Találatok a következő kifejezésre: Régen is a (2520 db)

Régen is.És jövõben is.
Volt idõ, amikor 70 éves férfihoz 17 évest házasítottak, és senki még csak nem is csodálkozott. Az a normális, hogy a férfiak azt akarják megdni, akinek a legnagyobb esélye van teherbe esni. (persze gumi, meg minden, de ez az ösztön tudat alatti, a védekezés meg tudatos. Nem sokban függ össze a kettõ.) Tehát igen. 21/L
friss hús könnyû préda...

Szerintetek ez pozitív teszt? Délután fél 5-kor csináltam. Teszteljek még reggel is a biztonság kedvéért?

a href="http://www.kephost.com/view3.php?filename=khfjlr8mvpv8j0q1r8k9.jpg" target="_blank">http://www.kephost.com/view3.php?filename=khfjlr8mvpv8j0q1r8..

Legjobb válasz: Az enyém is ilyen volt! Most épp a pocakban alszik! Gratulálok! 25 hkm

Az enyém is ilyen volt! Most épp a pocakban alszik! Gratulálok! 25 hkm
Totál pozitív, annyira gratula :)
Gratulálok! :)
A kérdező hozzászólása: Örülök is neki, de még nem voltam dokinál. Hétfõn megyek. Remélem minden jól fog lezajlani.
Ez bizony pozitív!Egy kicsit irigy vagyok, de örülök neki hogy neked ilyen hamar jön a picur!
Gratulálok! 35hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Férjemmel szeptemberben házasodtunk össze. Januárban abbahagytam a fogamzásgátló szedését, februárban indult a babaprotekt, de nem görcsösen, úgy voltunk vele majd ha jönni akar jöjjön. ezt a tesztet akkor csináltam mikor 6 napja késett, legközelebb csütörtök reggel csinálok még egyet. Hihetetlen, kismama leszek! Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar összejön!
Ez bizony pozi! 34hkm
Egyértelmûen pozitív!:) Gratula! Mikor volt az utolsó mensi? Tervezett baba? Hányadik?:)
Pozitív, nem is kérdés.
gratulálok, ez pozitív. Hány napja késik?
Igen!Ez pozitív bizony!Kismama vagy!Gratulálok!Minden jót!
Ez pozi!Gratula Kismami!:)
Ez szép pozitív teszt. 2 nap múlva tesztelj újat, mert addigra jobban fog látszódni. Gratulálok:)
igen pozitív.gratulálok.szerintem örülhetsz!:) )
A kérdező hozzászólása: hú, köszi szépen. remélem minden jól fog menni a továbbiakban. azt sem tudom, hirtelen mit csináljak...
Igen, ez pozitív:) Gratulálok:)
Az! :) Nekem is ilyen volt. Alacsonyan lehetett a HCG (terhességi hormon) szinted, lehet sokat ittál, vagy fiatalka terhesség. Nekem 4 hetes volt a baba mikor megcsináltam. Nagyon halvány volt. 2 hét múlva csináltam másikat (más fajta teszttel) amire tudatosan készültem és a pisi elõtt rengeteget ittam. Nem mutatott a teszt semmit. Azt hittem elhussant vagy nem tudom a baba, de azért valahol éreztem lehetetlen, hogy nem vagyok az. Csináltam utána közvetlenül megint ilyen pohárba bele tevõset ami megint halványan lett csíkos. Egy 20 percre rá az is becsíkozódott ami elõtte nem! :) Ma egy 8 hónapos fiúcskának vagyok a boldog anyukája! Úgyhogy gratulálok, és nagyon boldog babavárást nektek! :)

én le szeretnék fogyni hasrol és csipöröl mit csinál jak? én most csak zöldségeket és halat meg rizst és egy kevés gyümölcsöt eszem és reggel is a kávéba csak 1kanál cukrot teszek meg felüléseket csinálok és láb emeléseket meg biciglizem

Szerintetek mit kellene még csinálnom hogy minél hamarabb le fogyak?

Legjobb válasz: Ez pont jó, csak így tovább! Ha kevesebbet ennél, vagy nagyon sokat tornáznál, akkor legyengülnél és hamarabb feladnád a fogyókúrát!

Ez pont jó, csak így tovább! Ha kevesebbet ennél, vagy nagyon sokat tornáznál, akkor legyengülnél és hamarabb feladnád a fogyókúrát!
A kérdező hozzászólása: És Szerinted Mijen tornàkat csináljak még? és mit ne egyek vagy mit egyek hamarab le tudjak fogyni nekem Nincs nagyon nagy hasam csak egy kicsi alul, meg csipöm az van ase anyira nagy a Kis fam. Most 7 hónapos ahoz képest szépek Visza huzodot a hasam Mijen tornàkal tudnám ezeket eltüntetni ?
Mit csinálj? Vedd elõ a nyelvtankönyvet.
A kérdező hozzászólása: Te meg tanuld az ilemet mert ara szükséged van nagyon

Abban szeretnék segítséget kérni hogy miért akadoznak a gépemen a játékok? A játék lehet mostani és régi is. A rendszer igény pedig megvan!

Hali. Abban szeretnék segítséget kérni hogy miért akadoznak a gépemen a játékok. A játék lehet mostani és régi is. Pl.: Dirt2, Dirt4 akad, Dirt 3 pedig nem (max grafikán) De ugyan úgy akad akkor is ha nem maxon hanem minimumon van a grafika. A gépet lassan 3 éve vettem. Az akadozás kb 4-5 hete van. A gépem: Ram: Kingston HyperX Blu 4GB 1333MHz DDR3 CL9 DIMM 2x2GB Dual KIT Processor: AMD Phenom II x4 945 AM3 3GHz Black Edition VGA:HIS HD 5770 1GB (128bit) GDDR5 PCIe Alaplap: GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H Ház: CoolerMaster HAF RC-932-KKN1-GP Táp:CHIEFTEC CFT-650-14CS 650W Lemezes meghajtó: SAMSUNG HD103SJ ATA Device(1TB, 7200RPM, SATA-II) Lemezes meghajtó 2: SAMSUNG SP2504C ATA Device (250GB, 7200RPM, SATA-II) Rendszer: Windows 7 64bit SP1(újratelepítve is akadnak) Mellékelek h?fokot játék közben és alapjáratban is Alapjárat( kb 10 órát ment a gép már le, fel töltés miatt a kép készítése el?tt):

Legjobb válasz: Szia! Nekem soha nem volt AMD s gépem, de furcsának tartom, hogy az alaplap melegebb a processzornál, pedig az sem hideg. Ami normális a gépedben a GPU. http://kepfeltoltes.hu/view/130121/M_r_s_www.kepfeltoltes.hu.. Ezt most csináltam egész napos menet után.

Szia! Nekem soha nem volt AMD s gépem, de furcsának tartom, hogy az alaplap melegebb a processzornál, pedig az sem hideg. Ami normális a gépedben a GPU. http://kepfeltoltes.hu/view/130121/M_r_s_www.kepfeltoltes.hu.. Ezt most csináltam egész napos menet után.

Csajok akik fogamzasgatlot szednek! Aznap amikor meg kell jojjon a menstruaciotok mindig ugyan abba az idobe jon meg? Pl:ha reggel szokott akkor mindig reggel is jon meg? Vagy elofordul, hogy delutan vagy este?

Legjobb válasz: Nem. Van, hogy aznap délelõtt, van, hogy délután, de olyan is van, hogy csak másnap reggel, vagy elõzõ nap délután.

Nem. Van, hogy aznap délelõtt, van, hogy délután, de olyan is van, hogy csak másnap reggel, vagy elõzõ nap délután.
Persze, én sem tudom ennyire napszakhoz kötni, de van, hogy még naphoz se. Elõzõ ciklusban pl. csütörtökön jött meg, most gyógyszerszünetem van, csütörtök, de mégcsak nem is érzem, hogy készülõdne megjönni. Pedig hétvégén már görcsölgetett, aztán elmúlt teljesen... Fura. De ez van.
Amikor elõször szedtem, akkor mindig a 3. napon pontban délelõtt 10:45-kor jött meg. Aztán egy ideig nem szedtem majd másik fajtát kaptam, annál is ugyanígy volt. Most visszaváltottam az elõzõ fajtára és most a 3. napon este 11-kor jön meg. Nincs ebben semmi meglepõ, ez a gyógyszer lényege, hogy pontosan óramû pontossággal jön meg az esetek nagyon nagy részében. Ezért szoktam aggódni, ha csak már 1 órát is késik.
Egy éve szedem, az elsõ 6 hónapban kedd reggel jött meg, aztán egyszer hétfõ este, aztán azóta kedd délután, szerda egész nap, akármikor. Nekem meg ez a bajom, hogy ahhoz képest, hogy gyógyszert szedek, van, hogy 2 nap eltéréssle jön meg, én meg halálra aggódom magam.. 22/L

Miért mondják a mai nemzedékre hogy olyan nagyon erkölcstelenek és hogy a mai fiatalok túl korán veszítik el a szüzességüket, amikor régen is ez volt csak nem beszéltek róla?

Legjobb válasz: Régóta foglalkoztat ez a kérdés. Szerintem ezt így nem lehetne kijelenteni. Némely téren kicsit lazult, néhol meg kicsit erõsödött az erkölcsösség. Régen is voltak sokak által erkölcstelennek ítélt dolgok. Régen pl. több fiatalkori teherbeesés történt, mint ma. Azért én a 30 alatti ismerõseim közül egyetlen egyet ismerek, aki 18 éves kora elõtt esett volna teherbe. Régen ez jóval gyakoribb volt. Ezek nagy része nem kívánt terhesség volt persze. Az is igaz, hogy ennyire nem volt minden a szexre kiéhezve, mint most. Tizenegynéhány évesek már úgy szopnak, mint a vacuum cleaner, sokaknál már a sorrend az, hogy elõbb szopás, aztán járás, és azután szerelem. Köszönhetõ jórészt a médiának. Viszont az is igaz, hogy régen is voltak, akik jó fiatalon veszítették el, csak ez akkoriban nem minõsült menõnek, mint ma... Szóval szerintem lényegében nem változott (sokat) a világ ebbõl a szempontból.

Régóta foglalkoztat ez a kérdés. Szerintem ezt így nem lehetne kijelenteni. Némely téren kicsit lazult, néhol meg kicsit erõsödött az erkölcsösség. Régen is voltak sokak által erkölcstelennek ítélt dolgok. Régen pl. több fiatalkori teherbeesés történt, mint ma. Azért én a 30 alatti ismerõseim közül egyetlen egyet ismerek, aki 18 éves kora elõtt esett volna teherbe. Régen ez jóval gyakoribb volt. Ezek nagy része nem kívánt terhesség volt persze. Az is igaz, hogy ennyire nem volt minden a szexre kiéhezve, mint most. Tizenegynéhány évesek már úgy szopnak, mint a vacuum cleaner, sokaknál már a sorrend az, hogy elõbb szopás, aztán járás, és azután szerelem. Köszönhetõ jórészt a médiának. Viszont az is igaz, hogy régen is voltak, akik jó fiatalon veszítették el, csak ez akkoriban nem minõsült menõnek, mint ma... Szóval szerintem lényegében nem változott (sokat) a világ ebbõl a szempontból.
Lassan már ott fogunk tartani, hogy 15 éves gyerekek öngyilkosak lesznek, mert nem sikerült 14 évesen elveszíteni és tönkre ment az életük...Húh te borzasztó... Régebben is volt egy olyan kérdés, hogy valaki cikinek tartotta hogy szûz, bántották miatta és azt kérdezte, hogy hogyan kell jól leszopni egy idegent a wc-ben?:SS Bassz...
tévedésben vagy, régen nem volt ez. régen a fiatalok házasságot kötöttek, családot alapítottak. és ekkor kezdtek el "házas életet" is élni, (innen ered a kifejezés) amióta van fogamzásgátlás, azóta van "szabad szerelem" azóta egyre jobban megváltoztak a társadalmi szokások is. ma sajnos egy élvezet centrikus világban élünk, ahol a legnagyobb érték az, hogy minél több jót "elfogyassz". ezért nevezzük fogyasztói társadalomnak. ma már divat könnyû nõnek lenni, éppen ezért. abban igazad van, régen is voltak ilyen asszonyok. de õket a társadalom nem fogadta el.
Miért baj, hogy 30 éves korom körül szeretném, (vagyis nem szeretném, csak szerintem ráérek arra még) elveszíteni? Arra is gondoltam, hogy örök szûz leszek.:) Még discoban sem voltam, nem beszélek csúnyán, nem iszok, nem dohányzok, stb... Így érzem jól magam.
18/F vagyok, és szûz. Nem zavar, szerintem ráérek 30 éves koromban is elveszíteni azt.
30 évesen akarod elveszíteni?! LOL amúgy igaza van a kérdezõnek, régebben már 14-15 évesen házasodtak sokan, aztán 17-18 évesen jött a gyerek......mondjuk talán nem kXrtak sokan össze-vissza mindenkivel, mint ma egyesek...
Azért ne 30 , de egy 20-22 már biztos , hogy jobb lenne mint 17 évesen amikor még azt sem tudod mi fán terem a mogyoró:P
Tévedésben élsz! 15-20 éve azért még egy 17-18 éves lány simán szûz volt, ma meg a 13-14 évesek között ilyet nem találsz. Ráadásul azt hiszik, ha lesz.pják a pasit vagy hagyják hogy se.ggbe d.ugják õket, az nem szex - pedig de, csak hagyományos d.ugás nélkül, és ettõl még ordas nagy k.rvák!
nem hiszem, hogy régen is ez volt. én még fiatal vagyok így nem tudom mi volt 20-30-40 évvel ezelõtt. de azt tudom, hogy 10 évvel ezelõtt nem az volt mint amit most lehet látni a neten illetve hallani, hogy ma mit csinálnak a tizenévesek. nem hiszem, hogy régen a 14 éves lányok fürdõruhás esetleg mégdurvább képeket csináltak magukról és küldözgették egymásnak, tették ki a netre stb..
20 évvel ezelõtt voltam tinédzser. :) Nos akkoriban a kilencvenes évek elején...13-14 évesen még fogócskáztunk, meg babáztunk, hintáztunk stb. Eszünkben sem volt a szex. Hisz még gyerek könyörgöm! 16-17 évesen az összes osztálytársam (lányok közül de 2 kivételével a fiúk is a nyakam teszem rá)és akiket ismertem évfolyamtársam is mind szüzek voltak. Persze akkor már minket is érdekelt a téma, vihogva képzelegtünk barátnõk, hogy milyen lenne stb stb. De hogy meg is tegyük? Már egy lopott csók is nagy szó volt. Volt egy csaj, na õ 16 évesen veszítette el egy diszkóban 2 fiúval volt egyszerre. Hát nem mondom jól kezdte. Azt a lányt utána mindenki kerülte, mint a pestisest. Az idõsebb fiúk meg húzták egymás után. De az értelmesebbje inkább átment a folyosó túlsó végére nehogy hírbe hozzák vele. Na ennyit a 20 évvel ezelõtti erkölcsrõl :) Nem mondom, hogy ez általános, de elég sok ismerõsöm volt és bizony mind elmúltunk 18-19-20 évesek, mire az elsõ aktus megtörtént :) A régi idõkre meg már írták. A lányok baromi korán férjhez mentek, mert akkor nagyobb volt a halandóság is. Korai férjhez menés, korai szex, korai halálozás. Nem hiszem, hogy szívesen éltem volna akkoriban sorba szülni a gyerekeket (nem volt fogamzásgátlás) jött a háború, aztán földeken dolgozni látástól vakulásig, és a rahedli kölyköt ellátni még mellette. Ebbe rokkantak bele az asszonyok régen.
Sok egoista, puta, naív pöccsel vagyunk körülvéve:S Komolyan mondom, hogy egy fejlõdõ országban értelmesebbek az emberek többsége.
Stréber g..ci az összes jó tanuló, mert a szopás az Isten:S Szánalom.
Itt iknább az a fõ probléma mondom, hogy ha valaki nem dug össze-vissza, az most már szánalmas, nyomorék, alsóbbrendû egyesek szemében. Itt menõ, aki hülye, mint a segg és bunkó.
Itt valami fogalomzavar van. Romeo: 17 éves Julia: 15 éves Jókai egyik müvében a negative szereplönek volt egy 14 és egy 16 éves szeretöje. Evita 15 évesen már szeretö volt Siman elkezdték a szexuális életet akkor is tini korban csak hallgattak róla. A mai fiatalok semmivel sem kezdik korábban a szexuális életet mint a korábbi generaciók. Akkor erröl inkabb többet hallgattak most meg kicsit többet hozzátesznek a dologhoz. Én mindig azon röhögtem amikor kihozták, hogy a fiúk a lányoknál 1.5 évvel korábban kezdik a szexet. Ez ugye statisztikai érték. Ciki lenne, ha felméréskor a padtárs meglátna, hogy a szüz kategoriába teszi a delikvens az X-et. Azt ugye senki sem gomdolja, hogy egy átlag statisztikai érték lány elsö alkalommal nálánal majd 2 évvel fiatalabb átlag statisztikai érték fiuval fekszik le!
Nem akarok romázni, mert vanna ott is értlmesek, de például a suliban, nem hiszem, hogy jó hatással vannak a többi gyerekre õk sem. Nem hiszem, hogy a bõre miatt utálni kellene a romát vagy bármi, mivel ember. De ha nem úgy viselkedik, ahogy az iskolában kell, nem kivételezni kell vele, nem kellene hagyni, hogy a tanárok féljenek, hanem büntetni, mint a másik gyereket, ha meg roszabb, akkor még jobban. Lehet mondani, hogy a büntetés rossz módszer. Nem fenyítésre gondoltam, de inkább vas fegyelem, mint az, hogy mindent lehet.
Egy felmérés szerint a 13-14 éves fiatalokból ma már nagyon sokan túl vannak az elsõ nemi aktusukon. No comment...ide fajult a társadalmunk.
Régen nem volt divat a házasság elõtti együttélés. Voltak ugyan ilyenek is, de kevesen és elítélték õket is. Ahogy azokat is, akik csak úgy együtt éltek "vadházasságban" Házasságon kívül született gyereket és az anyját is elítélték. Sõt, még a törvény elõtt is hátrányos helyzetben voltak ezek a gyerekek. Nem volt több házasságon kívül született gyerek, mint ma. Az 50-es évek elõtt nem voltak fogamzásgátló szerek, sem abortusz! Igaz, hogy a lányok korábban mentek férjhez. De akkor már õk is dolgoztak, vagy a férjük eltudta tartani a családját. Csak ma szokás azt állítani, hogy régen is ilyen szabados erkölcsûek voltak az emberek. Ma minden a szexrõl szól. Aki nem követi a divatot, azt hülyének nézik. A fiatalok pedig mennek a divat után.
Nincs veled semmi gond 66%, te vagy a normális. Akkor veszíted el, amikor úgy érzed, hogy eljött az ideje, nem amikor pár barom azt kívánja.
Minden ember más. Régen is voltak okos feltalálók, meg olyan emberek, akik buták voltak, mint a segg és beszélni is alig tudtak, mert nem volt szavuk. De most ezt súgározzák, hogy ez a helyes, a többi pedig ciki vagy nyomorék.
A beszélés elég nagy bûn... Attól, hogy beszéltek vagy nem beszéltek, nem lesz jobb, csak a régi is szar marad. Ja és kevesebb hülye volt, nem ez volt beállítva jónak a média által.
Emberek, nem az életkorral van baj, de ha a múlttal hasonlítgattok már, ne felejtsétek hogy egy akkori 15-16 éves csaj már mindent tudott a háztartásról a családról mert az anyja mindenre megtanította, és nem a szobájában msnezett egész délután és fotózta magát hanem kiment dolgozni, segíteni a családnak ..Eleink már 4-6 évesen állatot õriztek, tisztában voltak a felelõsséggel.ÉS hogy szerintetek korán kezdték?A 19.században tudjátok mennyi volt az átlagéletkor Magyarországon vagy hogy mekkora volt a gyermekhalandóság?És egy fiú már 16-17 évesen önálló felnõtt férfinek számított, dolgozott ha máshol nem az apja mellett a földeken, és bizony a munka megtanította a tiszteletre és a kötelességre. Röviden : lelkileg érettebbek voltak mint jónéhányan ma a "felnõtt" kategóriában futottak közül :D Ja eszembe jutott még valami, vámpír fanoknak ajánlom Az interjú a vámpírral címû filmet, Brad Pitt monológját az elején..Hány évesen is volt a birtokán élõ emberek életének , halálának ura? Úgyhogy kedves emósok , érzelmi retardáltak ne csak vámpírfogat növesszetek meg a sarokban sírjatok hogy milyen szar az élet, vegyétek észre ezt is :D 30F

Mi a jobb? Csak este fürdeni, vagy csak reggel esetleg este is reggel is?

Sajnálom, de fogalmam sincs hogy jó helyre írtam-e a kérdést... Remélem azért tudtok segíteni!:)

Legjobb válasz: Inkább azt mondanám mi a nem jó: este nem fürdeni! Szerintem fontos, hogy tisztán kerüljünk az ágyba. Személy szerint nem is tudnék tisztálkodás nélkül lefeküdni aludni. Ha este tisztán bújsz ágyba, nem szükséges reggel zuhanyozni (így nem kell annyival korábban felkelni). Persze, ha éjjel megizzadsz, nem árt a reggeli gyors zuhany. Ide írhatnám a reggeli székelést is mint indokot, de léteznek már nedves wc-papírok. A rendszeres reggel-este fürdés nem tesz jót a bõrnek, mert kiszárítja és a természetes baktériumflóra is megsínyli. Magyarul lecsökkenhet a bõr védekezõképessége.

Inkább azt mondanám mi a nem jó: este nem fürdeni! Szerintem fontos, hogy tisztán kerüljünk az ágyba. Személy szerint nem is tudnék tisztálkodás nélkül lefeküdni aludni. Ha este tisztán bújsz ágyba, nem szükséges reggel zuhanyozni (így nem kell annyival korábban felkelni). Persze, ha éjjel megizzadsz, nem árt a reggeli gyors zuhany. Ide írhatnám a reggeli székelést is mint indokot, de léteznek már nedves wc-papírok. A rendszeres reggel-este fürdés nem tesz jót a bõrnek, mert kiszárítja és a természetes baktériumflóra is megsínyli. Magyarul lecsökkenhet a bõr védekezõképessége.
Általánosan elterjedt az esi fürdetés, márcsak azért is, mert az emberek felnõtt korban is este mossák le magukról azt a koszt, amit napközben össszeszedtek. :D Szülõk nem szóltak a nagyinak, hogy õk reggel fürdetik a babát. Az elsõ alkalommal, mikor egy hétre "lepasszolták" a kicsit, nagyi este vacsi után: gyerünk fürdeni: a baba egész éjjel sírt, nem tudott elaludni, csak valamikor hajnalfelé csendesedett el, ez így ment napokig. Amikor valaki mondta a nagyinak, hogy próbálja meg, ne este fürdessen, attól kezdve gond nem volt az alvással. De valamikor felnõttebb korban elõbb-utóbb át kell állítani a szervezetet az esti fürdésre!!!!
Elvileg az sem jó, ha túl sokat fürdesz, tehát este és reggel is fölösleges. Más téma persze a kánikula, vagy ha menstruálsz és nagyon vérzel. Este a legjobb, mert akkor nem viszed magaddal az ágyba a koszt.
Én reggel is és este is fürdök, pontosabban zuhanyzok. Nem mondom, hogy ez jó, de reggel egy frissítõ zuhany nélkül nagyon lassan térek magamhoz, este pedig nem tudok "koszosan" befeküdni a tiszta ágyba.
Én este lezuhanyzok, de reggel is szoktam sima vízzel ha esteleg nagyon megizzadok éjjel, mert nem akarok büdin menni a munkahelyre.

Hogy van ez? Megmérem magam reggel. Majd este is, és szörnyethalok, hogy mit mutat a mérleg. Másnap reggel ismét megmérem magam, és kevesebb vagyok, mint előző nap reggel?

Hova tűnik az a plusz, amit este mértem? Egy reggeli sima pisi után.

Legjobb válasz: este ezért ne mérd magad hiszen tele van a gyomrod

este ezért ne mérd magad hiszen tele van a gyomrod
A kérdező hozzászólása: Ez még értem is (Egyébként sose mértem magam este, csak tegnap, kíváncsiságból) De hova tûnik éjszaka az a súly? Nem pisilik reggel 1, 5 2 l-t.
Pl. éjszaka kiizzadtad. Ezért mondják azt, hogy egyrészt mindig ugyanabban a napszakban mérd magad, másrészt legfeljebb hetenkénti gyakorisággal. 2-3 kiló súlyingás van a szervezetben, ez pedig becsap, ha gyakran méred magad.
kilélegzed a szenet. O2-bõl CO2 lesz.
Szerintem ne ezen gondolkozz, hanem azon, hogy miért eszik az ember. Nem, nem azért, mert finom a kiflike meg a sütike, és nem azért, mert enni jó, hanem azért, hogy egy jó esetben 50-60, rosszabb esetben 100-120 kilós TESTET életben tartsunk. Ha a szenet belapátolod a kazánba és elégeted, vajon hova lesz a szén?
A kérdező hozzászólása: Na látod! Már ezen is agyaltam! Minek eszünk, ha úgyis kijön belõlünk?! És készítjük/vesszük a finomabbnál-finomabb falatokat, aztán meg sírunk, hogy jaaaj..milyen kövér vagyok! :S
A kérdező hozzászólása: "Ha a szenet belapátolod a kazánba és elégeted, vajon hova lesz a szén?" Szóval a test ékszaka éget. És nappal miért nem tud? Ha nagyon sokat alszok, és csak alszok, alszok, akkor egyre többet fogok "fogyni"? :) Akkor megyek is vissza az ágyba. :)
Ez az "égetés" egy biokémia folyamat, folyamatosan végzi a tested, biolgóiai oxidációnak hívják, amikor a sejtjeid a a táplálékot lebontják vízre és szén-dioxidra, utóbbit nyilván kilélegezzük. Csak éjszaka nem "töltöd újra", nappal meg eszel-iszol, így nyilván nõ a súlyod, mivel reggel feltöltöd, aztán jó esetben még legalább 4-szer, utoljára mondjuk eszel 7-kor, lefekszel 10-kor, és a testednek a nap folyamán (meg korábban, ha kalóriadeficitben vagy) megevett táplálékból kell energiát nyernie, hogy mûködni tudjon - légzés, keringés. stb. :) De ezt nemcsak alvás közben csinálja, ha éjszaka felkelnél háromóránként enni-inni, amúgy aludnál; nappal meg ébren lennél, de nem ennél-innál semmit, estére lennél könnyebb - de na próbáld ki :D.
az az utolsó NE próbáld ki akart lenni, csak elírtam

A buszsofőrök is ún. "fordákban" dolgoznak? Ez mit jelent pontosan? Van olyan, hogy egy nap reggel is meg este is?

Szóval gondolom, hogy pl. nem kell minden nap korán kelni egy sof?rnek, csak akkor ha épp reggeli járatokra van beosztva. De ha épp napközbenire, vagy estire van beosztva, akkor nem. De van olyan is, hogy reggel is, meg este is vezet, a dél körüli id? meg szabad? (Gondolom, ez a legrosszabb.) Milyen különbség van a helyi / helyközi és a távolsági járatok buszvezet?inek munkaid? beosztása között?

Legjobb válasz: Bp-n általában vagy reggeles vagy napközbés, vagy estés az ember. Reggel: kb 5-13 napközbe: 11:30-20 este: 15:30-1:10 ezek csak kb idõpontok mert járatfüggõ is meg elég sok mindentõl függ

Bp-n általában vagy reggeles vagy napközbés, vagy estés az ember. Reggel: kb 5-13 napközbe: 11:30-20 este: 15:30-1:10 ezek csak kb idõpontok mert járatfüggõ is meg elég sok mindentõl függ
Van egy buszsofõr aki reggel 6 órakor engem visz melóba, meg valamikor délután 5 órakor is õ hoz haza. Ergo gondolom van pár óra szabad neki. Mert tudtommal 8 óránál nem vezethetnek többet. Úgy mint a kamionsofõrök. Õk is elvileg csak 8 órát vezethetnek 1 nap.
9et

Mennyire veszitek komolyan a hétvégi időjárás előrejelzést? Én valahogy úgy érzem ez egy baromi nagy pánikkeltés. Régen is volt hó (nem csak 30 cm), régen is volt -20 . akkor ez most mi, és miért riogatják a lakosságot?

Legjobb válasz: Természetesen régen is volt hó és hideg. Csak általában nem elõzte meg a tavaszi idõjárás. Ezért kell felhívni az embereket erre. Nem árt a közlekedésben is vigyázni,vagy a fûtésre figyelni.

Természetesen régen is volt hó és hideg. Csak általában nem elõzte meg a tavaszi idõjárás. Ezért kell felhívni az embereket erre. Nem árt a közlekedésben is vigyázni, vagy a fûtésre figyelni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!