Találatok a következő kifejezésre: Rá lehet a babákat 1 (8 db)

Rá lehet szoktatni a babákat 1 év körül, hogy saját ágyban aludjanak?

Most 4 és fél hós kislányom, és velem alszik a franciaágyon, mert éjszaka általában sokszor ébred szopizni, és így kevésbé megterhel? nekem, mint állandóan ki-be pakolni a kiságyba. Viszont mindenki azzal ijesztget, hogy majd nagyobb korában is igényli az együttalvást. Van is egy 3 éves kisfiú a családban,aki még mindig a szüleivel alszik. Mik a tapasztalatok? Nehéz rászoktatni ?ket, hogy a saját kiságyukban aludjanak?

Legjobb válasz: Szerintem ne húzd sokáig azt átszoktatást, mert késõbb biztosan rosszabb. Az én lányom 3,5 hónapos koráig velünk aludt, de aztán áttettem a kiságyba, hál' istennek zökkenõmentesen megszokta, mert nem akartam, hogy berögzüljön nála, hogy az esti alvás anyáéknál van. A mi családunkban is van rossz példa, ott a kisfiú most megy elsõbe! és még velük alszik..., hát ezt jobb elkerülni, bár ott a szülõk a hibásak.

Szerintem ne húzd sokáig azt átszoktatást, mert késõbb biztosan rosszabb. Az én lányom 3, 5 hónapos koráig velünk aludt, de aztán áttettem a kiságyba, hál' istennek zökkenõmentesen megszokta, mert nem akartam, hogy berögzüljön nála, hogy az esti alvás anyáéknál van. A mi családunkban is van rossz példa, ott a kisfiú most megy elsõbe! és még velük alszik..., hát ezt jobb elkerülni, bár ott a szülõk a hibásak.
szia bizony , h nehéz lesz késõbb.áldozz fel 3-4 éjszakát, h aztán a többit ne kelljen.még idõben vagy-a szeparációs szorongás csak 7.hótól szokott jelentkezni.ekkora babának sztem 1-2 szopi bõven elég lenne-igazából neked könnyebb igy-és õt is könnyebben megnyugtatod.mi van a férjeddel? õ ezt hogy viseli? olvasd el a suttogót-nagyon sokat segithet.hidd el, menni fog-szép fokozatosan.nekünk 3 nap kellett-igaz nem aludt velünk, csak én voltam hulla-és a karomban elaludt-én is :-)közben-és amikor visszatettem sirt.persze, hiszem máshol ébredt-mint ahol elaludt.elõször csak napközben tedd az ágyába-maradj vele, bátorisd, simogasd-de ha már letetted ne vedd fel.beszélj hozzá-énekelj neki-legyen egy lefekvéses rituálé-én pl minden este az édes kisfiam-ra teszem be-és õ egyedül elalszik.még nem késõ-kitartás-ne akard, h évekig nehéz legyen.olvasd a könyvet üdv
Nem saját tapasztalatból mondom amit írok. Jobb mihamarabb átszoktatni. Ne várd meg az 1 évet. Könnyebb. Ráadásul gondolj bele, hogy a párod ha szeretkezni szeretne mindig egy gyerekbe ütközik és a végén már nem lesz kedve elkezdeni sem. Jobb a házasságnak és a babának is ha külön ágyban alszik, ha nem is külön szobában. Az én kisfiam most 5, 5 hónapos éjjelente többször kelek hozzá, de külön szobában alszik a 4 éves tesójával. Már kezdettõl fogva így van. Ezért nem is tudom milyen az átszoktatni. De lehet biztosan. Nálunk néha van, hogy összebújnánk és éppen akkor ébred fel a kicsi. Vagy én vagy a párom megyünk hozzá. De el sem tudnám képzelni, hogy ne bújjunk össze mert van még egy harmadik is az ágyban. Ha sokszor kelsz és még elfér azt is lehet csinálni, hogy egy mózeskosárban alszik melletted a földön. Barátnõm így csinálta.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom érdekel-e valakit, de kislányommal együtt aludtunk 2év 9 hós koráig. Ekkor, karácsonyra a Jézuska hozott neki egy csúszdás ágyat, azóta ott alszik. Addig mellé fekszem, míg elalszik, kb 15 perc, majd alszik reggelig. Semmi probléma nem volt az átszokás miatt. Persze még velünk egy szobában van. Hajrá együttalvás!
Hasra fektetve tedd rá a babát.
Bocsi hogy Off..., de miért vetted meg? babarészlegen volt? Akkora párnát mûtét után felnõttek használnak (pl nekem sérvmûtétnél volt). Szerintem vegyél picit. DM, Rossmann, mindkét helyen láttam már, ami nekünk van kettõ DM-es. Kis tenyérnyi, könnyû. Ha 1kg, akkor elég nagy, a bébi hogy feküdne rajta, meg szerintem nyomná is a hasát akkor is, ha rajta fekszik a saját súlyával.

1 honapos babat meg ra lehet szoktatni a cumira?

Vagyis, 2 babat mert iker lanyaim vannak akik az elso 3 hetet szinte vegig aludtak es nem is igazan volt amikor probalkozzunk a cumival, de mostmar tobbet vannak ebren es szeretnem ha elfogadnak a cumit. Meg tudjak ilyenkor meg szokni?

Legjobb válasz: Nem minden baba fogadja el,de próbálkozhatsz vele. Bár én nem erõltetném ha nem kérik.Félre ne érts nem cumi ellenes vagyok az én lányomnak is van,csak szerintem felesleges rászoktatni ha nem igényli.

Nem minden baba fogadja el, de próbálkozhatsz vele. Bár én nem erõltetném ha nem kérik.Félre ne érts nem cumi ellenes vagyok az én lányomnak is van, csak szerintem felesleges rászoktatni ha nem igényli.
4 hónapos volt a fiam, mikor rászokott a cumira. Elõtte nem kellett neki. Azóta ha fogzik, mindig cumizna, bár most már (másfél éves) csak alváshoz fontos neki.
3 hós kor alatt nem nagyon fogadják el a gyerekek a cumit. ez a kor alatt a lényeg hogy minden szívással tej is jöjjön, és ha nem jön akkor kiköpik. 3 hó felett már megnyugtatásra is használják, ekkor kezd kialakulni, hogy cumi, ujj lesz-e. az elsö lányom is ekkor szokott a cumira, most a második kiköpi még de a kezét szopja ezerrel.
1.vagyok Az nem igaz hogy 3 hós kor alatt nem fogadják el a cumit!!! Az én lányom már a kórházban cumizott.Muszáj volt mivel tejem nem volt és szegényem fél óránként-óránkét kelt.Cumival pedig 1, 5 órát kihúztunk, addig valamit tudtam pihenni.De ha nem így lett volna akkor nem adtam volna oda neki.
Kb. 2 hetes kora óta cumizik a lányom. Egyébként szerintem bármikor meg lehet próbálni. Az is lehet, hogy egyáltalán nem kérik, de az enyém pl. csak azt az ajándék MAM-os cumit hajlandó bevenni, amit valamelyik csomagban kaptunk (talán a Felicitasosban). Vettem neki egy komolyabbat, de nem fogadja el. Én sem erõltetném, ha nem kérik. Biztos nem lesz könnyû róla leszokni, de el kell ismernem, hogy most nagyon nagy segítség.
Tapasztalt anyukaként írom ezt: a lányaidnak ha nincs szüksége a cumira, akkor ne add nekik oda! Borzasztó nehéz lesz majd leszoktatni Õket- elõfordul egy-némelyik ovis még cumival a szájában megy oviba, sõt, általános iskolás korú gyerek szájába is láttam cumit (egyáltalán nem szép látvány!) Én sem vagyok cumi ellenes, csak jelen esetben tartom butaságnak! Az ennyi idõs babáknak nincs szüksége semmire! Hagyni kell hogy nézelõdjenek, esetleg fel lehet tenni a kiságyra valami függõ játékot hogy azt nézzék, vagy ha van hordozód, abban ki lehet tenni a gyerekeket úgy, hogy Téged lássanak! Hidd el, Õket még a saját kezük látványa is leköti!! Jó babázást!!
3 hónapos elmúlt a kisfiam, amikor rászokott a cumira. Nem lett igazán cumi függõ, csak alváshoz kéri most már, napközben el is dobja (szó szerint elhajítja, aztán kereshetjük). Másfél éves. A lányom kezdettõl cumizott, ovis korától pedig az ujját szopta elég sokáig. Õ nagyon ragaszkodott hozzá annak idején.

Rá lehet szoktatni még sgy 1 éves babát, aki már tud járni, a hálózsák használatára?

MIndig lerúgja magáról a takarót és mivel még nem f?t?nk félek megfázik, viszont beöltöztetni sem szeretném.

Legjobb válasz: A milyenk mindig felállt és sétált a zsákban, ezért nagyobb korukban kivágtuk a zsák alját.Ha felébred, mehessen. Túllógott 10 cm-rel.

A milyenk mindig felállt és sétált a zsákban, ezért nagyobb korukban kivágtuk a zsák alját.Ha felébred, mehessen. Túllógott 10 cm-rel.
A kérdező hozzászólása: Nem gyûrõdött fel?
Ha korábban nem volt hálózsákja nem tudom, hogy mit szólna hozzá. Egyébként simán felállnak a hálószákban, illetve a fiam a zsákba futás mintájára menni is tudott benne. Lehet kapni olyan egybe részes pizsamákat amik olyanok mint egy tipegõ. Van belõle vékonyabb és vastagabb változat is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Öt napos babát ki lehet vinni a levegöre kb 1 orára? Ha igen akkor mit adjak rá?

Legjobb válasz: Szerintem ilyen melegbe estefelé ha már nem tûz ennyire a nap nyugodtan kiviheted. Az én kisfiam 5 naposan már kint aludt, bár akkor nem volt ennyire meleg. Adjál rá valami vékonyabb napozót és takard be egy pelenkával, biztos nem fog megfázni. Arra figyelj, hogy ne érje a nap a bõrét. jó babázást.

Szerintem ilyen melegbe estefelé ha már nem tûz ennyire a nap nyugodtan kiviheted. Az én kisfiam 5 naposan már kint aludt, bár akkor nem volt ennyire meleg. Adjál rá valami vékonyabb napozót és takard be egy pelenkával, biztos nem fog megfázni. Arra figyelj, hogy ne érje a nap a bõrét. jó babázást.

1 hónapos babám arcán egyre több apró, fehér griz-szerű képződmények jelennek meg azóta, mióta a szoptatás beállt. Lehet ezt vhogy kezelni, van rá vmi házipraktika?

Nyilván csak az anyatej okozhatja - gondolom a zsirtartalma, ahogy a feln?tteknél is a magas koleszterinszintre utal...

Legjobb válasz: Az én kisfiamnak is voltak ilyenek, nem kezeltem semmivel. Teljesen maguktól eltûntek és azóta nem jött ki újabb!

Az én kisfiamnak is voltak ilyenek, nem kezeltem semmivel. Teljesen maguktól eltûntek és azóta nem jött ki újabb!
Az én lányomnak is volt(még egy kevés van az) arcán.Mivel nagyon zavart és nem múlt el másfél hónapig elvittem dokihoz.Kiderült az ekcéma egyik vállfaja.Kapott rá kenõcsöt és 4 nap alatt vagy a 80%-a eltûnt.9 hónaposan jött ki rá eleinte azt hittem valami étel, sõt volt aki azt mondta a meleg, de nem.Mutasd meg dokinak szerintem ha huzamosabb ideig rajt marad.
Az anyai hormonok hatása, teljesen természetes és nem igényel semmi kezelést, el fog múlni.
anyatejet tegyél rá ha nagyon zavar.de sztem azt is felesleges.majd elmúlik magától.anyai hormonok ürülnek a baba bõrén keresztül.
Az én babám arcán is volt ilyen, az egyik több hétig megmaradt. A védõnõ azt mondta, hogy magától elmúlik, nem kell vele csinálni semmit. Igaza lett, elmúlt magától pár hét után. Most 3 hónapos.

Ez a 2. gyógyszermentes hónapom, megjött normálisan a mensim, tartott 5-6 napig. Mire elmúlt rá, 1 hétre megint megjött és szintén eltartott 5 napig. Mitől lehet? Babát szeretnénk, ez lehet akadály?

Legjobb válasz: Érdemes lenne azért megnézetni magad: hormon, méhnyálkahártya vastagság, petefészek (peteérés, tüszõ)- Megéri! És ne félj ezektõl!

Érdemes lenne azért megnézetni magad: hormon, méhnyálkahártya vastagság, petefészek (peteérés, tüszõ)- Megéri! És ne félj ezektõl!
Valószínüleg a hormonháztartásod mûveli. Azt mondják, hogy néhány hónap kell, mire rendezõdik.

Mittől lehet piros a nuninal es a popinal? Es mit tegyek rá az 1 éves babamnak?

fogzik,tobbet kakil,biztos emiatt de nem tudom mit tegyek ra

Legjobb válasz: Popsikenõccsel, neogranormonnal, sudocreammel kend be, valami biztos van otthon.

Popsikenõccsel, neogranormonnal, sudocreammel kend be, valami biztos van otthon.
A kérdező hozzászólása: negranormonnal kentem, kivancsi vagyok milyen lesz:)
Szerintem mutasd meg orvosnak, mert õ tudja biztosan, mi jó rá.
Ha van aloe vera növényed annak a gél részét rákened vagy a boltba tudsz venni, vagy a sudokrém nagyon hatásos. Tea gyümilé helyett pár napig vizet adj neki nekünk ez vált be egyzserre most 3 fogat növeszt mi is igy voltunk minden egyes fog kibujásnál!
En szuletesetol fogva hasznaltam kremet :sudocream aztan nyaralas soran mas volt veve be is pirosodott, ami egyre rosszabb lett a vegen mar nagyon csunya volt, pontokban verzett. A sudocream nem hasznalt a neugranormon az elso heten jo volt de aztan visszaesett, a gyogyszertari csukamajolajos sem hasznalt, a koromvirag sem hasznalt. A levegoztetes sem hasznalt! A bepanthen volt ami rendbe hozta azota csak azt hasznalom es persze kis levegoztetes. Ha kakis azonnal cserelni. Szerintem ez babafuggo lehet gombas fertozes is. Akkor mas a helyzet, remelem nem az es hamar elmulik nalatok is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!