Találatok a következő kifejezésre: Régen is nehéz volt (7 db)

Régen is ennyire nehéz volt teherbe esni vagy ezt már a környezeti szennyezettségnek köszönhetjük?

Sok fórumon, sok-sok probéma. Szinte hihetetlen.

Legjobb válasz: Szerintem régen nem voltak ennyire tudatosak a nõk, valamint akkor nem volt ennyi fórum ahol ezeket a problémákat meg lehetett volna beszélni. Furi, anyumnak 9* sikerült teherbe esni(úgy, hogy több esetben van az, h max 1 év a két gyerek között a korkülömbség), a nõvéremnek 9 hónap eltéréssel jött a 2 baba, a báttyáimnak is sikerült egybõl. Remélem ezek után nekem is fog. :)

Szerintem régen nem voltak ennyire tudatosak a nõk, valamint akkor nem volt ennyi fórum ahol ezeket a problémákat meg lehetett volna beszélni. Furi, anyumnak 9* sikerült teherbe esni(úgy, hogy több esetben van az, h max 1 év a két gyerek között a korkülömbség), a nõvéremnek 9 hónap eltéréssel jött a 2 baba, a báttyáimnak is sikerült egybõl. Remélem ezek után nekem is fog. :)
sajnos nem vagyunk egyformák. Anyukám velem az elsõ gyógyszermentes hónapba teherbe esett, mi már 7 hónapja próbálkozunk és semmi. Pedig, akkor tényleg nem volatk ennyi csodadolgok, mint ma. Talén ez a baj, meg az, hogy túl sokat foglalkozunk vele.
Szerintem igen, csak amíg nem volt ennyire elterjedt a gyógyszer azért könnyebb volt egy kicsivel, nem bojgatták hormonokkal az embert. amúgy régen szégyen volt gyerek nélkül lenni. és többet szültek az esetleges elhalálozóas miatt. ami ugye gyakori volt.

Régen is ilyen nehéz volt ismerkedni a tiniknek?

Úgy értem, kb. a 70-es, 80-as években.

Legjobb válasz: Pontosítsunk: Régen nehezebb volt ismerkedniük a tiniknek. Szigorúbb szülõk stb stb

Pontosítsunk: Régen nehezebb volt ismerkedniük a tiniknek. Szigorúbb szülõk stb stb
hat en nem hinnem, mert akkor a tinik tanultak es nem szexeltek, most meg a kiscsajok is csak ba szni akarnak es ezert nehez nektek fiuk
A kérdező hozzászólása: 19:03 Valóban! Ez eszembe se jutott!

Szerintetek miért ilyen nehéz manapság párt, komoly kapcsolatot találni? Vagy csak én látom így és régen is ilyen nehéz volt?

Annyi magányos, elkeseredett ember van, aki hosszú ideje nem talál párt magánakés nem azért, mert bármi különösebb gond lenne vele, csak egyszerûen nem olyan emberekkel hozza össze az élet. Úgy vettem észre, hogy egyre bizalmatlanabbak, zárkózottabbak egymással az emberek, nem mernek nyitni a másik felé, vagy elbeszélnek egymás mellett. Mi a véleményetek, miért van ez? Ti is így látjátok?

Legjobb válasz: szerintem könnyû találni, megtartani nehezebb...sõt, alig lehet megtartani, mert az egyik fél úgyis tovább áll.

szerintem könnyû találni, megtartani nehezebb...sõt, alig lehet megtartani, mert az egyik fél úgyis tovább áll.
"szerintem könnyû találni, megtartani nehezebb...sõt, alig lehet megtartani, mert az egyik fél úgyis tovább áll." Szerintem amit könnyû találni és hamar továbbáll, az nem nevezhetõ komoly kapcsolatnak.
Part talalni szerintem manapsag technikailag konnyebb, de az egyeb befolyasolo tenyezok miatt, egyszersmind nehezebb is.Nagyanyaink idejeben, meginkabb dedanyainkeban, "fold a folddel", agy ha ugytetszik vagyon a vagyonnal hazasodott. A szazadelon a vagyonos ferfiak nemigen hazasodtak 30 ev alatt, inkabb kesobb, es akkor is rang szerint, szamtalan romantikus regeny szol errol.A szegenyebbek, cseledek pedig mar nagyon fiatalon, az en dedim 16 evesen ment ferjhez.Hogy azutan kinek milyen lett a hazassaga, az mar mas lapra tartozik, akkor is voltak jo, es boldogtalan hazassagok.Igy van ez ma is, part talalni, akivel boldog is leszel nem egyszeru, azert meg kell dolgozni, ahogy a jo hazassgert is folyamatosan tenni kell.A keresest rendesen neheziti, a jelenlegi torzult ertekrend is!

5 éves kislányom nem szeret oviba menni. Sír minden reggel. Hisztizik. (az óvónők közt is vannak nézet eltérések) A beszoktatás nehéz volt. Az óvónők válasza: el van kényeztetve a gyerek. És nincs már a középpontban. Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Keresztfiamnál csak az óvodaváltás segített. Hasonló magyarázatokat kapott az óvónõktõl az anyja, de csodák-csodája a másik oviban semmi baj nem volt a gyerekkel. Talán nem mindig a család és a helytelen (elkényeztetett) nevelés lehet az ok. Elõfordulhat, hogy az óvónõ személyisége, hozzáállása nem megfelelõ a gyerek személyiségének. Egy próbát megér!!!!

Keresztfiamnál csak az óvodaváltás segített. Hasonló magyarázatokat kapott az óvónõktõl az anyja, de csodák-csodája a másik oviban semmi baj nem volt a gyerekkel. Talán nem mindig a család és a helytelen (elkényeztetett) nevelés lehet az ok. Elõfordulhat, hogy az óvónõ személyisége, hozzáállása nem megfelelõ a gyerek személyiségének. Egy próbát megér!!!!
"el van kényeztetve a gyerek. És nincs már a középpontban." EZ böven elég ok.
Csak reggel vagy egész idö alatt? Az elválás nehéz vagy maga ott lenni nem szeret? Mi van ha más viszi az ovodába? Akkor is ez történik?

Most kedztem el cypromix tabit szedni, és hétfőn amikor barnám volt akkor bevettem egyet, majd következő nap is, nem jött meg a vérzés csak barnám volt, utána nem vettem be tabit, viszont ma reggel pedig megjött. Most mitcsináljak? Bevegyek vagy ne?

jólenne ha hétfőre már védett lennék mert 2évesek leszünk és egy nagyon drága, puccos szállodába megyünk, és jolenne ha.. értitek:)

Legjobb válasz: Nem leszel hétfõig védett. Ez 100%. Legalább 1 hétig kell rendszeresen szedni a fogamzásgátlót, de a nõgyógyász inkább 1 hónap rendszeres szedést szokott javasolni. Nem 2 napot?! Szerintem kezdd el normálisan beszedni a maradék tablettákat, de hétfõn mindenképpen védekezzetek (óvszerrel, vagy valami mással).

Nem leszel hétfõig védett. Ez 100%. Legalább 1 hétig kell rendszeresen szedni a fogamzásgátlót, de a nõgyógyász inkább 1 hónap rendszeres szedést szokott javasolni. Nem 2 napot?! Szerintem kezdd el normálisan beszedni a maradék tablettákat, de hétfõn mindenképpen védekezzetek (óvszerrel, vagy valami mással).
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)

Ma reggel találtam egy kullancsot a kutyámban, élt még, sikerült élve is kiszednem belőle, de már jó nagy volt, megszívta magát, ha ne adj Isten fertőző volt, akkor mennyi idő után látszik valami a kutyán? Mik az első tünetek?

Legjobb válasz: Egy nap kb. Bágyadt nincs kedve sétálni, nem eszik, hány, hasmenése van. Akkor AZONNAL állatorvos. Az én kutyámat egy ilyen kis gyökér kullancs vitte el.. azért mert nem tudtunk hozzá csak hétfõn (szombatról) állatorvost hívni.. mert egyik sem jött ki.. :( http://www.youtube.com/watch?v=ZfRpAvOxTlA

Egy nap kb. Bágyadt nincs kedve sétálni, nem eszik, hány, hasmenése van. Akkor AZONNAL állatorvos. Az én kutyámat egy ilyen kis gyökér kullancs vitte el.. azért mert nem tudtunk hozzá csak hétfõn (szombatról) állatorvost hívni.. mert egyik sem jött ki.. :( http://www.youtube.com/watch?v=ZfRpAvOxTlA
A kérdező hozzászólása: Idõs kutyáról van szó, tehát nem túl aktív, ha bent van a lakásban, nem a kertben, szinte csak alszik. De figyelni fogom. Nem tudom mikor mehetett bele, kb kiskörömnyi méretõ lehetett, de nem volt teljesen felfújva, inkább lapos volt :S nem tudom ez mit jelenthet :(
az én ismerõsömneka kutyájában fertõzõ kullancs volt deki tudták gyógyítani:)
A legszembetûnõbb tünet a bágyadtság. Ha ezt nehezen vennéd észre, akkor étvágytalanság, sok vizet iszik (a láztól), esetleg véreset pisil vagy véres hasmenése van. Általában 3-4 nap alatt jön ki, de azén kutyámon például a kullancs kiszedésétõl számított 14. napon jelentkezett. Ne aggódj, most már a legtöbb, amit tehetsz, hogy figyelsz. És ha észleled a tüneteket AZONNAL orvos. Minden perc számít, az élete múlhat rajta. A lappangási idõ 2 hét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget mindenkinek!
http://patikaszentanna.hu/?p=sztanna_textbox2&id=192 h te is használhatod-e, azt nem tudom.
Neemoxan hajbalzsam nagyon jó és sem rád sem a babádra nem ártalmas. Nálunk elsõben volt probléma a tetû, amióta ezt használjuk, még nem jött haza hívatlan látogató. 2000 Ft körül van és nagyon sokáig elég és serkefésû is van a dobozában. Hajmosás után bekened a haját hagyod megszáradni és más dolgod nincs vele. Az illata is elviselhetõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! neeomaxont ha veszek és bekenem vele a haját és az enyémet akkor nem megy bele? de a neeomavson használati utasításában az van, hogy csak akkor kell használni ha már van tetû. de ha még nincs akkor is lehet használni? mert ugye elöszõr a tetõ és az rakja le a serkéket. én nagyon aggódom, mert nagyon hosszú a hajam.
A Neemoxant megelõzésként is használhatod, két hétig védi a hajat az élõsködõtõl. Mi is megelõzésre használjuk. Ettõl még amikor bekenem átfutok a gyerkõcök haján a serkefésûvel, bár elvileg az is elpusztul (kiszárad) tõle.
Amit még érdemes tudni. A tetû nem ugrik és repül, csak mászik. Egyik hajról a másikra. Nem marad életben az ágynemûben és a ruhán. A serke színe mindig megközelíti a gazda hajszínét. A Neemoxan növényi hatóanyagot tartalmaz így terhesség alatt is használható. Én is várandós vagyok, két iskolás gyermekem van.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a segítséget!!!
Találtam egy Paranit nevû szert, ez nem tartalmaz rovarirtót, szóval biztosan használhatod te is. De a legjobb megoldás, ha bemész a patikába és ott kérsz segítséget, ott közvetlenül tudnak segíteni. Ez szinte minden évben, óvodában, csoportban megjelenik. :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!