Találatok a következő kifejezésre: Pszichologus szeretnék Milyen pszichologusok vannak (3 db)

Pszichologus szeretnék lenni. Milyen pszichologusok vannak (pl. gyerek, stb.) és hova kéne mennem tanulni mit kéne hozzá elvégezni?

Legjobb válasz: Pszichológiát tanulhatsz: - Elte - Debreceni Egyetem - Károli Gáspár Református Egyetem, Budapest - Pázmány Péter Katolikus Egyetem - Pécsi Tudományegyetem - Szegedi Tudományegyetem Az alapszak (BA) elvégzése után még két év mesterszak (MA) elvégzését követõen kapod meg a pszichológus titulust.

Pszichológiát tanulhatsz: - Elte - Debreceni Egyetem - Károli Gáspár Református Egyetem, Budapest - Pázmány Péter Katolikus Egyetem - Pécsi Tudományegyetem - Szegedi Tudományegyetem Az alapszak (BA) elvégzése után még két év mesterszak (MA) elvégzését követõen kapod meg a pszichológus titulust.
pl ELTE. Min. egyetemi végzettség szükséges. De meg is nézheted a továbbtanulási könyvet abban benne vannak a sulik biztosan.
ELTE, SZTE... szerintem ezek a legjobbak. De vigyázz vele! Mert nagyon kevés embert vesznek fel, magas pontszám kell hozzá! Két éve Pesten például tizenvalahány embert vettek fel valahányszázból... szóvla hajrá a humán tantárgyakból! A pszochológus szakokra pedig keress rá keresõbe! Szerintem vannak hasznos oldalak. Vagy olvass pszichológiával kapcsolatos könyveket! :)

Ha pszichológus szeretnék lenni ahhoz milyen érettségi kell? Hol van Magyarországon ilyen iskola ahol kitanulhatnám és mennyibe kerül körülbelül?

Legjobb válasz: Érdemes emeltet csinálni egy tárgyból, ami jól megy, szinte bármi jó, de nézd meg a felvi.hu-n a követelményeket iskolánként. Az átlaghoz képest magas a felvételi ponthatár, de évrõl évre csökken pár ponttal, ha tudsz, csinálj egy középfokú nyelvvizsgát is. Budapesten van pszichológia BA pl az ELTE-n, KRE-n, PPK-n... vidéken is sok helyen, szintén felvi.hu. 3 év alapképzés aztán 2 év mester, plusz további x év, hogy pszichoterapeuta lehess, ne csak sima pszichológus (bár ha az is jó, pl iskolapszichológus, vagy valamilyen tanácsadó szeretnél lenni, akkor ez nem kell), meg aztán értelemszerûen tanulhatsz még bármi specifikus módszert, de mondjuk a minimum az 5 év. Fogalmam nincs, mennyi a költségtérítéses képzés díja, az átlag bölcsésznél magasabb, de mondjuk az orvosinál lényegesen kevesebb. Felvi.hu!

Érdemes emeltet csinálni egy tárgyból, ami jól megy, szinte bármi jó, de nézd meg a felvi.hu-n a követelményeket iskolánként. Az átlaghoz képest magas a felvételi ponthatár, de évrõl évre csökken pár ponttal, ha tudsz, csinálj egy középfokú nyelvvizsgát is. Budapesten van pszichológia BA pl az ELTE-n, KRE-n, PPK-n... vidéken is sok helyen, szintén felvi.hu. 3 év alapképzés aztán 2 év mester, plusz további x év, hogy pszichoterapeuta lehess, ne csak sima pszichológus (bár ha az is jó, pl iskolapszichológus, vagy valamilyen tanácsadó szeretnél lenni, akkor ez nem kell), meg aztán értelemszerûen tanulhatsz még bármi specifikus módszert, de mondjuk a minimum az 5 év. Fogalmam nincs, mennyi a költségtérítéses képzés díja, az átlag bölcsésznél magasabb, de mondjuk az orvosinál lényegesen kevesebb. Felvi.hu!
A kérdező hozzászólása: Középfokú nyelvvizsgám van angolból..németbõl emeltszintû.Sokat segített köszönöm!:)
Egy emelt szintû érettségi kötelezõ, ha nagyon biztos vagy magadban, akkor csinálhatsz kettõbõl is. Én 465 pontot értem el idén, pszichóra jelentkeztem (ELTE-re járok). Ha érdekel, hogy jöttek össze a pontjaim, vagy bármilyen egyéb kérdésed lenne a képzéssel, felvételivel kapcsolatban, írj nyugodtan privátban!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!A napokban jelentkezem majd:)

Ha pszichológus szeretnék lenni, akkor milyen képzésekre van szükség az alapképzést követően?

Illetve az még mennyi id?? Szexuálpszichológia, vagy munkapszichológia amire szakosodni szeretnék, még nem döntöttem el. Ezeknek az ágaknak van jöv?jük itt Magyarországon, vagy válasszak mást? Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: magyarországon nincs jövõje semminek, ne azt nézd. pszichológiát pedig egyetemen a bölcsészkaron tudsz tanulni.

magyarországon nincs jövõje semminek, ne azt nézd. pszichológiát pedig egyetemen a bölcsészkaron tudsz tanulni.
Szexuálpszichológia: jövõje éppen lehet, de ugyanolyan nehéz elindítani, mint a vállalkozásokat általában. Munkapszichológia: ha valami humán menedzsmenttel együtt csinálod, akkor esetleg, csak nehéz bekerülni jó helyekre.
A kérdező hozzászólása: De nehéz az élet:D Mindenképp olyat szeretnék tanulni, ami érdekel, de úgy látszik nem érdekel semmi olyan ahol egy könnyen karriert építhetnék:) A másik szak ami érdekel, végképp esélytelen itt Magyarországon. Nem a pénzszerzés a célom, beérem egy olyan fizetéssel, amibõl kényelmesen meg tudok élni. Jelen pillanatban és gazdasági helyzetben kb 200000 Ft lenne, amitõl már boldognak érezném magam. Ehhez mérten akarok olyan szakmát tanulni amiben örömömet lelném, de fogalmam sincs ki mennyit keres. A másik vágyamat már elvetettem, de igazából a pszichológia lenne a favorit számomra.
Külföldben nem gondolkodtál? USA-ban például mindkettõ keresett. (...ha jól tudom, de nem esküszöm meg rá.)
A kérdező hozzászólása: Gondolkodtam külföldben is, de én inkább Európa párti vagyok. Bár az USA-ban vannak ismerõseim, még soha nem jutott eszembe, hogy ott próbáljak szerencsét. Aztán ha más nem lesz, lehet kénytelen leszek:)
Kriminálpszichológust mindig keresnek a börtönökbe...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!