Találatok a következő kifejezésre: Rákszűréskor kiderül, van (3 db)

Rákszűréskor kiderül, hogy van e gombás fertőzésem?

Köszi el?re is!

Legjobb válasz: Van valamilyen panaszod? Mert a gombás fertõzésnek legpitibb esetben is fehérfolyás a tünete. Egyénként igen kiderül, mert megvizsgál az orvos.

Van valamilyen panaszod? Mert a gombás fertõzésnek legpitibb esetben is fehérfolyás a tünete. Egyénként igen kiderül, mert megvizsgál az orvos.

Ha HPV vírus fertőzött lennék, a rákszűréskor mindenképpen kiderül? és rajta van valamelyk leletemen? 24 hetes vagyok, és nagyon kiborultam.

Legjobb válasz: Szia! Ne izgulj.A HPV vírust külön nézik meg,nekem legalábbis külön vett két kenetet a doki,egyik ment rákszûrésre, a másik hpv szûrésre. Ugyanis a HPV az egy vírus, még nem bizos,hogy rák is lett belõle és azt akkor a rákszûrásen nem veszik észre.Viszont kezelni kell,mert tudjuk milyen veszélyes. Szóval sztem külön kérd a dokit,hogy vegyen le kenetet HPV szûrésre is.Egy hét múlva van eredmény. Én pl minden évben megyek rákszûrésre és mindig jó volt az eredmény.Idén azt mondtam,na jó mindenki ezzel a HPV-vel jön,megkérem nézzék meg azt is.Hát kiderült,hogy 33as vírusom van,ami nem para(a 16-18as az), szednem kell vitamin,lehet kilöki a szervezetem,ha nem majd kifagyasztják,egy 5 perces beavatkozás.De ez kb 2-3 éve lappang bennem,ugyanis az akkori barátomtól kaphattam csak el.Szóval látod én is jártam rákszûrésre meg minden és senki nem mondta, hogy évek óta bennem van a vírus. Bocsi,hogy hosszúra sikerült,de azért írtam le a történetemet,hogy lásd mi a helyzet. Akkor én is megijedtem és utána néztem,ez a 33as nem olyan veszélyes.Ha pedig várandósan veszi valaki észre a HPV-t,akkor sem kell megijedni,ne higgy a rémmeséknek,ugyanúgy egészséges babát szülhetsz,csak sûrûbben kell vizsgálatokra járni,ennyi. Ne borulj ki,ha úgy érzed volt olyan nemi kapcsolatod(akár évekkel ezelõtt),ahol pl nem használtatok gumit és sanszosnak érzed,hogy elkaphattál valamit,kérd meg a dokit,hogy vizsgáljon meg külön HPV.vel. Remélem segítettem.:)boldog babavárást és nyugi:)

Szia! Ne izgulj.A HPV vírust külön nézik meg, nekem legalábbis külön vett két kenetet a doki, egyik ment rákszûrésre, a másik hpv szûrésre. Ugyanis a HPV az egy vírus, még nem bizos, hogy rák is lett belõle és azt akkor a rákszûrásen nem veszik észre.Viszont kezelni kell, mert tudjuk milyen veszélyes. Szóval sztem külön kérd a dokit, hogy vegyen le kenetet HPV szûrésre is.Egy hét múlva van eredmény. Én pl minden évben megyek rákszûrésre és mindig jó volt az eredmény.Idén azt mondtam, na jó mindenki ezzel a HPV-vel jön, megkérem nézzék meg azt is.Hát kiderült, hogy 33as vírusom van, ami nem para(a 16-18as az), szednem kell vitamin, lehet kilöki a szervezetem, ha nem majd kifagyasztják, egy 5 perces beavatkozás.De ez kb 2-3 éve lappang bennem, ugyanis az akkori barátomtól kaphattam csak el.Szóval látod én is jártam rákszûrésre meg minden és senki nem mondta, hogy évek óta bennem van a vírus. Bocsi, hogy hosszúra sikerült, de azért írtam le a történetemet, hogy lásd mi a helyzet. Akkor én is megijedtem és utána néztem, ez a 33as nem olyan veszélyes.Ha pedig várandósan veszi valaki észre a HPV-t, akkor sem kell megijedni, ne higgy a rémmeséknek, ugyanúgy egészséges babát szülhetsz, csak sûrûbben kell vizsgálatokra járni, ennyi. Ne borulj ki, ha úgy érzed volt olyan nemi kapcsolatod(akár évekkel ezelõtt), ahol pl nem használtatok gumit és sanszosnak érzed, hogy elkaphattál valamit, kérd meg a dokit, hogy vizsgáljon meg külön HPV.vel. Remélem segítettem.:) boldog babavárást és nyugi:)
Szia! Én 2 éve tudtam meg, hogy HPV-s vagyok. Elõtte hosszú éveken keresztül jártam orvoshoz szinte minden hónapban, mert állandóan visszatérõ gombás fertõzésem volt. Érdekes módon, egyik dokinak sem jutott eszébe megnézni, én meg akkor még hallani sem hallottam ilyen betegségrõl, tehát lövésem nem volt. Aztán egy dokinõnek szerencsére eszébe jutott. Külön kell levenni hozzá a kenetet, nekem a HPV-t és a clamydiát együtt csinálták, így 6000-be került. Pestre küldték el egy laborba. Kiderült, hogy 3 féle vírusa fertõzött meg a HPV-nek, ami közepesen magas kockázatot jelentett. 3 havonta kell mennem kontrollra, de akkor már csak sima cytológiát vesznek, és ha annak lenne nagyon rossz eredménye (P3), akkor kell pánikba esnem. Felírták az immunerösítõ gyógyszereket, mert más nincs rá, csak a megelõzõ oltás, ami ugye 90.000-be kerül. Most terhes vagyok, nem kell aggódnom a dokim szerint. Nem szerencsés helyzet, de ez van.
Én ugy tudom kiderül.De miért aggodsz, ha baj van ugyis szolnak.Egyszer nekem rosszabb volt a rákszûrés eredmény és kaptam levelet az orvostol, hogy menjek be hozzá.

Ha valamilyen fertőzésed van az a rákszűrés eredményéből is kiderül?

Legjobb válasz: Nem értek egyet az elõzõ válaszolóval: igenis észreveszik a kenetbõl a gyulladásokat, és írnak fel gyógyszert. Tapasztalatból tudom, egy hónapja jártam így. Normál rendelõintézeti éves rákszûrésen voltam, és visszahívtak, hogy enyhe bakteriális méhnyakgyulladás miatt gyógyszert írjanak föl. A kúra után kb. 2 héttel megismétlik a szûrõvizsgálatot, hogy minden rendben van-e.

Nem értek egyet az elõzõ válaszolóval: igenis észreveszik a kenetbõl a gyulladásokat, és írnak fel gyógyszert. Tapasztalatból tudom, egy hónapja jártam így. Normál rendelõintézeti éves rákszûrésen voltam, és visszahívtak, hogy enyhe bakteriális méhnyakgyulladás miatt gyógyszert írjanak föl. A kúra után kb. 2 héttel megismétlik a szûrõvizsgálatot, hogy minden rendben van-e.
A fertõzést nem venné észre semmiképpen. Ahoz más vizsgálat kell.
A rákszûrésnek semmi köze a fertõzésekhez.
A kérdező hozzászólása: De orvos észrevette volna ha valamilyen fertõzésem lenne? Mert állítólag van olyan ami tünetmentes. Azért köszi a választ!
A kérdező hozzászólása: Köszi az utóbbi választ! Én is így tudtam, most azért megnyugodtam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!