Találatok a következő kifejezésre: Régen gyorsan de (23 db)

EGYENRANGÚ ÚT, VAGY SEM? Egy régi, alapozott, de leromlott minõségû aszfaltos út, - kontra régen földút, mára már egész jól funkcionáló, egyrétegû, de elég sima, friss aszfalt, bitumen anyagú gyorsan elkészült de jó út.

A kisvárosban, ahol lakom, két aszfaltozott út között,kaviccsal szórt földutak voltak. Természetesen mindenki ennek megfelelõen közlekedett. A merõlegesen lévõ földutakról mindenki megadva az elsõbbséget hajtott ki az aszfalt útra. Viszont azóta egy új módszerrel az eddigi föld utak bitumenes burkolatot kaptak, bár minõsége a gyors elkészülés és az olcsó technika miatt nem valami jó, de az eddig meglévõ aszfaltosok azóta minõségileg romlottak. Viszont akkor egyenrangú utaknak lehet tekinteni õket? De ha betartanám a szabályokat, akkor naponta akár 20-szor is összetörhetném a kocsimat, ha jobbról kimennék a régi úton közlekedõ elé, ugyanis még mindig a régi rend szerint közlekednek. Maradt a régi elsõbbség megadás, mert még mindig jobbnak tekinthetõ a régi út a technika miatt. Na, de ha valaki erre téved frissiben, honnan tudja hirtelen eldönteni, kinek is van elsõbbsége? Egyenrangú keresztezõdés tábla azóta sincs, írtam emailt önkormányzatnak, természetesen nem válaszoltak.

Legjobb válasz: "Maradt a régi elsõbbség megadás, mert még mindig jobbnak tekinthetõ a régi út a technika miatt." Na, itt egy fontos kérdõjelet nem írtam ki, mert ez itt a lényeg, vagyis: ---Maradt a régi elsõbbség megadás, mert még mindig jobbnak tekinthetõ a régi út a technika miatt???---

A kérdező hozzászólása: "Maradt a régi elsõbbség megadás, mert még mindig jobbnak tekinthetõ a régi út a technika miatt." Na, itt egy fontos kérdõjelet nem írtam ki, mert ez itt a lényeg, vagyis: ---Maradt a régi elsõbbség megadás, mert még mindig jobbnak tekinthetõ a régi út a technika miatt???---
Itt jön be a képbe az örök mondás: Annak van elsõbbsége akinek megadják. Ha bitumenes mindkettõ akkor egyenrangúként kell kezelni, viszont mint írtad sokan megszokásból közlekedne rajta, ezért fokozott figyelemmel kezeld a keresztezõdést.
Szilárd burkolatú út mindkettõ, így egyenrangú keresztezõdésnek minõsül az ilyen. Ki kellett volna tenni a "Forgalmi rend változás!" táblát, vagy a macisajtokat/stoptáblákat. Amúgy hol van ez? Le kéne biztosítózni az autómat.
Ha te mész az aszfaltúton, akkor jobbkezes, ha viszont a bitumenesen jössz, akkor adj elsõbbséget, ilyen egyszerû. És szólj mindkét út fenntartójának, hogy egyértelmûen szabàlyozni kellene az elsõbbségi viszonyokat!
A kérdező hozzászólása: Kösz a válaszokat, tehát jobbkezes, -én is így gondolom, viszont egyenrangú táblák híján marad minden a régiben. Jeleztem már az önkormányzat felé, illetve szintén kérdést tettem fel, hogy kinek is van tehát elsõbbsége. Ilyen piti kérdésekkel nem foglalkoznak. Egész addig, amíg nem lesz nagy baj és 3-4 ember élete árán talán lesz egyenrangú útkeresztezõdés tábla is. Csak az a baj, hogy néha még én is megfeledkezem, hogy jobban teszem, ha megállok a bal felõl érkezõnek és volt már forró helyzet, pont itt. De nem kell ide utazni annak sem, aki biztosítózni akar, mert országszerte sok ilyen hely van.

Rövid, nyakig érő, tépett frizurám van, de hajszárítóval nem tudom feldobni. Mivel lehetne feldobni vagy mik azok a frizuk ahogy reggel gyorsan meg lehet belőle csinálni? (a hajam nem ér össze. )

A fodrász mindig megtudja profin csinálni ahogyan én itthon reggel suli előtt nem tudom. Így néha kissé laposnak hat. Milyen kiegészítőkkel, stb.-vel lehetne feldobni hogy érdekesebb legyen? Ha tüsire akarnám csinálni vagy ahhoz hasonlót azt mivel érdemes?

Legjobb válasz: Got 2b powderfullal. Ez egy por. Olyasmi, mint a zselé, csak por, nem lesz tõle csillogós - ragadós a hajad. Megemeli a hajtövet.

Got 2b powderfullal. Ez egy por. Olyasmi, mint a zselé, csak por, nem lesz tõle csillogós - ragadós a hajad. Megemeli a hajtövet.


Régen gyorsan tanultam, de mióta megjött, nem. Mi tortent velem? Ez normalis ebben a korban?

Most toltom be a 12 evet es nagyon nagyon jo tanulo vagyok es nagyon hamar fog a fejem keveset szoktam tanulni de most egy ideje kb miota megjott azota nekem anyyira nehezen fog a fejem egesz nap es meg reggel is tanulok hogy nehogy lemaradjak en nem tudom mi tortent Elore is koszonom a valaszokat!Jah es nektek volt ilyen?

Legjobb válasz: Nekem most, az érettségi közeledtével volt olyan egy alkalommal, hogy úgy éreztem, tele a fejem, és egyszerûen több nem fér bele. Ez az állapot kb. egy-két hétig tartott, próbáltam tanulni, többször megnéztem mindent, biztos megírtam-e, biztos átolvastam-e, stb. Aztán egyszercsak elmúlt ez az érzés, sõt, most a rendszeres, intenzív tanulás mellett kipihentnek vagyok, és érzem, hogy tényleg okosodtam (lexikális tudás). Szóval, szerintem ne aggódj, nem vagy rossz. :)

Nekem most, az érettségi közeledtével volt olyan egy alkalommal, hogy úgy éreztem, tele a fejem, és egyszerûen több nem fér bele. Ez az állapot kb. egy-két hétig tartott, próbáltam tanulni, többször megnéztem mindent, biztos megírtam-e, biztos átolvastam-e, stb. Aztán egyszercsak elmúlt ez az érzés, sõt, most a rendszeres, intenzív tanulás mellett kipihentnek vagyok, és érzem, hogy tényleg okosodtam (lexikális tudás). Szóval, szerintem ne aggódj, nem vagy rossz. :)
a mensesre gondolsz, nos lehet, hogy kicsit kimerült vagy több pihenés!! elmúlik, vashiány-- vitaminpótlásra esetleg szedhetsz

Ha kézzel izgatom a barátomat, de hirtelen abba kell hagyni és még merev volt neki, tehát nem élvezett el, gyorsan kivettem a kezem, de majd csak később mostam kezet, addigra ha került is esetleg egy kis előváladék a kezemre már régen elpusztult nem?

(nem nyúltam magamhoz! ) csak kíváncsi vagyok mennyi id? alatt pusztulna el egy spermium a leveg?n, ha esetleg volt is rajta?

Legjobb válasz: Nem egy pillanat - kb. annyi, amíg megszárad.

Nem egy pillanat - kb. annyi, amíg megszárad.
Azt javaslom, most rögtön menj kezet mosni, mert ha múlt héten történt, akkor még mindig ott nyûzsögnek a kis spermiumok a körmöd alatt.
Hidd el, a kezeden pillanatok alatt elpusztulnak.
aztaaa... Egyszerûbben is leírhattad volna..(PL:Ha kezemre megy a sperma hamar elpusztulnak a sejtek? vagy esetleg tehrbe lehet esni tõle?)... KHM nem.. mivel pár perc alatt elpusztulnak még nedves környezetben is max20 perc de levegõn paff esélyed sincs az újjadon élõvel talizni :D
Mindig csak a kapkodás!
A kérdező hozzászólása: hát csak van egy csomó ötletem és nem akarom elfelejteni... :D :D
Szia. fraps és a banicam a legjobbak.:)
elfelejteni?!:DD jegyzettömb nem véletlenül van a gépen:DD egyébként próbáld a mirillis action-t :)
Én is a Frapset ajánlom.
én pedig a Bandicam pártján vagyok. :D Csak azért mert a régi, sokkal gyengébb gépemen sem csinált diavetítést a játékból felvétel közben, és a megfelelõ beállítások mellett a felvett anyag sem foglalt akkora helyet mint ugyanaz FRAPS használatával. Sok benne az opció amikkel lehet babrálni, hogy a neked leginkább megfelelõ eredményt eredményt érhesd el.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm mindenkinek :)

Mit lehet tenni gyorsan összekócolódó hajjal? Reggel megfésülöm, hajhab vagy hajlakk, de mindig összekócolódik, ha kimegyek a levegõre, pláne, ha a szél is fúj.

Milyen termékeket és hogyan használjak? Hordok magammal fésût, de az azon nem segít, hogy kócosan érkezek meg valahova....Egyenes, hosszú és inkább vékonyszálú a hajam, de összevissza száll.

Legjobb válasz: Beszárítás? Ha küldesz képet a hajadról, talàn tudok tippet adni.

Beszárítás? Ha küldesz képet a hajadról, talàn tudok tippet adni.

Diétára fogtam magam de nem tudom melyik lenne a jobb: Reggel 9h-kor edzés és délután 14h fele aerob (gyors séta, has. )? Vagy inkább fordítva kéne?

Legjobb válasz: Tök mindegy, lényeg, hogy minél messzebb legen a kétféle edzés egymástól és el legyen végezve.

Tök mindegy, lényeg, hogy minél messzebb legen a kétféle edzés egymástól és el legyen végezve.
A kérdező hozzászólása: Csak mert ha mondjuk reggel végzem és egy fehérje turmixot dobok be elõtte akkor kénytelen lesz a zsírból égetni. S mondjuk akkor délután ahogy írtam addigra már pár étkezés bennem lenne. Mert most úgy van , hogy reggel fehérje és zab pehely és edzés. Utána turmix aztán szilárd kaja... s délután kb.14h-ra aerob. De volt aki azt mondta , hogy pont fordítva kéne mert így nem kimondottan a zsírt égeti hanem mondjuk az ebédet :)
Nincs igazuk. Tök mindegy. A lényeg, hogy napi kalória mínuszban legyél. Az aerobbal pedig csak kalóriát égetsz, ha tényleg 130 körüli pulzussal végzed, akkor a nagy része zsírból megy le. De amint írtam is a napi kalóriamérleg számít, nem az, hogy mikor edzel.
A kérdező hozzászólása: Köszi! S akkor az se gond , hogy a sulyzos edzés reggel van amikor meg "csak" 100gr zabpehely plusz a fehérje van bennem mint , hogy felcserélve mar ugye több étkezésen túllennék a sulyzoshoz.
Sokan tudnak jó eredményt elérni reggeli súlyzós edzéssel is. Nekem mondjuk nem megy, jobban szeretek délután edzeni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!