Találatok a következő kifejezésre: Protein napon, darab (1 db)

A kérdező hozzászólása: rossz helyre írtam a kérdésemet, elnéztem:)
HÁROM KÖZEPES VIRSLI EGY-EGY FÕÉTKEZÉSRE. ÉN SPENÓTTAL VAGY VMILYEN SALÁTÁVAL ETTEM. LEHET ASZALT GYÜMÖLCS IS MÓDJÁVAL.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Illetlenség Üzleti megbeszélésre 1 órával később érkezni?

Szerintetek tiszteletlenség meghatározni egy üzleti dologgal kapcsolatos megbeszélés kezdési időpontját úgy, hogy az egyik fél az elején jelzi, hogy nem megfelelő számára, csupán 1 órával később érne oda, mert nem engedik el a munkahelyéről? Ha az a reakció, hogy ne aggódj, addig majd másról beszélgetünk... Mit szólnátok?Zokon vennétek?

6

Ez tényleg nagyon igénytelen lenne, hogy most nem öltözök fel, amíg ágyhoz vagyok kötve?

Fekvőgipszben nyomom az ágyat, máskor alapból meztelenül alszom, de most egész nap így vagyok, a barátomat nem zavarja, de pár barátnőm akik jöttek látogatni, beszólogattak érte, hogy igénytelen, meg milyen dolog. Most ez tényleg nagyon igénytelen?

9

Miért 'kell' eltűrni, hogy a felettünk lakó gyerek visítozva rohangáljon?

Valóban ez a hozzáállás a normális? Az ilyen helyzetbe került embereknek csak a néma tűrés jut?
Ahányszor ez a kérdés felvetődik egy fórumban, a válaszolók általában 2 nagy táborra oszlanak. Az egyik tábor elítéli az olyan szülőt, aki gyermekét hagyja úgymond szabadon garázdálkodni, és a nevelés hiányosságait firtatja. A másik tábor pedig azon az állásponton van, hogy a gyerek, az a gyerek, a szomszéd pedig vagy megszokja, vagy el lehet költözni. Gyanítom az egyik tábort nagyrészt a szenvedő szomszédok, a másikat pedig nagyrészt a felháborodott anyukák alkothatják.
Az én véleményem valahol a kettő között van. Nyilvánvaló, hogy egy társasházban áthallatszanak bizonyos zajok a szomszédoktól. Itt kell megemlítenem, hogy szerintem a legtermészetellenesebb dolgok egyike egy társasház, hiszen vadidegen embereket néhol alig 10 centiméteres falak választanak el egymástól, és olyan dolgokat tudunk meg egymásról, amiket, hogy finoman fogalmazzak, igazából nem akarnánk tudni. De ez egy másik téma. Szóval a lényeg, hogy persze, hogy vannak bizonyos zajok, főleg, ahol a hangszigetelés ötletét, mint felesleges sallangét, úgy vetették el a tervezők és a kivitelezők, mint Fazekas Róbert a diszkoszt. Tehát az sem elvárható, hogy valaki a nap 24 órájában teljesen csendben legyen, hiszen bizonyos tevékenységek zajjal járnak.
De azért az a vélemény is jelentősen túlzó, hogy akinek nem tetszik valami, az el is költözhet. Mintha az olyan egyszerű lenne. Úgy hiszem, hogy az emberek többsége nem jókedvében lakik társasházban, legalábbis én biztosan nem. Ha tehetném, én már most költöznék, de sajnos, ez nem így működik. Meg egyébként is, háborodjunk fel egy kicsit. Hogy jön ahhoz bárki is, hogy azt mondja; én csinálom, amit akarok, Te meg mehetsz amerre akarsz, ha nem tetszik.
De nézzük a tényeket. Adott egy anyuka (bár nem szívesen hívom így, mert a szüléstől még senki nem válik anyává, ahhoz egyéb tevékenységek és bizonyos jellemvonások is szükségeltetnek), a párja és a 3 éves gyerek, akik felettünk laknak. Anyuka eléggé túlsúlyos, úgyhogy az ő dübörgő lépteit már alapból 'élvezhetjük'. Emellett megromlott a viszonya élete párjával, ami abban nyilvánul meg, hogy torkaszakadtából kiabál vele, és szidja, mint a bokrot, általában a gyerek előtt, és olykor még toporzékol is hozzá (itt újra megemlíteném, hogy túlsúlyos). Hangulatától függően, a gyerekkel vagy mézes-mázos, vagy vele is üvölt, mint a fába szorult féreg. Ezeken felül jött, kb. 1 évvel ezelőtt, az a probléma, hogy a gyerek visítozik és rohangászik, kedve szerint, és nem pár percig, néha napján, hanem minden este, menetrend szerint, 18-21 között . Persze, megértem én, hogy pocsék az életük, a 2 szülő utálja egymást, kevés a pénz is, és ugye, anyukának a mozgás sem egyszerű, úgyhogy persze, hogy nincs már ereje a gyerekkel törődni. Megértem ,de elítélem.
De meddig tartson a toleranciánk egy kvázi vadidegen család felé? Tény, hogy gyereket vállalni mindenkinek joga van. Tény, hogy a pocsék hangszigetelésől nem ők tehetnek. De az sem normális, hogy valaki üljön, mint egy zsák krumpli, miközben a gyereke ott tombol, tőle 1 méterre. És nem egy síró csecsemőről van szó, hanem egy 3 évesről, akit már bőven lehetne nevelni. Hiszen olyan szülőket is látni, akik rászólnak gyerekeikre, és nem azért, mert túl szigorúak, hanem, mert tudják, hogy a saját gyerekeikért ők a felelősek. És a gyerek gyerekléte nem lehet kifogás mindenre.
Mi ebben az esetben a normális gondolkodás/viselkedés? Tűrni kell, mert ők gyereket akartak, de törődni már nem tudnak/akarnak vele? Vagy lehet szólni? De mit mondhat az ember egy olyannak, akinek önmagától az nem jut eszébe, hogy ne hagyja rohangálni a gyereket a lakásban, mert 'esetleg' zavarja vele az alsó szomszédot? Nekünk nincs jogunk egy kis csendhez, nyugalomhoz?
Egyébként mi soha nem tartunk bulit (mert szerintünk társasházban aljasság összejöveteleket tartani, meg lehet oldani másként is a szórakozást), a zenét, a tv-t is legtöbbször fejhallgatóval hallgatjuk, puha talpú papucsban járunk..., szóval így különösen idegesítő az egész. Mindent megteszünk, hogy ne legyünk mások terhére, aztán ideköltözik egy ilyen ember, és ellehetetlenítheti az életünket, mert figyelmetlen, vagy mert neki gyereke van? Mi lenne, ha én meg minden nap barkácsolni szeretnék? Megtehetném, talán kedvem is lenne hozzá, de nem teszem, mert egy társasházban nem tehet az ember kedve szerint bármit, bármikor!
Kíváncsi vagyok a véleményetekre kedves leendő válaszolók! De arra szeretném megkérni az arra hajlamosakat, hogy a dühtől fröcsögő, trágár stílust mellőzzék! Köszönöm!

12

21 évesen illetlenség nálam kicsit idősebb ismeretleneket tegezni?

Nemrég egy ismerős szólt, hogy mért tegeztem le a kb 25-30 éves pénztáros lányt. Eddig természetes volt, hogy kb 30-35 éves korig tegezem az embereket, kivéve, ha valami nagyon hivatalos dologról van szó. Megkérdeztem pár rokont, és többen mondták, hogy nőket nem illik tegezni. Ez tényleg így van? Vagy ez régi régi szokás volt? Eddig hogy őszinte legyek, nem tűnt fel, hogy a korosztályomban bárki is máshogy tenne. Persze nem fogok egy velem egykorú lányt magázni, de mondjuk egy 30 körülit illene?

6

Ha egy ismerősöm kölcsönadott egy könyvet, és visszaadom neki, miután elolvastam, kell mellé adni valamit?

pl. tábla csokira gondolok, vagy hasonlóra.
Úgyis kérdeznétek az életkort: 17/L, és akitől kaptam a könyvet: kb. 45, elég jó barátságban vagyunk, de nem minden alakult még ki.

3

Milyen magyar szokások vannak amik egy külföldinek furák lehetnek?

15

Elég sok tetoválással, látható helyeken (nyak, ujjak, alkar, stb. ) milyen munkahelyen lehet elhelyezkedni, hol nem kizáró ok?

9

Mért hiszik az emberek h rossz egyedül?

Van egy csomó előnye pl

1. Akkor és azzal mész bulikba akivel és amikor csak akarsz.

2. Arra költöd a pénzed amire akarod. Nem fog senki cseszegetni h jaj de h.lye v h vettél egy mobilt magadnak.

3. Nincsenek reggeli harcok a fürdő szobáért.

4. Azt eszel amit akarsz senkinek nem kell jó pofizni az ehetetlen kajáira is h mennyire bejön. Miközben a hányás kerülget. Ha gondolod rendelsz egy Pizza-t magadnak és csá.

5. A tv-t addig bámulod amíg neked jó és azt nézed ami neked szimpi.

6. Addig ülsz a gépnél amik te akarod.

7. Lefeküdni is azzal mehetsz akivel akarsz.

Összegezve pedig szabadidőmben azt csinálok amit akarok.
Senki nem fog számon kérni.

14

Miért van az, hogy a nők, ahogy idősödnek, mindig rövid frizurára váltanak?

4

Mit vegyek a barátom névnapjára?

Hobbija nincs, mert kevés szabadideje van. Amikor nincs semmi dolga, akkor programozik, szereti a régi gyerekrajzfilmeket és asszem ennyi :D
Valami praktikusat akarok, amit majd tud később használni. Nyálas és hamarletudomadolgotcsokit nem akarok neki venni, akartam sütni, de a nagyi beelőzött :D

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!