Találatok a következő kifejezésre: Régebben azt hogy (337 db)

Miért van az, hogy régebben voltak akik mindig azt mondták, hogy nyugaton többet is lehet keresni, de viszont drágábbak is a dolgok? Most már nincs ilyen. Belátták, hogy már ugyanott vagyunk az árakkal?

Legjobb válasz: Mert régebben így is volt. Nem tudom emlékszel-e még az 50 Ft/gombóc fagyira és a 250Ft alatti benzinárakra? Én 17 vagyok, de még emlékszem, hogy régen minden SOKKAL olcsóbb volt, SOKKAL! Ma már nincs így. A fizetések lassan nõnek, vagy nem is, munka kevés van, de az árak NYUGATIAK már!

Mert régebben így is volt. Nem tudom emlékszel-e még az 50 Ft/gombóc fagyira és a 250Ft alatti benzinárakra? Én 17 vagyok, de még emlékszem, hogy régen minden SOKKAL olcsóbb volt, SOKKAL! Ma már nincs így. A fizetések lassan nõnek, vagy nem is, munka kevés van, de az árak NYUGATIAK már!
A kérdező hozzászólása: ""Nem tudom emlékszel-e még az 50 Ft/gombóc fagyira és a 250Ft alatti benzinárakra? " 50filléres fagylalt és 18ftos benzinárakra is. :) " A gond, hogy az 50Ft-os gomboc 6-7 éve volt. Míg az 50fillére 20-30 éve.
A kérdező hozzászólása: Játékkonzol olcsóbb.
"Nem tudom emlékszel-e még az 50 Ft/gombóc fagyira és a 250Ft alatti benzinárakra? " 50filléres fagylalt és 18ftos benzinárakra is. :)
A kérdező hozzászólása: Basszus tv-ket néztem a wallmartban és vagy olcsóbb mint nálunk vagy ugyanannyi.
A kérdező hozzászólása: "Ha ezeket nem számítod, valóban ugyanott vagyunk." Ja csak a fizetés nem mindegy. "Azonban kint a lakhatás az elfogadhatótól a méregdrágáig terjed" Nálunk nem? 100E-tõl indul egy lakás pesten. Ami nem putri.
http://www.walmart.com Amúgy nem ilyen egyszerû, hogy az egészségügy, oktatás drágább és ugyanott vagy.. Nagyon nincsenek ugyanott, már bocs. Akárhogy is számolsz
Valóban, a legtöbb termék már a nyugati árakkal egy szinten van - hisz azok nyugati termékek. Azonban kint a lakhatás az elfogadhatótól a méregdrágáig terjed, a szolgáltatások (szórakozás, tanácsadás, fordászat, stb...), egészségügy, oktatás mind-mind drágábbak. Ha ezeket nem számítod, valóban ugyanott vagyunk.
Amúgy igen, ugyanott vagyunk árakban, sokszor még rosszabbul állunk. Az egyetlen dolog, ami drága az a lakhatás. Habár ez is mindkét régióban nagyon drága, mégis nekünk nehezebb megoldani, mint nekik.
A kérdező hozzászólása: " még az 50 Ft/gombóc fagyira " Milyen szép volt. Most már a kisvárosban is 130-140.
Az is ember legyen a talpán aki hitel nélkül házat vesz. Ez ma már lehetetlen...

Miért van az, hogy régebben jó kedvem volt az alkoholtól, mostanába egyszerűen csak elálmosodok tőle?

Lécci ne az legyen a válasz,hogy a pia rossz,meg nem egészséges,,mert 20-on túl vagyok,szóval a mértéket is tudom tartani,meg különben sem erre irányul a kérdés..Egyszer?en csak az érdekel,mi befolyásolhatja ennyire,talán hideg-meleg id?,lelkiállapot stb.függ? lehet az alkohol?!

Legjobb válasz: Szerintem régebben se az alkohol okozta a jó kedvedet csak kísérõ volt. Gondolom, hogy most nem ugyanolyan körülmények vesznek körül, mint annak idején. Sokat számít, milyen környezetben fogyasztod el. Én úgy gondolom, hogy az így mértékletesen elfogyasztott alkohol mintegy katalizátorként hat.

Szerintem régebben se az alkohol okozta a jó kedvedet csak kísérõ volt. Gondolom, hogy most nem ugyanolyan körülmények vesznek körül, mint annak idején. Sokat számít, milyen környezetben fogyasztod el. Én úgy gondolom, hogy az így mértékletesen elfogyasztott alkohol mintegy katalizátorként hat.
A szervezet is alkalmazkodik, és ugyanannyi alkohol nem váltja ki a korábbi megszokott hatást.Na ilyenkor szokták emelni a menyiséget, vagy keverni. sajnos..
Nekem ha eleve ha jo kedvem van, akkor az ital jobban felpördit, de ha szomoru vagyok, akkor 2 pohàr bor utàn képes vagyok egésznap sirni. Szerintem az alkohol önmagàban nem hangulatjavito, hanem hangulatfokozo! Tehàt szomoru vagy? Alkohol ivàsa utàn még szomorubb leszel, de ha jobban örülsz valaminek, akkor az alkohol is segit felpörgetni.
A kérdező hozzászólása: fúú köszi szépen mkinek minden válaszban találtam okosat :) és talán már tudom is mi lehet az oka úgyhogy mégegyszer köszi :)
Szeirntem az alkohol csak fokozza az aktuális érzelmi állapotodat.Legalábbis nálam!
Nekem is fokozza az aktuális állapotomat, lehet kimerült vagy de alapból nem tûnik fel.
Az attol is függ mit jelent a re´gebben??? A másik, hogy milyen gyakorisa´ggal fogyasztasz alkoholt??(nem rossz indulatból) Lehetse´ges, hogy fa´radtabb vagy, stresszesebb és azért.Nekem a szülés elött (terhesség elött)ugyan ez volt. mostanában ha meg iszom egy pohár pezsgöt, akár ritkán bort, e´n is elálmosodom.Már hoszú hónapok óta nem volt egy nyugodt éjszakám, én ennek a számlájár írom....
szia, szerintem nem az alkohollal van a probléma, hanem a bulihoz való hozzáállással. lehet már nem élvezed annyira mint régen, vagy napközben lefárasztod magad, vagy korán kelsz, és estére nem marad energia. vagy egyszerûen csak kezdesz ráunni, nem hoz semmi újat, unatkozol, és ettõl leszel álmos, én csak erre tudok tippelni, magamból kiindulva.

Miért van az, hogy manapság ilyen sok császár van? Régebben nem volt ez igy? !

Nem a császár ellen vagyok,én is ugy szültem,de szerintem sokszor indokolatlanul császároznak...Vagy nem?

Legjobb válasz: Régebben sokkal több is volt az újszülött halál, halva születés, sokszor még az anyuka is belehalt... Ettõl függetlenül szerintem is van jópár olyan eset amikor indokolatlan a császár. Fõleg ha a kismama jól megtömi az orvos pénztárcáját.

Régebben sokkal több is volt az újszülött halál, halva születés, sokszor még az anyuka is belehalt... Ettõl függetlenül szerintem is van jópár olyan eset amikor indokolatlan a császár. Fõleg ha a kismama jól megtömi az orvos pénztárcáját.
Sokszor azért választja az orvos, mert kisebb a komplikáció lehetõsége-egy szülésnél bármi történhet-, de sokszor azért választják pl a celebek, mert programozható, tehát azelõtt megszülheti a babáját, mielõtt a hasa túlzottan megnyúlna.A heg szépen plasztikázható.(Figyeld csak meg, hánynak "kell" hetekkel a vége elõtt császározni...)


Mi az a piréz? Emlékszem régebben az egyik reggeli műsorban Hajdú Steve bevallotta, hogy ő az és a műsorvezető majdnem elsírta magát, meg teljesen ki volt akadva.

Legjobb válasz: A piréz egy kitalált nép. Azt kérdezték meg emberektõl, hogy mennyire szeretik a pirézeket, vagy valami hasonlót, szóval azt mérték, hogy mennyire idegengyûlölõk a magyarok. Az eredméyn meg az lett, hogy eléggé azok, hogy azokat is utálják, akikrõl semmit se tudnak (mert nem is léteznek).

A piréz egy kitalált nép. Azt kérdezték meg emberektõl, hogy mennyire szeretik a pirézeket, vagy valami hasonlót, szóval azt mérték, hogy mennyire idegengyûlölõk a magyarok. Az eredméyn meg az lett, hogy eléggé azok, hogy azokat is utálják, akikrõl semmit se tudnak (mert nem is léteznek).
Google használata díjtalan... http://hu.wikipedia.org/wiki/Pir%C3%A9zek
A kérdező hozzászólása: Pont azért tettem fel ide a kérdést, mert nem egyértelmû számomra az.
A kérdező hozzászólása: De valószínûleg létezik, mert akkor nem vallotta volna be magáról, hogy õ is az. Tök zavaros.
Mert humorista. Poénból mondta.

Miért van az, hogy a párommal már 4 éve együtt vagyunk, de nem akar eljegyezni sem, nemhogy elvenni (pedig már régebben mondta)?

Szerinte is meg mások szerint is nagyon házias vagyok(ezt magamról is elmondom),csinosnak is merem mondani magam...régebben már megígérte hogy elvesz,mert nem akar egy ilyen csaj elengedni,most meg nem tesz semmit!Õ azt mondja még szerelmes belém,de tanácstalan vagyok!Szeretem de szeretnék már a jegyese lenni, nem csak a barátn?je..beijedhetett?mondjatok valamit nagyon fontos lenne..aki tud az válaszoljon..ezen múlik a boldogságom!Kérlek-->köszönöm!

Legjobb válasz: Szia!Nem akarlak elkeseríteni de ne erõltesd mert elveszíted! Férfi, idõ kell neki hogy megemésszen ilyen dolgokat, ha sürgeted azzal csak elveszíted, hallgass rám, én tapasztalatból mondom, nekem így ment tönkre egy ötéves boldog kapcsolatom.Azóta ezerszer megbántam, visszasírom amikor a barátnöje lehettem, kellene a francnak a gyürü, házasság csak velem legyen, szeressen.Sajnos annyira erõltettem hogy teljesen megutált pedig tudom hogy a mai napig szeret valahol de már nem enged vissza, annyira megijesztettem, teljesen berezelt.Sajna a szülei is, a barátai is rátettek egy lapáttal hogy igencsak ideje lenne de ez még jobban bestersszelte, egyik napról a másikra szakított és azóta -3év-hallani se akar rólam, részben megértem de akkor annyira fontosnak tartottam.Azóta van másik barátom 2éve aki el is jegyzett de tudod semmit nem ér, rájöttem ghogy minek is erõltettem, de ezt érdemlem, nem lehetek boldog. Tehát várd ki amig õ majd úgy gondolja, ne üldözd el,megbánod majd.Semmi egy gyürü ha nem vagy igazán boldog mert más ölelése hiányzik... Élj boldogan, szeresd és tiszteld,hagyd meg neki hogy férfi legyen és õ kérje meg a kezed ha úgy érzi. ha szeret akkor elõbb-utóbb megteszi a lépést, légy türelemmel!

Szia!Nem akarlak elkeseríteni de ne erõltesd mert elveszíted! Férfi, idõ kell neki hogy megemésszen ilyen dolgokat, ha sürgeted azzal csak elveszíted, hallgass rám, én tapasztalatból mondom, nekem így ment tönkre egy ötéves boldog kapcsolatom.Azóta ezerszer megbántam, visszasírom amikor a barátnöje lehettem, kellene a francnak a gyürü, házasság csak velem legyen, szeressen.Sajnos annyira erõltettem hogy teljesen megutált pedig tudom hogy a mai napig szeret valahol de már nem enged vissza, annyira megijesztettem, teljesen berezelt.Sajna a szülei is, a barátai is rátettek egy lapáttal hogy igencsak ideje lenne de ez még jobban bestersszelte, egyik napról a másikra szakított és azóta -3év-hallani se akar rólam, részben megértem de akkor annyira fontosnak tartottam.Azóta van másik barátom 2éve aki el is jegyzett de tudod semmit nem ér, rájöttem ghogy minek is erõltettem, de ezt érdemlem, nem lehetek boldog. Tehát várd ki amig õ majd úgy gondolja, ne üldözd el, megbánod majd.Semmi egy gyürü ha nem vagy igazán boldog mert más ölelése hiányzik... Élj boldogan, szeresd és tiszteld, hagyd meg neki hogy férfi legyen és õ kérje meg a kezed ha úgy érzi. ha szeret akkor elõbb-utóbb megteszi a lépést, légy türelemmel!
Én 3 év után szépen elmondtam a páromnak, hogy szeretem, de csak úgy nem vagyok hajlandó az idõk végezetéig várni rá. Nekem bejött, mert a párom szeretett és tényleg nem akart elveszteni. Azóta már 2 gyerkõcünk is van. Van ismerõsöm, aki ugyanilyen beszélgetés után egyedül maradt, mert a fiú bejelentette: még nem akar nõsülni.....
19:47-esnek üzenem, hogy ha elhagyott azért, mert berezelt, akkor meg is érdemli az a pasi, mert akkor nem szeretett téged eléggé. Mi nõk is hagyjuk el úton útfélen a párunkat, ha mosni kell, vagy takarítani vagy gyereket szülni???? Nekünk nõknek ez a "dolgunk", a pasiknak meg az, hogy annyi szenvedésért kárpótóljanak egy gyönyörû esküvõvel, és feltétlen szeretettel!!!!!
14:37-es abszolút egyetértek!!! Ha mi tudunk nekik gyereket szülni, mert már õk is annyira vágynak rá, tudunk rájuk fõzni/mosni akkor igazából én se értem miért félnek egy gyûrûtõl?Amivel tulajdonképpen semmi se lenne máshogy mint eddig, csak annyi hogy lenne egy gyûrû a kezünkön és ugyanúgy együtt élnénk mint eddig....dehát... és még a férfiak mondják hogy a nõket nehéz megérteni!!...
Kérd meg te a kezét :D
ez tényleg jó ötlet:P, kérd meg te a kezét:D
Szia! Ez neked miért annyira fontos? Szerintem attól még lehettek boldogok hogy nem vagytok házasok vagy jegyesek. A lényeg hogy szeretitek egymást és jól megvagytok együtt. Ettõl lehet közös életetek és élhettük boldogságban együtt. Felesleges ezt erõltetni, mert tényleg csak az ellenkezõjét éred el vele. Én is együtt vagyok már a párommal 6 éve, együtt élünk és ez jó így. A szülõk folyton jönnek hogy miért nem házasodunk össze, de nekünk így is jó egyenlõre. Egyszer talán összeházasodunk. De így jó most nekünk. Szerintem te is csak élvezd a szerelmet és ennyi.
Gratulálok nektek! Azóta esküvõ is volt? Nálunk tragikus a helyzet, 10 év után semmi változás, sem eljegyzés nemhogy esküvõ. Ma pedig kijelentette, hogy nem is akar elvenni, ne is erõltessem. Teljesen ki vagyok borulva, pedig azt hittem a legnagyobb boldogságban élünk!
Hálistennek, örülök hogy csak-csak összejött:) Gratulálok!!! Remélem én is hamarosan menyasszony leszek, mert úgy igazából rám is igazak a fent felsorolt jellemzõk, és pont ezért nem értem miért képtelen megtenni ezt a lépést..Dehát aki hülye... Elõzõ válaszoló
A kérdező hozzászólása: Huha.. Van változás azóta. :) Nyáron nem voltunk együtt... mert azt mondta fél az elkötelezettségtõl és otthagyott. Éltem tovább a kis életem és egyik este felhívott hogy találkozzunk. Este összefutottunk elmentünk a közeli várhoz beszélgetni és a legnagyobb meglepetésemre letérdelt és megkérte a kezem :) Azóta a mennyasszonya vagyok :)
Na változás azóta?
Itt mindenki csak el akarja vetetni magát. Szerintem nem szeretik egymást eléggé. Mert ha szeretnék ilyen fel se merülne. Érdek házasság.!!!

Miért van az, hogy régebben mindig elítéltem azokat, akik képesek voltak valakibe úgy beleszeretni, hogy még soha nem is találkoztak, most viszont úgy érzem, mégis sikerült nekem is?

Mit tehetnék ez ellen? Teljesen kicsinál ez az érzés...

Legjobb válasz: Ugyanolyan ember vagy, mint akiket eddig lenéztél.

Ugyanolyan ember vagy, mint akiket eddig lenéztél.
A kérdező hozzászólása: Jó szerintem már alapból nem lehet, mert kb. egy országnyi távolság van köztünk... Valószínûleg ezért nem sikerült még találkoznunk.
Tudom amúgy, hogy milyen érzés, és igazad van, teljesen kicsinálja az embert. Azt nem mondom, hogy felejtsd el, mert beletörõdni még sokkal rosszabb. Ha találkoztok, akkor meg egybõl kiderül, vagy jó lesz, vagy kurwára kiábrándító.
A kérdező hozzászólása: Sajnos elég borúlátó természetû vagyok, így nem hiszem, hogy õ is kötõdne hozzám. :/
Akkor sok sikert, ennyi idõ után már õ is biztos kötõdik hozzád. Bár ebben soha ne legyél biztos. :)
A kérdező hozzászólása: Lassacskán 2 éve, az utóbbi hónapokban volt egy-két hullámvölgy, de amúgy kb. háromnegyed éve folyamatosan beszélünk, ha mindketten fent vagyunk... A legviccesebb, hogy itt a GYK-n írt rám elõször az a bizonyos, szóval lehet reménykedni, hogy ezt a kérdést nem találja meg. :D
kérdezd meg :) 26/f
Nyár közepéig még 100x összeveszhettek. Mióta beszélgettek?
A kérdező hozzászólása: És persze fogalmam sincs, hogy õ egy picit is úgy érez-e mint én, de megkérdezni nincs merszem, mert úgy érzem, elriasztanám õt ezzel a témával... Találkozni legkorábban nyár közepén tudok vele
Márpedig sok lehetõséged nincs: 1.vagy megismerkedsz vele személyesen 2.vagy elfelejted
Milyen alapon ítéltél el másokat ezért?
a fecebookon mindig a kepek jobban van minositve
A kérdező hozzászólása: tessék???
Valószínûleg a közellátó sokdioptriás szemüvegedet lecserélted távollátóra
Mert nem írja rendesen ki a méretét

Régebben hallottam, hogy valamivel ki kell kenni a Halloween tököt, hogy ne fonnyadjon össze olyan hamar, mi is volt az?

Legjobb válasz: Hú, ez engem is érdekelne, a mienk mindig két nap után összeesik. :S

Hú, ez engem is érdekelne, a mienk mindig két nap után összeesik. :S
Szia! Na én úgy olvastam valahol hogy vazelinnel kell. Én személy szerint kipróbáltam és nekem mûködött:-)
A kérdező hozzászólása: De jó, köszönöm!!!És így meddig maradt meg?

Még régebben azt mondta a sulifogorvos, hogy már nem lehet Esti fogszabim. Felső fogsorom brutál ferde, van ott még 5 tejfog, De nem mozognak! Szerintetek ha másik orvoshoz mennénk, lehet h beleegyezne az esti fogszabiba?

Nemrég lettem 13 éves, ha ez fontos lenne. Szóval szerintetek 1 másik orvos megcsináltatná a fogszabit?

Legjobb válasz: Hát próbálkozhatsz,de szerintem a másik doki sem fogja ajánlani az éjjelit,mivel sokkal sokkal több idõ.Nekem csak elöl egy fogam volt ferde,de még mindig szenvedek az éjjelivel :/ jóó pár éve... persze látszik hogy szépül,de még mindig nem egyenes...

Hát próbálkozhatsz, de szerintem a másik doki sem fogja ajánlani az éjjelit, mivel sokkal sokkal több idõ.Nekem csak elöl egy fogam volt ferde, de még mindig szenvedek az éjjelivel :/ jóó pár éve... persze látszik hogy szépül, de még mindig nem egyenes...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!