Találatok a következő kifejezésre: Régebben meg az oka a (6 db)

Régebben meg volt az oka a keresztszülőségnek. Ez a mai világban mennyire hivatalos?

Értem ezt úgy, ha a szül?kkel baj történt, a keresztszül? vette át a szerepüket, hivatalosan is. Ha ez a modern világban megtörténik, akkor is a keresztszül? lehet a gyámja az árván maradt gyermeknek? Vagy csak én nem értem az egészet? Nézzétek el nekem, ez csak egy szegény, megkereszteletlen ( ezek szerint "pogány" ) lányzó kíváncsiskodása.

Legjobb válasz: A mai világban már annyira nincs ennek funkciója, bár lehet. Szóval keresztszülõnek mindenképp olyat szokás választani, akikben a szülõk megbíznak. De én nem házaspárt választottam a fiam keresztszüleinek, a mi családunkban nem szokás. Öcsém lett a keresztapa és legjobb barátnõm a keresztanya (mivel az apuka nincs jóban a testvéreivel és nem is vagyunk együtt). Nekem is anyukám és apukám tesói a keresztszüleim. Azért õket választottam, mert szerintem egy keresztszülõ "arra való", hogy ha baj van, lehessen rájuk számítani, jó példát mutassanak a keresztgyereknek. És õbennük megbízom, nagyon szeretik a keresztfiukat és sokat is segítenek.

A mai világban már annyira nincs ennek funkciója, bár lehet. Szóval keresztszülõnek mindenképp olyat szokás választani, akikben a szülõk megbíznak. De én nem házaspárt választottam a fiam keresztszüleinek, a mi családunkban nem szokás. Öcsém lett a keresztapa és legjobb barátnõm a keresztanya (mivel az apuka nincs jóban a testvéreivel és nem is vagyunk együtt). Nekem is anyukám és apukám tesói a keresztszüleim. Azért õket választottam, mert szerintem egy keresztszülõ "arra való", hogy ha baj van, lehessen rájuk számítani, jó példát mutassanak a keresztgyereknek. És õbennük megbízom, nagyon szeretik a keresztfiukat és sokat is segítenek.

Az lenne a problémám hogy van laptopom 1 éves és régebben mentek rajta a játékok most meg már nem mi lehet az ok?

endszerbe bele néztem íirja is hogy 4giga ram abból 3,60 használható ez oké de a feladatkezelõ mutatja hogy csak 1,50 megy szoval amik régen mentek jatekok az most nem mi lehet a probléma? Mert nagyon idegesít márMert nagyon idegesít már

Legjobb válasz: Nagytakarítás Ccleanerrel, aztán futtass le lemez-töredezettség mentesítõt.

Nagytakarítás Ccleanerrel, aztán futtass le lemez-töredezettség mentesítõt.
telepítsed újra, tönkre van téve a mostani rendszered

Elfelejtettem a Wifi Jelszóm. Régebben Itt Változhattam meg a TP link Wifim jelszavát Admin Admin felhasználó és jelszóval 192.168.1.1 . mostmár hibát ír, milehet az ok?

Új ip cím van vagy miért ír ki hibát?, holváltsak jelszót akkor, vagy hogy nézzem vissza?

Legjobb válasz: RESET gomb

RESET gomb
De utp kábellel van összekötve a router-rel és úgy próbálkozol, ugye?
A kérdező hozzászólása: bocsi ez nekem magas, van 1 gépem, azon van a PRTelecom os netem, de ujralett telepitve a laptopom , és va wifim , csak elfelejtettem a jelszóm, 192.168.1.1 ez az oldal meg hibás, nemlehet semmire se kattintani hogy hozzáférjek a jelszó változtatáshoz
Akkor most van egy asztali géped meg egy laptopod? Mert ha a laptoppal nem tudsz csatlakozni (mivel nem tudod a jelszót), akkor nyilván a router webes felületét sem éred el onnan. Vagyis csak olyan géprõl tudod most elérni a router-t, ami vezetékesen kapcsolódik hozzá. Ott viszont el kellene érni a 192.168.1.1-en, fõleg akkor, ha egyébként ott van net is. Egyébként sokat segítene, ha tudnánk milyen hibát ír ki, vagy egy képernyõkép is megteszi.
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/120412/n_vtelenke_www.kepfeltolt..
Jó, szóval a kapcsolat rendben, csak a belépés nem megy. Hát, ebben az esetben azok a lehetõségek vannak, amit ki is ír. Ellenõrizni, hogy jól írod-e be (a gyári admin, admin kisbetûkkel), nincs-e bekapcsolva a caps lock... Ha viszont más f.név v. jelszó lett beállítva, és nem megy, akkor reset-elni kell a router-t, ekkor visszaáll a gyári beállításokra (és újra be kell állítani mindent). A reset gomb a hátulján van (inkább "lyuk"), amit áram alatt kell benyomva tartani min. 5 másodpercig. Utána el kell tudni érni a router-t a gyári névvel, jelszóval.
A kérdező hozzászólása: Szóval a RESET gomb a modemnek a hátulján, amit nyomva tartok 5 máspdpercig, és akkor visszaáll az oldalis a régi beállitásokra? mert az admin admin felhasználónevet és jelszót nem piszkáltam.
Ha nem lett megváltoztatva, akkor mennie kellene az admin, admin-nal. Ha reset-elsz, akkor mindent újra be kell állítani, mintha most hoztad volna el a boltból.
A kérdező hozzászólása: Sikerült, csak elfelejtettem ide írni, köszönöm szépen 1 igazi mester vagy!!!!!!


Windows XP esetén mi az oka, ha láthatóvá kívánom tenni a rejtett fájlokat, magátol visszaáll nem láthatóvá. Mit lehet tenni, hogy ez ne történjen meg? (Régebben ha átállítottam, halványabban látszottak a rejtett fájlok. )

Az átállítást az eszközök menü mappa beállításokkal végezetem, láthatóra tettem a pöttyött, az alkalmaz és az ok-ra is rákattintottam, restartoltam is,és a rendszerfájlok rejtetté tételéb?l is kivettem a pipát.

Legjobb válasz: Valami program ismét kikapcsolja, mondjuk biztossági program vagy talán vírus. Ezért használok én Total Commander -t. Amit beállítok az úgy marad. Én amúgy sosem értettem, hogy Sajátgéppel, intézõvel meg ilyen szarságokkal, hogy lehet hatékonyan fájlt kezelni? Ha nincs kéznél TC a hajamat tudnám tépni legszívesebben. :)

Valami program ismét kikapcsolja, mondjuk biztossági program vagy talán vírus. Ezért használok én Total Commander -t. Amit beállítok az úgy marad. Én amúgy sosem értettem, hogy Sajátgéppel, intézõvel meg ilyen szarságokkal, hogy lehet hatékonyan fájlt kezelni? Ha nincs kéznél TC a hajamat tudnám tépni legszívesebben. :)
Jaj ezek a távkapcsolatok csodálatosak :D Keress valakit aki nem 200 kilométerre lakik :D
Távkapcsolat?
Gondold végig, hogy eddig mirõl beszélhettetek. Lehet valamire bedurcizott, és nem képes beszélni róla, inkább így oldja meg a problémát.
Amikor tõle megkérdezted, hogy miért nem jelentkezett és miért nem olvasta az üzeneteid, mit válaszolt?
3: ez nagyon gyerekes viselkedés pedig... én ilyen nõvel sose akarok kapcsolatba kerülni.

Kutyáknál megengedett még a farok illetve fül csonkítása? régebben úgy hallottam, hogy különböző okok miatt be akarják tiltani, de azóta semmit nem halottam az ügy kapcsán.

Legjobb válasz: Megengedett. De mindjárt jön egy csomó fanatikus hülye, és kiosztanak hogy állatkínzó vagy, ha kupíroztatod a kutyád fülét/farkát...

Megengedett. De mindjárt jön egy csomó fanatikus hülye, és kiosztanak hogy állatkínzó vagy, ha kupíroztatod a kutyád fülét/farkát...
Most nem azért, de az emberek többsége nem szokott olyan kutyát kupíroztatni, amelyiknél nem szerepel a vágott fül a fajta standardban...Legalábbis én nem láttam még olyan keverék kutyát vagy olyan cocker spánielt amelyiknek csak úgy hobbiból levágatták a füleit... A gyakorlatban pedig igenis találsz sok állatorvost, aki elvégzi. Miért is tagadná meg? Nem illegális és pénzt is keres vele.
Szerintem nem tiltották be, mert tavaly nyáron nagynénéméknél születtek boxer kölykök, és nekik levágta a farkukat egy valamilyen ember.
Kupírozást csak akkor csinálják meg, ha a standard megengedi. Általában véve nagyon sok esetben megtagadja az állatorvos ezeket a beavatkozások elvégzését. Max fû alatt tudod valakivel megcsináltatni.
ezt mivel végzik amúgy? baltával?
Gondolom szikével, nem baltával:S Egyébként van olyan fajta aminél megengedett és van amelyiknél nem.Nézz utána neten.
törvényileg megengedett. megint más kérdés, hogy sok országban már nem lehet versenyen, ill. kiállításon nevezni vágott kutyával.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ mindenkinek! Amúgy dobermannról van szó, de még kicsit odébb van... :) Csak kíváncsi voltam engedélyezett-e még a dolog...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!