a horogkereszt nyilvános rajzolását? És a Hitler-Mein Kampf című könyv birtoklását, illetve olvasását?

13

Svájc már tényleg nem is olyan zárkózott ország?

Svájcról eddig az terjedt, hogy teljesen elszigetelt, egyedi, lakói nem szeretik a külföldieket.
De manapság már egyre többet hallani az ellenkezőjét.

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!