Találatok a következő kifejezésre: Pszichológiát csak vagy (12 db)

Pszichológiát csak egyetemen, vagy főiskolán lehet tanulni?

Legjobb válasz: Inkább csak egyetemen, még fõiskolán sem... A pszichológia.lap.hu-n körülnézhetsz. Találsz majd különbözõ képzéseket is, de ezek csak pár hónaposak és csak egy-egy témát említenek.

Inkább csak egyetemen, még fõiskolán sem... A pszichológia.lap.hu-n körülnézhetsz. Találsz majd különbözõ képzéseket is, de ezek csak pár hónaposak és csak egy-egy témát említenek.

Hormonkezeléshez is kell pszichológia szakvélemény? Vagy csak a nemi átalakító műtéthez? Értelmes válaszokat esetleg akik átestek rajta!

Legjobb válasz: Miféle hormonkezelésre van szükséged, mi a probléma? Ha olyasmirõl van szó, hogy nõként szõrösebb vagy, mint egy férfi, vagy férfiként egyre nõiesebb és a vérvizsgálat is kimutatta, hogy súlyos mértékben felborult a hormonháztartásod, akkor ahhoz nem kell külön szakvélemény, hanem beviszed az orvosodnak a papírt (az eredményt, leletet) és felírja a gyógyszert. Pszichológiai szakvélemény ilyesmihez teljesen felesleges lenne, szerintem nem kell. Ez olyan, mint amikor beteg vagy és egyértelmûen kezelésre van szükséged a normál állapot eléréséhez/fenntartásához. Nem akarsz magadon drasztikus változtatást, csupán beállítani a normál mûködést. (A nemátalakító mûtétnél kell, ismerõseimnek is kellett pszichológiai szakvélemény, ez biztos.)

Miféle hormonkezelésre van szükséged, mi a probléma? Ha olyasmirõl van szó, hogy nõként szõrösebb vagy, mint egy férfi, vagy férfiként egyre nõiesebb és a vérvizsgálat is kimutatta, hogy súlyos mértékben felborult a hormonháztartásod, akkor ahhoz nem kell külön szakvélemény, hanem beviszed az orvosodnak a papírt (az eredményt, leletet) és felírja a gyógyszert. Pszichológiai szakvélemény ilyesmihez teljesen felesleges lenne, szerintem nem kell. Ez olyan, mint amikor beteg vagy és egyértelmûen kezelésre van szükséged a normál állapot eléréséhez/fenntartásához. Nem akarsz magadon drasztikus változtatást, csupán beállítani a normál mûködést. (A nemátalakító mûtétnél kell, ismerõseimnek is kellett pszichológiai szakvélemény, ez biztos.)
A kérdező hozzászólása: Nemi átalakító mûtéthez tudom hogy kell! :) De én egyenlõre csak hormonkezelésen szeretnék részt venni ami által nõiesebb tudok lenni..
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget!

Mi a véleményetek a DE-BTK pszichológia karáról, vagy mindegy melyik városba, iskolába, csak a pszichológiáról mi a véleményetek? Bejutás, bennmaradás, ponthatárok, elhelyezkedés stb?

Még csak 10-es vagyok,de már tervem az, hogy pszichológus legyek. TTK szakon vagyok Biológia-Kémia kötelez? egy tantárgyból érettségizni (biosz-kémia) a Biosz emeltet választom,hiszen az kell hozzá, illetve a tanáraim a Történelmet ajánlják emelt szinten.Matek emelt szint ? nyelv vizsgám még nincsen de úgy néz ki , hogy angol-német lesz. Esetleg még a latint megpróbálom, tavaly tanultam.El?re is köszi.

Legjobb válasz: Nekem a volt biosztanárom ott tanít! Nagyon szereti, és biztosíthatlak,hogy ott egész színvonalas a tanítás, már ami az õ óráit illeti. Hát a ponthatárokról annyit, hogy tavaly 421 volt költségtérítésesen, és 430 valamennyi államilag finanszírozottan. Idén nõtt a ponthatár. Szóval oda kõkemény feladat bekerülni..

Nekem a volt biosztanárom ott tanít! Nagyon szereti, és biztosíthatlak, hogy ott egész színvonalas a tanítás, már ami az õ óráit illeti. Hát a ponthatárokról annyit, hogy tavaly 421 volt költségtérítésesen, és 430 valamennyi államilag finanszírozottan. Idén nõtt a ponthatár. Szóval oda kõkemény feladat bekerülni..


Pszichológia szakon elfogadják a kémia érettségit? Vagy csak a bioszt?

Végzős gimnazista vagyok és kémiából tervezek érettségizni. Szeretnék pszichológia szakra menni. Idegen nyelvből és magyarból emeltezni fogok.

Legjobb válasz: Kémiát nem fogadják el, nincs is rá szükség egyáltalán a pszichológián. Biosz tudás viszont kelleni fog. De nem baj, ha nincs bioszból érettségid, beszámítható az összes kötelezõ érettségi tárgy + többféle nyelv is.

Kémiát nem fogadják el, nincs is rá szükség egyáltalán a pszichológián. Biosz tudás viszont kelleni fog. De nem baj, ha nincs bioszból érettségid, beszámítható az összes kötelezõ érettségi tárgy + többféle nyelv is.
Bioszból menj érettségizni. Vagy magyarból
A kérdező hozzászólása: hat jo de mar lehuztam 1 evet kemia fakton. magyarbolw meg angolbol emeltezni fogok. 1 nyelvvizsgam tuti lesz

Hol lehet kriminálpszichológiát tanulni? Tényleg csak RTF-en, vagy pszichológia alapszakkal is lehet?

Megzavartak, légyszi, aki (aki lehet?leg biztosra tudja) segítsen! Tényleg rend?rtisztin lehet csak tanulni? mert oda nagyon kemény alkalmassági kell, én pedig nem-igen felelnék meg fizikailag ennek.... vagy úgy lehet, hogy elvégzem a pszichológia alapszakot és onnan szakosodom, vagy hogy van ez? Segítsetek!

Legjobb válasz: Pszichológia alapszak - szociálpszichológia szakirány, és ezen belül lehet kriminálpszichológiára szakosodni. Elsõsorban pszichológiai végzettség kell hozzá, s nem pedig fizikai alkalmassági :D

Pszichológia alapszak - szociálpszichológia szakirány, és ezen belül lehet kriminálpszichológiára szakosodni. Elsõsorban pszichológiai végzettség kell hozzá, s nem pedig fizikai alkalmassági :D

Sztetek ez Borderline? Kérem ha valaki pszichologiát tanul akkor olvassa el, vagy aki hasonloban szenved, vagy igazábol mindegy h ki, csak irja le a véleményét.

pár napja feltettem egy kérdést a tüneteimr?l, h mibajom.

Legjobb válasz: köszönöm szépen, remélem csak depis vagyok, nem pedig személyiségzavaros. RÉgebben csak hipochonder voltam de azt kinõttem. Elmondtam anyuéknak, õk mondták h sztük menjek kivizsgálásra, de hát ugye elõszõr a körzetihez kell menni. Mikor doki mondta h családsegitõbe küld, bekönnyeztem, nem értem miért nem tudott pszihiátriára küldeni, hiába voltam ott, az egy éve volt, és teljesen más volt a problémám. Sztem azt hiszi megint beképzelek valmit. Majd meglátom mi lesz a családsegitõbe, tudnak-e vmi segiteni. AM 14: 04, ha gondolod és lesz otthon neted, akkor irj privit, és akár tudunk beszélgetni msnen is. Jobbulást neked, remélem jobban leszel. Am az orvos nekem atarax nyugtatot irt fel:S Amitõl csak beálmosodok.

A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, remélem csak depis vagyok, nem pedig személyiségzavaros. RÉgebben csak hipochonder voltam de azt kinõttem. Elmondtam anyuéknak, õk mondták h sztük menjek kivizsgálásra, de hát ugye elõszõr a körzetihez kell menni. Mikor doki mondta h családsegitõbe küld, bekönnyeztem, nem értem miért nem tudott pszihiátriára küldeni, hiába voltam ott, az egy éve volt, és teljesen más volt a problémám. Sztem azt hiszi megint beképzelek valmit. Majd meglátom mi lesz a családsegitõbe, tudnak-e vmi segiteni. AM 14: 04, ha gondolod és lesz otthon neted, akkor irj privit, és akár tudunk beszélgetni msnen is. Jobbulást neked, remélem jobban leszel. Am az orvos nekem atarax nyugtatot irt fel:S Amitõl csak beálmosodok.
Ó, ne már. Elõször is személyiségzavart nem diagnosztizálnak 18 éves kor alatt, mert a személyiség még folyamatosan fejlõdik. Másrészt pedig nem egyetlen, hirtelen jelentkezõ tünet alapján diagnosztizálják, hanem pontosan azért személyiségzavar, mert régóta fenn áll, rögzült a személyiségbe, több területen kihatással van a személy életére, viselkedésére. Legalább a wikipedián olvasnád el, ha pszichológusnak készülsz, tehát feltételezhetõen érdekel a téma. Amiket leírtál, azok alapján érthetõ, hogy megijedtél, dehát még egy hete sem tart, bármitõl lehet, az is lehet, hogy elmúlik magától, ha nem, akkor talán pszichiáterhez menj, oda nem kell beutaló a háziorvostól. Bár nem tudom, mennyire szükséges, de inkább, mint hogy borderline-t kezdj el diagnosztizálni magadnak.
Szia, én 29 éves vagyok, 2 hete diagnosztizáltak Borderline-t nálam, és még sajnos sok egyéb más dolgot. Mindenek elõtt tudni kell, hogy elég gyakori, csak az a baj, ha az ember bebeszéli magának. Én nem tudtam róla, hogy az vagyok, csak mikor közölték, hogy nincs mit megoldani, hisz minden sztorit, érzést, téveszmét én találtam ki, na mondom remek. Ami még fontos, a Borderline nem betegség, hanem egy állapot, és nem hívják személyiség zavarnak, hanem személyislg szervezõdésnek. Autogén tréninggel gyógyítható, kordában tartható, de együttmûködés nélkül nem megy. Javaslom, ne olvasgass a neten errõl, lehet rengeteg problémád még sajnos, lehet egy általános, meghatározott szorongásos zavar, stressz, akkor beszélünk betegségrõl, ha folyamatosan jelen van, én ezzel élek 29 éve. Javulás kívánok neked
Sry, ui. az Elsõ Szólónak szólt >.<
13:25, elsõ vagyok, és én ezt elég jól tudom. :) Nem korholtam, csak kicsit unalmas, hogy minden héten van itt legalább egyvalaki, aki borderline-t diagnosztizál magán, vagy legalábbis felmerül benne, hogy az, mert elolvasott egy cikket a neten, de igazából semmire sem tudja alapozni, azon kívül, hogy legalább néhány jellemzõ tünet "normális" szinten (úgy értem, az életminõséget komolyan nem befolyásoló szinten) mindenkire jellemzõ lehet. Aki viszont benne van, tudja, hogy ez nem így...
14:04es vagyok. Úgy látszik nálad megvan a kiváltó ok, ismerem az érzést, elveszíteni egy bnõt, velem úgy veszett össze a legjobb bnõm még nagyon régen, hogy nem is volt különösebb oka rá. Szüleidnek elmondtad már mit érzel? Én ma végre elmondtam, bár nem pontosan az egészet, mert errõl a fura érzésrõl nehéz beszélni, meg sokszor írva is fakadok, ha arra gondolok, hogy beszélnem kell róla:S Szóval elmondtam nekik ezt a pánik dolgot és anyukám egybõl ment az orvoshoz, iratott fel nekem frontint. Én már voltam pánikbeteg, de elmúlt, akkor is frontint szedtem meg még vmit, szóval most nekiállok és elkezdem újra szedni. Remélem fog használni, mert így lassan megõrülök. A kezeletlen pánikbetegség súlyos depresszióhoz vezethet, hát én most nem akartam kezelni, gondoltam megbírkózook vele, de csak rosszabb lett. Ez egy hormonális dolog az agyban, írtad, hogy régen is voltak ilyen érzéseid, nekem is voltak, de akkor egy-egy napig tartottak. Nem értem, miért a családsegítõbe küldtek, egy pszichiáterhez kell elmenned. Írnék privibe, de nincs otthon netem, most a szüleimnél vagyok, tehát csak itt írok :) Szóval pár éve nagyon rossz állapotban voltam és segítettek a gyógyszerek, próbálkoztam kineziológiával, különbözõ cseppeket kellett szednem, ha rohamom volt, semmit nem használtak, amikor meg bevettem a frontint hirtelen visszatértem a való életbe, nagyon jó érzés volt, nem kábított el, semmi extra érzés, csak a való élet. Szerintem mielõtt menj el egy pszichiáterhez és kitartás:)
@14:10 oké, csak korholásnak tûnt. Jogos, amit mondasz.

Ha pszichológiát szeretnék tanulni, akkor estire, és levelezőre is csak akkor vesznek fel ha megvan a 440 pont? Vagy oda kevesebbért is?

És ugy tudom plusz pontot kapnak azok akik pl terhesek, meg a hátrányos helyzet?ek is. Ezeket hogy ellen?rzik le?

Legjobb válasz: Ponthatárokat nézd meg. De egyébként a ponthatárt a helyek száma alapján határozzák meg, nem hiszem, hogy estire vagy levelezõre sokkal kevesebben jelentkeznek, szóval a ponthatár se lehet sokkal kevesebb. az meg nyilván ellenõrizhetõ, hogy valaki terhes vagy hátrányos helyzetû, megvannak erre a megfelelõ igazolások/nyilvántartások.

Ponthatárokat nézd meg. De egyébként a ponthatárt a helyek száma alapján határozzák meg, nem hiszem, hogy estire vagy levelezõre sokkal kevesebben jelentkeznek, szóval a ponthatár se lehet sokkal kevesebb. az meg nyilván ellenõrizhetõ, hogy valaki terhes vagy hátrányos helyzetû, megvannak erre a megfelelõ igazolások/nyilvántartások.
A terhesek semmiféle pluszpontot nem kapnak, csak azok, akik gyes, gyed, tgyás-ban részesülnek. De legjobb, ha megnézed az adott felsõoktatási intézmény honlapját, ott pontosan feltûntetik, hogy mire adnak pluszpontot.
"ezeket hogy ellenõrzik le?" Melléd tesznek egy fehér A/4-es lapot.

Pszichológiát szeretnék tanulni. Mivel vidéken élek és dolgozom, csak esti vagy levelező képzésen tudnék részt venni. Indul-e az ELTE-n esti/levelező képzés 2009 szeptemberétől. Bölcsészdiplomáim vannak. Ez elég-e a jelentkezéshez?

Legjobb válasz: Az elso kerdesre a valaszt csak decemberben tudjuk meg, mikor meghirdetik a 2009 szeptembereben indulo szakokat. Egyebkent nagy valoszinuseggel indulni fog levelezon, hiszen ez egy erosen frekventalt szak. A bolcseszdiplomadat egyaltalan nem fogjak figyelembe venni a jelentkezesnel. Ugyanugy, mint a tobbi jelentkezo eseteben, figyelembe veszik az erettsegi eredmenyeidet, a tanulmanyi eredmenyeidet, valamint a tobbletpontokat. A pontszamitasrol bovebb informacio itt: www.felvi.hu

Az elso kerdesre a valaszt csak decemberben tudjuk meg, mikor meghirdetik a 2009 szeptembereben indulo szakokat. Egyebkent nagy valoszinuseggel indulni fog levelezon, hiszen ez egy erosen frekventalt szak. A bolcseszdiplomadat egyaltalan nem fogjak figyelembe venni a jelentkezesnel. Ugyanugy, mint a tobbi jelentkezo eseteben, figyelembe veszik az erettsegi eredmenyeidet, a tanulmanyi eredmenyeidet, valamint a tobbletpontokat. A pontszamitasrol bovebb informacio itt: http://www.felvi.hu
Az elso valaszolo azt irta hogy figyelembe veszik majd a tanulmanyi eredmenyeidet. Milyen tanulmanyi eredmenyt? Erettsegi eredm, es a tanulm. eredm., de viszont a bolcseszdiplomat egyaltalan nem veszik figyelembe? De ha a bolcseszdiplomat egyaltalan nem veszik figyelembe, akkor milyen tanulmanyi eredmenyeket vesznek figyelembe? Hat a bolcseszdiplomba az nem tanulmanyi eredmeny? Vilagositson mar fel valaki, ez engem is erdekel!
Az elso valaszolo vagyok. Tanulmanyi eredmeny: a kozepiskolai utolso ket ev targyainak eredmenyebol jon ki. Bovebb info a pontszamitasrol a felvi.hu-n. A bolcseszdiploma maganal a felvetelinel semmit nem szamit, de ha mar felvettek, esetleg lehet beszamittatni targyakat, ha fedi egymast a ket szak.
Elméletben igen, gyakorlatilag nem mindig. A gyakorlatban nem sikerül úgy alkalmaznom a tudásomat, ahogy szeretném.
szerintem ez szemelyiseg fuggo is, ki mennyire introvertalt vagy extravertalt, de sok esetben nem jobb a tarsasagi eletuk, mert azok az emberek akik pszichologiaval foglalkoznak masokat es magukat is jobban elemzik, tobb idot toltenek a toprengessel. hm. vagy csak projektalok...
Én a pszichológia-tanulás után sem lettem más ember. Bár én alapból nem voltam/vagyok valami félõs, szégyenlõs ember, szóval sosem okozott problémát megszólítani az utcán idegeneket is akár, vagy csak simán bekerülni egy baráti társaságba, ismerkedni. A különbség csak annyi, hogy most, ha megismerek valakit, elõre tudni fogom, hogy nagyjából milyen személyisége van az illetõnek. És persze el tudom dönteni, hogy nekem szükségem van-e az adott személy személyiségére. Höhö, ezt jólmegaszontam. xD
A kérdező hozzászólása: De hiába akarnád annak az embernek a barátságát, haverságát, ha õ nem akarja a tiédet. Vagy tudod befolyásolni, el tudod érni, hogy megkedveljen, pl. úgy, hogy megjátszod magad, másnak mutatod magad a cél érdekében?
Persze, hogy meg tudom magam játszani... De ez már azelõtt is ment, hogy pszichológiát tanultam volna. :D És nem, ha az egyén nem kedveli a személyiségem, akkor nem tudom magam vele megkedveltetni. Nekem csak annyira hasznos, amit fentebb már leírtam.
A kérdező hozzászólása: Hát, rendben. Nem jönnek rá amúgy, ha szerepet játszol?
beszelni rola olyan felesleges, szamomra gyavasagot jelent: http://ebookbrowse.com/popper-peter-hogyan-oljuk-meg-magunka..
Szerintem önköltségesre biztos van esélyed.
Õszintén? Szerintem nagyon határeset még az önköltséges is :/ Azért sok sikert! -pszichológia hallgató-
nekem is 420 pontom van, és én is Károlit jelöltem. azt kell hogy mondjam, esélytelen :\


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!