Találatok a következő kifejezésre: Pszichologus szeretnék Milyen (19 db)

Pszichológus szeretnék lenni. Milyen páciensek tartoznak még pszichológushoz és melyek már pszichiáterhez? Pontosan mikkel foglalkoznak?

13/l vagyok, és ezen gondolkodtam. A válaszokat el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Tulajdonképp a kettõ között annyi a különbség, hogy a pszichiáter az orvosin kap képzést és gyógyszereket is írhat fel, a pszichológus meg nem írhat fel gyogyót és a bölcsésztudományokon belül oktatják. Egyébként meg minden lelki és idegi problémás emberek hozzájuk /is/ tartoznak. Besavanyodott háziasszonyoktól kezdve a depis kamaszokon át idegbetegekig, függõkig bárki. Pánik betegek, idegbajosok, szenvedélybetegek is. De a wikin utána nézhetsz. Ezek a szakok is több felé ágaznak vannak pl. gyermek pszichológusok, kriminál pszicológusok, párterapeuták, és még sorolhatnám. Neked kéne rájönni milyen problémák érdekelnek, kikkel foglalkoznál szívesebben.

Tulajdonképp a kettõ között annyi a különbség, hogy a pszichiáter az orvosin kap képzést és gyógyszereket is írhat fel, a pszichológus meg nem írhat fel gyogyót és a bölcsésztudományokon belül oktatják. Egyébként meg minden lelki és idegi problémás emberek hozzájuk /is/ tartoznak. Besavanyodott háziasszonyoktól kezdve a depis kamaszokon át idegbetegekig, függõkig bárki. Pánik betegek, idegbajosok, szenvedélybetegek is. De a wikin utána nézhetsz. Ezek a szakok is több felé ágaznak vannak pl. gyermek pszichológusok, kriminál pszicológusok, párterapeuták, és még sorolhatnám. Neked kéne rájönni milyen problémák érdekelnek, kikkel foglalkoznál szívesebben.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszi.

Pszichologus szeretnék lenni. Milyen pszichologusok vannak (pl. gyerek, stb.) és hova kéne mennem tanulni mit kéne hozzá elvégezni?

Legjobb válasz: Pszichológiát tanulhatsz: - Elte - Debreceni Egyetem - Károli Gáspár Református Egyetem, Budapest - Pázmány Péter Katolikus Egyetem - Pécsi Tudományegyetem - Szegedi Tudományegyetem Az alapszak (BA) elvégzése után még két év mesterszak (MA) elvégzését követõen kapod meg a pszichológus titulust.

Pszichológiát tanulhatsz: - Elte - Debreceni Egyetem - Károli Gáspár Református Egyetem, Budapest - Pázmány Péter Katolikus Egyetem - Pécsi Tudományegyetem - Szegedi Tudományegyetem Az alapszak (BA) elvégzése után még két év mesterszak (MA) elvégzését követõen kapod meg a pszichológus titulust.
pl ELTE. Min. egyetemi végzettség szükséges. De meg is nézheted a továbbtanulási könyvet abban benne vannak a sulik biztosan.
ELTE, SZTE... szerintem ezek a legjobbak. De vigyázz vele! Mert nagyon kevés embert vesznek fel, magas pontszám kell hozzá! Két éve Pesten például tizenvalahány embert vettek fel valahányszázból... szóvla hajrá a humán tantárgyakból! A pszochológus szakokra pedig keress rá keresõbe! Szerintem vannak hasznos oldalak. Vagy olvass pszichológiával kapcsolatos könyveket! :)

Ha pszichológus szeretnék lenni ahhoz milyen érettségi kell? Hol van Magyarországon ilyen iskola ahol kitanulhatnám és mennyibe kerül körülbelül?

Legjobb válasz: Érdemes emeltet csinálni egy tárgyból, ami jól megy, szinte bármi jó, de nézd meg a felvi.hu-n a követelményeket iskolánként. Az átlaghoz képest magas a felvételi ponthatár, de évrõl évre csökken pár ponttal, ha tudsz, csinálj egy középfokú nyelvvizsgát is. Budapesten van pszichológia BA pl az ELTE-n, KRE-n, PPK-n... vidéken is sok helyen, szintén felvi.hu. 3 év alapképzés aztán 2 év mester, plusz további x év, hogy pszichoterapeuta lehess, ne csak sima pszichológus (bár ha az is jó, pl iskolapszichológus, vagy valamilyen tanácsadó szeretnél lenni, akkor ez nem kell), meg aztán értelemszerûen tanulhatsz még bármi specifikus módszert, de mondjuk a minimum az 5 év. Fogalmam nincs, mennyi a költségtérítéses képzés díja, az átlag bölcsésznél magasabb, de mondjuk az orvosinál lényegesen kevesebb. Felvi.hu!

Érdemes emeltet csinálni egy tárgyból, ami jól megy, szinte bármi jó, de nézd meg a felvi.hu-n a követelményeket iskolánként. Az átlaghoz képest magas a felvételi ponthatár, de évrõl évre csökken pár ponttal, ha tudsz, csinálj egy középfokú nyelvvizsgát is. Budapesten van pszichológia BA pl az ELTE-n, KRE-n, PPK-n... vidéken is sok helyen, szintén felvi.hu. 3 év alapképzés aztán 2 év mester, plusz további x év, hogy pszichoterapeuta lehess, ne csak sima pszichológus (bár ha az is jó, pl iskolapszichológus, vagy valamilyen tanácsadó szeretnél lenni, akkor ez nem kell), meg aztán értelemszerûen tanulhatsz még bármi specifikus módszert, de mondjuk a minimum az 5 év. Fogalmam nincs, mennyi a költségtérítéses képzés díja, az átlag bölcsésznél magasabb, de mondjuk az orvosinál lényegesen kevesebb. Felvi.hu!
A kérdező hozzászólása: Középfokú nyelvvizsgám van angolból..németbõl emeltszintû.Sokat segített köszönöm!:)
Egy emelt szintû érettségi kötelezõ, ha nagyon biztos vagy magadban, akkor csinálhatsz kettõbõl is. Én 465 pontot értem el idén, pszichóra jelentkeztem (ELTE-re járok). Ha érdekel, hogy jöttek össze a pontjaim, vagy bármilyen egyéb kérdésed lenne a képzéssel, felvételivel kapcsolatban, írj nyugodtan privátban!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!A napokban jelentkezem majd:)


Pszichológus szeretnék lenni. Milyen képzés kell hozzá? És mennyire nehéz a bekerülés erre a szakra?

Jöv?re érettségizem és 4.5 ös kb az átlagom. Mivel szeretnék pszichológus lenni ezért érdekelnének a vélemények a szakmáról ill. pontos adatok arról, hogy milyen szakra kell mennem..mert a neten több eltér? dolgot olvastam eddig. A válaszokat el?re is köszönöm !

Legjobb válasz: Pszichológia BA-rá kell menned,ami van Szegeden,Pécsen,Debrecenben,a Pázmànyon,az ELTE-n és a Károlin.Viszonylag nehéz bekerülni,bár egyre lejjebb viszik a ponthatárt ahhoz képest,amikor még én jelentkeztem. pszichológus hallgató

Pszichológia BA-rá kell menned, ami van Szegeden, Pécsen, Debrecenben, a Pázmànyon, az ELTE-n és a Károlin.Viszonylag nehéz bekerülni, bár egyre lejjebb viszik a ponthatárt ahhoz képest, amikor még én jelentkeztem. pszichológus hallgató
Az elõbbihez nincs mit hozzátenni, legfeljebb azt, többféle szakirány van, ezt ráérsz a helyszínen 1-2 év után eldönteni.
A kérdező hozzászólása: Összesen hány évet kell tanulni, amíg dolgozni lehet "vele" ? :)
A BA ás MA képzés a minimum (összesen 5 év), de érdemes módszerspecifikus képzéseket elvégezni ezen felül, illetve valamilyen szakvizsga sem árt, persze egyik sem kötelezõ :) pszichológus hallgató
A kérdező hozzászólása: Köszi :) És te államilag támogatott szakon vagy, vagy fizetõsön? Az érdekelne, hogy milyen nehéz államilag támogatottra bekerülni.
Nekünk még 456 pont volt az állami határ, most olyan 430körül van, de nézd meg a felvi.hu-n.
Ne haragudj kérdezõ, de itt én is kérdeznék valamit: mennyire nehéz elhelyezkedni 5 év után?
Viszonylag nehéz de persze nem lehetetlen.Érdemes helyezkedni, tapasztalatokat szerezni a képzés alatt, akár önkéntes munkával.

Ha pszichológus szeretnék lenni akkor milyen közép iskolát kell elvégeznem?

általános gimi is elég vagy milyen? köszi aki válaszol:)

Legjobb válasz: Az utána következõ egyetem a lényeg, hogy pszichológia szakra menj. Viszont ahhoz, hogy jó esélyed legyen bekerülni ide, megfelelõ alapok kellenek, amit egy erõsebb gimnáziumban megkaphatsz, ha jól tanulsz. De ha valaki szakközépiskola után felvételizik, és felveszik, mert olyan jól teljesített, abból is lehet pszichológus...

Az utána következõ egyetem a lényeg, hogy pszichológia szakra menj. Viszont ahhoz, hogy jó esélyed legyen bekerülni ide, megfelelõ alapok kellenek, amit egy erõsebb gimnáziumban megkaphatsz, ha jól tanulsz. De ha valaki szakközépiskola után felvételizik, és felveszik, mert olyan jól teljesített, abból is lehet pszichológus...
a középiskola mindegy, de a pszichológiára elég magas a pontszám, tehát akárhova is mész, tanulj nagyon jól, és úgy készülj, hogy egy emelt szintû érettségire és egy nyelvvizsgára mindenképp szükséged lesz.
* Debreceni Egyetem * Eötvös Loránd Tudományegyetem * Károli Gáspár Református Egyetem * Pázmány Péter Katolikus Egyetem * Pécsi Tudományegyetem * Szegedi Tudományegyetem

Ha pszichológusnak szeretnék tanulni, akkor milyen gimnáziumba járjak és milyen szakra?

Szeretnék pszichológus lenni, de nem tudom, hogy a gimibe milyen szakra/faktokra kellene jelentkeznem. Kérlek segítsetek! Fontos lenne! A válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Biosz- magyar fakt a legidealisabb.

Biosz- magyar fakt a legidealisabb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)
Érdemes valami olyan sulit keresni, ahol elég jó a nyelvoktatás, mivel még ha jól is sikerül emelt érettségi akkor is szükség lehet nyelvvizsgára, már ha jó egyetemre akarsz bekerülni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Minden képen olyan középiskolát választok ahol erõs a nyelvoktatás.
Mindenképp humán tagozatos gimit keress!
A kérdező hozzászólása: Rendben és köszönöm!

Ha pszichológus szeretnék lenni milyen fősulira kéne mennem és milyen tárgyakból kell jónak lennem?

Nem ez az életcélom, de ez is egy lehetőség. És akkor már érdekel, hogy milyen tárgyakból legyek jobb, és hova menjek továbbtanulni, milyen szakokra. Gimnáziumi elsős vagyok.

Legjobb válasz: Az ELTE pszichológia szakáról már sok jót hallottam. Azt hiszem, h magyarból és bioszból kellene nagyon jónak lenned.

Az ELTE pszichológia szakáról már sok jót hallottam. Azt hiszem, h magyarból és bioszból kellene nagyon jónak lenned.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, majd akkor alaposan utánanézek ezeknek :)

Pszichológus szeretnék lenni. Ehhez milyen iskola a megfelelő? Milyen tantárgyakat szükséges jobban tanulni?

Jelenleg másodéves gimnazista vagyok. Eddig nem igazán tudtam hogy mi legyek, most viszont nagyon érdekel a pszichológia.. Milyen vagy melyik iskolákat javasoljátok? Milyen tantárgyakra álljak rá jobban?( most nem mondanám hogy nagyon fényes lett a félévim de nagyon rajta vagyok h kijavítsam) Mennyi id? a képzés? Esetleg mit tanácsoltok még a témával kapcsolatban?

Legjobb válasz: http://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek be írod hogy pszichológia meg beikszeled az alapképzést és kiadja mely egyetemeken van, meg minden dolgot róla, na de írok róla alap dolgokat. Van a Debreceni Egyetemen, ELTE-n, Pécsen és Szegeden, ezek a jobbak. Nekem Debrecenben és az ELTE-n van ismerõsöm, hát mind a két helyen tanulni kell. Hat féléves képzés, tehát 3 év. És a következõ érettségi tárgyak közül kettõt kell választanod, ami beleszámít majd a pontszámokba, és ezek közül egybõl kell emeltezned: biológia, magyar, matematika, történelem vagy egy idegen nyelv. Szóval benne van a négy kötelezõ érettségi, azokat muszáj, és kell egy ötödik, akkor az legyen a biosz, ha érted, magadat is segíted vele. Erre az öt tárgyra ráállsz szerintem nem lesz probléma.

http://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek be írod hogy pszichológia meg beikszeled az alapképzést és kiadja mely egyetemeken van, meg minden dolgot róla, na de írok róla alap dolgokat. Van a Debreceni Egyetemen, ELTE-n, Pécsen és Szegeden, ezek a jobbak. Nekem Debrecenben és az ELTE-n van ismerõsöm, hát mind a két helyen tanulni kell. Hat féléves képzés, tehát 3 év. És a következõ érettségi tárgyak közül kettõt kell választanod, ami beleszámít majd a pontszámokba, és ezek közül egybõl kell emeltezned: biológia, magyar, matematika, történelem vagy egy idegen nyelv. Szóval benne van a négy kötelezõ érettségi, azokat muszáj, és kell egy ötödik, akkor az legyen a biosz, ha érted, magadat is segíted vele. Erre az öt tárgyra ráállsz szerintem nem lesz probléma.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm:) de ugye fõiskolára kell még menni de az mindegy hogy milyen? mondjuk egy kodolányi? :D
Ezt a kérdésedet most nem értem. A Kodolányin is van pszichológia, ha jól láttam, de nem muszáj odamenni.
Ezen kívül a Károli Gáspár Református Egyetemen és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen van még pszichológia szak, mindkettõ nagyon jó névnek örvend a szakmában, mert gyakorlatorientált a képzésük jó tanárokkal, fõleg a Károlinak van jó neve.Ez utóbbit Bagdy Emõke professzor asszony alapította, az õ elképzelései alapján készült a tanterv annak idején.Nem nevezném ezt a két intézményt sem kevésbé jelentõsnek a többinél.Hidd el, tudom mit beszélek, benne vagyok egy pár éve a szakmában :) A Kodolányin nem láttam, hogy indulna képzés.Az ELTE jó nevû és nagy múltú intézmény, de rászolgál a tudományegyetem címre.Akkor ajánlom neked, ha inkább a kutatás, a szakma elméleti része érdekel jobban.Közismert és nyílt tény, hogy a képzésének gyakorlati oldala kevésbé erõs.
A kérdező hozzászólása: ezek az iskolák vallásosak, én pedig nem vagyok megkeresztelve az gond lehet azért nem? és például ha olyan fõsulira megyek ahol nincs ilyen képzés akkor nem nagy hátrány ha a pszichológiát egyetemen kezdem csak el úgy rendesen tanulni?
Egyáltalán nem számít a vallásosság ezeken az egyetemeken.A teljes képzés alatt van talán 1 tárgy, ami a valláshoz kapcsolható, ezek meg józan ésszel megtanulhatók és nem is nehezek. "és például ha olyan fõsulira megyek ahol nincs ilyen képzés akkor nem nagy hátrány ha a pszichológiát egyetemen kezdem csak el úgy rendesen tanulni?" Ezt kifejtenéd kérlek, mert valahogy most hirtelen nem értem a kérdést.
A fõiskola és az egyetem között ma már nincs különbség, mind a kettõ egyetemi diplomát ad. Rögtön érettségi után jelentkezhetsz bárhova, ahol meg van hirdetve a pszichológia szak. Nem kell elõtte semmi mást elvégezni.
A kérdező hozzászólása: na erre akartam kilyukadni...köszönöm..:D mert én azt hittem hogy ugy vannak az iskolák hogy: általános iskola, gimnázium/szakközép/szakmunkás, fõiskola, egyetem... de akkor ezek szerint a fõiskola és az egyetem egyenrangú..:D ennek akkor most nagyon örülök ha így van :D köszönöm a válaszokat :D most már elboldogulok egy darabig..:D még egyszer köszönöm mindenkinek :D

Pszichológus szeretnék lenni. Milyen faktot válasszak?

Sokan mondják a bioszt... Csak hogy van egy kis bökkenõm vele: Rosszul vagyok szinte bármitõl amit veszünk bioszon :$ A kémiát viszont nagyon szeretem, csak olyan szakma nincs nagyon, amire kémiával mennék...

Legjobb válasz: Pedig biológia+matek az ideális. (Anatómia + statisztika miatt.) Ha nem érdekel a biológia, ne is kezdj bele szerintem... Ha csak az órák rettenetesek, akkor szerezz pár másik bioszkönyvet és tanulj abból is, tapasztalataim szerint a biológiát remekül lehet tanulni egyedül is!:)

Pedig biológia+matek az ideális. (Anatómia + statisztika miatt.) Ha nem érdekel a biológia, ne is kezdj bele szerintem... Ha csak az órák rettenetesek, akkor szerezz pár másik bioszkönyvet és tanulj abból is, tapasztalataim szerint a biológiát remekül lehet tanulni egyedül is!:)
Biológia+irodalom/történelem
Válaszd a magyart meg egy nyelvet
Biológia mindenképpen legyen. Angolt meg iskolán kívül tanulj (ha tudsz).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, mindenkinek az eddigi válaszokat. A nyelvekkel nincsen bajom, az könnyen megy. A matek is rendben lenne talán. Viszont a töris fakt ill a magyar tanár nem éppen jó :PP És Kémiára milyen szakokat tudnátok esetleg akkor mondani?
Bármilyen orvos, gyógyszerész, vegyész(mérnök), kémikus.
A kérdező hozzászólása: Az orvoshoz szintén kell a biosz :$
Ja hogy csak kémia?
A kérdező hozzászólása: Hát, ha úgy gondoljátok, hogy a pszichológushoz kell mindenképpen biosz, akkor, kérdezem kémiával tudtok-e jó szakmákat?

Milyen faktot válasszak, ha pszichológus szeretnék lenni?

Legjobb válasz: pszichológiát ha van olyan, ha nincs akkor meg nem tudom

pszichológiát ha van olyan, ha nincs akkor meg nem tudom
angolnak semmi értelme csak fakt elpazarlás, hát nem tudom biosz, matek tényleg nem rossz kombó, meg persze olvasd el Freud , Jung , Popper és az összes többi haver mûveit, mondjuk én pszichológián vagyok, de alapmûveltség szal elolvastam, neked viszont kötelezõ jellegû
Matek az konkrétan kell a pszichológia szak elvégzéséhez. A magyarnak nem látom a hasznát, de kíváncsi vagyok az érvekre.
Biosz-magyar Biosz-angol
A kérdező hozzászólása: Matek? Azt hittem a magyar...
Nem két faktot választunk? Mehetnél biosz-törire is
A biológia is segít, a matek is segít, mind a kettõre szükséged lesz. Ha angolt tudsz választani, az is jó, minden értelmiségi pályához kell.
biológia
tökmindegy


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!